ha nem tuningolsz, akkor lehűti a B3-ast
••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

ha nem tuningolsz, akkor lehűti a B3-ast

Hát szerintem egy ekkora ventilátor nagy levegőmennyiséget szeretne megmozgatni, de viszont csak szeretne mert ha igy a haz falanal van akkor nem sok esélye van rá és az eredmény az hogy ott nem légáramlat van a levegőben hanem egy nagy káosz....
''valami nóném szar, pedig direkt nem a legolcsóbbat vettem hanem a 2. legolcsóbbat :)''

Már el is fogyott!
Te szaki latopba a 479-es foglalat ugye megeszi a 478as procit is?
Alapfesz alatt a maximumon túl!

logikus is. elbírja, ha zárt házban ~30fokos szobában a gyárival használod mondjuk studiomaxozni, 90 fok fölött állandóan. csak ami az emberekre igaz hogy amibe nem halsz bele erősít, a procik tuning & élettartamára fordítottan hat 
(mod: ugyanezt adják a mezei E6300-hoz is.. nem igazán érdekli őket)
[Szerkesztve]
••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

Igen, de ha a kupak rossz akkor aztán magyarázkodhatsz hogy nem jo meg hasonlók. Ráadásul ilyen melegben egy zárt házban megnézném 2 Small FFT ORTHOS alatt mit produkál egy stock cooler.
A Ninja elbirja simán halkan alapon. Ez amugy attol is függ ,hogy milyen ventid van. Nekem pl van olyan 12-es ventim ami max fordulaton is tökéletesen halk. Kellő légszállitással, csak ez majdnem annyi mint maga a ninja
szerk : Közben Achi is valami ilyesmit magyaráz ahogy látom 
[Szerkesztve]

Egyetértek 
''valami nóném szar, pedig direkt nem a legolcsóbbat vettem hanem a 2. legolcsóbbat :)''

Ejha,én erről az A-DATA árképzésről valahogy lemaradtam 
Sebaj,mostanában nekem nem kell aggódnom RAM-ügyben,remélem. 
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

csak én látom a kis bevágásokat az oldallapban? 
egyébként nem házba való, és egyértelműen egy nagyobb hűtővel szerelt GTX se fér alá, ez a hűtő a tesztereknek készül(t) szvsz..

Ez úgy lenne jó ha mást is hűtene nem csak a proccot.
Inkább már egy radit raknék a gépbe minthogy egy ilyen vadállatot.
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

Szerintem ezt a globális felmelegedésre gondolva fejlesztették ki!
4magos procit majd csak akkor veszek ha lemennek 45nm addig kazán mindegyik!
Alapfesz alatt a maximumon túl!

Nem akarok beleszólni a nagyok vitájába de az én csöppségemet (E6400) zárt házban amiben 7
venti forog nemhogy a gyári de még egy Hyper tx sem tudja normális hőfokon tartani(54-56-fok idle ben
)Mindezt úgy hogy a nagy meleg miatt alapon járatom.
''MERT MEGTEHETEM'' by:Tirexi:)

de nemám. ugyanannyi láb de más elosztás, még a s479-es pentium m helyére se megy be a s479 merom. 

Szvsz azért ez hűti a lapot is meg a többi komponenst. Mondjuk azért megnéznék egy ilyet felfűtve. Azért ez nyomja ki a hőt rendesen.

Miért, szerinted ,ha 45nm-nek adsz egy kis plusz feszt akkor nem kezd majd fűteni az is rettenetesen?

hát a kis bevágásokat látom, elég kicsikék. ha az egész ház oldala olyan bevágásokkal lenne tele és lenne kapacitás kiszivni a levegőt akkor viszont elképzelhető... de hát annak viszont jó kis hangja lenne
[Szerkesztve]

Igen hűti, de akkor már inkább veszek egy TT házat aminek az oldalán 25centis venti van.
Árára kíváncsi leszek.

hát , bőven Vizhűtés árban lesz, de sztem olyasmi teljesitmenyt is nyujt majd

ha ezt meglátja r.zoli
![;]](/dl/s/v1.gif)

. Akkor is igaz. De persze nem tud lehűteni egy 8800GTX Quad SLI-s és egy dual xeon (persze 4core x 2 ) konfigot
. khm . De azért az árában lévő vizekkel majd felveszi a versenyt 
[Szerkesztve]

Hát lehet hogy snki sem ért velem egyet de szerintem házon kivül jobb lehet a viznél 

Akkor felhagy a víz árusítással.

Hát erre nem mondok semmit,de sejthető mit mondanék.
Ezek szerint nem csak én olvasom Zoli ''regényeit'' 
Achill3us: hát ha meglátja szegény... 
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

ne fesd az ördögöt a falra 
mindjárt megjelenik 

Sőt hamár a brutál méretek akkor nincs megállás: a számitógép maradhatna a biztonságos házban és tuningfanok is jol ki lennenek elégitve ha valaki épitene egy olyat aminek a kezdeti hőcsöve egy vastag cső lenne, az lenne a procin, és ez a cső jönne ki a házból, elágazna mondjuk 30felé es lenne radiátor a ház mellett 
[Szerkesztve]

Így szokott pedig lenni,na nem off-kodok tovább.

vagy mondjuk bekötni a ház vizhálozatába. melegvizre rásegit
Nem akarok tovább offolni, de volt ilyen a cebit-en csak nem találom a képet.. procin blokk abból vagy 20 hőcső ki a oldalra, tulajdonképpen az egész házoldallap radi volt 
over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

Na az már tényleg simán leverhet egy vizhűtést, szerintem piacra is fogják dobni. Biztos az ára is jó egy olyannak, de ha meglátnék egyet valahol akkor kipróbálnám 
[Szerkesztve]

a Zalmannak van ilyen passziv háza amiben a ház oldalára és magába a házba vezetik a hőt . heatpipeokkal
[Szerkesztve]

Zalmannak van ilyen,de ha jól emlékszem nem valami jól teljesített. De az vizes cucc volt,nem heatpipe...

