Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#151) gykarcsi válasza commanDOS (#150) üzenetére

gykarcsi
(fanatikus tag)

Próbáltad másik távvezérlővel?

(#152) commanDOS válasza gykarcsi (#151) üzenetére

commanDOS
(senior tag)
LOGOUT blog

Persze, próbáltam másikkal is, de ugyanaz az az eredmény. Szétszedten újra az egészet, sehol egy rövidzár vagy hasonló, és veszi is a jelet ha nyomogatom a gombokat, csak fogalma nincs, hogy mit vesz, mert néha magától is futnak a jelek, kivéve tök sötétben, ellenben ha ráirányítom, akkor egyéertelműen észrevenn, hogy a táv jeleit veszi.

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#153) golyani válasza commanDOS (#152) üzenetére

golyani
(őstag)

mérd ki mennyi jön ki a jelnél. asszem nekem vmi 9V-volt aztán hanyomok gombot beesik 5-4 köré, mert asszem vmi 3-4V fesz különbségnke kell lennie h jelnek vegye vagy mi a szösz...

HP Pavilion dv5-1080eh

(#154) tottiboy

tottiboy
(tag)

Hali!

Vmi ilyet szeretnék én is csak van egy olyan aprócska kis problémám h nincs az alaplapomon egyáltalán soros port :DDD :)) Nincs vkinek rajza usb-s kivitelhez ?? jólenne ;)
Előre is thx

Dell Latitude D630

(#155) spieler válasza tottiboy (#154) üzenetére

spieler
(lelkes újonc)

Szia! Az USB-s változat annyiban térhet el ettől, hogy ki kell egészíteni egy FT232BM vagy hasonló USB-RS232 konverter IC-vel. Egy ilyennek az ára kb. 1k.

(#156) Jester01 válasza commanDOS (#152) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Földelés rendben van?
Nem röhögni! Fogalmam sincs miért de az én gyári infra vevõm is ilyet csinált ha nem volt jó a gép földelése.

Jester

(#157) commanDOS válasza Jester01 (#156) üzenetére

commanDOS
(senior tag)
LOGOUT blog

Árnyékolásra gondolsz?
Mert énis kaptam egy ilyen tippet, ugyanis normáls 3 eres kábelre kötöttem, nem 2ér+árnyék.
Ma átkábeleztem, árnyékoló rézharisnyára rákötöttem a '' - ''t...de komolyan mondom még rosszabb, magától vesz mindenféle jelet, persze gondolhattam volna, hogy úgyse fog működni, túl egyszerűenek tűnt :(

(#158) commanDOS válasza golyani (#153) üzenetére

commanDOS
(senior tag)
LOGOUT blog

és külső elektromos zaj, képes ekkora fesz különbséget indukálni a vezetékben?
Sajna kimérni nemtom, nincs hozzá cuccom.

Egyébként meg az egész kábel fél méter, és az árnyékot most kötöttem be, az egész kábelt körbeveszi a rézharisnya, két vége be is van forrasztva és mégis sz@r...

(#159) golyani válasza commanDOS (#158) üzenetére

golyani
(őstag)

sztem nem kell árnyékolni. elektromos zaj nem szól bele ebbe annyira, ugyanis ez egy annyira eccerű cucc mint a lejtő.
vedd ki a fesz szabot és rakd össze anélkül. nekem pl cask azzal ment.

[Szerkesztve]

HP Pavilion dv5-1080eh

(#160) commanDOS válasza golyani (#159) üzenetére

commanDOS
(senior tag)
LOGOUT blog

Ok, kössz.

Én már minden megoldásra vevő vok :DDD
de azért is tűnik ludasnak az árnyékolás, mert ha teljesen elsötétítem az infravevőt, akkoris vesz midenféle jelet, gíy gondolom a kábel szedi fel a zajt..vagy passz...

