Érdekes, mondjuk ebből is láttszik, hogy semmiből sincs két egyforma...
Nekem pl. ha nem adnék Neki semmit, akkor is stabil volt, de biztos ami tuti rajta van a +0.1V 
Yoosku
:-) ...Védd az erdőt, egyél hódot... :-)

Érdekes, mondjuk ebből is láttszik, hogy semmiből sincs két egyforma...
Nekem pl. ha nem adnék Neki semmit, akkor is stabil volt, de biztos ami tuti rajta van a +0.1V 
Yoosku

de a lap nem műszer, lehet hogy a +0,2 csak 0,1. 1066 ot feszegetni meg preciz munkát igényel, annak ellenére, hogy a ram elvileg tudja.

A lényeg az hogy most atomstabil. Lehet hogy majd megpróbálom a 3.2Ghz-et hátha vinné alapfeszen.
Samsung Galaxy Note GT-N7000 mindenre..

24/7-re szerintem már teljesen mind1, hogy 3 vagy 3.2, nincs olyan különbség, amiért érdemes lenne kínlódni a beállításokkal. Nincs olyan kontraszt, mint amilyen az alap 2,53 és a 3 között van. Amúgy 3 felett már nem nagyon szokott menni alapfeszen, illetve tuti nem lesz stabil 
Yoosku

Gyárilag is 2V kell a Kingmax 1066-os ramoknak az 1066MHz-hez, az 1,8V a 800-hoz rögzített jedec standard beállítás az SPD-ben, 1066-hoz már neked, kézileg meg kell kínálnod 2V-al.
[ Szerkesztve ]

Na igy már érthető,hogy miért is kell neki a +0.2V . Köszi az infót!

Ez így van.De 4*1Gb-nál már 2v 1000mhz felett nem nyukszik.Legalábbis nálam.
Túl sok a 4 modul

Nálam 2.1 V-nál jön meg 1066Mhz-es érték a 4 modulnál. 
Nekem azt mondták +0.3V-nál lehet hogy kéne hűteni a ramok,de majd meglátod hogy hibáznak-e.

Próba cseresznye, mindenkinek más a helyzet...
Nálam 4*1GB Kingmax modul van bent és 1053Mhz-en megy most a 24/7-es beállításomon. (7x430 FSB) Nekem több órát futottak a tesztek és teljesen stabil a gép RAM fesz emelése Nélkül is, de jobb a békesség alapon adtam Neki Én is +0.1V-ot 
Yoosku

Erről csinálj screenshotot pls. látni akarom hogy 1053MHz-en, 1,8V-ról megy neked 4 modul.. (nem lehet hogy csak felülfeszel a lapod vmiért?)

Rendicsek
Mond, hogy milyen összeállítást szeretnél látni, mik legyenek nyitva a képen...
Nem hiszem, hogy felülfeszelne, sőt inkább picit alatta...
Pl.: +0,1V-nál Everest szerint 1,89V a valós!
Mivel érdemes nézni a RAM feszt, amit hitelesnek gondolunk?
Yoosku
[ Szerkesztve ]

HWMonitor vagy everest és mellé CPU-Z a memory füllel.. -esetleg ha egy 15-20 perces blend is van mellette az még jobb (vagy akár memtest 2-3 pass)
Külön-külön ki kéne tesztelni a ramot és procit, nem durr bele módon. 1GB-os KM-okból is van, ami jóval 900mhz felett megy, van ami alatta. Nekem 2x2GB van, 2V-on 960mhz..2.1-en 1000@5-5-5-18, másnak 900 se jön össze, ki kell fogni
Ha 2x1GB-t akarsz és a ram a hunyó, akkor vegyél 1066-os KM-ot, akkor 533-as FSB-ig biztosítva vagy.
New world...old thinking...IBM T60;)

mikor lesz az e7200as proci olyan 20k körül?
akkor leváltom az E2160am ![;]](/dl/s/v1.gif)

remélem nem mostanában,mert lövök.ami a vidkariknál megy az is felbosszant...
véleményem saját koordináta-rendszeremben érvényes :)

Már van 24k-ért is, hamarosan sztem 20k körül lesz
Amúgy megér +7k-t egy e8200? Eredetileg e2180-on filóztam, de ezek az utolsó szériák eléggé antitunning darabok, volt 1-hez szerencsém, azmellett a 45nm-es intel procik azonos feszen 20%-al gyorsabbak is, az új architektúra miatt.
Akkor e7200 vagy +7k-ért e 8200???
Előre is köszi a választ!

Sziasztok!
Nemrég cseréltem 2160at (3200).Mostani 7200es 3800on megy 1.33v-on. SuperPi-be 1M 19 volt 13 lett. Láttam,hogy sokan gondolkodnak 8xxx szérián. Sztem tul magas fsb-je, de valóban baráti áron adják. Ramok drágábbak lennének mint a proci kb. Ezzel pont jól kilehet várni az olcsó 0.45ös quadot. Adigra talán lesz értelme játékra is. Amugy amit ti nem figyeltek,de sztem lényeges az az ,hogy hol gyártják a porcit. Kinai szar, malay jó

hát igen akkor inkább karácsonkor veszek egy Quadot....30körül

Ezeket azért gondold át... 333MHz-es az FSB-je az E8xxx-eknek. Ezt szinkronban hajtva akár egy 667MHz-es RAM is tudja. Mióta drágák a 667-es DDR2-es modulok? Miért kellene várni a 45nm-es quadokra? Jó ideje lehet őket kapni, igen olcsón.
[ Szerkesztve ]
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

bion, nem rossz ez, és egyre olcsóbb..

