Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#751) subaruwrc válasza Overlocker (#750) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:C

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#752) mclaren777 válasza Overlocker (#750) üzenetére

mclaren777
(fanatikus tag)

Nem rossz. Ám gondolom ilyenkor már fogyaszt is rendesen. :D

(#753) toyone válasza Overlocker (#750) üzenetére

toyone
(őstag)
LOGOUT blog

Nitró alatt hogy ment?

x3dth | notebook.hu | Msi | Biostar | G.Skill ECO eladó -> http://href.hu/x/hvsb

(#754) Overlocker válasza mclaren777 (#752) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bizony, az 1,28v-vel már odab@sz :P

toyone: még nem néztem, hamarosan..

[ Szerkesztve ]

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#755) Overlocker

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Intel Pentium G6950 4620Mhz 1,264v prime

[ Szerkesztve ]

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#756) subaruwrc válasza Overlocker (#755) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

és 1.95v-tal? :DDD

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#757) toyone válasza Overlocker (#755) üzenetére

toyone
(őstag)
LOGOUT blog

:Y Jól megy.
VTT?

[ Szerkesztve ]

x3dth | notebook.hu | Msi | Biostar | G.Skill ECO eladó -> http://href.hu/x/hvsb

(#758) Overlocker válasza subaruwrc (#756) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Annyival már felfűtöm a 10 emeletes társasház összes lakását :DDD

toyone: 1,36v , felette nem skálázódik léggel. Ha lenne még szorzó, nem lenne elérhetetlen 4,8-5Ghz for daily use.

[ Szerkesztve ]

(#759) subaruwrc válasza Overlocker (#758) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

este nitro?

(#760) Overlocker válasza subaruwrc (#759) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valószínűleg.. :K

(#761) subaruwrc válasza Overlocker (#760) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

me like

(#762) Overlocker válasza subaruwrc (#761) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyre jobban tetszik ez az alaplap+proci kombó.. 250bclk, 2000Mhz ram speed on air

(#763) subaruwrc válasza Overlocker (#762) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

na mit találtál? :D

(#764) Overlocker válasza subaruwrc (#763) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

feltekertem a potmétert :D

(#765) subaruwrc válasza Overlocker (#764) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:DDD

(#766) Overlocker

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Intel Pentium G6950 4704Mhz 1,28v prime

(#767) subaruwrc válasza Overlocker (#766) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mennyémá nitrozni :DDD

(#768) Overlocker válasza subaruwrc (#767) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Még kell OS-t telepíteni, meg elég meleg van még..

(#769) subaruwrc válasza Overlocker (#768) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mindig csak a kifogások :DDD

(#770) Overlocker

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

5Ghz

(#771) subaruwrc válasza Overlocker (#770) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

b@...ttul unatkozol :DDD

(#772) Achill3uS válasza Overlocker (#770) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

unalmas vagy over vedd már észre :))

5.1G crappy 670 rulez :]
nem tudok normális bclk-t se állítani, mert a mushkinok nem mennek 1333 fölött a th55xe-ben még cl9-ben sem :D jaj de utálom a clarkdale-t...

[ Szerkesztve ]

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#773) Főcske válasza Overlocker (#762) üzenetére

Főcske
(tag)

Nem kell ehez UD7 meg ennyi fesz se. ;)

(#774) Overlocker válasza Főcske (#773) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szép, nagyon szép! ;)

(#775) subaruwrc válasza Achill3uS (#772) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

látom ez a proci csere lesz :DDD

(#776) Overlocker válasza Achill3uS (#772) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ugyan már :P

ez tényleg szar :DDD

(#777) Zé_Mester

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de unatkozik itt mindenki :DDD
Over : eriggyé nitrózzáááá :DDD am grat, elég jól megy a kis mocsok :))

...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

(#778) sb válasza mclaren777 (#747) üzenetére

sb
(senior tag)

1-2 tesztben néztem, erre alapozva nekem úgy tűnik, hogy load alatt 10-15W-nál többet nem jelent, idle-ben még kevesebbet.

