Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#401) G@ß! válasza lizakattila (#400) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Én is így gondolom.
Hátha valaki megerősít minket... :P

i9000 + CM9 nightly 04.22 + Devil 0.72

(#402) toyone válasza G@ß! (#401) üzenetére

toyone
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem nem károsodik a PCI. Mióta BCLK van ( :) )azóta én egyszer sem láttam sehol olyan hozzászólást vagy hírt hogy bármi probléma lenne ez ügyben. Régebbi alaplapoknál volt lehetőség a PCI lefixálására/állítására. Szerintem nem kell aggódnod.

[ Szerkesztve ]

x3dth | notebook.hu | Msi | Biostar | G.Skill ECO eladó -> http://href.hu/x/hvsb

(#403) G@ß! válasza toyone (#402) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi!
Viszont sajna a tuning 4,2 Ghz felett nem stabil, pedig a szorzót visszavettem, a VTT-vel játszottam, emeltem a CPUfeszt...
Egyelőre így is bőven elég, sztem 2Ghzen is teljesen kihajtaná a 6600GT-met... :DDD

(#404) lizakattila válasza G@ß! (#403) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

"Viszont sajna a tuning 4,2 Ghz felett nem stabil"
Nehogy megsértődj, de ezen jót mosolyogtam. :)
Milyen rossz dolog is, hogy "csak" 4,2GHz-ig stabil. :DDD 2-3 éve ez még álomnak is durva volt, hogy ennyin menjen egy proci napi használatra. :D

Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°

(#405) Haart válasza lizakattila (#404) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Jó mondjuk ha azt nézed hogy majdnem 3g az alap freki akkor a 4-4.2 az még 50% tuning sincs. Anno az én e6400am ment 3.6 ghz-n. Ami a 2133hoz képest 70% tuning.
Ugyanez lefordítva i3 530-ra. 2,93 ról 5 gigán kéne kb hogy menjen. Úgyhogy ha ezt nézem akkor nem is sok a tuningpotenciál.

(#406) G@ß! válasza lizakattila (#404) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem is ha egy e8400ból (ami nem mai cucc) ki lehetett préselni 4ghz-et, akkor nehogy már most egy újabb fejlesztésű prociból ne lehessen többet "elvárni".... :DDD

Apropó, te mennyin tolod neki? :U

(#407) lizakattila válasza G@ß! (#406) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

A változatoság kedvéért ÍGY megy jelenleg, eddig stabilan. :DDD

(#405) Haart: Értem én amit mondasz. Én inkább úgy értettem, hogy lehet nekünk nőttek meg kicsit az elvárásaink. Nekem is ment az E7400-am (amit ez váltott most) 1,36v-on 4200-at, úgyhogy ilyen elven jogos lenne, de ez egy egész más architcetura, úgyhogy nem teljesen hasonlítható össze a c2d-kel.
De hát ugye a hogy melyik darab mennyire tuningos az inkább "ajándék".
Mondjuk nálam már legalább az 50% tuningot tudja stabilan emberi fesszel. ;]

[ Szerkesztve ]

Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°

(#408) G@ß! válasza lizakattila (#407) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem ehhez jóval több fesz kellett... :B

Viszont próbálkoztam én 1,425V-tal is... :P (úgy se ment 61-62 fok fölé :) )

[ Szerkesztve ]

(#409) lizakattila válasza G@ß! (#408) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Én meg pont a hőfokokkal küzdök. De lehet hogy az játszik közre, hogy csak valami gagyi pasztám van itthon + a gép berakva egy sarokba a radiátortól kb 30centire (gyerek így nem fér hozzá). :B

(#410) G@ß! válasza lizakattila (#409) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Értem. :)
Szted amúgy egy i5 750 proci menne ebben a lapban 4ghz környékén?
Vagy ahhoz ez már gagyi lap?

