Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Core 2 Quad - Kentsfield (kiemelt téma)

(#13001) Shkiz0 válasza bim (#13000) üzenetére

Shkiz0
(PH! addikt)
LOGOUT blog

18A és 17A

Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

(#13002) bim válasza Shkiz0 (#13001) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

sajna az én enermaxom is ennyit tud.a max fesz amit tudok stabilan adni az édeskevés a komolyabb tuninghoz.báár nem panaszkodom mert a 3,6 igy is megvan lazán.

(#13003) VinoRosso

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kipróbáltam ezt a real temp nevű csodaprogit. Vagy 5 fokkal alacsonyabb értéket mér, mint 3 másik( amik egyformán mérnek ), bár a tjuncitont is alacsonyabbbra teszi. Megnéztem a konfig fájlját nekijje, és 0val kezdődik alatta meg pár sorba kommentezik hogy ha 1 akkor +5 a tjunciton, ha 2 akkor +10..lehet hogy nem jó oda a 0, hanem 1 kéne? Most akkor melyik mér jól?

[ Szerkesztve ]

(#13004) Steven válasza Qru (#12997) üzenetére

Steven
(őstag)

hát már nem fog megtörténnni amugy 3600 on nem ment a procim eddig :) csak miota 8600 gt vel nyomulok amugy elvileg van is vevő a procimra 420 cerkám lessz helyette ;)

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

(#13005) VinoRosso válasza Steven (#13004) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az igen csak nem yorkra pályázol?

(#13006) VinoRosso válasza Shkiz0 (#12998) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát a kettő azért összefügg, de ha nem kell neki sok fesz, akkor simán meglehet a 3,8 is.

(#13007) Qru válasza Steven (#13004) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

3,6 is bővenelég ma még. Downgrade 1000el? 45nm-re gyúrsz? Az enyém nem megy 2,8GHz felett de ez a lap hibája. :( 310-es FSB felett meghal a deszka, hiába feszelek szarrá bármit. De hát 965... nem Q tuningra lett terverzve, C2D szépen szaladt benne, alap feszen megvolt a 450-es FSB. Majd őszre talán bevállalok egy P35 DS4-et...

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#13008) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hazahoztam a procit (havernál voltunk tesztelni) és beraktam, félig pasztázva, silent knigth 1 minimális fordulaton, szobahőmérséklet:

:Y:Y:Y

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#13009) Foglalt név válasza KrenAtesz (#13008) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)

De milyen pasztával!!! :C

Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

(#13010) Soak válasza KrenAtesz (#13008) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Ezen mi olyan nagy szám? :)) nekem is ennyi volt léggel full alapon... hát még ha energiagazdálkodik is :)

photofreak.me

(#13011) KrenAtesz válasza Soak (#13010) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hogy eddig kb 5-6 fokkal melegebb volt :)

Gábor: ígyvan :D mégis kérek majd legközelebb a pasztádból, ha ez ilyen fasza :DDD

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#13012) Soak válasza KrenAtesz (#13011) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

nem szeretled fel más állásban a hűtőt?:) más fele néz, vagy csak 180-al van forditva? mert az is számithat ,ha nem jo a kontakt, legalábbis nekem számitott :DDD mondjuk lusta votlam mindent 100%-ra polirozni

photofreak.me

(#13013) KrenAtesz válasza Soak (#13012) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem, minden ugyanúgy van, mint régen :)

(#13014) Macka válasza Foglalt név (#13009) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)

A Noctuának van még nagyon jó pasztája.

Inkább foglalkozz magaddal... ;)

(#13015) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

most komolyan ellenalhatatlan vagyat erzunk arra, hogy minden procis topikbol hutotopikot csinaljunk? szerintem ez eleg gaz :(
en eddig azt hittem, hogy a szakmai topikokba ertelmes emberek jarnak, akik meg tudnak kulonboztetni ket topikot.. ugy latszik tevedtem..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#13016) Macka válasza westlake (#13015) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)

A hűtés topikban mindig szó van a Quad-hűtésről? :F Mert mondjuk nem mindegy, hogy mi a tökkel akarod lehűteni.
A hűtés topikban nem mindenkinek van Quadja, itt meg igen, szóval szerteágazóbbak a vélemények.

(#13017) westlake válasza Macka (#13016) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

a problema ott kezdodik, hogy meg megprobalod megmagyarazni, hogy teljesen jol csinaljatok igy, amit csinaltok.. erre mar nem tudok mit mondani

I'm out.

(#13018) Macka válasza westlake (#13017) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)

És ezzel Neked valami mérhetetlen fájdalmat okozunk?

