Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#851) Sonky válasza peetmaster (#850) üzenetére

Sonky
(senior tag)
LOGOUT blog

4Óra? :D
Teljesen stabil. Csak azok a hőfokok érdekesek :F

Eladó Intel Core I5 650-es gép: http://hardverapro.hu/apro/elado_2honapos_jatekra_epitett_gep_intel_core_i5_6/hsz_1-50.html KATT!

(#852) peetmaster válasza Sonky (#851) üzenetére

peetmaster
(senior tag)

4 óra már korrekt, de a biztonság kedvéért dobj rá egy IntelBurnTest-et (10-12 kör). Az AUX-ot nem tudom mi lehet, a többi hőmérséklet normális.

(#853) Sonky válasza peetmaster (#852) üzenetére

Sonky
(senior tag)
LOGOUT blog

Megnéztem. Nemtudom hány kör de másfél órát ment. :R

Eladó Intel Core I5 650-es gép: http://hardverapro.hu/apro/elado_2honapos_jatekra_epitett_gep_intel_core_i5_6/hsz_1-50.html KATT!

(#854) peetmaster válasza Sonky (#853) üzenetére

peetmaster
(senior tag)

Másfél óra IBT több, mint stabil. :)

(#855) PiE137 válasza lizakattila (#831) üzenetére

PiE137
(fanatikus tag)

Helo,

Segíts légyszi, ha tudsz, mert nagyon elakadtam a tuningba: :O
Egyenlőre 3,97Ghz-en stabil 1440-es memóriákkal.
4,07Ghz-en 1480-as memórián buktam a 7.kört az IBT-ben high-on.
Feljebb meg már kék halál.
Gondolom a procinak még bírnia kell alap feszen (nálam ugye 1,28V), mert neked is felment vele 4,4-ig, ha jól emléxem... sz'al a memóriák lehetnek a ludasak.
Próbáltam addig is feltenni, h az osztóval már visszaestek a ramok 1140-re, asszem 4,3Ghz körül, de úgy se indult el. Igaz a késleltetést is viszi lefele a bios CL6-ra.
Vagy a kisebb ram órajelhez csökkentsem a gyári feszt (1,5V alá)?
Megkavarodtam kicsit, most nem tudom mi van... A QPI-t meg még számításba se vettem, lehet azt kell már csökkenteni, v nem tudom... :(((

A labancok azért tudnak hűtőt kreálni!!! :C Ez a Noctua cucc ámulatba ejtett, minden apró részlete ki van dolgozva, kemény mérnöki tervezéssel! Jól is hűt, 60 fok fölé nem tudnak a magok lopózni... :DD

"A válaszok készen vannak. Jókat kell kérdeznie!"

(#856) Sonky válasza PiE137 (#855) üzenetére

Sonky
(senior tag)
LOGOUT blog

Ramokat állísd be 1333Mhz-re és CL9 re. 1.6V-al. Hogy a ram biztos nem legyen baj.

(#857) Zsubi válasza Achill3uS (#840) üzenetére

Zsubi
(őstag)

múlt héten adtam el az enyémet :(

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#858) lizakattila válasza PiE137 (#855) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Hali!

QPI szerintem kizárva, annak még bírnia kellene.
Memóriákat 1480-on milyen időzítéssel használod? CL8-at bírnia kellene 1,6v-on. Ha nem, akkor lazíts az időzítésen vagy adj pici feszt még nekik (szigorúan maximum 1,65v, ennél többet a ramoknak ne adj).
Én még arra tippelnék, hogy a VTT fesz lesz itt kevés. Emelj picit azon és nézd meg úgy stabil-e.
Arra meg nincs mit alapozni, hogy másé mennyit megy :N , mindegyik proci más, és mást tud adott feszen.
Tehát én azt javasolnám első körben emelj picit a vtt-n, ha ez nem segít akkor vagy lazíts a ramok időzítésén, vagy azoknak is pici fesz, utolsó sorban vagy a procinak lesz kevés a feszkó, vagy esetleg vegyél visszább eggyel a qpi frekin.

Jók a Noctua hűtők, akkor mehet a tuning. :)

(Most vasárnapig nem nagyon leszek, szabin vagyok és elutazunk. Ha valami nem megy akkor irj és valaki lesz majd aki segít, vagy max majd hétvégén tudok legközelebb.)

Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°

(#859) Sonky válasza lizakattila (#858) üzenetére

Sonky
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha 1.65V nál többet adnék a ramnak mi lenne :F

(#860) lizakattila válasza Sonky (#859) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Corei szériánál már ugye a prociban van a memória vezérlő. Az Intel "ajánlása" pedig az, hogy ennek max 1,65v mehet hosszú távon, mert itt már a cpu-t nyírod ki a magas ram fesszel. Ezért is vannak most már kifejezett ehhez a szériához kiadott low voltage ramok, amik 1,35-1,65v-os feszen üzemelnek.
Bár mindenki saját felelősségére annyi feszt ad mindennek, amennyi jólesik neki, én csak az ajánlottat írtam.

Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°

(#861) PiE137 válasza lizakattila (#858) üzenetére

PiE137
(fanatikus tag)

Hát a vtt dolog sajnos nem fog menni, már mutattam #812-ben, hogy nem tudom hova tette az a k**sög msi azt a beállítást a cell menüből... :W

(#862) Zerdal

Zerdal
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy mitől van az, hogy az Intel I3 530 as processzoromnál az összes program de még az alaplap biosa is magonként eltérő hőmérsékletet jelez.
Az 1. mag kb 10-12 fokkal hidegebb a 2. magnál! :F

Mitől lehet?

Alaplap Biostar TH55XE
Nincs húzva a proci!

Előre is köszi.

Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!

(#863) lizakattila válasza Zerdal (#862) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Hali!

Elképzelhető, hogy rossz a szenzor a prociban. Elég sok típusnál előfordult ez a "hiba"
Csak idle állapotban mér félre, vagy terhelés alatt is?

(#861) PiE137: ennek még utánanézek valahogy. :K

[ Szerkesztve ]

(#864) Zerdal válasza lizakattila (#863) üzenetére

Zerdal
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Mindkét állapotban! Akkor ez szériahiba?
Melyik érték a reális akkor?

(#865) lizakattila válasza Zerdal (#864) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Elképzelhető, hogy itt is "szériahiba", ahogy anno a wolfdale-nél volt.
Nekem is van 5-6 fok a magok között (ami még kb reális lehet), de nálam meg idle mér rosszul. Kb 25 fokos szobában 20-21 fokot ír az egyik magra, ami léghűtéssel elképezhetetlen. :DDD

Véleményem szerint a valós az kb szobahő + 2, 5 fok lehet idle (léghűtésnél, szellőzéstől függően). Tehát amelyik kb ilyesmi értéket mutat, azt mondanám az mér jól.

(#866) Zerdal válasza lizakattila (#865) üzenetére

Zerdal
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

szobahő: 24fok

1mag: 26-28 fok
2 mag: 36-38 fok

Prolimatech Megahelms van rajta egy Sythe Slim ventivel az egész egy CM690 II ben!
Egy 140mm es venti szív egy 120mm es hátul ki egy 140mm es felül ki!

Na melyik a reális? :O

(#867) lizakattila válasza Zerdal (#866) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem kb az első mag mérhet reálisan.
Most itt is kb annyi a hőmérséklet és ÍGY alakulnak a hőfokok.
Én a 2. maghoz szoktam viszonyítani. Mondjuk nálam legalább terhelve normálisan mér mindkettő.

(#868) Zerdal válasza lizakattila (#867) üzenetére

Zerdal
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Megnézem újra terhelve!

Na Nálam ezeket mutatják a kül.programok terhelve!

(#869) PiE137 válasza lizakattila (#863) üzenetére

PiE137
(fanatikus tag)

Köszi... már arra is gondoltam, h vmi jumperes tiltás van a vtt-n, de ezek az új alaplapok nem nagyon rendelkeznek jumperral... :O
Néztem win-be egy msi util progival a paramétereket, a vtt-t egyszerűen kihúzta, mint nem mért adatot... :(( ezt nem értem... :(

(#870) Haart

Haart
(PH! addikt)

Feltettem a lapomhoz egy beta biost és eltüntek a procihoz tartozó energiagazdálkodási beállítások a biosból. Most meg 4G-n megy télen nyáron. Akkor is ha idle :W Fakk ráadásul most nemérem el a giga honlapját se másik fakk :(((

(#871) at3ssz

at3ssz
(lelkes újonc)

Sziasztok, Asus p7H55-M Pro és i3 530 proci elég konvertálásokhoz? m2ts to mkv-kat csinálnék vele ja és a videokártyát se tennék bele mert van rajta Integrált, meg még az érdekelne hogy a HDMI kimenet ugyan úgy működik rajta mint a VGA vagy a DVI? Köszi.

(#872) Sonky

Sonky
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Meghúztam ismét a procim de a QPI-miatt kákhalál van. Hol tudom kisebbre venni? BIOS-on belül?

Nagyban KATT!