(#411) lizakattila válasza G@ß! (#410) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem elképzelhető, hogy menne (keresgetem aztán találtam is egy-két eredményt ezzel a felálással - de ezekről nem tudom, hogy mennyire stabilak), inkább az számít hogy hogyan. Értem ezalatt, hogy egy komolyabb lapban lehet kevesebb fesszel beéri a proci, vagy vtt-ből kell kevesebb, stb...
Illetve ugye a procin is múlik, hogy milyen darabot fogsz ki.
Mondjuk ahogy látom azért ott is van szórás az egyes darabok között. Van amelyik 1,22v-on megy 4g-t van amelyiknek 1,3v fölött kell hozzá. Nézz át az i5 topikba hátha valaki használja ezt a kombót, ha olyan terveid vannak, hogy 750-est vennél. :)

(#412) polcsi

polcsi
(lelkes újonc)

Üdv!

Saját kíváncsiságból csináltam egy-két fogyasztás tesztet egy konektoros mérővel, de hátha érdekel még valakit...:) A konfigom az adatlapomon, a viszonyítás végett. Az értékeknél vannak szórások, így kb. a mért min és max értéket írtam, valamint ezek a gép nettó fogyasztásai, moncsi nélkül(ami nálam 42-45W).

1. Kiszedtem a VGA-t, IGP, semmi tuning: idle: 50-55W
load (CPU 100%): 95W

2. VGA vissza, de bios-bol letiltva, IGP: idle: 75-80W
load (CPU 100%): 112W
Itt kicsit furcsáltam, hogy hiába volt letiltva a VGA, nem ment a ventije sem, mégis megvolt az alap fogyasztása....pedig, ha teljesen letiltaná, biztos, hogy kikapcsolnám, mikor nem játszanék.

3.VGA alap (850/1200),CPU alapon: idle: 75-80W
load (CPU 100%): 114W
load (CPU+GPU 100%): 205-210W

4.CPU 4.01GHz (1,232V),VGA 960/1400: idle: 90-95W
load (CPU 100%): 140W
load (CPU+GPU 100%): 250-255W

Mivel HD filmekkel is foglalkozom (csak RIP), így eddig érdekelt a DXVA-s hardveres gyorsítás, viszont meglepődve tapasztaltam, hogy ennél a rendszeremnél, ha használom a DXVA-t, kb. 10W-tal többet fogyaszt a rendszer, mintha a CPU számol szoftveresen.... ez biztos a kisebb csíkszélességnek is köszönhető.

Összegezve, elég erős kis HTPC lehet ez a platform IGP-vel és még a fogyasztása is barátságos mondjuk filmezés közben (60-70W csak a gép).
Nálam átlagosan filmezés alatt 305-325W a teljes rendszer fogyasztása TV-stől,erősítőstől,gépestől.... ez azért már nem olyan kevés, na de ennek több mint felét a TV viszi el. Ha beszereznék, mondjuk egy asztali HD lejátszót,akkor is max 50W-ot tudnék lefaragni...na de ez már más téma...:)

[ Szerkesztve ]

(#413) lizakattila válasza polcsi (#412) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez hasznos volt, köszönjük.
Szóval egy minőségi 350-400w-os táppal el lehet lenni egy ilyen rendszerrel is.

(#414) polcsi válasza lizakattila (#413) üzenetére

polcsi
(lelkes újonc)

Ahogy mondod! Sőt az ilyen rendszerhez, mint az enyém, még egy minőségi 300-as is elég lenne, hisz a max 250-255W-ot a hálózat felől veszi fel, így a táptól hatásfok függvényében max egy 220-230-at kérhet...
Nem is nagyon, értem mikor egyesek beruháznak 600+-os tápokba és közben alig nagyobb a konfigjuk... Az már más kérdés mikor valami 2+ kártyás szörnyet épít valaki 5 vinyóval, szénné hajtva... :DD

[ Szerkesztve ]

