Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#551) Rick4 válasza divot (#547) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

tény, hogy bennem sem kelt jó benyomást egy il ferros autó, pont a rengeteg negatív visszhang miatt. ha azonban egy másik matrica lesz rajta, miért kellene összefonnom az ott látható céget az il ferroval, mikor minden sarkon áll legalább 4 autó, amin valamilyen hirdetés van? az, hogy Te hirdetéssel foglalkozol, az egy dolog, ezzel még nem foglalkoztál, meg még rosszul is vagy a matrica látványától. nálad mit ill. kik hirdetnek? ha én arany ékszert, milliós órát akarok hirdetni, nyilván nem itt teszem, de ha a célközönség adott, meg lehet választani azt a hirdetést, és azt a hirdetőt, ami ide is fog passzolni...

A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

(#552) divot válasza Rick4 (#551) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha egy reklámfelülethez, vagy reklámtípushoz negatív érzet kapcsolódik, az kihat a reklámra, ezért inkább nem foglakloznak ilyesmivel a hirdetők. (Amúgy is elég hisztériások.)

Akárhogy is nézzük, ez a matricázás elrondítja az autókat. Nagy valószínűséggel tehát nem jókedvükben ragasztgatják tele az autójukat az emberek, márpedig a kényszer negatív fogalom. És miért vállalná a hirdető ennek kockázatát, ha egymillió másik helyen is hirdethet?

Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.

(#553) Rick4 válasza divot (#552) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

mondjuk én sem raknék ilyen xarokat a verdámra az tuti....de ha megfelelő nagyságú a matricás autók száma, és jó az ár, sosem tudni, ki vállalja be. a másik pedig, amit már említettem, hogy a másik matricát nem fogják összekeverni a hiredtő cégével. hacsak oda nem írják: legyen negatív, ez az il ferro reklámja... ;]

[Szerkesztve]

A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

(#554) divot válasza Rick4 (#553) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pedig max egy ilyen kampányt tudok én is elképzelni. :DDD

A másik, ami még közben beugrott, hogy az Ilferro kezdő cégként mindenféle reklámot elvállal, azonban ezzel egy rakás céget el is riaszt, mert jó pár hirdető nem akar egyformán kinézni például valamelyik szexmagazinnal.

(#555) rourke

rourke
(újonc)

Sziasztok !
Körbejártam a dolgot rendesen.Beszéltem az Apehhal, könyvelőkkel, és matricásokkal (akik saját autót vittek).Szerintem egy nehezen megfogható pilótajáték az egész, aki időben belép,az keres valamennyit.Azonban ha bukik, hiába tesz feljelentést, mert a bíróságnak bizonyítania kell a szándékos átverést, és ez a hirdetők megléte miatt lehetetlen.Az adózás pedig úgy néz ki az Apeh állásfoglalása szerint,hogy váltani kell egy magán adószámot .A neten letölthető az Apeh oldaláról,ha jól tudom a nyomtatvány száma : 16101 (lehet,hogy rosszul emléxem,de megnézhetitek).Ezzel be kell menni az Apehhoz,és azonnal elintézik.Ezt az adószámot kell megadni az Ilferronak.Váltani kell számlatömböt (kp.-set,vagy átutalásosat),és havonta ki kell számázni a lóvét.Megkérdeztem a céget,hogy befogad e számlát.Azt mondták,hogy nem.Erre azt mondta az Apeh,hogy ilyet nem tehetnek.Azt javasolták,hogy minden hónapban küldjem el postán a számlát (átutalásosat,mert a kp-s kifizetése a teljesítés napja kell,hogy legyen).Van egy másik lehetőség,hogy kp.-ben veszem fel a lét.Ilyenkor persze kp.-s számlát kell kiállítani,és ernyedten megkérdezni,hogy átveszik e.Erre azt fogják mondani,hogy nem.Mindegy ,nekem megvan a másolat, aláírtam a kiadási pénztárbizonylatot,összecsatolom a kettőt,és kalap-kabát.
Adózni pedig külön jövedelemként kell,mert magánadószámod van,és 25%.-ot kell leróni.Más nem terheli,ezt az Apehtől tudom,ismerik a témát.

(#556) Rick4 válasza rourke (#555) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

Megkérdeztem a céget,hogy befogad e számlát.Azt mondták,hogy nem...na, ez így már érdekes...akkor mi után fognak adót fizetni??? vagy az első időszak lezárását már meg sem várják??? :Y ..mondjuk, lehet, hogy kitrükközik a dolgot, hogy az új belépő neked, és másik 6-7 embernek adja be a zsetont, ő nem is kap belőle, ezért nem is futtatja a saját cégén keresztül.... :(

[Szerkesztve]

(#557) kettes válasza rourke (#555) üzenetére

kettes
(lelkes újonc)

Szia!

(#558) kettes válasza rourke (#555) üzenetére

kettes
(lelkes újonc)

Szia!
Szerintem nagyon jól látod a helyzetet! Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez egy valóban nagyon jól kitalált pilótajáték.
Az is igaz, hogy amennyiben majd esetleg megbukik, elég nehéz lesz fogni, mert mint már leírtam, gyakorlatilag senkinek nem lesz semmilyen aduja, hogy egyáltalán feljelentést tegyen.
Három hónapig még a fix szerződésesek sem panaszkodhatnak, mert benne van a szerződésben a három hónapos szüneteltetés, akik pedig új autóval szálltak be, tőlük csak simán egy köszönéssel elbúcsúznak. (Nem biztos, hogy a pár havi pénz, amit kaptak, mindenkinél fedezi azt a többletet, amennyivel összességében többet kell fizetnie az autóért a törlesztés lejártakor)

