Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#301) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

E7200/7300 vs x3 8600

New world...old thinking...IBM T60;)

(#302) KMT válasza Armando_19 (#296) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

De mi az, hogy senkinek sem ajánlod? :F
2,5 Ghz helyett 3,8 ingyen bőven jó. Nagyon hozzá vagytok ti szokva az ilyen 70-80 %-os OC-khez. Így nem sok procit fogsz ajánlani. :)

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#303) Dr.Én válasza Chaser (#300) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

Ebben igazad van :C

[ Szerkesztve ]

Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva

(#304) Chaser válasza KMT (#302) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Van akinek semmi nem elég...

#303 Dr.Én: Én is most vegyek 1et ;)

szerk: ill. most veszek 1et... ;)

[ Szerkesztve ]

(#305) kNorbi88 válasza Armando_19 (#296) üzenetére

kNorbi88
(újonc)

Tényleg kicsit elkényeztetett (OC szempontból) hozzáállást mutat ez a hozzászólásod:) Nézzük a tényeket :
1 db C2D MHz ára :
E8400 @ 4300 : 9,3 Ft
E7200 @ 3800 : 7,1 Ft
Q6600 @ 3500 : 6,1 Ft (Itt azonban az optimalizálás nem tökéletes)

Ha alap órajelen nézzük a dolgokat :

E8400 : 13,3 Ft
E7200 : 10,3 Ft
Q6600 : 8,7 Ft

Majdnem olyan árban adják "Kilóját" mint a Q6600-nak, ami eszméletlen jó ár-érték arány.

Kifejtenéd mégis miért nem ajánlanád senkinek?:)

Shit happens:)

(#306) Dr.Én válasza Chaser (#304) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

Jól teszed :) Kiváncsi leszek hogy szuperál nálad tuningban :K

Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva

(#307) choosen

choosen
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Én ma vettem egy 7200-est alapfeszen 3800 Mhz nekem teljesen jó feljebb még nemnéztem.

64 bites Win8-at használok és megvagyok Vele elégedve

(#308) choosen válasza ecet (#260) üzenetére

choosen
(kvázi-tag)

Nekem Giga P35S3 lapom van és simán megy 3,8-on alapfeszen F7d vagy valami ilyen béta biossal

(#309) KMT válasza choosen (#308) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

:Y Mennyi a vid-je?

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#310) Dashes válasza choosen (#307) üzenetére

Dashes
(őstag)

Alapfesz mennyi?
Min. 30perces Prime screent tudsz küldeni?

(#311) choosen válasza Dashes (#310) üzenetére

choosen
(kvázi-tag)

a biosban 1,2-őt írt ki a vid 1,0875 primét még nem használtam :B
nekem elég ha a játékok nemfagynak :DD
és még csak a saját hűtője van fennű
a cpuz szerint 1,246 volton megy

[ Szerkesztve ]

(#312) joshua7 válasza choosen (#307) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Nagyon jó szöveg, de támaszd alá pls valamivel! ;)

Semper Fi

(#313) kNorbi88 válasza choosen (#311) üzenetére

kNorbi88
(újonc)

Felteszek rá komoly summát, hogy nem stabil:) Sőt! Szegénynek valami iszonyat mód főhet a feje :F Szerintem ne legyen elég, hogy a játékok nem fagynak, prime-al teszteld!

Shit happens:)

(#314) ecet válasza choosen (#308) üzenetére

ecet
(fanatikus tag)

Szép darab. Légyszíves toljál képet legalább egy 15perces prime-ról (ennyi azért már valamit mutat), legyen rajta CPU-z is, és ha lehet CoreTemp, hogy lássuk a VID-et, jah és az FPO-ra is kíváncsiak lennénk sztem többen is ;) ...ha ezekkel előrukkolsz akkor elmondható, hogy eddig Te fogtad ki a legjobb darabot.
A béta BIOS-sal nekem csak annyi volt a gondom, hogy nem működött vele a fesz csökkentés vagy emelés.
Ha nem lennének meg a programok akkor itt megtalálod mind : [link]

UT 4evr!

