Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#2001) B4l!nt

B4l!nt
(tag)

Megérkeztek végre az én cuccaim is.
2600k FPO: L041B200
Talált tesztek alapján elég jól mennek ezek :)
Este jövök tesztekkel. :K

(#2002) orichalcos válasza B4l!nt (#2001) üzenetére

orichalcos
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Örülünk, de ezt nem a sandy topicba akartad?

Xbox Gamertag: oriic

(#2003) N_A_S válasza orichalcos (#2002) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

követ engem :Y :DD

Hirdetéseim =>> http://tinyurl.com/734ocfp | Google Nexus S with Apex ROM

(#2004) B4l!nt válasza orichalcos (#2002) üzenetére

B4l!nt
(tag)

De igen :B
Sry eltévedtem :)

(#2005) orichalcos válasza B4l!nt (#2004) üzenetére

orichalcos
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Semmi gond.

N_A_S

Én is gondolkodok rajta hogy váltok, de egyenlőre maradnék 1156-on belül. A gond az hogy nem tudom eldönteni hogy elsőnek lapot váltsak, és várjak a procival, vagy vegyem meg most a procit, és a lap ráér később. Dilemma. :)

(#2006) N_A_S válasza orichalcos (#2005) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lap :K

de minimum UD4 ha gigán belül akarsz maradni. Aztán kásőbb i5-750/60 vagy i7-860/870

de én átjönnék Sandyra a helyedben. :K

egy asrock p67-pro3-b3 nem elérhetetlen, és abba kezdetnek egy i3, majd i5-2500k elég jó szerintem

[ Szerkesztve ]

(#2007) orichalcos válasza N_A_S (#2006) üzenetére

orichalcos
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az anyagiak jelenleg csak azt engedik meg hogy maradjak a 1156-nál, és egyszerre vagy csak lapot, vagy csak procit vegyek. Akkor lapnál maradok szerintem. Te mit ajánlasz?

(#2008) N_A_S válasza orichalcos (#2007) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

UD4-től fölfelé bármelyik giga.

Ha "csak" i5-öt akarsz a későbbiekben akkor az UD3 is még belefér.

(#2009) orichalcos válasza N_A_S (#2008) üzenetére

orichalcos
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

JÖn majd az i7 is. :) De egyelőre csak i5 lesz a következő lépcsőfok. :) TÁpot szerinted kell majd váltanom?

Mondjuk lapot nem biztos hogy Giga-t akarok, nagyon szemezek ezzel is:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#2010) N_A_S válasza orichalcos (#2009) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a köv vga cseréig ráér sztem

(#2011) orichalcos válasza N_A_S (#2010) üzenetére

orichalcos
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát két hónap múlva jön bele az új 6850. :DDD

(#2012) N_A_S válasza orichalcos (#2011) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

és mért nem a gtx 460 jön bele? he? :DDD

(#2013) orichalcos válasza N_A_S (#2012) üzenetére

orichalcos
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Majd még meglátom. Nagyon hajlok arra is. :D Max 30k-m lesz majd rá. :)

off vége. Folytassuk pm-ben, kíváncsi vagyok véleményedre, ha nem gond.

(#2014) andorra

andorra
(senior tag)

COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP ELITE, FSP400-60APN, GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i3-550, CM Hyper 212+, KINGSTON HyperX 4Gb DDR3 1600Mhz CL9 Blue, GIGABYTE GTX460SE 1GB

Egy csendes műkődésre optimalizált eredmény. A Hyper 212+ max fordulatszáma 1850, kellemetlen zúgást eredményez 1500 felett, de itt normál működésen 1100 alatt fog maradni. 2 Gflopsot ezért érdemes "áldozni". (FANIN0)

VCore 1.1375 QPI/VTT 1.230V DRAM 1.6V

(#2015) stigma válasza andorra (#2014) üzenetére

stigma
(senior tag)
LOGOUT blog

:C
Hát alulfeszelve elég jól teljesít az 550-ed ami K0-ás, kíváncsi lennék egy 4200-as eredményre is hogy stabilnak mekkora fesszel viszi.
Nekem :
* 3800Mhz 1.168V
* 4015Mhz 1.208V
* 4200Mhz 1.272V
* 4300Mhz 1.296V

Eléggé kiteszteltem de kíváncsi vagyok kisebb fsbvel és VTT vel mennyivel kevesebb fesz kell neki - itt ne gondoljunk nagyokra max 0,01V-ra max - de majd ha időm engedi megnézem majd.
Amúgy kíváncsi vagyok másnál előjött e a 200-as blck-s bug, amit everest mérésnél vesz észre az ember hogy drasztikusan kevesebbet kap mint 199-es Bclk-al kap.

