Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#501) Zsubi válasza Vigneau (#498) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Addig ad el az E8200-at ameddig pénzt kapsz érte és pár ezer forint plusszal kapsz egy i3-530-as rendszert ami azért jóval erősebb mint az E8200 de ahogy toyone is írta elmarad az i5-750vagyq9xxx szériától de olcsóbb is annál :) Most még viszonylag kevés pénz ráfordítással kapsz egy fokkal erősebb rendszert :K
Én személy szerint cserélnék :B :R

[ Szerkesztve ]

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#502) b.bone

b.bone
(senior tag)

Hi,

Nem szeretem spammelni a fórumot hülye kérdésekkel, de most elég gyorsan kell döntenem ezért azt szeretném kérni, hogy ha valaki tudja a választ erre a kérdésre amit egy másik topikban tettem fel Core I3-al kapcsolatban. Akkor legyen olyan kedves és ossza meg velem. :U

Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

"guilty until proven innocent" - Artisjus

(#503) polcsi válasza b.bone (#502) üzenetére

polcsi
(lelkes újonc)

Üdv!

Konkrét választ nem tudok, de talán viszonyításnak jó lesz egy korábbi hsz-em.
Gépem az adatlapomon.

Szvsz elégnek kellene lenni...
Ha nem húzod (de gondolom ez nem is lenne cél), akkor nem hinném, hogy gond lesz a hőmérséklettel.

[ Szerkesztve ]

(#504) polcsi válasza BluRay (#497) üzenetére

polcsi
(lelkes újonc)

Még annál is lazábban! :)

(#505) Vigneau válasza toyone (#499) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

3600MHz-en hajtom az E8200-m. Jelenleg WoW-ozok, meg majd esetleg GTA4-ezni fogok. Másra nem tervezem használni - esetleg 1-2 háborús fps -, de mielőtt a gari lejárna, általában újítani szoktam. Lehető legkevesebb ráfordítással, ahogy bárki is tenné. Köszönöm mindkettőtöknek a választ. :R

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#506) Zé_Mester

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gigabyte P55 OC Challenge - 2010.03.19 - 2010.04.02

Nos, ahogy a link és a kép is árulkodik, P55 versenyt indít a GIGABYTE, melyen mindenkit szeretettel vár egy kis megmérkőzésre. A verseny szabályzatát, feltételeket és minden szükséges infót megtaláltok a linkelt topicban, ha esetleg valakinek nem lenne tiszta valami, nyugodtan kérdezzen, mindenféleképpen megkapja rá a választ.

Jó versenyzést kívánok mindenkinek :R

[ Szerkesztve ]

...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

(#507) b.bone válasza polcsi (#503) üzenetére

b.bone
(senior tag)

Hi,

Őszintén szólva kicsit ilyesztőek fogyasztási adatok. Nem gondoltam volna, hogy mondjuk egy film lejátszása ennyire megeszi. A ház adatai szerint max 65W TDP-t javasolnak. Az I3-nak meg ugye 73 van megadva gyárilag ha minden igaz.
Mindenestre azért összeteszem a rendszert és majd meglátjuk, hogy muszikál. :)

üdv,

"guilty until proven innocent" - Artisjus

(#508) g@bo válasza BluRay (#495) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

hd film megy, a cod4 is 800*600 ban..... a far cry 1024*768. :K olyan 6600-7600gt között húz.

(#509) polcsi válasza b.bone (#507) üzenetére

polcsi
(lelkes újonc)

Mondjuk azt is vedd figyelembe, ahogy írtam is, hogy ezek az értékek a konektor felől vannak mérve. Szerintem egy 10-15% minusszal lehet a hatásfok miatt számolni.

