Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Core 2 Quad - Kentsfield (kiemelt téma)

(#551) Lalaboy

Lalaboy
(őstag)

No ja, megy az ara lefele, de a hozzavalo hutesek ara nem!! :D :B

(#552) SzlobiG válasza Achill3uS (#549) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

:D :D :Y

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#553) Speed válasza Lalaboy (#551) üzenetére

Speed
(PH! addikt)

Jó az úgy mint nekem 2500FT-os AC Freezer borda oszt had szokja

\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///

(#554) Overlocker válasza Speed (#547) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kérdés hogy melyik steppinget..

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#555) Speed válasza Overlocker (#554) üzenetére

Speed
(PH! addikt)

az enyémat :R :DDD

\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///

(#556) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Intel Q6600's price goes down to $300 - [link]

Intel's plan to drop the Q6600's price to just $266 thus making it accessible to more people was centered around July 22 but it seems that a few online stores got ahead of themselves (in a good way) and dropped the price of the quad-core to as low as $300.

Still bearing an official price tag of $530, the quad-core can now be found at Frys.com for $299.99 and can also be bought for a tad under €300 from German stores like DriveCity.de and HPM-Computer.de. The Q6600 has four cores running at 2.4 GHz, 8 MB of L2 cache and features a 1066 MHz FSB.

Remélem lassan érezni lehet majd nálunk is a változást... (PH bazárok) :R

[Szerkesztve]

(#557) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Lenne két kérdésem.

1, Létezik tuningolható AGP buszos LGA775 alaplap?
( Ha lehet egy Core 2 Quad is tuningolható legyen benne. )

2, Asus P5B lap milyen mértékű Core 2 Quad tuningolásra alkalmas?
( A FET-eken nincs borda és nincs mellettük rögzítő furat sem. Most egy Core2@3,2GHz melett már 45˘C -osak. )

(#558) Soak válasza akosf (#557) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

1. Nem létezik ,mert nincs nomrális chipsettel . Szerk : Tuningolni lehet ofc , de csak gyengén

2. Sima P5B ? Hát szvsz nem lesz egy tuning állat quaddal ,de ha léggel akarod hűteni akkor a proci fog elfogyni (persze ,ha nem egy kitesztelt legjobb ES , vagy nem q6400) .

[Szerkesztve]

photofreak.me

(#559) jugeen válasza jugeen (#517) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

kezd beégni az AS5 :) 3330MHz 1,425V-on 100% Orthos 4 mag terhelésnél 71 fok. :)

polír rocks, antipolír sucks :))

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#560) ryli

ryli
(kvázi-tag)

mi lesz 22-én? árcsökkenés?:)

(#561) Overlocker válasza ryli (#560) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

eső.., 22C.

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#562) Nyugdíjas válasza Overlocker (#561) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

:DDD

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#563) jugeen válasza ryli (#560) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

22.

(#564) Hack3er válasza ryli (#560) üzenetére

Hack3er
(őstag)
LOGOUT blog

Várhatólag árcsökkenés, de hogy lesz e belőle valami azt nem tudjük.

Te már DDR3-ra akarsz áttérni hogy eladod az alaplapod meg a ramod?

Powered by: Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 --- Intel Core I3-2100 --- Asus ENGTX460 TOP ---Geil 1333MHZ 2X2gb in Silverstone Sugo SG05

(#565) jugeen válasza Hack3er (#564) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

ha tőlem kérdezed, akkor jajaja :)

(#566) Keldor papa válasza Hack3er (#564) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szerintem Augusztus 1.-re már lesz 55k az a Q6600! :R

(#567) Hack3er válasza jugeen (#565) üzenetére

Hack3er
(őstag)
LOGOUT blog

Tőled akartam kérdezni csak véletlen az iker tesódnak ment, elnéztem :B

Amúgy milyen lapt tervezel a DDR3 mellé?
Nem túl korai még a váltás?
EMert elég drága a DDR3.

