Az eredmények, teljesen korrekt-ek amiket beraktam ide, ne parázz.
gyúrunk vazze
Az eredmények, teljesen korrekt-ek amiket beraktam ide, ne parázz.
gyúrunk vazze
AZ
gyúrunk vazze
Próbálgattam a prime95-öt és tényleg hibázgat, de úgy 2 óra után csak. 24/7 így már "csak" valószínűleg csak 3.2 lesz.
(load 800rpm 53 fok ami azért nem rossz, idle 450rpm 42fok)
gyúrunk vazze

Gép vásárlását elött állok pár nappal
szóval kinéztem ezt a procit,gyári hűtővel reménykedhetek 3ghz körüli tuningra?Illetve egy hd4850 lenne mellette ,az alaplap meg gigaEP45ds3 vagy ha van olcsobb vagy jobb megoldás szeretettel várom
..
Ja meg ram ügyileg is várnék tanácsokat, 2giga lenne 8-9k értékben.
A kacsahápogás nem visszhangzik - senki sem tudja miért.
3.2 Ghz 1.1V-on lazán meglesz 333*9.5.
Olcsóbban, 6550/6750 használtan, de akár még 6300 is, ha elég a 3ghz.
gyúrunk vazze

Igazából a procit most eldönöttem hogy ez lesz mert késöbb ha szükséges lesz megrángatom még csak most nincs pénzem proc hűtőre, hacsak nem veszek gigaEp35ds3at..
Igazából most ilyen alaplapom van és nem tudom megéri e a 45ös lapka?Viszont régi gépet eladtom.Azért köszi ja hosszú távra tervezek a proccal meg vidkarival..azért megyek még kérdezősködni a milyen gépet vegyekbe is

Sorry nem ide
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
A 7200 EP45-DS3R lappal tuningbarát lesz? Nem igazán tuningoltam még de mindenhol ezeket a lapokat latom ajánlásba.

bizonyára kezes lesz a proci egy P45-ös lapban!
mielőtt nekiállsz majd babrálni és állítgatni, nem árt a lapod topicjában kérdezősködni, hogy mivel is kezd a tuningot!
csak jótanácsként mondom, nem oktatni szeretnélek!

Jó lesz az a lap, én is ilyen összeállítást rendeltem. A "tuningbarátság" nem csak a laptól függ, persze nyilván számít ez is, de inkább attól h a procid mit bír.
Tökéletesen jó lesz hozzá. 400*9.5-et szinte bármelyik lap visz és az már biza 3800 MHz, ami felső határ ezeknél a prociknál.
http://www.flickr.com/photos/szira/
Én már nem mondok semmit az én asus p5q pro-m egy rejtély számomra. Nem bírja a 400*9.5-et. Azaz bírja ameddig nem lát prime95-öt. 
Sikerül 9.5*333-on is elhasalnia 8óra után. Most megint új beállítást próbálok. De van egy olyan érzésem ez a lap alapon is elhasalna. 2.53-on.
Jó kis P35-DS4-em, de hiányzik.
[ Szerkesztve ]
gyúrunk vazze
400*6ot próbáltad?

jó bizi a DS4!
próbáld 8-as szórzóval: 8*475, ramok @950-en cl4-ben.
nátha..... 
mod:
ja!
és 1,35V-ig nyugodtan elmehetsz, nem fogja megkárosítani hosszú távon a procit!
[ Szerkesztve ]

A 7000-es szériánál is 1,3625V a max Intelbácsi szerint, amit lehet adni a procnak? Mert sehol sem találtam a hivatalos adatlapon. ( valami 1,45V-ot találtam csak, de az tuti h hülyeség, vagy legalábbis nem erre vonatkozott...)

