Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Core 2 Quad - Kentsfield (kiemelt téma)

(#751) Drizzt válasza Nyugdíjas (#748) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azt mi honnan tudjuk?

(#752) Nyugdíjas válasza Drizzt (#751) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Hát többek meglátása szerint a most megjelent (ha lehet kapni egyáltalán) ''olcsó'' retail procik szinte 100%,hogy a B3-ból kerülnek ki. A jobb darabokra várni kell még egy kicsit....

Persze lehet csak irigyek vagyunk...

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#753) jugeen válasza Nyugdíjas (#752) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

Q6600 G0 még nem jelent meg! a B3 nem szinte 100%, hanem 1000000% :)

[Szerkesztve]

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#754) Balika911 válasza Nyugdíjas (#752) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Hát ez nem igaz! Féláron lehet kapni ezt a durva CPU-t, s most meg az a baj, hogy nem lehet annyira tuningolni? Legyen már elég a jóból! :D

Rosetta alatt mondjuk brutálisat teljesíthet a cucc, 3ds alatt...nyamm..., de én akkor is megvárom a Penryn-t. Ekkora hőtermelésű egységet nem szeretnék a gépemben tudni. :B

Re #755: De megárt belőle a sok! Csak jót akarok Nektek. :D

[Szerkesztve]

(#755) Nyugdíjas válasza Balika911 (#754) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Jóból sose elég :)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#756) SzlobiG válasza Nyugdíjas (#748) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Azt honnan tudjam?:) Akinek a 4mag kell nem az hogy szénné akarja húzni simán megér 60K-t. Meg azokba is benne van a 3GHz körüli teljesítmény.

[Szerkesztve]

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#757) Nyugdíjas válasza SzlobiG (#756) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Ja persze! Nem kötözködni akartam én.... :R

Az abszolút ténykérdés,hogy jó ár 4magért,akárhogy is nézzük.

(#758) ZooLee19.. válasza Balika911 (#754) üzenetére

ZooLee19..
(kvázi-tag)

Hi, a 3Ghz nem elég???
Sztemőven.:)
De, ha lehet tovább menni, akkor miért nem? :D

(#759) Soak válasza Nyugdíjas (#752) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Ahogy XS-est olvasgattam ezek a G0-ás ES-ek lehet ,hogy megint csak be etetések, mert veszettül megy midegyik, de lehet ,hogy a retail G0 közel sem lesz ilyen jo. Remélem nem igy lesz.

(#760) Nyugdíjas válasza Soak (#759) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Hát az úgyis kiderül idővel... :)
Egyelőre mán ezt a Q6400-et tudnám letesztelni. De pénteken nálam a blokk,mostmár biztos,szóval juhéjj! :D

(#761) feka007 válasza ZooLee19.. (#758) üzenetére

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A melegedés limitel a négymagosnál 3GHz felett, vagy ilyen rossz a tuningpotenciáljuk?
Ninja Plus B két 12-es ventivel a hátán elbánik vele? :D

A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.

(#762) Soak válasza Nyugdíjas (#760) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Már én is tükön ülök ,hogy kezem közé kapjam az uj procit ;] :)

(#763) Overlocker válasza Soak (#759) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jaja, máris szidják az E6650 és E6750-eket :DDD

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#764) Soak válasza feka007 (#761) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

A melegedésük és a rossz tuningpotenciál is korlátozo tényező. Amugy a ninja is édeskevés a quadokhoz. Persze nem alapfeszen. Ugy általában a léghűtések nem birnak a quadokkal, kell hozzájuk egy jobb viz. Mivel a gyenge prociknak kell a fesz ,hogy menjenek fesz = hő hő=nem megy a proci . Ergo a lég nem eLÉG :)

(#765) jugeen válasza Balika911 (#754) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

penryn ide, penryn oda. 4 mag fűt és kész. ott sem lesz sokkal hűvösebb a helyzet.

(#766) Soak válasza jugeen (#765) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Pontosan. MIvel a quadok alapon bőven megfoghatóak, csak ugy mint a sima C2D-k . És ugye 65nm , de ha adsz neki kis feszt akkor a C2D is brutális kazán lesz. A Quad is megfogható stock coolerrel (persze ha megvannak a kellő környezeti feltételek).

(#767) mazda626 válasza Soak (#764) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

TH Big Typhoon VX elég rá mérsékelt tuning mellett?

(#768) Soak válasza mazda626 (#767) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Ez függ attol ,hogy a procin milyen kupak van, attol ,hogy te mit nevezel mérsékelt tuningnak. Mert lehet ,hogy rossz kupak , rossz proci páros nem sokat enged. Na szoval mielött tul magyaráznám , ez igazából csak procitol függ

(#769) mazda626 válasza Soak (#768) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Értem. Mérsékelt tuning? Kb 2.6-2.8GHz, ha lehetséges akkor maximum 3GHz.