(#13019) Steven válasza Qru (#13007) üzenetére

Steven
(őstag)

Nem itt van ahol dolgozom 45nm proc ha akartam volna azom lenne...szoval motorra gyurok hogy régi nagy álmom teljesüljön ugyhogy lehet véglek lemondok a kockaságrol :D

Ezt ugy modnom hogy még azért van egy notim is:D;) amit 2 hete vettem és azt tuti nem fogom eladni. Szoval csak a szám nagy;)

azon gondolkozom hogy az egész konfimat eladom ami még maradt és lehet átkéne térni konzolra 55k ért újonnan van már xbox360 ...

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

(#13020) twine válasza Steven (#13019) üzenetére

twine
(őstag)

[OFF][/OFF]Csak támogatni tudom az ötletet igy ismeretlenül is :C Internetezni és álltalános használatra egy jó notebook bőven jó... A motor nagy királyság, főleg egy 600-as :R
Ha pedig az emberre mégis rájönne ,hidegben esőben, télen hogy játszani akar, akkor egy x360-as még egy jó ideig kiszolgálja.....
De rég szeretném már ezt én is meglépni, hogy a pc-t "kidobom" és konzolt veszek helyette, de nekem a munkám(video, audio vágás,stb) nem teszi lehetővé, igy álltalában gépre gyúrok, és ha már van gép, akkor néha néha beledobok egy egy uj vga-t!

(#13021) twine

twine
(őstag)

Szeretném megkéredzni,hogy az eszközkezelőben, a "processzorok" alatt másnak is igy listáz, hogy van egy "intel processzor", majd pedig alatta még 3 részletezett "intel(R) core(tm)2 Quad CPU Q6600 @ 2400Mhz" ? Az ok, hogy négy prockóm, van de az első miért csak "Intel processzor" ? A kérdés persze csak költői, ha másnál is igy van lesz@rom!
Köszi
Twine

(#13022) Qru válasza Steven (#13019) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tesóm is elakarja adni a gépét és konzolt akar meg notit. Úgylátszik ez a trend. Nekem nem kéne konzol de izlések és pofonok ugye. :) Motorozással meg vigyázz, mert marha veszélyes. Óvatosan... De ez durva off, mindjárt leszólank, amiért nem C2Q-ról beszélünk. :P

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#13023) Qru válasza twine (#13021) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nálam mind a négyet egyformának látja...

mod: XP VS Vista?

[ Szerkesztve ]

(#13024) twine válasza Qru (#13023) üzenetére

twine
(őstag)

Köszi akkor megnézem mi a gyik lehet ez.....egyébként "Pista" :DDD

Ezt csak a napokban figyeltem meg, mert feltünt hogy az eszközkezelömben 6 procim van :D a régi e6300-asomat is listázta 2*.....azt persze eltávolitottam.... de most igy irja ahogy mondtam :(

[ Szerkesztve ]

(#13026) Macka

Macka
(PH! kedvence)

Gyerekek, kaptam fogyasztásmértőt... Hajajaj. 310 Watt Prime alatt.... :W Laptop meg 50 Watt :W

[ Szerkesztve ]

(#13027) Larry303 válasza Macka (#13026) üzenetére

Larry303
(őstag)

hány mhezten és mekkora fesz mellett??? hánymem modul és milyen chipset? :)
- ha már kérdezek.... :D

nekem 1,28v @ 3,2 GHz, 2 modul, x38, -prime alatt 220w (táp fűtéssel együtt az egész rendszer teljeseítménye blend teszt alatt)

-A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó-

(#13028) Macka válasza Larry303 (#13027) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)

Giga P35DS4 (+0.1volt MCH, +0.1volt FSB); C2Q 1.44 volt- 3.6 Ghz; 2x1GB Geil 2.2volt; 1db SATA 320GB HDD; 1 darab ODD; 8800GT BIOS-vmod; vízpumpa...

[ Szerkesztve ]

(#13029) Macka válasza Macka (#13028) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)

Ja, és ha futtatom az AtiTool szőrös koc(k)áját, ez felugrik 366 Wattra.

(#13030) taxi válasza Macka (#13029) üzenetére

taxi
(fanatikus tag)

Arra gondoltam,hogy meglepem az asszonyt egy szobakerékpárral,és felrakok rá egy dinamót :DDD :DDD

LG W2261VP-PF

(#13031) Macka válasza taxi (#13030) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)

Hát, ha Quadok kell hajtani, akkor rendesen el fog soványodni.... :DD

(#13032) VinoRosso válasza westlake (#13017) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

engem speciel nem zavar. Ha annyi lenne az off, hogy nem lehetne miatta olvasni rendesen akkor zavaró lenne, de alig irnak a quad topicba, szal szerintem egyetalán nem gáz.

(#13033) Macka

Macka
(PH! kedvence)

Nagyon más, de: Szerintetek a frissítések lassítják a rendszert? :F

(#13034) viktor82 válasza Macka (#13026) üzenetére

viktor82
(őstag)

Leirnád pontos nevét a fogyasztás mérődnek!