(#779) gooool

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Kis vívódás után arra jutottam,hogy lecserélem a Phenom II-es rendszerem egy i5-ös Intelre.(subaru sem bírta sokáig :DDD )
Ha sikerül eladnom a lapom és procim,akkor vmi ilyesmire gondoltam prociban és lapban:
ASUS P7P55 WS Supercomputer és egy pre-tested i5 650-es proci(4Ghz 1,2V).
Szerintetek ez így jó lenne?Illetve lassabb lenne az AMD-nél vagy gyorsabb?

Kösz a segítséget! :R

¤¤¤ Üdv: Balázs ¤¤¤ "Miért zuhanunk a mélybe? Hogy megtanuljunk kimászni belőle." by Batman: Begins ¤¤¤

(#780) Haart válasza gooool (#779) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Ezt az órajelet egy sima i3 530-al is el lehet érni ekkora fesszel, vagy kevesebbel. :K

(#781) gooool válasza Haart (#780) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Most nem a tuning az elsődleges szempont,hanem a teljesítmény.Abban hogy állna a PH2-höz képest?

¤¤¤ Üdv: Balázs ¤¤¤ "Miért zuhanunk a mélybe? Hogy megtanuljunk kimászni belőle." by Batman: Begins ¤¤¤

(#782) Haart válasza gooool (#781) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Erre nem véletlenül nem válaszoltam ez előző postomban, mert nem értek az amd-hez. Soha nem volt és nem is lesz. ;] Szóval én nemtudok mit mondani eme kérdésedre.

(#783) gooool válasza Haart (#782) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor mást kérdezek.A lap amit írtam az jó deszka?Illetve ha vennék egy 530-at akkor tudnék hasonlóan jó H55-ös lapot alá?Mert nem biztos,h lesz pénz VGA-ra.

(#784) Haart válasza gooool (#783) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Nem igazán értelek, az 530-ban is van integrált vga. Viszont az asus lapoddal amit írtál nemelhet ugye kihasználni csak h55 jöhet szóba. De véleményem szerint egy olcsóbb lap+530 és marad vga-ra is valamennyi. Inkább ez a kombó mint egy drága lap+6xx és vga nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#785) gooool válasza Haart (#784) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Az i3 530 és az i5 650 között az órajelen kívül van más különbség?Illetve a P7P55 WS Supercomputer jó lap tuningra?Mert ha 530-at veszek akkor lenne még pénzem VGA-ra.Ja és a cpu hűtő az egy Coolink Corator DS.Szal akkor vhogy így nézne ki a cucc: Asus p7p55 ws supercomputer,Intel i3 530,Coolink Corator DS,Kingston Value 2x2gb 1333Mhz Cl9 1,5V és vmilyen HD4850 vagy 4870.Így már jó lenne?

[ Szerkesztve ]

(#786) Haart válasza gooool (#785) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Nincs semmi különbség a 2 proci között. Csak órajelben. De azt meg tuningnál mind1. Ráadásul ha figyelmesen visszaolvasol supercomputer lapok se kellenek, főleg nem 4G-hez. A legolcsóbb microatx lappal is 4g röhögve kijön. Én inkább vga-ra költenék mintsem alaplapra. Ottvannak pl a biostar lapok, amikkel szintén nagyon jó eredményeket értek el itt a srácok. De egy mezei asrock alaplappal is lehet durván tuningolni.

(#787) BALUGA30

BALUGA30
(újonc)

Sziasztok!

Ha a Corei3-530-ban lévő GPU-nál nagyobb tudású grafikus vezérlőre lenne szükségem, akkor milyen típus szám felett kezdjem nézegetni a ATI ill. nVidia kártyákat.

Köszi.

