Ha elveszik az autót akkor szinte biztos, hogy BAR lista lesz belőle.
Ez azért nem mindegy.
MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''
Ha elveszik az autót akkor szinte biztos, hogy BAR lista lesz belőle.
Ez azért nem mindegy.
MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

Én nem mernék ugy venni,mert nekem létsz.az autó,de ha belegondoltok veszteni való nem igen van vele,legfeljebb elviszik az autót,ha nem törlesztik,és addig is keresi vele a pénzt
Csak ezt a mondatod ragadnám ki.
Az autót valószinüleg elveszik, de előtte tárgyalgatnak, hátha tudod fizetni. Viszont ha mégis viszik, akkor számts 2 dologra:
1. az autó értéke (amit bank fog meghatározni) nem fedezi a fennálló tartozást, tahát fizteni kell a különbséget, és ez elég nagy bukta is lehet.
2. azonnal BAR listára kerülsz, ''előnyei'' köztudottak
A 91-es körzetről én írtam. És az emeltdíjas telefonok ilyetén alkalmazását undorítónak tartom, adjon a cég a nyereségéből egy ajándék autót az tiszta. De ebben a formában ezzel is azt a látszatot keltik, hogy milyen nagylelkűek, tőlük még autót is lehet nyerni, csak az autó árát, a sok szerencsevadász betelefonáló dobja össze (és mégannyi nyereséget termel a telefontársaságnak) . Ezt tekintsd magánvéleménynek, mert minden emeltdíjas telefonról és alkalmazójáról ez a véleményem.
voda33hét387öt

Ha másból nem is... Tényleg a nyereményautós akcióból látható, hogy ezek a gyors pénzlehúzás taktikáját választották. Ki fogja ellenőrizni, hogy tényleg sorsoltak ?
Én tegnap voltam az irodájukban, és leginkább egy főiskolás hök-irodára hasonlít. dossziékban egymásra hányva a szerződések, és úgy van berendezve, hogy szinte csak a startvonal hiányzik a futáshoz...
Nem akarok senkit megbántani, és tényleg ez a világ legjobb üzlete, ha 2x2 évig sikerül véghezvinni, hogy fizeti a részleteket. De ez a cég NEM reklámozással foglalkozik. Találtál a honlapjukon REKLÁM árakat ? Csak arról regélnek, hogy hogyan szerezz magadnak új autót ingyen. Tehát EZ a fő tevékenység. Hogy lépj be !
És, amint azt már nálam okosabb emberek levezették, ez a kánaán azonnal megszűnik, ha nem lesz elég új belépő. És hónapról-hónapra hatványozottan kell nőni a belépők számának. (Ahogy normál esetben a hirdetők számának kéne nőni).
Az irodában a hölgy elmondta, hogy bármikor felmondhatják a szerződést. Hozott autó esetén 30 nap felm. idővel, de új autó esetén akár azonnal, indoklás nélkül is. És ez lesz az első lépés, ha nem lesz elég belépő. Pont azt fogják megsz|vatni, aki esetleg pont csak ezért mert beleugrani egy új autóba.

Hogy történik a szemle ? mennyi ideig tart ? mi lesz, ha lesz már 30000 ügyfelük ?
Egyenletes irodánkénti eloszlásnál ez azt jelenti, hogy kevesebb, mint 4 perc jut a szemlére, ha mind az 5 nap, 9.00-18.00 ig megállás nélkül dolgoznak.
Számoljunk másként. Ahhoz, hogy megérje, egy új belépőre juthat 3 régi, és még marad is pénz.
Ha most van 10000 ügyfelük, akkor:
Hónapok..................Régiek...................Újak
Most........................10 000..................3 333
1 hónap múlva..........13 333...................4 444
2 hónap múlva..........17 778...................5 926
3 hónap múlva..........23 704...................7 901
4 hónap múlva..........31 605.................10 535
5 hónap múlva..........42 140.................14 047
6 hónap múlva..........56 187.................18 729
7 hónap múlva..........74 915.................24 972
8 hónap múlva..........99 887.................33 296
ez azt jelenti, hogy minden 100. magyar állampolgár tagja, kell hogy legyen...
9 hónap múlva.......133 183..................44 394
10 hónap múlva.....177 577..................59 192
Ha csak 6000 a jelenlegi létszám, akkor +2hónap.
Első érzésre, és ahogy látom a nagy bumm-ot (ami most van) hirtelen megnőhet a belépők száma, tehát kb. 3 hónap múlva lenne érdemes lelépni. Ha nem, akkor 5 hónap múlva úgyis megindul a lejtő... Havi 15000 új belépő, az naponta (munkanapokon) ~700, azaz 116 szerződés/iroda/nap, azaz 13 szerződés/óra, azaz 4,6 perc egy szerződés...
Nagyon olajozott irodában, nagyon határeset. És az emberek nem kérdeznek, csak kapnak egy tájékoztatót.... amin van x betű ....... 
[Szerkesztve]

Ez az utolsó és befejezem:
Semmit nem lehet, tenni, ha egyszer azt mondják: ennyi.. TE állsz szerződésben a Bankkal, nekik semmi közük az autódhoz, a hiteledhez, sőt...
Ha lenne egy 5 évnél fiatalabb autóm, amin nincs hitel, arra felrakatnám... Szerintem úgysem nézik a hitelt... Csak az vágjon bele, akinek nincs vesztenivalója...
180ezret talán még visszahoz. Ha többet, akkor az nyeremény. De autót venni az egy csomó pluszktg-gel jár, amit már nem hoz vissza...
[Szerkesztve]