a "guruk" szerint 1,4V tartós használata mellett a wolfdale procik erősen amortizálódnak!
elképzelhető.....
nekem 1,35V BIOS-ból beálított, ami 1,328V-nak felel meg.
én úgy ítéltem meg, hogy ez még bőven bele kell, hogy férjen.
kapott már 1,45V-ot is, de nem tudtam @3900-nál magasabb sebességen stabilizálni, akárhogy feszeltem az arcát!
ezek a procik a 8000-es széria selejtjei.
állítólag....
legyen, én elfogadom.
ennél szarabb hulladékom soha ne legyen!
![;]](/dl/s/v1.gif)

Jah én is így vagyok /és remélem mikor megjön, így is leszek/ vele... Ami feszt mondtam az még drop nélkül értendő, tehát terhelés alatt 1,35V a max sztem 24/7-ben. Mondjuk én nem akarok adni neki annyit, tekintve hogy egy normális hűtő még beszerzésre vár...
FSB mennyi volt a max amit ki tudtál hozni? És most mennyi használod?

7,5*500-on használom.
így a ramok is 1:1-ben szinkron futnak és nekem a @3750 elegendő.
3 lapban is próbáltam és max. 515-ös FSB-t tudtam kihozni, szerintem ez a proci wall-ja.
az biztos, hogy a hűtőn nem szabad spórolni.....
ezek a magok már jobban melexenek (hiába kisebb fesz kell nekik, más a proci felépítése).
az infinity idle 36-37 fokon, terhelten (mondjuk 2 óra prime után) 60-62 fokon tartja a proccot ezen a beállításon.

Az nem semmi... Nem gondoltam volna, hogy ennyire mennek ezek a procik. A hűtés kérdése meg lesz oldva egy CM Hyper 212-vel, de most nem fért bele a költségvetésbe...
Úgyhogy egyelőre majd egy 333*9-cet nézek meg gyárival h bírja-e. Ha nem, akkor várakozó álláspontra helyezem magamat. Mindenesetre köszi! 
60-62 fok egy infinityvel sok szerintem. Mióta van rajta? Nem punnyadt be a paszta?
Kivéve ha passzívan hajtod
Noi88 : Azért vigyázz a gyári hűtéssel. Amikor megláttam úgy röhögtem, majd bepisiltem. Kb az FX5200-amon láttam ilyen hűtőt utoljára.
[ Szerkesztve ]

GIGABYTE GA-EP45-DS3 alaplapban egy Intel Core E7200-es proci mennyire húzható.A hűtőt a mostani procimról venném le:ASUS Silent Knight II.Ja és a mostani ramjaim nem lennének vmi passzentosak ehhez a laphoz.és procihoz(Kingmax DDR2-667Mhz).Vmi jó tuning ramot nem tudtok ajánlani.persze kiváló ár/érték arányban.Köszi a választ.

29 fokos panelban, zárt gépházban (hiába, csendmániákus vagyok
) szerintem ez nem oly' rossz....
kb. 1,5 hónapja, hogy megvan a giga lepom és azóta nem pasztáztam.
egyébként fehér kerámiaporos, szilikon alapú zsírt használok!
ja és aktív a hűtőm egy AC ventivel.
a gyári cooler tényleg gyerekjáték, nem is értem, hogy állítólag hozzáértő inteles szakemberek, hogy a picsába tudtak egy ilyen kulinger hűtőt kieszelni rá!!
fing utca 2. szám....

Nyugodtan nézz szét a bazárokban itt PH!-n, de tudom ajánlani Ősembert pl, én is tőle vettem. Amiket keress: Super Talent, Mushkin, Crucial, G.Skill, Micron, OCZ.

