Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#4001) JHONNY 79 válasza KaraDani (#4000) üzenetére

JHONNY 79
(tag)

Olvastam valamit hogy ez elég sűrűn előfordult ezeknél a szériáknál. :U Gondolom azon kívül hogy hogy nem látom a magok hőmérsékletét rendesen egyéb kellemetlenséget nem fog okozni?

(#4002) KaraDani válasza JHONNY 79 (#4001) üzenetére

KaraDani
(őstag)

Elméletileg nem lehet belőle problémád ha csak a hőmérsékletszenzorok rosszak.

(#4003) JHONNY 79 válasza KaraDani (#4002) üzenetére

JHONNY 79
(tag)

Köszi

(#4004) butyu válasza lizakattila (#3998) üzenetére

butyu
(újonc)

Köszi minden segítséget! Megpróbáltam a 3.7 bios-t 3.8-ra frissíteni de "ismeretlen parancs" miatt a frissítés nem sikerül.
Elegem lett ebből a lapból, megpróbálok beszerezni egy gigabyte p35-ds3-ast.

(#4005) tevike válasza KaraDani (#4002) üzenetére

tevike
(fanatikus tag)

Így van ahogy mondod :)

- NO PAIN ~ NO GAIN -

(#4006) Lord Vader válasza butyu (#4004) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Inkább egy EP45-DS3-at szerezz be. Az már lap.

Gigabyte 880GM-D2H, AMD PH2 955 BE, VTX3D HD6850 PCS+, 2x4 giga Kingmax Nano Gaming 1600 CL9, Samsung F3 500giga, Samsung F1 500giga, Raidmax O2, Hipro 480, FuSi L22W

(#4007) DEV_NULL válasza Lord Vader (#4006) üzenetére

DEV_NULL
(fanatikus tag)

EP35 DS3-mal mi a probléma? Átlag embernek tökéletesen elég és még tuningolni is egész jól lehet vele..

NEKED A DIVAT MONDJA MEG, HOGY KI VAGY. HA NINCS MEG AZ AMI ÚJ, A SZÍVVERÉSED KIHAGY..

(#4008) tyrael885

tyrael885
(újonc)

Egy kis segítségre lenne szükségem, a problémám az hogy a processorom szorzója beragadt x6.0 n. és sehogy sem tudom átállítani, pedig azt írja hogy unlocked 6-10 , de a multiplier actual value 6 és minden mérőprogi is ezt mutatja.
Google azt mondta hogy a baj ott lehet hogy be van kapcsolva valami powersaving mode , megnevezve a SPEEDSTEP és C1E funkciók. de miután ezeket kikapcsoltam ugyanúgy szaros 6 os szorzóm van állandóan ,
Szal ha valaki tudja mi lehet a probléma az írja meg plz , előre is kösz.

mobo: Asus P5QL PRO
cpu: e7300

(#4009) lizakattila válasza tyrael885 (#4008) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Hali!
Terhelés alatt is folyamatosan 6-os szorzót mutatnak a progik? (Ha terhelésnél felugrik, akkor működnek az energiatakarékossági funkciók, ezért üresjáratban visszaveszi a szorzót és a feszt, hogy kevesebbet fogyasszon, kevésbé melegedjen a proci.)
De ha terhelt állapotban sem változik, akkor nézd meg a biosban: Advanced/CPU Configuration/CPU Ratio settings itt kellene, hogy Auto vagy 10 legyen.
Ezt állítsd át manuálisan 10-re.
Így jónak kellene lennie.

Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°

(#4010) 1hijjanhusz válasza tyrael885 (#4008) üzenetére

1hijjanhusz
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem is ilyen deszkám van és procim is. Powersaving mode a gond. Van egy EPU-4 Engine program, amivel lehet váltogatni Max Power saving/High preformance/ Auto beállítások közűl. A Max power saving mode 10ről leveszi a szorzót fix 6ra és vissza veszi ezáltal az órajelet és a feszt is. Válassz másik modot, ha nem hatos szorzót akarsz.

[ Szerkesztve ]

lúzer sport club/ A pohár már félig van.

(#4011) KaraDani válasza 1hijjanhusz (#4010) üzenetére

KaraDani
(őstag)

Egyszerűbb a biosban kikapcsolni az energitakarés módot, és kész, amúgy igazad van. Bár hozzátenném nincs semmi baj azzal, hogy energiatakarékos módba vált üresjáratban.