(#415) lizakattila válasza polcsi (#414) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Így van - csak azért írtam a 350-400-at, mert én nem gondoltam 80%+ hatásfokra. :)
Mellesleg nekem is egy 700W-os Hipro "dübörög" most, :B de csak azért, mert az előző 450W-osom, amivel még bőven el lettem volna egy darabig, sajnos villámcsapás áldozata lett (pár más alkatrésszel együtt) és ezt gyosan, olcsón tudtam megvenni. De legalább egy darabig elég lesz ez is. :D

(#416) polcsi válasza lizakattila (#415) üzenetére

polcsi
(lelkes újonc)

"Mellesleg nekem is egy 700W-os Hipro "dübörög" most..."

Na jó, a jelenlévők mindig kivételek! :DDD

Egyébként én is irígykedve nézem a low volt tuningokat, mert nekem sem jeleskedik a proci ezen a téren. :(
Amit még sikerült kicsikarnom stabilan az a 4.01GHz (21x191, 1,232V~a biosban 1,2065-re van állítva, meg be van kapcsolva az llc, vagy mi a bigyula..:) ).
Pl. nálam sincs semmi UnCore állítás meg érték a biosban.
Amikor azt írjátok, hogy a QPI ne menjen 4000 fölé, azt a CPU-z által mért értékre mondjátok, ugye? Mert a biosban annak a duplája van. Egyébként még mindig nem nagyon értem a QPI működését, mikor adjak neki feszt, meg mikor emeljem, vagy ne emeljem.... :F
A memóriákat mivel tudom tesztelni, hogy stabilan bírja-e a kisebb időzítéseket? Vagy elég az eddigi megszokott használat (film, játék, archiválás)?
Mert most a CSX 1333-as 2GB-os ramok hiba nélkül bírják a CL7-et 1,56-on.
Amit még próbáltam, és nem jelentkezett hiba normál használattal, az 1528 cl8 1,58.

[ Szerkesztve ]

(#417) Haart válasza polcsi (#416) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Nemtudom mitől függ ez a low voltage cucc. De nekem is ugyan olyan lapom van mint neked. Nekem a 21x191@4G-t úgy viszi hogy biosban 1.15V van beállítva. Én eddigi tapasztalataim során arra következtetnék hogy nem mind1 milyen és mekkora táp van a gép alatt. Nem mind adja le a feszt stabilan. Ráadásul nálunk a cpu csak 4 pinen kapja az anyagot míg kolléga esetében 2x4 pin van az alaplapon.

(#418) Champipi

Champipi
(fanatikus tag)

Ha most kellene új gépet venni, akkor gondolom 775+E8x00 proci helyett érdemesebb már 1156+i3-530 kombót venni nem? Hisz i3 nagyjából azonos szintet hoz egy E8400-al durván.

Na de milyen RAM-ot kéne mellé tenni?

Mert lehet kapni 1333, 1600, 2000, 2200 MHz-es ramokat is, és fene se tudja melyik lenne az optimális. Azt tudom, hogy az i3-at felhúznám 3,6 GHz-re. Na de ahhoz ha jól értem, már az alap 1333-as ram is jó, nem? De akkor minek árulnak 2000-est?

(#419) lizakattila válasza polcsi (#416) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Ahogy nézegetem, annyi "háránya" van ezeknek a prociknak, amelyek alacsony feszen jól mennek (jelen esetben nálam 4,01GHz@1,116v), hogy magasabb feszen viszont piszkosul tudnak melegedni. :((( Ezért én 1,3v alatt teszteltem csak eddig.
UnCore-t nem is lehet állítani ezeknél a prociknál (ezt toyone-tól tudom) annak fix a szorzója.
A QPI-t, hát azt azt mondanám ki kell tapasztalni, hogy meddig bírja, nálam 4200 körül van a határ, amíg még stabil, után vissza kell venni - erre az én lapomban nem szorzók vannak, hanem konkrét értékeket ír (bclk függvényében), hogy milyen értékekre állíthatom.
CPUTweaker-rel meg tudsz nézni minden értéket - ebből nálam csak az 1.4beta ismeri fel a dolgokat.

