Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#451) Füge007 válasza ^Bundi^ (#450) üzenetére

Füge007
(senior tag)

Végülis vannak lovaskocsik, traktorok, targoncák, esetleg a MÁV vasúti kocsik.
Majd következbek a járókeretek, botok, talicskák :W

Füge

(#452) Rover623 válasza macskea (#448) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hadd el...:DDD
Jót akart ő, csak átesett a ló túlsó oldalára...:DD

primus inter pares

(#453) popey37

popey37
(őstag)

egy ujabb info: a kocsikon elhelyezett reklámmatrica olyan cégeket hirdet, aminek a szoróanyaga ingyenes.

Értsd ugy, hogy a Pesti est és a Lóerő magazin ingyenes szoróanyag, bárhol osztogatják mindkettőt.
ez önmagában is nagy reklám a cégnek aki forgalmazza, akkor minek fizessen az ilferro-nak ezért külön nem kevés pénzt?
Erre gondolt már valaki?

Gigabyte EP43 DS3, E8400, 2x2Gb A-Data DDR2 1066 mhz, GIGA GTX260, 700 W hypro/ 150/750 reflector,Canon 300D

(#454) kettes válasza süti5 (#446) üzenetére

kettes
(lelkes újonc)

Süti, nem értem, hogy miért írod le, hogy a számításokból ki van hagyva, hogy a kereskedők is fizetnek valemennyit az Il ferrónak.
Pont ez az egyik lényeg, tehát ettől tök mindegy, hogy új, vagy használt autóval száll be valaki. Gyakorlatilag az új autósok is ugyanúgy kifizetik az Il Ferró felé a legalább kétszáz, háromszáz ezer forintot, vagy többet, mint a használt autósok, csak nem közvetlenül, és Ők nem tudnak róla, vagy nem akarnak róla tudni.

Tény, hogy jó üzlet ez a bankoknak és az autókereskedőknek is, mert egy darabig élénkíti az autóvásárlási kedvet, de mi lesz akkor, ha majd az arányok megváltoznak. Ki fogja tovább fizetni azt, hogy ingyenben legyen egy több milliós autó. Erre a célra csak az elején, az amúgy is mindenhol reklámozott kedvezmények, illetve a befizetések biztosítják a fedezetet.

Szó sincs itt semmiféle reklámbevételről, esze ágában sincsen egyik hirdető cégnek sem a több ezer autó utáni darabonként havi 60.000.Ft plusz AFA-t. Azért kell ez a körítés, hogy ne mondhassák egyből azt, hogy ez egy piramisjáték. Így tovább tart az egész, jó néhány számító ember kap a lehetőségen, valamint ennél sokkal többen naívan beszállnak.

(#455) <>jana<> válasza Rover623 (#443) üzenetére

<>jana<>
(senior tag)

nemvagyok egy nyelvtan tanár az biztos:) de nem is érdekel a dolog.. nem az írásból élek :)

(#456) <>jana<>

<>jana<>
(senior tag)

azért hozzátartozik a dologhoz hogy a 0 kezdővel elhozott autókat az első hónapban kilehet tenni,csak a használt autós szerződések határozott idejüek.ráadásnak még a határozott idejü szerződésekből is van kibúvó,így akár évekig is kihúzhatják ha mindíg kiszórják a felesleget. meg sem kell buktatni a céget.

(#457) <>jana<> válasza popey37 (#453) üzenetére

<>jana<>
(senior tag)

és arra gondoltál hogy nekik is élni kell valamiből? a reklámokból élnek ők is,ettől függetlenül lehet hogy bartelben reklámozzák eggymást

(#458) popey37 válasza <>jana<> (#457) üzenetére

popey37
(őstag)

Ha valamit ingyen adsz, akkor azt minek még drága pénzért reklámozni is? már az is nagy reklám, ha bármelyik benzinkuton és moziban megkapod ellenszolgáltatás nélkül.

Álltalában a reklámot azért készitik, hogy az adott termék amelyről a reklám szól előtérbe kerüljön és jobban fogyjon a boltokban.
Az emlitett két magazin ingyenes, tehát nem fizetsz érte, a kiadónak viszont nem kevés pénzbe kerül előállitani. gondolod, hogy ezek után még a reklámcégnek is fizet, hogy reklámozza saját magát? akkor neki ebben mi az üzlet?számolj: havi 50k egy auto után, 10 auto már havi 500k. pesten 10 perc alatt láttam kb 25 pesti est vagy lóerő magazinos autot.

