Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#301) Dare2Live válasza Raymond (#282) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hmm 12hó mulva Nehalem?
Durva.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#302) Achill3uS válasza Raymond (#299) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

ok. akkor ha nincs NDA miért nem látok egyetlen egy hivatalos/nem hivatalos 45nm-es proccrol se tesztet? XS-en már kb 1 hónapja láttunk képeket ahogy mutogatták egymásnak a procikat, és mivel énis extrém tuningolok ez az eredmény kicsit túlzónak tünik első hallásra + nincs kép ami igazolja ezért kétkedek, ami sztem absz normális ebben az esetben. ez a nov. 12 honnan van?

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#303) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

#301 es #302:

''XtremeSystems.org Demos 5.5GHz+ Quad-Core Yorkfield''

Azert nem latsz teszteket mert meg csak 3(?) oraja jelentettek be hivatalosan? Ott futtatak a demokat, a Cinebench meg a kepen is van. De latom valami oknal fogva keptelen vagy elhinni hogy egy mar tomeggyartasban levo 45nm proci ugyanolyan hutessel 300Mhz-vel tobbet megy mint egy 65nm valtozat. Hogy miert hiszed vagy miert nem nekem tenyleg mindegy, csak egy kis jozan esz kell hozza nem kell extrem tunigolnod semmit.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#304) Dare2Live válasza Achill3uS (#302) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hát akkor jön. :)

IDFen élőben rekordok megdöntése ''We saw a couple of world records broken, including a new world record for Cinebench R10 (32-bit).'' fél világ láttára hamisítás?

Enyhén valószinűtlen.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#305) Raymond válasza Achill3uS (#302) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na megjott az elso teszt is:

[link]

Intel's Stoakley platform and 45nm Xeons

Az E5472-es 3Ghz 80W 12MB cache Xeon szerepel benne.

[Szerkesztve]

(#306) Raymond válasza Raymond (#305) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt a masik, ugyanazzal az E5472-es processzorral:
[link]

(#307) Gorneck23 válasza Raymond (#305) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Bahh nemtom honnan lopták, de előbb kapták meg mint mi...

(#308) Achill3uS válasza Raymond (#303) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

Ok. látom nem vagy képben, olyan hütéssel amit a demo-n láttam, még 5ghz-et se nagyon mentek eddig 4 magos procik, és mivel marhára nem látom még most sem az 5.5ghz-es cpu-z-t talán meg teccik engedni, hogy első hallásra nem hiszem el..
de mind1, biztos én vagyok a hülye, kár hogy egy szot sem emlitettem a szerver procikról, desktop Yorkfield tesztre vagyok kivancsi nem Xeon-okra..

(#309) Raymond válasza Achill3uS (#308) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

LOL, en nem vagyok kepben :))

Mister Xtreme Overcloker, nezd mar meg azokat a teszteket. Az uj 45nm cucc 3Ghz-n kevesebbet eszik terheles alatt mint a regi 65nm 2.33Ghz-n. Szrinted milyen potencial van benne?

''...biztos én vagyok a hülye, kár hogy egy szot sem emlitettem a szerver procikról, desktop Yorkfield tesztre vagyok kivancsi nem Xeon-okra..''

Ehez mar tenyleg nem tudok mit hozzatenni, de azt hiszem nem is kell. :)

(#310) Nyugdíjas

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Látom srácok kicsit felpörögtetek itt a topicban :D
Bevallom tényleg hihetetlennek tünik az a cca 5Ghz,de én azt mondom úgy legyen.. De én is azon a nézőponton vagyok,hogy hiszem ha látom :R

Egyébként most ez a nov. 12 a 45nm-nek úgy általában,vagy a desktop platform megjelenésének időpontja? Mert ugye nekünk valami desktop dolog kéne.

Az előzetes hirekben amugy ennél nagyobb TDP-k szerepeltek. Ez viszont igy igéretes :C

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#311) erdoke válasza Raymond (#309) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A Harpertown Xeon (is) csak 771 lábú, jól informáltak szerint mindig a Yorkfield 4 tuninglábát vágják le. ;)

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#312) erdoke válasza Nyugdíjas (#310) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Egyelőre csak szerver procikról van szó, nyilván az AMD-n múlik, mit csinál az Intel. Én a helyükben kiadnék valami Extreme asztali procit karácsony előtt...