(#13035) Macka válasza viktor82 (#13034) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)

Plus-ban vette fórumtárs, ha lekapcsolom gépet, megnézem...

(#13036) Beowulf_78 válasza Macka (#13033) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lassítják, de nem érezhető, max. benchmarkokban látszik.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#13037) Macka

Macka
(PH! kedvence)

Ma átpártolok időlegesen a kétmagosokhoz..Be kell tesztelnem egy 8200-t.

(#13038) subaruwrc válasza Macka (#13037) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

édes teher :DD

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#13039) Zájec

Zájec
(PH! kedvence)

szeretném kérdezni hogy a quadok milyen MAX FSB-vel rendelkeznek..
mi az általános érték ? kinek mennyi jött össze... mi a tapasztalat :F

(#13040) szacsee válasza Zájec (#13039) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali, általában 430-at mind megy (ez a minimum G0-nál), legtöbbje megy 450-460-at, a max pedig jó ha van 500..nálam 490-nél van vége a mókának.. ;)
Sokaknál viszont 500 felett is megy, szóval valszeg megy felette is, de ahhoz már nagyon mák kell.. :D

(#13041) Macka válasza Zájec (#13039) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)

Én 450 fölött még nem is néztem...

(#13042) Keldor papa válasza szacsee (#13040) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

500FSB+ már inkább Chilli water kategória.:) Nekem léggel 495 a vége, de vizzel biztos menne 500 felett.

(#13043) szacsee válasza Keldor papa (#13042) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nálam is annyi volt és vízzel sem megy feljebb.. :(

(#13044) Zájec

Zájec
(PH! kedvence)

köszönöm az infokat :R szóval ezekre lehet számitani...
kezdésnek most ezt sikerült ::[link]
akkor még probálkozok.. mi a reális fesz a z FSB kereséshez...?

egy röpke észrevétel..:: eltünt a másik két mag hömérséklete :DDD :F (lásd a linken)
ez valyon minek köszönhetö? tapasztalt már valaki ilyet?

(#13045) Macka válasza Zájec (#13044) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)

Mekkora a VID-je?

(#13046) szacsee válasza Zájec (#13044) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ne foglalkozz az FSB-vel szerintem, a Quadokkal nem döntessz rekordokat..
Lödd be 8 v 9-es szorzóra, ami neked jobb, meg a memónak és küld meg, amennyire akarod.
3200-hoz 1,3V 3600-hoz 1,4-1,45V kell max...saccra.
Ha jó a procid, akkor 3200-hoz elég az 1,2-1,25V is (Load droppal), és 3600-hoz 1,35-1,38V.. :R

(#13047) Zájec

Zájec
(PH! kedvence)

(#13045) Macka : a VID fesze nem alacsony, szóval nem egy bajnok...
1.3125v, de a képen rajta van.. de az ára verhetetlen volt...semmit nem tudtam róla amikor vettem, szóval zsákbamacskát vettem..

(#13046) szacsee : mostmár nem is foglalkozok továbbiakban a max FSB-vel..
csak kiváncsi voltam, és megnéztem mégis mit megy... pláne hogy nem egy
extradrága pro lapom van hanem csak egy Abit IP35-E..
egy csúnya modás erre:: "szarból várat épiteni",, ez a kihivás...
a tápom is gyenge lehet, leesik a 12v ág , 11.5v alá is simán... de még birja.. :DDD

Ha jó a procid, akkor 3200-hoz elég az 1,2-1,25V is (Load droppal), és 3600-hoz 1,35-1,38V..
sajnos ilyen szempontból nem jó a procim.. most a 3600hoz...1.45v van..
ha leterhelem akkor rögtön kidob, leesik a fesz 1.4v alá is simán...
de ha nem prime-lok hanem csak játszok akkor meg birja, még játék alatt nem dobott ki..
de a melegedésével megvagyok elégedve,, sokkal rosszabbra számitottam...
tenapi eredmény: alapon , terhelve ... nyúzom tovább is, mégcsak ismerkedek vele.. :)

(#13048) Soak válasza Keldor papa (#13042) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Sima szoba léggel 515 a vége.... 500-at prime stabilan tudja... az enyém pl :)

[ Szerkesztve ]

photofreak.me

(#13049) szacsee válasza Soak (#13048) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A tied fosik Tőled, azért megy annyit.. :D

(#13050) ashot

ashot
(tag)

Szasztok,

Nem tudom hol kerdezzem ezert itt teszem.
Gep vasarlas elott vagyok es nem vagyok biztos benne, hogy egy 550wattos
Chieftec táp elég egy huzott q6600-nak és slibe kotott 9600Gtknek.
Szerintetek?

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Core 2 Quad - Kentsfield (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.