Én nem töröm a fejemet ezeken,nállunk mindenkinek ''hozott autója van ''/igaz,h. hitelre/
és ugy válaztottuk meg a törl.részletet,hogy akkor is tudjuk fizetni,ha bukta van az il ferronál,és tudjuk,hogy nehezebb lesz,de remélem menni fog. Amugy meg akkora számok röpködnek itt.....! Nekem decemberben mondta a fotós gyerek, hogy 5000 autójuk van.
Az emeltdijas telefonok nem érdekelnek,aki hivogatja annak vagy nem számit a pénz vagy
picit játékfüggő. Nem értek az egészhez,de figyelek,és sokat hallom,h.egyesek direkt
cserélgetik a hitelre vett autót. Mármint,h.nem fizeti,vigyék,lesz másik,és tényleg. Meg ne kérdezze senki hogy smint! Nem tudom,nem is érdekel,én a tiszta ügyek hive vagyok.
BÁR ide,v.oda vannak akik ügyeskedni igy is tudnak,de ne feledjük,van akinek lesz ami lesz bele kell mennie.Rákényszeriti a helyzet! A gazdagok Nagy része a szegényekből gazdagszik,na meg a hiszékenyekből.
''Kit anya szült,mind csalódik végül.Vagy így,vagy úgy,hogy maga próbál csalni.Ha küzd,hát abba,ha pedig kibékül,ebbe fog belehalni!''

az a baj hogy én is félek az egéssztől,de ha tényleg sikerülne 2-3 hónapon belül egy komolyabb reklámozót szerezniük akkor nemlenne nagyobb gond.ha tényleg beszállna a rafi bank az jót tenne mindenkinek 

Igen ez igy kellemesebb, már régebben kitárgyaltuk, hogy az új autót is érdemesebb használtként bevinni, mert nem vagy elkötelezve, és 180-nal biztosan kedvezőbben meg tudod venni az új autót, ha nem rajtuk keresztül intézed. Csak így érdemes, ahogy ti, amúgy nagy bukó lehet.
Én a 10E autót tippeltem, mert annyi futkos belőlük az utankon, hogy még ez alá is van talán becsülve. Bárhol le álsz, az előtted elmenő autók 1%-a biztos benne van, ez 2M autó esetén is 20000.
A 4 és fél hónap csak bruttó megtérülés, mert ha adózol belőle, és leszámítod azt az 1-2 órát, amit ez leköt az idődböl kb 6-8 hónap a tetljes megtérülés. Szerinzem.
[Szerkesztve]
voda33hét387öt

Nagyon szép remény, amiben bízol, de azért egy kicsit számold és gondold át a dolgot.
Ha 10000 autó van már ilferróéknak, akkor az a Rafi banknak csak egy hónap esetén 600-milliós kiadást jelentene legalább. Nem vagyok egy profi reklámszakember, de szerintem ennyiből, - vagy ennél kevesebből is - már egy igen komoly és ellenőrizhető, mérhető reklámkampányt lehet finanszírozni. (Megjegyzem, ha feltétlenül ezt a hirdetési formát választaná ki, és megkeres másik autóreklámos cégeket, vagy esetleg valami taxi társaságot, akkor ennek az összegnek a durván negyedéből rátetetheti ugyanennyi autóra a reklámját)
Én személy szerint a konkurencia árait ismerve erősen csodálkoznék, ha ezt választanák. (És ismételten felhívnám nyomatékosan a figyelmet, hogy ez csak egy hónapot oldana meg, ha valami mennyei csoda is történne, mert ugye azért annyira ne legyünk hívők, hogy ezt, vagy az ennél még nagyobb összegeket több hónapon keresztül fizetnék.)
(Vissza tud valaki arra emlékezni, hogy a választási kampány idején, amikor az egész város tele volt mindenféle pártok reklámjaival, akkor mekkora összegekről beszéltek??? Én úgy emlékszem, hogy párszáz milliós reklámkiadásokról volt szó, amitől már mindenki meg volt rökönyödve)

''(Megjegyzem, ha feltétlenül ezt a hirdetési formát választaná ki, és megkeres másik autóreklámos cégeket, vagy esetleg valami taxi társaságot, akkor ennek az összegnek a durván negyedéből rátetetheti ugyanennyi autóra a reklámját)''
Megnézem ahogy egy taxicég, tegyük fel a taxi2000, mert ezt már korábban is említetted, előkapar neked 10.000 taxit, amire mondjuk három hét alatt felteszik a hirdetéses matricákat...... ennyit az egyenlő feltételekről. Van szerintem olyan 300 kocsijuk maximum.....

Szerintem egy kicsit több van, de ez ne legyen vitatéma.
Egyébként miért tetetné csak egy taxitársaság autóira a reklámját.
Ennyi pénzből felvehet egy alkalmazottat, aki rendelkezik annyi idővel, hogy mondjuk több taxitársaságot is megkeres, és az összes taxira felteteti. Akkor pedig lehet, hogy már közel kijön ugyanez a szám. (De ha esetleg nem is jön ki, kilométer futásteljesítményben, illetve láthatóságban szerintem biztos többet tudnak nyújtani, mint az Il ferrós autók. (Az a négyszáz millió forint körüli különbség ennyi plusz adminisztrációt talán megérhet)
De más autós hirdetési cégek is rendelkeznek ekkora regisztrált, bevetésre kész autós flottával, csak ugye ők nem fizetnek az autósoknak, és nem is ragasztanak matricát, mert nincsen hirdetőjük. (Még 10.000.Ft. körüli összegért sem.)

