Igen, ez már jobb. De itt is 1.4v van azért. 
Semper Fi

Igen, ez már jobb. De itt is 1.4v van azért. 
Semper Fi
A 7200 és a 8200 közt azért van akkora árkülönbség, hogy ne érje meg az utóbbi. Szvsz akkor már inkább Q6600, ha nem számít a fogyasztás, de mint mondottam volt, az E8300 olcsóbb, mint az E8200, kb 4-5k-val drágább mint a 7200-es, az már elgondolkoztató, hol van/hol nincs, sztem viszik mint a cukrot. Nagyon várom már a 3xxx szériát, ha jó áron jön ki, akkor talán nem érdemes 7200-ben gondolkodni, de 1ébként sztem ez most ár/teljesítményben nagyon jó proci, alapon és tunongolva nézve is. Igazából komoly lap se kell hozzá a 9.5-es szorzó miatt.
New world...old thinking...IBM T60;)

mindennapos használatra nekem elég a @3560, ott még nem kell sok feszt adni!
ezt az 1,4V-ot csak is kizárólag egy teszt erejéig néztem meg. 

4Ghz nincs meg vele?
Semper Fi

csak Neked, csak ma mindjárt tolok egy superpi-t!
hátha jobbat alszol.... ![;]](/dl/s/v1.gif)

Ez már egész jó! Most már biztosan szép álmom lesz.
Majd azért nézd meg, h Prime alatt mit virít így.
Semper Fi

nem kell megnéznem, tudom!!!!
nem prime stabil 4 gigán!!!!
azt kb. @3800-ig néztem, ahol még nem hibázgatott!
nekem ez a sebesség doszt elég! 

kicsit variáltam az FSB-vel:[link]
elég jól hozott írásban és másolásban is!

azé, sok user nem használja az e7200-as procit......
ennyire pedig azért nem fostalicska!!!!

épp ezen agyaltam ma én is... 8000-es topik pörög. 
most 3200 on tolom, picke fesszel. nem merek feljebb mennni, ne érjen csalódás. ![;]](/dl/s/v1.gif)
amúgy jó proci, 6550 6750 helyett dilemma nélkül.

Én is 3200-on tolom alapfesszel teljes megelégedéssel, kiteszteltem, működik, teszi a dolgát...annyira nem tuningolható mint a 8xxx sorozat ( bár 2db OEM 8300-as ami járt a kezem között kb ugynennyire ment).... nincs mit ezen már ragozni, én csak ajánlani tudom 
UT 4evr!

az alapfesz konkrétan mennyit jelent valós feszben?
amennyire viszaemléxem a giga lapom anno marha sokat droppolt!
ezért is választottam helyette a mostanit, hogy egy grafitos megoldással a droppot kiiktathassam a látómezőmből!
[ Szerkesztve ]

A proci VID-je 1,15V, ez Abit IP35-ben ( közben visszaköltöztem Abitra
) terhelés nélkül 1,12V, terhelve 1,11V ( Everest szerint, mert 17-es BIOS-sal CPU-Z stabilan a VID-et mutatja)
Giga P35-DS3-ban nagyobb volt a dropp, de az nem véletlenül van, szóval, ha nem vagy tuning őrült akkor SZVSZ nem biztos , hogy érdemes voltmoddolni...
UT 4evr!

giga veri a nyálát, hogy ilyen olyan tekercsekkel, kondikal, fetekkel dolgozik, közben a fesz meg gyalázat.. DS fcuk. 

az enyém VID-je 1,2125.....
a @3600-hoz valósan 1,32V-ot kell keszerálnom.
jelenleg is fut a prime (40 perce) és a magok 59-60 fokosak.
27 fok van a panelbe!!!!
ahhoz képest ez nem rossz, szerintem!

majdnem rászántam magam és lecseréltem egy 965-ös lapra a p5k-t.
csak, hogy megleshessem, hogy tényleg jobban megy-e a proci benne....
az is giga lett volna!!!!
de végül nem "kockáztattam".
azért kíváncsiságból szerzek (nem veszek, csak kölcsön) egyet, hadd zötyögjön benne pár órácskát!

jah, mindegyik ugyanezt csinálja csak más neveket ragasztanak rá a dolgokra és mindegyik a magáét tartja a legjobbnak...van amelyiknek kicsit jobban sikerül...
Egész nap ezt a rizsát nyomták expert dílernapon...a legjobban azon röhögtünk amikor az Asus-os csóka az új P45-ös lapok hőelosztását mutatta egy hőképen viszonyítva egy "rosszabb" megoldáshoz, amin ott figyelt a Gigabyte felirat egész véletlenül, vagy mégse ? 
UT 4evr!

ezt én is néztem már.
mármint átnyálaztam az egész 7200-as totyikot...
de!!!!
nekem @3700 fölött random 25 perc után (jobb esetben 35 perc után) hibázik a prime!
én még akár @3900-ről is csinálok ss-t az első 15 percről, amikor még nem hibázik belel!!!
próbálj legalább 1 órás teszeteket!
az már mérvadó!!!!