Egész jó. Mennyi fesszel?
Semper Fi

Ott van CPU-zn
[ Szerkesztve ]
Shit happens:)
1.4 Vdrooppal kb 2 századdal kevesebb.
knorbi : CPU-z hazudik
http://www.flickr.com/photos/szira/

Ja, szép is lenne.
skipper: jó az
Semper Fi

Van benne vmi, de 2160 is elég. Hiába gyorsabb a 7200@3.8 50%al superPi-ben mint a 2160@3200, akor is bőven elég egy 88gt alá a 12k-s proci is . Inkább rammot a léből. Quadra meg még várni kell sztem. Első széria a dual magos prescotttot jutatja eszembe. Zombi Bébi
Mostani 0.45ös játékra pénzkidobás, munkára lehet jó. Egyszer csak lesz értelme, de adigra sztem nem ez a quad lesz. Ez megy dual prescott és aegis p. mellé a temetőbe
Magánvélemyény ,de kiváncsi vok ellenérvekre.
U.I: a 7200esem ajándék, jóvolt nekem 2160is. Mindkettő huzva volt és nincs érezhető külömbség(szintetikus tesztekbe van
. Ugyanez igaz lapokra is. Vegyetek giga p31 lapot, 4 giga rammal, 88gt-vel(zalmanos giga most 34k
, és egy 400w fsp táp.
Kurva ócsó és minden fút ugyanugy mint 2x drágább tesokon.
[ Szerkesztve ]
A procinak szerintem nem csak az a lényege, hogy jól menjen alatta a nyócnyócgété. Számomra az elsődleges célpont az volt, hogy az opre minél gyorsabban végezze el a dolgát. Ebben pedig nincs határ : Minél gyorsabb a procc, anál gyorsabb az opre. Másodlagos cél a vidkari kihajtása, de ezekhez a kártyákhoz valóban elég már 3.2.
http://www.flickr.com/photos/szira/

spec-en kivül semmi. talán valami jelentéktelen finomitás az utolsó verzióban...
Talán máshol gyártják?
Tud erről valaki valamit?
Ha ki lehetne szűrni ez alapján a kínait, az nem lenne rossz.
Hogyan mutatsz tükröt, egy tükörnek?

lehet, hogy kinai vagy philippines...
amúgy nem túl közkedvelt proci, a topikról itélve.... 
Ne feledd, hogy eléggé új még a proci és ez a 4000-es széria utódja, tehát a kissebb pénzűek veszik inkább. Nekik meg nem létszükséglet mondjuk egy 4400 helyett. Nyáron beindul. Vagy szeptemberben, iskolakezdésre.
Hogyan mutatsz tükröt, egy tükörnek?

Már kínában is gyártanak?

Nem hallottam, hogy épült volna ott gyár.
http://www.muszaj.hu/

nem, csak szeletelika waffert és csomagolják a proccot.... de lehet gyár is van, csak azt véleményem szerint a technológia megóvása miatt oda nem telepítették.... 

Hali milyen lapot javasoltok gigából ehez a procihoz? Aminél nem kell biost frisíteni hogy mennyen.
Elöre is köszi
beléptem a klubba 

extra
Ez saját? Mivel hütve milyen lapban....? Mi vana procira rárva? VID?
Mindent tudni akarok... 
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu
hát ha van eszük nem.
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu
stabil ezen az mhzn? mennyi fesszel?
ne csigázz már.... 
saját.
zalman 7000cu-val hűtve 30°C-os szobában.
VID: 1.200V
4GHz fölött 1.400V-on néztem, de itt nem stabil, ez csak egy "suicide shot".
mellesleg 9.5*333-on használom 1.175V mellett.
írtam egy logoutos írást, reggel még finomítok rajta, aztán publikálom. van benne pár érdekes dolog. 
#490: vízzel talán stabil lenne vagy télen léggel nyitott ablak mellett, de ilyen kánikulában kizárt, sajnos.
[ Szerkesztve ]
extra

Szintetikus és valós teszt összehasonlítás is lesz a logoutban ?
nem cifráztam, itt elérhető
extra

Igen, már néztem, azért kérdeztem, mert olyan érzésem volt, hogy nincs befejezve a cikk. 
Nem arról volt szó, hogy AMD-t veszel?! 
ja, kétmagos K10-re vártam, de nem lesz. 
extra

Hát.. akkor meg kell elégedned ezzel a "kis" 7200-al. 
hi!
meg tudjátok mondani mennyi a max hőmérsékelt amit hosszútávon egy e7200 elvisel?
ill. mennyinél hal be..?
70 fok fölött tartósan nem feltétlenül ajánlott használni, tesztek erejéig 80 környéke a max. Nem sokkal fölötte van a maglassulási küszöb. Begyilkolni nem olyan könnyű, mivel a maglassulási küszöbnél visszaveszi a feszt és a szorzót, valamint 120 fok környékén lekapcsolja magát.
[ Szerkesztve ]
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow