Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Core 2 Quad - Kentsfield (kiemelt téma)

(#351) jugeen válasza Lalaboy (#350) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

tunika toronnyal nem fogok odaáig eljutni, szerintem. :( most nézerm 320-on. jó munkához idő kell. na meg lehet hogy újra egy vizes rendszer. vagy az inferno fx14. azt még megvárom, hogy milyen eredményeket érnek el, és majd akkor döntök.

[Szerkesztve]

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#352) Lalaboy válasza jugeen (#351) üzenetére

Lalaboy
(őstag)

Probaltad 320-on leterhelni 4 magra? Nagy a kulonbseg a kijelzett kupak es a magok kozott, de ahogy teszteltem 80C-ig mentek a magok max. nem csokkent a processzor teljesitmenye, teljes 100%-on teljesitett! Feljebb (3600Mhz felett vodor nelkul :D ) sima vizhutessel komoly bajok vannak! :)

[Szerkesztve]

(#353) jugeen válasza Lalaboy (#352) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

jajaja. megkapta az új Prime95-öt 100%-on mind négy magra.

Core#0 63 fok, Core#1 62 fok, Core#2 59 fok, Core#3 62 fok

vízhűtésnek tudom ajánlani a D-Tek FuZion-t. [link] :DDD

[kép]
[kép]
[kép]

[Szerkesztve]

(#354) jugeen válasza jugeen (#353) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

340MHz/1,4V mod nélkül:

Core#0 69 fok, Core#1 68 fok, Core#2 66 fok, Core#3 67 fok

kevés lesz a Tuniq a 400MHz-hez! v :O

(#355) Lalaboy

Lalaboy
(őstag)

Csinaltam a Prime95-el nagymagra terhelestesztet, a celom a faszultseg behangolasa volt. 1 orat futtattam a Prime95-ot, bios 1.4850V fesszel. [link] Erdekes a magparok kozotti szinte allando 6C kulonbseg. 1 ora elteltevel elkezdtem az uguruban csokkenteni a procifeszt, hogy kipuhatoljam a 4 magra stabil legalacsonyabb feszt. 1.4350V-ig tudtam lemenni, amivel alapos homersekletcsokkenest sikerult elernem [link] Ha 1.4250-et allitottam be rovid ido elteltevel kekhalal!

(#356) Lalaboy válasza jugeen (#353) üzenetére

Lalaboy
(őstag)

Gyonyoru teremtes! :R De ugy latom 3/8-os a csonk! :)

(#357) jugeen válasza Lalaboy (#356) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

rosszul látod :)

[link]

Nickel Plated 1/2'' or 3/8'' Hi-Flow Hose barbs included.

(#358) Lalaboy válasza jugeen (#357) üzenetére

Lalaboy
(őstag)

Igy mar sokkal szimpatikusabb! :)

(#359) R.Zoli válasza jugeen (#353) üzenetére

R.Zoli
(őstag)

Már rendeltem a shopomba belőle...2 hét kb. és kipróbálom én is mit tud a gépemben ez a blokk.... Bár lehet addigra összejön és elboltoljuk valahogy Achill3us-szal a Q6600-osát :D

(#360) Lalaboy válasza jugeen (#357) üzenetére

Lalaboy
(őstag)

Ha megveri 1/2-es csovezessel a Storm R2., akkor beszerzem en is! De 1-2C-ert nemfogok aggodni. 5C mar erdekes lessz!

(#361) jugeen válasza Lalaboy (#360) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

itt egy kis olvasmány :) [link]

(#362) Lalaboy válasza jugeen (#361) üzenetére

Lalaboy
(őstag)

Koszonom! Le a kalappal a blokk elott! :B

(#363) Mikádó

Mikádó
(senior tag)

Egy kis stabilitás teszt. [link]

Bár a DS4-em még mindig nem jó ehez a procihoz :O a napokban kapok elvileg Commandot azzal majd kiderül :U

Tel számom : 06 20 4141486 Csaba_20_ Created by: ''Engem az effektív teljesítmény érdekelt mindig is. Felőlem világíthat szépen egy 286-os gép, attól az még 286-os gép marad.''