(#770) Achill3uS

Achill3uS
(PH! nagyúr)

Yorkfield coming :D
[link]
[link]

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#771) Overlocker válasza Achill3uS (#770) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jah,csak nem a te kezedbe :DDD meg nem az enyémbe, sajnos :(

Most tűnt fel--> SSE4.1, nice :D

[Szerkesztve]

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#772) ZooLee19.. válasza feka007 (#761) üzenetére

ZooLee19..
(kvázi-tag)

Az az 1 ik, am még nem próbáltam, mivel a nyú gépből pont az alaplap,VGA,és CPU nincs még meg.. :DDD
Várom, hogy essen az ára..a megspórolt zsé ből meg veszek 1 vÍzhűtést.

(#773) Soak válasza Achill3uS (#770) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Nice. Ez CPU-z bug vagy tényleg 7-es szorzós?

#769 : Annyi biztosan menni fog

(#774) Overlocker válasza Soak (#773) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez csak 7-es, max.

(#775) jugeen válasza Overlocker (#774) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

szóval sz*r! pfujjj, nem is kell! :DD

(#776) Soak válasza Overlocker (#774) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Az elég csoki :D az árára majd kiváncsi leszek az első ES-eknek. 12mb-s L2 kicsit üt :D .

(#777) feka007 válasza Soak (#764) üzenetére

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

3200-at melegedésből adódó fagyás nélkül kibír egy átlagos darab, tűrhető feszültségek között?
Beállítom majd a kis 22cm-es asztali ventillátort is enyhíteni a forró helyzetben, és ugye dupla 12cm-es szélkerék a nindzsán, biztos így is folyni fog róla a víz rendesen, a lényeg, hogy ne fagyjon a vas :D

[Szerkesztve]

A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.

(#778) Soak válasza feka007 (#777) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

elvileg igen. A ninja-ra tehetsz 10ventit akkor sem lesz jobb egy idő után.

(#779) -=Lord Tom=- válasza SzlobiG (#746) üzenetére

-=Lord Tom=-
(őstag)
LOGOUT blog

(#780) feka007 válasza Soak (#778) üzenetére

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kompira nincsen sajnos pénzem :D
Két ventivel úgy a leghatékonyabb a hűtőborda hatásfoka, ha az egyik keresztül fújja a rácsokon a levegőt, a másik pedig a másik felén elszívja azt ugye? :) Mert ha mind a kettő befelé fúj, akkor ellendolgozik a két venti egymásnak sztem...

(#781) jugeen válasza feka007 (#777) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

ha a 3200-at stabilan tartani tudod 1,45V-on akkor nem lesz gond a léghűtéssel. ilyen melegben kb. 90 fokos lesz a CPU-d :)

(#782) Soak válasza feka007 (#780) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

De.

(#783) feka007 válasza jugeen (#781) üzenetére

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tojásrántotta sütésre is jó lesz :D Nem zavarja ezt a procit a 90 fok? Mindjárt megfől! :Y

[Szerkesztve]

(#784) Soak válasza feka007 (#783) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Annak csak 100% ORTHOS alatt szabad annyinak lennie

(#785) jugeen válasza feka007 (#783) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

100 fok a Tjunction. ha a procit nem is zavarja, engem zavarna az tuti :)

(#786) feka007 válasza jugeen (#785) üzenetére

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A mostani 1 szálon való feldolgozásra íródott játékok alatt nem profitál semmit a sebesség a 4 magból mi? Nem baj, 3dsmax-szal így is 2x olyan gyors lesz (megsok más egyéb 4 maggal dolgozó programmal), játékot meg ki nem sz.rja le, ha 1 fps-sel kevesebb lez 3GHz-es Kentsfielddel mint a 3,2-es Kóróval...

(#787) Soak válasza feka007 (#786) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Amugy meg szvsz ,ha ORTHOS alatt 90fok az bőven jó mert az ember elég ritkán terheli le 100%on tartósan a négy magot. Főleg tuningal

(#788) feka007 válasza Soak (#787) üzenetére

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na igen. Játék közben is csak az egyik mag kopik, mondjuk az előbb említett progiban renderelésnél felizzik mind a négy mag.