-A szisztéma lényege, hogy nagyon kecsegtető az ajánlat (túlságosan)
-Rengeteg ember hisz a csodákban, reménykedik és beugrik.
-A nagy számú új belépő jó darabig finanszírozza a már bent lévők pénzét.
-Minél többen lépnek be, annál tovább működik a rendszer, de annőál többen lesznek a piramis alján.
-Új hirdetőkkel szerintem komolyen egyáltalán nem is foglalkoznak, mivel kizárt, hogy ekkora összegekért fizetőképes kereslet lenne egy ilyen reklámra,
-Amennyiben ''kiderül'', hogy mégsem működik a dolog, mert nincsenek hirdetők (szerintem ezt már az elejétől sokan tudták) akkor a cég bejelenti, hogy csődbe jutott.
-Ha még meglesznek a papírok, akkor lehet egy elszámolást csinálni, de ha netán valamilyen ''csoda'' folytán eltűnnek, akkor még azt sem.

Ennyi!!!

Senkinek sem furcsa, hogy ez a pár újság, (melyek egy része ingyenes) még mindíg finanszírozni tudja az Ilferró összes meglévő ügyfelét, mely állítólag már több ezer fő, és senkinek nem mondták, hogy szüneteltetik a szerződést, vagy az új autósoknál időlegesen nem tudnak hirdetőt biztosítani. Vajon akkora a hirdetői támogatottságuk, hogy akárhányan beléphetnek, mindenkinek tudják biztosítani a hirdetési lehetőséget??? Tudtommal még senkit sem utasítottak el, hogy esetleg időlegesen nincsen hirdetőjük.

Bezzeg a többi autós hirdető cég, akiknél nincsen beugró, és egyéb kedvezőtlen szerződés!!!! Ők egy darab hirdetőt sem tudnak taláni az ugyancsak több ezer regisztrált autósuknak még az Ilferróéhozképest töredék áron sem.
Az Il ferrósok úgy látszik valamilyen formában zsenik!!!!

Vagy esetleg mégsincsenek csodák????

(#559) Heidi

Heidi
(újonc)

Hello!

Szerintem ott rontjátok el a dolgot, hogy magatokbók indultok ki.

1. Attól, hogy egy (állítólag) médiában dolgozó ''szakembernek'' nem tetszenek a matricák, még nem jelenti azt, hogy senkinek nem tetszik, és hogy nincs reklámértéke. Csak egy példa: nálunk még mennek a taxikra matricázott reklámok, és a cégek visszajelzései szerint a leginkább megtérülő, sőt a legtöbb profitot hozó reklám! A reklámozók pedig abszolut nem azt nézik, hogy az autótulajdonosok szegénységből vagy milyen egyéb okból matricáztatják fel az autóikat, nekik csak a reklám számít.

2. Oké, hogy utánajártatok, lecsekkoltátok a céget, az APEH-ot, a kereskedéseket. De beszéltetek egyetlen résztvevővel is? Megkérdeztetek egyetlen matricás autótulajdonost, hogy miért vágott bele, és mennyire van megelégedve a szolgáltatással? Én sok ilyen autóst ismerek, és egyik sem mocskolja úgy a céget, mint ti, akik nem is ismeritek.

3. Szépen kiszámoltátok, hogy mennyibe kerül a cégnek havonta a matricás autók kifizetése, meg hogy meddig működhet még a cég, csak azt nem tudom, honnan vettétek ehhez az adatokat. Felhívta valaki az Ilferro-t, hogy jelenleg hány tagja, hány hirdetője, stb. van? Légből kapott adatokkal számoltok, így az eredmény sem lehet hiteles.
Szerintem túl sokat számoltok feleslegesen, és elfelejtitek, hogy a legtöbb ember feleennyit sem gondolkodik, és az a minimális haszon is sokat jelent nekik, amit kihoztatok végeredménynek (bár a számítások itt is sántítottak egy kicsit).

4. Az adózással kapcsolatban igaz, hogy az Ilferro-tól kapott összeg jövedelemnek számít, tehát adózni kell utána. Csak egy tipp: ha kiváltjátok az egyéni vállalkozói igazolványt (mellékállásút, természetesen) a hirdetési tevékenységre, akkor számla nélkül 500 km-ig le tudjátok írni az adóból az üzemanyag-költséget, plussz az autómosás költségét is el lehet számolni. Így már változik az egyesek által kiszámolt bevétel és kiadás mérlege.

Végül elég érdekes, hogy akik valóban benne vannak az ''üzletben'', és matricás autókkal mászkálnak, teljesen elégedettek a céggel, és egy rossz szót sem szólnak róla, míg ti, akik még csak ki sem próbáltátok, egyfolytában mocskolódtok, meg vészmadárkodtok.

Az is elég érdekes, hogy még egyetlen igazán ''illetékes'', vagyis Ilferro-s alkalmazott sem szólt hozzá a témához. Nem gondoljátok, hogy illene őket is megkérdezni, mielőtt egyoldalúan leírjátok őket???

Javaslom, hogy csak azután ítélkezzetek, ha már megismertetek valamit!

Most tudom, hogy azt fogjátok mondani, hogy ti okosabbak vagytok, mint az a hatezer ember, aki gondolkodás nélkül beugrott, és nagyot fog bukni, míg ti gondolkodtok és utánajártok, és majd ti fogtok nevetni a végén.
Úgy legyen!

(Mégis remélem, hogy nem lesz ilyen válasz, mert az azt jelentené, hogy el sem gondolkodtatok azon, amit írtam, csak továbbra is intelligenciahiányos emberek módjára fújjátok a magatokét.)

(#560) kettes válasza Heidi (#559) üzenetére

kettes
(lelkes újonc)

Szia Heidi !