lefutott az első 15 perc!
@3900

ahogy megjósoltam!
élt: 1/2 órát [link]
szívünkben emléked megőrizzük!!! 

gondolkozom a 4500asom megérett e a cserére egy 7200 személyében vagy várjak inkább és később majd nagyobbra váltsak. 
A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

ennyi erővel minden hónapban jön ki erősebbnél erősebb proci!!!
ha arra vársz, hogy melyik lesz a "legerősebb a legjobb árban"...........
ha a stabil @3600-3800 a cél (ami szvsz már minden igényt kielégít), akkor jó választás.
láttam már 30k környékén e8200-as procikat, amik esetleg szaladnak 4 giga környékén!
esetleg!!!!
ha Neked megér 5-6k-t ez a pár 100 MHz plusz..... 

pontosan mihez kell az a pár 100 mhz? mert nekem 3200 on is repeszt, mint a valagbalőtt malac.
persze, erre nem lehet nyálat rázni, mint a 4 gigás 8xxx darabokra, xar érzés... ![;]](/dl/s/v1.gif)
menne többet is mint 3200, csak pici + fesz kő neki. legalábbis, giga lapban. 

ez így van!!!
mármint ezzel a procival nem tudsz 4 gigás screeneket lőni a vakvilágba ("csak" @3800-ról
), a sok idióta meg habzó szájjal tapsikolna, meg sikongatna!
én is visszatoltam @3500-ra és mint a villám!

sikerült alacsonyabb fesszel elérni a @3600-at!
prime95 1h @3600
ez azért már emberi fesz, normális maghőfokkal!
Sziasztok!
Végre volt egy kis szabadidőm kiismerni az új szerzeményt. Szerintem egészen jó eredmények születtek, csak a lapom visszafogja a procit, ezért lassabb a super pi-m mint másnak. Ha esetleg tudna nekem valaki kölcsönadni pár napra egy újabb chipset-es lapot, akkor biztos jobb eredményeim lennének.
[link]
Abit bácsi csinálhatna már új biost a fatality-hez

Szponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)

Szia!
A 4,3 Ghz-ről tudsz mondjuk 1 órás tesztet is mutatni?
Üdv
[ Szerkesztve ]
Ott már nem lenne stabil, de 4-4.1Ghz-en még igen. Majd csinálom, ha lesz még időm.
Mindenkinek rosszul írja ki aa proci hőmérsékletét a lap? Vagy ez is a régi bios-om miatt van. 

THX 
[ Szerkesztve ]

neked semmi nem elég? 

csak a kíváncsiság hajt...
Na meg a kaland 
[ Szerkesztve ]

Szia!
Ilyen eredményket milyen hardver környezetben és beállításokkal tudsz elérni?
(FSB, szorzó, fesz stb...)
Nekem sehogyan sem sikerült 3,7 fölé menni stabilan, addig viszont stabil. Eleve érdekes, hogy a P35-DS3 lapomon, 1,4V felett már nem is indul be a gépem semmilyen körülmény között sem. Vagy csak ennyivel jobb képességű procit sikerült venned?
Nekem meg ennyivel rosszabbat... 
Természetesen az 1.4V BIOS szerinti érték, valójában az 1.32V!
Yoosku
[ Szerkesztve ]
:-) ...Védd az erdőt, egyél hódot... :-)
Milyen szorzóval kezdted el húzni? Mert ott van a kutya elásva.

Próbáltam kisebb és nagyobb szorzóval is, nem volt változás! A RAM-okat is mindig úgy állítottam, hogy menjenek közel ahhoz, amit tudnak. Mire gondolsz pontosan a szorzó ügyében? 
Yoosku
Először 9.5-ös szorzóval próbáltam és úgy megállt 3.9Ghz-nél. Utána megnéztem 9-es szorzóval szépen megindult és meg sem állt 4.3Ghz-ig. Én tudok adni neki 1.4V-ot, biztos az is segíteni. Semmi mást nem állítok át, csak annyi, hogy ne 9.5-ös szorzóval menjen. Szerintem mindenkinek menne ennyit.
Eladó a procim!!!

