Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#901) toyone válasza slett27 (#900) üzenetére

toyone
(őstag)
LOGOUT blog

Tervezel tuningot?

x3dth | notebook.hu | Msi | Biostar | G.Skill ECO eladó -> http://href.hu/x/hvsb

(#902) slett27 válasza toyone (#901) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Nem, viszont hosszú mérlegelés után úgy döntöttem, megtartom a konfigot. :B

(#903) bigdigit

bigdigit
(őstag)

egyszerű a kérdésem.ha a játék az elsődleges szempont 1156 vagy 1366?
q6600-ról váltanék és nem tudom megéri-e azt a +50-60 ezret az 1366?
1920x1200-ban nyomom.

köszi

(#904) kisza25 válasza bigdigit (#903) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a mai és eddigi játékok nagy többsége a VGA-ra támaszkodik, "procilimit"csak alacsony felbontásokban jelentkezik, ha 1900*1200-ban játszol nagy felbontás mellett akkor a VGA lesz limites, oda még egy athlon II X2 is elég lenne ;)
az érdekes a dologban, hogy ilyen esetben, ha kevés az FPS és proci limitre gyanakszol feljebb kell rakni a felbontást/részletességet, egészen VGA limit-ig :K
a procilimit úgy értendő, hogy alacsony felbontásban nem 80, "csak" 60FPS-ed van, ez a különbség magasabb felbontásokban eltűnik

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#905) bigdigit válasza kisza25 (#904) üzenetére

bigdigit
(őstag)

köszi már döntöttem is és más hasonló véleményen volt.már meg is rendeltem. :R

(#906) kisza25 válasza bigdigit (#905) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

és szabad megtudni, hogy mit :DDD

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#907) alvarezlopez

alvarezlopez
(újonc)

Sziasztok!

Van egy i3-540 procim és a hűtése folyamatosan 100%-on megy. Valahol a Biosba kéne beállítani, hogy a hőmérséklet fügvényében működjön ugye? A CPU_FAN csatlakozóba dugtam a ventit. Asus P7P55D lapom van.
Segítene valaki?

Hazám a világ, vallásom a tudomány.

(#908) lizakattila válasza alvarezlopez (#907) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Hali!

Ha jól emlékszek a biosban a Power/Hrdver Monitor menüben lehet beállítani a venti vezérlést, CPU Fan Control (vagy hasonló) néven találod.
Úgy rémlik Asusnál is 3 féle lehetőség van, egy automata vezérlés, egy quiet, azaz csöndes mód és egy preformance mód (ami ugye fullon tekeri a ventit).

Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°

(#909) alvarezlopez

alvarezlopez
(újonc)

Ezer köszönet! Működik!

Hazám a világ, vallásom a tudomány.

(#910) peetmaster

peetmaster
(senior tag)

Üdv. mindenkinek!

Jártam már itt a topic-ban memória időzítéses problémával, de most más gondok akadtak:

i5 650-et szeretnék tuningolni egy Gigabyte P55A-UD3 társaságában. Most ott tartok, hogy 3.6GHz-en atomstabil, az alábbi beállításokkal:

CPU Clock Ratio: 24x
QPI Clock Ratio: 24x
BCLK: 150Mhz
PCI-E Frequency: 100Mhz

CPU Vcore: 1.17500V
QPI/VTT Voltage: 1.100V
DRAM Voltage: 1.500V
System Memory Multiplier: 8x (1200Mhz-en mennek a memóriák)
(Load-Line Calibration: Disabled)

Viszont ha feldobom 158-159-re a BCLK-t, a Vcore-t pedig 1.200V-ra, akkor már el sem indul a rendszer. :( Bios reset kell. Megpróbáltam már úgy is, hogy a szorzót levettem 20X-ra és a BCLK-t feltoltam 180-ra, de szintén semmi. Mondhatnám azt is, hogy most úgy állok, hogy 3.6Ghz fölött nem boot-ol a rendszer. :( Azt pedig nem hinném, hogy 3.8Ghz-hez nem elég az 1.200-1.225V Vcore. :U

Valami ötlet? :F

(#911) subaruwrc válasza peetmaster (#910) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

qpi fesz kell neki

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#912) peetmaster válasza subaruwrc (#911) üzenetére

peetmaster
(senior tag)

Mennyit adjak neki? 1.150V első körben elég?

(#913) lizakattila válasza peetmaster (#912) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Első körben elégnek kellene lennie, de ezt (is) ki kell tapasztalni, minden proci másképp kéri (az én 530-asomnak pl olyan 190bclk-ig elég az alap vtt/qpi fesz).
Esetleg megpróbálhatod azt is, hogy nem a feszen emelsz, hanem a QPI-nek visszább veszed a szorzóját és megpróbálod úgy (véleményem szerint eget rengető lassulást nem fog okozni - momentán észre sem veszed, szintetikus teszteken kívül).

Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°

(#914) subaruwrc válasza peetmaster (#912) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

elég
vagy 1.2

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#915) peetmaster válasza lizakattila (#913) üzenetére

peetmaster
(senior tag)

Na, kipróbáltam 1.150V QPI/VTT Voltage-el, és nem műxik. Lejjebb vettem a QPI Clock Ratio-t 16x-ra, és szintén nem jó. Ráadásul emeltem a CPU Vcore-on 1.2035V-ra, de ez sem segített. Mikor elmentem a Bios beállításokat és kilépek, akkor újraindulgat 2-3x és jobb esetben bejön a Gigabyte logo, belépek a bios-ba és egyből kiír valami hardver overclocking failure-t. Rosszabb esetben semmi kép nincs, csak villog a monitor power led-je, és ilyenkor kell a bios reset. :W F4-es BIOS van a lapon. Az nem lehet megoldás, hogy frissítek rajta bios-t? :U

(#916) subaruwrc válasza peetmaster (#915) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az nem lehet megoldás, hogy frissítek rajta bios-t?
nem

kevés valaminek a fesz

(#917) peetmaster válasza subaruwrc (#916) üzenetére

peetmaster
(senior tag)

Annyira belenyúltam volna egy gyenge i5 650-be, hogy 1.2035V nem elég neki 3.8Ghz-hez? :F PCH Core-on vagy CPU PLL-en lehetne esetleg még tolni felfele. Vagy pedig a QPI/VTT Votlag-nak kellene még többet adni. Mondjuk 1.200V-ot.

[ Szerkesztve ]

(#918) subaruwrc válasza peetmaster (#917) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szerintem nem kell rögtön pánikolni ha 5 perc próbálkozás után nem megy valami
mondom qpi feszt emelj vagy a qpi szorzót csökkentsd, lehet a cpu órajelhez elég lenne az 1.2v de a 3800as qpihez kevés az 1.15v ami még droppol is

(#919) bigdigit válasza peetmaster (#915) üzenetére

bigdigit
(őstag)

QPI Clock Ratio?
asus lapon ilyet nem is találok...csak valami 7xxx..5xxxx számok vannak...vagy azt se tudom mit beszélek:)

(#920) subaruwrc válasza bigdigit (#919) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nálad nem a szorzó van ott hanem az effektív mtexel érték vagy qpi órajel ahogy tetszik. egy 7xxx-es érték az valami 3500 körüli qpi órajel
3800 hoz amúgy nem kellene sok egy clarknak szerintem. mondjuk a 920-asomnak 1.35v körüli vtt kell 3800as qpi órajelhez...

(#921) bigdigit válasza subaruwrc (#920) üzenetére

bigdigit
(őstag)

1.35 nem sok kicsit?nekem ott már bőven piros a biosban:)
mivel csak pár napja van 1156 még nem igen vágom ezeket a dolgokat.
1600-as ramjaim vannak.vtt 1.2.akkor ha manuálisan állítom be a szorzót mire rakjam,hogy biztos stabil is maradjon?
20X200 vagy 21x200 amin megy a 750.

(#922) subaruwrc válasza bigdigit (#921) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

x58-ban nemhiszem , főleg h ez az első sárga érték a biosomban
p55 nél lehet már soknak minősül

akkor ha manuálisan állítom be a szorzót mire rakjam,hogy biztos stabil is maradjon?

nem ismerem a procidat, teszteld ki

(#923) peetmaster válasza subaruwrc (#918) üzenetére

peetmaster
(senior tag)

QPI feszt emeltem egészen 1.210V-ig (utána már sárgák a jelzések), a QPI szorzót lecsökkentettem 16X-osra, a Vcore-t pedig emeltem 1.21875V-ra. Ugyanaz a helyzet. 2-3x újraindulgat, aztán overclocking failure-re hivatkozik, és visszaállítja a procit a gyári órajelre. :U

(#924) bigdigit válasza subaruwrc (#922) üzenetére

bigdigit
(őstag)

a franc mindig elfelejtem itt már a memvezérlő is a prociban van.

(#925) subaruwrc válasza peetmaster (#923) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

akkor ott valami más van elb,....va
vagy azt az alacsonyabb qpi szorzót nem szereti

(#926) bigdigit

bigdigit
(őstag)

adható 24/7-re 1.65v a ramoknak?úgy olvastam ez a felső határ.csak az a kérdés tartósan káros-e?

