New world...old thinking...IBM T60;)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
KMT
(PH! addikt)
De mi az, hogy senkinek sem ajánlod?
2,5 Ghz helyett 3,8 ingyen bőven jó. Nagyon hozzá vagytok ti szokva az ilyen 70-80 %-os OC-khez. Így nem sok procit fogsz ajánlani. 
Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

Dr.Én
(PH! addikt)
Ebben igazad van 
[ Szerkesztve ]
Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva
Van akinek semmi nem elég...
#303 Dr.Én: Én is most vegyek 1et 
szerk: ill. most veszek 1et... 
[ Szerkesztve ]

kNorbi88
(újonc)
Tényleg kicsit elkényeztetett (OC szempontból) hozzáállást mutat ez a hozzászólásod
Nézzük a tényeket :
1 db C2D MHz ára :
E8400 @ 4300 : 9,3 Ft
E7200 @ 3800 : 7,1 Ft
Q6600 @ 3500 : 6,1 Ft (Itt azonban az optimalizálás nem tökéletes)
Ha alap órajelen nézzük a dolgokat :
E8400 : 13,3 Ft
E7200 : 10,3 Ft
Q6600 : 8,7 Ft
Majdnem olyan árban adják "Kilóját" mint a Q6600-nak, ami eszméletlen jó ár-érték arány.
Kifejtenéd mégis miért nem ajánlanád senkinek?
Shit happens:)

Dr.Én
(PH! addikt)
Jól teszed
Kiváncsi leszek hogy szuperál nálad tuningban 
Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva

choosen
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Én ma vettem egy 7200-est alapfeszen 3800 Mhz nekem teljesen jó feljebb még nemnéztem.
64 bites Win8-at használok és megvagyok Vele elégedve

choosen
(kvázi-tag)
Nekem Giga P35S3 lapom van és simán megy 3,8-on alapfeszen F7d vagy valami ilyen béta biossal

KMT
(PH! addikt)
Mennyi a vid-je?
Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

Dashes
(őstag)
Alapfesz mennyi?
Min. 30perces Prime screent tudsz küldeni?

choosen
(kvázi-tag)
a biosban 1,2-őt írt ki a vid 1,0875 primét még nem használtam
nekem elég ha a játékok nemfagynak
és még csak a saját hűtője van fennű
a cpuz szerint 1,246 volton megy
[ Szerkesztve ]

joshua7
(PH! kedvence)
Nagyon jó szöveg, de támaszd alá pls valamivel! 
Semper Fi

kNorbi88
(újonc)
Felteszek rá komoly summát, hogy nem stabil
Sőt! Szegénynek valami iszonyat mód főhet a feje
Szerintem ne legyen elég, hogy a játékok nem fagynak, prime-al teszteld!
Shit happens:)

ecet
(fanatikus tag)
Szép darab. Légyszíves toljál képet legalább egy 15perces prime-ról (ennyi azért már valamit mutat), legyen rajta CPU-z is, és ha lehet CoreTemp, hogy lássuk a VID-et, jah és az FPO-ra is kíváncsiak lennénk sztem többen is
...ha ezekkel előrukkolsz akkor elmondható, hogy eddig Te fogtad ki a legjobb darabot.
A béta BIOS-sal nekem csak annyi volt a gondom, hogy nem működött vele a fesz csökkentés vagy emelés.
Ha nem lennének meg a programok akkor itt megtalálod mind : [link]
UT 4evr!

Ryu77
(fanatikus tag)
Lehethogy az nem alapfesz hanem "auto"fesz és az teljesen más...
Ha a procid "VID" értéke 1.0875V akkor egy kis vdroop után az kb 1.0V lesz és nem 1.246...
Sokan összekeverik az alapfesz és az autofesz fogalmát és a tudtuk nélkül szétfeszelik a procijukat.
Sent from my iPhone.

choosen
(kvázi-tag)
öö csináltam egy képet de primével nem boldogulok hogy kell elindítani?
ill elindul csak az időt hol tudom beállítani?

choosen
(kvázi-tag)
[link][/L][L:http://kepfeltoltes.hu/view/080529/3800_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]
estefelé csinálok egy primet
[ Szerkesztve ]

public73
(senior tag)
hát ez annyira nem sikerült jól......

rollins
(őstag)
1.232V-on nem elég jó 3.8ghz-n? (feltéve ha annyi), látom coretemp szerint 74 fok az egyik mag
[ Szerkesztve ]

choosen
(kvázi-tag)
Elvileg ment közben a prime, meg csak a saját hűtője van fenn ma elvileg lesz pasztám és felrakom a tx2-es hűtőt rá

public73
(senior tag)
öööööö... én a képre értettem, mivel semmit nem látok a linkből!
ha esetleg sikerülne rendesen belinkelni.....

