Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#251) M3kk válasza Soak (#249) üzenetére

M3kk
(őstag)

12.xx hez eleg 3900 is :D.

Egyebkent kivancsi vagyok mikor jonnek ki a tuningosabb ES ek.. ( pl 4ghz leggel ) :D.

. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"

(#252) Soak válasza M3kk (#251) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

és ki mondta ,hogy nem?:)

photofreak.me

(#253) VinoRosso válasza jugeen (#241) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

honnan a pékből szereznek ezek ilyen cpu-t?

(#254) jugeen válasza VinoRosso (#253) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

ők a PC-k celebjei :DDD, kapják a gyártóktól.

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#255) VinoRosso válasza jugeen (#254) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jó nekik, nekem is adhatnának belőlük 1et:) Mié ien kuva lassu a ph mostanába? Vagy csak nálam kell éveket várni mindenre? :(((

(#256) Keldor papa válasza VinoRosso (#255) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nálam is rohadt lassú... Firefox-al már meg se nyitja a fórumot. :( IE7-el és Operával még megy, de szinte minden üzimet 2x küldi el. :((

(#257) tlac válasza Keldor papa (#256) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

nekem firefox-szal megy (2.0.0.6)
néha nagyon lassú, de nincs hiba

(#258) Keldor papa válasza tlac (#257) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Otthon nekem is megy ugyanazzal a verzióval, de most notiról írok, vezeték nélküli nettel... lehet, hogy ez beleszól, hogy nem megy FF-el? :F

(#259) jugeen válasza Keldor papa (#256) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

használj szélessávot ne fríwebet :DDD

(#260) Soak válasza Keldor papa (#258) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

a motor csere miat ilyen lassu, nem nálatok van a hiba :)

photofreak.me

(#261) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

De rég vót ide írva,nah mostmár nem :D

(#262) jugeen

jugeen
(PH! addikt)

[kép]

(#263) Keldor papa válasza jugeen (#262) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Áhh THX, egy ilyen táblázatra már vártam! :R

Nah akkor azt már biztosra kijelenthetem, hogy vagy Q9450, vagy Q9550-et fogok majd venni. Bár utobbi már ilyen 120k felett lesz, az meg drága...

Q9300 a pici szorzó miatt felejtős lesz... meg akkor már 12MB L2-m legyen, ne 6.:)

Kis matek:
Q9300: 333×7,5=2500
Q9450: 333×8,0=2666
Q9550: 333×8,5=2830

Érdekes lesz mostmár a feles szorzókkal is játszadozni!:)

Amúgy biztos vagyok benne, hogy ezek még bővülni fognak... E8600 tuti lesz 333×10-el! (3,33GHz)

(#264) Gorneck23 válasza jugeen (#262) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Csini...lesz miből válogatni...

(#265) Patrick

Patrick
(PH! addikt)

Huh, de nyomul az Intel :D Nagyon kíváncsi vagyok mit tudnak, bár ezek a feles szorzók picit furcsák így elsőre.

Tuningban talán még jól is jöhet ;]

[Szerkesztve]

Két dolog végtelen, a VILÁGŰR és az EMBERI BUTASÁG, de az előbbiben nem vagyok biztos!

(#266) hunnylander válasza Keldor papa (#263) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Ezek szerint a Q9300 lesz a Q6600 (reméljük méltó) utódja. A kevesebb cache miatt lehet, hogy viszonylag jól húzható is lesz, és nem lesz annyira Qazán.

És ha egy időben kerül a piacra az AMD X3-asával, valószínüleg az Intel a Q9300-zal és annak agresszív árazásával szál harcba a 3 magos ellen. Szóval best buy proci lesz úgy érzem.

Az azért szintén látszik a táblázatból, hogy a 3 GHz-es alapórajellel az Intel még nem lövi el az összes puskaporát. Pl. az előzetes hírek szerint 3,33 GHz-es quad-dal akartak kijönni ez év végén, de a K10 gyenge kezdése és órajel problémája miatt teljesen felesleges azt ellőni. Majd jövőre. Szokásuk szerint többször is rá akarják sózni a méregdrága Extreme-jüket a nagyigényű és/vagy Extreme sznob vásárlókra.

www.HunnyF1.com

(#267) jugeen válasza hunnylander (#266) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

ott a TDP, az eléggé elmagyarázza, hogy ugyanolyan Quazán lesz.

(#268) Keldor papa válasza hunnylander (#266) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Most olvastam róla, hogy az Intel is tud csinálni 3 magosat, ha akarnak. Ezt elvileg ők állították...

(#269) Gorneck23 válasza Keldor papa (#263) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Számomra is érdekes az a 0,5. 9300 sztem nagyon jó vétel lesz annak, aki kimondottan 4 mag miatt vesz procit...a több cache meg majd elválik valójában mennyit hoz, hogy tényleg megérje a plusz lóvét rá...eddig nem sokat adott...

9300 nagyon bejövős....bár még mindig nem hiányzik a +2 mag...