(#364) RI/OS válasza Mikádó (#363) üzenetére

RI/OS
(őstag)

csak commando......:D

440es fsbn... 3520 mhzen....1,42v
commando vdrop mod+polir+infinity orthos 82fokig megy fel......
az összes hátso ventit is maxon kell járatnom....van ám zenebona :D
ez a max amit bir.... de meg vagyok vele elégedve léggel :R

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#365) Achill3uS válasza Mikádó (#363) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

a Te vizeddel 70 fok loadban 1.3v-n? :U

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#366) BITBOYS válasza Mikádó (#363) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Mennyire stabil ez a commando lap? Csak pislogtam mikor megláttam hátul az lcd kijelzőt. :U

Ma hajnal 3 óra körül, egyszer csak becsengetett a szomszéd. Úgy meglepődtem, hogy majdnem kiejtettem a fúrót a kezemből.

(#367) RI/OS válasza BITBOYS (#366) üzenetére

RI/OS
(őstag)

jó lap nagyon, birja a strapát, bár van belöle egy-két meghalós darab...de ami megy az nagyon XD
viszont egy heatpipe átpaszta meg egy venti az nb fölé nem árt ha megküldöd ... :D

(#368) Mikádó válasza Achill3uS (#365) üzenetére

Mikádó
(senior tag)

Multkor jó volt... Most alaplap csere volt... erre most megint ilyen kaki az eredmény :( Holnap szétszedem és megnézem mi a p@csa van....

[Szerkesztve]

Tel számom : 06 20 4141486 Csaba_20_ Created by: ''Engem az effektív teljesítmény érdekelt mindig is. Felőlem világíthat szépen egy 286-os gép, attól az még 286-os gép marad.''

(#369) Achill3uS válasza Mikádó (#368) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

:) értem.

(#370) BITBOYS válasza RI/OS (#367) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

A déli hídon van valami matrica, az nem olvad rá a bordára, pontosabban nem rontja a hőelvezetést?

Ma hajnal 3 óra körül, egyszer csak becsengetett a szomszéd. Úgy meglepődtem, hogy majdnem kiejtettem a fúrót a kezemből.

(#371) RI/OS válasza BITBOYS (#370) üzenetére

RI/OS
(őstag)

nem. az nem is melegszik meg oda nem nagyon jut már el a hö....
(nálam)

(#372) Achill3uS válasza RI/OS (#371) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

nekem q.. forró :) pasztázd át az egészet.

(#373) jugeen

jugeen
(PH! addikt)

nekem sem ártott volna átpasztázni. még a gyári van rajta. azt hiszem megvárom a HR-09S-t és majd megkapja az NB a HR-05-t. lehet, hogy az SB is kap egyet. legyen neki is egy jó napja. :P

(#374) RI/OS válasza Achill3uS (#372) üzenetére

RI/OS
(őstag)

át van....van elöl 3 venti 2 a vinyokra 1 pont oda fuj lehet az....
de az bizt hogy az NB nekem majdnem megégette a kezem ujra is indult a lap néha....
oda raktam egy 8ast ferdén (az infinity miatt) 2700rpm,most kézmeleg se nagyon a pwm bordán se....:)

(#375) Achill3uS válasza jugeen (#373) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

jó ötlet :)

RI/OS: öö nekem nem küldi semmi venti egyiket se (nem házban van a cucc), csak a pwm-ekre toltam rá a gyári légkavarót, így melegek de nem égetnek azért.

(#376) BITBOYS válasza Achill3uS (#375) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Csak nem az asztalon hever? :)
Úgy persze más a helyzet.