(#315) Ryu77 válasza choosen (#311) üzenetére

Ryu77
(fanatikus tag)

Lehethogy az nem alapfesz hanem "auto"fesz és az teljesen más...
Ha a procid "VID" értéke 1.0875V akkor egy kis vdroop után az kb 1.0V lesz és nem 1.246...
Sokan összekeverik az alapfesz és az autofesz fogalmát és a tudtuk nélkül szétfeszelik a procijukat.

Sent from my iPhone.

(#316) choosen válasza ecet (#314) üzenetére

choosen
(kvázi-tag)

öö csináltam egy képet de primével nem boldogulok hogy kell elindítani? :B ill elindul csak az időt hol tudom beállítani?

(#317) choosen

choosen
(kvázi-tag)

[link][/L][L:http://kepfeltoltes.hu/view/080529/3800_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]

estefelé csinálok egy primet

[ Szerkesztve ]

(#318) public73 válasza choosen (#317) üzenetére

public73
(senior tag)

hát ez annyira nem sikerült jól...... :U

(#319) rollins válasza public73 (#318) üzenetére

rollins
(őstag)

1.232V-on nem elég jó 3.8ghz-n? (feltéve ha annyi), látom coretemp szerint 74 fok az egyik mag

[ Szerkesztve ]

(#320) choosen válasza rollins (#319) üzenetére

choosen
(kvázi-tag)

Elvileg ment közben a prime, meg csak a saját hűtője van fenn ma elvileg lesz pasztám és felrakom a tx2-es hűtőt rá

(#321) public73 válasza rollins (#319) üzenetére

public73
(senior tag)

öööööö... én a képre értettem, mivel semmit nem látok a linkből! :U
ha esetleg sikerülne rendesen belinkelni.....

(#322) public73 válasza public73 (#321) üzenetére

public73
(senior tag)

na megfejtettem! :DDD
ha én is el tudok majd stabilan érni vele 3,6-3,8 gigát, akkor már megérte a csere!

(#323) joshua7 válasza rollins (#319) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Jó az, de kb 1 percen át ment a Prime, és így 70-74 fok... Azért egy 10 peceset megnéznék, h meddig bírná így. :)

Semper Fi

(#324) KMT válasza choosen (#320) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

Ha hűtőt cserélsz, nézz nekünk egy fpo-t pls!

(#325) choosen válasza ecet (#138) üzenetére

choosen
(kvázi-tag)

Vazzeg énmeg itt pánikoltam meg hűtőt cseréltem :(
A real temp pedig 10 fokkal mért kevesebbet. Most akkor mellik hőfok a jó?

[ Szerkesztve ]

(#326) choosen válasza KMT (#324) üzenetére

choosen
(kvázi-tag)

Bocsi de későn néztem a fórumot :B addigra már cseréltem

(#327) g@bo válasza choosen (#326) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

a dobozon van.... :F

(#328) choosen válasza g@bo (#327) üzenetére

choosen
(kvázi-tag)

:B Q748A521

(#329) ecet válasza choosen (#316) üzenetére

ecet
(fanatikus tag)

Sorry, hogy eddig nem reagáltam , de most értem haza Expert partnernapról ;)

Közben lehet rájöttél, de nem kell prime-nal semmiféle időt állítani, elindítot small FFT-t és vársz...majd ha már eleget vártál ( 15 perc minimum jó lenne, de ha stabil értéket akarsz a kkor kezdetnek pár órát futtasd majd estleg jöhetnek játékok, esetleg film kódolás vagy kép render stb... ami jól megdolgoztatja a gépet) akkor készítesz képet szépen :DDD
A hőmérsékletre a hozzáértők azt mondják, hogy 45nanos procinál a Real Temp mutatja a korrekt értéket, amúgy szerintem úgy szar a szenzoruk ahogy van, vagy csak simán nem jól kezelik a lapok még...

UT 4evr!

(#330) ecet

ecet
(fanatikus tag)

Közben lejárt a mod.
Szóval ha tudsz valami ilyesmi képet toljál fel légyszíves : [link]
Ez még nekem Abit lappal volt, ezért mutatja a CPU-Z a VID-et, de ott az Everest abban látszik a tényleges fesz. Gigánál a CPU-Z jól mutatja tényleges feszt.
Ha több ideig ment a prime az nem baj ;)

[ Szerkesztve ]

UT 4evr!