(#270) Ribi válasza Gorneck23 (#269) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Ez a 0.5 szoroz kicsit aggaszt. Mert szerintem a mostani 965 lapok nem naon szeretik a feles szorzot. Vajon belemegy egy E8400 a lapomba :F

(#271) Achill3uS válasza jugeen (#262) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

a modell számozással látom lesz hajazás itt is :)
és mi van a wolfdale extreme-el? X8600? 3.33? :D

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#272) Keldor papa válasza Ribi (#270) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Eddig úgy néz ki a dolog, hogy csak az ASUS 965-ös lapjai fogják támogatni a Penryn-t...

Normális tuning esetén P35 biztos kelleni fog alájuk szerintem.

(#273) Gorneck23 válasza Ribi (#270) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem csodálkoznék összeroppana egy kis proci gerjesztéstől...:D Tuti lapot cserélnék és úgy bele a penryn...

Keldor: Azt nem értem ilyen kor hol van a sok zöld aki egyfolytában fikázza az intelt, hogy kényszerít a lapcserére...igazából meg mennek az új procik is csak nem nagyon kell tuningolni vagy ésszel...

(#274) Nyugdíjas válasza jugeen (#262) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Jóvan,fellélegezhetek,akkor nem kell erre költeni most :D Vegyünk gyorsan DDR3-at :DDD

Najó viccet félretéve: Várakozásaimnak megfelelően ezek is fűteni fognak rendesen. Hiába 4mag az 4mag,nem lehet vele micsinálni. Akkora teljesitmény van,hogy muszáj hűteni valami komolyabb berendezéssel :) Egyébként viszont kiváncsi vagyok ténylegesen mennyivel fognak többet tudni. Valaki jól tájékozott kolléga? Én valami 20%-ra emlékszem,de lehet ez marhaság :F

Na mind1, Q9550,9450 elég jó cuccnak tűnik,kiváncsi vagyok mi lesz a bevezető árképzés...

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#275) hunnylander válasza Nyugdíjas (#274) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Inkább csak 5-10% vagy néha még annyi sem. Alkalmazásfüggő. Ne feledjük, hogy ez csak a Core 2 architekúra zsugorítása és továbbfinomítása.
[link]
[link]

Viszont az SSE4 miatt, az arra optimalizált (pl. SSE4-es DivX) alkalmazásokkal majdem kétszer gyorsabb lesz mint a Conroe/Kentsfield. Szóval például videókódolásban, és a majd megfelelően optimalizált alkalmazásokban tutira alázni fogja a jelenlegi Core 2-ket.

Ami a 95W-os (kezdő) TDP-t illeti, mennie kell majd annak lentebb is egy későbbi stepping-gel. A Kentsfield korábban 130W és 105W TDP-jű volt, csak a G0-val tudtak lemenni 95W-ra, ami szerintem tűrhető a cserébe kapott teljesítményért.

www.HunnyF1.com

(#276) harkai

harkai
(kvázi-tag)

Micsoda dolgokat látok itt, már érzem a quad extremet a gépemben, úgy 5 év múlva, érdekesek a 0,5ös szorzók,meglássuk...

Gigabyte DS3[F10] # E6300@2800MHZ 8] # 2*512/800 Geil Value # MSI 6600GT

(#277) Nyugdíjas válasza harkai (#276) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Szted hol lesznek már ezek 5év múlva? :U

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#278) hunnylander válasza Nyugdíjas (#277) üzenetére

hunnylander
(őstag)

A legtöbb a szeméttelepeken és lepukkant vagy skót cégek őskövület gépeiben. És majd csak éppenhogy fut rajta az akkori Windows. :DDD

[Szerkesztve]

www.HunnyF1.com

(#279) Raymond válasza harkai (#276) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

5 ev nagyon hosszu ido. Foleg ugy hogy itt a 45nm-re valtas az ajto elott, nem egesz ket ev mulva jon a 32nm. 2012-re mar egy prociban a mostani Core2 mg megfelelobol lesz minimum 16, de inkabb tobb (persze mar mashogy fognak kinezni - lasd Fusiuon es Larrabee - de ebbe itt nem akarok belemenni csak valamihez viszonyitani kell). Ezen kivul lesz meg rajta legalabb 64MB memoria kulonfelel cache-ek formajaban.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#280) Raymond válasza hunnylander (#278) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja, a 4 mag 8MB L2 cache-nek megfelelok lesznek majd az olcso Tesco gazdasagos notikban :)

(#281) shabbarulez

shabbarulez
(őstag)

Nehalem has 4 to 8 cores [link]
Nehalem pictured [link]
32 nanometre waffers out [link]
5.56 Ghz for Yorkfield on a fridge [link]
Intel wants that all the cores on its die to work [link]

(#282) Raymond válasza shabbarulez (#281) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az idiota Fuad oldalara valo linkeles helyett itt van minden fent emlitett egy cikkben, normalisan leriva: [link]

(#283) Achill3uS válasza shabbarulez (#281) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

5.56 Ghz for Yorkfield on a fridge
hiszem ha látom, de valóban hallottam valamit, hogy fugger már teszteli a procikat, sőt ki is nyirt 2-t, meg, hogy olyan pi-t fog menni, hogy a teamjapan még 6ghz-en se hozza be.. persze persze :D elöbb a képet aztán a rizsát :D

(#284) jugeen válasza shabbarulez (#281) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

sry, de fudzilla-t olvasni vétek, mint a bl*kk-et is! :DDD

(#285) tlac válasza Achill3uS (#283) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

nesze neked kép és rizsa: [link] :D

(#286) Achill3uS válasza tlac (#285) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

omg :DDD

(#287) Raymond válasza Achill3uS (#286) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ott van az Anandtech-es cikkben a kep a demorol ami a podiumon zajlott.