(#377) Achill3uS válasza BITBOYS (#376) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

igen ott :) bár van házam is, néha rámjön és belepakolok :D

[Szerkesztve]

(#378) Dr. Lecter

Dr. Lecter
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Biztos hallottátok, hogy július 22-én az Intel jelentős árcsökkentést eszközöl. Egy Q6600 nagyker ára 266 USD lesz :R De szerintetek van valami értelme 4 magos procit venni? Még a 2 magosokat sem lehet kihasználni, max. 1-2 játék.

(#379) Achill3uS válasza Dr. Lecter (#378) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

''Még a 2 magosokat sem lehet kihasználni, max. 1-2 játék.'' ezt nemtudom honnan szedted, de nagy marhaság :) ülj le egy akármilyen sigle core gép után egy Core 2 vagy egy X2 elé, nézegetsz :) és a játékok hogy ne lennének gyorsabbak rajta? lehet, hogy sok játék csak az egyik magot kezeli le, de az architektúra gyorsasága és újsága (jo kis szo :D ) miatt, sokkal gyorsabb leszel így is bármilyen játékban mint egy A64 3700+ vagy valami P4. egyébként, a 4 magot valóban kevés dolog használja ki, de ami igen, az bődületesen gyorsabb rajta mint 2 magon, ha valóban beesik jócskán 100k alá érdekes lesz sok embernek akinek eddig nem volt 100k+ procira, de sztem ez idő lesz még.

(#380) Dr. Lecter válasza Achill3uS (#379) üzenetére

Dr. Lecter
(lelkes újonc)

Az kétségtelen, hogy egy dual core proci 1 magos felhasználásban is elver, egy single core-t, az általad említett architektúra fejlettsége következtében. De egyszerre, a 2 magot nem sok minden nyüstöli...

(#381) Achill3uS válasza Dr. Lecter (#380) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

de igen, mivel nem úgy van a processzor terheltséged, hogy ha eléri az első mag a 100%-ot bekapcsolódik a 2., hanem megoszlik, még win alatt is. egyébként én anno az első kétmagosomat (D805) A64-ről váltottam, és ott még az volt a poén, hogy maga a Smithfield architektúra lassabb volt mint az A64-é de a 2 mag általi sebesség többlet, hogy nem röcög a rendszer ha egyszerre csinálsz több dolgot bámulatos volt, a 4magnál nem éreztem ilyesmit valóban, mert ezt már csak specifikus alkamazások hajtják még ki, de nemtudom, hogy az első postoddal valóban mit szerettél volna elérni, elítélni aki már most 4magot használ vagy csak az orrunk alá dörgölni, hogy nemsokára neked is lesz ;]

[Szerkesztve]

(#382) RI/OS

RI/OS
(őstag)

gondoltam egyet megnézem mit megy a lapom....
ugy hogy az összes érték a minimumra van állitva a feszeknél a lapnál
(1,2 mch 1,2fsb, 1.05 ill. 1.50 sb) eddig 350ig jutottam és ez még korántsem a vége.....

ilyenkor azért elgondolkodik az ember hogy biztos eladja e a lapját :D

[link]

(#383) Achill3uS válasza RI/OS (#382) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

hehe, 350 az csíírke :) 450-nél azt mondom egész jó :D mch meg miért 1,2? most ilyen minimum hőtermeléses teszt van? :)

(#384) RI/OS válasza Achill3uS (#383) üzenetére

RI/OS
(őstag)

meg akarom nézni mit bir minél kevesebb fesszel :D
olyasmi jahh :D

(#385) Löaci válasza RI/OS (#384) üzenetére

Löaci
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Hehe össze-vissza unatkozol....nem hogy krumplit küldözgetnél az e-vga-nak. Abból még lehet is valami. :D

(#386) Achill3uS

Achill3uS
(PH! nagyúr)

Kentsfield tulajok, kérnék mindenkit, hogy 1.3v és 1.4v-on mondjatok nekem idle és load hőfokokat, + hogy milyen hűtés :) köszönöm :R

[Szerkesztve]

(#387) jugeen válasza Achill3uS (#386) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

Q6600 9*340 1,4V BIOS ( nem tudom mennyi a valós ) 100% load 68 hűtés Tuniq Tower 120. idle-t, meg 1,3V-t nem tudok most mondani. dolgozóban vagyok.