(#161) golyani válasza commanDOS (#160) üzenetére

golyani
(őstag)

el nem tudom képzelni h a rézkábel hogy veszi az infra jeleket :F :DDD

HP Pavilion dv5-1080eh

(#162) commanDOS válasza golyani (#161) üzenetére

commanDOS
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát infra jelet elég nehezen, viszont a kábelben már elektromos jel megy :D
és ha felszedi a zajt, akkor az bezavarhat neki. full sötét szobában, az egész berakva egy dobozba+ még egybe..és mégis magától veszi a jeleket?? nincs olyan érzékenyi infra, ami ezt megcsinálja, visoznt elektromos jelet simán vehet...
jobbnak látom, ha veszek egyet, túl sok ideg van már vele, nem éri meg :DDD

(#163) Jester01 válasza commanDOS (#157) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Nem árnyékolásra gondoltam, hanem a számítógéped földelésére.
Szerintem nem az infrát zavarja, hanem a sorosportot.

Jester

(#164) gykarcsi válasza tottiboy (#154) üzenetére

gykarcsi
(fanatikus tag)

Csá! Ha érdekel van rajz, egy cseh gyerek csinálta Attiny 2313-as chippel, a progi is meg van hozzá, hátránya nyák-ra kell csinálni, és kell égető hozzá

(#165) gykarcsi

gykarcsi
(fanatikus tag)

Lejart az ido nem tudtam modositani, most talaltam meg az oldalt
[link]

(#166) gykarcsi válasza commanDOS (#162) üzenetére

gykarcsi
(fanatikus tag)

Ne add fel! Nézd át mégegyszer, nincs-e valahol rövidzár, én is rengeteget vacakoltam vele, de összejött a dolog, vagy csinálj egy másik fajtát ami a girder progival megy.
[link]

[Szerkesztve]

(#167) golyani válasza commanDOS (#162) üzenetére

golyani
(őstag)

te 1338-as infrát vettél? elvileg 1738-as kéne...

HP Pavilion dv5-1080eh

(#168) t_ferenc

t_ferenc
(őstag)

hali!

nem tudom ki ennek a topiknak a gazdája, de egy igen komoly problémám/kérdésem lenne:

egy kedves barátom mozgássérült. számítógépek és infra segítségével azonban szinte mindent tudna irányítani a környezetében. azért csak tudna, mert szinte állandóan akadályokba ütközünk az programok távírányítókra való ''megtanítása'' közben. ha van olyan aki tud nekünk segíteni az kérem keressen meg emailben. cím az adataimnál található. :R

if you fall seven times, stand up eight

(#169) commanDOS válasza golyani (#167) üzenetére

commanDOS
(senior tag)
LOGOUT blog

Hali!

Nem, TSOP 1738 Infrát vettem. A gond nemtom mi, de valószínű megoldódik, odaadtam a cuccost egy hozzáértő havernak :D , neki is ugyanilyen infrája van és évek óta műxik, holnap hozom el tőle, aztán majd elmonodm mi volt a baja, hogy esetleg más is tudjon okulni, de lehet csak v.mi szarvashiba :DDD

(#170) gabor128 válasza commanDOS (#158) üzenetére

gabor128
(fanatikus tag)

Árnyékolást csak 1 ponton földelünk. Próbáld ki így, hátha.

(#171) commanDOS válasza gabor128 (#170) üzenetére

commanDOS
(senior tag)
LOGOUT blog

A cucc már műxik, ki lett cserélve az infra vevő meg kapott egy plussz kondit. és lám működik :)
most már a winlirc-el vok meglőve... indításkor hibát jelez, illetve ha a beállítás végén okézni akarom, akkoris. : ''Winlirc failed to initialize.
Would you like to change the configuration
and try again?''

(#172) sto1911

sto1911
(PH! addikt)
LOGOUT blog

En is szeretnek egy iyen USBs vevot epiteni.

Ket kerdesem lenne:

Kapcsolasi rajzot es alkatreszlistat tud-e valaki adni?

Milyen taviranyitoval mukodik? Ha a piacon veszek egy sok-in-one iranyitot, azzal is fog mukodni?

