Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#251) Zodiac666 válasza Chaser (#249) üzenetére

Zodiac666
(újonc)

Az E73000 mikor jelenik meg nálunk?

(#252) joshua7

joshua7
(PH! kedvence)

Ha van valakinek egy jobban húzható E7200 procija, dobjon már egy privátot. Thnx!

Semper Fi

(#253) HSM válasza FefeeX (#245) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Az E2180-nak még belefér az 1,4v, az ugyanis még 65nm-es, nem 45. Annak gyárilag max 1,55V az abszolút ajánlott maximum (Ez a gyakorlatban max 1,4 - 1,45V terhelés nélküli fesz)

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#254) BalintUG

BalintUG
(tag)

Szevasztok !

Elgondolkodtam egy e7200asban és hát az ára elég ígéretes:) a Kérdésem az lenne, hogy a mostanim helyett érdemes azt venni ? az aláírásomban láétjátok mim van .. aki tud érdemben hozzászólni megköszönöm...

alma = vitamin = erő = hatalom = pénz = nők = sex = AIDS = halál... Kérsz almát?

(#255) BalintUG válasza Zodiac666 (#251) üzenetére

BalintUG
(tag)

Az E73000 becsléseim szerint olyan 10-15 év mulva :) az e7300at június közepére ígérték itthon.

alma = vitamin = erő = hatalom = pénz = nők = sex = AIDS = halál... Kérsz almát?

(#256) Chaser válasza FefeeX (#250) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Csak megértettük 1mást :R Pár napja láttam a 8300-ast listán, szürkével, szóval nem rendelhető, de a 7200 is szürke volt sok más procival, még ma de. is, most perpill rendelhető, azaz van. ez egy ramirises kisker árlista, sztem bármelyik ilyen bolt listáján vagy a raminél is +nézheted.

#251 Zodiac666 : A tudomány jelenlegi állása szerint sajnos E73000 nem lesz, legalábbis nem tudok róla :P Az E7300 szvsz 1-2 hónapon belül.

#254 BalintUG: Ártani biztos nem árt meg a csere, attól függ mennyit jelent pénzben, meg hogy 1általán kell-e neked, mert látom a 2140-esed se gyenge:) A 7200-est már nagyon nem kéne ráncigálnod, és kevesebbet is fogyaszt.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#257) joshua7 válasza BalintUG (#254) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Én is ilyenről váltanék, de nem vagyok meggyőződve, h lenne értelme a cserének.

Semper Fi

(#258) g@bo válasza joshua7 (#257) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

ráfizetés kérdése. +10k necces, nem kapsz akkora teljesítmény többlete, ami megnyugtatna. tuning meg lutri. nekem 3100 on beállt, 3200-on kismadár.

(#259) ecet válasza Chaser (#256) üzenetére

ecet
(fanatikus tag)

Felkeltetted az érdeklődésem és megnéztem most a Rami nagyker online árlistáját, és valóban ott van a 8300-as, de még nincs nekik.
Érdekes módon nettó 3400 Ft-tal olcsóbb mint a BOX-os 8200-as, de viszont OEM, vagy ha úgy teccik tálcás...akkor sem értem mitől árazták olcsóbbra :F

UT 4evr!

(#260) ecet válasza joshua7 (#257) üzenetére

ecet
(fanatikus tag)

Én 3GHz-en hajtott 2160-ast váltottam le, de még 1 hét után sem vagyok teljesen meggyőződve, hogy megérte ;)
Az biztos, hogy gyorsabb, fentebb g@bo-nak nyomtam már példát, hogy ua filmet fél órával rövidebb idő alatt kódolta be, igaz 3200-on...érzésre is egy hangyaf@sznyit jobbnak érzem, mert azt nem mondom, hogy gyorsabbnak, csak úgy mintha gördülékenyebben mennének a dolgok... na most ettől légy okosabb :DDD

Jah csak úgy lábjegyzetben, Giga P35-DS3 jobban droppol és talán ezáltal kevésbé jól megy benne a proci mint Abit IP35-ben, ettől függetlenül egy kellemes lap a proci alá .

