No ja, megy az ara lefele, de a hozzavalo hutesek ara nem!!

Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Lalaboy
(őstag)

SzlobiG
(PH! félisten)

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

Speed
(PH! addikt)
Jó az úgy mint nekem 2500FT-os AC Freezer borda oszt had szokja
\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///
Kérdés hogy melyik steppinget..
over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

Speed
(PH! addikt)
az enyémat

\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///
Intel Q6600's price goes down to $300 - [link]
Intel's plan to drop the Q6600's price to just $266 thus making it accessible to more people was centered around July 22 but it seems that a few online stores got ahead of themselves (in a good way) and dropped the price of the quad-core to as low as $300.
Still bearing an official price tag of $530, the quad-core can now be found at Frys.com for $299.99 and can also be bought for a tad under €300 from German stores like DriveCity.de and HPM-Computer.de. The Q6600 has four cores running at 2.4 GHz, 8 MB of L2 cache and features a 1066 MHz FSB.
Remélem lassan érezni lehet majd nálunk is a változást... (PH bazárok) 
[Szerkesztve]
Sziasztok!
Lenne két kérdésem.
1, Létezik tuningolható AGP buszos LGA775 alaplap?
( Ha lehet egy Core 2 Quad is tuningolható legyen benne. )
2, Asus P5B lap milyen mértékű Core 2 Quad tuningolásra alkalmas?
( A FET-eken nincs borda és nincs mellettük rögzítő furat sem. Most egy Core2@3,2GHz melett már 45˘C -osak. )

Soak
(PH! nagyúr)
1. Nem létezik ,mert nincs nomrális chipsettel . Szerk : Tuningolni lehet ofc , de csak gyengén
2. Sima P5B ? Hát szvsz nem lesz egy tuning állat quaddal ,de ha léggel akarod hűteni akkor a proci fog elfogyni (persze ,ha nem egy kitesztelt legjobb ES , vagy nem q6400) .
[Szerkesztve]
photofreak.me

jugeen
(PH! addikt)
kezd beégni az AS5
3330MHz 1,425V-on 100% Orthos 4 mag terhelésnél 71 fok. 
polír rocks, antipolír sucks 
••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••
eső.., 22C.
over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

jugeen
(PH! addikt)
22.
Várhatólag árcsökkenés, de hogy lesz e belőle valami azt nem tudjük.
Te már DDR3-ra akarsz áttérni hogy eladod az alaplapod meg a ramod?
Powered by: Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 --- Intel Core I3-2100 --- Asus ENGTX460 TOP ---Geil 1333MHZ 2X2gb in Silverstone Sugo SG05

jugeen
(PH! addikt)
ha tőlem kérdezed, akkor jajaja 
Szerintem Augusztus 1.-re már lesz 55k az a Q6600! 
Tőled akartam kérdezni csak véletlen az iker tesódnak ment, elnéztem 
Amúgy milyen lapt tervezel a DDR3 mellé?
Nem túl korai még a váltás?
EMert elég drága a DDR3.
Powered by: Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 --- Intel Core I3-2100 --- Asus ENGTX460 TOP ---Geil 1333MHZ 2X2gb in Silverstone Sugo SG05
Nem lenne rossz, de lehet hogy lesz az szeptember is mire megérezzük itt Mo-n a csökkenést. Már mint mindig ide ér el ütoljára az árak csökkenés.

M3kk
(őstag)
S mit csinalsz vele? En inkabb valasztok egy tuti kis dual coret, mint egy szar q6600 at
.
Esetleg valami QX6800, QX6850 G0, ami ugy megy mint a mostani dual core-k, sot!
. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"

Soak
(PH! nagyúr)
Esetleg valami QX6800, QX6850 G0, ami ugy megy mint a mostani dual core-k, sot!
Akkor én inkább 3 tuti kis dual core-t 
photofreak.me

jugeen
(PH! addikt)
már van egy P5K3 DLx-em.
és viszket a bőröm, hogy kipróbáljam.
Senki nem mondta, hogy retail szart veszek!
Azokról már leszoktam... (1-2 kivétel akad, de azok jobbak, mint az ES-ek) 

M3kk
(őstag)
Az arcsokkenes nem vonatkozik az ES ekre
.
A ketmagosoknal meg, ami retail procim volt nekem, azok mind jobbak voltak mint az ES ek, amik nalam voltak ( es volt egy par ), igaz nem becsukott szemmel kivalasztott retailokrol van szo
.
PL. [link]
. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"
Igen, de ha retail Q6600 55k, akkor nem fogják az ES-t 100k-ért adni!
Vagyis erre még nem volt nagyon példa eddig...