Intel 4.5GHz LinX Stable Club

(#2016) andorra válasza stigma (#2015) üzenetére

andorra
(senior tag)

4100-on 1.2625V amit mértem, tehát hasonló lehet mint nálad. Ezzel a hűtő megoldással nem ksérletezek vele tovább, mert ez tűnik most ideálisnak. Ha ezen lenne a Noctua hűtőm és nem az I7-esen, akkor pl. mehetnék feljebb. Esetleg a ventillátor fordulatszámba történő beavatkozással megoldható lenne, de nincs egyelőre igény rá.
Tegnap viszont megnéztem a Videokártya mit hoz tuning esetén. Mark11-el 2750 volt az alapon mért eredmény. Nvidia Inspectorral két lépéssel emeltem a feszt, feltoltam vagy 30%-al a csúszkákat és felment 3500-ra. GPU maghő max 61 fok volt. Ahol 16FPS volt, ott felment 20-ra.

(#2017) stigma válasza andorra (#2016) üzenetére

stigma
(senior tag)
LOGOUT blog

Érthető akkor , így is gondolom azért mindenre megfelel amire kell neked.
Mai játékok már VGA limitesek szóval sajnos ott dől el sokban milyen VGA-d csücsül a PCI-E slotban.
Célom még mindig nekem a 4500Mhz, kérdés mekkora fesszel, igaz csak teszt erejéig, mert eddig úgy fest 4400-at olyan 1.35V-on tudja , efelett kéne még kisajtolnom 100mhz-t.Igaz nekem könnyű a helyzetem, True Rev C. van ami azért jóval nagyobb ,,kaliberű"

(#2018) stigma

stigma
(senior tag)
LOGOUT blog

Gyorsteszt:

CPU:4400 Mhz
Vcore: 1.35V
QPI:4209
RAM: 1530 (CL8)

4400Mhz

[ Szerkesztve ]

(#2019) stigma válasza stigma (#2018) üzenetére

stigma
(senior tag)
LOGOUT blog

És sikerült amit hosszú ideje terveztem egy stabil 10 körös LinX teszt 4500Mhz-n: :DDD
Igaz itt már azért bele-bele kellett mennem az 1.4V-os Vcore-ba de sikerült, hőfokban 75 környékén mozgott de majd a prime95-el megnézem mert ott kevesebb hőfokot produkál majd.

4500Mhz @ 1.4V

[ Szerkesztve ]

(#2020) orichalcos válasza stigma (#2019) üzenetére

orichalcos
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bár nekem menne így. :DDD Grat.

(#2021) stigma válasza orichalcos (#2020) üzenetére

stigma
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi, egyenlőre csak tesztek miatt néztem meg megy ennyit a proci vagy sem, úgysem használok ki 4.5Ghz-t - viszont amit még ki kéne tesztelnem az a memória szóval majd arra kell egy napot rászánnom hogy azt is hasonlóan így kitesztelem.
Amúgy szerintem egy laza 4ghz-s eredmény is bőven jó i3-5x0 procikból sok mindenre.

(#2022) orichalcos válasza stigma (#2021) üzenetére

orichalcos
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Persze, én is 4025mhz-et használok 24/7-re, tényleg elég igazából mindenre, még vagy másfél évig. :)

(#2023) Antarctica válasza stigma (#2021) üzenetére

Antarctica
(kvázi-tag)

Szerintem alapon is sokáig elég mindenre :)

(#2024) stigma válasza Antarctica (#2023) üzenetére

stigma
(senior tag)
LOGOUT blog

Ebben is igazad van valamilyen szinten mert kb nekem is elég lenne mindenre, de a kisebb tuningban a konvertálok valamilyen formátumba akkor azért észrevehető a gyorsulás.
Amúgy nekem is alapon lenne , igaz így tuningban picit többet fogyaszt de nem annyira zavaró/ észrevehető, meg hát azért ..igy kell a géppel foglalkozni :DDD

(#2025) andorra válasza Antarctica (#2023) üzenetére

andorra
(senior tag)

Mindíg az ésszerűség dönti el a tuning célszerű mértékét. A 0 tuning a legritkább esetben nevezhető ésszerűnek.