(#927) g@bo

g@bo
(PH! kedvence)

üdv

nagyon megköszönném urak, ha valaki tippet adna rambeállitás ügyében.

i3 560 v i5 560 legyen a procc, azoknál a ram elvileg 1333on jár alapon.

adott egy geil ddr3 1600 1,6v value ram.

hogyan érdemes 1600 on járatni stabilan? ram aszinkron "tuning" vagy ram alapon ( 1:1) és proci "fsb" tuning?

1,65v maximum, igaz?

a beállitások kézzel, semmi xmp? :R

(#928) subaruwrc válasza bigdigit (#926) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem káros ergo adható

(#929) Főcske válasza g@bo (#927) üzenetére

Főcske
(tag)

Nincs semmi aszinkron ,ez nem P45, csak bicikli emelés 160x10 vagy 200x8. 200bclk-nál már kell +vtt.

(#930) Catch-O

Catch-O
(újonc)

Hello.
Hát nekem olyan gondom volna, hogy i3 530as procim van, és hiába van bekapcsolva BIOS-ban a HT, mégse működik.
Tehát a BIOS-ban Enabled-re van állítva az Intel HT Technology, de CPU-Z mégis azt írja, hogy Threads: 2.
Már pár dolgot próbáltam, BIOS frissítés stb. de nem akarja mégse használni mind a 4 szálat. Arra is gondoltam, az lehet a gond, hogy x86 Win7-em van, de mások azt mondták tuti nem ez a gond.
ASUS P7H55 lapom van. Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném.
-CatchO

mindenki a maga szerencséjének a pogácsa

(#931) kisza25 válasza Catch-O (#930) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

feladatkezelőt megnyitod ott is csak 2szál fut, vagy 4?

(#932) Catch-O válasza kisza25 (#931) üzenetére

Catch-O
(újonc)

Ott is csak 2 szál fut.

(#933) kisza25 válasza Catch-O (#932) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

friss az oprendszer, vagy maradt a régi az új procihoz?

(#934) Catch-O

Catch-O
(újonc)

Friss az oprendszer.

(#935) ffodi válasza Catch-O (#934) üzenetére

ffodi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Legújabb bios van fennt?

Xtreme 3D Team Hungary $ Hybrid Graphics System $ HTC DS@1,53GHz@1250mV $

(#936) MiB

MiB
(tag)

Sziasztok!

A köv. procit akarom megvenni: Intel Core i3-530 Processzor
Milyen Gigabyte alaplap kell ehhez hogy ki tudjak használni egy 2000 mhz-es ddr3 rammot?
Előre is köszi!

(#937) Catch-O válasza ffodi (#935) üzenetére

Catch-O
(újonc)

Igen, az is a legújabb.

(#938) Mr.ovcsák

Mr.ovcsák
(újonc)

Sziasztok!

Felmerult bennem az a kerdes, hogy az i3/i5/i7 prcik mind csak a b csatornaban kepesek az oc memoria frekin rendessen mukodni. i5-650-nel ez a helyzet...Kinek mi a tapasztalata, ki mit tud ez ugyben... koszi. (es ha szerzek 4*1 giga 1600mhz/1800/2000/2200 ddr3-at akkor baszhatom OC-Mhz-n nem fognak menni egyutt. gondolom nagyban proci fuggo dolog, mert ezekbe intel mar integralta a memori controllert (*IMC))
koszi megegyszer.

udv

http://www.youtube.com/watch?v=WxalGZPFxa8

(#939) Főcske válasza Mr.ovcsák (#938) üzenetére

Főcske
(tag)

Üdv. 3x1Gb 1600-as kingmaxok gond nélkül mennek nálam i3.540 procival P55A-UD4 lapban. A lapon mulik nem a procin asusok kevésbé válogatosak az én giga lapomban nagyobb sebességnél (2000) előfordul hogy lazitani kell az időzitéseken, mert a lap auto beállitásban túl szoros idözitést alkalmaz

(#940) Szteff2

Szteff2
(újonc)

Üdvözletem!

Afelől érdeklődnék hogy SD/HD filmvágáshoz mennyire használhatók ezek a CPU-ban lévő GPU-k, ill. a HD utasítás készlet? Érdemes-e gyengébb, de GPU-val rendelkező procit venni, pl. i5-661 Gigabyte H55M-USB3 alaplappal (ezen van DVI, HDMI kimenet is), vagy inkább i5-750 külön videokártyával?

Mi erről a tapasztalat? Teszteket nézegettem itt ott, de személyes vélemény jól jönne.