[ Szerkesztve ]

UT 4evr!

(#261) Chaser válasza ecet (#259) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jah oem, de mind2-en tudjuk, hogy az a "hűtő" amit adnak hozzá, 500ft-ot sem ér:) Ha hűtő nélkül venném a 7200-est, akkor lenne a 2 proci közt 6k difi nettóban, 2k-ért leszámolják a hűtőt:)

(#262) joshua7 válasza g@bo (#258) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Illetve +10-ért lenne E6750. De nem érzem, h megérné. Pedig procim ~10k, amaz meglenne 20-ból, ami nagyon jó ár, de mégiscsak 2x-es ár, ilyen szempontból meg... :U
E7200 nem lenne +15 alatt...

ecet: kösz, valóban :U :)
Pedig ahogy olvastam a topikot, jópárt leteszteltél. Megmondom őszintén, nálam a legmegerőltetőbb dolog a 3dmark, csak amiatt vennék quad-ot is, h minél többet tudjak kicsavarni az aktuális rendszeremből. :B Játék van, de nagyon ritkán. Kb 98%-ban meg idle...

2 lehetőség van +10k-ból:
- normális hűtő beszerzése (ami előbb-utóbb úgyis kell majd)
- procicsere E6750-re, de maradna a gyári kavaró
Hmmm...

Semper Fi

(#263) ecet válasza Chaser (#261) üzenetére

ecet
(fanatikus tag)

Hát közben egy csöppet elgondolkodtam, asszem nem lesz hosszú életű ez a 7200 nálam, nem mintha más az lenne :DDD

joshua7 : mark miatt quadot venni, ez nagyon durva :DD 6750-hez, nem tudom, volt azom is... ha 6750 és a 7200 között kellene választani én most a 7200-őt választanám.

Csak , hogy egy kis on is legyen 3600-at un sikerült stabilizálnom , terhelve 1,248V-on :K

[ Szerkesztve ]

UT 4evr!

(#264) public73

public73
(senior tag)

hella mindenki!
ha minden jól megy, akkor pénteken nyugdíjjazom a jó öreg e6400-et!
e7200-as proccot szemeltem ki magamnak.
itt olvastam tücsköt-békát, meg hogy megy is meg nem is, de merész leszek (vagy vakmerő) ;] !
kérdésem:
van olyan user, aki asus p5k lapban tolja a procit?
ha igen, mi a benyomás?
egyáltalán jól járok-e egy ilyen procival?
előre is köszce!

(#265) Dr.Én válasza ecet (#260) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

Én is majd P35-DS3-as lap alá akarok venni E7200-ast, csak én az E4500-as akarok lecserélni.Mert ezen procival csak a gondom van, antituningos, Winrarban is csak szenvedek :(((

Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva

(#266) ecet válasza public73 (#264) üzenetére

ecet
(fanatikus tag)

Ha nem haragszol meg annak ellenére , hogy nem a jelzett lapom van, én is válaszolok. ;) Szóval attól függ, mennyin hajtottad a 6400-ast és milyen elvárásod van a 7200-astól. Ha alapon vesszük mindkettőt akkor nem mondható, hogy ég-és föld a különbség. Mondjuk egy 3g körül járatott 6400-ast nem biztos, hogy lecserélnék, csak azért mert "öreg". De neked kell tudni, hogy mit szeretnél, mert soxor, legalább is nálam nem az ész dönt a váltásnál :DDD

Dr.Én:
Volt egy 4300-asom ami alapfeszen vitte a 3100-at, elég sokáig használtam megelégedéssel, ha a tuning és az általa elért eredmények a fontosak neked akkor érdemes cserélni SZVSZ.

UT 4evr!

