hmm 12hó mulva Nehalem?
Durva.
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu
hmm 12hó mulva Nehalem?
Durva.
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

ok. akkor ha nincs NDA miért nem látok egyetlen egy hivatalos/nem hivatalos 45nm-es proccrol se tesztet? XS-en már kb 1 hónapja láttunk képeket ahogy mutogatták egymásnak a procikat, és mivel énis extrém tuningolok ez az eredmény kicsit túlzónak tünik első hallásra + nincs kép ami igazolja ezért kétkedek, ami sztem absz normális ebben az esetben. ez a nov. 12 honnan van?
••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••
#301 es #302:
''XtremeSystems.org Demos 5.5GHz+ Quad-Core Yorkfield''
Azert nem latsz teszteket mert meg csak 3(?) oraja jelentettek be hivatalosan? Ott futtatak a demokat, a Cinebench meg a kepen is van. De latom valami oknal fogva keptelen vagy elhinni hogy egy mar tomeggyartasban levo 45nm proci ugyanolyan hutessel 300Mhz-vel tobbet megy mint egy 65nm valtozat. Hogy miert hiszed vagy miert nem nekem tenyleg mindegy, csak egy kis jozan esz kell hozza nem kell extrem tunigolnod semmit.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
hát akkor jön. 
IDFen élőben rekordok megdöntése ''We saw a couple of world records broken, including a new world record for Cinebench R10 (32-bit).'' fél világ láttára hamisítás?
Enyhén valószinűtlen.
Na megjott az elso teszt is:
[link]
Intel's Stoakley platform and 45nm Xeons
Az E5472-es 3Ghz 80W 12MB cache Xeon szerepel benne.
[Szerkesztve]
Itt a masik, ugyanazzal az E5472-es processzorral:
[link]
Bahh nemtom honnan lopták, de előbb kapták meg mint mi...

Ok. látom nem vagy képben, olyan hütéssel amit a demo-n láttam, még 5ghz-et se nagyon mentek eddig 4 magos procik, és mivel marhára nem látom még most sem az 5.5ghz-es cpu-z-t talán meg teccik engedni, hogy első hallásra nem hiszem el..
de mind1, biztos én vagyok a hülye, kár hogy egy szot sem emlitettem a szerver procikról, desktop Yorkfield tesztre vagyok kivancsi nem Xeon-okra..
LOL, en nem vagyok kepben 
Mister Xtreme Overcloker, nezd mar meg azokat a teszteket. Az uj 45nm cucc 3Ghz-n kevesebbet eszik terheles alatt mint a regi 65nm 2.33Ghz-n. Szrinted milyen potencial van benne?
''...biztos én vagyok a hülye, kár hogy egy szot sem emlitettem a szerver procikról, desktop Yorkfield tesztre vagyok kivancsi nem Xeon-okra..''
Ehez mar tenyleg nem tudok mit hozzatenni, de azt hiszem nem is kell. 

Látom srácok kicsit felpörögtetek itt a topicban 
Bevallom tényleg hihetetlennek tünik az a cca 5Ghz,de én azt mondom úgy legyen.. De én is azon a nézőponton vagyok,hogy hiszem ha látom 
Egyébként most ez a nov. 12 a 45nm-nek úgy általában,vagy a desktop platform megjelenésének időpontja? Mert ugye nekünk valami desktop dolog kéne.
Az előzetes hirekben amugy ennél nagyobb TDP-k szerepeltek. Ez viszont igy igéretes 
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
A Harpertown Xeon (is) csak 771 lábú, jól informáltak szerint mindig a Yorkfield 4 tuninglábát vágják le. 
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
Egyelőre csak szerver procikról van szó, nyilván az AMD-n múlik, mit csinál az Intel. Én a helyükben kiadnék valami Extreme asztali procit karácsony előtt...

Ok,már megijedtem 
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

semmi gond, láttam már más topic-ban is szereted a vitákat, ne izgulj nem hagylak unatkozni 
ha olvasnád a quad topic-ot tudnád, hogy kb ugyanolyan TDP-ről hallottunk a york-al kapcsolatban mint a kentsfield-nek van + wolfdale-s eredményeket se láttunk, erre a semmiböl jön egy kompresszorral 5.5ghz, és látom még mindig nem fogod, hogy annyi a bajom, hogy nem NEM HISZEM amig nem látok CPU-Z-t és rendes rendszerfotót.. (egyébként az első info a fudzilla-ról volt linkelve, csak ugy mellékesen)
ugye ezt most direkt csinálod? vagy tényleg azt hiszed, hogy annyira kretén vagyok, hogy nem tudom mit irtam? nem egy szerver lapban dual socket-es rendszer tesztjét akarom látni, hanem Asus P5xxxx lapban xxxx órajelen, az xxxx proci ellen, ddr2/ddr3 ramokkal, olyan programokban / játékokban amit mindenki használ.. engem egy ilyen összehasonlítás nem érdekel, bármit is lehet belőle leszűrni..

