Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Core 2 Quad - Kentsfield (kiemelt téma)

(#651) jugeen válasza ngabor2 (#650) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

ha nem tuningolsz, akkor lehűti a B3-ast

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#652) xlaci válasza Achill3uS (#646) üzenetére

xlaci
(senior tag)

Hát szerintem egy ekkora ventilátor nagy levegőmennyiséget szeretne megmozgatni, de viszont csak szeretne mert ha igy a haz falanal van akkor nem sok esélye van rá és az eredmény az hogy ott nem légáramlat van a levegőben hanem egy nagy káosz....

''valami nóném szar, pedig direkt nem a legolcsóbbat vettem hanem a 2. legolcsóbbat :)''

(#653) Sárpac válasza Achill3uS (#648) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Már el is fogyott!

Te szaki latopba a 479-es foglalat ugye megeszi a 478as procit is?

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#654) Achill3uS válasza ngabor2 (#650) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

logikus is. elbírja, ha zárt házban ~30fokos szobában a gyárival használod mondjuk studiomaxozni, 90 fok fölött állandóan. csak ami az emberekre igaz hogy amibe nem halsz bele erősít, a procik tuning & élettartamára fordítottan hat :D
(mod: ugyanezt adják a mezei E6300-hoz is.. nem igazán érdekli őket)

[Szerkesztve]

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#655) Soak válasza ngabor2 (#650) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Igen, de ha a kupak rossz akkor aztán magyarázkodhatsz hogy nem jo meg hasonlók. Ráadásul ilyen melegben egy zárt házban megnézném 2 Small FFT ORTHOS alatt mit produkál egy stock cooler.

A Ninja elbirja simán halkan alapon. Ez amugy attol is függ ,hogy milyen ventid van. Nekem pl van olyan 12-es ventim ami max fordulaton is tökéletesen halk. Kellő légszállitással, csak ez majdnem annyi mint maga a ninja

szerk : Közben Achi is valami ilyesmit magyaráz ahogy látom :)

[Szerkesztve]

(#656) xlaci válasza Overlocker (#649) üzenetére

xlaci
(senior tag)

Egyetértek ;)

''valami nóném szar, pedig direkt nem a legolcsóbbat vettem hanem a 2. legolcsóbbat :)''

(#657) Nyugdíjas válasza Sárpac (#653) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Ejha,én erről az A-DATA árképzésről valahogy lemaradtam :B
Sebaj,mostanában nekem nem kell aggódnom RAM-ügyben,remélem. :D

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#658) Achill3uS válasza xlaci (#652) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

csak én látom a kis bevágásokat az oldallapban? :D
egyébként nem házba való, és egyértelműen egy nagyobb hűtővel szerelt GTX se fér alá, ez a hűtő a tesztereknek készül(t) szvsz..

(#659) SzlobiG válasza Achill3uS (#646) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Ez úgy lenne jó ha mást is hűtene nem csak a proccot.:D

Inkább már egy radit raknék a gépbe minthogy egy ilyen vadállatot.:D

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#660) Sárpac válasza Overlocker (#649) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Szerintem ezt a globális felmelegedésre gondolva fejlesztették ki!
:DDD
4magos procit majd csak akkor veszek ha lemennek 45nm addig kazán mindegyik!:)

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#661) Nikkel15

Nikkel15
(tag)

Nem akarok beleszólni a nagyok vitájába de az én csöppségemet (E6400) zárt házban amiben 7 :Y venti forog nemhogy a gyári de még egy Hyper tx sem tudja normális hőfokon tartani(54-56-fok idle ben :((( )Mindezt úgy hogy a nagy meleg miatt alapon járatom.

''MERT MEGTEHETEM'' by:Tirexi:)

(#662) Achill3uS válasza Sárpac (#653) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

de nemám. ugyanannyi láb de más elosztás, még a s479-es pentium m helyére se megy be a s479 merom. :)

(#663) Soak válasza SzlobiG (#659) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Szvsz azért ez hűti a lapot is meg a többi komponenst. Mondjuk azért megnéznék egy ilyet felfűtve. Azért ez nyomja ki a hőt rendesen.

(#664) Soak válasza Sárpac (#660) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Miért, szerinted ,ha 45nm-nek adsz egy kis plusz feszt akkor nem kezd majd fűteni az is rettenetesen?

