azt hogy a neveden kell e legyen a roncs azt nemtudom,de felhívod őket és kiderül
a roncs tulajának viszont mindenképpen be kell menni,mert le kell mondania a járgányról.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Fáradt gőz » Il Ferro, Hírautó, Menőreklám stb. azaz autóreklám - ki hallott róla? - Archívum I. (téma lezárva)Hozzászólások

<>jana<>
(senior tag)

<>jana<>
(senior tag)
annyit tudok hogy a harmadik nemfizetett hónap elején viszik a gépet és bar listára kerülsz.azaz 5 évig semmit nemfogsz tudni venni

^Bundi^
(őstag)
fateromék már kérdezték anno erről őket
mondták, hogy oké, hogy fél misibeb beszámolják, de ez az amaz..stb
és a végére kijött, hogy jooooval szarabban jössz ki ha beviszed a roncsot mintha simán vennél 1 autót 

Nos Omnes Una Manet

süti5
(senior tag)
Na, ma felvettem az első pénzt, részhónap volt, így 30 ezret kaptam.
Átírattam átutalásosra, hogy ne kelljen majd sorban állnom.
Míg sorban álltam, beszélgettem egy fiatal párral, ők augusztus óta csinálják az ilferros matricás dolgot, eddig minden rendben, azt mondták.

<>jana<>
(senior tag)
persze hogy így van,mivel nagyobb a hitel összeg.minnél többet fizetsz be annál kevesebb lessz a végére a kamat.eggy tréfa van benne csak 120 hónapra veheted meg a járgányt.

<>jana<>
(senior tag)
mikor matricázták neked?

popey37
(őstag)
Nincs ebben semmi átverés: ha rendesen beleteszed a napi 30 km-t, és tiszta az autód a szemlén, akkor simán kifizetik a havi törlesztődet max 45.000-ig.
csak használt autót érdemes odavinni, 1 éves kor alatt: 5 éves szerződés, lejáratkor hosszabbítható. a befizetett 180.000-t 6 havi intervallumban visszakapod a törlesztők felett.
Az üzlet nekik a hatalmas haszon, mivel a reklámozó cégektől nagyságrendekkel nagyobb lét kaszálnak havonta.
Gigabyte EP43 DS3, E8400, 2x2Gb A-Data DDR2 1066 mhz, GIGA GTX260, 700 W hypro/ 150/750 reflector,Canon 300D
- Privát
- 2006-12-07 19:21:27
Nem olvasom végig, bocs ha ismételni fogok.
A banki hitelek után a közvetítő cég jutaléka 8% (legalábbis annál a hitel bróker cégnél, amelyiknek én bedolgozok, de miért lenne máshol más a tarifa).
A matricázást még évekkel később is simán eltünteti egy polírozás. Mosás+ hőkamra+ polírozás= tökéletes eredmény (egy korábbi munkahelyemen minden autó matricázott volt, a három évesnél idősebbeket eladták).
egyéb állatfajták: www.egérmúzeum.hu

süti5
(senior tag)
Nov.14.-én matricázták.

<>jana<>
(senior tag)
nekem 18án,de már csak 2007 jan 1 után kell szemlére mennem,akkor neked elvileg megvolt egy fél hónapod azért kaptál töredék hónapot.
[Szerkesztve]

süti5
(senior tag)
Mit választottál kifizetésnél, átutalással?
Én most írattam át arra és mindenkinek ezt javasolom ha nem akar órákat a fagyban ácsorogni.

^Bundi^
(őstag)
a 180K -t is visszakapod ???
ezt nem láttam sehol..
Nos Omnes Una Manet

<>jana<>
(senior tag)
én utaltatom,már az elején mondták hogy nemjó ötlet a készpénz
^bundi^ a befizetett pénzt visszakapod kamatostól mert havi 10 rugóval többet kapsz befizetésnél.

^Bundi^
(őstag)
hümm?
most lehet megvok zavarodva, de fennt azt írtátok, hogy a törlesztőn felül megkapjuk a +10K -t
most akkor mivan? 
nem az van, hogy odaviszem az autót befizetem a 180at és havi 50et kapok 2 éven át?
visszakapom még a 180at is fél év alatt vammi? 