Ekkora aktív hirdetési felülettel egyik társaság, cég sem rendelkezik, amelyik ennyi új/új állapotú autót futtatna.
Még anno augusztusban regeltem egy ingyenesen, azóta is keresnek telefonon.....

Szerintem az már teljesen mindegy, hogy 300 autó BP-en, vagy 10000 az országban, ha ennyi pénzről van szó. Ennyiért inkább reklámkampány főműsoridőben valamelyik kereskedelmi csatornán, és akkor azt milliók látják, nem az a száz-kétszázezer, akik összefutnak a 10000 autóval fix útvonalon.
És ez tényleg nem mérhető... Egy cégnek fontos, hogy lássák, megérte-e a kiadott pénz. Autókról, útvonalakról nincs statisztika.

Szerintem azért nem keresnek, mert mint említettem, nincsen hirdetőjük.
Én is regisztráltattam magam, engem sem kerestek. Én kerestem meg őket, és azt mondták, hogy sajnos még nem sikerült hirdető partnert találniuk, ezért nem jelentkeztek. Pedig nekik az elsődleges tevékenységük a hirdetők keresése, az autósok csak spontán jelentkeznek, mert az interneten azért meg lehet Őket találni.

Szia!
Az biztos, hogy nincs hirdetöjük vagy csak tálálgatok?
Nem tom, mitom én.

Ha lenne, akkor gondolom hirdetnének, mert hiszen elvileg ebből akarnának megélni.
Gondolom Én. De úgy látszik, hogy normál körülmények között nem tűnik igazán életképes ötletnek.
Úgy tűnik, - és gondolom, akik ezt kitalálták, azok is tisztában voltak ezzel, mert nyilván azért találták ki így, - hogy a rendszert csak az igen magas belépési díjak, illetve jutalákok működtetik. Ha kisebb összegek lennének, akkor sem biztos, hogy lennének hirdetők, de az szinte biztos, hogy nem tudnának ekkora bevételekhez jutni, nem lenne ennyi ember, aki ilyen befizetéses, megelőlegezéses formában beszállna. (A viszonylag nagy pénzek bűvölete tudja az embereket általában meggondolatlanabbá tenni)
Egyébként milyen más normál indokkal lehet szerintetek magyarázni ezt a magas belépési összeget.
Számomra mosolyt fakasztó volt az ügyvezető magyarázata, amit az egyik nem túl régi linknél olvastam. (Valami olyasmiről beszélt, hogy azért van erre szükség, hogy megfelelő komolysággal álljanak hozzá az ügyfelek, és nehogy átmenjenek egy konkurens hirdető céghez. Mit akart ezzel kihozni???? Azért nem akarják ingyen rárakni a matricát, nehogy valaki otthagyja Őket???
Persze, csak dísznek akarja az autós a matricát, mert annyire megtetszett neki, hogy azt szánja a kocsija ékességének, és utána lelép, mielőtt fizetnének neki!!!! Ennyire dekoratívak azok a matricák??? Lehet, hogy Én vagyok ennyire negatív, de valahogy engem ez enyhén szólva, mint említettem, mosolyra fakasztott.)

Megtaláltam, amit az előzőben írtam:
Laskay Róbert, az Il Ferro Kft. ügyvezetője szerint a „felmatricázási díj” tulajdonképpen egyfajta biztosíték számukra, ráadásul ennek révén az autósok komolyabban veszik a megállapodást, és nem rúgják fel a szerződést egy jobb ajánlatért. „Szép számmal vannak fizető hirdetőink is” – állítja Laskay Péter, akinek elmondása szerint a saját cégüket hirdető matricák a 4000-es autóállományból csak 200-on találhatók. Ez egyfajta pufferként is szolgál arra az esetre, ha hirtelen nagyobb volumenű hirdetés esne be hozzájuk. Havonta egyébként 500–1000 új ügyfél érkezik az Il Ferróhoz. „Ennyire szükség is van, hiszen a vártnál jóval nagyobb az érdeklődés a hirdetők részéről” – teszi hozzá az Il Ferro vezetője.
Nem tudom. Én úgy érzem, hogy ehhez különösebb kommentár nem kellene. Mindenki próbáljon az eddig leírtak, és a realitások tükrében átgondolni a dolgot, és ez alapján megítélni a leírtak komolyságát.

Mostmár biztos, hogy nem rakatok az automra seminemü hirdetést!!!
Nem tom, mitom én.