[ Szerkesztve ]

(#4012) Jasonchan

Jasonchan
(őstag)

Hello!

E7400-es procimat 3.5Ghz-re húztam. Prime már hibázott egyszer és az Orthos hibát ír kb. fél óra után. Gondolom ilyenkor feszemelés következik. Mennyit emeljek? Terhelésnél 1.2-1.216 szokott lenni. Előre is kösz :)

"Tonight, I'mma fight 'Til we see the sunlight" http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/hsz_42293-42293.html :)

(#4013) KaraDani válasza Jasonchan (#4012) üzenetére

KaraDani
(őstag)

Szia!

Emeld 0,05V onként, aztán ha megvan az ahol még hibázik, meg az ahol már nem közötte finomhangolhatod ha van türelmed.

(#4014) Jasonchan válasza KaraDani (#4013) üzenetére

Jasonchan
(őstag)

1.275V-on 8óra Orthos után semi hibázott. :) Vegyek vissza a feszből, megnézem hol stabil még vagy felesleges?

"Tonight, I'mma fight 'Til we see the sunlight" http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/hsz_42293-42293.html :)

(#4015) Zlika

Zlika
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Jó az nekem (vagyis úgy általában) hogy 7400-asomat felrángattam 3,6ghz-re a következő értékekkel?
-Bus speed:----------359 mhz
-Szorzó:---------------10x
-Core voltage:------1,3V

A memóriák pedig (egy pár supertalent): 2,1V-n effektív 900mhz-n mennek 4,4,4,12 időzítésekkel.

Alaplapom egy abit aw9d.

A processzor hőmérséklete max terhelésnél közel van a 80c-hoz egy 900rpm-es thermaltake hűtővel.
A kérdés az lenne hogy ez így korrekt-e?És esetleg tudnék-e még feljebb tornászni rajta vagy örüljek ennek és kész. :D
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv!

Az optimus 2x CM9-el (lett volna) a legjobb.

(#4016) KaraDani válasza Jasonchan (#4014) üzenetére

KaraDani
(őstag)

Ha nem érdekel a fogasztása, a hőmérsékletek is megfelelőek akkor hagyhatod. Nagyon picit lehet nyerhetnél ezek terén finomhangolássa, de nem számottevő a 0,01-0,02V különbség.

(#4017) CheaterBandi

CheaterBandi
(kvázi-tag)

Most állítottam össze egy konfigurációt és szeretném tudni kompatibilisek lesznek e az alkatrészek illetve hogy jó összeállitás lesz?

Alaplap: Gigabyte GA-EP45-UD3LR
Processzor: Intel Core 2 Duo E7500 dobozos
Memória: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 1066MHz KHX8500D2K2/2GN
Merevlemez: Western Digital 250GB 8MB SATA2 WD2500AAJS
Tápegység: Gigabyte Superb 550P fekete t
Optikai Meghajtó: Asus 22B2S/BLK/G/AS Dobozos
Videokártya: Asus 5770 1GB DDR5 CUCORE/2DI/1GD5
Ház: Thermaltake M9D VI4000BWS fekete ablakos

(#4018) KaraDani válasza CheaterBandi (#4017) üzenetére

KaraDani
(őstag)

Persze, hogy kompatibilisek. Az meg, hogy jó-e az relatív :)

(#4019) 1hijjanhusz

1hijjanhusz
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv! Arra lennék kiváncsi, hogy fsbvel használjátok a procikat? Mert elég szépen begyorsúl ugyanazon az órajelen, ha 266ról 400ra emelem(e7300).

(#4020) belaazallat válasza 1hijjanhusz (#4019) üzenetére

belaazallat
(őstag)

"hogy fsbvel használjátok a procikat?"

Lehet nélküle is? :F

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#4021) KaraDani válasza 1hijjanhusz (#4019) üzenetére

KaraDani
(őstag)

Kicsit fogalmazd át a kérdésed, mert így ez értelmetlen, mire akarsz kilyukadni?