(#788) Haart válasza BALUGA30 (#787) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Hát sztem a 10k-s kategória felett már jobbak a kártyák bőven :D

(#789) schlecker

schlecker
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Most jutottam hozzá egy i3 530 procihoz,ami egy Asus P7P55D lapban csücsül.
Hogyan fogjak hozzá a tuninghoz?775-ös konfigom volt,és itt teljesen mások a beálítások a biosban.A ramok CSX CEC 1600-asok.
Nekem a 4GHz elég lenne.

(#790) Haart válasza schlecker (#789) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Tolod felfelé a bclk-t közben figyeled a ramszorzót. Kezdésnek ennyi elég is lesz. Aztán megy a cpu fesz, egy kis qpi.

(#791) polcsi válasza gooool (#781) üzenetére

polcsi
(lelkes újonc)

Üdv!

Saját tapasztalatomat tudom mondani, az igaz, hogy nem PH2-ről, hanem csak X2 250-ről váltottam i3 530-ra, de nagyon megérte. Utoljára intelem kb. 15 éve volt, eddig csak AMD-vel harcoltam, és a legfőbb ok az ár/teljesítmény arány volt, mert abban szerintem verhetetlen az AMD.
Most azért váltottam, mert végre kijött az intel is egy olyan procival (csak az i3-530-ra gondolok), ami ár/teljesítményben nagyon ott van szvsz. Best buy! :DD

Igaza van Haart kollegának, hogy deszkából meg elég alá a legolcsóbb, oszt had szójjon! :D:D:D
"Sajna" én nem fogtam ki egy tuningos példányt, de azért 4,5-öt én is kisajtoltam belőle teszt erejéig. Viszont az alap órajelen sem éreztem eddig még, hogy hiányt szenvednék teljesítményben.

u.i: h55+i3-530+Ati5770 = FullHD-ban is élvezetes játékok + alacsony fogyasztás...

[ Szerkesztve ]

(#792) PiE137

PiE137
(fanatikus tag)

Szevasztok,

Tegnap vettem egy i3 530-at (konfig csere meg minden :) ), MSI P55-CD53 deszkával!
A tuninghoz elég láma vok, viszont az alaplapon volt egy OC gomb, amit belőttem, és automatán felkente a rendszert... :DD
A proci most 3,6Ghz körül van, viszont a CPU-Z ír egy qpi link adatot is, ami 4.15Ghz.
A kettő között mi a különbség?
A Geil Value "sima" ddr3 1333/cl9-es ramok pedig 1500-ra és cl8-ra kerültek...
Ezt bírni fogja hosszú távon? Nem akarom szétküldeni a rendszert... :B
A gyári i3 hűtőt lecseréljem vmi acélosabbra, v jó lesz neki így?

Bocs a láma kérdésekért, és köszi a válaszokat előre is....

üdv.
PiE

"A válaszok készen vannak. Jókat kell kérdeznie!"

(#793) lizakattila válasza PiE137 (#792) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Szia!

Nem olyan bonyolult dolog ez, itt a topikban is elég sok infót lehet találni róla. Olvasgass kicsit és belejössz.
Ezt csak azért mondom, mert én személy szerint nem vagyok híve az ilyen "automata" tuningnak. Ugyanis némely rendszerek hajlamosak ilyenkor (nem)kicsit túlfeszelni a dolgokat.

Első körben linkelj nekünk egy cpu-z cpu képet, everest érzékelő ablakot és egy coretemp képet (a hőfokok miatt) - mindezt lehetőleg terhelés alatt (ebből látszik majd a proci lapfesze is).
aztán linkelhetsz egy ugyanilyet "OC módban is".
Ha esetleg az everest nem mutatná, akkor írd már le (biosban megtaláloda CELL menüben), hogy erre a tuning gomb használatára milyen feszültség értékeket állít be (cpu vtt, cpu voltage, dram voltage, pch voltage).