Powered by: Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 --- Intel Core I3-2100 --- Asus ENGTX460 TOP ---Geil 1333MHZ 2X2gb in Silverstone Sugo SG05

(#568) Hack3er válasza Keldor papa (#566) üzenetére

Hack3er
(őstag)
LOGOUT blog

Nem lenne rossz, de lehet hogy lesz az szeptember is mire megérezzük itt Mo-n a csökkenést. Már mint mindig ide ér el ütoljára az árak csökkenés.

(#569) M3kk válasza Keldor papa (#566) üzenetére

M3kk
(őstag)

S mit csinalsz vele? En inkabb valasztok egy tuti kis dual coret, mint egy szar q6600 at :D.

Esetleg valami QX6800, QX6850 G0, ami ugy megy mint a mostani dual core-k, sot!

. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"

(#570) Soak válasza M3kk (#569) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Esetleg valami QX6800, QX6850 G0, ami ugy megy mint a mostani dual core-k, sot!

Akkor én inkább 3 tuti kis dual core-t :DDD

photofreak.me

(#571) jugeen válasza Hack3er (#567) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

már van egy P5K3 DLx-em. :) és viszket a bőröm, hogy kipróbáljam.

(#572) Keldor papa válasza M3kk (#569) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Senki nem mondta, hogy retail szart veszek! :D Azokról már leszoktam... (1-2 kivétel akad, de azok jobbak, mint az ES-ek) :P

(#573) M3kk válasza Keldor papa (#572) üzenetére

M3kk
(őstag)

Az arcsokkenes nem vonatkozik az ES ekre :).

A ketmagosoknal meg, ami retail procim volt nekem, azok mind jobbak voltak mint az ES ek, amik nalam voltak ( es volt egy par ), igaz nem becsukott szemmel kivalasztott retailokrol van szo :).

PL. [link]

. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"

(#574) Keldor papa válasza M3kk (#573) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igen, de ha retail Q6600 55k, akkor nem fogják az ES-t 100k-ért adni!:) Vagyis erre még nem volt nagyon példa eddig...

(#575) Soak válasza Keldor papa (#574) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

MIért, szerinted nincs különbség egy olyan proci közt amivel kinszenvedéssel éred el a 3,6ot bench stabilra, vagy amit 3,7-en használsz 24/7 ? :)

szerk: amig világ szinten valaki megfizeti , márpedig megfizeti , akkor a jobbakat te is annyiért fogod venni , mert akitől veszed, nem ő lopkodja ki ezeket . vagyis neki sincs beleszólása az árba:)

[Szerkesztve]

photofreak.me

(#576) jugeen válasza Keldor papa (#574) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

majd minden meglátunk a maga idején :)

(#577) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nem igazán volt még inteles gépem, ezért egy kérdés: ha veszek egy 1066MHz FSB-s procit (pl. Q6600), ahoz tuning nélkül is ajánlott ugyan ilyen sebességű DDR2-t venni, vagy lassabbat is elég? régebben olvastam, hogy kisebb sebességre állította be a lap a memet, mint a proci.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#578) Balika911 válasza ngabor2 (#577) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Elég ehhez az 533-as memória is. ;)

(#579) ngabor2 válasza Balika911 (#578) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

az egy dolog, de nem fogja nagyon vissza a rendszert?

(#580) Balika911 válasza ngabor2 (#579) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Attól függ mit értesz az alatt, hogy visszafogja.

Intelnél quad-pumped FSB-vel kell számolni, vagyis ha az 1066-ot elosztod néggyel, megkapod a tényleges FSB-t, 266 MHz-et. Ez a processzor szorzójával megszorozva (de bután hangzott :D) kiadja a CPU órajelét. Ha kettővel szorzod, akkor lesz a memória effektív működési frekvenciája az eredmény.

Egyszerűsítve: a megadott FSB fele lesz a memória frekvenciája, így alapon az 533-as memória teljesen jó az 1066-os FSB-jű CPU-hoz. A tuning persze ebben az esetben felejtős.
1066-os memóriáknál 533-as FSB-n menne a CPU, ami a Q6600 9-es szorzójával 4,8 GHz-et ad... :)

Fontos megemlíteni, hogy szorzó akár 6x-ig visszavehető, ill. a memória nem csak 1:1-ben járatható, hanem az FSB-hez képest pl. 5:4 arányban. A lapok többfajta arányú ''felszorzást'' is ismernek, de az 1:1 mellett talán az 5:4 a legelterjedtebb. Ennek hatékonyságát lapja válogatja, mindazonáltal ki merem jelenteni, hogy nincs a dolognak érezhető hatása, leszámítva a teszteket.