Szteff

(#941) MiB

MiB
(tag)

Hi

Core i3-as alaplapokban a mem fsb-t külön lehet állítani a proci fsb-jétől?

(#942) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sziasztok most váltottam Intelre és szeretnék pár dolgot kérdezni:
az normális, hogy a GMCH 50 fokos a proci meg 35-38, miközben az IGP ki van kapcsolva?
mi a max hő amit elbír az i3-530 és mi az ami fölé már nem ajánlatos menni?

(#943) lizakattila válasza MiB (#941) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Szia!

Nem teljesen értettem a kérdést... vagy mégis. :F
Itt már bclk van nem fsb. A memória órajele az a mem szorzó (ami itt 6-8-10 lehet) és a bclk sorzata, a proci órajele pedig ugye a proci szorzó és a bclk szorzata.
Tehát a válasz az lehet a kérdésedre, hogy itt is mindent az alap bclk-ból számol ki.

(#942) kisza25: Változik is a gmch hőmérséklete, vagy fix 50 fok (mivel mérted)? Mert nálam arra az everest mindig fix 45fokot ír.
Nálam az igp ki/be kapcsolása szinte semmit sem változtat a hőmérsékleten. Alapjáraton nem mondanám, hogy nagyon magas az a hő, de ez ugye függ attól is, hogy mivel hűtöd, ill mekkora a környezeti hő (nálam kb 30 fok van :O a lakásban, és így alapjjáraton kb 35 fokos a proci).

A max hő az Intel ajánlása szerint 73fok, tehát érdemes 7 fok alatt tartani (természetesen pár teszt erejéig semmi baja sem lesz, ha e fölé megy).

(#944) kisza25 válasza lizakattila (#943) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

köszi, nekem sem változik, ha ki van kapcsolva, akkor is ua. a hőfok

(#945) kisza25 válasza kisza25 (#944) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igazából még is csak változik, a CPU hűtő PWM-el van szabályozva és alapon 960rpm-el pörög, ilyenkor a GMCH 50fok körül van, de ha megterhelem a procit akkor 1850rpm-en megy a hűtés és ilyenkor a GMCH lemegy 40 fokra :)

(#946) lizakattila válasza kisza25 (#945) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Kíváncsiságból megnéztem én is. Igazad van, tényleg csökken, nálam is kb ugyanúgy 40 fokra.
Viszont az alaplap és a pch hőmérséklete, nah az meg se moccan. :(((
Próbáltattad már a procit, hogy hogy megy, vagy nem nagyon szoktad tuningolni?

Ezt csak úgy közérdekű infonak, ha valaki még nem nézte volna: az 1.55-ös CPU-Z végre Clarkdale-nél is mutatja már az NB Frequencit (uncore-t). :K

[ Szerkesztve ]

(#947) kisza25 válasza lizakattila (#946) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én most pont fordítva haladok 1V-on még stabil, majd lehet most nézem még lejjebb :P

(#948) kisza25 válasza lizakattila (#946) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

na néztem egy kis tuningot i3 530 alapfesz (1,2V) 3,66Ghz prime stabil,
proci magok 63-65fokosak 2000RPM(alpin 11 rev2.)
RAM 1333Mhz 9-9-9-24 1,5V-n
ezt még meg kell jegyeznem:Gigabyte H55N-USB3mini-ITX-lap
feljebb még nem mentem, ez szimpatikus volt, mert így pont 1333Mhz-en mennek a ramok és azokat is még tesztelnem kell mit tudnak :P
viszont feljebb azért nem mentem, mert már ez a 65fok környéke nem szimpatikus :N
inkább megpróbálom csökkenteni a feszt :K

[ Szerkesztve ]

(#949) lizakattila válasza kisza25 (#948) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Az teljesen korrekt eredmény egy mini itx lapban. Szvsz is mehetsz még lejjebb a fesszel ehhez az órajelhez. A hőmérséklet az még az elviselhető kategória - de hát azt a hűtőt nem is tuninghoz találták ki, de gondolom ebben a kategóriában, méretben nincs túl nagy választási lehetőség és nem is ez volt az elsődleges cél.

Nekem is 1333-s cl9-es ramok vannak, csak Kingmaxok. Azok kb 1600-at tudnak cl8-ban 1.62v körül, úgyhogy érdemes kicsit tesztelgetni azokat is.

1v-on én ezt tudtam kihozni a rendszerből (az int. vga-t használom). Sajna a lap nem enged jobban alulfeszelni.

(#950) Főcske válasza lizakattila (#946) üzenetére

Főcske
(tag)

Náam nuku unkore, vagy csak a tuning miatt? :F

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.