Vagy ne foglalkozzak az epitessel, hanem rendeljek innen? [link] Rendelt mar vki innen?

Az adatlapomon levő gép eladó lehet, vízhűtéssel + pumpa nélküli vízhűtés is! Érd. privátban!

(#173) sto1911

sto1911
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Meg valami: milyen programokat tudok vele iranyitani? CSak azt, amihez pugin van, vagy akar wordot meg quaket is? :)

Az adatlapomon levő gép eladó lehet, vízhűtéssel + pumpa nélküli vízhűtés is! Érd. privátban!

(#174) sto1911

sto1911
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kozben olvasgattam, es lenne meg egy kerdesem. Meg lehet-e oldani a taskvaltast az iranyitoval? Vagy csak az aktiv ablakra vonatkozik az iranyitas?

A programozas idoigenyes/bonyolult?

Sima, telefonhoz valo irda alkalmas a taviranyitasra?

[Szerkesztve]

(#175) golyani válasza commanDOS (#171) üzenetére

golyani
(őstag)

ott próbálgatni kell a comportokat.
és mivel fogod tartósan működésre bírni? milyne progival? mert winlirc-el magában maxa hangerőt meg a Mute-t tudod használni. én a girderre nme bírtam rájönni h hogy kell. ha vki tisztán le tudi magyarázni az jó volna. illetve az volt a baj h egy idő után nem akarta venni a jeleket.

HP Pavilion dv5-1080eh

(#176) commanDOS válasza golyani (#175) üzenetére

commanDOS
(senior tag)
LOGOUT blog

uICE-t megpróbálom, lirc már műxik, be kellett tanítani.
uICE-t beállítottam úgy, hogy a lirc-től kapja az infót, addig gondolom okés, de utána már megvok lőve. Azt mondtad ha jól emléxem, hogy te jetaudio-val használtad. Hog sikerült belőni? Mert pl nyomok egy gombot, akkor a uice kiírja a táv nevét, mait adtam neki al irc-ben, meg a gomb nevét pl.: Play. ehhez tok rendelni billentyűt, de a többi gombot hiába nyomogatom, azt már magamnak kell beírkálni. és még utána a másik fülön van egy rakás beállítás, kicsit elvesztem benne :U

(#177) golyani válasza commanDOS (#176) üzenetére

golyani
(őstag)

hát én elneveztem az on/off-ra ki-be kapcsolja a jetet.
aztán hangerőt a masteren állítgatom jet fix 95%-on van.
a köv szám az b
az előző az z
szünet az space
indítson lejáccást az x
köv album
CTRL+Page down
előző az CTRL+Page up
ha ígyn memenne akkor jetbe megnézed a gyorsbilleket és azokat beállítod uIce-be.
jaigen uice-t hogycsináltad meg h jó legyen?
a számok azok egyértelműen számok
mute az mute.
csináltam disc vagy file gombot is :)

[Szerkesztve]

HP Pavilion dv5-1080eh

(#178) commanDOS válasza golyani (#177) üzenetére

commanDOS
(senior tag)
LOGOUT blog

Uice csak trial még, majd később megpróbálok vele babrálni. lényeg, hogy be legyen állítva, billentyűket ismerem nem azza van nekem a gondom, hanem ezeket a hardware setup fülön kell beállítani? mert még utána az actions fülön is van egy csomó minden, egyenlőre homályos ez még nekem...
mert ott lehet talán gép li/be kapcoslást állítgatni, meg talán, hogy a parancs adott ablakon belül csináljon v.mit vagy az asztalon asszem, ablak átméretezés meg progikhoz rendelni talán...

(#179) golyani válasza commanDOS (#178) üzenetére

golyani
(őstag)

olyat kell keresni ha parancs adott alkalmazáson belül vagy mi. ott tallózással ki kell válaszatna a jet-nek az exejét és van lebt egy sor ahova me kell adni a bill parancsot.
már nme szórakoztam vele vagy 4 hónapja nem tom fejből.