(#267) rollins válasza Dr.Én (#265) üzenetére

rollins
(őstag)

Én is gondolkozok, hogy érdemes -e E4300 -at cserélni E7200-ra, de amit itt ma írtak, nem biztos. Illetve tuti gyorsabb az 7200-as, szval nem tudom, egy erősebb vga-hoz kell -e majd az a +.
Amúgy Dashes -nek van nagy mákja a 4300-zal, neki megy alapfeszen 3.2ghz-t.

[ Szerkesztve ]

(#268) Dr.Én válasza ecet (#266) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

Hát igen az én E4500-am 1,45v-on viszi a 3,2ghz-t :(((
A 8800GT mellé mindenképp kell a tuning, nekem a 8*400 bőven elég lenne vele.

Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva

(#269) Dr.Én válasza rollins (#267) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

Hát én amint szerzek annyi lét(nyáron), akkor én le is fogom cserélni, gondolom arra már lessz annyi leírás rola hogy megéri-e vagy nem.Már mint mennyi-en irnak rola rosszat ill. jót.

(#270) BalintUG

BalintUG
(tag)

Azt hallottam, hogy e7200nem szereti a 400as FSB-t ez igaz? Szóval akkor a 9.5x szorzójával kell babrálni ?? akkor meg nincs túl nagy öszhang az eszközök között :D:D:D a szép kerek számok híve vagyok :D 8x 400 ramok 1200on vagy 1000en :)

(#271) Dashes válasza rollins (#267) üzenetére

Dashes
(őstag)

:K
Én nem cserélném le,nekem a következő a 8XXX-s széria egyik tagja lesz, előtte viszont egy erősebb videókártya.

(#272) BalintUG válasza Dr.Én (#269) üzenetére

BalintUG
(tag)

Hát én cask a haveromból tudom levonni a tanulságot. e 6550-e volt. Ami ha azt vesszük azon kívül h régebbi architektúra nem rossz proci egyáltalán. Az én kis e2140emhez képest egy atomerőmű :D És én még ezzel is elégedett vagyopk. Az is igaz h kevés Proci van ami a 100%+ os túlhajtást nem veti meg. Szóval a léyneg az, hogy mivel 45nm es már a 7es ezért kevesebbet fogyaszt és emiatt kevésbé szereti a + fesz-t. Nade könyörgöm 0.1-0.15 be nem puztul bele ... semmi baja nem lessz és úgy méár vígan repül haverom most 3.8 ghz en hajtja és 47 órát ment stabiliti tesztel szóval hibamentesen működik. Szerintem az a 25 ezer amit kóstál elfogadható ár érte. És én holnap veszek is 1et :D:D:D

(#273) public73 válasza ecet (#266) üzenetére

public73
(senior tag)

köszi az észrevételt, dehogy haragszok! :R
a procimra (e6400) már nincs gari és félek, hogy előbb-utóbb meghal szegény...
x-dik tulaja vagyok! :U
nem ment rosszul, 1,42V-on (valós fesz) @3500-at vitte!
de valahogy erőlködik szerencsétlen! :W

ezért gondoltam egy relatív megfizethető procira, ami azért @3500-3600 környékén elszalad.
nem sokat kell rálocsolni a régi procimra, hogy új legyen!
és persze hajt a kíváncsiság! ;]

(#274) BalintUG

BalintUG
(tag)

Én pl a a 8as szériával vagyok úgy hogy értelmetlen. 10 ropival többe kerül és alig tud többet oké akinek kell a 6 meg kess mert nem akar 4 magosat de konvertálgatni meg annál inkább annak lehet befektetődő márcsak az időt nézve is amivel hamarabb végez a művelettel. de szerintem egy meghúzott e7200al is ki lehet hajtani egy 9800GTX et is szóval egy átlag felhasználónak teljesen és tökéletesen elegendő.

(#275) BalintUG válasza public73 (#273) üzenetére

BalintUG
(tag)

E6400 után is tökéletes választás szerintem ...