Vagy körülöttem él, mind a 200, vagy hazudik, mint a vízfolyás... 
El a kezekkel az autómtól ! 
Nem hirdetek, és nem is fogok, azt gondolom, pártatlanul leírhatom a véleményem:
1. A legfontosabb: a cég, aki ''alkalmaz'' minket, sosem járhat rosszul. Ebből következően vagy van ténylegesen nagy bevétele a reklámokból, vagy egy nem megengedett, tagtoborzó típusú üzletet folytat. Ezt persze nem fogják az orrunkra kötni, mert üzleti titok, de elgondolkodtató, hogy TÚL SOK hirdetést tényleg nem látunk.
2. Magyarországon csak úgy kézbe pénzt nem lehet adni (Vagyis lehet, de nemszeretem módon jutalmazzák). Tehát vagy fizetést kapsz, vagy adószámot váltasz ki, és úgymond vállalkozol. Mindkettő után ADÓZNI kell, nem is kicsit. Itt nincs jóhiszeműség és ''nem tudtam'', ezeket törvények szabályozzák. Ha valakiről kiderül, hogy nem adózott, vagy nem annyit, nagyon pórul járhat, sokkal többet bukik, mint a pénz amit megszerzett. Az APEH-nek nem nagyon van humorérzéke.
3. Részletes útvonalterv nélkül a reklámértéke ezeknek az autóknak kétes. Ha valaki Bp-en megy többszáz kilómétert, nyilván nagyobb reklámérékkel bír, mint aki mondjuk Baktalórándházán jár vele.
4. A szerződés felmondásának okait érdemes jól átrágni. Nagyon valószínű, hogy miután ezt a szerződést ügyvédek írták, akiknek ez a foglalkozásuk, olyan feltételekt írtak, amelyek a foglalkoztató cégnek jók, nem az ügyfeleknek. Érdemes tehát a szerződést jogban jártas emberrel átolvastatni.
5. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy a kockázat/haszon arány az ő részére mekkora. Sajnos pont azok az emberek vannak veszélyben, akik egyébként nem tudnának autóhoz jutni, egy ilyen lehetőség nélkül. Az ő esetükben egy szerződésbontás beláthatatlan következményekkel járhat.
„Van mi arany bár nem fénylik, /van ki vándor, s hazaér/ régi erő nem enyészik/ fagyot kibír mély gyökér./ Lángját a tűz visszakapja, / árnyékból a fény kiszáll;/ összeforr a törött szablya/ s koronás lesz a király.

Én kérdeztem, hogy mi alapján lehet a szerződésbontás megítélése... A szerződésben benne van, hogy sérült matrica is pl. Erre mondtam, hogy ez elég szubjektív, mert ugye minimális sérülés is sérülés. %-ban nincs meghatározva. stb... Erre mondta a bige megnyugtatóan, hogy eddig összesen 4 szerződést bontottak fel. Utána beszélgettem 3 üzletkötővel, akik csak hozzávetőlegesen kb 20 bontásról tudtak.... Hazudik mind...
Kedves APEH ! Nem kéne megnézni ezeket a cégeket, hogy tényleges fedezetük lesz-e fizetni a havi pénzeket, vagy csak a lehúzásra mennek? Nem kéne egyszer időben lenyomni az ilyeneket ? Nem utólag a fókuszban meg aktívban, meg naplóban rázni a fejeket...
A szerződés tuti következmény nélkül felbontható, de ha a piramisjátékra ''utaló jeleket és cselekedetet'' lehet büntetni... Nem az a baj, hogy trükkös szerződést megetetnek emberekkel, hanem az, hogy nem is próbálják álcázni...
Ez persze nem tény, de ha kiderül, hogy minden rendben, és a cégnek bőven van tartaléka + erős szerződései, akkor hurrá és megyek én is.
Hol találtad?
Csak mert kíváncsi vagyok, hogy eztán az újságíró rákérdezett-e a nyilvánvaló hazugságokra. 
Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.

Ha visszalapozol a hozzászólásoknál, akkor a 878. számon megtalálod, egy link formájában tették fel.
A cikk kelte 2007. január 02. Figyelő net.
Rákérdezésekről nincsen szó, de szerintem erre úgysem kapott volna választ.
Szakmai berkekből másokat viszont megszólaltattak, és ezek a hozzászólások nem igen gyengítették azt a sejtésemet, hogy ez esetleg egy igen kétes ''üzlet''.

az autóreklám24 -et nézegetem, és látszik a különbség... Úgy tűnik, ők tényleg reklámozással foglalkoznak. Nézze meg mindenki és okuljon.
Persze ez nem is olyan tuti üzlet... De ettől tűnik reálisnak.. Beregisztrálsz, majd az útvonalad/napi km-ed, esetleg autód színe alapján a REKLÁMOZÓ kiválaszthat téged, és akkor matricáznak és fizetnek... És nem egységáras havi díjat, hanem az is a reklámtól függ... Ez egy alapos/biztos üzletkötési szemlélet...
[link]

Én beregisztráltam ide, de nem kerestek.
voda33hét387öt

ujabb hirdetőkkel bővült a lista: ma délelőtt láttam egy dunakanyaros és egy italdiszkontos ilferros kocsit. a dunakanyaros auton nem láttam pontosan mi volt, de a dunakanyar felirat ott diszelgett az oldalán, a motorháztetőn meg az ilferro matrica.
ugy látszik a hirdetők létszáma lassan növöget.
[Szerkesztve]
Gigabyte EP43 DS3, E8400, 2x2Gb A-Data DDR2 1066 mhz, GIGA GTX260, 700 W hypro/ 150/750 reflector,Canon 300D

én ott már kb fél éve vagy még több ideje bevagyok regisztrálva.. eddig semmilyen reklámfelkérés nem jött.. szüleim már vagy 4éve vannak fent és még nekik sem jött semmilyen reklámfelkérés.
Power of dreams

Úgy tűnik a hozzászólásokból, hogy igen sokan regisztráltatták magukat az említett cégnél, de senki sem kapott még reklámfelmérést.
Számomra ebből is az jön le, - bár lehet, hogy a negatív hozzáállásom miatt van - hogy igazolható az az állítás, mi szerint ezek a reklámcégek is rendelkeznek jelentős regisztrált autós bázissal, de a kutya sem akar ilyen formában hirdetni, ezért nem tudnak senkinek sem ''munkát'' adni.
Vagy ki tud ennél ésszerűbb magyarázatot adni???

hát jah.. valami oka biztos van hogy nem érkezik felkérés.
de ez a Ilferros nagyon hivogato.. és pont ez a baj vele.. túl szép ahoz h igaz legyen.
bár én azt mondom hogyha még 1év után is él a cég és fizetnek rendesen uj autóra és vitt autóra is akkor valamit mégiscsak tudnak.de jelenleg szerintem még túl fiatal.
Power of dreams
Ide a rozsdás bökőt, hogy a ''dunakanyaros'' ez a cég volt:[link]...![;]](/dl/s/v1.gif)
primus inter pares

Nem biztos. Én is láttam ilyen ''dunakanyaros” autót, de ott mintha ''dunakanyar régió'' volt a felirat de a többit nem nagyon figyeltem meg…
'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali

Dunakanyar régió: Komoly, ingyenes, 8 oldalas szórós, krumpli-/hagymapucolásra alkalmas újság.
[link]
Tehát egy újabb oda-vissza hirdetjük egymást, de nem fizetünk partner

Sziasztok!
Pár napja szóba került, hogy vannak új hirdetők, mert már láttak Budapesti Piacos autót is. Megnéztem a mostani Budapesti Piacot, és valahogy nem lepődtem meg rajta, hogy már a második oldalon ott virított egy negyed oldalas Il ferró reklám. Lehet, hogy ez is egy bartell üzlet???
Egyébként továbbra is csak autósokat keresnek, a reklámjaikban hirdetők toborzásáról szó nincsen!!
Sehol nincsen egy olyan elérhetőség megadva, ami külön a hirdetőknek szólna, hogy esetleg ezen egyszerűbben és könnyebben, néhány alap paraméter ismeretében tudnák megkeresni Őket.

Ezzel a regisztrációs dijjal az állam jár a legjobban. Az emberünk oda ad 180K-át ennek a cégnek a már leadózott pénzéből, majd visszakapja azt adóköteles jövdelemként, néhány hónapra lebontva. A cég, már akkor is jól járna, ha mindenkinek legalább a tőkéjét visszafizeti,mert igen kedvező feltételekkel kapott hitelt. No de gondolom itt nem erről van szó
voda33hét387öt

Volt itt pár számolgatás hogy milyen veszetséges is a cég mert több a kiadás mint a bevétel.
Akkor tulajdonképen mit is nyer az Ilferro az egészel,miért is csinálja 

annyi biztos hogy ők nem vesztenek..sőt. ezt ők már az elején kiszámolták

Minden olyan hónap nyereséges, amikor legalább a bentlévők negyede jelentkezik újbelépőként. Szerintem a 2. vesztgeséges hónapban lehuzzák a rolót. Azért a cég nyeresége sem milliárdos, jobb esteben a 100 milliós nagyságrend összejöhet.
voda33hét387öt

annyi meg simán elég, főleg ha jól kitalált módon nyomtalanul eltűnnek 
biztos nem amatőrök

Ne haragudj, de ez a kérdés egy kicsit naívnak tűnik.
Az üzlet lényege, hogy az Il ferróba befolyik egy csomó pénz. (Egyenlőre úgy tűnik, hogy zömében az új belépők befizetése, illetve az új autósok utáni kereskedői és banki jutalékok.)
Elvileg ez bekerül ugye egy nagy kalapba, amiből gazdálkodnak.
Ebből fizetik a bérleti díjakat, dolgozókat, matricázásokat stb, valamint a már bent lévő tagoknak járó havi összegeket.
Nyilvánvaló, hogy láthatják, hogy mennyi pénzből gazdálkodhatnak, mennyi pénz jön össze a következő hónap első egy hetére, amikor a kifizetés történik. ](Szerintem például ezért is jó nekik, hogy ilyen szűk időintervallumra határozták meg a kifizetési időszakot, míg belépni bármikor lehet)
[/B
Ha az egész hónapban befolyó pénz ezt fedezi, akkor mindenkit ki fognak fizetni, ha nem, akkor vagy senkit, vagy csak azokat a kiadásokat, melyek feltétlenül szükségesek. Ők döntik el, hogy mennyi autósnak fizetnek, semmilyen kényszer nem nehezedik a vállukra. Lásd szerződések felmondhatósága, szüneteltethetősége. (Nyilvánvalóan bele kell számolni, hogy egyik dolgozójuk, vagy vezetőjük sem dolgozik ingyen, és ez még természetes is, hogy a kifizetések sorában Ők lesznek az elsők.)
Egyébként ez minden normál cégnél így működik, jelen esetben csak a bevételek forrása a kérdéses a cég működőképessége szempontjából.
(Azt bele sem kalkuláltam ebbe az okfejtésbe, hogy mi van akkor, ha esetleg szándékosan azt az optimális pillanatot várják, amikor a legnagyobb nyereséggel lehet lelépni)
Egyébként ha néhány százmillió koszos forintot akartak így tisztára mosni, akkor le a kalappal, zseniális az ötlet. 