HP Pavilion dv5-1080eh

(#180) commanDOS válasza golyani (#179) üzenetére

commanDOS
(senior tag)
LOGOUT blog

köszi!
Media player c-t már sikerült működésre bírni nagy nehezen a winlirc-el. Jetaudio még tartja magát :D
csak az a baj, hogy a uICE-rendszeresen meghal egy használat után. még kérdéses így, hogy fogom megoldani.

(#181) csimmasz

csimmasz
(fanatikus tag)

Hali.
Infra guruktol segitsetek légyszi.
Van egy kis gondom az infrámmal.
Egy ma600-as port,ami remekül működik ha telefonnal kapcsolatot hozok létre,de a winlirc-et viszont nem bírom működésre bírni.
Valami hiba miatt nem engedi konfigurálni,hiába a com 1-en van az eszköz.
más progik sem-(ir asistant,uice,girder)
Olyan mint ha nem is lenne ir portom,mi leheta gond?
XP sp2,tüzfal lekapcsolva,ezköz beállításai rendben,stb.

http://www.plasticcard.it (Ha kártya kell) http://www.trustcardsystem.com (ha jó fej vagy)

(#182) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Helo nép!:) Van egy pinnacle tunerem távkapccsal, ami infrás..rá lehet őt venni, hogy más progikat is kezeljen? pl winamp, power dvd, kikapcsolás..stbstb...

New world...old thinking...IBM T60;)

(#183) Kernel válasza csimmasz (#181) üzenetére

Kernel
(senior tag)

Irdás megoldást én nem láttam a neten, talán a frekvenciák különbözősége miatt maga hardver nem / sem alkalmas a célra.

Pontosabban én sem tudom, de józan paraszti ésszel gondolkodva az IrDa folyamatos, lehető leggyorsabb adatátvitelre van optimalizálva, sőt talán még a távszabályzók zavaró hatásának (lehetőség szerinti) kiküszöbölése is be van tervezve.

A távszabályzók ezzel szemben primítív, néhányszor 10 bájtos parancsokat nyomatnak, a vevőkben némi sávszűrés is van, többfélét is gyártanak, úgyhogy ezek még egymással sem feltétlenül kompatibilisek, nemhogy az IrDa-val.

(#184) Kernel válasza Chaser (#182) üzenetére

Kernel
(senior tag)

uICE kezeli a Pineacle PCTV-t is.

http://www.mediatexx.com

(#185) róland válasza Chaser (#182) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Rá. Valamelyik topicban már más is kérdezte. Ha kell elküldöm a programozási útmutató nyersfordítását. (Priviben keress meg, ha érdekel.)

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#186) Chaser válasza Kernel (#184) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Köszönöm, utánanézek :R

róland : neked is köszi, és kereslek priviben :R

Találtam egy távkapcsot, ami elvileg kezel sok multimédiás alkalmazást, meg progizható is, 6k nettó egy itteni boltban..de most nem találom:D

(#187) fero02 válasza Kernel (#184) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hy!

Arra van esélyem, h (az adataimnál is szereplő) V-Stream tunerhez is jó legyen a progi?

Nekem igazából csak winamp, meg a kikapcsolás kellene...

Előre is kösz! :R :R :R

Üdv!

"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

(#188) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Már tesztelgetem a progit, frankó így első nekifutásra, thx még1x ;) :R

(#189) *Ropi* válasza Chaser (#188) üzenetére

*Ropi*
(PH! kedvence)

Alternatíva Bluetooth kapcsolattal rendelkező PC és szintén BT-s Symbianos S60 telefon számára: ControlFreak. :R A tel. kijelzőjén realtime látod a desktopot, stb... :C Asszem, ezt semmilyen infra nem űbereli... :D :D :D