Amit leírtál, valóban arra vall, hogy Te teljes egészében úgy gondolod, hogy ebben az országban mindenki becsületes, és a másik embereknek jót akar. Azt írtad, hogy azért írnak többen is rosszakat a cégről, mert magukból indulnak ki.
Én személy szerint csak a saját tapasztalataim alapján tudok nyilatkozni, de nem magamból indulok ki. Szerintem pont nálad az a gond, hogy magadból indulsz ki, bár annyira örülnék neki, ha neked lenne igazad.

Ennek ellenére állítom, hogy amiket leírtál, az gyakorlatilag semmiben sem cáfolja meg a kételkedők véleményét.

Leírtad, hogy akik beléptek mindenki tökéletesen meg van elégedve az Il ferróval, és senki nem panaszkodik, csak azok, akik be sem léptek, és ki sem próbálták.
Teljesen igazad van, de szerintem pont az lenne a furcsa, ha már most bárki is elkezdene panaszkodni, és ennek ellenére továbbra is sorba állnának az emberek, hogy belépjenek.

Írtad, hogy az Il ferrótól senkit nem kérdeztek meg. Szerintem ez így nem valós. Tudtommal például az egyik ujságíró próbált utána járni a dolog hátterének, de neki sem sikerült kideríteni, hogy van-e bármilyen külső bevételi forrása a cégnek.

Én is próbáltam utána járni, hogy a reklámozóknak milyen szerződéseik lehetnek az Il ferróval, de csak annyit sikerült megtudnom, hogy nagyrészt viszontreklám, de többről nem nyilatkoztak, mondván, hogy üzleti titok.
Vajon miért akkora titok az, hogy kifizetnek-e minden olyan autós után 50-ezer forint körüli, vagy nagyobb összeget, akiknek az autójára felragasztják a matricát. Miért nem lehet ezt elárulni??? Miért kell ködösíteni, hogy ez üzleti titok??? Mi ebben az üzleti titok és miért????

Én csak azért írkálok, hogy mindenki jól gondolja át a dolgot, és ne csak rózsaszín szemüvegben nézze. Nyilván, hogy akik bent vannak, most még csak szépet és jót mondanak. Kérdezem, hogy volt valaha olyan piramisjáték amelyiknél az elején nem így kezdődött???

Végezetül Én nem mondom azt, hogy esetleg az autós reklámozásban nem láthatják meg a fantáziát a hirdetők. Én csak azt állítom, hogy ha ugyanannyi autóra, ugyanolyan feltételek mellett, ugyanolyan reklámot autónkánt nem fognak 60-ezer forint körüli összegért felrakatni, ha megtehetik nagyságrendekkel kisebb összegekért is.

Nézz utána az interneten más autóreklám, illetve taxi társaságok ajánlataiban, hogy mennyiért vállalják az Il Ferróval azonos, vagy annál még jobb hirdetési lehetőségeket.

(#561) taqi1

taqi1
(újonc)

Azért ezt olvassátok el:
http://hvg.hu/itthon/20061213_hirauto_ilferro_hartenegro_reklamauto.aspx
Nem szeretnék pálcát törni az ilferro fölött de elgondokodtató. Mindenesetre tényleg elég hihetetlen hogy pl a pesti est 5000 autót rendelt az ilferrótól /ezt ők maguk mondták/ 60000 + áfáért. Ez havi nettó 300 millió, évi 1.2 milliárd. Szép summa reklámköltségre :))) Ha vigasztal valakit ismerek olyan fővárosi bírót is aki szerződött velük.

(#562) Rover623 válasza taqi1 (#561) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha vigasztal valakit ismerek olyan fővárosi bírót is aki szerződött velük.
Nem vígasztal...:(
1. ha az elsők között lépett be, akkor fülest kapott és/vagy pénzsóvár...nem éppen hasznos jellemvonás egy bírónál...
2. ha mostanában lépett be, akkor csak szimplán hülye (ennyire képes ma a felsőoktatási rendszer:P) és/vagy pénzsóvár...:DDD
Szal engem inkább elszomorít...:(((

primus inter pares

(#563) cirmero válasza Rover623 (#562) üzenetére

cirmero
(lelkes újonc)

:C :D
Ez jó! Inkább csak jóhiszemű. ;]

[Szerkesztve]

(#564) shift+ő válasza Heidi (#559) üzenetére

shift+ő
(senior tag)

Első hozzászólásnak nem rossz.

Véleményem szerint épp az ilyen hiszékeny és pénzéhes emberek tartják el az ehhez hasonló cégeket. Remek példa a Globex is, nagy haszon reményében nagy kockázatra tették be az emberek a pénzüket, de amikor betették, akkor csak a nagy haszon lebegett a szemük előtt, a nagy kockázattal hasonló képpne voltak mint te most. De sajnos a nagy kockázat bejött és bukta lett, most pedig az állam nyakába akarják magukat varrni a vesztesek.