A fent emlitett két magazin amugy reklámujság kategóriába tartozik.
tehát reklámot reklámozni a mottoja az ilferro kft-nek.

De azért érdekes, hogy semmilyen fontosabb kérdésre sem kaptam választ a cégtől, sőt a két alkalommal történt érdeklődéskor is ellentmondásos infokat kaptam a szerződéssel kapcsolatban./ lásd: visszakapom-nem kapom vissza a 180k-t, 30-50k-t fizetnek, kell adozni-nem kell, stb.../

Más forumokon, valamint adoszakértő szerint ha az adózás konkrétan nincs benne a szerződésben, akkor az adót a kifizető cégnek kell fizetni, tehát nettó pénz kell kapni.
csak abban az esetben kell adózni, ha a szerződés konkrétan tartalmazza, hogy az adót a reklámhordozónak kell állni/ azaz nekünk/.

mindenesetre én azt ajánlom mindenkinek, hogy csak akkor vágjon bele, pláne a 0%-os befizetéssel,uj autonál, ha az esetleges 5 év után is fizetni tudja. a használtautonál kicsit más a helyzet: ha 6 honapig kapod rendesen a pénz, akkor talán megéri, bár az ado nem tudom mennyit visz el belőle, valamint megéri-e a sok utánrohangászás/ ha nem fizeted be az adót, az apeh rendesen a nyakadba száll év végén, plussz még büntit is kell fizetni, az meg a banki alapkamat kétszerese-nem kevés-.

Tehát jol gondolja meg mindenki.

Gigabyte EP43 DS3, E8400, 2x2Gb A-Data DDR2 1066 mhz, GIGA GTX260, 700 W hypro/ 150/750 reflector,Canon 300D

(#459) süti5 válasza popey37 (#458) üzenetére

süti5
(senior tag)

Tehát, akkor válaszolok én: az adót neked kell befizetned, ez igaz. Mikor szerződést kötsz, aláírsz egy nyilatkozatot, hogy te rendezed az adót.
Én bementem apehhoz, ott azt mondta a nő, hogy ki kell váltanom magánszemélyként adószámot, ennyi. Kiváltottam, tehát van adószámom, hiszen önálló tevékenységet folytató magánszemély vagyok így.
Az adószakértők is mind mást mondanak erről, nekem egyelőre ez a legtisztább módja, hogy így fizetem be a tevékenység után az adót. Nem tudom, miért írsz 6 hónapot megtérülésre, ha leadózom, számításaim szerint akkor is 5 hónap alatt térül meg, bár persze kérdés az adó mértéke...
A cég egyébként, mármint az ilferro pl. nem sokat törődik ezzel, a csaj nekem azt mondta, hogy akik ott jártak még nem váltottak adószámot, legalábbis ő nem tud róla.
Megkértem, mondja meg, milyen tevékenységnek minősül ez, és azt mondta önálló tevékenység, ingó vagyontárgy hasznosításából származó jövedelem. Ez alapján, és mert az Apeh csaj azt mondta, valamint elolvastam részletesen ezt:
[link]
szóval úgy döntöttem, ki kell váltanom az adószámot.

(#460) <>jana<> válasza süti5 (#459) üzenetére

<>jana<>
(senior tag)

én egyszerüen beírom mellékjövedelemként,leadom a céghez és utána levonják az adót.évente 1x belessz fizetve.

(#461) macskea válasza popey37 (#453) üzenetére

macskea
(újonc)

Erre már rég rájöttükn... (?) Pontosabban evdens. Ők így a médiával bartelban vannak (csereüzlet... tehenet sóra, satöbbi), az ingyenes lapoknak meg nem kerül semmibe az a B5-nyi terület, miért ne pakláltak volna le.

Nekem inkább az a mérhetetlen irónai tetszik, ami az Ill ferro-s pilóta és a Hekus magazin közötti bartelszerződésben van. Lehet a cikksorozat jogát is eladták már jó előre... Jancsó meg már a szereplőket válogatja... :D

''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith

(#462) süti5 válasza <>jana<> (#460) üzenetére

süti5
(senior tag)

én is így akartam először, csak nagyon el akartam kerülni még annak a látszatát is, hogy ne csak szja-t, hanem nyugdíjjárulékot meg stb-t fizettessenek velem....
olvasd el azt az apeh oldalt, sztem hasznos....