A weboldalam: lélekvezérelt esküvői fotográfiák - http://karpatisandor.hu

(#190) Chaser válasza *Ropi* (#189) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Telcsivel én is használtam, de infrán:) Nekem bőven jó, hogy a tuner infrájával más progikat is tudok kezelni, bár azért nem olyan egyszerű mint gondoltam volna..minden gombot progizni kell, és 1 gombot több progi nem tud használni..legalábbis nekem nem jött össze. De pl dvd-nél chapterugrásra, általános hangerőszabályzásra, csatornaváltásra/ a tuner külön progija nélkül/, kikapcsolásra!:D..így is nagyon jó:)

szerk: jah és a tunerinfrájának kb 6 méter hatótáva van, legalábbis onnan még simán működött:)

[Szerkesztve]

(#191) Kernel válasza fero02 (#187) üzenetére

Kernel
(senior tag)

Nem tudom sajnos, a támogatott eszközök listája itt van:

http://www.mediatexx.com/hardware.htm

A program beállításai lehet választani eszközöket, olyan előfordul, hogy valami hasonlót választok és működik.

(#192) fero02 válasza Kernel (#191) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

értem, thx! :R

"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

(#193) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ami gépben van most a tuner, azon nincs sorosport, nem tudom csatizni az infrát, de elvileg van beépített infra, legalábbis bios meg eszközkezelő szerint, ez az infra nem jó a tuner távrecsihez? mert nekem nem sikerül életre bírnom...

(#194) JetiRulez

JetiRulez
(őstag)
LOGOUT blog

Helló!
Ez engem is érdekelne. A közeljövőben szeretnék venni a telómhoz 1 USB infra portot és gondoltam, hogy azon keresztül talán menne. Én jetAudio médiapléjerhez szeretném használni a távirányítót. Nos mennyibe kerülne 1 ilyen távkapcs?
Kösz.

Vatera: http://goo.gl/qxkh4 \ http://hardverapro.hu/apro/36_db_eredeti_vhs_videokazetta/friss.html \ Problem? :D

(#195) commanDOS válasza JetiRulez (#194) üzenetére

commanDOS
(senior tag)
LOGOUT blog

Mint már nagyon sokan mondták: IRDA-val nem műxik!!
külön infravevőt kell venned/építened hozzá, kell hozzá 2db kis progi és lehetőleg egy univerzális távirányító. Nekem ez össz 2500pénzből jött ki, de alkatrész árak is áltozóak, illetve rengeteg féle univerzális távirányítót kapni.
Azért kell univerzális táv, mert a gyári cuccok nagyon szűk tartományban működnek és a különböző gombok jelei furcsamód meglepően egyformák és a progi vagy maga a hardver nem mindig képes szűrni a jeleket. Tehát előfordulhat, hogy mind a 20-30 gombot ugyanannak az egy gombnak fogja látni, ergo, nem sok értelme lesz. Univerzálisat meg több száz kódra be lehet lőni és v.melyik tuti műxik. Proginak első körben ajánlanám a WinLirc-et. Ő kapja meg a táv jelét és a beállítások után felismeri a gombokat (play,stop,vol+/- stb stb) Második körben a lejátszó progik számára érthetővé kell tenni a WinLirc kódjait. Erre hivatott az Auto Hotkey nevezetű apró kis script alapú program.
Mindkettő Free progi és szinte mindenre meg lehet tanítani.

(#196) sittes79

sittes79
(senior tag)

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani valamilyen progit
ami támogatja a winfast palmtop
usbés tv tunert?

Köszönöm

(#197) skoos

skoos
(senior tag)

Nekem volt működöképes infrás távszabályzásom, de elszakadt a soros port kábele és nem tudom, hogy szerelhetném vissza. Egy GIRDER nevezetű programmal működött, szerettem is és most megint meg szeretném csinálni.
3 kis tűje van a az infra fejnek ( sacc 1*1,5 cm)...mit mire kössek?
Szeretném, ha segítenétek!!!

KÖszi!!!!!!

ELADÓ KONFIG: P5E¶ E8500@4.2¶ Asus SilentKnight¶ T800 2*1Gb@4-4-3-4@886¶ GigaByte HD 5770 1GB¶ Aurora570¶ ZM500-HPS modular¶ LG DL DVD újraíró¶ SilentMaxx HDD hűtőfiók¶ WD3200KS¶ WD5000AAKS ¶ G5+G15

(#198) skoos válasza skoos (#197) üzenetére

skoos
(senior tag)

fúbameg.
Most nézem a kapcsolási rajzot [link]
és ez nem is 3 kábel helyes kötésén alapszik.... Ehh.