Memóriát legbiztosabban talán a memtest progival tesztelhetnéd (annak is a "dos-os", bootalható változatával, mert ott ki lehet zárni a win okozta hibákat). De elvileg a prime 95 blend tesztje is kidobja a hibát általában.
De én azt mondom, ha használod a gépet és stabil, nem fagy, nincs random újraindulás, akkor felesleges tesztelgetni - használd és kész. :)
(Az én Kingmaxjaim is valahogy úgy körül mennek 1500 valamennyi cl8, csak picit magasabb feszen.)

(#417) Haart: A tápnak biztos van köze hozzá, mert már más topikban/prociknál (főleg Quadok) is olvastam, hogy egy stabilabb, nagyobb hatásfokú táppal javult a tuning mértéke (félreértés ne essék, ezzel senkinek nem akarom azt mondani, hogy cseréljen tápot - azért a pár század voltért, vagy pár MHz-ért ez fölösleges befektetés lenne).
Természetesen az is közrejátszhat, hogy több pinen kapja a proci a "kakaót", stabilabb a fesz ellátása - bár régebben ez inkább csak magasabb feszeken, és magas fogyasztású procik esetén volt "kiemelten" jelentős.
Egy szó mint száz, nagyon sok dolog befolyásolja a tuning mértékét, eredményét. :D

(#418) Champipi: Ha újonnan akarod venni, akkor szvsz jobb alternatíva, mert nem hogy hozza, de még felül is múlja az E8xxx teljesítményét.
Ramnak végül is talán csak a pénztárca szabhat határt (nálam legalábbis) hogy milyet és mennyit veszel.
Ha nincs nagy tuning tervben, akkor tökéletes az 1333-as is (a legtöbb ezek közül elszaladgál 1500 körül; de még nagyobb tuning esetén is jó lehet, mert itt is vissza lehet "osztani" a ramokat).
Véleményem szerint még itt is jobban megéri inkább 2x2Gb 1600-ast megvenni, mint 2x1Gb 2000-t, sokkal előrébb vagy a dupla mennyiséggel, mint a pár megahertzcel magasabb órajellel.

Húh... ez jó hosszú hsz-nek sikeredett. :B :DDD

(#420) Xero

Xero
(őstag)

Haliho mindenki!

Nos úgy döntöttem belevágok én is egy ilyen kis finomság beszerzésébe.

Amire szükségem lesz az egy alap gép perpillanat, amin vidáman tudok futtatni Win7-et és Debian-t tesztelési célzattal (meguntam hogy szegény MacBook Pro-t indítgatom újra), el torrentezik magának ha nem vagyok itthon (ezt le akarom venni a PowerMac válláról), édesanyám internetezési szokásait kielégítse (na erre szinte bármi elég lenne :D), valamicske HTPC feladatot is ellásson 1080p anyagok lejátszásával.

A jövőben lenne igény egy proci bővítésre (nem-nem kell 1366, annyit winpc-re nem vagyok hajlandó áldozni) i5-i7 vonalon esetleg, illetve egy normálisabb VGA-t is szívesen látnék majd benne, de a mostani felhozatal normálisabbjainak az árát még sokkalom így jelenleg elég lesz a proci megoldása is.

Szóval. :) A kinézett alkatrészek a következők lennének (a szempont sűrítve: olcsó-tartós, bővíthető, tuning potenciálja meg legyen):

cpu: nyilván i3-530
alaplap: Gigabyte GA-H57M-USB3
memória: Kingston DDR3-RAM 4GB PC3-1600 HyperX Kit

A többi lényegtelen, talán annyi érdeks, hogy 1TB-os WD winyó valamilyen SATA ODD lesz még rákötve. A táplálást egy régi, megbízható Chieftech 420-as tápomra fogom bízni.