[ Szerkesztve ]

(#873) Sonky válasza Sonky (#872) üzenetére

Sonky
(senior tag)
LOGOUT blog

QPI Megvan de szürke.

Viszont most az bclk-t nem tudom állítani nem találom :W :W

[ Szerkesztve ]

(#874) Sonky válasza Sonky (#873) üzenetére

Sonky
(senior tag)
LOGOUT blog

Nah minden szép:)
Kellet egy BIOS-reset mert össze-vissz volt nyomkodva :DDD :B :U :W

(#875) Bubanc

Bubanc
(fanatikus tag)

Sziasztok,

Van olyan progi, amivel windows7 alól lehet állítani a core i3-as procik feszültségét, szorzóját, lefelé szeretném egyébként a fogyasztás csökkentése miatt.
Köszi előre is!

AMD for(n)ever s754, a világ már csak ilyen, nem lehet bárhova bármit bedugni...

(#876) schlecker válasza PiE137 (#869) üzenetére

schlecker
(kvázi-tag)

Ne keress VTT-t.
Nálad az IMC lessz.

(#877) Haart

Haart
(PH! addikt)

Emberek, sztetek a monitort érdemes-e az alaplapon elhelyezett HDMI kábellel összekötni? Mert most jelenleg DVI-van bekötve de gondoltam sokkal esztétikusabb és vékonyabb a HDMI kábel. Van értelme?

(#878) PiE137 válasza Haart (#877) üzenetére

PiE137
(fanatikus tag)

A hdmi csak annyival több, h nem csak videó -, hanem hangjelet is közvetít. Csak akkor nyersz vele, ha van beépített hangszóró a monitorodba. Amúgy felesleges, mert a dvi átviszi még a full hd jelet is bőven....

(#879) PiE137 válasza schlecker (#876) üzenetére

PiE137
(fanatikus tag)

Köszi, de úgy tűnik az sincs a bios-ba nálam... :W

(#880) gooool

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Annyit kérdeznék,hogy ha tuningolom az IGP-t a prociban,mondjuk nem akarom nagyon,733MHz-ről mondjuk 900MHz-re,akkor kell vmi feszhez nyúlnom vagy elég simán átállítani?

Kösz a segítséget! :R

¤¤¤ Üdv: Balázs ¤¤¤ "Miért zuhanunk a mélybe? Hogy megtanuljunk kimászni belőle." by Batman: Begins ¤¤¤

(#881) Haart válasza PiE137 (#878) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Én azt értem hogy átviszi, természetesen. De lehet nemmind1 hogy egy 1cm vastag kábel dugsz hátra vagy egy csinos pár miliset :D

(#882) lizakattila válasza gooool (#880) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Hali!
Véleményem szerint nem kell neki plusz fesz. Belövöd az igp volt-ot spec-re, és bírni fogja.
Legalább is úgy emlékszek nálam simán ment annyit "alapfeszen" az integrált.

(#881) Haart: Ha van kéznél hdmi kábeled nem veszítesz vele semmit és tényleg esztétikusabb. Szvsz venni már inkább egy komolyabb videokarihoz lenne értelme. :)

(#883) gooool válasza lizakattila (#882) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Minden fesz a BIOS-ban alapon van,kivéve a procié,mert az -0,080-on.
Akkor be is lövöm a 900MHz körüli órajelet.Lehet az 1GHz-el is megpróbálkozom.

¤¤¤ Üdv: Balázs ¤¤¤ "Miért zuhanunk a mélybe? Hogy megtanuljunk kimászni belőle." by Batman: Begins ¤¤¤

(#884) gooool válasza gooool (#883) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Ki is próbáltam,900-on nagyon jól megy,kicsit nyertem is vele,de 1000MHz-en nagyon durván elvérzett a cucc.Amikor betöltött a WIN7 és eljutottam a készenléti állapotba a két szétesett és elhasalt a rendszer.
De is 900MHz is jó,eddig nagyon tetszik az 1156-os platform.
Eredményeim(nem eget rengető,de nekem öröm ez is):

i3 530-as proci 0.972V-ra loadban alulfeszelve,idle 0,852V(kisebbet nem enged a lap)

Kingston 2x2Gb DDR3 1333MHz CL9-9-9-24 1,5V KIT@1333MHz CL7-7-7-20 1,5V

Intel HD Graphics 733Mhz@900MHz

Most így használom,de a proci egyébként sokkal többet is tud,de jelenleg alapon is elég.

(#885) lizakattila válasza gooool (#884) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Kb nálam is így megy a cucc.
Load 1v 3300MHz, idle ,852v, Mint Nálad.
Ramok 1500-on cl8-7-7-ben, vga 750-nen.
Így is bőven elég amire kell.