(#463) <>jana<> válasza macskea (#461) üzenetére

<>jana<>
(senior tag)

lehet ők szponzorálják egy jó cikk miatt:) :D

[Szerkesztve]

(#464) Mandino

Mandino
(újonc)

Sziasztok

Erősen gondolkodom rajta, belevágjak-e.
Két kérdés merült fel bennem:

1. Hitelbírálathoz csak azok kellenek, amik fel vannak az Il Ferros szerződésben tüntetve?

- érvényes személyi igazolvány és vezetői engedély
- adókártya
- 2 db közüzemi számla
- munkáltatói igazolás
- 25 éves betöltött életkor, ellenkező esetben kezes szükséges

Azaz elég egy munkáltatói igazolás, nem kell jövedelemigazolás?

2. Használtautó esetén ugye még adózni kell az 50e-ből.
De ha újautós szerződést kötök, akkor 40e-t átvállalnak teljes egészében a törlesztőből? Vagy ebből is lejön vmi adó, járulék? (Azaz ha épp 40e a kocsi törlesztője, akkor abból semmit sem kell fizetnem?)

(#465) tundraninja

tundraninja
(újonc)

szijastok.hozott autónál 2éves határozott idejű a szerződés,ezt szerintem nem nagyon ba...gatják.segíthttp://prohardver.hu/pics/s/n1.gif
:)ség.én belevágnék csak sajna ez az adózás nekem nem illeszthető össze a busido útjával. :) valaki kap már pénzt tőlük?segítséget szeretnék kérni,hogy az a bruttó 50.000ft,az mire megjön a szamuráj bankszámlájára az 50.000ft,vagy 41.500ft,mert ha nettóba jön meg akkor én úgy tudom,hogy akkor már le van adózva,és akkor nekünk egyszerű harcosoknak már nem kell tőrődni az adóval.ha viszont bruttóba jön akkor azt a 8500ft mindig külön el kell rakni,hisz az az adó amit be kell fizetni mindig januárban.úgy tudom költséget nem lehet halmozni,mivel egy magánszeméjről van szó,és ennek a definicíója az,hogy önnáló tevékenységből származó jövedelem.segítsetek.köszi

Örökké nem eshet

(#466) HEMP

HEMP
(senior tag)

Mindenképpen nektek kell leadózni, azért is úgy szerepel a szerzben, hogy bruttó!!

Egyébként én is kérdeznék vmit: a szerződés vmelyik pontja azt mondja, hogy a matrica által a kocsin okozott kárt a cég téríteni köteles. Kérdem én, a szerződés lejártakor/ felbontásakor a beleégett matrica miatt az ilferro újrafesti a kocsit??? :(

''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''

(#467) tundraninja

tundraninja
(újonc)

Biztos,hogy nem fizet semmit.nekem ez a határozott idejű szerződéssel amúgy nincs bajom.Egy dolg aggaszt,hogy egyoldalúan felmondhatják a szerződést,bár nekem azt mondták,hogy ez akkor történik meg,ha nincs meg a km,nem tiszta a kocsi,és a matica károsodott és te nem szóltál nekik.kíváncsi vagyok arra is,hogy a amgasnyomású gőzborotva nem tesz-e kárt bennük.

Örökké nem eshet

(#468) tundraninja

tundraninja
(újonc)

igazából az is aggaszt,hogy mi van akkor ha azt mondják,hogy na jó akkor most létszámstop,és megy minden úgyanúgy tovább mint azelőtt,és kimaradok belőle és tényleg fizetnek rendesen meg megy a bolt rendesen,én meg verem a fejem a falba,hogy lecsúsztam a lecsóról.

Örökké nem eshet

(#469) süti5 válasza tundraninja (#467) üzenetére

süti5
(senior tag)

Eddig kétszer voltam vele gépi mosóban, ahol először ugye kézi magasnyomásúval estek neki, de eddig nem lett baja a matricáknak.
Ahol felmatricázták, kérdeztem, és mondták, hogy nyugodtan mehetek gépi mosóba vele. Matricázás után meg 2 napig nem szabad mosni.

(#470) tundraninja

tundraninja
(újonc)

szia suti és te vitted a kocsit?