Nos Omnes Una Manet

süti5
(senior tag)
Azt nem kapod vissza.

^Bundi^
(őstag)
naazé énis így tudtam...nem is lenne értelme...
csak fentebb írva vagyok, hogy vissza kapod 6 hónapos periódusban..de erről nemtudtam..
Nos Omnes Una Manet

cirmero
(lelkes újonc)
Hát szervusz.

<>jana<>
(senior tag)
hogy tiszta legyen... ha rajtuk keresztül veszel autót akkor havi 40 et kapsz kézbe,ha befizetsz akkor 50 et a kettő között 10k külömbség van 24hónap x 10k = 240000 és 180at fizetsz be. 5 évesnél 333k-t fizetsz be és visszakapsz 60 x 10k= 600k-t tehát kamatostul visszakapod,ha a 0 forintos szerződéshez nézed.
[Szerkesztve]

^Bundi^
(őstag)
persze ez tiszta
már kis is néztem az autót remélhetőleg jövő héten megkapom a fizum és el is tom hozni és felmatricázni 
1 penthaus os matrica jolenne azt még bírnáám is 

Nos Omnes Una Manet
egyre több ilyen kocsit látok. ma is láttam vagy 3-at, bár nekem nem tetszik. de legalább a benzinpénz megvan 
iPhone 4S

<>jana<>
(senior tag)
az úgy lenne az igazi ha egy csajt is mellé ragasztanának eggy szál tangában 

marsu
(PH! kedvence)
Én egyre többel találkozok... Az autó szép, új, tiszta... de ez a matricázás nagyon elcsúnyítja ... Nekem nem kellene ...

Press any key to continue ...

popey37
(őstag)
a 180.000-ft-ot 24 honap alatt kapod vissza, minden hatodik honapban 45.000 ft. a második év végére ez pont 180.000.-
viszont a havi törlesztőrészletet max 45.000.-ig finanszirozzák, ami azt jelenti, hogy ha csak 37k a részlet , akkor annyit kapsz. a fennmaradó összeget a 45k-ig nem kapod meg.
valamint a kamatperiodus végén a különbözetet sem fizetik ki. nekem ez 3 havonta van, CHF alapu a hitelem.
Gigabyte EP43 DS3, E8400, 2x2Gb A-Data DDR2 1066 mhz, GIGA GTX260, 700 W hypro/ 150/750 reflector,Canon 300D

süti5
(senior tag)
Ezt a 180 ezer ft-os visszakapást én nem értem. Most használt autó megoldásról beszélünk? Mert annál nem kapod vissza a lóvét.

<>jana<>
(senior tag)
biztos hogy ilferrót nézted? mert ott nem csak 45k ig fizetnek,hanem fix 50k-t
- Privát
- 2006-12-10 14:11:06

Terminátor 4.
(kvázi-tag)
Nagyon át lettetek verve srácok!
Nézzétek meg jól a szeződést, amit kötöttetek. Az összes, így 2 és 4 éves szerződésben is benne van, hogy 1 hónap határidővel indoklás nélkül felmondható. Ez így nem fix idejű szerződés, hanem határozatlan. Aki 120 hónapra vett fel részletet belegondolt abba, hogy 10 évig valószínűleg nem fog élni a cég?
Továbbá itt egy link, ahol az összes kérdésre a jogász válaszol a Totalcaron.
[link]
A helyes válasz a piramisjátékos kérdésre: Igen, ez valóban piramisjáték, de a korábbiaknál ügyesebben álcázva, hiszen 5-6 hirdetőjük azért van, valamint részükről ez jogilag teljesen működőképes, hiszen a szerződések szabályosak. Így tovább maradhatnak életben, és ha majd megbuknak, senki nem pampoghat semmit. Jó szívást!
"Még visszatérek!"
(#328) <>jana<> válasza Terminátor 4. (#327) üzenetére
- Privát
- 2006-12-10 14:30:21