(#665) xlaci válasza Achill3uS (#658) üzenetére

xlaci
(senior tag)

hát a kis bevágásokat látom, elég kicsikék. ha az egész ház oldala olyan bevágásokkal lenne tele és lenne kapacitás kiszivni a levegőt akkor viszont elképzelhető... de hát annak viszont jó kis hangja lenne

[Szerkesztve]

(#666) SzlobiG válasza Soak (#663) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Igen hűti, de akkor már inkább veszek egy TT házat aminek az oldalán 25centis venti van.:D

Árára kíváncsi leszek.:U

(#667) Soak válasza SzlobiG (#666) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

hát , bőven Vizhűtés árban lesz, de sztem olyasmi teljesitmenyt is nyujt majd

(#668) Achill3uS válasza Soak (#667) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

ha ezt meglátja r.zoli ;] ;]

(#669) Soak válasza Achill3uS (#668) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

:DDD . Akkor is igaz. De persze nem tud lehűteni egy 8800GTX Quad SLI-s és egy dual xeon (persze 4core x 2 ) konfigot:D . khm . De azért az árában lévő vizekkel majd felveszi a versenyt :)

[Szerkesztve]

(#670) xlaci válasza Soak (#669) üzenetére

xlaci
(senior tag)

Hát lehet hogy snki sem ért velem egyet de szerintem házon kivül jobb lehet a viznél :U

(#671) SzlobiG válasza Achill3uS (#668) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Akkor felhagy a víz árusítással.:D

(#672) Nyugdíjas válasza Soak (#669) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Hát erre nem mondok semmit,de sejthető mit mondanék.
:D :D :D Ezek szerint nem csak én olvasom Zoli ''regényeit'' ;)

Achill3us: hát ha meglátja szegény... ;)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#673) jugeen válasza Nyugdíjas (#672) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

ne fesd az ördögöt a falra :DDD

mindjárt megjelenik :DDD

(#674) xlaci válasza xlaci (#670) üzenetére

xlaci
(senior tag)

Sőt hamár a brutál méretek akkor nincs megállás: a számitógép maradhatna a biztonságos házban és tuningfanok is jol ki lennenek elégitve ha valaki épitene egy olyat aminek a kezdeti hőcsöve egy vastag cső lenne, az lenne a procin, és ez a cső jönne ki a házból, elágazna mondjuk 30felé es lenne radiátor a ház mellett :)

[Szerkesztve]

(#675) Nyugdíjas válasza jugeen (#673) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Így szokott pedig lenni,na nem off-kodok tovább.

(#676) Soak válasza xlaci (#674) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

vagy mondjuk bekötni a ház vizhálozatába. melegvizre rásegit

(#677) Overlocker válasza xlaci (#674) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem akarok tovább offolni, de volt ilyen a cebit-en csak nem találom a képet.. procin blokk abból vagy 20 hőcső ki a oldalra, tulajdonképpen az egész házoldallap radi volt :D

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#678) xlaci válasza Overlocker (#677) üzenetére

xlaci
(senior tag)

Na az már tényleg simán leverhet egy vizhűtést, szerintem piacra is fogják dobni. Biztos az ára is jó egy olyannak, de ha meglátnék egyet valahol akkor kipróbálnám :)

[Szerkesztve]

(#679) Soak válasza Overlocker (#677) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

a Zalmannak van ilyen passziv háza amiben a ház oldalára és magába a házba vezetik a hőt . heatpipeokkal

[Szerkesztve]

(#680) Nyugdíjas válasza Soak (#679) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Zalmannak van ilyen,de ha jól emlékszem nem valami jól teljesített. De az vizes cucc volt,nem heatpipe...

(#681) Soak válasza Nyugdíjas (#680) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

[link] Faszikám ez bizony nem viz :)

(#682) SzlobiG válasza Nyugdíjas (#680) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

[link] Erre gondolt szvsz.:U De ez tuti nem bírna el egy quad procis gépet passzívba.:D

Te a Reseratorra gondolsz.:)

[Szerkesztve]

(#683) Nyugdíjas

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Őőő,pedig én erre gondoltam. Akkor rosszul emlékeztem... :B Sorry sir! :R

Reszerátorral azé nem keverem össze :)

[Szerkesztve]

(#684) xlaci válasza Soak (#679) üzenetére

xlaci
(senior tag)

De én amúgy eredetileg olyanra gondoltam ami egy 5-6cm átmérőjű cső kijön a házból, szétválik 30 felé és egy akkora valami mint a ház :D na ez kb levegőhőmérsékleten tartaná

(#685) jugeen válasza Overlocker (#677) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

szvsz erre gondoltál kolléga :)

[link]
[link]

[Szerkesztve]

(#686) Overlocker válasza jugeen (#685) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igen :R

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#687) Soak válasza xlaci (#684) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

értettem én ,hogy mire gondoltál :) ,csak a kicsit érdekesen kivitelezhető

(#688) xlaci válasza jugeen (#685) üzenetére

xlaci
(senior tag)

Na ez már tetszik de még nem az igazi ;]

Soak: miért ne lehetne kivilelezhető? Csak egy lyukat kéne fúrni a ház oldalára és kész :) na de tényleg technikailag/mérnökileg semmi akadálya

[Szerkesztve]

(#689) jugeen válasza Overlocker (#686) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

eléggé azbeszt :) már most spórolok rá ;)

(#690) Soak válasza jugeen (#689) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

ez nem azbeszt, ez vegasz . Amugy ez a ház oldala a hűtő dolog kiváncsi vagyok hogyan kivitelezhető . Elég pontos tervezést igenyel ,hogy tényleg minden a helyén legyen. Bár nem is rossz ötlet ,ha azt vesszük. Mondjuk egy nagy 48as ventit rá. 200RPM alá szivó ventiket és naooon lali . Van ezekben fantázia.