Örökké nem eshet

(#471) süti5 válasza tundraninja (#470) üzenetére

süti5
(senior tag)

Igen, két éves szerződést kötöttem.

(#472) tundraninja

tundraninja
(újonc)

privát mailra írhatok neked?

Örökké nem eshet

(#473) süti5 válasza tundraninja (#472) üzenetére

süti5
(senior tag)

Nyugodtan írj, persze.

(#474) tundraninja

tundraninja
(újonc)

azért ezek a marketingesek mit ki nem találnak nem?az eszem eldobom néha rajtuk

Örökké nem eshet

(#475) kettes válasza HEMP (#466) üzenetére

kettes
(lelkes újonc)

Kérdezd meg tőlük!!
Szerintem az egész kocsit újra fogják festetni, hogy ne legyen színeltérés, és gondolom metál, vagy gyöngyház festést is fognak ígérni!!

(#476) HEMP válasza kettes (#475) üzenetére

HEMP
(senior tag)

muhahahaha, szeretem ha egy emberkének van humora... :(((

''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''

(#477) shift+ő válasza Mandino (#464) üzenetére

shift+ő
(senior tag)

Ez mindenképpen adóköteles jövedelem, ha használt, ha új autóval gurulsz oda.

Valahol olvastam egy 8500 Ft-os adó ról, az hogy jött ki?

voda33hét387öt

(#478) süti5 válasza shift+ő (#477) üzenetére

süti5
(senior tag)

Nem tom gyerekek, de fentebb már linkeltem egy oldalt, amit úgy látom senki se akar olvasgatni pedig pont ennek az adózásáról szól sztem....
Apeh 2006/1-es információs füzete -
Adózási információk / Információs füzetek 2006

Az önálló tevékenységet kezdő magánszemély adózásának alapvető szabályai

[link]

Nekem az ilferronál leírta a csaj, hogy ez önálló tevékenységből származó jövedelem.
Többet nem linkelem be, mert már kezdem unni:)

(#479) macskea válasza HEMP (#476) üzenetére

macskea
(újonc)

Azt is beszélik, hogy D'Lorien-re elengednek 100e-et a regisztrációs díjból, mert ott garantáltan nem kell madj újrafényezni. Ugyan ez igaz inox háztartási gépekből épített Sevenekre is. Elektro-bilux... :U

(#480) tundraninja válasza macskea (#479) üzenetére

tundraninja
(újonc)

a 8500ft ugy jön ki,hogy bruttó 50000ft után 8500az adó.nem tudjátok hol tudom megváltoztatni a belépési kódomat?

Örökké nem eshet

(#481) tundraninja

tundraninja
(újonc)

mondjuk kiváncsi lennék rá ha netán eltűnik a cég mi lesz majd.

Örökké nem eshet

(#482) tundraninja

tundraninja
(újonc)

elolvasom azt az apeholdalt amit suti irt,aztán lehet hogy belevágok.csak remélem normális reklámokat kapok http://prohardver.hu/pics/s/v1.gif
;]majd.nehogy aztán ugy járjak,hogy ezzel a szerrel fogyott le győzike és vegyél te is azt:) ;]

Örökké nem eshet

(#483) tundraninja

tundraninja
(újonc)

ja amúgy tetszenek ezek a majompofák,mert hát mndki alszik csak én irogatok

Örökké nem eshet

(#484) tundraninja

tundraninja
(újonc)

ugye szépek.:)

Örökké nem eshet

(#485) macskea

macskea
(újonc)

Egyrészt nem én kérdeztem, másrészt legkevesebb 9000, harmadrészt meg igen, tudom hogy véletlenül klikkeltél arra hogy nekem válaszolsz, tényleg nehezen áttekinthető az oldal ezen része. :DD

(#486) kettes válasza tundraninja (#481) üzenetére

kettes
(lelkes újonc)

Elég jól megcsinálták a jogi hátteret, úgyhogy nagyon még eltűnniük sem kell.
Aki az új autós buliba szállt be, azoktól szépen búcsút vesznek, ha már nem lesz elég új belépő, a fix szerződésesekkel pedig maximum közlik, hogy csődbe ment a cég. Szerintem. Azt is le tudnám írni, hogy az Én véleményem szerint miként tudnak a használt autós fix szerződésekből is kibújni, de nem akarok tippeket adni.
Az adózás is nagyon fontos dolog, de szerintem nem ez lesz a legnagyobb gond ebben az ''üzletben''.