Ezt a cikket egy másik fourmba irták be.de gondoltam megosztom veletek is! picit hosszu ugyhogy elöre is bocsi.
Hírautó, Il Ferro és a többiek
Ingyen reklámautó: piramisjáték vagy az évszázad üzlete?
Akár nulla százalékos kezdőrészlettel új autóhoz juthatunk, sőt még a törlesztő részletet is átvállalják helyettünk azok a cégek, amelyek reklámokkal matricázzák fel a gépkocsinkat. De mit kell tennie az ügyfélnek? Például belépéskor regisztrációs díjat fizetni. Nem is keveset. Reklámszakemberek vitatják, hogy az alig egy éve induló reklámautós cégek reklámokból tudnák finanszírozni a havi több százmillió forintra rúgó törlesztő részleteket
Már a reggeli nyitás előtt percekkel tucatnyian várakoznak az „ingyenes reklámautókat” kínáló Il Ferro Kft. egyik külvárosi irodájában, s mihelyst nyílik az ajtó, megrohamozzák a pultokat az emberek. „Egy barátom az Önök ügyfele, mindent elmesélt, ismerem a szerződési feltételeket” – magyarázza a cég alkalmazottjának az egyik leendő ügyfél, s már fénymásolják is a papírjait. A nyitás után szinte nem telik el perc anélkül, hogy ne toppanna be egy érdeklődő, egy potenciális kliens. Nem csoda, hiszen a cég ajánlata – első hallásra – nagyon vonzónak tűnik az ügyfeleknek: akár nulla százalékos kezdőrészlettel is vásárolhatnak autót, a kft. 40 ezer forint erejéig átvállalja tőlük a törlesztő részlet fizetését. Cserébe az autóra reklámot tesznek. De nemcsak új autókra vonatkozik ajánlatuk. Ha például egy kifogástalan állapotú, de legfeljebb 5 éves gépkocsit ajánl fel valaki reklámcélra, havi 50 ezer forint reklámdíj üti a markát. Egy jelentékeny apróság azért még akad: ha új autóval száll be valaki az üzletbe, akkor 180 ezer forintos, ún. regisztrációs díjat kell fizetnie. Használt autónál ugyanennyi a regisztrációs díj - feltéve, ha 2 éves szerződést köt a céggel, 5 éves szerződésnél ugyanis már 333 ezer forintot kérnek el tőle.
Bármikor megszűnhet a szerződés
De nemcsak a regisztrációs díj szegheti kedvét az új autóra ácsingózó ügyfeleknek, hanem az ún. hasznosítási szerződésben foglalt egyéb feltételek is. Ebben a szerződésben az ügyfél egyebek mellett vállalja, hogy kizárólag az Il Ferróval szerződésben álló márkakereskedőktől vásárol autót, méghozzá listaáron, az aktuális akciókat és kedvezményeket pedig nem veheti igénybe. Vállalja azt is, hogy az autóval – vasárnap és a munkaszüneti napok kivételével – napi 30 kilométert közlekedik, s az időszakos szervizelést csak abban a márkakereskedésben végezteti, ahol az autót átvette. Minden hónapban egyszer (elseje és ötödike között) köteles „matrica-és kilométerellenőrzésre” a kft. egyik telephelyén megjelenni. Igencsak fontos pontja a szerződésnek, hogy azt a cég (vagy az ügyfél) 30 napos felmondási idővel indoklás nélkül felmondhatja. A szerződésben azt is rögzítették, hogy amennyiben az megszűnik, az ügyfélnek „semmiféle követelése nem lehet” az Il Ferróval szemben. Ráadásul sok ügyfél azzal sem számol, hogy a reklámautójából származó bevétele után adóznia is kell.
A reklámautós-bizniszben egy éve érdekelt, fő tevékenységi körét tekintve bútorkereskedelemmel foglalkozó, ám – mint megtudtuk - földmunkákat is végző Il Ferro Kft. tavasszal még mintegy 1500 autótulajdonossal állt szerződésben, de ma már több mint 5000 autójuk fut szerte az országban. Ők ugyan a legnagyobbak, de nem az egyetlenek a piacon. Szinte teljesen hasonló szolgáltatást végez a fő tevékenységi köre szerint ugyancsak bútorkereskedelemmel foglalkozó Hírautó Kft. is, amelynek tulajdonosi köre információnk szerint korábban az Il Ferrónál dolgozott.
Mi több, ugyanilyen üzleti modellel próbálkozott korábban a ma már legfeljebb a rendőrségi hírekből ismert Hartenegro Kft. A dorogi székhelyű cég 110 ezer és 350 ezer forintot kért az ügyfelektől regisztrációs díjként. Az ajánlat ugyanaz volt, mint amit a Hírautó és az Il Ferro tesz az ügyfeleinek: akár nullszázalékos törlesztő részlettel vásárolhatnak autót a saját nevükre, majd a reklámokkal felmatricázott autó törlesztő részletét átvállalja a Hartenegro Kft. Az autókra soha nem kerültek fel a reklámok, de a cég becsülettel fizette az ügyfelek törlesztéseit, méghozzá az új belépők regisztrációs díjából. Ha elfogytak volna az új belépők (és a tőke alapjául szolgáló regisztrációs díj), akkor a cég már nem fizetett volna. Legalábbis ezt feltételezte a rendőrség, amely közbelépett, s tavaly októberben őrizetbe vette a cég vezetőit. Már a vádemelés is megtörtént, a cég vezetői – köztük egy csalás miatt többszörösen büntetett férfi - jelenleg lakhelyelhagyási tilalom mellett várják a decemberben kezdődő bírósági tárgyalást.
Nem volt mögötte semmi
''A 800 gépkocsira kifizetni havonta az 50-60 ezer forintot nem egyszerű dolog. Ehhez azért elég rendes, elég komoly reklámszerződéseknek kellett volna lenniük a háttérben, de sajnos egyetlen egyet sem találtunk. Az általunk megkeresett cégektől mindenhonnan nemleges válasz jött vissza” – nyilatkozta a Hartenegro-ügyön dolgozó Schleer Gábor rendőr, az esztergomi rendőrkapitányság vizsgálója. Schleer a hvg.hu-nak elmondta: azóta is előfordul, hogy egy-egy kapitánysághoz érkeznek bejelentések a reklámautós szolgáltatásokkal kapcsolatban, ilyen esetben a Hartenegro-ügyben született vádiratot küldik tovább az illetékes kapitányságra.
A Hartenegro ügyfelei között többen tisztában voltak azzal, hogy valamiféle piramisjátékba szálltak be, de többségük úgy gondolta, hogy a regisztrációs díj néhány hónap alatt megtérül, utána ingyen járhatnak majd az autójukkal, s nem érdekli őket, ha a cég ezután netán felszívódik. A reklámautós cégekkel foglalkozó internetes fórumok bejegyzései arról árulkodnak, hogy a Hírautó és az Il Ferro ügyfelei is a Hartenegro egykori klienseihez hasonlóan gondolkoznak, amikor felvetődik, hogy a rendőrség által elmeszelt dorogi cég és a ma oly népszerű reklámautós cégek üzleti modelljében milyen sok a hasonlóság. „Én sem gondolom, hogy ez sokáig mehet. De én már csak 130.000.- et bukhatok. Az utánam következők meg nem annyira érdekelnek. (…) Tehát igen sántít a dolog és csak az ugorjon bele, aki egyébként is tud finanszírozni egy 30-40 ezres törlesztőt” – írja az Il Ferro egyik „kéthónapos” ügyféle az egyik fórumon.