(#288) jugeen válasza tlac (#285) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

laci vazz ez erős volt :O :W :DDD

(#289) Achill3uS válasza Raymond (#287) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

hát engem egy ilyen kép nem győz meg semmiről, ok intel + ott van fugger, de sehol egy screenshot, valid.. persze mer nda van, de akkor meg minek kell dobálózni ilyen számokkal ha semmivel nem lehet/szabad bizonyitani.. de tegyük fel h tényleg elért kompresszor/cascade hütéssel 5.5G-t -> kickass :DDD

(#290) jugeen válasza Raymond (#287) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

kicsit kamu szaga van ennek :)

A shot of the cooling system, three compressors chained together to bring CPU temperatures down to 160 below

most épitenek vw cimborái egy ötös kaszkádot, ami remények szerint elmegy -130-on fél órát. de ne legyen nekem igazam. amúgy ha ez igaz, akkor itt a kompi az aranyérmes, és nem a yf. :DDD

(#291) Keldor papa válasza Raymond (#282) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:C

(#292) Raymond válasza jugeen (#290) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nezzetek nekem mindegy hogy elhiszitek vagy nem csak kisse komikus a hitetlenkedes amikor az ORB is tele van 5Ghz korul futkarozo 65nm Core2 magos procikkal es ezeket az eredmenyeket ugyenezek az XtremeSystems-es csokak rakjak oda.

(#293) Achill3uS válasza jugeen (#290) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

naja, kicsit fake szagu, mindazonáltal láttam cascade-ot -170 fok alatt is már, RickY bácsitól :D megkeresem a linket és átdobom priviben :)

(#294) Keldor papa válasza shabbarulez (#281) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Középfokú angoltudásom ellenére ezzel a szöveggel egy kicsit meggyűlt a bajom
Intel wants that all the cores on its die to work
Tehát itt arról van szó, hogy Intel bácsi azt akarja, hogy az összes magjuk rendesen működjön mind a 4 és mind a 8? Tehát akkor ez lenne a válasza az AMD X3-ra, hogy bocsi, de mi inkább kevesebb selejtet csinálunk és rendesen 4 ill. 8 magosként lesznek eladva?
Kedvesek :C
Ezzel lenne még bajom:
It looks like Intel clearly wants to go quad and eight cores and sixteen thrads so the future is muti cpu and multi threaded.

thrads szó mit takar? :F

(#295) jugeen válasza Raymond (#292) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

nem vagyok hitetlen :) a te szavad egy másodpercig sem vontam kétségbe. a kompi a gyanús nekem. kell egy olyan :) az 5,5G amúgy atomdúrva. :DDD

(#296) Achill3uS válasza Raymond (#292) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

mi is értünk már el 5ghz+ órajeleket conroe-val, és értek már el kentsfield-el is, csak ált. nem ilyen korai ES modellekkel amik kiállíásokon vannak és nem kompresszorral hanem kökeményen ln2-vel. ezért hitetelenkedünk, de mind1 sztem zárjuk le, majd ha fugger kiteszi az eredményeket XS-re mindenki meglátja/vagy nem :)

(#297) jugeen válasza Achill3uS (#293) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

ő építi ezt is. a lényeg a 30 perces működésen van :DDD

(#298) Raymond válasza Keldor papa (#294) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

''thrads szó mit takar?''

Threads. Sima hianyzik egy betu.

A mukodo magokhoz meg annyit hogy mindenki mindig azt akarja hogy az osszes mukodjon, csak ez nem mindig jon ossze :)

(#299) Raymond válasza Achill3uS (#296) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az eredmenyek kint lesznek nemsokara gondolom, nincs semmifele NDA, a teszteket mindenki latta ma.

''nem ilyen korai ES modellekkel amik kiállíásokon vannak''

A termeket Nov 12-en szallitjak ami azt jelenti hogy a tomegtermeles javaban folyik.

(#300) Keldor papa válasza Raymond (#298) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azért Intelék már egy éve gyártják a Quad-Core-jukat 65nm-en, szerintem nincs is sok selejt...:) szerintem a 45nanóval se lesz különösebb gondjuk, ellenben az AMD-vel, mert náluk a 65nm-es átállás se zajlott zökkenőmentesen... mostmeg a natív 4 mag miatt van náluk megint ''bénázás''.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.