Ami számodra érdekes lehet, mivel IGP-t fogsz használni, az az első mérési eredmények, ahol én is kivettem a VGA-t, és full prociterhelés melett 95W körül zabált (konektor felől).
Na most ha logikusan gondolkodom, egy ilyen itx-es lapnál igencsak kisebb lehet a fogyasztás is, hisz eleve olyan szegmensbe szánhatták.
Remélem igazam lesz és elég lesz a szufla majd! :D

(#510) polcsi

polcsi
(lelkes újonc)

Ismét dolgoztattam egy kicsit a rendszert, de mivel én nem fogtam ki valami űber tuningos procit, így nálam egyenlőre (vagy végleg) ez a vége, amit még bevállalok néha, de nem 24/7-ben:

4,4GHz.1,3687V(BIOS)~1.392V

Az egész rendszert is leteszteltem egy kis VGA húzással, úgyhogy ez a maximuma a kis gépezetnek, teljesen meg vagyok elégedve:

3DMark Vantage

Ebbe a kis mATX-es házba egy elég jó konfigot tudhatok magaménak, ami nem riad vissza egy kis játéktól sem, ha úgy adódik.

Best Buy!!! :C :R

(#511) lizakattila válasza polcsi (#510) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Azért nem rossz eredmények ezek. ;)
Amúgy meg nem ezen múlik semmi. A 4GHz-et simán viszi a tied is, amihez meg az nem elég oda már annál több sem lesz, mert nem az a korlátozó tényező.

Am egy kérdés: mivel hűtöd? Mert viszont az enyém ilyen feszen aligha állna meg ilyen hőfokokon. :((( Én már 1.32v vcorenál is valamivel 70 fok fölött jártam (természetesen prime alatt értettem).

Összességében tényleg jó kis konfigok ezek.

Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°

(#512) polcsi válasza lizakattila (#511) üzenetére

polcsi
(lelkes újonc)

Egy Hyper TX3-as van rajta. Nagyon meg vagyok elégedve vele. Alapon nagyon csendes, nem mintha számítana, mert másik szobában van a gép... :) Viszont az utolsó tesztnél, mintha porszívóztak volna odaát. :DD

Örülök, hogy annak idején szinte látatlanba (talán egy cikk alapján,megjelenés után egy héttel) megvettem ezt a procit, és nem az am3-as konfigot bővítettem, mert amit akartam (Athlon II x4), azt bőven túlteljesítí (minimálisan több költségből), ahogy az eddigi teszteket néztem, sőt még a 925-ös Phenommal is megverekszik kisebb nagyobb sikerrel.

[ Szerkesztve ]

(#513) lizakattila válasza polcsi (#512) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Az baráti, ha a tx3 így megbirkózik vele. Ilyen szempontból viszont elég jó darab, hogy még ilyen fesz mellett is alig 70 fölött van valamivel.

Én is hasonló helyzetben voltam csak én a másik oldalon. Vagy vehettem volna Q9xxx-et, vagy eladok mindent és csere erre. Hát a 2. lett és eddig én is örülök, hogy így cselekedtem.
Már ez a teljesítmény is elég nekem bőven most mindenre, de ha kell, akkor akár egy i7-et is belerakhatok és azzal még el lehet lenni egy darabig. :K

Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°

(#514) polcsi válasza lizakattila (#513) üzenetére

polcsi
(lelkes újonc)

Na igen, ebben a platformban is van fejlesztési lehetőség, csak ugye a költségek.... :(
Talán nem merész kijelentés, ha azt mondom, hogy ez az intel első olyan procija, ami ár-teljesítményben végre megközelíti az AMD-ket, mert be kell látni a zöldek ebben verhetetlenek... :R
Persze akinek nem számít a zsé, az biztos lehurrogna, hogy nem úgy van az.... :DDD

(#515) iglo farmer

iglo farmer
(újonc)

Sziasztok! mit gondoltok ezeket a lapokat nezzegetem.! 530as menne bele!

+ GEIL Value 4096Mb DDR3 1600Mhz CL8 KIT vagy KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT

ASUS P7P55-M vagy GIGABYTE GA-P55-UD3

(#516) G@ß! válasza iglo farmer (#515) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Bőven elég egy Gigabyte P55-US3L.
És akkor mehet bele egy picivel erősebb proci (i5 650)...
És szvsz nem fontos 1600mhzes memót venni.

i9000 + CM9 nightly 04.22 + Devil 0.72

(#517) G@ß!