(#388) Achill3uS válasza jugeen (#387) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

thx :R mivel terhelted? orthos v p95?

[Szerkesztve]

(#389) jugeen válasza Achill3uS (#388) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

p95 v252

(#390) RI/OS

RI/OS
(őstag)

infinity 8*400 1,39v idle 48 full load 74 mind a 4mag 100% /orthos/

[Szerkesztve]

(#391) jugeen válasza jugeen (#387) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

na szóval 1,4V-on idle 39 / 100% load 68

(#392) Achill3uS

Achill3uS
(PH! nagyúr)

köszönöm, sokat segítettetek, de Lalaboy hőfokjaira nagyon kiváncsi vagyok még :)

(#393) fusionfan

fusionfan
(újonc)

Sziasztok!
Topicból kicsit kirívó láma kérdés, de alaplapos topicban nem válaszoltak.
Pc-hez hülye vagyok, de most Q6600 alá keresek egy olyan lapot amin van 2 hálózati csatoló és min 6 sata port, esetleg integrált vga is. Gyártók honlapjait, webet nyálazom egy hete de nem jutottam előrébb. Tudtok nekem segíteni? Nagyon hálás lennék.

(#394) Achill3uS válasza fusionfan (#393) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

üdv,
rengeteg ilyen lap van, igaz integrált vga-val már nemigen, de ha már Kentsfield-et veszel, valami vakarék X300-ra azért csak futja :) gondolom melóhoz kell a 4 mag, pl Asus Commando-n is van 2 lan és 6 sata, igazi tuninglap.

(#395) fusionfan válasza Achill3uS (#394) üzenetére

fusionfan
(újonc)

Szia!
Igen, melós gép lenne a drága, szerver, aztán pörögne rajta a számolás ezerrel éjjel-nappal azért kell. Bármilyen gagyi videokari jó bele btw, csak lehet raid kártya vagy akármi kerül majd a foglalatokba azért venném spórolósra.
Tuninggal nem szemeztem, esetleg ha kicsit meg lehet húzni biztonságosan hogy menjen stabilan heti 168 órában akkor talán, de nem értek hozzá, első desktop szerver lesz a kezem alatt (nagygéphez most ''nincs kedvünk'', de kell a vas.)
nekem asus p5b-vm-et is mondta valaki.
Köszönöm a tippet!

(#396) Achill3uS válasza fusionfan (#395) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

naja, hirtelen más olcsóbb lap nem jutott eszembe amin van 2 lan és 6 sata, de biztos van :)

(#397) ROBERTOH válasza fusionfan (#393) üzenetére

ROBERTOH
(őstag)

Asus P5B Deluxe is megteszi, igaz ezen sincs integrált videókari, de 2 gigabites hálókari és 7 sata portja van.

ez a kedvenc aláírásom

(#398) Lalaboy válasza Achill3uS (#392) üzenetére

Lalaboy
(őstag)

A hofokjaim nem eppen bizalomgerjesztoek, IDLE es LOAD +5C a Quad GT-hez kepest, de sztem ujrapasztazom hetvegen a prockot es utanna kielegithetem a kivancsisagodat! :)

(#399) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

holisit? :D [link]

[Szerkesztve]

I'm out.

(#400) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

juteszembe... a ket q6600, amit vettem olyan szar kupakkal keszult, hogy ihaj... 1.23 volton, gyari hutovel, full load-on, 2400mhz-en 90 fokra hevul fel.. ha felrakom 3ghz-re, 5 perc utan lekapcsolja magat (valszeg overheat).. leszedtem a hutot es azt kellett latnom, csak a proci ket szele lett szilikonos.. (nem a procit kentem be, hanem a huto volt mar pasztas).. sajnos polirozas nelkul ezeket a procikat majdnem lehetetlen tuningolni :(

I'm out.

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Core 2 Quad - Kentsfield (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.