Szerintetek az még léghűtésnek minősül, ha egy ilyenre vagy a grillsütőre DIceot teszek?

(#691) SzlobiG válasza jugeen (#685) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Ez már egy baromság.:DD

Én nemtudom milyen házba fér be egy ilyen, de nem fogják halálra keresni magukat ezekből.:D

(#692) xlaci válasza SzlobiG (#691) üzenetére

xlaci
(senior tag)

Lehet hogy én látom rosszul de ez maga a ház szerintem ;)

[Szerkesztve]

(#693) Nyugdíjas válasza Soak (#690) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Én is ezt mondtam... Kifejezetten van bennük fantázia. Egyszerűbben szerelhető (khmm.. elvileg legalábbis) mint egy vizes rendszer. Ugye nincsen kockázata(kivéve ha a lábadra esik :D ). És szerintem ha jól meg van csinálva akkor hoz egy hasonló szintet.(Persze ez a buktató,asszem használhatót még nem sikerült alkotni ilyen rendszerekből...).

-Jó estét kívánok kedves fórum-látogató ez itt a prohardver! extrém hűtésekkel foglalkozó topicja!
-Ez nem a Core 2 Quad topic?
- Áááá,hova gondol! Úgy néz ki?
:DDD

(#694) jugeen válasza SzlobiG (#691) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

Ez egy komplett ház!!! nem egy CPU hűtő!!! :DD

itt a cikk [link]-je

[Szerkesztve]

(#695) SzlobiG válasza jugeen (#694) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Nem is figyeltem csak a bordát.:DD

(#696) R.Zoli válasza xlaci (#678) üzenetére

R.Zoli
(őstag)

Olvasgass utána és rájössz ,hogy ami itt a vízhűtést megveri az csakis energia befektetéssel működik (lásd kompresszor)...

Ha brutálisat akarsz akkor higanyt keringetsz a víz helyett... Az atomtengeralattjárók reaktorait is így hűtik :D A lényeg az ,hogy a folyadékhűtés a leghatékonyabb hűtési módszer ahol nem fektetsz be úgy energiát mint egy kompresszornál...

(#697) Overlocker válasza jugeen (#694) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A másik oldalra ki lehetne vezetni egy x2900xt hőtermelését :DD Na off vége, bár a
QUAD-okat le kell hűteni valamivel..ennek lehetséges módjait láthattátok az utóbbi pár órában :D

(#698) Soak válasza R.Zoli (#696) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

higany? folyékony nitrogén? hova lett a régi tűz , Zoli?

[Szerkesztve]

(#699) Overlocker válasza R.Zoli (#696) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

új eu-s szabály szerint, már higany-os lázmérő se lehet, nemhogy keringesd.. :D

(#700) R.Zoli válasza Achill3uS (#668) üzenetére

R.Zoli
(őstag)

:D

Már láttam.... Azóta sírok annyira szánalmas :D De tényleg, lassan ki kell kötnöd a géped nehogy eldöljön a hűtő miatt és olyan VGA-t tervezel rá ami elfér a proci hűtő mellett :D A víz nehezen szerelhető??? Ennél le kell venned a procihűtőt ,hogy kivedd RAM-ot vagy a VGA-t vagy a hangkártyát stb... :D LOL :D Az árából meg kijön egy víz ami kicsit kultúráltabban néz ki és használhatóbb mint ez a monstrum....Emellett ugyan úgy megvan az alap hiba mint a többi léghűtővel...A házba adja le a hőt...Nyersz pár fokot a procinál és elbukod azzal ,hogy minden más ugyan úgy melegszik a magas házhő miatt...Tök mindegy egyébként mit terveznek ide azt kellene észrevenni ,hogy a léghűtés legnagyobb korlátja a házakból adódik, ha házon kívülre vezetett bordák lennének heatpipe-al akkor lenne ezeknek némi értelme, de így a szarnak egy pofon...Amit megnyersz a proci hőmérsékletében bukod a magas házhőmérséklettel mert ugyan annyi hő marad a házban mint egy kisebb bordával... Ezekről a hatalmas ventikről meg már volt szó... Nagyon komoly csapágyazás kell ,hogy egy ilyen venti halk legyen ,főleg hosszú távon, namost egy ekkora ventiből ami komoly az olyan 15K-nál kezdődik...

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Core 2 Quad - Kentsfield (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.