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Kipróbáltam 4db i5 650et, és egyik se ment 4,5ghz-nél többel...
Nem felháborító? :DDD
Mondjuk a 4,5ghz-hez is már 1,45V kellett...
Lehet h valamit mindig elszúrok a fesz. állításnál?
Segítsen valaki pls! :B

[ Szerkesztve ]

(#518) lizakattila válasza G@ß! (#517) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát ez szörnyű! :DDD :DDD
Milyen lapban hajtod?
És akkor részletesen írd le a beállításokat, amivel próbálod: vcore, qpi/vtt fesz, ram fesz.
Illetve cpu, qpi, ram órajel...
Hátha sikerül valamit összehozni. :K

[ Szerkesztve ]

(#519) G@ß! válasza lizakattila (#518) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Giga US3L-ben megy.
Vcore 1,45V -> droppol 1,392Vig
Ram fesz normal (vissza van osztva).
Qpi: 1,210V
24X187~ 4500mhz
qpi auto (3000mhz)

Mit szólsz? :DDD

(#520) lizakattila válasza G@ß! (#519) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

QPI órajelét se hagyd auton, egyelőre állíts be neki valami alacsony órajelet.
A ramfesz az jó normalon, ha visszaosztod, illetve itt az időzítéseket is állítsd be manuálisan (ha nem úgy van. Nálam utálja a lap, ha az időzítést auton hagyom).

Én a QPI/Vt feszt is megpróbálnám alapról indítani, ennyi bclk-hoz még elégnek kellene lenni neki kevesebbnek is. :U
Illetve ezzel együtt a vcoret is csökkenteni valamennyire. Hátha...
Én így próbálnám. :))

(#521) G@ß! válasza lizakattila (#520) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

qpi-t tettem normálra is, de nem sok változás lett...
Igazából ha normalra tettem, akkor a linx hibázott.
És néha még ennél a vcore-nál is hibázik... :(

A qpi mhz mennyi körül legyen?

[ Szerkesztve ]

(#522) lizakattila válasza G@ß! (#521) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Értem.
QPI-t próbáld meg a legalacsonyabbra tenni.
Memóriát mennyire osztottad vissza. Mondjuk 8-as szorzóval? 187*8=1496, 8-8-8-24 es időzítéssel 1,63v körül - nálam ezt tudják az 1333-as Kingmaxok stabilan. Úgy vettem észre az sem mindig a legjobb, ha legkisebbre vannak visszaosztva.
Esetleg még egy tipp: CPU PLL voltot 1,83-1,85v-ig megemelheted. Valahol erről is olvastam, hogy ez segített.

(#523) subaruwrc

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

egész szép dolgokra képes ez a kis biostar

max bclk tippek? ;]

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#524) lizakattila válasza subaruwrc (#523) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Csak nem hűvösre tettétek? ;]
250? :U

(#525) subaruwrc válasza lizakattila (#524) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

de.
hideg :D

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#526) lizakattila válasza subaruwrc (#525) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Szóval akkor én az én tippem meg forró volt.
Nah, monnyá má' valamit!
(Hogy-hogy nem Giga lapban nyomtátok? ;] :P )

(#527) G@ß! válasza lizakattila (#522) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Oksi!
6os szorzóval nyomtam, 9 9 9 24-es időzítésekkel.
Majd kipróbálom 8szoros szorzóval.
PPL-t kipróbálom.

:R

(#528) subaruwrc válasza lizakattila (#526) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

majd toyone ;]
250++ :D

(#529) polcsi válasza subaruwrc (#528) üzenetére

polcsi
(lelkes újonc)

Hajrá skacok!!! Had dideregjen az a kis dög! ;]

(#530) subaruwrc válasza polcsi (#529) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

toyone még csapatja én már eljöttem.-

(#531) lizakattila válasza subaruwrc (#530) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Na hajrá! Várjuk az eredményeket. :U :C

(#532) toyone válasza lizakattila (#531) üzenetére

toyone
(őstag)
LOGOUT blog

Egyenlőre titokban maradnak az elért eredmények. Nyilvánosságra lesz hozva, csak még nem most. :)) :R

x3dth | notebook.hu | Msi | Biostar | G.Skill ECO eladó -> http://href.hu/x/hvsb

(#533) lizakattila válasza toyone (#532) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

:R Rendben. :)
Ha nyilvános lesz, szúrj már be egy linket ide is róluk légyszi, hogy ne kelljen keresgélni.