<>jana<>
(senior tag)
szerintem aki belevág az ezerszer végiggondolta,és utána járt mielött belevágott a dologba.csak azért mert lessz egy ingyen autód nemszabad belevágni,de ez is lelett írva 1000x csak úgy érdemes nekiállni hogy minden hónap megkapott lóvéval kevesebb az autó ára.egyébként ez nem hír autó hanem ilferro kft.ők nemigérnek ingyen autót.
(#329) süti5 válasza Terminátor 4. (#327) üzenetére
- Privát
- 2006-12-10 15:03:10

süti5
(senior tag)
Nos, én átnéztem a szerződést, lévén mert megkötöttem másodlag pedig azért, mert jogász vagyok.
Nem mondom hogy jó szerződés, van benne buktató, de nekem egyelőre működőképesnek tűnik a történet. Amit említettél, ha ők mondják fel használtautósnál legalábbis a befizetett 180k visszajár, ha pedig rendkívülien, ami tételesen le van írva miket jelent, akkor nem jár vissza.... de ezek pl. a többszöri kocsi-nem-mosás meg ilyesmi ami amatőr hiba lenne a részünkről.
Mért érzem úgy, hogy hónapok óta azok riogatnak akik nem mernek belevágni és már vicsorgatva várják, mikor dől be a dolog, és elmondhassák, nekik volt igazuk.
Pláne az ilyen hangulatkeltő mondatokkal a mondandó elején:
''Nagyon át lettetek verve srácok!'' 
Én most voltam szemlén, kifizették az első járandóságot, rendben ment minden, sokan vannak így csak nem mindenki jön fel hogy elmesélje főleg ha nem hiszik el mert ez csak átverés lehet.
Félreértés ne legyen, lehet hogy az, de mért ilyen qrvára biztos benne itt mindenki....

marsu
(PH! kedvence)
Szia!
Legyen neked igazad! tikon azért remélem, hogy sikeres lesz az üzlet! Milyen autót sikerült választani? Mennyiért? Mennyi a befektetett pénz? Gondolom azért személyesen mindent megbeszélve tisztábban át lehet látni a szerződést, és mindent elmondanak, hogy mire kell vigyázni. Milyen matricát kapsz?
Remélem összejön neked, és te leszel a pozitív példa mindenkinek, aki még gondolkodik, hogy bele merjen-e vágni... Mint pl én is ...

süti5
(senior tag)
Nos, nekem másfél éves az ignisem, sötétkék.
2 éves szerződést kötöttem október végén, befizettem a 180-at, nov.14.-én matricázták fel, pesti est fehér matricával, nem mutat rosszul rajta sztem. Ott hibáztam csak, hogy kp-s fizetést választottam, és szemlén ott, ahogy már írtam is, várni kell, mert lefényképezik, és utána fizetnek. A fényképezés 5 perc, a kp-ért sorban állás kb. 1 óra tuti....de már váltottam és átutalással kértem a pénzt. A tört hónapra járó 30 ezret kifizették, előtte persze lemosattam a kocsit, mármint szemle előtt, 600 ft volt a mosatás.
Adózásról meg annyit, hogy én bementem apehhoz és kiváltottam az adószámot, 10 perc volt.
Ja, választottam, hogy nem kaphatok politikai, vallási meg szex matricát.
Ha jól tudom, ő használt kocsit vitt, és azt matricáztatta.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

marsu
(PH! kedvence)
Bocsi, nem olvastam vissza az összes hozzászólást....
A lényeges infók ezek, amiket most irtál ... Mondjuk ha új autóban gondolkodom, akkor teljesen más az ügymenet, de így hogy látom, illetve olvasom hogy neked bejött, úgy látom hogy műkszik a dolog ...
Gratu 

marsu
(PH! kedvence)
Pesti Est teljesen jó, azzal még én is elszaladgálnék ...

süti5
(senior tag)
Annyira nem izgultam, most elég jókat pakolnak fel, vagy pesti est vagy budapesti piac, esetleg diplomata magazin vagy hekus magazin, de ebből elég keveset.
Ha világos autód van, sötét matricát tesznek rá, azaz feketét
Előttem tettek fel ugyanúgy ignisre egy pesti estet, de feketében, mert világosszürke volt a kocsi színe.
A matricázásra időpontot kapsz, mikor megkötöd a szerződést, kb. két hétre rá kell menned, percre pontosan odaértem, feltették kb. negyed óra alatt, lefényképezik, megnézik mennyin áll a km számláló, aztán jöttem is el.
Lehet mosatni automata mosóban is, ezt direkt megkérdeztem, azóta már ki is próbáltam.