(#2026) orichalcos

orichalcos
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Meg azért egy i3 eléggé keveset fogyaszt, egy kis tuning nem fogja annyira megdobni a fogyasztását. :)

(#2027) Antarctica válasza stigma (#2024) üzenetére

Antarctica
(kvázi-tag)

Legutolsó mondatod, utolsó részével értek leginkább egyet:D Én is mindig azt nézem mit lehetne még csinálni rajta/vele. Bár nekem már csak egy esetleges ssd beszerzése van hátra :)

(#2028) stigma válasza Antarctica (#2027) üzenetére

stigma
(senior tag)
LOGOUT blog

He-he, hát igen kinek mi a szempont, igazából ami nekem is majd elsődleges lesz az az SSD beszerzése mert az sokat lendít a dolgokon, ebbe most ne menyünk bele mert nem az a topic.
Igaz ami tuningnál semmi kárt nem teszel , ha a VID + 10%-os Vcore-t használ az ember addig lazán elmehet. (Persze ahhoz hogy tuningoljak minőségi , és nem gyári alkatrészeket használok/választok).

(#2029) Tsiga001

Tsiga001
(tag)

Helló!
tudna nekem abban valaki segíteni, hogy miért ilyen lassú a memóriaelérésem?
főleg az olvasás

láttam én ennyél gyorsabb ramokat is ... (és nem a memória-órajel a gáz, 2000-en sem mennek többet)

Elvből nem fizetek olyasmiér, ami átfér egy kábelen!

(#2030) stigma válasza Tsiga001 (#2029) üzenetére

stigma
(senior tag)
LOGOUT blog

Ebbe törödj bele ennél több sosem lesz kivéve ha Lynnfield procit veszel bele , mert annak sokkal jobb a memória kezelője.Értem ez alatt egy sima 750 -760 vagy épp 8x0-ás 4magos procit.
Ha ez megnyugtat nekem is ekkora kb, de ezt már párszor leírta toyone kolléga is.
Nekem kb 12k-t dobott írás-olvasásra 4400Mhz-n 4200-as QPI-vel és 1600-on CL7ben (7-8-7-24) az everest.
Szerintem békélj meg vele, amúgy hatalmas változás 4000 QPI fölött nagyon nem lesz tapasztalataim alapján az írás-olvasás értékeiben.

(#2031) andorra válasza Tsiga001 (#2029) üzenetére

andorra
(senior tag)

Csodálkoznék, ha 220-as BCLK-val stabil lenne! Gondolom, nem is az.

(#2032) stigma válasza Tsiga001 (#2029) üzenetére

stigma
(senior tag)
LOGOUT blog

Most nézem oda azért kellett IMC fesz ekkora Bclk-hoz, illetve amiket eddig olvasgattam olyan 215nél megáll a tudomány sajnos prime stabilan, de ha van is elvétv ennlé magasabb érték akkor a lapot kell alul feszelni.
Illetve amit még észrevettem , hosszutávon nem kifizetődő és stabilitásbeli problémát is okozhat, az az hogy a szorzónál magasabb érték ne legyen a QPI szorzó.
Értem itt hogy neked ha 19-es a szorzód akkor 22-es QPI szorzód ne legyen mint a képen(itt ugyebár effektive látni, biosban ez a duplája), de ugyanakkora lehet.

(#2033) orichalcos válasza Tsiga001 (#2029) üzenetére

orichalcos
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ahogy többiek is írták, ha ennél jobb eredményeket akarsz elérni, akkor procit kell fejlesztened.

De egyébként szerény véleményem szerint, nem rossz eredmények ezek sem.

(#2034) Tsiga001 válasza andorra (#2031) üzenetére

Tsiga001
(tag)

betonstabil, még 225ös bclk-val is, csak ne menjek 4300fölé a szorzóval.
lynx 4-5 órát futott, és nincs error :))
ja és játszom rajta, még sose fagyott...

[ Szerkesztve ]

(#2035) stigma válasza Tsiga001 (#2034) üzenetére

stigma
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor szerencséd van habár attól mert magas FSB-vel(Blck) tolod még nem lesz gyorsabb a rendszered ha magasabb szorzóval és kisebb bclk-val nyomnád ugyanúgy.
Amúgy ha kérdezhetem imc-nek mennyi fesz adsz ekkora Blck + QPI-hez?

(#2036) Tsiga001 válasza stigma (#2035) üzenetére

Tsiga001
(tag)

Nemsokat piszkáltam a mag lett 1,28V a qpi (vagymi) meg 1,25V, máshoz nem nyúltam

(#2037) stigma válasza Tsiga001 (#2036) üzenetére

stigma
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát ezen mindkét értékek a határon belül vannak jóval akkor szép kis teljesítmény egy ilyen procitól és laptól. :C :C

(#2038) Főcske válasza Tsiga001 (#2034) üzenetére

Főcske
(tag)

Ha jó a procid nem meglepő 225Bclk-s stabilitás mehet akár 240 biciklivel is stabilan az már más kérdés hogy nem nyersz vele semmit. Azonban 4840Mhz qpi link bizony meglepő, :D asszem énis följebb tolom a qpi szorzót hátha elbirja.