(#4022) belaazallat válasza KaraDani (#4021) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Szerintem arra kíváncsi hogy mekkora! :U ;]

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#4023) KaraDani válasza belaazallat (#4022) üzenetére

KaraDani
(őstag)

Ez nem az a topic, hogy kinek mekkora. ;]

Bár legalább ez is feldobja kicsit a döglődő topicot :)

(#4024) 1hijjanhusz válasza belaazallat (#4022) üzenetére

1hijjanhusz
(őstag)
LOGOUT blog

:Kbocsi csak kicsit késő volt:D

(#4025) KaraDani válasza 1hijjanhusz (#4024) üzenetére

KaraDani
(őstag)

Na, ha az a kérdésed, hogy mekkora fsb vel jobb használni a procit, akkor az a válasz, hogy minnél nagyobb annál jobb :P , maga a rendszer gyorsabb lesz, mivel a proci - memoria közti kommunikáció gyorsul.

(#4026) 1hijjanhusz válasza KaraDani (#4025) üzenetére

1hijjanhusz
(őstag)
LOGOUT blog

Okés azt tudom :) Csak kicsit fel kéne dobni a topikot valamivel...

(#4027) belaazallat válasza 1hijjanhusz (#4026) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Mindenkinek küldj egy üveg sört, ha hozzá szólt a topichoz. Figyeld meg, 2 napon belül ez lesz a legpörgősebb topic! :D

(#4028) 1hijjanhusz válasza belaazallat (#4027) üzenetére

1hijjanhusz
(őstag)
LOGOUT blog

Jó ötlet! :DD

(#4029) 1hijjanhusz válasza 1hijjanhusz (#4028) üzenetére

1hijjanhusz
(őstag)
LOGOUT blog

Csak virtuális sört :DDD

(#4030) KaraDani válasza 1hijjanhusz (#4029) üzenetére

KaraDani
(őstag)

Én igazit kérek, priviben megy a címem és a kedvenc söreim :P Azt hiszem 3szor szóltam ma hozzá az hat üveg lesz :C

szerk.: ezzel együtt 4

szerk. szerk.: a szerkesztés is hsznek számít? ;]

[ Szerkesztve ]

(#4031) 1hijjanhusz válasza KaraDani (#4030) üzenetére

1hijjanhusz
(őstag)
LOGOUT blog

Még nem kaptam PÜ-t :U :DD

[ Szerkesztve ]

(#4032) kacsuszka

kacsuszka
(tag)

hello

e7500-om van 3.5ghz en volt a procim de a bios resetelt és már nemtom hogy volt, azokkal a beállításokkal, amiket most csináltunk nagyon melegszik, orthossal 80+.
a cpu voltage 1,225 és 1,25 ön volt/van.
asus p5q alaplap.

segítsetek pls hogy kell beállítani a voltot fsb stb-t?

előre is köszi!

hali

(#4033) belaazallat válasza kacsuszka (#4032) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Hali!

Core temp mekkora vid-et mutat? CPU-Z szerint mekkora feszt kap? Mik a mostani beállítások?

(#4034) kacsuszka válasza belaazallat (#4033) üzenetére

kacsuszka
(tag)

hali

linkelek egy képet én nem tudom mit kell nézni:)

http://kepfeltoltes.hu/100203/490429409N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

köszi

most alapon van minden

(#4035) belaazallat válasza kacsuszka (#4034) üzenetére

belaazallat
(őstag)

terhelve is készítenél egy ilyen képet?

(#4036) kacsuszka válasza belaazallat (#4035) üzenetére

kacsuszka
(tag)

hát

igazság szerint ötletem nincs h most hogy állítsam be...

visszaállítottam mindent alapra.

nem is merek nagyon állítgatni.

de majd holnap próbálkozom még!

köszi

jó éjt

(#4037) spuros

spuros
(senior tag)

Sziasztok

Gigabyte alaplaphoz szeretném használni az Easytune6 program QuickBoost funkcióját. Tesztekben, és leírásokban olvastam, hogy a program tökéletesen működik. Viszont én akármennyi verziót szedtem le nem volt benne a funkció (Quickboost). Ez hogy lehet? Találkoztatok vagy hallottatok ilyenről? A tuner fül/Mode részen kéne elhelyezkednie..
Így: [link]
De hát nekem ez a funkció egyik verzióban sem volt, pedig kipróbáltam 4et is..