(#487) ^Bundi^ válasza kettes (#486) üzenetére

^Bundi^
(őstag)

ha csődöt jelent a cég akkor annyi
nem lehet behajtani rajtuk semmit.
majd ha már van elég új belépőjük (10-20K pl)
akkor szépen csődbe mennek elvéte a nemkispénzt...(gondold el ha 10K belépő van amire szükségük is van számításaim szerint fél éven belül az 1.8 milliárd....ezzel lelépni..:)) )

Nos Omnes Una Manet

(#488) süti5 válasza ^Bundi^ (#487) üzenetére

süti5
(senior tag)

Nemtom, azért akkor az ügyvezető helyében sem lennék..... kft ide vagy oda....

(#489) Matthew

Matthew
(senior tag)

Üdv!

Egyik rokonom pár hete szállt be ebbe és hétvégén elgondolkoztam kicsit.
Szóval, tegyük fel, hogy egy hirdető cég megkeresi az Ilferro-t. Egy adott hónapban, mondjuk lesz 100 autó (és akkor még sztem nem is mondtam sokat) amin az ő matricája lesz, de valszeg nem egy hónapról lesz szó úgysem.
Namost: 100 autó x 50.000Ft = 5.000.000Ft amit csak az Ilferro kifizet, de ehhez még hozzájön a nyeresége + ő is adózik utána, tehát sztem 7 guriga körül kell kérjen a hirdetni akaró cégtől. És ez még csak 100 autó és csak 1 hónap.

Ez hogy a manóba éri meg neki???
Nemértem...

(#490) kettes válasza Matthew (#489) üzenetére

kettes
(lelkes újonc)

Azt Én sem érteném, hogy miért érné meg bárkinek is ekkora összeggel beszállni ebbe a buliba. Irreális. Szerintem ezért is nem fog egyetlen külső cég sem jelentkezni ekkora összegért. Ez az üzlet körülbelül ötöde, vagy még kisebb ígéretek mellett lehetne életképes, mármint hirdetői oldalról, de akkor viszont nem lenne ennyi jelentkező az autós körökből.

Pillanatnyilag annak a pár újságnak éri meg, akik a nevüket adták ehhez a bulihoz, amiért maximum egy bartell reklászerződésben valamennyi reklámlehetőséget biztosítottak az Il ferrónak, és esetleg még fizettek valami minimális összeget.

Ezen kívül azoknak az autókereskedőknek éri meg, akiknek ezzel jócskán megugrik az eladási statisztikájuk. Amennyi kedvezményt adniuk kellene ahhoz, hogy tőlük vegyék meg az autókat, annál szerintem több marad meg nekik még úgy is, hogy az Il ferrónak kifizetnek egy csomó jutalékot.

Megéri még az időben kapcsolóknak, akik az elején szálltak be.

És ezen kívül vajon kinek éri még meg??? Nagy kérdés, de azért megsúgom a választ, hogy az Il Ferrónak.

Valaki írta, hogy amennyiben csődbe megy a cég, akkor nem szeretne az ügyvezető helyében lenni. Vajon miért??? Amennyiben valakinek esetleg eleve az a szándéka, hogy a másik embereket becsapja, akkor talán majd nyugtalanok lesznek az éjszakái, amikor ezt elérte??? Sajnálni fogja a károsultakat??? Talán félni fog a pár száz millióval a zsebében??? Vagy esetleg húz egy strigulát, hogy ez is bejött, és a következő biznisz után néz???

(#491) robisz válasza Matthew (#489) üzenetére

robisz
(senior tag)

Ez hogy a manóba éri meg neki???
Nemértem...

Hát nem a reklámok miatt, az tuti... használt autóknál regisztrációs díjat kell
fizetni, ami elviszi a hátán az egészet mindaddig amíg van elég új jelentkező...

Új autóknál érdekesebb a helyzet.. vannak fura dolgok a szerződésben..
pl. csak listaáron, csak az általuk megnevezett kereskedőknél vásárolhatsz,
csak az általuk megnevezett szervízbe viheted az autót... vajon miért??
Szvsz itt a regisztrációs díj 2x 3x-orosa is lehet a lehúzás...
Ja és a szerződést bármikor egyoldalúan felmondhatják...
Valahol a Totalcar oldalain van egy cikk, ahol egy szakértő szintén arra
a következtetésre jutott, hogy a reklámozás csak fedőtevékenység..
Jellemző, hogy elég sok autón önreklámozás folyik... azokért ki fizet?