De én mindenképp javasolnám, hogy manuálisan állítsd be a dolgokat. Pl:
BCLK (Base Frequency): 170
CPU ratio: 22
Memory Ratio: 8QPI Ratio: ennek mehet a legnagyobb (asszem 22)
A Dram timing mode-ot manuálisra állítod és a memória időzítéseit is beállítoc manuálisan mondjuk első körben 9-9-9-24-re.
A cpu voltage-t tedd Normalra
A cpu vtt-nek szerintem elég 1,1-1,15v
A ramoknak ehhez szintén elég 1,6v körül.

Ha nem indul a gép nem kell megijedni (1-2 próbálkozás után visszaáll alapra (vagy ha nem, akkor van a lapon cmos clear, és azvisszaállít mindent alapra).

A stabilitást prime95-el, linx-szel, esetleg ibt (intelburntest) tudod tesztelni.
A hőfokokra figyelj, ne nagyon menjen teljes terhelés alatt 70 fok fölé.
Gyári hűtővel max az alapfeszes tunngot javasolnám, feszemeléshez az már kevés lesz.

Nah, ezeket lehet nem ebben a topikban kellett volna ilyen részletesen leírni, de megeredt az "újjam" - bocs a többiektől. :R

Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°

(#794) subaruwrc válasza PiE137 (#792) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A proci most 3,6Ghz
és mindezt milyen feszen teszi?

(#795) PiE137 válasza subaruwrc (#794) üzenetére

PiE137
(fanatikus tag)

Igazatok van asszem :DD , vszínűleg nem frankó automatán, mert magaslom a feszeket.
Vcore=1,392V, Dram=1,701V, a többit auto-n hagyta. :B
Sajnos gyakorlatlan és láma vok ehhez a tuning témához, mert teszem azt addig jó, h írtok hasból értékeket, amin esetleg elindul, de ha mégse, akkor nem tudom min állítsak, h jó legyen.
Azt se tudom, h kellene leterhelni a rendszert úgy a háttérben, h a teszt ablakokat le tudjam print screen-ezni.
Szóval hozzám sok türelem kell, de ha vállaljátok a musztáng kihívást :D , én nagyon hálás lennék, mert ki akarom hozni a rendszerből a legtöbbet!
A Core2-nél a számításokkal nagyjából tisztában voltam, erre itt megint mindent összekutyulnak, azt se tudom melyik érték mit jelent, csak a régi elnevezéseket.
Meg a memória itt is összefügg esetleg a procival a húzásnál, v lehet külön kezelni... :F

Amúgy mennyi a max órajel a procinál, amit el lehet érni gyári ill. más hűtővel?

(#796) schlecker

schlecker
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Köszi a választ.
Akkor ez így jó?

(#797) subaruwrc válasza schlecker (#796) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

barátságos.

(#798) schlecker

schlecker
(kvázi-tag)

Core temp,és a Real temp tök máshogy mérnek.
Core temp TJ Max 105
Reál temp TJ Max 90
Melyik a megbízható érték?Vagy ha egyik sem,akkor mennyire állítsam a TJ Max-ot?

(#799) PiE137 válasza lizakattila (#793) üzenetére

PiE137
(fanatikus tag)

Hello,

Feltoltam úgy, ahogy írtad. CPU vtt-t nem találtam a cell menü-ben, csak CPU PLL-t meg PCH 1,05-t, azokat auto-n hagytam.
A képen látható a prime futtatás.
Mennyi idő alatt kell lefutnia egy ilyen tesztnek? Mert én 10 perc után meguntam és kikapcsoltam... :F

[ Szerkesztve ]

(#800) peetmaster válasza PiE137 (#799) üzenetére

peetmaster
(senior tag)

Minimum 1 órát futtasd, de az sem árt, ha 2-3 órát megy. :) Egyébként, ha gyorsabb stabilitástesztet szeretnél, akkor IntelBurnTest: Standard vagy High Stress Level-en 8-10 kör. Jobban le is terheli a procit, mint a Prime95.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.