(#534) G@ß! válasza lizakattila (#522) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Lehet h tudom h mi a baja, a legelső (FB) bios van rajta...

(#535) polcsi válasza toyone (#532) üzenetére

polcsi
(lelkes újonc)

Ez már a kínzás kategóriája és azt büntetik!!! :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

(#536) subaruwrc válasza polcsi (#535) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

büntess, te vadállat :DDD :DDD

(#537) G@ß! válasza G@ß! (#534) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

A legújabb bios se dobott rajta... :(
subaruwrc: te beteg vagy! :DDD

(#538) subaruwrc válasza G@ß! (#537) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:D

(#539) lizakattila válasza G@ß! (#537) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát valszeg akkor elérted a rendszer határát.Mondjuk itt én már inkább arra gyanakszok, hogy a lap lesz a korlátozó tényező, ha mindegyik proci hasonlóan ment benne. :U

(#540) G@ß! válasza lizakattila (#539) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Mondassz valamit...
Előtte 530as volt benne, az se nagyon akart 4,4et menni... :)

(#541) castiel válasza tome.jr (#452) üzenetére

castiel
(senior tag)

szóval gond nélkül el kell bírnia igaz?

http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#542) polcsi válasza toyone (#532) üzenetére

polcsi
(lelkes újonc)

Mi ez a csend kolega?!?! :D Titkosítva lettek az eredmények vagy 50 évre? ;]

Na majd a nagy eredményhirdetésig próbálkozom én is, hátha megsütöm a procit és lesz miről csevegni! :DD

[ Szerkesztve ]

(#543) lizakattila

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem tudom kinél hogy volt, de nálam eddig nem sok "monitorouzó2 progi ismerte fel a procit normálisan.
Most már az Everest 5.30.2065 normálisan írja ki a feszeket és a hőt is, valamint a RealTemp 3.46 is rendesen jelzi (az idle) hőmérsékletet.

(#542) polcsi: Szerintem olyan eredmények születtek, hogy félnek ha meglátjuk eladjuk a cuccot és kihal a topik. ;)
Hajrá, nyomasd a teszteket, én is újra kezdem, megjelent egy új bios - kipróbálom. :Y

[ Szerkesztve ]

(#544) Haart válasza lizakattila (#543) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Realtempnél mi ez a 2 exe egyik GT másik sima? Nemvátom mi a különbség.

(#545) lizakattila válasza Haart (#544) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Az GT szélesebb ablakban nyílik meg. :DDD
Valszeg a GT támogatja a 4-nél több magos procikat is szerintem, ez lehet a különbség. A hőt nálam mindkettő jól mutatja és az opciók/beállítási lehetőségek is ugyan azok.

(#546) polcsi

polcsi
(lelkes újonc)

Na nyúztam a lelkén az ártatlannak, nyüszített is, úgyhogy meg is ígértem neki, hogy TERHELVE ez az utolsó határ:

4510MHz.ki sem merem írni V :)

Csavartam még egy picit a VGA-n is, így kemény +345 pöttyöt kisajtoltam a rendszerből... :DDD

Vantage

(#547) Haart válasza polcsi (#546) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Hüha jó sok fesz kell neki hozzá :D

(#548) toyone válasza polcsi (#546) üzenetére

toyone
(őstag)
LOGOUT blog

Huhh 90C az már sok lesz szerintem.
lizakattila Hamarosan ;)
Új Bios-al van már tapasztalat?

x3dth | notebook.hu | Msi | Biostar | G.Skill ECO eladó -> http://href.hu/x/hvsb

(#549) polcsi válasza toyone (#548) üzenetére

polcsi
(lelkes újonc)

Sok biza.... nem is kisérletezek tovább, mert megfő szegény! :DDD

(#550) G@ß! válasza polcsi (#549) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Stock cooler powaa? :P
Amugy nekem a paszta vastagsága kevés, mert mugen2vel is elmegy 70fokig... :P (1,45Von)
20 fokkal kevesebb lenne... :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.