(#276) ecet válasza BalintUG (#270) üzenetére

ecet
(fanatikus tag)

Ezt hol hallottad ? Éppen most tesztelem 9*400-on, tessék ;)

UT 4evr!

(#277) Dr.Én válasza BalintUG (#272) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

jól teszed.Én is vennék ha lenne rá lém.de majd csak nyáron :) Nekem nem kell 3.8ghz, bőven elég a 3,2ghz-3,4ghz :K
Az biztos hogy kevesebbet fogyaszt, ez nálam részben számit és az hogy nem melgszik annyira

(#278) KMT válasza joshua7 (#262) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

:Y

Szerintem töröld le és felejtsd el a 3dmark-ot, ne vegyél se procit se hűtőt, kapcsold be az energiatakarékossági cumókat, és a megspórolt pénzt költsd emberi dolgokra. :))

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#279) Dr.Én válasza ecet (#276) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

:C
Akkor az én lapomban is frankón menni fog :) Látom a tx2 primán lehütiAkkor cpu hütöt se kell hogy vegyek
A p35-ds3-as lapod az melyik REV?

[ Szerkesztve ]

(#280) BalintUG válasza ecet (#276) üzenetére

BalintUG
(tag)

Mit hol hallottam Ecet ?

(#281) ecet válasza public73 (#273) üzenetére

ecet
(fanatikus tag)

Akkor SZVSZ nyugodtan vágj bele , bár én most elgondolkodtam a most árlistán megjelent 8300-on ami alig drágább nála. ;)

BalintUG
Azt hallottam, hogy e7200nem szereti a 400as FSB-t ez igaz?
Erre volt a válasz...

Dr.Én
rev 2.1
jah jó kis hűtő ez, de most olyan meleg van a szobában, hogy elgondolkodtam a légkondi beüzemelésén :DDD

[ Szerkesztve ]

UT 4evr!

(#282) BalintUG válasza Dr.Én (#277) üzenetére

BalintUG
(tag)

Hát tudod ez érdekes ha melegondol az ember akkor megvan egy Proci mondjuk másfél évig de ahogy ma halad a technikqa már sokat mondok. Ha az előző Procidat jó áron el tudod adni akkor mondjuk keveset mondok vagy éppen reálisat 10+15 kt ráfizetsz. Most akkor kérdem én az a 10-15 ezer forint megtérül neked a villanyszámládon csak a Prociból kifolyólag :D? HA a villannyal akarsz spórolni akkor este DOOm3 közben bne a 100Wos halogén izzókat égesd az asztalodon ha félsz hanem gyujts gyertyát :)

(#283) BalintUG válasza Dr.Én (#279) üzenetére

BalintUG
(tag)

A lapomról meg annyit, hogy foggalmam sincs. Azt hiszem Rev: 2.1 de nem 100% csak pár hónapos szóval nem régiség. Nagyon szeretem csak nekem ASUS lap után kicsit bonyolult volt beállítani. De tény hogy jobb annál.

Megnéztem a kedvedért a dobozát :) Rev: 2.1 em van .

[ Szerkesztve ]

(#284) Dr.Én válasza BalintUG (#282) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

FEjlődés sajnos rohamosan felgyorsult, ezt már tapasztaltam a számitástechnika terén.
Az ára szerintem nem fogy megtérülni, 100%-an, sajnos
A gyertya elfogyott :D A 100W-os izzokat meg már kilöttem.Amugy nem kapcsolom fel, inkább sötétben mászkálok.