^Bundi^
(őstag)
és mikor megközik egyből matricáznak?
értem én bemegyek megkötöm a szerződés -t és az ilferrót egyből felteszik a tetejére vagy csak joval késöbb?
a részleteket is gondolom csak a matricázástól számítják
pontosan, hogy megy a macera? 

Nos Omnes Una Manet

^Bundi^
(őstag)
elég vicces, hogy ph nagyúr rangod van 
(a hangsúly az ikonon a nemen és az úr kifejezésen van;) )
Nos Omnes Una Manet

macskea
(újonc)
Üdv Néktek! 
''Új beszállóként'' szeretnék csatlakozni a topikhoz, engem is különösen érdekel az olcsó (ne adj isten ingyen) autóhoz jutás. Vettem a fáradtságot, és végigolvastam a topikot, és gyorsan le is írnám a tapasztalataimat.
- Sokan azzal érvelnek, hogy a kötelező 600-1000 km havonta mennyi benzinköltséggel ját... Nos szerintem ez a lehetőség direkt azoknak van nyitva, akik úgy is elköltenének ennyit benzinre, aki meg nem megy egy hónapban ennyit, az sajnálhatja, vagy örülhet neki igény szerint. Én személy szerint megyek, és egy a jelenleginél kissebb fogyasztású autóval csak jobban járhatok, szóval nem hogy pénzt venne ki a zsebemből a menés, még több marad benne az autóvásárlás miatt.
- Mi van ha visszamondják a szerződést...? Szerintem ne végy autót azért, mert adják, csak akkor ha tényleg kell. Ha nincs rá szükségen annyira, és amúgy nem vennél, ne sodord magad veszélybe csupán a birtoklási vágyad, kapzsiságod miatt.
- ''Hozott autó'' beugrója. Több mint gyanús... ebben az esetben nagyon szkeptikus vagyok, ha a cég tényleg olyan tőkeerős, hogy autónként 40-50 ronggyal tudja hirdettetni magát, nem hinném hogy szüksége lenne erre a pénzre.
Ötlet: - Talán úgy kellene eljátniuk, hogy lenne 3-4 hónap ''bizalmatlansági idő, amíg bármikor felmondhatják a szerződést, és ez alatt a pénz sem járna. Egyrészt így kiszűrhetőek lennének a hirtelen pénz nélkül vásárló emberek, (itt is olvastam olyat, hogy mihelyt fizteést kap, megy és veszi az autót 0% kezdővel... többn mint felelőtlen...) másrészt nem kellene pl nekem sem kockáztatni 180-330 ezer forintot, ami azért akárhogy is nézzük, azoknál akik ezt a fajta autóvásárlást választják, 2-3 havi bér, amit azért én spec. nem szivesenh kockáztatnék... Nos ha a feltételezett idő lejátna, akkor már életbe léphetne egy olyan szerződés, ami mondjuk nyilván mindkét fél részéről jóval több és szigorúbb kötöttséget tartalmazna, de nehezen felmondható, és jól szabályzott lenne. Mindenképp ''valós'' határozott idelyű.
- 0%-os új autó. A kamat az tényleg nó komment... Semmiképpen se vágjon bele senki. Szerintem. Akkor inkább a ''hozott autó'' megoldás, és csak 2 évre, próba szinten. Abba a 180e-be tényleg nem szabad belerokkanni senkinek, aki TÉNYLEG muszájból venne MINDENKÉPP autót. Sokan számolják 10 évre kivetítve a hasznot, szerintem ez az Aliceó csodaországban állná csak meg a helyét. Az a biztos pénz, amit odaadnak, és abban a pillanatban haszon. A fix szervíz meg a másik nonszensz... Tuti ott is extra bőrt húznak le az emberről, az amúgy is magas szervízköltségeken felül. Ettől óva intek mindenkit.
- Mosás... Az autóm tisztasága engem minősít, ha koszos, akkor nem azért mosom le mihamarabb, mert muszáj, hanem mert SZERETNÉM ha tiszta lenne. Ennyi.
Konklúzió (számomra): - Kicsiben, kis kockázattal, 2 éves szerződésekkel, ''hozott autó'' szisztémában, és természetesen bőszen adózva, minden esetben jövedelemigazolás félét kérve a cégektől. NE ingyen autónak tekintsétek a dolgot, és ne menjetek bene 120 hónap (tudjátok Ti hogy az mennyi??? gondoljatok már bele mi minden változott meg/tűnt el az elmúlt tít évben), különös tekintettel az esetleget kipottyantás utáni drasztikus részletekre. Én is bele fogom venni a jövömbe ezt, mégpedig záros határidő szerint, de CSAK azért, mert (hosszabb-rövidebb) segítséget látok benne, és nem pedig havi fixet.
Kívánok mindenkinek sok szerencsét, és jó autózást a KEDVEZMÉNYES autójával.
Üdv; Tibor. 
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith

macskea
(újonc)
Természetesen a topikban foglaltakon túl megnéztem 4 hasonló cég ajánlatát is, illetve az összes belinkelt cikket illetve más fórumot.

''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith

süti5
(senior tag)
Benne van a hozzászólásomban.
A szerződéskötéstől számítva kb. két hét múlva teszik fel, kapsz időpontot.

^Bundi^
(őstag)
nem új autót veszek és amúgyis vennék és nem 0% és a fizetésem a matricára kell
ha kisesik a cég akkor is fennt tudom tartani és kéne az autó
természetesen nem vehető fixnek kituggya, hogy 5 év múlva is itt lesznek
én a használt autót javaslom, mert ha fél év múlva megszünik a cég akkor elvileg vissza kapja az ember a pénzét és az autón ha ügyes csak az átírás -t bukta amit meg 2 hónap alatt behoz a cégtől kapott pénz..
én is így fogok tenni
a matricára kell a fizetés autót mindenképp megvenném
Nos Omnes Una Manet

mcadam
(újonc)
Egyre több ilyen autót ragasztanak össze-vissza. 
Speed Up!

^Bundi^
(őstag)
ez így van
és jolteszik
más :
amúgy amiket eddig én láttam mind volt az oldalán vmi..nem 10/9 volt az arány az üresek javára...
szóval talán beindul és hoszabb lesz az életciklusa mint a többinek
180K szerződéskötéskor lehúzós?..hát sajna ez ilyenha új autót veszel kompenzálják a szalontól leadott pénzzel...hülyeség az, hogy ha ilyen nagy cég telik rá..
azért számold má meg mennyiszer 180K az..nem kis pénz..csak 1000 autónál 180 millio...1 cégnek minden pénz joljön
Nos Omnes Una Manet

popey37
(őstag)
az ILferro kft-nél a használtautora befizetett 180.000.-ft 4 egyenlő részletben visszakapod: minden hatodik honapban 45.000.-
A nagy gáz az, hogy a cégtől kapott pénz adóköteles, tehát TB-t és SZJA-t kell belőle fizetni. A használt autora a szomszédom szerdán kötött szerződést, havi brutto 30.000-ft a max összeg amit kap.
napi 30 km a kötelező munkanaponként.
ha kiszámoljátok a brutto 30k csak 15-17 ezer marad a kifizetések után. A futott kilométert és az automosást le lehet irni az adóból.
Ezek után én ugy döntöttem, hogy nem éri meg az a 15k a plusz kiadások miatt, valamint a matrica eltávolitása után / ha két évig cipeled / a matrica helye megmarad. A fényezésben lesz 3 szép folt a matrica méretében.
tehát mindenkinek ajánlom először jól rágja meg, hogy belevág-e, mert utólag elég nagyot lehet rajta bukni, főként az APEH oldaláról az adók miatt.
Én 32k-t fzetek a kocsiért minden honapban, a 180.000.- ft 6 havi törlesztőm, én főként ezért nem vágok bele. ez a pénz kb 1 év alatt jönne vissza. tehát szerintem nem éri meg, bármikor bejelenthetnek egy csődöt / bár ne legyen igazam, de sajna van rá példa / és akkor uszik a pénz. ez főleg azoknak nagy gond, akik 0 % indulóval uj autoval vágnak bele.
[Szerkesztve]