Summa summarum: egy jófajta 800-as kit felől legalább 3600 MHz-re tudod tuningolni a CPU-t, ami szerintem bőven jó. (Sőt...itt már igencsak oda kell figyelni a hűtésre, már ha a processzor bírja ezt az órajelet.)
Az időzítésnek túl nagy jelentősége nincs: egyrészt 800 MHz@CL4 RAM-ot is olcsón lehet venni, másrészt a CL5-öt sem igazán éreznéd, hogy lassabb lenne.

Igyekeztem korrekten leírni ami az eszembe jutott, mindazonáltal ha maradt benn hiba, nyugodtan be lehet szólni. :)

Bocs az OFF-ért.

(#581) Soak válasza Balika911 (#580) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

És mi van ,ha P35-öt akar, mert miért ne akarna azt ,ha ujabb techonlogia?:)

szerk: Retail q6600 soha nem fog 3,6ot stabilan menni léggel

[Szerkesztve]

photofreak.me

(#582) Balika911 válasza Soak (#581) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Mi olyat írtam, ami nem igaz a P35-re? Komolyan kérdezem, nem igazán ismerem a chipsetet.

Szerk.-re: Akkor még egy érv, hogy Quad CPU mellé miért nem létfontosságú a bika RAM. :)

Úgy vettem ki, hogy ngabor2-nek tuning terén nem az a célja, hogy a maximumot hozza ki a vasból, hanem hogy érezhetően gyorsabban menjen a render, a kódolás, a BOINC, vagy akármi, ami használja a négy magot. A fentieket ennek figyelembevételével írtam.

(#583) Soak válasza Balika911 (#582) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Az ,hogy nem támogatja az 533mas ramokat már, legalacsonyabb sebesség a 667 , akkor is ,ha csak 266 az FSB .

A quad mellé meg jo a jo ram, mert a Quad ''szomjazik'' az FSB-re , tehát megéri akár 8as szorzon is használni.

[Szerkesztve]

photofreak.me

(#584) ngabor2 válasza Balika911 (#582) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

való igaz, egy q6600-ra, és 4x1GB ddr2-re hajtok. akkor asszem elég lesz 4x1GB 800-as (esetleg 2x2GB, ha hozzájutok).

(#585) tlac válasza ngabor2 (#584) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

4gb-re figyelj nem minden lap szereti (pl. a giga 965p-kben gond van a 4x1gb-vel)

(#586) ngabor2 válasza tlac (#585) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

p35-öt akarok begyűjteni. hogy kinek a körítésében, meg hogy kombó, vagy csak ddr2, azon még gondolkodok. csak az a baj, hogy amiben normális chipsethűtés van, abban cf is van, ami nekem teljesen felesleges, 1 vidkártyát is nehezen használok ki.

(#587) tlac válasza ngabor2 (#586) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

ha nem lesz tuning, videókártya is felesleges, akkor nézelődhetsz a g33-asok között is

(#588) Soak válasza tlac (#587) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Szvsz vétek lenne nem tuningolni (főleg 800-as ramokkal) . Mint mondtam már csak az FSB miatt is...ha jol emlékszem ngabor2 emlitette ,hogy szervert akart futtatni valahol. És ugye ilyen téren az FSB a gyengepont.

photofreak.me

(#589) Gyúrma

Gyúrma
(tag)

Háj All!