(#789) Soak válasza feka007 (#788) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Jah, gondolom te is 3dsmaxozol egésznap 24/7 :) MIért, aki 4magost vesz az nem ezt csinálja? Én eddig sem 3dsmaxoztam és 4maggal sem fogok ,szóval sztem ezeket felhozni állandoan felesleges, mert ugy is tudjuk ,hogy aki megveszi manapság mert olcsobb lett az nem azért veszi mert tényleg szüksége van a 4magra, akinek tényleg szüksége van már rég megvette és rég azzal 3dsmaxozik

(#790) feka007 válasza Soak (#789) üzenetére

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szoktam csinálni vele ezt-azt, nem rég kezdtem el foglalkozni vele.
2 magot is nagyon kevesen használnak csak ki, mégis megvették :)

(#791) geree@bl válasza feka007 (#790) üzenetére

geree@bl
(senior tag)

Négymagot azért is meg lehet venni, hogyha valaki megteheti, hogy tovább kitartson a gépe. Mert lehet, hogy most még nem sok minden használja ki, de pl 1 év múlva már lesz reméljük sok minden, ami megizzasztja mind a 4 magot. Annak az alkalmazásnak meg majd sztem bőven elég lesz a 4 mag, 1 évet csak kibír... :DDD

''Tévedni emberi dolog, de valamit igazán hatásosan elbaszni: ehhez már számítógép kell.''

(#792) Soak válasza feka007 (#790) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

A Kétmagost nem azért vették meg mert szüksége volt rá az embereknek (mellesleg a 1vs2mag nem 2vs4mag korántsem. Mivel a 2mag előnye a multitaskban, a mindennapokban bőven megmutatkozik 1maggal szemben... de ez a 4magról már nem mondható el a 2 mag ellen ) hanem mert c2d-ből nem volt 1 magos. Szvsz 2 mag az sokkal nagyobb előrelépés a mindennapi életben az 1magról mint 2ről a 4 . És ezért is van az ,hogy a 2mag az manapság már nagyon sok gépben megtalálható. mivel az mindenhol megmutatkozik

szerk: átfogalmaztam

[Szerkesztve]

(#793) feka007 válasza Soak (#792) üzenetére

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Abban az esetben, ha egy játék alatt, aminek a motorja csak az egyik mag kihasználására képes, ugyanolyan lenne a sebesség ha az egyik magot ''letiltanánk'' egy 2 magos processzoron, mint amikor teljesértékű a proci. :F (Kivétel ha a háttérben fut cpu igényes alkalmazás, amivel ebben az esetben a másik mag foglalkozna). A mostani játékok 90%-ánál pedig ez a nagy helyzet...tehát aki csak belép a vindózba és egyből egy játék ikonjára kattint, és mást nem is csinál vele, annak kihasználatlan a több mag SZVSZ

(#794) Overlocker válasza Soak (#792) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

így van ;)

(#795) R.Zoli válasza Soak (#789) üzenetére

R.Zoli
(őstag)

Ez nem igaz :D Én kihasználnám, de azért nem vettem meg eddig mert rohadtúl drágának találtam :D

(#796) Soak válasza feka007 (#793) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Istenem :W

(Kivétel ha a háttérben fut cpu igényes alkalmazás, amivel ebben az esetben a másik mag foglalkozna)

Hát épp ez az amiért a ''letiltott'' magos proci nem lenne ugyanolyan gyors mint a másik. És ezt nem lehet elhanyagolni mert a háttérben mindig fut a windows és annak szolgáltatásai. És a másik ,hogy az ember játék mellett csinálhat mást is. Nem kell FPS csökkenéstől tartani.

U.i.: A háttérben futo alkalmazásnak nem is kell CPU igényesnek lennie. Elég ,hogyha csak nem egyenletes cpu terhelést csiná,l már laggolni is fog a játék

szerk: Meg mondjuk nyiss kis 10 FLASH-el teli böngésző ablakot . Meg egy képtárat . Aztán mondjuk probálj meg bármi más CPU igényes alkalmazást csinálni 1magos procival

[Szerkesztve]

(#797) Soak válasza R.Zoli (#795) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Én is kihasználom, wPrime, 06 cpu benchmark , cinebench .. etc mind használ négy magot. Csak ez nem termel pénzt és szerintem te sem munka miatt vennéd, mert ha tényleg annyira égetne a szüksége ,hogy kihasználnád akkor nem drága mert megkeresi az árát bőven :)

(#798) feka007 válasza Soak (#796) üzenetére

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó, oké
Szerk.: OFF

[Szerkesztve]

(#799) feka007 válasza Soak (#797) üzenetére

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

És most három benchmark progi miatt cserélted le az e6700-at? :U

(#800) Soak válasza feka007 (#799) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

etc az tudod mit jelent?... :U

Amugy meg egy nagyon jó vétel volt , ezért cseréltem le.

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Core 2 Quad - Kentsfield (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.