public73
(senior tag)
na megfejtettem!
ha én is el tudok majd stabilan érni vele 3,6-3,8 gigát, akkor már megérte a csere!

joshua7
(PH! kedvence)
Jó az, de kb 1 percen át ment a Prime, és így 70-74 fok... Azért egy 10 peceset megnéznék, h meddig bírná így. 
Semper Fi

KMT
(PH! addikt)
Ha hűtőt cserélsz, nézz nekünk egy fpo-t pls!

choosen
(kvázi-tag)
Vazzeg énmeg itt pánikoltam meg hűtőt cseréltem
A real temp pedig 10 fokkal mért kevesebbet. Most akkor mellik hőfok a jó?
[ Szerkesztve ]

choosen
(kvázi-tag)
Bocsi de későn néztem a fórumot
addigra már cseréltem

g@bo
(PH! kedvence)
a dobozon van.... 

choosen
(kvázi-tag)
Q748A521

ecet
(fanatikus tag)
Sorry, hogy eddig nem reagáltam , de most értem haza Expert partnernapról 
Közben lehet rájöttél, de nem kell prime-nal semmiféle időt állítani, elindítot small FFT-t és vársz...majd ha már eleget vártál ( 15 perc minimum jó lenne, de ha stabil értéket akarsz a kkor kezdetnek pár órát futtasd majd estleg jöhetnek játékok, esetleg film kódolás vagy kép render stb... ami jól megdolgoztatja a gépet) akkor készítesz képet szépen
A hőmérsékletre a hozzáértők azt mondják, hogy 45nanos procinál a Real Temp mutatja a korrekt értéket, amúgy szerintem úgy szar a szenzoruk ahogy van, vagy csak simán nem jól kezelik a lapok még...
UT 4evr!

ecet
(fanatikus tag)
Közben lejárt a mod.
Szóval ha tudsz valami ilyesmi képet toljál fel légyszíves : [link]
Ez még nekem Abit lappal volt, ezért mutatja a CPU-Z a VID-et, de ott az Everest abban látszik a tényleges fesz. Gigánál a CPU-Z jól mutatja tényleges feszt.
Ha több ideig ment a prime az nem baj 
[ Szerkesztve ]
UT 4evr!

FefeeX
(PH! kedvence)
Ha 1 C2D Mhz-re vetíted akkor az E2000 sorozattal mindenkpp jobban jársz, csak a Mhz nem minden 
E2180 : 7,5 Ft
E2180@2800 : 5,4 Ft (Ez mindenkinek megy)
E2180@3200 : 4,7 Ft (Többnyire a jobbak ezt is viszik)
Mégis a kess sokat számít, 2,66-on a Wolfi 6 mega kessel megverte a 2180@2800-at majdnem 400 ponttal...
Ergo ár/érték arányban a 7200 most bestbuy
SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

Yoosku
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Kicsit furcsa volt olvasni az előző sorokat, hogy van olyan Kolléga, akinek fut alapfeszen ez a proci 3,8-on, mintha nem is egyről beszélnénk

Én pár napja vettem egy ilyen procit és 3,7-ig sikerült húzni, az volt az utolsó "stabil" pont, ahol még lefutott minden teszt és jónak mondható, de ehhez Nekem szükséges volt már P35-DS3-as lapomon BIOS szerint 1,4V-ot állítani, ami valójában 1,34-1,36V volt!
Gyári Intel hűtővel csináltam Én Nekem soha nem ment 63-65°C fölé a hőm. Egyébként ezt az értéket olyan 8-8,5X szorzón és nem emlékszem már pontosan de ilyen 420-430 körüli FSB-vel csináltam.
Szerintem 2,53GHz helyett a 3,7 elég baráti, tekintettel arra, hogy egy nem túl drága prpciról beszélünk. Természetesen ez csak próba volt, napi szinten alapon is bőven elég a CPU, minden játék folyik rajta GW 8800GT Golden Sample-el
A napi használatra 3,04Ghz-t állítottam ezt közel alapfeszen tudja és tényleg stabilan (1,168V) ez BIOS állításkor 1,2V-ot jelent!
Számomra egy dolog volt furcsa, hogy a lapon ha 1,4V feletti értéket próbáltam beállítani, akkor nem jött be a gép és CMOS-CLR...Elvileg 1,6V-ig lehet állítani a feszt, és a valós értéke az 1,4V-nak csak 1,34. És kipróbáltam csak ehhez volt köze, mert ha visszaállítottam kisebb értékre, amin előtte már simán jól működött a gép, akkor sem jött be...
Yoosku
:-) ...Védd az erdőt, egyél hódot... :-)

Zájec
(PH! kedvence)
"Abit lappal volt, ezért mutatja a CPU-Z a VID-et,"
nemazért
, a CPU-Z-nak is a pillanatnyi feszt kéne mutatnia,
csak az uccsó ABIT bios rossz, és Fixen a VIDet mutatja a CPU fesz helyett....