A hartenergóhoz épp lett volna protekcióm, mert oda csak úgy lehetett bejutni, de szerencsére nem volt rá szükségem, ezek a mostaniak tanultak az előd hibájából, csiszoltak egy kicsit a technikán, jogilag jobb hátországot építettek, de csak a vak nem látja mire megy ki az egész.
A cégtulajok és az autókereskedők jól járnak, nyer még a bulin valamicskét és az a néhány ezer ügyfél aki több pénzt kap vissza nettó mint a befizettet összeg, jó az államnak is, mert az így forgó összeg egy része adóként befolyik. De lesz jó néhány vesztese.
Pont azt a réteget huzzák le, akinek amúgy sincs túl sok, és most lehetőséget lát egy új autóra, mert e néklül, csak mindig 6-10 éves kocsit tud venni. Véleményem szerint az ügyfelek melett még a bankok fognak szívni, mert hiába veszik el az autókat, a pórul járt ügyfelektől, azok értéke nem lesz annyi, amennyi fedezné a hátralévő tartozást behajtani a többit, pedig elég nehéz lesz. Jövő karácsonyra ismét lesz néhány ezer új BAR listás ügyfél.

voda33hét387öt

(#565) ungawa

ungawa
(senior tag)

szerintem pedig mindenki saját kárán fog tanulni, az elsők biztosan nem buknak rajta - a használtként bevittekre gondolok elsősorban- a többi már kétséges számomra. úgy gondolom, talán nyár elejére kiderülhet az igazság, feltéve, hogy beáll egy ''normális'' szintre a belépők aránya, esetleg meg is áll!
addig viszont minden spekuláció felesleges...

Mivé lett az adott szó és becsület itt? Mielőtt vásárolsz, nézd meg kitől, van adatbázis már! "Rajtam keresztüli" garival óvatosan.

(#566) divot válasza Heidi (#559) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Először is az, hogy legjobban megtérülő reklám, értelmezhetetlen fogalom. Ugyanis képtelenség kimutatni, hogy melyik reklám mennyire hatékonyan mozgatta meg a célcsoportot. Ez az általad kreált fogalom az autósreklámok között még inkább értelmezhetetlen, mivel itt aztán végképp nem lehet mérni, kimutatni, hogy mennyien, hogyan, miként látták, és a többi az üzenetet. Gondolom ezt nem olyan nehéz belátni.

Na most mivel ebben az esetben nincs az a lehetőség, hogy hányan olvassák az újságot, vagy nézik a tévéműsort, amelyben az adott reklám szerepel, marad a kevésbé megfogható megközelítés. Leírtam, hogy miért nem szeretik a reklámozók a negatív kontextust, és hogy miért is negatív egy autós reklám. Szerinted ez nem működik. Akkor szerinted a reklámozók miért szeretnek a HVG-ben hirdetni, ahelyett, hogy a két és félszer nagyobb példányszámú Blikkbe raknák a hirdetéseiket sokkal olcsóbban? Nem magyarázom el, asszem egyedül is könnyű megfejteni a ''titkot'', és még (állítólag) ''szakembernek'' sem kell lenni hozzá. Ha tehát nekem a kampány megtervezésekor azt a kérdést kell eldöntenem, hogy X pénzért hirdetek egy magas presztizsű újságban, vagy X/100 pénzért telematricázom az összes autót, akkor egyértelmű, hogy az elsőt választom.

Az, hogy mennyi hirdetésük van Ilferroéknak, nem olyan nehéz ''kiszámolni'': speciel már csak a Pesti Est fut, és még az is lehet, hogy bartell üzletként megy a dolog.

(#567) divot válasza divot (#566) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Elírtam nagy fölbuzdulásban: barterszerződés, természetesen.

Egyébként végigolvasva a HVG cikkét, ugyanazt fogalmazza meg, ami nekem is régóta jár a fejemben. Be fog dőlni néhány hónap múlva az egész, aki most száll be, az tényleg gigabalek.

(#568) süti5 válasza divot (#566) üzenetére

süti5
(senior tag)

Azt viszont ugye te sem gondoltad komolyan, hogy a ''nagy presztízsű'' lapok hirdetései minden termékhez megfelelőek......pl. egy mosóport hirdetni sztem nem éri meg több pénzért egy gazdasági újságban.....azt értem amit mondasz, hogy pl. a KPMG vagy a D&G nem kocsikon fogja hirdetni magát, de ha értesz a reklámhoz - én nem értek - akkor beláthatod, hogy olcsóbb termékeket nem éri meg pl. HVG-ben hirdetni. SZVSZ mondjuk egy persil reklám a kocsikon több sikert hozna mint a HVG-ben hirdetve ugyanannyi pénzért..... :F

Tegnap egy nő bekopogtatott kocsiajtómon érdeklődve a matricáról, mondta hogy gondolkodik a belépésen, elmondtam neki a veszélyeket is, aztán ennyi.

(#569) divot válasza süti5 (#568) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem, természetesen, csak az alacsonyabb presztizsű termékekenk, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy hétköznapibb fogyasztási cuccoknak ott a televízió, azt semmi sem űberelheti hatékonyságban. Egy autóra maximum egy szlogen fér el úgy, hogy azt fel is fogja a néző. Ez erősen leszűkíti a lehetőségeket.

Szerk: egyébként meg értem, hogy véditek, hiszen részei vagytok, ebben az esetben én sem tennék mást. Csakhogy itt olyan gadzasági törvényszerűségekről van szó, amelyekkel szemben semmit sem számít, hogy te, vagy akárki azt mondja: véleménye szerint ezért és ezért jó.

[Szerkesztve]

(#570) shift+ő

shift+ő
(senior tag)

Ha egy cég hirdet, akkor a szakembererk meghatározzák a célcsoportot, kit is akarnak azzal a reklámmal megcélozni. Ezért nem reklámoznak a HVG-ban mosóport, és a BLIKK-ben Tag Heuer-t, és a MiniMax-on Volvót.
Az autós reklámoknál nem nagyon lehet célcsoportot meghatároznmi, de nem is törekedtek rá, de azért furcsa, hogy minek fut Pesti Estes autó Szabolcsban, illetve nevetségesnek találom a Diplomatic magazint (bár nem ismerem és nem olvastam) így hirdetni. Lényeg nagyon kicsi a hatékonysága ennek a fajta reklámnak.

Mivel a reklám egy elég homályos terület, ezzel jól lehet oltani a népet.