Hasonló véleményt fogalmazott meg a hvg.hu-nak a kft. egy másik ügyfele is: „Három hónapja vagyok az Il Ferrónál. 180 ezer forintos regisztrációs díjat fizettem, és havi 40 ezer a törlesztő részletem, amit a cég átvállal. Tehát másfél hónap múlva megtérül a regisztrációs díjam, s utána már minden hónapon 40 ezer forintot nyerek. Ha valóban piramisjátékról van szó, és netán néhány hónap múlva bebukna a cég, akkor sem veszítek semmit, tudom fizetni a törlesztőt.”
Tény, hogy ez idáig a Hírautó és az Il Ferro is rendesen fizet, az ügyfelek elégedetettek. Azaz károsult nincs. ''A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség eddig nem kapott bejelentést reklámautós szolgáltatással kapcsolatban'' - közölte érdeklődésünkre Kathy Attila, a főfelügyelőség szóvivője, bár azt hozzátette: tőlünk hall először erről a szolgáltatásról. Mint mondta, ha bárkinek gyanúja támad a szolgáltatással kapcsolatban, akkor azt jelezheti a főfelügyelőségnek, amely a szerződések megvizsgálása után adhat ki állásfoglalást. ''Ha piramisjátékról van szó, az már a rendőrség és nem a főfelügyelőség dolga, hiszen az már büntetőjogi kategória'' - szögezte le a szóvivő.
A reklámautós szolgáltatást igénybe vevők többsége nem áll meg a 40 ezer forintos törlesztő részletnél, hanem vérszemet kap: ha már a 40 ezer „ingyen” van, inkább nagyobb törlesztő részlettel vágnak bele a bizniszbe, ráadásul nullszázalékos kezdőrészlettel. Abba már bele sem gondolnak, hogy bármikor megszüntethetik velük a hasznosítási szerződést, sőt a szerződés szerint bármikor fel is függeszthetik azt 3 hónapra.
Csapda a nullszázalékos kezdőrészlet
Ráadásul a 10 százalék alatti kezdőrészlet, illetve a 96 vagy 120 hónapos futamidőre kötött hitelszerződés esetén nincs olyan pillanat, amikor az autó értéke fedezné az ügyfél tartozását: az ügyfél eleinte kevés tőkét és nagyobb kamatrészt fizet, s a tőke csak nagyon lassan folyik vissza, a kamatot pedig tovább fizeti. Így ha kénytelen eladni az autót, valószínűleg még akkor sem tudja majd kifizetni a fennálló tartozását. Magyarán a bank nemcsak visszaveszi a kocsit, de további milliókat is követel.
Bár a reklámautós cégek több nagy márkakereskedő házzal is kapcsolatban állnak, sőt - mint megtudtuk - a kereskedőktől jutalékot is kapnak „újautós” ügyfeleik után, a Gépjármű-márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke, Gablini Gábor szerint is aggályos a regisztrációs díjakat kérő reklámautós cégek ténykedése. „Nem hiszem, hogy a hiteltörlesztéseket reklámbevételeikből képesek lennének fedezni” – nyilatkozta a hvg.hu-nak Gablini.
Óriásplakát kontra matrica
Ugyanezen a véleményen voltak a hvg.hu által megkérdezett reklámszakemberek is, akik arra is felhívták a figyelmet, hogy a komolyabb hirdetők mögött álló médiavásárló cégek általában ódzkodnak ettől a hirdetési formáktól. „Egy óriásplakátnál tudják a hirdetők, hogy az adott plakát hol van, azon keresztül kiket tudnak elérni, akárcsak egy állandó útvonalon járó busz vagy az állandóan az utcákat járó taxik esetében, ahol dokumentálható, merre járt egy adott időszakban. De a reklámautókat nem tudják nyomon követni, és a reklámautós cég is csak annyit tud bizonyítani a megrendelőnek, hogy az autó X kilométert futott” – magyarázta az egyik reklámszakember, aki szerint előfordul, hogy egy médiavásárló felmatricázott autókon hirdet, de ilyenkor megszabja, hogy a kocsik hol haladjanak el, s mennyi ideig.
Il Ferro: hosszú távra gondolkodunk
Internetes fórumokon azt is szóvá teszik, hogy a reklámautókon szinte csak a cég saját hirdetései, illetve egyes médiumokkal (pl. Pesti Est, Penthouse, Lóerő, Diplomata Magazin) kötött barterhirdetések láthatók. Laskay Róbert, az Il Ferro Kft. egyik tulajdonosa a hvg.hu-nak elismerte, hogy a médiumokkal barterhirdetéseket kötöttek, de azt állította, hogy már vannak fizetett hirdetők is, kiadásaikat pedig főleg a hirdetési bevételeikből finanszírozzák. „Nem titok, egy felmatricázott autó után a hirdető 60 ezer forint plusz áfát fizet. Egy kampányt 50-100 autóval lehet megcsinálni” – mondta Laskay, aki azt is hangsúlyozta, hogy cégük több lábon áll, és abban az esetben sem mennének csődbe, ha hirdetőik egyik napról a másikra kihátrálnának mellőlük. „Megvannak a banki kapcsolataink, bármikor fel tudunk venni milliárdos hitelt, nem a regisztrációs díjakból fedezzük a törlesztéseket” – így a tulajdonos. Laskay a hvg.hu-nak nyilatkozó reklámszakemberek érvelésével sem értett egyet. Úgy véli, az országban állandóan mozgásban lévő több ezer reklámautóban jóval nagyobb hirdetési potenciál van, mint például egy állandóan egy helyen álló óriásplakátban. Mint mondta, hosszú távra terveznek, s az Il Ferro szerinte hat-hét év múlva monopolhelyzetbe kerül a reklámautós piacon.
Figyelemreméltó ugyanakkor, hogy a Hartenegro Kft. letartóztatott vezetője is azzal érvelt, hogy több cége van, ezért valós reklámszerződések nélkül is tudta volna finanszírozni az autók törlesztő részletét. „Bevételünk reklámszinten 70 millió forint volt, amiből 4 millió forintot kellett az átadott összesen 70 autóra kifizetni eddig. Az én kezemben pillanatnyilag, amikor az eljárás megindult ellenem, három cég és közel kétszáz termék volt és van. Ez a kozmetikai cikkektől kezdődően az úgynevezett szeszes italokig bezárólag” – nyilatkozta a Hartenegro tulajdonosa, igaz, már nem egy szokványos interjúban, hanem a Magyar Televízió Kék Fény című műsorában. Gyanúsítottként.
Power of dreams