Köszönöm a segitséget

http://www.flickr.com/photos/61747865@N06/

(#4038) brd válasza spuros (#4037) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Alaplapfüggő, hogy működik-e, mivel megfelelő HW kell hozzá. De majd valami lelkiismeretesebb mókus leírja/belinkeli neked, hogy melyek támogatják; nekem most nincs kedvem keresgélni olyasmit, amit te is megtehetnél. ;)

One trend a day keeps the doctor away

(#4039) spuros válasza brd (#4038) üzenetére

spuros
(senior tag)

Hát ez az, hogy kerestem minden megoldást de nem találtam...

http://www.flickr.com/photos/61747865@N06/

(#4040) brd válasza spuros (#4039) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Burkoltan úgy értettem, hogy a tiéd nem tudja, azért nem jelenik meg a programban a lehetőség. ;)

One trend a day keeps the doctor away

(#4041) Hunter2 válasza spuros (#4039) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A megoldás az hogy tuningolj BIOS-ból.

ez milyen eredmény szerintetek? E7200@3600 1,216V

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#4042) belaazallat válasza Hunter2 (#4041) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Szerintem nagyon jó! Nekem 1,26V valós fesszel vitte.

(#4043) Itome válasza Hunter2 (#4041) üzenetére

Itome
(lelkes újonc)

Mennyire meleg így a cuccos?

[ Szerkesztve ]

punk's not dead

(#4044) Hunter2 válasza Itome (#4043) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link]

az első CPU-z ablakot sikeresen elbaxtam de a hőmérsékletek rendesen látszanak.

Itt van egy amin minden látszik.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#4045) KaraDani válasza Hunter2 (#4044) üzenetére

KaraDani
(őstag)

Szép eredmény! De kicsit tovább kéne terhelni, 2 perc alatt még nem feltétlenül áll be rendesen a hőmérséklet. De tényleg mindenképp frankó kis procid van.

(#4046) fahrii

fahrii
(fanatikus tag)

Sziasztok!
A procin szeretnék húzni, sajnos elég kevés tudásom van ilyen témába, próbáltam itt utánaolvasgatni, de amikor megpróbálok valamit állítani és mentek a bioson, mintha kirugnák a gép lábát, újraindul vagy 3x, majd reseteli magát. Valaki leírná nekem a lépéseket (még azt is h tuning előtt miket kell offolni)? Nagyon hálás lennék. A cél nekem egy jó 3,5 ghz elérése lenne. Van egy TX3as hűtőm, szóval azthiszem hardverileg nincs akadája ennek a célnak az elérése :)
Előre is köszönöm!

(#4047) KaraDani válasza fahrii (#4046) üzenetére

KaraDani
(őstag)

A 3x újraindulás majd reset azt jelenti, hogy valamit nagyon nem jól állítottál be, és még elindulni se tud a gép annyira instabil.

1. Van az MB Intelligent Tweaker menüben egy performance enchange opció, azt állítsd standarre.

2. PCI Express Frequencit fixáld 100 ra.

Mondok egy lehetséges beállítást kb 3500 mhz re, ahol viszonylag magas fsb-t is használsz.

-FSB-t állítsd 410mhz re
-CPU multiplier 8,5
- Memory mulitplier 2,6

Így CPU: 3485, Memok: 1066

Ehez procinak próbaképp adj 1,35V ot biosból, remélhetőleg ez bőven elég lesz.
Asszem a Kingmaxoknak 1066 hoz 2,1V ot, kell. Alapból 1,8 at ad a lap, tehát a ddr2 nek adj +0,3V-ot.

Ezután elméletileg simán fog indulni minden. Ha stabil, akkor szépen kezd el csökkenteni a procinak adott feszt, amíg el nem éred azt a minimum feszt, amivel még stabil ezen az órajelen.

Lehet fordítva is (legtöbben így szokták), hogy apránként emeled a proci órajelét, és amikor instabil lesz adsz neki kis +feszt, de ez szerintem tovább tart jóval.

(#4048) fahrii válasza KaraDani (#4047) üzenetére

fahrii
(fanatikus tag)

Köszi, megyek kipróbálom, aztán mondom hogy sikerült :)

(#4049) fahrii válasza KaraDani (#4047) üzenetére

fahrii
(fanatikus tag)

Nah, működik tökéletesen, rákapcsoltam 1 Orthost, eddig minden ok.
Mekkora az a maghőmérséklet ahonnan már károsodik a proci? Így 5 perc Orthos után beállt 60 fokra, nem megy fentebb.

(#4050) KaraDani válasza fahrii (#4049) üzenetére

KaraDani
(őstag)

70 fokig jó vagy. De nyugodtan próbálkozhatsz lejebb venni a CPU Vcoret ha stabil. Így kevesebbet fog fogyasztani, és hűvösebb is lesz.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.