Ma láttam egy érdekes autót ami a k....ra midegy jegyében készült, egy sötét bordó Corsa-n az IlFerro saját reklámja, csak a fehér betürészek látszottak, amiből semmi sem lehetett kivenni.

Itt a reklám csak sokadlagos kérdés, lényeg minél több új autót eladni, illetve minél több autót bevonni a rednszerbe.

Az optimisták mondhatnénak néhány példát, hogy mit érdemes így reklámozni.

voda33hét387öt

(#571) süti5 válasza divot (#569) üzenetére

süti5
(senior tag)

Kíváncsi lennék mennyi egy perc reklám mondjuk a tv2-n vagy rtl-en.
Most szerettem volna megnézni a tv2 honlapján de jelszót kér:(

(#572) divot válasza süti5 (#571) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sokmindentől függ, például ha egész évre szerződést kötsz, vagy sok időt vásárolsz, akkor olcsóbb, meg ha régóta hirdetsz ugyanott, szóval nem egyértelmű. De nem lehet összehasonlítani az autós reklámmal, mert utóbbinak szinte csak negatívumai vannak. Pld.

- Nem tudod, hogy ki látja, hiszen nem tudhatod, hogy merre jár az autó. Tehát nem tudsz a célcsoportodra ráközelíteni.
- Csak rövid üzenetet közölhetsz, mer sok adat nem fér el az autón.
- Nem dolgozhatsz képekkel.
- Az egészet ez a piramisjáték hangulat lengi körbe.
- Mindezekért komoly reklámkampányt nem fognak rá tervezni, tehát kétséges a bevétel.

(#573) divot válasza shift+ő (#570) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem van ''néhány'' ötletem.
Például
- Olcsó hitel
- Bármilyen autós dolog

Ám az olcsó hiteleket a pénzintézetek más csatornákon hirdetik, az autós hirdetési piac pedig nagyon kicsi.

(#574) Peat;)

Peat;)
(PH! addikt)

[link] -ha még nem volt itt is van egy eszmefuttatás. 99% hogy piramisjáték a dolog.

(#575) Heidi

Heidi
(újonc)

Hello mindenki!

Először is, kedves shift+ő! Az előzőt első és egyben utolsó hozzászólásnak is szántam, azt is csak azért, mert annyira feldühített a sok okoskodás. Először is leszögezném, hogy nem vagyok sem hiszékeny, sem pénzéhes, és mielőtt ilyen kijelentéseket teszel, jó lenne, ha vennéd a fáradságot, hogy legalább egy kicsit megismerj, főleg miután pontosan erre hívtam fel a figyelmedet az előző hozzászólásomban is. Egyébként ha én pénzéhes vagyok, akkor te is, mert korábbi hozzászólásodban olvastam, hogy te is gondolkoztál, hogy az Ilferro-n keresztül vásárolsz autót. Mert én vettem a fáradságot, hogy megismerjelek benneteket, a véleményeteket, mielőtt nektek ugrok... Mellesleg az olyan fellengzős és elhamarkodott kijelentések, mint a ''Jövő karácsonyra ismét lesz néhány ezer új BAR listás ügyfél'' megintcsak azt bizonyítják, hogy nem jársz utána, és nem kérdezed meg a másik oldalt, csak fújod a magadét. A ''beugrottak'' legnagyobb része azt nyilatkozta, hogy tudja önerőből is finanszírozni a hitelt, tehát ha megszűnik a cég, akkor sem fog BAR listára kerülni.

Kedves Divot!
Nem a szakmai hozzáértésedet akartam lebecsülni, csak jelezni akartam, hogy nem mindenki egyformán gondolkodik. Bár én nem vagyok reklámszakember, de marketing területen dolgozom, és teljesen másképp látom, mint te. A legjobban megtérülő reklám fogalmát nem én kreáltam, hanem az a cég(tulajdonos), akinek a taxireklám minden eddiginél több profitot hozott. (Félreértés elkerülése végett: nincs közöm a taxireklámhoz sem, csak példaként hoztam fel.) Azzal sem értek egyet, hogy nem lehet mérni, mert az említett cégtulajdonos úgy mérte le, hogy minden ügyféltől megkérdezte, honnan értesült róla. Mielőtt megint túl naivnak gondolnál, hozzáteszem, hogy nyilván az adatok nem pontosak, és természetesen tudom, hogy ez nem minden esetben működik.
A HVG-vel való összehasonlításban nagyon is értem, amit mondani akartál, de megjegyezném, hogy a HVG nem a legmegfelelőbb összehasonlítási alap, mert nyilván nem ugyanazok a cégek fognak az Ilferro-nál hirdetni, akik a HVG-nél.
A barteres dologban valószínűleg igazad van, de én még így sem írnám le a céget végérvényesen.
Németországban 10 éve működnek az autóreklám-cégek, sikerrel. Az, hogy Magyarországon egy már bebukott, és másodszorra is elég gyanús, nem csak a ''balek'' emberek hibája (sőt egyáltalán nem az övék!!), hanem az Ilferro-é, aki valószínűleg nem a német mintát vette át, vagy nem jól alkalmazza - már ha valóban így van, és piramisjáték lesz belőle. Szándékosan írtam azt, hogy lesz, mert ha még most köt szerződéseket a cég fizető hirdetőkkel, akkor menthető a dolog, és nem fog bebukni.
Szerintem nem csak negatívumai vannak az autoreklámnak. Az, hogy sokan látják, előny, mert pont az a lényege, hogy nem csak egy bizonyos réteget céloz meg, nincs célcsoport, hanem rengetegen látják, mindenféle emberek, azok is, akik nem férnének bele a célzott hirdetések célcsoportjaiba, viszont érdekli őket a dolog. A rövidség sem hátrány, mert a reklámnak pont az a lényege, hogy csak az érdeklődés felkeltésére szolgál, tehát amúgy sem tartalmazhat sok infot, csak a legfontosabbakat. Az autón szerintem pont annyir elfér, amennyi elég az érdeklődés felkeltéséhez.