Szerintetek a jul22-es árcsökkenés után melyik procit érdemes venni, mert 1 árban vannak:

Core 2 Duo E6850 vs. Core 2 Quad Q6600

a 2magos 1333FSB-s és 3Ghz-en megy de ''csak'' 2magos, míg a quad 4magos 1066FSB-s és ''csak'' 2,66 Ghz-es. Játékra kellene 8800GTX mellé, és tudom, hogy a mai játékok alig használják a 2magot, a 4 et meg főleg nem(néztem a Ph! quad tesztjét ott ugyanannyi fps-t tudtt mint a 2magos, de azok régebbi gammák és nem támogatják a multi-threadot), de gondolom a jövőben inkább a multi-core rendszerek lesznek a nyerők és hosszú távra szeretnék tervezni! :)

Előre is köszönöm a helpet :D

Gigabyte P35-DS4, Intel Core2Quad Q6600, Gigabyte 8800gtx, 4gb(2x2)ddr2 800Mhz(5-5-5-15) G.Skill, Chieftech 450w, Thermaltake Big Typhoon VX, Pov Turbine V54(25cm fan), Genius Ergo525.

(#590) ngabor2 válasza tlac (#587) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nézelődtem... de mindegyiken dsub kimenetet láttam, nem dvi-t, márpedig az elengedhetetlen.

az asrock megoldásaira meg inkább nem ugranék, ha van rá mód...

(#591) tlac válasza ngabor2 (#590) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

nézd meg ezt [link]

(#592) jugeen válasza tlac (#591) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

ha esetleg valaki befektetne egy Q6600-ba :) [link]

(#593) akosf válasza Gyúrma (#589) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Q6600-os csak 2,4GHz-en megy. A Q6700-es a 2,66GHz-es változat és épp dupla áron mint a Q6600.

Szerintem a Q6600 jobban megéri, mert az 1066-os FSB-t kis szerencsével feltornázhatod 1333-ra, viszont az E6850-nel túl sokat nem lehet majd kezdeni.

(#594) akosf válasza Soak (#558) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1. Végülis egy 865G chipset-es Asrock 775i65G-re esett a választás. Az E4300-as procim 1800@2250 tuninggal fut stabilan benne. Feszülséget emelni nem lehet benne, de szerintem nem ez a gond, mert a P5B-ben 3GHz környékén fut alapfesszel. Szerintem a lap sem tudja azt az 1066MHz-es FBS-t amelyet ráírtak a dobozára. Ez volt az egyetlen fellelt 865 chipsetes lap amelyen ilyen feliratot láttam... mert Asrock az király :)

2. A P5B-be rakandó Q6600-ra egy Swiftech Apogee GTX blokk kerül egy hozzá illő vízhűtő társaságában, így bízom benne hogy legalább 3,2GHz-re sikerül majd feltornázni az órajelet.

Hallottam itt a fórumon hogy érdemes felpolírozni a CPU-t, mert 5-10˘C-ot is csökkenhet a processzor hőmérséklete. Ez alatt mit kell érteni, illetve milyen eszközök is kellenek hozzá és hogyan is kell ezt csinálni? :)

(#595) Soak válasza akosf (#594) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Asrock nekem is van, 220as FSB nem megy neki :D

Az jo kis viz azzal nagyon nagy esély van a 3,2-re.

A polirozáshoz vizpapir kell és egy tükör . 3 fajta polirpapir 600, 1500 ,2000 és ha akarsz rá tükröt akkor 2500. Fogod a tükröt, ráteszed a vizpapirt. Teszel rá vizet. Ne sokat ,de ne is keveset. Ne uszon a vizen a proci mert akkor nem polirozza. Ezen ugy csinálf, hogy a 600assal kb 95%-át leszeded a szürke anyagnak. Akkor váltasz papirt. Ezzel teljesen a rézig csiszolod. Aztán mikor ez meg van akkor a legfinombabbal a mikro karcokat eltünteted

photofreak.me

(#596) akosf válasza Soak (#595) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A tükör azért kell mert annak az üvegfelülete kellően sík?

(#597) Soak válasza akosf (#596) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Pontosan

photofreak.me

(#598) akosf válasza Soak (#597) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Remek. Köszi! :)

(#599) Viewsonic

Viewsonic
(fanatikus tag)

Én a 600-as polírpapírt nem ajánlanám.. az már elég durva..
én 2procimat políroztam fel 1000,1500,2000,2500-as papírokkal sikeresen tükrösre..

Aprilia Mille R Factory rox! :D

(#600) Soak válasza Viewsonic (#599) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

600 az teljesen jo, nem kell vele szivni orákat.

photofreak.me

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Core 2 Quad - Kentsfield (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.