(#313) Nyugdíjas válasza erdoke (#312) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Ok,már megijedtem :D

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#314) Achill3uS válasza Raymond (#309) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

semmi gond, láttam már más topic-ban is szereted a vitákat, ne izgulj nem hagylak unatkozni ;)

ha olvasnád a quad topic-ot tudnád, hogy kb ugyanolyan TDP-ről hallottunk a york-al kapcsolatban mint a kentsfield-nek van + wolfdale-s eredményeket se láttunk, erre a semmiböl jön egy kompresszorral 5.5ghz, és látom még mindig nem fogod, hogy annyi a bajom, hogy nem NEM HISZEM amig nem látok CPU-Z-t és rendes rendszerfotót.. (egyébként az első info a fudzilla-ról volt linkelve, csak ugy mellékesen)

ugye ezt most direkt csinálod? vagy tényleg azt hiszed, hogy annyira kretén vagyok, hogy nem tudom mit irtam? nem egy szerver lapban dual socket-es rendszer tesztjét akarom látni, hanem Asus P5xxxx lapban xxxx órajelen, az xxxx proci ellen, ddr2/ddr3 ramokkal, olyan programokban / játékokban amit mindenki használ.. engem egy ilyen összehasonlítás nem érdekel, bármit is lehet belőle leszűrni..

(#315) jugeen válasza Achill3uS (#314) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

ha minden igaz, akkor Fugger nyomta azt az 5,5G-t :)

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#316) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nehalem nyúz az IDF-ről:
''In its ''largest configuration,'' Nehalem will pack eight CPU cores onto a single die. Each of those cores will present the system with two logical processors and be able to execute two threads via simultaneous multithreading (SMT)—a la HyperThreading. So a single Nehalem chip will be able to execute 16 threads at once.''

Kész Nehalem wafer Otellini kezében:
[kép]

A tervező mérnök rövid beszámolója:
''In its ''largest configuration,'' Nehalem will pack eight CPU cores onto a single die. Each of those cores will present the system with two logical processors and be able to execute two threads via simultaneous multithreading (SMT)—a la HyperThreading. So a single Nehalem chip will be able to execute 16 threads at once.

Hinton said the design team put quite a bit of effort into improving single-threaded performance in Nehalem, and claimed that each feature added to the chip had to meet stringent power-efficiency guidelines, as well. Nehalem will integrate a high-performance memory controller and a new chip-to-chip interconnect known as QuickPath—both provisions similar to AMD's Opteron processors.
''

Röviden: A legnagyobb méretű verzió 8 magot fog tartalmazni, mindegyik HyperThreading-es lesz, összesen 16 szálas utasítás-végrehajtást támogatva. Emellett az egyszálú utasításvégrehajtáson is javítottak. Az energiahatékonyság kiemelt szempont volt végig a tervezésnél. Integrált memóriavezérlő és egy QuickPath nevű új chip-chip kapcsolat kerül bevezetésre (akár az Opteronoknál).

(#317) Achill3uS

Achill3uS
(PH! nagyúr)

nah ennyi, ezt vártam :)

[link]
[link]

:Y :C

(#318) Gorneck23 válasza Achill3uS (#317) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Végre... :C :Y

(#319) M3kk válasza Achill3uS (#317) üzenetére

M3kk
(őstag)

+ tegyuk hozza, hogy szerintem Fugger lama az ilyen PI benchekhez :D.

. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"

(#320) hunnylander válasza erdoke (#316) üzenetére

hunnylander
(őstag)

16 logikai proci egy chipen. :Y

De viszont ha AMD nem tud feljönni, akkor fuccs a jó Nehalem áraknak. :O

www.HunnyF1.com

(#321) Keldor papa válasza Achill3uS (#317) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát ez nem gyenge! :C

(#322) PPSH

PPSH
(őstag)

hi emberek.latom irtatok hogy csak az asus p965-os lapja fogja tamogatni az uj 45nm-es proccokat.van valami eselye hogy mennyen mas gyarto lapjaban mondjuk a 2 magos E8*** szeria? :R

Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

(#323) Dare2Live válasza Achill3uS (#317) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:P

(#324) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Végre csordogálnak az infók és a tesztek ;]

(#325) Nyugdíjas válasza Achill3uS (#317) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

ez a minyimum elvárás:D

[Szerkesztve]

(#326) shabbarulez

shabbarulez
(őstag)

Az IDF első nap webcastjai már megnézhetők: [link]

(#327) shabbarulez válasza shabbarulez (#326) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Két érdekesebb slide az IDF prezentációból:

Az elsőn lehet látni a 45nm-es gyártástechnológia selejt aránya szépen javul, egy év múlva mire jön a Nehalem már egész kiforott lesz.

[kép]

A másodikon az látszik a Nehalemnek és az utód 32nm-es fejlesztésnek is lesznek további SSE fejlesztései, de az elnevezéséből ítélve kisebb léptékű. Úgy tűnik az AMD féle SSE5 felé nem pályázik az Intel.