kettes
(lelkes újonc)
Tisztelt Ilferrósok!
Én egy reklám alapján csak most kezdtem el foglalkozni ezzel a lehetőséggel, és ezért átolvastam az Ilferró honlapján található reklámanyagot, illetve szerződéseket, valamint az eddig leírt hozzászólásokat.
Nem vagyok teljesen pesszimista, de ebben az ügyben nagyon sok furcsa dolgot találtam.
A hozzászólók egy része megelégedését fejezte ki, hogy minden tökéletesen működik. Felragasztották a matricát, és az adminisztráció is minimális volt, rendesen fizettek is már egy-két hónapot.
Más részük, gondolom, akik még nem vágtak bele, piramisjátékot sejtenek a dolog mögött.
Igaz, hogy a dolog nemrég indult, ezért nem lenne szép dolog egyből negatívan hozzáállni, de mint említettem sok furcsa dolog keltette fel a figyelmemet.
Lehet, hogy nem voltam elég figyelmes. de sehol nem láttam, hogy az Ilferro hol, milyen módon és milyen feltételek mellett keresi a leendő hirdető partnereit. Az eddig leírtak szerint mindenki arról írt, hogy egy autóra átlag egy cég reklámját helyezik fel. Ez egy autónál havonta, használt autónál minimálisan 50.000.Ft-os, új autónál 40.000.Ft-os költséget jelent a cégnek. Nem tudom, hogy hányan léptek eddig be, de csak ha egy 100.Fős gépkocsitulajdonos létszámot feltételeznénk, akkor is ez minimálisan 5-millió, illetve 4-millió forintos kiadást jelent, amiben természetesen nincsenek benne a cég működtetésének a költségei. A hirdetésekből, illetve a topicos hozzászólásokból Én ennek a sokszorosát saccolnám, ami gondolom, hogy folyamatosan bővül.
Nézzük a cég lehetséges bevételeit, amiről eddíg senki sem nagyon beszélt.
Az egyik, elvileg legfontosabb bevételi forrásnak a hirdetőktől befolyó díjaknak kellene lenni. Nem látom az ez irányú hatalmas reklámkampányt, illetve nem látom, hogy valamely cégek azért, hogy az ország területén szanaszét összesen 100 autóra felrakják a reklámjukat, hajlandóak lennének havonta legalább 5-millió forintot kifizetni. A cég nem tudom mióta működik, de legalább augusztus -mivel akkori a legelső hozzászólás- és most decemberben úgy látom, hogy nincsen több, mint 10 szerződéses partnerük.
Nem értem, hogy a belépéskor miért kell több 100-ezer forintot kifizetni ügyintézési díjként, illetve a matrica előállítási költségére. Ugyanez megvan az új autónál is, mivel a vevő lemond minden kedvezményről, ami lehet, hogy jóval több, mint a használt autós belépési díj. Valahogy ez is nagyon a piramis dolog felé mutat.
Tény, hogy akik eddig beléptek, azok mind nagyon pozitívan szóltak hozzá, de Ők miért is csalódtak volna, hiszen a másik bevételi forrás, az új belépők díjai, jelenleg még bőségesen fedezik a kezdeti kiadásokat. Kérdezem Én, hogy amennyiben ez esetleg tényleg egy piramisjáték, mikor volt olyan, hogy a kezdeti beszállók panaszkodtak volna?
Jó lenne látni, hogy a reklámbevétele mennyi ennek a cégnek, mert csak akkor lehetne konkrétan állást foglalni, hogy piramisjáték indult-e, vagy sem. Sajnos a leírtak alapján nekem nagyon úgy tűnik, hogy a rendszert egyenlőre a befizetett összegek működtetik, és nem látom benne a változás lehetőségét. Igaz, hogy minél többen lépnek be ebbe a ''reklám buliba'', annál nagyobb lehet az esély, hogy esetleg többen is hirdetni akarnak, de ez pedig annyira megnövelné a költségeket, hogy ugyanoda jutnánk, mint az első számításnál.
Jó lenne, ha ezt a hirdetők vagy valami reklám szakemben megpróbálná megcáfolni.
Megjegyzem, hogy mint minden esetben, amennyiben kiderül, hogy ez mégis csak egy piramisjáték lesz a végén, akkor gratulálok az időben kapcsolóknak, akik még egy csomó plusz pénzt is viszont látnak a befizetésükből, és sajnálom azt a jóval nagyobb tábort, akik a végén csapatba tömörülve mehetnek a pénzük után a bíróságra. (Mint ebben az országban már nem első alkalommal)
Üdv mindenkinek, kettes !