(#2039) andorra válasza Főcske (#2038) üzenetére

andorra
(senior tag)

Ilyet még nem láttunk, ez aligha lenne az én fogalmaim szerint egyszerűen "jó" ha 240-en menne.

(#2040) stigma

stigma
(senior tag)
LOGOUT blog

Finomítottam az eddigi eredményemen, ami 24/7es beállítás:

CPU : 4195Mhz
Vcore: 1.272V (Bios 1.25V)
RAM: 1820 CL7 (7-9-7-24)
DRAM Voltage : 1.55V
IMC : 1.225V

[ Szerkesztve ]

(#2041) Főcske válasza andorra (#2039) üzenetére

Főcske
(tag)

Akkor tökjó ime:

(#2042) szemtelen

szemtelen
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Elég kezdő vagyok az önálló tuningolásban, ez az első mérhető eredményem, (nem a vantagera gondolok mert a videokari physx be volt kapcsolva csak a stabilitás miatt futtattam) holnap folytatom, mire kéne oda figyuznom? tudom 1000szer le volt írva, de a biosolás közben valahogy semmi nem jut eszembe, de azért össze rakosgattam ezt és szeretném tudni jó e így.

Quest: Hosszú távon játékra ez a feszkó nem cseszi meg a procim?

[ Szerkesztve ]

FACEBOOK trükk! Nyisd meg a saját üzenőfalad, majd nyomd meg az f13-at! Nézd meg mi történik! ;)

(#2043) szemtelen válasza szemtelen (#2042) üzenetére

szemtelen
(kvázi-tag)

Na bumm kb 2óra cod ww2. után kb 1,5óra Dragon Age2 és kifagyott kékhalállal (mindkét játék full hdben, a vgat is húztam), van még mit javítani van még...

FACEBOOK trükk! Nyisd meg a saját üzenőfalad, majd nyomd meg az f13-at! Nézd meg mi történik! ;)

(#2044) andorra válasza Főcske (#2041) üzenetére

andorra
(senior tag)

5 körös Intel Burn teszt, az is alapon + vízhűtés, melyiken mosolyogjak inkább?
Ettől függetlenül meglepődtem.

(#2045) Főcske válasza andorra (#2044) üzenetére

Főcske
(tag)

A vízhütésnek magasabb feszültségen van jelentősége 1.2v alatt nincs számottevő előnye a jobb léghütőkkel szemben csak 4magos prociknál. Ha megnézed hogy a teszt milyen feszültségen futott láthatod hogy bőven van benne tartalék. ;)

(#2046) andorra válasza Főcske (#2045) üzenetére

andorra
(senior tag)

Valóban így van, tudtam róla.
A BCLK-nak szerintem nincs köze a Vcore tartalékhoz, és most ez volt a középpontba állítva.
Nem láttam másoktól végleges tuning beállításokon közel sem ilyen magas BCLK-t és ez bizonyára nem véletlen. Ez többet nyom a latban, mint ez, az általad bejátszott pillanatkép.

(#2047) Főcske válasza andorra (#2046) üzenetére

Főcske
(tag)

Most nézem az adatlapodon i7-es procid van, annál valóban nemjelemző a magas bclk még i5 750-re sem de a 2magos Clarkdale procik 220bclk körül mennek stabilan.

(#2048) andorra válasza Főcske (#2047) üzenetére

andorra
(senior tag)

Jelen esetben, ne az adatlapomat nézd, hanem a 2014-es hozzászólásomat.

A kis sikereket is illik megbecsülni, ezért örülök, hogy 20 BCLK-t már sikerült nálad lealkudnom.

(#2049) Főcske válasza andorra (#2048) üzenetére

Főcske
(tag)

Nálam nemsikerült :D az én procim nem bolti átlagos, zé mestertöl van alapfesz:1.0375V az én procim viszi stabilan a 240 biciklit. / A 220bclk körül megy stabilan / véleményem az átlagos i3 5xx, i5 6xx procikra vonatkozik.

(#2050) stigma

stigma
(senior tag)
LOGOUT blog

Egy 25 körös stabil teszt 4500Mhz-n , itt a ramokat nem piszkálgattam azért olyan magas a Voltage.Sikeresen a TurboV-t elállítottm a így a memória órajele nem látszik sajnos.
A magas Hőfok ellenére True Rev. C.-vel lett hűtve és egy AC120-as ventrivel.

CPU: 4521Mhz @ 1.408V
Dram: 1572Mhz (1.55V CL7 =>7-9-7-24)
QPI: 4325V

450Mhz

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.