[kép]

(#328) Lalaboy

Lalaboy
(őstag)

Meglepoen jol megy tuningszempontbol, amiben lehet(!), hogy kozrejatszik az uj tranzisztortechnologia!......

(#329) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Naggggyon durva: [link] :C

(#330) erdoke válasza Keldor papa (#329) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem kéne annak angolul megtanulni, aki angol nyelven híreket ír egy weblapra? :F

(#331) AMATŐR

AMATŐR
(őstag)

A mostani P35-DQ6 lapomban menni fog a 4 magos Yorkfield? / Q9550 /

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#332) tlac válasza AMATŐR (#331) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

igen

(#333) CséZé

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

Akkorha jól értem a p35-ös lapokkal kompatibilis lesz a 45nm. Jól értem?

(#334) AMATŐR válasza AMATŐR (#331) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

:R

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#335) tlac válasza CséZé (#333) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

jól érted

AMATŐR:
meghajolsz saját magad előtt? :D

(#336) subaruwrc válasza Keldor papa (#329) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hámenjenmáapi....ba :D maybe the fastest gaming config. naja 2 szerverprocival meg 2gtx-szel....

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#337) shabbarulez válasza Keldor papa (#329) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Azért ez érdekes. Anno 2006 decemberében az Intel azt nyilatkozta hogy 2008-ban a Nehalem lesz az első procijuk amivel átlépik a 4 Ghz-et. Úgy tűnik most ezzel egy markegint jókert beáldozták, de nem igazán értem mire. Hisz semmi olyan veszélyeztetettség nincs AMD oldalról ami ilyen mértékű válaszlépését kívánt volna. Nyugisan kihúzhatták volna 4 Ghz alatt az egy év múlva esedékes Nehalem megjelenéséig.

Viszont ha már most a 45nm debütáláskor, egy még kiforratlan techológiában ekkora tartalékok vannak, akkor az egy év múlva esedékes Nehalemig ezen még sohat pofozhatnak hogy jobb legyen. :)

(#338) Keldor papa válasza subaruwrc (#336) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Yes. :)) 8 cores on 4 gigahertz. :Y

(#339) Nyugdíjas válasza Keldor papa (#329) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Fudzilla,de kivételesen normális képekkel,szóval hihető,ergo oda..sz :Y

(#340) Soak válasza Keldor papa (#329) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Érdekes... egyik képen ott van egy Vapo (ha jol látom talán 2 is) a másikon meg két nyamvadt zalman lég? éRdekes. Fudzilla...

szerk : ráadásul ugye a 4giga kompival volt, ami hmm hmm , nem rossz de nem is olyan hudenaezigen komoly

[Szerkesztve]

photofreak.me

(#341) subaruwrc válasza Keldor papa (#338) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nagyon komoly a vas..... :Y :C

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#342) Nyugdíjas válasza Soak (#340) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Lehet jobban meg kellett volna néznem azokat a képeket. :U

(#343) Keldor papa válasza Soak (#340) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ebben inkább a 24/7 4GHz az érdekes, nem simán a 4 giga.

(#344) Soak válasza Keldor papa (#343) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Miért érdekes? Épp ezt mondom ,hogy kompival ment az a 4ghz és egy Cine render idejére, nem pedig 24/7 léggel . 128órás Prime alatt

photofreak.me

(#345) Nyugdíjas válasza Soak (#344) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Jóvammána! Lehet csak mi vagyunk túl szkeptikusak :) :P

(#346) Balu77 válasza Keldor papa (#343) üzenetére

Balu77
(senior tag)

A 4 giga sem óccsó, tekintve hogy fb-dimm modulok...

izé

(#347) Keldor papa válasza Balu77 (#346) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mi a GHz-től beszélünk alias CPU, nem memóriákról :DDD

(#348) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Vannak hivatalos árak: kép
Q9450 lesz az én pajtásom, mint annó megjelenéskor az E6600! Ugyanazok az árak, mint annó! :Y Érzem már, hogy együtt leszünk mi jóban rosszban 4GHz felett is. :DDD
Asszem megvan az új legjobb barátom! :C

(#349) m4rc! válasza Keldor papa (#348) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Vajon hozzánk is januárba fognak érkezni? Sajna nemhiszem :(
Én meg sztem egy Q9300-ra fogok beruházni, remélem arra is rávarrok 80+% tuningot ;]

"We are analog players in a digital wold"

(#350) Keldor papa válasza m4rc! (#349) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Érkezni fog, csak jó helyen kell keresni. :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.