ha minden igaz, akkor Fugger nyomta azt az 5,5G-t 
••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••
Nehalem nyúz az IDF-ről:
''In its ''largest configuration,'' Nehalem will pack eight CPU cores onto a single die. Each of those cores will present the system with two logical processors and be able to execute two threads via simultaneous multithreading (SMT)—a la HyperThreading. So a single Nehalem chip will be able to execute 16 threads at once.''
Kész Nehalem wafer Otellini kezében:![[kép] [kép]](http://www.techreport.com/r.x/2007q3/nehalem-wafer.jpg)
A tervező mérnök rövid beszámolója:
''In its ''largest configuration,'' Nehalem will pack eight CPU cores onto a single die. Each of those cores will present the system with two logical processors and be able to execute two threads via simultaneous multithreading (SMT)—a la HyperThreading. So a single Nehalem chip will be able to execute 16 threads at once.
Hinton said the design team put quite a bit of effort into improving single-threaded performance in Nehalem, and claimed that each feature added to the chip had to meet stringent power-efficiency guidelines, as well. Nehalem will integrate a high-performance memory controller and a new chip-to-chip interconnect known as QuickPath—both provisions similar to AMD's Opteron processors.''
Röviden: A legnagyobb méretű verzió 8 magot fog tartalmazni, mindegyik HyperThreading-es lesz, összesen 16 szálas utasítás-végrehajtást támogatva. Emellett az egyszálú utasításvégrehajtáson is javítottak. Az energiahatékonyság kiemelt szempont volt végig a tervezésnél. Integrált memóriavezérlő és egy QuickPath nevű új chip-chip kapcsolat kerül bevezetésre (akár az Opteronoknál).

Végre...

+ tegyuk hozza, hogy szerintem Fugger lama az ilyen PI benchekhez
.
. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"

16 logikai proci egy chipen. 
De viszont ha AMD nem tud feljönni, akkor fuccs a jó Nehalem áraknak. 
www.HunnyF1.com
Hát ez nem gyenge! 

hi emberek.latom irtatok hogy csak az asus p965-os lapja fogja tamogatni az uj 45nm-es proccokat.van valami eselye hogy mennyen mas gyarto lapjaban mondjuk a 2 magos E8*** szeria? 
Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

Végre csordogálnak az infók és a tesztek ![;]](/dl/s/v1.gif)

ez a minyimum elvárás
[Szerkesztve]
(#327) shabbarulez válasza shabbarulez (#326) üzenetére

Két érdekesebb slide az IDF prezentációból:
Az elsőn lehet látni a 45nm-es gyártástechnológia selejt aránya szépen javul, egy év múlva mire jön a Nehalem már egész kiforott lesz.![[kép] [kép]](http://inteldeveloperforum.com.edgesuite.net/fall_2007/070918_pso/slide34.jpg)
A másodikon az látszik a Nehalemnek és az utód 32nm-es fejlesztésnek is lesznek további SSE fejlesztései, de az elnevezéséből ítélve kisebb léptékű. Úgy tűnik az AMD féle SSE5 felé nem pályázik az Intel.![[kép] [kép]](http://inteldeveloperforum.com.edgesuite.net/fall_2007/070918_PG/slide64.jpg)

Meglepoen jol megy tuningszempontbol, amiben lehet(!), hogy kozrejatszik az uj tranzisztortechnologia!......
Naggggyon durva: [link] 
Nem kéne annak angolul megtanulni, aki angol nyelven híreket ír egy weblapra? 

A mostani P35-DQ6 lapomban menni fog a 4 magos Yorkfield? / Q9550 /
Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!
Akkorha jól értem a p35-ös lapokkal kompatibilis lesz a 45nm. Jól értem?

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

jól érted
AMATŐR:
meghajolsz saját magad előtt? 
hámenjenmáapi....ba
maybe the fastest gaming config. naja 2 szerverprocival meg 2gtx-szel....
Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?
(#337) shabbarulez válasza Keldor papa (#329) üzenetére

Azért ez érdekes. Anno 2006 decemberében az Intel azt nyilatkozta hogy 2008-ban a Nehalem lesz az első procijuk amivel átlépik a 4 Ghz-et. Úgy tűnik most ezzel egy markegint jókert beáldozták, de nem igazán értem mire. Hisz semmi olyan veszélyeztetettség nincs AMD oldalról ami ilyen mértékű válaszlépését kívánt volna. Nyugisan kihúzhatták volna 4 Ghz alatt az egy év múlva esedékes Nehalem megjelenéséig.
Viszont ha már most a 45nm debütáláskor, egy még kiforratlan techológiában ekkora tartalékok vannak, akkor az egy év múlva esedékes Nehalemig ezen még sohat pofozhatnak hogy jobb legyen. 
Yes.
8 cores on 4 gigahertz. 

Fudzilla,de kivételesen normális képekkel,szóval hihető,ergo oda..sz 

Érdekes... egyik képen ott van egy Vapo (ha jol látom talán 2 is) a másikon meg két nyamvadt zalman lég? éRdekes. Fudzilla...
szerk : ráadásul ugye a 4giga kompival volt, ami hmm hmm , nem rossz de nem is olyan hudenaezigen komoly
[Szerkesztve]
photofreak.me
nagyon komoly a vas.....

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

Lehet jobban meg kellett volna néznem azokat a képeket. 
ebben inkább a 24/7 4GHz az érdekes, nem simán a 4 giga.

Miért érdekes? Épp ezt mondom ,hogy kompival ment az a 4ghz és egy Cine render idejére, nem pedig 24/7 léggel . 128órás Prime alatt
photofreak.me

Jóvammána! Lehet csak mi vagyunk túl szkeptikusak

A 4 giga sem óccsó, tekintve hogy fb-dimm modulok...
izé
Mi a GHz-től beszélünk alias CPU, nem memóriákról 
Vannak hivatalos árak: 
Q9450 lesz az én pajtásom, mint annó megjelenéskor az E6600! Ugyanazok az árak, mint annó!
Érzem már, hogy együtt leszünk mi jóban rosszban 4GHz felett is. 
Asszem megvan az új legjobb barátom! 

Vajon hozzánk is januárba fognak érkezni? Sajna nemhiszem
Én meg sztem egy Q9300-ra fogok beruházni, remélem arra is rávarrok 80+% tuningot ![;]](/dl/s/v1.gif)
"We are analog players in a digital wold"
Érkezni fog, csak jó helyen kell keresni.