Soak
(PH! nagyúr)
MIért, szerinted nincs különbség egy olyan proci közt amivel kinszenvedéssel éred el a 3,6ot bench stabilra, vagy amit 3,7-en használsz 24/7 ? 
szerk: amig világ szinten valaki megfizeti , márpedig megfizeti , akkor a jobbakat te is annyiért fogod venni , mert akitől veszed, nem ő lopkodja ki ezeket . vagyis neki sincs beleszólása az árba
[Szerkesztve]
photofreak.me

jugeen
(PH! addikt)
majd minden meglátunk a maga idején 
nem igazán volt még inteles gépem, ezért egy kérdés: ha veszek egy 1066MHz FSB-s procit (pl. Q6600), ahoz tuning nélkül is ajánlott ugyan ilyen sebességű DDR2-t venni, vagy lassabbat is elég? régebben olvastam, hogy kisebb sebességre állította be a lap a memet, mint a proci.
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

Balika911
(PH! kedvence)
Elég ehhez az 533-as memória is. 
az egy dolog, de nem fogja nagyon vissza a rendszert?

Balika911
(PH! kedvence)
Attól függ mit értesz az alatt, hogy visszafogja.
Intelnél quad-pumped FSB-vel kell számolni, vagyis ha az 1066-ot elosztod néggyel, megkapod a tényleges FSB-t, 266 MHz-et. Ez a processzor szorzójával megszorozva (de bután hangzott
) kiadja a CPU órajelét. Ha kettővel szorzod, akkor lesz a memória effektív működési frekvenciája az eredmény.
Egyszerűsítve: a megadott FSB fele lesz a memória frekvenciája, így alapon az 533-as memória teljesen jó az 1066-os FSB-jű CPU-hoz. A tuning persze ebben az esetben felejtős.
1066-os memóriáknál 533-as FSB-n menne a CPU, ami a Q6600 9-es szorzójával 4,8 GHz-et ad... 
Fontos megemlíteni, hogy szorzó akár 6x-ig visszavehető, ill. a memória nem csak 1:1-ben járatható, hanem az FSB-hez képest pl. 5:4 arányban. A lapok többfajta arányú ''felszorzást'' is ismernek, de az 1:1 mellett talán az 5:4 a legelterjedtebb. Ennek hatékonyságát lapja válogatja, mindazonáltal ki merem jelenteni, hogy nincs a dolognak érezhető hatása, leszámítva a teszteket.
Summa summarum: egy jófajta 800-as kit felől legalább 3600 MHz-re tudod tuningolni a CPU-t, ami szerintem bőven jó. (Sőt...itt már igencsak oda kell figyelni a hűtésre, már ha a processzor bírja ezt az órajelet.)
Az időzítésnek túl nagy jelentősége nincs: egyrészt 800 MHz@CL4 RAM-ot is olcsón lehet venni, másrészt a CL5-öt sem igazán éreznéd, hogy lassabb lenne.
Igyekeztem korrekten leírni ami az eszembe jutott, mindazonáltal ha maradt benn hiba, nyugodtan be lehet szólni. 
Bocs az OFF-ért.

Soak
(PH! nagyúr)
És mi van ,ha P35-öt akar, mert miért ne akarna azt ,ha ujabb techonlogia?
szerk: Retail q6600 soha nem fog 3,6ot stabilan menni léggel
[Szerkesztve]
photofreak.me

Balika911
(PH! kedvence)
Mi olyat írtam, ami nem igaz a P35-re? Komolyan kérdezem, nem igazán ismerem a chipsetet.
Szerk.-re: Akkor még egy érv, hogy Quad CPU mellé miért nem létfontosságú a bika RAM. 
Úgy vettem ki, hogy ngabor2-nek tuning terén nem az a célja, hogy a maximumot hozza ki a vasból, hanem hogy érezhetően gyorsabban menjen a render, a kódolás, a BOINC, vagy akármi, ami használja a négy magot. A fentieket ennek figyelembevételével írtam.

Soak
(PH! nagyúr)
Az ,hogy nem támogatja az 533mas ramokat már, legalacsonyabb sebesség a 667 , akkor is ,ha csak 266 az FSB .
A quad mellé meg jo a jo ram, mert a Quad ''szomjazik'' az FSB-re , tehát megéri akár 8as szorzon is használni.
[Szerkesztve]
photofreak.me
való igaz, egy q6600-ra, és 4x1GB ddr2-re hajtok. akkor asszem elég lesz 4x1GB 800-as (esetleg 2x2GB, ha hozzájutok).

tlac
(PH! nagyúr)
4gb-re figyelj nem minden lap szereti (pl. a giga 965p-kben gond van a 4x1gb-vel)
p35-öt akarok begyűjteni. hogy kinek a körítésében, meg hogy kombó, vagy csak ddr2, azon még gondolkodok. csak az a baj, hogy amiben normális chipsethűtés van, abban cf is van, ami nekem teljesen felesleges, 1 vidkártyát is nehezen használok ki.