A kérdésem az, hogy ki melyik komponensen és mit variálna a fentiek és a tapasztalatok tükrében? Az árakat nagyjából lehet tudni, nem nagyon mennék föléjük, ha nem fontos.

Minden nemű ötletet tippet, tanácsot nagyon szívesen fogadok! :)

#import <Cocoa/Cocoa.h> - I'm still thinking different.

(#421) toyone válasza Xero (#420) üzenetére

toyone
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem teljesen korrekt. Esetleg a gyári hűtő cseréje az ami szükséges lehet ha komolyabb tuningot tervezel. Ha alapon vagy kicsit meghúzva használnád (KB 3.5-3.6ghz körül még elbírja) akkor elég a gyári is.

[ Szerkesztve ]

x3dth | notebook.hu | Msi | Biostar | G.Skill ECO eladó -> http://href.hu/x/hvsb

(#422) Xero válasza toyone (#421) üzenetére

Xero
(őstag)

Ok, ezt gondoltam, bár jó pár cikk az ellenkezőjét állítja. Nézek valami szép nagy hűtőt rá akkor. :)

(#423) Xero

Xero
(őstag)

Na össze is állt a lista, ami 1-2 héten belül betölni új szerepét az életünben. Gondoltam megosztom:
Alaplap: GIGABYTE GA-H57M-USB3
Proci: Intel i3-530
Hűtés: Cooler Master Hyper 212 Plus
Memória: Kingston DDR3-RAM 4GB PC3-1600 HyperX Kit (KHX1600C9D3K2/4G)
Háttértár: Intel X25-M Postville 80GB (SSDSA2MH080G2C1)
Western Digital Caviar Green 500GB (WD5000AACS
ODD: Pioneer DVR-S18LBK
Táp: Marad a régi Chieftech 420-as aktív pfc-s
Ház: Szerencsére nem dobtam ki a régi Thermaltake Xaser házat. Ebben szinte kotyogni fog. :D

Ennek a vége olyan 160e körül lesz(mondjuk az SSD elég jól megnyomja az árat, azt lehet csúsztatom :) ), már így is a fájdalom küszöb fölött van, de azért az új technológiáknak köszönhetően remélem a sebesség korrekt lesz egy ideig. :)

[ Szerkesztve ]

(#424) lizakattila válasza Xero (#423) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Teljesen jó "kis" konfig lesz ez így, grat. Majd várunk a tapasztalatokkal.
A hűtő is jó választás, ebben az árkategóriában igen jó teljesítményű.
Azzal az ssd-vel megtámogatva (majd :) ) igen gyors rendszer lesz belőle. :K

(#425) Xero válasza lizakattila (#424) üzenetére

Xero
(őstag)

Őszintén szólva, 5 éve nem használtam IBM PC-t, és vagy 8 éve nem állítottam össze ilyet saját célra. :) Kíváncsi vagyok mit fejlődött a dolog. Mondjuk nálam fájó pont lesz az OS X hiánya, de majd megoldom azt is.
A tapasztalatokat mindenképpen megosztom, szépen adatokkal képekkel dokumentálva ahogy a nagy könyvben meg van írva. A célkitűzés egy stabil 4GHz-es config. :)

(#426) Champipi válasza Xero (#423) üzenetére

Champipi
(fanatikus tag)

Aztán az SSD-t hun veszed? Mennyiért?

(#427) Xero válasza Champipi (#426) üzenetére

Xero
(őstag)

Itt néztem aprón

(#428) lizakattila

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Tudom, hogy nem igazán a tuningról szól a topik, de azért megosztok pár eredmény.
Nem linkelgetem be külön, ITT megtalálható egyben az összes.

(#429) toyone válasza lizakattila (#428) üzenetére

toyone
(őstag)
LOGOUT blog

Szép eredmények. :C

(#430) tomic válasza lizakattila (#428) üzenetére

tomic
(őstag)

:Y Gratula szépen megy :C

[ Szerkesztve ]

Ha a kacsa nem tud úszni, nem biztos, hogy a víz a hülye.