(#331) FefeeX válasza kNorbi88 (#305) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Ha 1 C2D Mhz-re vetíted akkor az E2000 sorozattal mindenkpp jobban jársz, csak a Mhz nem minden :)
E2180 : 7,5 Ft
E2180@2800 : 5,4 Ft (Ez mindenkinek megy)
E2180@3200 : 4,7 Ft (Többnyire a jobbak ezt is viszik)

Mégis a kess sokat számít, 2,66-on a Wolfi 6 mega kessel megverte a 2180@2800-at majdnem 400 ponttal...

Ergo ár/érték arányban a 7200 most bestbuy

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#332) Yoosku

Yoosku
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Kicsit furcsa volt olvasni az előző sorokat, hogy van olyan Kolléga, akinek fut alapfeszen ez a proci 3,8-on, mintha nem is egyről beszélnénk :U :P

Én pár napja vettem egy ilyen procit és 3,7-ig sikerült húzni, az volt az utolsó "stabil" pont, ahol még lefutott minden teszt és jónak mondható, de ehhez Nekem szükséges volt már P35-DS3-as lapomon BIOS szerint 1,4V-ot állítani, ami valójában 1,34-1,36V volt!
Gyári Intel hűtővel csináltam Én Nekem soha nem ment 63-65°C fölé a hőm. Egyébként ezt az értéket olyan 8-8,5X szorzón és nem emlékszem már pontosan de ilyen 420-430 körüli FSB-vel csináltam.

Szerintem 2,53GHz helyett a 3,7 elég baráti, tekintettel arra, hogy egy nem túl drága prpciról beszélünk. Természetesen ez csak próba volt, napi szinten alapon is bőven elég a CPU, minden játék folyik rajta GW 8800GT Golden Sample-el :) A napi használatra 3,04Ghz-t állítottam ezt közel alapfeszen tudja és tényleg stabilan (1,168V) ez BIOS állításkor 1,2V-ot jelent!

Számomra egy dolog volt furcsa, hogy a lapon ha 1,4V feletti értéket próbáltam beállítani, akkor nem jött be a gép és CMOS-CLR...Elvileg 1,6V-ig lehet állítani a feszt, és a valós értéke az 1,4V-nak csak 1,34. És kipróbáltam csak ehhez volt köze, mert ha visszaállítottam kisebb értékre, amin előtte már simán jól működött a gép, akkor sem jött be...

Yoosku

:-) ...Védd az erdőt, egyél hódot... :-)

(#333) Zájec válasza ecet (#330) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

"Abit lappal volt, ezért mutatja a CPU-Z a VID-et,"
nemazért :( , a CPU-Z-nak is a pillanatnyi feszt kéne mutatnia,
csak az uccsó ABIT bios rossz, és Fixen a VIDet mutatja a CPU fesz helyett....

(#334) Dr.Én válasza Yoosku (#332) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

Hali

Az én P35 DS3-as lapommal is ilyen gond van(E4500), hogy mig más alapfesszel tolja a tuningot az enyém 1,45v sajnos.Szóval a lappal is lehet valami gebasz :(((

(#335) Gorneck23 válasza Dr.Én (#334) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nézd meg a prociját...;) Nem is csoda nem adott képet...arról nem is beszélve, hogy hamar ki is fulladnak...3,7 környékén...sőt vkinek alatta. Ha vmi baj lenne a lapjával akkor alapon lévő procinak állítva 1,4+ feszt is gondba lenne...

Már írtam cserélj procit...kifogtál egy gyenge dbot szvsz...egy idő után már hülyeséget csinál a proci magasabb fesztől...pl nem indul a gép. Ezen nincs számomra semmi meglepő...két ilyen proci is volt nálam szánalmas véggel (6300/410; 6550/420)...

[ Szerkesztve ]

(#336) Dr.Én válasza Gorneck23 (#335) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

Tudom hogy mondtad, már szándékomban áll lecserélni.E7200-ra pont, csak nyáron lesz rá keretem, ha netán több jön össze mint remélem akkor ugy is E8000-es szériból vásárálok

Na igy már jártam a mult héten, csak épp semmi tuning nem volt rajt perpillanat. de a szervizben meg buherták és azota mükszik

[ Szerkesztve ]

(#337) Gorneck23 válasza Dr.Én (#336) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ha meg van lehetőséged, akkor a procid próbáld ki más lapban...hátha a lap szórakozik...