tlac
(PH! nagyúr)
ha nem lesz tuning, videókártya is felesleges, akkor nézelődhetsz a g33-asok között is

Soak
(PH! nagyúr)
Szvsz vétek lenne nem tuningolni (főleg 800-as ramokkal) . Mint mondtam már csak az FSB miatt is...ha jol emlékszem ngabor2 emlitette ,hogy szervert akart futtatni valahol. És ugye ilyen téren az FSB a gyengepont.
photofreak.me

Gyúrma
(tag)
Háj All!
Szerintetek a jul22-es árcsökkenés után melyik procit érdemes venni, mert 1 árban vannak:
Core 2 Duo E6850 vs. Core 2 Quad Q6600
a 2magos 1333FSB-s és 3Ghz-en megy de ''csak'' 2magos, míg a quad 4magos 1066FSB-s és ''csak'' 2,66 Ghz-es. Játékra kellene 8800GTX mellé, és tudom, hogy a mai játékok alig használják a 2magot, a 4 et meg főleg nem(néztem a Ph! quad tesztjét ott ugyanannyi fps-t tudtt mint a 2magos, de azok régebbi gammák és nem támogatják a multi-threadot), de gondolom a jövőben inkább a multi-core rendszerek lesznek a nyerők és hosszú távra szeretnék tervezni! 
Előre is köszönöm a helpet 
Gigabyte P35-DS4, Intel Core2Quad Q6600, Gigabyte 8800gtx, 4gb(2x2)ddr2 800Mhz(5-5-5-15) G.Skill, Chieftech 450w, Thermaltake Big Typhoon VX, Pov Turbine V54(25cm fan), Genius Ergo525.
nézelődtem... de mindegyiken dsub kimenetet láttam, nem dvi-t, márpedig az elengedhetetlen.
az asrock megoldásaira meg inkább nem ugranék, ha van rá mód...

tlac
(PH! nagyúr)
nézd meg ezt [link]

jugeen
(PH! addikt)
ha esetleg valaki befektetne egy Q6600-ba
[link]
A Q6600-os csak 2,4GHz-en megy. A Q6700-es a 2,66GHz-es változat és épp dupla áron mint a Q6600.
Szerintem a Q6600 jobban megéri, mert az 1066-os FSB-t kis szerencsével feltornázhatod 1333-ra, viszont az E6850-nel túl sokat nem lehet majd kezdeni.
1. Végülis egy 865G chipset-es Asrock 775i65G-re esett a választás. Az E4300-as procim 1800@2250 tuninggal fut stabilan benne. Feszülséget emelni nem lehet benne, de szerintem nem ez a gond, mert a P5B-ben 3GHz környékén fut alapfesszel. Szerintem a lap sem tudja azt az 1066MHz-es FBS-t amelyet ráírtak a dobozára. Ez volt az egyetlen fellelt 865 chipsetes lap amelyen ilyen feliratot láttam... mert Asrock az király 
2. A P5B-be rakandó Q6600-ra egy Swiftech Apogee GTX blokk kerül egy hozzá illő vízhűtő társaságában, így bízom benne hogy legalább 3,2GHz-re sikerül majd feltornázni az órajelet.
Hallottam itt a fórumon hogy érdemes felpolírozni a CPU-t, mert 5-10˘C-ot is csökkenhet a processzor hőmérséklete. Ez alatt mit kell érteni, illetve milyen eszközök is kellenek hozzá és hogyan is kell ezt csinálni? 

Soak
(PH! nagyúr)
Asrock nekem is van, 220as FSB nem megy neki 
Az jo kis viz azzal nagyon nagy esély van a 3,2-re.
A polirozáshoz vizpapir kell és egy tükör . 3 fajta polirpapir 600, 1500 ,2000 és ha akarsz rá tükröt akkor 2500. Fogod a tükröt, ráteszed a vizpapirt. Teszel rá vizet. Ne sokat ,de ne is keveset. Ne uszon a vizen a proci mert akkor nem polirozza. Ezen ugy csinálf, hogy a 600assal kb 95%-át leszeded a szürke anyagnak. Akkor váltasz papirt. Ezzel teljesen a rézig csiszolod. Aztán mikor ez meg van akkor a legfinombabbal a mikro karcokat eltünteted
photofreak.me
A tükör azért kell mert annak az üvegfelülete kellően sík?

Soak
(PH! nagyúr)
Pontosan
photofreak.me
Remek. Köszi! 

Viewsonic
(fanatikus tag)
Én a 600-as polírpapírt nem ajánlanám.. az már elég durva..
én 2procimat políroztam fel 1000,1500,2000,2500-as papírokkal sikeresen tükrösre..
Aprilia Mille R Factory rox! :D