Dr.Én
(PH! addikt)
Hali
Az én P35 DS3-as lapommal is ilyen gond van(E4500), hogy mig más alapfesszel tolja a tuningot az enyém 1,45v sajnos.Szóval a lappal is lehet valami gebasz 
Nézd meg a prociját...
Nem is csoda nem adott képet...arról nem is beszélve, hogy hamar ki is fulladnak...3,7 környékén...sőt vkinek alatta. Ha vmi baj lenne a lapjával akkor alapon lévő procinak állítva 1,4+ feszt is gondba lenne...
Már írtam cserélj procit...kifogtál egy gyenge dbot szvsz...egy idő után már hülyeséget csinál a proci magasabb fesztől...pl nem indul a gép. Ezen nincs számomra semmi meglepő...két ilyen proci is volt nálam szánalmas véggel (6300/410; 6550/420)...
[ Szerkesztve ]

Dr.Én
(PH! addikt)
Tudom hogy mondtad, már szándékomban áll lecserélni.E7200-ra pont, csak nyáron lesz rá keretem, ha netán több jön össze mint remélem akkor ugy is E8000-es szériból vásárálok
Na igy már jártam a mult héten, csak épp semmi tuning nem volt rajt perpillanat. de a szervizben meg buherták és azota mükszik
[ Szerkesztve ]
Ha meg van lehetőséged, akkor a procid próbáld ki más lapban...hátha a lap szórakozik...

Dr.Én
(PH! addikt)
Ezen töröm a fejem, eggyik haveromnak a gépében meg tudnám nézni lehet, ha bele megy egy ilyem dologba

ecet
(fanatikus tag)
Én ezt tudom, csak Ő nem tudja
17-es BIOS miatt van, csak ennyire nem akarom bonyolítani a dolgot egy leírásnál, mert szerintem így is belekeverednek páran 
UT 4evr!
Úgy értettem LED lámpát veszek. Ohne tuning

Yoosku
(kvázi-tag)
Jah bár Én azért kicsit szkeptikus vagyok ezekkel az alapfeszes tuningokkal, ami már ilyen 3Ghz felett van! Alapfeszen Nekem is bejön a gép 3,4-en is, de hogy nem fut le rajta rendesen egyik teszt sem, vagy játék az 100%!
Szvsz egy normális és stabil húzott beállításhoz teljesen normális egy 0,2V-os emelés!
Más kérdés, hogy hosszú távon ez mennyire jó
De mivel épp eszű ember nem használ hosszú távon ilyen extrame beállításokat, egy-egy teszt erejéig bőven belefér a magasabb fesz, persze az is csak a károsodás határáig!
Milyen órajeled van ezen az 1,45v-on?
Yoosku
:-) ...Védd az erdőt, egyél hódot... :-)
Már írtam másik topikba is...wolf procid van...1.45 már necces kategória még tesztelni is...validolni lehet...ha nem adogat képet a procid magasabb órajelen és a fesz emelésre sem reagál akkor nem nagyon fog több feszre sem...

Dr.Én
(PH! addikt)
Értem 

Dr.Én
(PH! addikt)
9*350-en megy, mást nem tudtam belöle kihozni.máson nem volt hajlandó müködni sajnos

public73
(senior tag)
hát nem is tudom mit mondjak!!!!!
27k-ért egy ilyen proci......ajándék!!!!
20 perc prime95 @3560
volt már jó néhány procim (E6xxx széria), de ez űbereli mindet!
kezdésnek megkínáltam 9,5*400-al, de nem volt stabil....
de szerintem nem is kell neki!
arra ott vannak az e8xxx-es szériából valók!
és azok között sem mind megy 4 giga környékén!
szóval:
ár-érték-teljesítmény alapján nekem bejött!

public73
(senior tag)
és még egy picit fokozni is lehet.....
20 perc prime95 @3700
vagy csak én fogtam ki??? 
[ Szerkesztve ]

Armando_19
(PH! addikt)
Oke, stimm.
Lehet kicsit telhetetlen vagyok, de pl ami volt nekem E8200, az lazan kivitte kisebb szorzoval is a 4240mhz-et. Arra mar megerne cserelnem a 6550-em. A senkinek nem ajanlanam, lehet tenyleg eros tulzas volt.
Egy Q6600-at azert meg mindig nem nagyon lehet hasonlitani egy ilyen procihoz. Annak akinek van egy jol tuningolhato quadja, hulyeseg barmire is lecserelnie. Lassan beoptimalizalodik a quad systemek vilaga.
Aki akar, ugyis vesz ilyen procit, bar szeritnem jobban megeri par ezrest meg rasporolni egy E8200-ra.

public73
(senior tag)
superpi @3945
aha!
tényleg nagyon lusta ez a proci......