Nem is szándékoztam szétzúzni a procit, azért ráköltöttem egy keveset.
Eddig csak képen láttam a gyári coolert, de tényleg vicc számba megy. Persze alap feszen/órajelen jó, nyilván arra is lett kitalálva.

a legnagyobb hátrány tuning szempontjából nálad a ram!
ezek a 667-es ramok elmennek max. 720-730-ig (jó esetben!!!), ami 360-370-es FSB-t jelent.
ilyen beállításokkal @3300-3400-at elérhetsz szerintem, de a magasabb teljesítmény eléréséhez (és itt nem a proci órajelét értem) komolyabb ramok - legalább 800-as - szükségesek.
a gigabyte lapok kifejezetten komálják az 1066-os kingmaxokat, amiből 2*1giga újonnan már 10k körül kapható.
és akkor már az 500-as FSB garantált.
persze vehetsz más "tuningramokat" is, csak én pl. értelmét nem látnám. 

Persze, ez tudom hogy példányfüggő, de azért a 667-es KM-ok többnyire elszaladgálnak 800-on, emberi fesszel (2V)

kingston 667-es már ment nálam is @800-on, a kingmaxot nem tudom pontosan...
de ha megy 800-at az akkor is még az 400-as FSB, de ez a proci és hozzá a lap tudja az 500-at is!
inkább kisebb szorzó és magasabb FSB, mint fordítva!
szerintem....
ha már tuningról beszélünk és nem csak piszgálgatásról...

Igaz hogy magasabb FSB-n megugrik a memóriakezelés sebessége (főleg az írás és a másolás, az olvasás felszorozva is elég szépen skálázódik) de alacsonyabb FSB-n általában kisebb tRD-re képesek a lapok (bár ez a RAM-on is múlik, 667-es KM-re mindez nem igaz.. jó ha 8-as tRD-vel elszalad 800-on), ami majd' annyit számít, szóval ez nem ilyen egyértelmű.. Persze azért jobb a magas FSB
[ Szerkesztve ]

ahogy elnézem, Te is inkább a magasabb FSB-t részesíted előnyben!
7*500, 1,28V-on, az szép eredmény a kis e6300-as proctól!
Neki muszájból van magas FSB, mivel csak 7 max a szorzó az E6300-nál.
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

nagyon OFF:
tisztában vagyok vele, hogy mennyi a szorzója ezeknek a prociknak, én is használtam hasonló jó tuningpotenciállal megáldottat!
csak itt a fesz, ami nem mindegy nála....
nekem ehhez a mutatványhoz (7*500) kellett 1,4V (bios-ból).
erre értettem a mondanivalómat....

Esetleg ha kipróbálnád szívesen ráfizetek 4K-t a procidra
(
mellesleg az 1,28 terhelésre az nálam 1,375 BIOS-ból..
[ Szerkesztve ]

köszönöm, "vissza" nem szívesen váltanék.
nem sok értelmét látnám...
már újonnan sincs magas áruk ezeknek a "selejteknek" és lehet, hogy kifogsz egy alacsonyabb VID-del rendelkezőt, mint az enyém...
viszont mocsok sokat droppol a lapod....
Az első értelmes prime-om 3.2-ön. Asszem megyek feljebb kicsit. 
Midenki mondott mindenféle beállítást a lapomhoz és persze hibázott. Tessék minden auto-n és milyen szépen megy.
[ Szerkesztve ]
gyúrunk vazze

Az auto soha nem megoldás semmire... 
Pedig hosszú távok megtételére nagyon jó tud lenni
Meg furikázni a városban, az is jó móka.. 

Jogos...
Akkor szövegértelmezésem egyes, leülhetek.
Mindesetre szép az E6300-tól 7x500 FSB, 1,28V-on. Telefunen: 
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper
ne szivassatok, szívok én eleget ezzel a lappal.

gyúrunk vazze

20-25e Ft között melyiket ajánlanátok a 7000-es szériából? Tuningolnék, amennyire csak lehet. (Egy E6300-asom halt be, az 3.2Ghz-ig ment.)
Én úgy tudom, hogy még csak E7200 kapható, vagy lemaradtam valamiről? Esetleg FPO, VID, stb. alapján gondoltad?