Gondolom, az előzőekből kitűnik, hogy én egyébként jó ötletnek tartom az autoreklámot, de természetesen nem piramisjáték-rendszerben. Ha az Ilferro megbukik, sajnos az egész autoreklám szakma a hitelét veszti, és azokban sem fognak bízni többé az emberek, akik becsületesen, jogilag és gazdaságilag alátámasztott, jól működő rendszerben dolgoznak.
Remélem, nem így lesz.

(#576) divot válasza Heidi (#575) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hi!

Én is azzal kezdtem, hogy relmélhetőleg nem piramisjáték.
No, meglátjuk, egyelőre még nincs ugye egy igazi reklám sem az autókon, szóval majd kiderül, mi lesz élesben.

(#577) tundraninja válasza divot (#576) üzenetére

tundraninja
(újonc)

Szoszivare.láttam már pesti estes,penthouse,hekus,budapest piac,diplomata,loerő reklámokat.kíváncsi vagyok mi lesz ebből a dologból.:)

Örökké nem eshet

(#578) Peat;) válasza tundraninja (#577) üzenetére

Peat;)
(PH! addikt)

Hmm röviden: ezek nagy része ugyancsak hirdetési célokat szolgáló lap...nem érzed a groteszket? Mintha sony lcd tv reklámban a sony tvben egy panasonic tv-t mutatnának, hogy az milyen szépen néz ki a sony tv-n... :)
De jó lenne ha bevállna, sok sikert nekik, penthouse meg diplomata nekem tök új, a többi rémlik.

(#579) kamikaze boci

kamikaze boci
(őstag)
LOGOUT blog

Ma láttam egy penthouse-os reklámot egy ilyen autón.
Mod: látom más is...:)

Szerk2:

Peat;) Mint amikor a Sláger rádió reklám fut az RTL-en, vagy óriás plakáton.

[Szerkesztve]

egyéb állatfajták: www.egérmúzeum.hu

(#580) kettes válasza Heidi (#575) üzenetére

kettes
(lelkes újonc)

Kedves Heidi !

Látom nagyon bízol benne, hogy tényleg működhet ez a reklám dolog, és nem fog bedőlni az Ilferrú. Én is bíznék benne, ha nem lenne annyira sok és egyértelmű jele, hogy itt másról van szó.
Simán csak két kérdésem lenne:

-Mi köze van az új autóra felragasztott reklámnak ahhoz, hogy a szerződés szerint az autó vásárlásakor le kell mondanod minden kedvezményről - amit a kereskedő egyébként esetleg adna - illetve nem választhatod meg a hitel finanszírozó bankot, továbbá kötelezően egy általuk meghatározott szervízbe kell vinni az autót ?? (Amennyiben az autósnak kifizetendő díjat a hirdető állja, ugyanis állítólag autónként 60-ezer forint plusz ÁFA a hirdetési tarifa, amiből ''csak'' maximum 40-ezret fizetnek ki az autósnak, akkor meg minek!!)

-A használt autónál ugyanez a kérdésem. Miért kell belépéskor kifizetni 180-ezer Ft-ot, vagy 330.000.Ft-ot? Szerinted ennyibe kerül a matrica és az adminisztráció autónként.
Ez a kérdés csak akkor lehet lényeges, ha valóban a hirdetőktől kapott pénzből fizetik az autósokat. (Állítólag itt is van különbség, mivel itt is 60.000.Ft plusz Áfa a hirdetés autónként, amiből 50-ezer forintot fizetnek autósnak)

Lehet, hogy mégsem a hirdetők fizetik az autósokat, lehet, hogy ez a pénz másra kell?????

Irtad, hogy taxiknál már működött ez a dolog.
Lehet, csakhogy a taxik sokkal többet futnak és valószínűbb, hogy forgalmas helyeken. (zömében ott lehet utasokat fogni)
A másik, hogy még a szerintem kedvezőbb paraméterek ellenére is sokkal olcsóbban vállalják a hirdetést, mint az Il ferró. (Interneten utána lehet nézni a hirdetési tarifáknak)
Ennyiért kizárt, hogy az Il ferró tőkeerős hirdető partnereket fog találni. (Ha egyáltalán keres)

(#581) divot válasza tundraninja (#577) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igazi reklámot írtam...

(#582) shift+ő válasza Heidi (#575) üzenetére

shift+ő
(senior tag)

A BAR lista csak egy megérzés, ne legyen igazam.

Sok helyen, hovatkoznak így ''Németországban már 10 éve működnek''. ebben az a vicces, hogy mkég véletlenül semn láttam sehol konktrét cég nevet általában hovatkozik mindenki.

Erre van egy szomorú példám: kb 10 éve behoztak hazánkba egy Olaszországban már bevált csigatenyésztési rendszert. Hoztak techniológiát, törzsállományt és mindent, jó drágán és kötöttek szerződést a csigák felvásárlására is. Akár egy műveletlen kiskertben is milliós jövedelmet igértek, minimális munkával. Aztán első télen az összes csiga megfagyott, mert az olaszoknál ezek a buták nem földelik el magukat, ott télen is meleg van. Ennyit a külföldön bevált módszerekről.

voda33hét387öt

(#583) Gebriel válasza kettes (#580) üzenetére

Gebriel
(PH! kedvence)

illetve nem választhatod meg a hitel finanszírozó bankot, továbbá kötelezően egy általuk meghatározott szervízbe kell vinni az autót
jutalék+jutalék+jutalék

A használt autónál ugyanez a kérdésem. Miért kell belépéskor kifizetni 180-ezer Ft-ot
Játszuk azt most hogy Te vagy az Inf. Számold csak ki menyi pénz kapsz 10db!!!autó után.