(#886) Sonky válasza gooool (#884) üzenetére

Sonky
(senior tag)
LOGOUT blog

Min érzed azt a +pár mhz-különbséget?:DD :R

(#887) gooool válasza Sonky (#886) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Szvsz 167Mhz már igencsak nem pár Mhz.A játékok,amikkel játszok,azok simábban futnak most,mint alap órajelen.Nem eget rengetően,de észre lehet venni.
(Am ezen hsz-ednek mi értelme volt?Mert én csak egy jó adag cinizmust érzek benne)

(#888) Sonky válasza gooool (#887) üzenetére

Sonky
(senior tag)
LOGOUT blog

Csak kérdeztem. Mik azok a játékok amivel játszol :F

(#889) gooool válasza Sonky (#888) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Oké.
Ne gondolj nagy game-ekre,FIFA10 és Sims3,meg GTA: San Andreas.
Ezek le tudnak kötni,amíg nem lesz kp. nagyobb kareszra.

(#890) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sziasztok eddig AMD-t hajtottam, most szeretnék egy minél kisebb gépet összerakni, minél olcsóbban és minél nagyobb teljesítménnyel, kompromisszumok nélkül,
a választásom egy core i3 530-ra esett(tuningtól nem ijedek meg), egy Gigabyte GA-H55N-USB3 mini itx alaplappal párosítva
a kettő együtt 60eFt+ 2db 2GB-os kingmaxot 1333Mhz szeretnék mellé, ezzel kapcsolatban:
mi a max Mhz amit támogat a proci(1333/1600Mhz)
lenne egy pár kérdésem mire elég a gyári venti, milyen hőfokokat produkál, mennyire hallatja a hangját alapon és mennyi tuningot bír el,
van 2db AC CPU hűtőm, de azok nem férnének be a mini ITX házba

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#891) gooool válasza kisza25 (#890) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!
Nagyon jó választás,tetszik ez az összeállítás.
A prociban 4Ghz mindenképpen benne van,sőt még több is,de akkor már lehet feszelni kell,ami egy ekkora PC-ben,gyári hűtésnél nem épp jó dolog.
A proci memóvezérlője 1333-as ramokat támogat,de ha tuningolsz,akkor a 2000MHz-et is tudja simán,sőt...(bár ez esetedben sztem nem áll fenn)
A gyári hűtő megítéléséhez ajánlanám a tesztemet,ahol meg tudod nézni,hogy hogyan teljesít a gyári hűtő egy i3 530-on.KATT

Remélem segítettem.

[ Szerkesztve ]

(#892) kisza25 válasza gooool (#891) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

köszi, az i3 -nak mennyi a max hőmérséklet ami elvisel
és mennyi a max fesz amit lehet neki adni?
ja a grafikonban nem cseréltél fel véletlenül 2 értéket?
egy maggal magasabbak a hőmérsékletek, mint kettővel:F

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#893) gooool válasza kisza25 (#892) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

75 fok fölé ne nagyon menj vele tartósan,illetve a max adható fesz,amit még hűteni is lehet az az 1,3V.Ezek a kis 32nanósok már szinte fesz nélkül is mennek.(az enyém most 0,852V-on megy)
A számok mögött van pont,sztem kicsit elnézted.

(#894) kisza25 válasza gooool (#893) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ja így már ok a magokat írtad külön külön :B
köszi az infókat :R
tehát 1,2V-hez elég a gyári hűtő
memóriában mi a max támogatott OC nélkül?1600Mhz vagy 1333Mhz?

[ Szerkesztve ]

(#895) gooool válasza kisza25 (#894) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

A maximális a 10-es ramszorzó,szóval 1333-on lehet hajtani a ramokat alapon.

[ Szerkesztve ]

(#896) kisza25 válasza gooool (#895) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

na azt hiszem egyenlőre tudok mindent :R
majd jelentkezek, ha meglesz még OC tanácsért :R

(#897) gooool válasza kisza25 (#896) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Rendben,várunk. :)

(#898) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ezt a tesztet igazán belehetne tenni az 1.hsz-be, mert pl én itt találtam meg minden kérdésemre a választ :R

(#899) lizakattila válasza kisza25 (#898) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Tettem egy lépést az ügy érdekében. :K

(#900) slett27

slett27
(PH! addikt)

Kicsit túlköltekeztem gép terén. Core i870 helyett lehet lesz egy Core i5 650 (ATI HD 5850 helyett egy GTX275). Szerintetek új játékoknál nem lesz belassulás (1920x1200) ezzel a kombóval ? Elég erős a 650-es a mostani játékokhoz ?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.