Hát nem tudom, ezeket Én is végig játszottam, de nem jártam sikerrel!
Emiatt most nem cserélem azért le a procim a Tiedre 
Milyen lapban hajtod?
Mennyi a BIOS szerinti fesz, amit adsz ehhez a 4 feletti számokhoz?
Amúgy Nekem is beindul 3.9-en, vagy 4.0-án is, de akkor már annyira nem stabil, hogy a WIN mikor betölt és rákatt egy ikonra, már abban a szent pillanatban újra is indult magától. 3,85Ghz-n bejön a gép rendesen, de a tesztek nem futnak le stabilan, tehát kellene Neki fesz, mert minden mást próbálgattam állítani, de attól nem lett jobb (RAM, MCH, PCIE, stb.)
Szóval szerintem Nekem ennyi a proci, ilyet dobott a gép 
Yoosku
450MHz-es FSB-ig nem kell feszt emelned MCH-nak és FSB-nek, arra ráérsz majd 500 környékén. PCI-E meg hogy jön ide?
tRD-t kilazítottad? Alapból alacsony szorzóval nézd meg, nem wallos-e a procid, és hogy mondjuk 450-es FSB-t viszi-e minden alapfeszen. Ha igen, akkor próbálkozz magasabb szorzóval. Egyébként a 9.5-es szorzó felejtős, de még a 9-es is. Egy 8-assal sokkal gyorsabb lesz a konfig, csak meg kell találni azt a beállítást, amit 24/7-ben szeretnél használni. Szerintem egy 3.2GHz mondjuk az lehet. Szal a lap vinni fogja az 500MHz-es FSB-t különösebb varázslat nélkül, RAM-okat pakold szinkronba, és 8-as szorzóval próbáld stabilizálni a gépet 4GHz en. (Mondjuk egy normálisan szellőző ház nem ártana...) Hőfokok hogy állnak?
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
Én Abit Fatality FP-IN9 SLI-ben hajtom 1.6-os biossal, de nem kezeli tökéltesen. Bios szerinte 1.416V-ot tudok adni neki és ad 1.40-t.
A proci bárkinek eladó nem csak neked 
Szerintem azért nem megy neked tovább, mert kevés feszt kap, az 1.32V kb nekem is 3.8Ghz-ig volt elég.
A 8-as szorzót nem próbáltam amit a kolléga ír, mondjuk nekem 8-as szorzóval elfogyott a lap 498-as FSB-nél.
Jaja, először meg kell nézni mit megy a lap FSB-ben. Mondjuk a kölyöknek DS3-a van, azok viszonylag simán mennek 500MHz környékén is.
[ Szerkesztve ]

Üdv Kolléga
Hogy szuperál az új config? 
Jó mondjuk kellemes, hogy mindenki mindig más ötletet ad, úgyhogy majd az eltérésekből kezdj szakmai vitába Gorneck23 Kollégával
Amúgy itt már nem lesznek nagy csodák. 4 gigán nehéz lenne stabilizálni a gépet, mikor nem tudok a CPU-nak több feszt adni és a WIN magától újra indul, de majd legközelebb ha átugrasz hozzánk, akkor majd előtted a feladat! A szellőzés jogos, de arra most nincs keret majd jövőhónapban, meg lusta vagyok nézni valami normálisat
A PCIE úgy jött ide, hogy arra is azt írtad korábban, hogy nem auto, hanem 100Mhz legyen.
500 FSB alatt nem volt gondom ment mindenhol, hőfokok tök normálisak, kihűlő félben van minden! 
Yoosku
Biztos, hogy fesz a kevés a procinak. Talán azzal tudnál nyerni pár Mhz-et ha hűvösebb a levegő a házban. Nekem már egy hónapja nincsen házban a gép, minek?
Jobban szellőzik, ha szerelni kell akkor nem kell kiszedni milliónyi csavart.

Én is így gondolom, de Jorus Kolléga mivel személyes kedves jó barátom, meghagyjuk Neki a lehetőséget, hátha kezd majd valamit a helyzettel 
Nekem házban van, de az oldala nincs fent, illetve azért vannak szobai adottságok, amikor nem biztos, hogy kivitelezhető az, ahogy Nálad van...illetve van egy kis házi kedvenc is a lakásban, akinek szintén nem tenne jót egy kis áramütés 
Yoosku
Sehogy, írtam emilt.
Akkor talán látogass el Gorneck úr oldalára, és lesd meg a P35-ös tuning listát, és számold össze, hogy vajon hány esetben emeltek feszt MCH-nak vagy FSB-nek, estleg PCI-e-nek a 450-500MHz-es FSB-k eléréséhez. 
A MHz a frekvencia mértékegysége, nem a feszültségé, hogy jön ide a 100MHz? Egyébként valóban azt írtam korábban... de az egy másik lap másik chipsete volt... 
Biztos meglepődne a kis kedvenc, hogy egy pillanat alatt átrendezte a frizuráját 
Szerencsére az emeletre nem tud feljönni az én kis kedvencem aki már 55kg-s
így nem is tudja átkábelezni a gépet.

Bocsi PCIE esetén Én nem a feszre gondoltam, de amúgy a 100Mhz-et ehhez is beszéltük, hogy fixen 100 legyen 
MCH-nak korábban írta Gorneck, hogy adjak feszt mindenképpen, mintahogy a RAM-oknak is! De mind1 mert ezek nem lendítik előrébb a helyzetem.
Inkább az érdekelne engem, hogy BIOS-ban miért nem adhatok 1,4V-nál többet a CPU-nak 
De ez a másik topic témája, és ott sem kaptam rá választ, csak annyit, hogy mit akarok Én már 1,4 felett 
Yoosku