(#431) lizakattila

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

:R Köszi fiuk!

Unalmamban tesztelgettem egy kicsit az int. vga-t. :)
Egy játék volt hirtelen kéznél, a Need for Speed Undercover. Az effekteket kikapcsoltam, mindent alacsony részletességre tettem, a felbontás 1920x1080 :D . Proci 4,2GHz-en.
Azt hittem el sem indul a játék, ennek ellenére 25-40 fps között elszaladgál. :Y
Ha a felbontást lejjebb venném, biztos meglenne a stabil 30 fps.
Persze ugye itt "látványról" nem nagyon beszélhetünk, de legnagyobb meglepetésemre egész gördülékenyen futott.
Nagy gamerek most biztos nevetnének ezeken a beállításokon, na de ugye az IGP-t sem játékra találták ki.

(#432) Haart válasza lizakattila (#431) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Hány mhz-n megy a vga? Mert az uj gpuz ezt is tudja már. Nálam most 927mhz körül alakul.

(#433) lizakattila válasza Haart (#432) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

A gpuz 777-et ír rá, de azt hiszem biosban 764MHz van beállítva.
Majd megnézem már mit bír alap feszen - asszem ~2000MHz-ig engedi emelni. :DDD

(#434) Haart válasza lizakattila (#433) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

A képlettel számoltad ki? Vagy a biostar eleve azon a fekin pörgeti amit beállítasz? Mert nekem a képlet alapján 630 körüli van beállítva biosban és igy meg 900 felett vga.

(#435) lizakattila válasza Haart (#434) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát, gondolom annyin megy, amennyi a biosban ve van állítva. Ott konkrét MHz-eket ír, hogy mire tudom állítani.
Én megelőlegeztem, hogy az annyi, amit én beállítok neki.

(#436) Haart válasza lizakattila (#435) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Hát csakmert nekem is mhz-t kell ott állítani de a képletet kellett használnom hozzá. Mert egyébként túl sokra jön ki a freki.

[ Szerkesztve ]

(#437) lizakattila válasza Haart (#436) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát nálam (ill. a Biostar lapnál) szerintem nagyjából annyin megy, amit beállítok neki.

Most 907MHz van beállítva az igp-nek biosban, a többi látszik a képen.
Az a pár MHz eltérés adódhat mérési hibából, vagy a még nem a legjobb szoftveres támogatásból is.

[ Szerkesztve ]

(#438) tome.jr válasza lizakattila (#437) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Olvastam a tesztedet, az volt az utolsó lökés az i3 felé. :) Előtte is gondolkodtam már rajta hogy ki kellene próbálni illetve a Biostar lapokkal is kellene egy kísérletet tenni. Viszont én nem tudtam beszerezni az XE verziót csak a sima HD-t. De ezzel is meg vagyok elégedve. Nem tudom hogy a lap vagy a proci a jobb tuningeredmények gátja. Nálam a vége a 4186 Mhz-nél van +0,100 Vcore mellett, ez Prime alatt 1,306 voltot jelent. QPI 4180. Ez 24/7 beállítás. A ramok 1900 Mhz 9-9-9-24-ben mennek. A proci idle 29-32 fok a gyári hűtővel egy közepesen jól szellőző házban.

Gondolkodtam rajta hogy beszerzek egy XE-t de mivel teljesen elégedett vagyok ezekkel az eredményekkel is így feleslegesnek tartom.

Nálam a fenti beállításokkal egy GTX 295-tel idle 109 watt a fogyasztás.

[ Szerkesztve ]

(#439) lizakattila válasza tome.jr (#438) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

:R Még egy elégedett i3 tulaj. :)
Végül is a két lap között, ahogy láttam, csak annyi különbség van, hogy az xe-n a feteken is van hűtés (amik megjegyzem nálam egyáltalán nem melegednek - kézzel vizsgálva), illetve a hd-n 1-gyel több sata csatlakozó van.