ELADÓ KONFIG: P5E¶ E8500@4.2¶ Asus SilentKnight¶ T800 2*1Gb@4-4-3-4@886¶ GigaByte HD 5770 1GB¶ Aurora570¶ ZM500-HPS modular¶ LG DL DVD újraíró¶ SilentMaxx HDD hűtőfiók¶ WD3200KS¶ WD5000AAKS ¶ G5+G15

(#199) Texasflood válasza fillx (#1) üzenetére

Texasflood
(újonc)

Szia! Engem nagyon érdekelne! hobbielektronika.hu-n már láttam ilyet de az nem USB-s volt! Szóval ha tudsz segíteni és esetleg a PIC-ek programozásában akkor írj mailt! Köszi!

Texas Flood

(#200) skoos

skoos
(senior tag)

Ha valaki vásárolt már a távir.hu-ról, az legyen szíves írjon!

(#201) skoos válasza skoos (#200) üzenetére

skoos
(senior tag)

managed.

(#202) Kernel válasza Kernel (#183) üzenetére

Kernel
(senior tag)

Februári hozzászólásom óta időközben sikerült IrDA porton távirányítani a gépet, sőt jó ideje korrekten működik.

Ehhez ebben a topikban az 5. hozzászólás adott segítséget szoftveres szemponból, a hardvert pedig én találtam ki.

Mondjuk, ehhez nem kellett sokminden, egyszerűen csatlakoztattam egy TSOP infravevőt az alaplap IrDA portjára. Egy ilyen TSOP vevőnek 3 lába van: test, +5 Volt tápfesz. és kimenet. A kimenet megy az IrDA bemenetre (Rx), ennyi az egész.

A TSOP vevők kimenete teljesen kompatbilis az IrDA porttal, ugyanis az léteznek például a TDFS IrDA adó-vevők, ezeknek is pont olyan a kimenete: tokon belül egy földelt emitteres tranzisztor kollektora, felhúzó ellenállással, tápfesz. pedig egyformán 5 Volt.

Tehát nyugalmi állapotban 5 Volt van a kimeneten (logikai 1), majd ahogy veszi a jeleket, 0-ba mennek az impulzusok. A BIOS-ban az IrDA portnál a Hi, Lo beállítások erre vonatkoznak, általában az alapértelmezésen nem kell változtatni egyébként.

Aki esetleg nincs otthon a témában: a TSOP vevők szórakoztatóelektronikai készülékekhez vannak kitalálva, egy tokba integrált infraérzékelő-dióda + erősítő, illesztő áramkör.

TDFS, TDFU sorozat: IrDA porthoz való, egy tokba integrált adó és vevő.

TSOP többféle van, az utolsó két számjegy határozza meg a vivőfrekvenciát, pl:

TSOP1730 --- 30 kHz
TSOP1736 --- 36 kHz
TSOP1738 --- 38 kHz stb.

Tehát láthatóan aktív sávszűrő van a tokba integrálva, ettől függ, hogy melyik vevő mely távirányító jelét képes a legjobban venni. Valószínűleg ez a magyarázata, hogy egy ''rendes'' IrDA vevő nem feltétlenül veszi a távirányítók jelét, mivel nem arra van kitalálva. Egyrészt vivőfrekvencia, másrészt távolsági érzékenység szempontjából például. Kivételek persze előfordulhatnak, illetve TDFS IrDA-val én nem is próbálkoztam, inkább csak olvastam róla, hogy másoknak ritkán sikerül összehozni.