Akkor én vagyok lemaradva.
Akkor úgy tenném fel a kérdést, hogy tuning szempontjából E4700 vagy E7200?
Én 7200-at vennék (újabb, 45 nm, 3MB L2 cache), az E4700 viszont magasabb szorzóval rendelkezik (9.5 vs 13). Tapasztalat sajnos nincs, azzal majd valaki más szolgál remélhetőleg.

Én E7200-t vettem, egyrészt a 45nm-es gy.tech., másrészt a nagyobb L2 cache miatt. Hidd el jobban megéri. A 4K-s sorozat 400-as FSB-nél wallos, amennyire jól tudom... Viszont ha kicsit lejjebb olvasol akkor láthatod, hogy egy E7200-essel valakinek sikerült elérnie az 500-as FSB-t. Innentől kezdve számomra nem volt kérdés... 

Viszont az E4700 mar GO stepping. Nem lennek meglepve ha lazan vinne a 3.6Ghz-et.
Fuck yourself Jay Wilson

Kérdés ugye, hogy ki milyen tuningot szeretne. Ha minél nagyobb frekit, akkor 4K-s széria a szorzó miatt /bár még ez sem garancia a 65nm miatt/, ha minél nagyobb FSB-t akkor 7K-s széria. De én még mindig a 7K-s sorozat mellet teszem le a voksom, fejlettebb, jobban húzható processzorok, ráadásul egy árban, vagy olcsóbban, mint egy E4700-as. Bár összehasonlító tesztet nem láttam, de szerintem nem is kell, mivel egy E7200-es az E6750 teljesítményét majdnem hogy tudja, ha éppen meg nem haladja, ergo felesleges összehasonlítgatni a 4K-s szériával.

Köszönöm mindenkinek a hozzászólását, tanácsát
"Public73" örülök minden jótanácsnak, nem veszek semmit kioktatásnak. Teljesen új dolog számomra a tuning, úgyhogy csak tanulni tudok tőletek.
Több hozzászólásban is olvastam hogy drop. meg VID. Mit jelentenek ezek?
Ha megtekerem a procit Cooler Master Hyper 212 vagy Cooler Master Hyper TX2 a megfelelőbb hűtés. Esetleg vmi. más?

Ha plexis házad van és adni akarsz a dizájnra akkor Hyper 212, bár teljesítményben is veri a TX2-t és megközelíti a TT-Ultrát. Nagyon jó kis hűtő és olcsó is. Hasonló árban még talán a Xigmatek S1283, ami 10K alatt van és jó a teljesítménye. Bár még mindig drágább mint a CM Hyper 212 és tudtommal nem veri meg.
drop: ez a jelenség akkor következik be, ha a processzorodat elkezded terhelni. Terhelés hatására csökken a procinak adott feszültség. Ez minden lapban más és más, ki lehet iktatni, de ahhoz már tudás kell, és én úgy tudom, hogy a dropnak oka is van, tehát nem baj, hogy ez így van.
vid: ez a procid gyári alapfesze. CoreTemp-pel tudod kideríteni winfos alól. Ez meg procinként változik. A gyártók egy vid intervallumot adnak meg minden processzor családhoz, és a procik ezen belül skálázódnak.
Így konyhanyelven ennyi, ha valaki nem ért egyet írjon! 

Teljesen fekete lesz a ház, úgyhogy a dizájn picit háttérbe szorul. Inkább a teljesítmény a lényeg. Akkor Hyper 212 lesz. 6000 Ft körül láttam, az még megfizethető.
Köszönöm a válaszaid, úgy nézem akkor ezek olyan dolgok amiket én nem tudok illetve nem akarok piszkálni.

Szia!
Ennél a beállításnál a RAM környékén kell valamit állítgatni? Feszültségre frekvenciára osztásra vagy hasonlóra gondoltam. 1066-os RAM-ot tennék bele.
Ennél a 400*9,5-nél a procit milyen feszre kell tenni?
Ez a beállítás a non-stop használathoz is jó, mert torrent miatt mindíg megy a gép.