Bios melyik van a lapon? Esetleg ha nem az új (mármint ami a honlapon kint van) érdemes lecserélni arra - nálam az jobban ment és szerintem szinte ua lehet a két lap biosa is.

Szép eredmény az amit elértél, gondolom a gtx295-höz is elég.

(#440) tome.jr válasza lizakattila (#439) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Amivel többet tud az XE az a Ferrite Choke és az IR Direct FET. Ezek gondolom a jobb tuningolhatóságot segítik. :F

A legújabb BIOS-t tettem fel ami kinn van a honlapon.

Van egy i7-es rendszerem is, de nem érzem hogy játékok alatt gyengébben menne az i3.

Egyébként az egész rendszert elviszi egy 425 wattos Enermax táp. Úgy hogy a proci és a VGA is maxra van húzva. Crysis alatt konnektor felől 380 wattot vesz fel, szóval bőven benne van a keretben.

[ Szerkesztve ]

(#442) toyone

toyone
(őstag)
LOGOUT blog

4200@1.224v

(#443) lizakattila válasza toyone (#442) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Szép eredmény ez is. :K Gyári hűtő?
Jegezni vagy nitrózni nem fogtok mostanában, kíváncsi lennék, hogy vileskednek ezek extrám hűtés alatt? :U
Mod: Ramok 1200-on mentek, hogy elvoltak 1,34v-tal?

(#441) Haart: Jól megy a Te proccod is.
Kellene most már nekem is valami hasonlóan jó vga...

[ Szerkesztve ]

(#444) subaruwrc válasza lizakattila (#443) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

G.Skill Eco ramok azért kell nekik ilyen kevés fesz.

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#445) toyone válasza lizakattila (#443) üzenetére

toyone
(őstag)
LOGOUT blog

thx .
:) Nem gyári, ennyit bír a hyper tx2...
Lesz teszt , ramokra vártam. szóval hamarosan ;)
1.34v re subaru megadta a választ.

(#446) lizakattila válasza toyone (#445) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Tudnak ezek a kis "dögök " melegedni, nálam is a Xigma max 1,3v-ig tudja kordában tartani (persze ezt folyamatos terhelés mellett értem).
A tesztet várom majd. ;] ;)

(#444) subaruwrc: THX az infot!

(#447) Haart válasza lizakattila (#443) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Sajna nem az enyém a vga, haveromé :D Nekem jelenleg egy 4830 van.

(#448) castiel válasza lizakattila (#446) üzenetére

castiel
(senior tag)

Szia!

Látom i3-530-ad van! Én is ilyet akarok venni 1080p HD és netezésre!
Hogy játsza a Full HD filmeket? Állítólag van benne hardveres gyorsítás!
Akadnak vagy tökéletesen lejátsza őket?
válaszodat előre is köszönöm!

üdv,
Norbi

http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#449) Haart válasza castiel (#448) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Semmi probléma vele. Észre sem veszed. Mintha egy normál vga lenne a gépben. Épp csak járékra kevés.

(#450) castiel válasza Haart (#449) üzenetére

castiel
(senior tag)

én ezt néztem ki magamnak:

MSI H55M-E33 - 23.000
INTEL Core i3-530 1156 BOX - 27.000
ZALMAN CNPS8700 NT - 12.000
Zalman - ZM-CS5A - 1.000
GEIL Value 2048Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT - 16.000
ThermalTake SD200 - 24.000

A lényeg hogy 1080p HD-t tökéletesen lejátsza és tudjak rajta netezni, és persze kis helyet foglaljon!
winyó, dvd író meg hangkártya már van!

Van hozzá egy 270W-os Thermaltake tápegység, nemtudom biztosra hogy elbírja-e.
Mitgondolsz a konfigról?
És szerintetek elbírná a táp a gépet?

a válaszodat előre is köszönöm!

http://phmegbizhatosag.atw.hu/

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.