(#338) Dr.Én válasza Gorneck23 (#337) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

Ezen töröm a fejem, eggyik haveromnak a gépében meg tudnám nézni lehet, ha bele megy egy ilyem dologba

(#339) ecet válasza Zájec (#333) üzenetére

ecet
(fanatikus tag)

Én ezt tudom, csak Ő nem tudja :D 17-es BIOS miatt van, csak ennyire nem akarom bonyolítani a dolgot egy leírásnál, mert szerintem így is belekeverednek páran :DDD

UT 4evr!

(#340) Chaser válasza Dr.Én (#306) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Úgy értettem LED lámpát veszek. Ohne tuning :( :D

(#341) Yoosku válasza Dr.Én (#334) üzenetére

Yoosku
(kvázi-tag)

Jah bár Én azért kicsit szkeptikus vagyok ezekkel az alapfeszes tuningokkal, ami már ilyen 3Ghz felett van! Alapfeszen Nekem is bejön a gép 3,4-en is, de hogy nem fut le rajta rendesen egyik teszt sem, vagy játék az 100%!
Szvsz egy normális és stabil húzott beállításhoz teljesen normális egy 0,2V-os emelés!
Más kérdés, hogy hosszú távon ez mennyire jó :D De mivel épp eszű ember nem használ hosszú távon ilyen extrame beállításokat, egy-egy teszt erejéig bőven belefér a magasabb fesz, persze az is csak a károsodás határáig!

Milyen órajeled van ezen az 1,45v-on?

Yoosku

:-) ...Védd az erdőt, egyél hódot... :-)

(#342) Gorneck23 válasza Yoosku (#341) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Már írtam másik topikba is...wolf procid van...1.45 már necces kategória még tesztelni is...validolni lehet...ha nem adogat képet a procid magasabb órajelen és a fesz emelésre sem reagál akkor nem nagyon fog több feszre sem...

(#343) Dr.Én válasza Chaser (#340) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

Értem :D

(#344) Dr.Én válasza Yoosku (#341) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

9*350-en megy, mást nem tudtam belöle kihozni.máson nem volt hajlandó müködni sajnos

(#345) public73

public73
(senior tag)

hát nem is tudom mit mondjak!!!!!
27k-ért egy ilyen proci......ajándék!!!!
20 perc prime95 @3560
volt már jó néhány procim (E6xxx széria), de ez űbereli mindet!
kezdésnek megkínáltam 9,5*400-al, de nem volt stabil....
de szerintem nem is kell neki!
arra ott vannak az e8xxx-es szériából valók!
és azok között sem mind megy 4 giga környékén! :(
szóval:
ár-érték-teljesítmény alapján nekem bejött!

(#346) public73

public73
(senior tag)

és még egy picit fokozni is lehet.....
20 perc prime95 @3700
vagy csak én fogtam ki??? :U

[ Szerkesztve ]

(#347) public73

public73
(senior tag)

(#348) Armando_19 válasza kNorbi88 (#305) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Oke, stimm.
Lehet kicsit telhetetlen vagyok, de pl ami volt nekem E8200, az lazan kivitte kisebb szorzoval is a 4240mhz-et. Arra mar megerne cserelnem a 6550-em. A senkinek nem ajanlanam, lehet tenyleg eros tulzas volt.
Egy Q6600-at azert meg mindig nem nagyon lehet hasonlitani egy ilyen procihoz. Annak akinek van egy jol tuningolhato quadja, hulyeseg barmire is lecserelnie. Lassan beoptimalizalodik a quad systemek vilaga.

Aki akar, ugyis vesz ilyen procit, bar szeritnem jobban megeri par ezrest meg rasporolni egy E8200-ra.

(#349) public73

public73
(senior tag)

superpi @3945
aha!
tényleg nagyon lusta ez a proci...... :U

(#350) EarL 007 válasza public73 (#349) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez szééép! :C
Már csak egy kicsi kell a 4GHz-hez.

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.