Biztos hogy nem, ez mindig igy volt. Amugy a virus csak a játékok alatt menne? nemhiszem.
szoval varom a választ, valaki csak tudja 
''valami nóném szar, pedig direkt nem a legolcsóbbat vettem hanem a 2. legolcsóbbat :)''

Biztos hogy nem, ez mindig igy volt. Amugy a virus csak a játékok alatt menne? nemhiszem.
szoval varom a választ, valaki csak tudja 
''valami nóném szar, pedig direkt nem a legolcsóbbat vettem hanem a 2. legolcsóbbat :)''

Nem a dual channel a kevés ,hanem az FSB-ben fulladnak meg ezek a procik

Rakj új Wint ha úgy is ilyen akkor passz.
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

Inteligens virusokrol nem hallottál még?
szerk: Nekem is volt már ilyen ,hogy valami nagyon szaggatott. Uj win megoldotta. De volt már ,hogy maga a virusirtó miatt szaggatott veszettül egy játék
[Szerkesztve]

Sziasztok !
Megtudnatok mondani 1 sima P5B lap mondjuk Bios frissitessel tudja kezelni a Intel Core 2 Quad proci!
Elore is KOSZONOM!

Tudja

Tudja.
Soak gyorsabb volt.
[Szerkesztve]

Épp a #702-ben figyel egy link a 8 (2x4) magos rendszerről. 
Nyakunkon a gyors DDR3-ak, ezek mellett a sávszélesség is bíztatóan növekszik. A négy csatornás memóriavezérlés már a PIII érában megjelent, igaz, csak munkaállomás / szerver fronton, így ezt sem tartom kivitelezhetetlen problémának, már amennyiben az új memóriák mellett valóban szükség lesz rá. Másfél év van 2008 végéig, az rengeteg idő. Én úgy látom, leginkább azon múlik az egész, hogy magát a processzort sorozatéretté tudják-e, akarják-e tenni addigra.
Ettől függetlenül könnyen lehet, hogy Neked lesz igazad. Amúgy sincs igazán értelme azon vitatkozni, mi lesz másfél év múlva számtech fronton...majd meglátjuk. 
jugeen: Még ha láttunk is már hasonlót (?) anno a 8800 GTX-nél, ez akkor is kemény... Linket akarok! 
[Szerkesztve]

Félreértetek, én ezt nem azért irom mert valami nem ugy müködik ahogy kéne, vagy szaggatnénak a játékok. A játékok hibátlanul mennek! Nemondjátok már hogy ez csak nálam van igy... Csak nekem van úgy megirva a windóz vagy az összes játék hogy két magot kezel, nálatok meg nem? Nemhiszem ezt sem

Ez nálam is ilyen, de változó Pl: Cod2 csak az egyik magot használja ki 100%-on a másik meg 5-10%-on megy ilyenkor ami a normális.
De viszont vannak olyan játékok amik 50-60, vagy 40-80 változó ennek nincs jelentősége.

itt az intel water cooling
[link]
••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

Kicsit merész cucc
.

Nem rossz, megnézném mennyire hűt le egy kentsfieldet.

olyan mint egy gyari hütö lol ![;]](/dl/s/v1.gif)
ez zolinak tetszeni fog 
[Szerkesztve]
••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

mert gyári is 

Jah ilyen úgy sincs neki, hogy a blokkon van a pumpa.

Az FSB már intelnél sem lesz amikor 8 magról beszélümk...A dual chanel kevés... A Nehalemben 3 csatornás memovezérlő lesz...

minden csak lesz
én azt értékelem, ami most van.

Akkor azért ENYHÉN SZÓLVA nem lehet azt mondani hogy a játékok nem használják ki a kétmagos procit, főleg azt nem hogy a 90 százalékuk nem használja ki, esetleg épp forditva, és le merem esküdni hogy a prociigényes játékok nagyonis kihasználják egy négymagos előnyeit mégha egymagon futónak is vannak titulálva

nem tudom milyen procira gondolsz, de 8 magos ultrasparc T1 peldaul van a Sun-nak.
P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux

desktop PC-re....Basszus nem is a Rock-ra a 32 magjával...

igen, kozben visszaolvastam, es rajottem, hogy konkretan a penryn-rol beszeltetek. bocsesz 
[Szerkesztve]
P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux

Tévedsz, de mind1!
Csak abban az esetben igaz ha több játékkal játszol egyszerre!!
Alapfesz alatt a maximumon túl!

Yorkfield @ 2.33G spi test 19.750 sec [link]
[Szerkesztve]
••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

Akkor legalább te magyarázd el nekem hogy miért van az hogy játék alatt az egyik mag 80%-ra van terhelve a másik meg 50 (vagy 40-70, 30-90, 70-90 stb) ???

KOSZONOM 

KOSZONOM 
Sziasztok itt is!
Visszaolvastam 80-100 hozzászólást, de választ nem találtam, időm meg most nincs túlzottan ezen cselekedet további mívelésére.
Mit lehet egy ilyen négymagos jószággal (mondjuk Q6600) csinálni, amire egy E6600 nem képes? Tehát milyen alkalmazásokban, illetve alkalmazások egy időben való futtatásánál mutatkozik meg számottevő különbség?
No offense, csak konsturktív ötleteket, illetve tapasztalatokat várnék.
Ember embernek farkasa.

Szerintem ezeket említettük már, mindenesetre a [link] cikk tesztek szekciójában megtalálod a választ. 