Jó dolog ez az Inf de nem szabad CSAK erre tervezni.

Gondolokodtam és is hogy fel matricáztatom,de támadt inkább egy jobb ötletem.
Szoltam a fönökömnek mi lenne he az Ő cégét hirdetném igy.
Mivel rendszeresen hirdeti magát(ujságok stb)igy telejesen okés a dolog számára.(csak egy olyan ujságba amit ingyen dobálanak a posta ládába 20-30ft körül van a hirdetés)
Igy nincs regisztációm,nem kell félni attol hogy ''átt basznak''.

[Szerkesztve]

(#584) Heidi válasza kettes (#580) üzenetére

Heidi
(újonc)

kettes, igen, bízom benne. Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek kételyeim, mint nektek is. A regisztrációs díj az egyik. Nem mondtam, hogy szerintem mire fordítják, nyilván megvan az oka, hogy éppen annyit kérnek autónként. Lehet hogy egy új belépő két régit tart el. :)
Azt már több helyen is megcáfolták, hogy le kell mondani a kedvezményekről, és nem lehet engedményeket kiharcolni. Ha valaki elég ügyes (vagy pofátlan ;)), akkor igenis kaphat kedvezményt.
Amiket leírtál, azokba én is belegondoltam, ezért mondtam, hogy vannak kételyeim. De még nem írtam le teljesen a céget. Csak rajtuk múlik, hogy keresnek-e fizető hirdetőket, vagy hagyják bebukni a céget, és lelépnek az eddig beszedett milliókkal.

shift+ő, én konkrét tapasztalatokról beszéltem a németországi példában, mert a párom volt kint Németországban, és látta, hogy működik. Az igaz, hogy nem biztos, hogy minden külföldi mintát egy-az-egyben át lehet venni (mint pl. a csigatenyésztést), de ez nem jelenti azt, hogy ami külföldön működik, azt nem lehet itthoni körülmények között is jól megcsinálni. Az autoreklámot meg lehet, és bízom benne, hogy ezt az Ilferro is így gondolja.

[Szerkesztve]

(#585) Gebriel válasza Heidi (#584) üzenetére

Gebriel
(PH! kedvence)

Meglehetne itthon is csinálni...ha a magyar emberek nem lennének enyire pénz éhesek.

(#586) tundraninja válasza Gebriel (#583) üzenetére

tundraninja
(újonc)

A reg.díjat atért kell fizetni szerintem mert hogy néz az ki,hogy:
Hello sziasztok itt a kocsim szeretnék rá matricát és kérem az 50.000ft,mert hát azt írják hogy az jár.:)
Megkapom a pénzt aztán szevasztok,kerestem egyszer gyorsan 50.000ft,és léptem vele,és természetesen le is vettem a matricákat azonnal.:)
Nagyon gondolkodom rajta,hogy rakok rá,de az a fránya reg.díj:(
4hónapot kell várnom rá mire pozitív lesz a mérleg,és ha addig hol volt Ill Ferro,hol nem volt Ill Ferro:(
Ilyenkor jön az a mondás,hogy........Ba...ni és szűznek maradni nem lehet egyszerre.:)

Örökké nem eshet

(#587) kettes válasza tundraninja (#586) üzenetére

kettes
(lelkes újonc)

Szerintem alaptalan az a félelem, amit írtál, hogy azért kell a regisztrációs díj, nehogy valakinek felrakják a matricát, megkapja az 50.000.Ft-ot, aztán lelép.
Eleve nem előre, hanem havonta utólag fizetik, az ellenőrzést követően, így az első havi pénzért már eleve ''megdolgozott'' az autós, nem tud lelépni általa ki nem érdemelt pénzzel.
De gondolom ezt te is csak ironikusan írtad!

[Szerkesztve]

(#588) shift+ő válasza Heidi (#584) üzenetére

shift+ő
(senior tag)

Ez a németzországi párom kint volt és látta ez nekem nem konkrét. (ne haragudj meg). Nekem és még sokunknak az a gondunk, hogy a cég nem törkszik arra, csak a látszatára, hogy a reklámokból tartja el magát, ezzel könnyen megtéveszti a felületes és csak a bevételeket figyelő ügyefleket.

voda33hét387öt

(#589) Heidi válasza shift+ő (#588) üzenetére

Heidi
(újonc)

shift+ő, nem haragszom. Ha a párom mondja, én elhiszem, és ha ismernéd, valószínűleg te is elhinnéd. Mindegy, nem is ez a lényeg. A gondunk valószínűleg ugyanaz, hiszen én is pont azt írtam, hogy ''igazi'' hirdetőket kéne keresnie a cégnek, nagyon gyorsan. Meglátjuk, mi lesz.

(#590) shift+ő válasza Heidi (#589) üzenetére

shift+ő
(senior tag)

A reklám ingoványos téma, viszonylag nag pénzek forognak benne. Könnyen meg lehet etetni az embereket, hogy nekik is juthat belőle 50K.