Ha 2-3 évig minden működne a dolog, akkor talán megérné beszállni...
...mindenki döntse el maga, hogy erre mennyi esélyt lát...

Női túrabakancs eladó: http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=359320

(#492) shift+ő válasza tundraninja (#480) üzenetére

shift+ő
(senior tag)

50E ft után hogy 8500 Ft az adó?

Önálló tevékenység, mondjuk 10% költség (vagy költség elszámolás, útnyilvántartás), ez hozzáadódik a jövedelmedhez. Ha nincs jövedelemd, akkor adómentes, ha van akkor ráül a tetejére és a felső kulcsal adózik. Szerintem.

Ha nem így van javítsatok ki.

voda33hét387öt

(#493) shift+ő válasza shift+ő (#492) üzenetére

shift+ő
(senior tag)

Rosszul fogalnazam, nem a 10% költség, hanem a maradék a jövedelem rész adódik hozzá a többi jövedelemhez.

voda33hét387öt

(#494) süti5 válasza shift+ő (#492) üzenetére

süti5
(senior tag)

Nekem a csaj apehnél azt mondta, 25%-kal adózik aztán ennyi.
Mint van az ingatlan bérbeadás magánszemélyeknél.
De ezt egyik könyvelő sem erősítette meg, nem értik, hogyan lehet 25%....ennyit a magyar adórendszerről meg a kiszámíthatóságról.

(#495) HEMP

HEMP
(senior tag)

Úgy tűnik a passzív reklám után most már direkt-marketinggel akarnak érvényesülni: az imént felhívtak a veszprémi opeltól -korábban érdeklődtem náluk új kocsi után-, hogy most már ''ilferrós ingyeautó'' lehetőséggel is vehetnék náluk kocsit...

Mindegy, végigolvasva jópár hsz-t még mindig ugyanazt tudom mondani mint a legelején: szerintem ez egy legális piramisjáték, az autókereskedő, a bank és természetesen az ilferró tuti jól jár, neked meg kedves szerződő damoklész kardja leng a fejed felett!! Jól gondoljátok át szerintem...

(#496) tundraninja

tundraninja
(újonc)

hello tsumi.nem tudjátok hogy lehet e belépési kódot megváltoztatni?érdekesek ezek a dolgok,senki nem tud semmit se az apehnál se a könyvelőknél.én is olvastam a totalcaros cikket,és ott azt írják,hogy főtevékenysége a kft_nek a bútorkereskedelem,de akkor miért látok ennyi ill ferróst?ma elvittem a szerelmemet a nagyváradtérre és hát szerintem 10autót tuti hogy látta,jönni-menni.igazából én attól félek,hogy lelépnek a 180eft-mal,és nem térül vissza.de viszont valahol meg azt írják,hogy westeurópában meg már bevált dolog,és azt mondják a markrtingesek,hogy a napi 40km megtétele legalább 10000stempillantást jelent.

Örökké nem eshet

(#497) tundraninja

tundraninja
(újonc)

elnézést a helyesírási hibákért.de hát nem az eltén vagyunk ügye?http://prohardver.hu/pics/s/rl.gif
:R

Örökké nem eshet

(#498) süti5 válasza tundraninja (#496) üzenetére

süti5
(senior tag)

A nagyváradon láthattál akár engem is a kocsival mert mellette dolgozom:))

(#499) tundraninja

tundraninja
(újonc)

tényleg?elolvastam az apehírást,és szerintem is az adószámot ki kell váltani ehez ez egy vagy két z?:)na mindegy.ha megvan az adószám akkor már csak azt kéne megtudni,hogy mennyit kell leadótni a bruttó 600eft után.itt van elásva minden.

Örökké nem eshet

(#500) tundraninja

tundraninja
(újonc)

szerintem nincs köze az alkalmazotti munkaviszony keresetéhez,hisz ez önnáló tev. származó jövedelem.lehet azt fogom csinálni,hogy megvárom a januárt és kimegyek az utcára és megkérdezek ill ferrosokat na mi újság mennyit kellet leadózni.évvégén van ennek az adózása ugye?

Örökké nem eshet

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.