pont most olvastam el.
és tényleg alátámasztja azt a véleményemet hogyha lesz rendes hirdetöjük (és lesz pénzem hogy ha mégis befucsolna a cég akkor is tudjam fizetni a törlesztö részletet akkor lehet h +próbálnám.. de most semmiféleképpen)
Power of dreams
Az a helyzet, hogy hiába minden jószándék, ilyen sajtóvisszhanggal lehúzhatják magukat a klotyón.
Ugyanis nics az a komoly reklámügynökség, amely ezek után komolyan számolna Ilferróékkal.

Miért, szerinted előtte volt????
A Hartenergo ügyet ha megnézed, és összehasonlítod, egy az egyben annak a mintájára csinálták az egészet, csak mint már szó volt róla, kiegészítették ''valós'' szerződésekkel, hogy ne legyenek teljesen fiktívek a hirdetők.
Továbbra is az a véleményem, hogy amennyiben a hirdetni szándékozók taxikon, buszokon és egyéb bevált, ellenőrizhetó módokon is tudnak reklámozni, - és még ez sincs teljesen kihasználva - akkor nem vallana teljesen ép elmére, ha ezt az ellenőrizhetetlen, és egyébként is összességében nagyságrendekkel drágább hirdetési módot választanák. (Esetleg a mostani összeg negyedéért, de akkor nem lenne ekkora tolongás az autósok körében, és nem lehetne túl nagy profitra szert tenni.)

épp linkelni akartam

Elég érdekes teoria, mindenesetre! Kik irlyák ezeket, a cikkeket???
Nem tom, mitom én.

Viszont engem ez nagyon megfogot.[link]
Vélemény?

vagy egy honapja regeltem náluk, eddig nem kerestek 
Gigabyte EP43 DS3, E8400, 2x2Gb A-Data DDR2 1066 mhz, GIGA GTX260, 700 W hypro/ 150/750 reflector,Canon 300D