Az említett 5. hozzászóláshoz még hozzátenném, hogy segítségével az infraport virtuális COM portként jelenik meg a rendszerben, ez szükséges ahhoz, hogy a WinLIRC stb. vevő programok kezelni tudják. Azonban ezt a viruális portot nem jó például COM2-re állítani, mert ütközés léphet fel a fizikai COM2 porttal, fagyás stb. COM3-ra állítva viszont gond nélkül működik.

(#203) Kernel válasza Kernel (#202) üzenetére

Kernel
(senior tag)

Pontosabban a 13. hozzászólásban van a leírás, az .inf fájlok módosítását kell elvégezni.

(#204) Router

Router
(őstag)

Sziasztok!

A problémám a következő: Winlirc-et szeretném működésre bírni de USB-s infrával+igor pluginnal nem ment se egy redsnake il200 sorosportos infrával nem tudtam belőle semmit kicsikarni. Csak a barkács megoldás jó neki?

ui.: a távirányítómhoz nem tudok kódot szerezni mert ez egy T-online S100-as távkapcs (gondolom a programot ettől még be lehetne tanítani rá mert ugye ez lenne a lényeg)

(#205) Alfonz64

Alfonz64
(újonc)

Ja ja az a lényeg hogy mindegy milyen távirányitó, bilenytű kombinációkat hozárendeled és már megy is.

Mondjuk egy infrás soros portot te is összerakhatsz:
[link]
vagy rendelhetsz innen is : [link]
én innen rendeltem aszem grid nevű progit küld a cd-n.

[ Szerkesztve ]

(#206) Vagtam

Vagtam
(tag)
LOGOUT blog

Hello!

Van még ilyen cucc ?

üdv :Tomi

Az Ojjektum a vízbű veszi ki a zoxigént, teccikérteni?

(#207) DEXTERke

DEXTERke
(kvázi-tag)

Udv,

hat nem mai hozzaszolasok vannak a topicban de azert beprobalkozom.
Nekem van egy teve tunerem, a hozzatartozo taviranyitoval tok jol tudom vezerelni a pc-t, egy dolgot viszont nemtudok megoldani. Meghozza a gep bekapcsolasat. (Nem standby-bol felebresztest!)

Erre van valami modszer taviranyitot hasznalva?

(#208) DEXTERke

DEXTERke
(kvázi-tag)

.

[ Szerkesztve ]

(#209) kircipeti

kircipeti
(senior tag)

Girder-ben keszitek kulonbozo parancsokat es esemenyeket egy adott programhoz, de mindig ossze-vissza tolti be a kulonbozo keszleteket a programokhoz. Valakinet otlet?

http://tinyurl.com/kircip

(#210) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem értem mit vacakoltok infrával, telefonomon pl. van bluetooth és a géphez lehet kapni 1500-2000Ft ért USB-s adaptert több telefonban van távvezérlés funkció
pl. nekem Sonyericsson W610, W300-ban van azt bekapcsolva lehet távirányítani a gépet
Presenter
Madiaplayer
Desktop
ezek közül lehet választani
a Desktop-ot választva az egeret tudjuk távirányítani jobb egér bal egér enter...

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#211) kircipeti válasza kisza25 (#210) üzenetére

kircipeti
(senior tag)

Hali!

En pont most valtottam a telefonos bluetooth megoldasrol radios taviranyitora (Ati Remote Wonder). Az volt a bajom a telefonossal, hogy kb 2m-re vagyok a geptol, de folyton megszakadt a kapcsolat (ket BT egyseget is probaltam). Ha hivtak, akkor felugrani a billentyuzethez leallitani a filmet, mert addigra a telefonon elment a program. Az akksim par ora alatt lemerult taviranyitokent. Elegem lett belole.

Biztos van olyan, akinek mukodik jol telefonnal a taviranyitas. Eleinte nekem is tetszett, de beleuntam. Most meg szivok kicsit a taviranyitoval :DDD

http://tinyurl.com/kircip

(#212) kisza25 válasza kircipeti (#211) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

régebben volt TV tuner karim ahhoz alapból volt távi :)
az én telóm 10 napot bír éjjel nappal, bluetooth-al mondjuk még nem próbáltam

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.