(#285) Dr.Én válasza BalintUG (#283) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

Nekem is pár honapos és mégis Rev 1-es :)

Köszi
Most lépek aludni, mert holnap korán kelek sajnos :((( Jó éjt
A procirol meg várom a beszámolot :K Mind tuning mind amugy :R

[ Szerkesztve ]

(#286) BalintUG válasza Dr.Én (#284) üzenetére

BalintUG
(tag)

:)

(#287) BalintUG

BalintUG
(tag)

Na all Fellövöm magamra a pizsamát. Téptem aludni kösz a hozzászólásokata fejeseknek :D jó kockuást :)

(#288) Chaser válasza ecet (#263) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Bocs hogy szóba hoztam az E8300-at :B :) Nálam 1 a biztos, 20k-nál többet nem adok ki prociért, majd meglátjuk mit hoz az ősz:D

(#289) joshua7 válasza KMT (#278) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Hipotézis az egész, nem fogok venni quad-ot, főleg nem nyárra. :) A hűtő viszont nem fog ártani, már most is idle 4-5 fokkal több ebben a melegben. EIST és társai alap. ;)

Semper Fi

(#290) KMT válasza joshua7 (#289) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

Akkójóvanakkó. :)

ecet:
3.6 giga azért elég meggyőző 1,25 V-on. Ez már tetszik. :C

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#291) lala42

lala42
(őstag)

Nos én ma hoztam egy E8200-as procit. De sajna ma dolgozok reggelig :((( és csak holnap tudok bővebbet mondani. De a berakás után 8*410-en ment Cod4-el. Azonban az alapfesz (1,225) fölé nem nagyon mentem, mert csak próba még.
Gigabyte P35 DS3,Geil 2*1GB 800 4-4-4-12 gyári proci hűtés, (1 lemaradt E6550-ről) T1 pip.+ventis chip hűtés,ATI Radeon Shapphire 2900 Pro. A nyúzás holnap reggel kezdődik. Lesznek eredmények és képek, de első látásra a 6550 jobban éri a pénzt :DD

Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "

(#292) lala42 válasza public73 (#264) üzenetére

lala42
(őstag)

Mint az alább is írtam, én ma raktam be egyet tesztelésre a gépembe, E6550 helyett. Első látásra nem úgy néz ki,hogy megérte. A szorzója egy kissé szükösnek tűnik, 6-9 de első látásra talán beválik. Holnap reggel nyúzom szét a gépet :DD Holnapután már lesznek un. béta eredmények :C

Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "

(#293) ecet válasza lala42 (#291) üzenetére

ecet
(fanatikus tag)

Én spec kíváncsi vagyok az eredménykre( milyen FPO, VID) de ha nem elírás az E8200 akkor ez a Te topicod : [link] ;)

UT 4evr!

(#294) public73 válasza lala42 (#292) üzenetére

public73
(senior tag)

kíváncsian vár(juk)om a remélhetőleg faja eredményeket! ;)

mod:vazze!
csak most látom én is, hogy ez 8XXX-es proc, amiről beszélsz! :Y
akkor cseréld le gyorsan egy e7200-ra és akkor gyere vissza! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#295) lala42 válasza public73 (#294) üzenetére

lala42
(őstag)

Bocsi ezt elnéztem. De már fáradt vok. Lépek is ! :W

(#296) Armando_19

Armando_19
(PH! addikt)

Hát, első benyomásra senkinek nem nagyon ajánlom a procit.. lehet nálam van most egy hulla darab, de alacsony fsb-vel még 3800-on sem tudtam stabil működésre birni... nekem ez nagyon kevés

(#297) rollins válasza Armando_19 (#296) üzenetére

rollins
(őstag)

max 1.3V-ig milyen órajelet bírt?

(#298) g@bo válasza ecet (#263) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

én 6550-ről váltottam, minimális ráfizetéssel, igy megérte.

de nem vagyok meggyőződve arról, hogy sokat nyertem volna vele... :DDD kb ment ennyit a 6550 is, és több volt a cache.

(#299) Dr.Én válasza Armando_19 (#296) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

:Y Láttam hogy sokat szenvedtél a procival.Szóval Most is csak szenvedsz vele :((( Ez nem jól hangzik
Instabil a gép ezen órajelen?

(#300) Chaser válasza Dr.Én (#284) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Gyertya és 100W-os izzó közt megfelel egy USB-s LED lámpa is:) Azért csak jobb mint a sötétség:D

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.