[link] Faszikám ez bizony nem viz 

[link] Erre gondolt szvsz.
De ez tuti nem bírna el egy quad procis gépet passzívba.
Te a Reseratorra gondolsz.
[Szerkesztve]

Őőő,pedig én erre gondoltam. Akkor rosszul emlékeztem...
Sorry sir! 
Reszerátorral azé nem keverem össze 
[Szerkesztve]

De én amúgy eredetileg olyanra gondoltam ami egy 5-6cm átmérőjű cső kijön a házból, szétválik 30 felé és egy akkora valami mint a ház
na ez kb levegőhőmérsékleten tartaná

igen 
over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

értettem én ,hogy mire gondoltál
,csak a kicsit érdekesen kivitelezhető

Na ez már tetszik de még nem az igazi ![;]](/dl/s/v1.gif)
Soak: miért ne lehetne kivilelezhető? Csak egy lyukat kéne fúrni a ház oldalára és kész
na de tényleg technikailag/mérnökileg semmi akadálya
[Szerkesztve]

eléggé azbeszt
már most spórolok rá ;)

ez nem azbeszt, ez vegasz . Amugy ez a ház oldala a hűtő dolog kiváncsi vagyok hogyan kivitelezhető . Elég pontos tervezést igenyel ,hogy tényleg minden a helyén legyen. Bár nem is rossz ötlet ,ha azt vesszük. Mondjuk egy nagy 48as ventit rá. 200RPM alá szivó ventiket és naooon lali . Van ezekben fantázia.
Szerintetek az még léghűtésnek minősül, ha egy ilyenre vagy a grillsütőre DIceot teszek?

Ez már egy baromság.
Én nemtudom milyen házba fér be egy ilyen, de nem fogják halálra keresni magukat ezekből.

Lehet hogy én látom rosszul de ez maga a ház szerintem 
[Szerkesztve]

Én is ezt mondtam... Kifejezetten van bennük fantázia. Egyszerűbben szerelhető (khmm.. elvileg legalábbis) mint egy vizes rendszer. Ugye nincsen kockázata(kivéve ha a lábadra esik
). És szerintem ha jól meg van csinálva akkor hoz egy hasonló szintet.(Persze ez a buktató,asszem használhatót még nem sikerült alkotni ilyen rendszerekből...).
-Jó estét kívánok kedves fórum-látogató ez itt a prohardver! extrém hűtésekkel foglalkozó topicja!
-Ez nem a Core 2 Quad topic?
- Áááá,hova gondol! Úgy néz ki?

Ez egy komplett ház!!! nem egy CPU hűtő!!! 
itt a cikk [link]-je
[Szerkesztve]

Nem is figyeltem csak a bordát.

Olvasgass utána és rájössz ,hogy ami itt a vízhűtést megveri az csakis energia befektetéssel működik (lásd kompresszor)...
Ha brutálisat akarsz akkor higanyt keringetsz a víz helyett... Az atomtengeralattjárók reaktorait is így hűtik
A lényeg az ,hogy a folyadékhűtés a leghatékonyabb hűtési módszer ahol nem fektetsz be úgy energiát mint egy kompresszornál...
A másik oldalra ki lehetne vezetni egy x2900xt hőtermelését
Na off vége, bár a
QUAD-okat le kell hűteni valamivel..ennek lehetséges módjait láthattátok az utóbbi pár órában 

higany? folyékony nitrogén? hova lett a régi tűz , Zoli?
[Szerkesztve]
új eu-s szabály szerint, már higany-os lázmérő se lehet, nemhogy keringesd.. 

Már láttam.... Azóta sírok annyira szánalmas
De tényleg, lassan ki kell kötnöd a géped nehogy eldöljön a hűtő miatt és olyan VGA-t tervezel rá ami elfér a proci hűtő mellett
A víz nehezen szerelhető??? Ennél le kell venned a procihűtőt ,hogy kivedd RAM-ot vagy a VGA-t vagy a hangkártyát stb...
LOL
Az árából meg kijön egy víz ami kicsit kultúráltabban néz ki és használhatóbb mint ez a monstrum....Emellett ugyan úgy megvan az alap hiba mint a többi léghűtővel...A házba adja le a hőt...Nyersz pár fokot a procinál és elbukod azzal ,hogy minden más ugyan úgy melegszik a magas házhő miatt...Tök mindegy egyébként mit terveznek ide azt kellene észrevenni ,hogy a léghűtés legnagyobb korlátja a házakból adódik, ha házon kívülre vezetett bordák lennének heatpipe-al akkor lenne ezeknek némi értelme, de így a szarnak egy pofon...Amit megnyersz a proci hőmérsékletében bukod a magas házhőmérséklettel mert ugyan annyi hő marad a házban mint egy kisebb bordával... Ezekről a hatalmas ventikről meg már volt szó... Nagyon komoly csapágyazás kell ,hogy egy ilyen venti halk legyen ,főleg hosszú távon, namost egy ekkora ventiből ami komoly az olyan 15K-nál kezdődik...