Hát szerintem az utolsó százban vagy lehet hogy kétszázban volt erről szó elég sok hsz-ben
Egy átla júzernek bőven elég az e6600 is, de ha tényleg igy lemegy a q6600 ára 55 - 60 ezer ft-ra akkor azért egy jó vétel
Nagyon kevés dolog van amire a Q6600-as képes, az E6600-as pedig nem, de azért akadnak. Például egy túlhajtott Q6600-al annyit hőt tudsz termelni amit az E6600-al már nem. Ez pedig jól höhet egy CPU hűtő tesztnél...

ez megtortent. z0tynal 61.
en vennek is egyet - de rohadt mod melegednek. plane, hogy matxes gepben tuningolnam.
a g0 meg elmenne... de nem sok ra az esely.
[Szerkesztve]
http://project-brian.blogspot.com/

az atlaguser e6600at sem fog venni - hanem ami olcso. amikor megjelent a c2d arra sem volt nagyon epkezlab magyarazat, hogy miert kell. van par ember, akinek tenyleg szuksege van a nagyobb teljesitmenyre, de a tobbseg csak azert veszi, hogy legyen.
nekem is hobby es erdekel. nincs mas magyarazat, de nem is kell. ha eszerveket akar az ember, akkor megveszi a legolcsobb x2ot, vagy e21x0at.
itt meg sokan ugy latom, csak etetik magukat, hogy miert jarnak jol az egyikkel es miert nem a masikkal.
aprilisban meg dragabb volt az e6600 mint most a q6600. mirol beszelunk?
ps: bocs, a 881esre akartam valaszolni.
[Szerkesztve]

FehérHolló kérdezte, miben nyilvánul meg, hogy több a Q6600, mint az E6600 - nem arról volt szó, ki mit vesz. 
Mondjuk a hőtermelési példa helytálló, de szerencsére nem csak ez a különbség köztük...az viszont tényleg igaz, hogy az emberek nagy része valószínű csak ezt venné észre.

Én is vennék egyet ha tudnám hogy fog menni legalább 3.2ghz-en és a cserére max 20-at fizetnék rá. Hogy jobban melegszik? Hát ezen nincs mit csodálkozni hiszen eleve 4 mag, de engem ez annyira nem is érdekel addig amig van rajta egy jó hütő és nem éri el a 80 fokot (az én e6400-am 3.2 ghz-n 1.32 volton real 100 % terhelésen (orthos) 58 fok, 100% terhelésen 50 fokos, játékok alatt 45, idle 40 - csak kell hozzá egy thermaltake big typhoon)
A kérdés az volt hogy mi az amire képes a Q6600, az E6600 pedig nem.
Mondjuk tény és való hogy elég furcsa kérdés. 
Esetleg olyasmit lehetne írni hogy egyes számításoknak a Q6600-zal gyorsabban lehet a végére jutni, de ez meg elég nyilvánvaló.
Köszi mindenkinek!
A tesztet újra elolvastam. Arra a következtetésre jutottam, hogy egyelőre nincs szükségem rá, jó lesz majd az E6600 is.
TDP-jéről annyit, hogy az új steppinges (G0) Q6600 pont annyira melegszik, mint a Pentium D-m, egy gyári intel hűtő elbírja. 
Egyébként ez a stepping mér nincs fenn az intel proci spec finderen? - Az élet nagy rejtélyei.
Ember embernek farkasa.

tobb magot hasznalo alkalmazasoknal gyorsabb - itt csak az a kerdes, hogy hasznal e az illeto ilyet.

Utána még kifejette a kérdést.
Mindegy, lényeg, hogy a kapott információ alapján el tudta dönteni, melyikre van szüksége. 
Használok, de egyelőre nincs szükségem a Q6600-ra. 
Meg nem tetszik túlzottan az FSB-n keresztüli kommunikáció a magok között. Ezzel herélték ki igazából...
Overlocker: Köszi!
[Szerkesztve]
Ember embernek farkasa.
(#891) Overlocker válasza FehérHolló (#887) üzenetére
Mert még nem adták ki hivatalosan..egyelőre Q6600-ból csak ES G0 van..
over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

De az még csak ES-ekben van, még nincs G0 retail és szerintem még várat magára
szerk: nem volastam végig az oldalt 
[Szerkesztve]
Lehet hogy nem a leghatékonyabb az FSB-n keresztüli kommunikáció, de szerintem bőven elegendő a mai processzorokhoz. Látott már valaki olyan alkalmazást ahol ez volt a szűk keresztmetszet?

Gondolom ez inkább a server alkalmazások és a serverek területén lehet korlátozó tényező a HT-val szemben ,hogy ''bedugul'' ,legalábbis valami xeon tesztben ezt olvastam.
PH-nál két szintetikus tesznél is ez volt a probléma. Nem mintha adnék a szintetikus tesztek által mért értékekre, de jelzi, hogy ezzel meg lehet esetleg szívni.
Ember embernek farkasa.
Tudnál adni egy a tesztre mutató linket? Ugyanis érdekel ez az FSB probléma.
[link]
Különben meg #879.
tlac: Egy G0 steppingű, nem ES Q6600-ra mutató webshop-link volt. -> Már lehet kapni.
[Szerkesztve]
Ember embernek farkasa.

nem megy
FehérHolló: ok, kösz
[Szerkesztve]
Ez a cikk ismerős. Sajnos nem támasztja alá az állításodat. Egyébként meg annyira voltam alapos hogy mielőtt írtam átnézem a cikkeket...
Ennek a cikknek olvastad a ''Konklúzió'' részét?
Röviden egy fél mondatot idéznék belőle:
...nem tudhatjuk biztosan, hogy a most tesztelt programok közül melyekben ütköztünk bele a gyenge FSB-implementáció problémájába...