Csak az a gond, hogy az tőkerős reklámozók reklámügynökésgeken keresztül, szakemberre bizzák a reklám felületek vásárlását. És mielőtt rábólintanak egy kampányra általában prezentálni kell nekik, a várható eredményeket. Ennél az autós cégnél, viszont ezek a mérések lehetetlenek, így az a prezentáció is csak találgatás, erre pedig senki sem fog kifizetni 10/100 milliós pénzeket.

voda33hét387öt

(#591) -=Libria=-

-=Libria=-
(PH! addikt)

hm
nálunk is szaladgál jópár ilyen kocsi, féltucatot már láttam a városban, meg pécsen is láttam többet, de egyiken sem láttam még reklámt, csak az ilferro matricát, szóval ha relatíve működik a dolog és a reklám a lényeg, akkor hol is vannak ezek a reklámok ? :F

Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

(#592) Heidi

Heidi
(újonc)

Más autóreklámos cégeknek utánanéztetek már? Pl. hallott már valaki a Mobil Reklám Hungária Kft.-ről?

(#593) kettes válasza Heidi (#589) üzenetére

kettes
(lelkes újonc)

Szia Heidi !
Azt írtad, hogy most már tényleg ''igazi'' hirdetőkre lenne szükség. Nagyon gyorsan keresni kellene ilyeneket.
Igazad van, hogy keresni kellene, de Én azt látom, hogy továbbra is az elsődleges tevékenység az új autósok beléptetése.

Megítélésem szerint egy ekkora tábort összetrombitálni ilyen kecsegtető ajánlatokkal, -amikor nincs mögötte egyenlőre semmilyen tartalom, és nagyon úgy néz ki, hogy nem is lesz - vagy oltári nagy felelőtlenség, ''vagy esetleg valami más''!!!.

(#594) tundraninja válasza Heidi (#592) üzenetére

tundraninja
(újonc)

hmmmm.ez éedekes ilyen cégről még nem hallottam.ez a pontos neve?azért lenne fontos mert akkor utána néznék.:)

Örökké nem eshet

(#595) Heidi válasza tundraninja (#594) üzenetére

Heidi
(újonc)

Igen, ez a pontos neve. Több helyen is van irodájuk, többek között Pesten és Miskolcon is, és ugyanolyan feltételeket hirdetnek, mint az Ilferro, bár regisztrációs díjról még nem hallottam. :) Tudok telefonszámot is, ha érdekel, de még nem jártam utána. :)

(#596) Gebriel

Gebriel
(PH! kedvence)

Én jó pár autót látam már felmatricázni hirdetökel.
Pl: Penthouse,Lóerő,Pestiest

[Szerkesztve]

(#597) divot válasza Gebriel (#596) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mint arról korábban szó volt: azok nem hirdetők. Barter üzlet két média között.

(#598) <>jana<>

<>jana<>
(senior tag)

ma voltam ellenörzésen,eggyre több hirdetőt látok az autókon.az hogy bartelban vagy sem hirdetnek szerintem senki ne mondogassa mert a szerződéseikbe senki nemlát bele. az eddigieken kívül láttam budapesti piacos matricát és home centerest is párat.úgynézki hogy csak keresgélik a hirdetőket mert nemigen láttam sima ilferrós kocsit.98%ban hirdetések vannak az autókon.

(#599) várnarancs

várnarancs
(PH! addikt)

Van 1 ajánlatom: változtassátok meg a totyik címét mondjuk erre:ilPH!erro, így ugyan nem olyan szép, de PH!-s!

Várnarancs= Háborús DéliGyümölcs

(#600) kettes

kettes
(lelkes újonc)

Én nem voltam ellenőrzésen, de éppen arra jártam 4-én délelőátt, ahol az ellenőrzést csinálják. Bp. Pesti út.
Valami iszonyat volt számomra, ami ott folyt. Leginkább a számok döbbentettek meg. Egy viszonylag nagy parkoló, amibe egyesével engedték be az autókat. A parkoló előtt sorba álltak az autók. Amikor ott jártam, délelőtt 10-óra körül, megszámoltam, hogy mennyien álltak csak a sorban. 120 különféle autó. A reklámfeliratokat nem számoltam, de kirivóan a legtöbb volt a Pesti estes. Ezen kívül a Penthause, a Lóerő, Diplomata magazin, illetve az Ilferró, és a nyerj autót az Il Ferrótól hirdetések voltak a legnagyobb számban. Valóban láttam összesen két Budapesti Piacos autót is, és egy-két Rojik italnagyker és Suzuki reklámot, (Ez azonos, mert a Rojik italnagyker és Suzuki kereskedés is, aki egyben szerződött partner is) valamint egy Home Centeres feliratot.

Hihetetlen, hogy már ekkora tömegek vannak vannak bent a láncolatban, mivel ez csak egy napnak egy rövid időszaka volt, amikor ott jártam, és csak egy irodájuk. Megjegyzem, hogy amikor odafelé, valamint visszafelé mentem, akkor is rengeteg sok ilyen autóval találkoztam.
Az a sorbanállás, amit ott láttam, számomra a filmekben látott háború utáni időszakokat idézte fel, amikor tömegek álltak sorba különféle létszükségleti tárgyakért. Nem állítom, hogy ennyit nem ér meg a többségnek 40-50-ezer forint, mert napi keresetnek azért nem rossz.

Nem tudom megsaccolni, hogy országosan hányan szállhattak már be, de szerintem a korábban már többször említett 6000-es számot jóval meghaladta.

A hirdetők nem igen változnak, az az egy két új hirdetés pár autón, nem tudom, hogy miként tudná életképesen működőképessé tenni ezt a rendszert hosszabb távon.
(Bár kérdés, hogy a Budapesti Piac esetleg nem ugyanúgy ingyenes újság, mint a többiek nagy része, illetve a Home center esetleg nem ugyanott van, ahol az Il Ferró irodája, és esetleg nem az Ő parkolójukat használják??)
Szerintem ennyi az hatalmas tőkeerős új hirdetőkről.

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.