<>jana<>
(senior tag)
amikor rakták fel a matricát nekem akkor a srác 4500 autóról tudott amit felmatricáztak. ha nemlenne reklámszerződésük akkor már régen borulnia kellett volna a cégnek szerintem.

kettes
(lelkes újonc)
Szép szám ez a 6500, de egy kis matekkel kijön, hogy ennyi autó havi költsége a minimális 40000 Ft-al számolva min 260-millió forint. Szerintetek az a 10 cég, akikkel a szerződés van, ennyit - illetve ennél jóval többet, mert ez csak az autósoknak kifizetendő összeg - kifizet havonta? Én erősen kétlen.
Viszont ha a 6500-at beszorzod az ugyancsak minimum 180-ezer forinttal, (Szerintem az új autós szerződéseknél is legalább ennyivel lehet számolni) akkor igen szép összeg jön ki. Pontosan 1-milliárt 170-millió forint. Ebből azért egy darabig lehet fizetgetni mindenkinek.
De legyen igazatok! Én azért úgy döntöttem, hogy kihagynám, bár ha még az elején van a történet, akkor lehet, hogy jól járnék.

kettes
(lelkes újonc)
Bocs az előbb elnéztem a 4500-at. Ezzel átszámolva 180-millió forintot kellene min havonta a kb. 10 cégnek fizetni a reklámokra. Így az ilferronak valóban még csak 810-millió forint folyt be kb a kasszájába. Azért ebből is lehet még egy darabig fizetgetni.

Blagoje
(újonc)
Pedig fizető hirdetőjük továbbra sincs egy darab sem. Amúgy meg az is érdekes, hogy a cég tevékenységei között a reklám/marketing nem szerepel, tehát ha lenne is hirdetőjük, akkor sem számlázhatnának nekik reklám tevékenységet. 
Ha már a céges bemutatkozó szövegükben azt írják, hogy meg akarják váltani a világot az autóreklám területén, akkor legalább felvehetnék annak a teáor-jait...
Havonta legalább 180-200millió forint bevételének kellene lennie, hogy legalább nullára jöjjenek ki, de jelenleg ezt az új belépők finanszírozzák. Ekkora reklámbevételt max. ügynökségen keresztül tudna szerezni, de én nem ismerek egy komolyabb reklámügynökséget sem, amit megkeresett volna az illferro-tól bárki ki. Arról meg nem is beszélve, hogy milyen csekély a reklám értéke egy autó oldalán elhelyezett hirdetésnek. Ha találna is olyat aki hirdetne, akkor sem valószínű, hogy egy ilyen felületet lehetne havonta autónként 15-20ezernél többért értékesíteni, ha pedig mondjuk valaki azt mondja, hogy ő egyszerre mind a 4500 autón hirdetne, akkor mennyiségi és gyakorisági kedvezmény címén rögtön 10ezer forint/autó/hó alatt lenne a hirdetési összeg.
Lehúztam pár évet a reklám szakmában, és ezek alapján nekem az a véleményem, hogy ez egy nem elég gondosan felépített piramis játék, ami akkor fog megbukni, amikor hirtelen megugrik a belépők száma. Amikor összejön egy milliárdos összeg a cégtulajoknak, akkor szép elegánsan bedöntik a céget, és utána vígan élik tovább az életüket, és megalapítják a következő hasonló cégüket. Nekik van igazuk, bár én ügyesebben csináltam volna. 
Az újra házasodás az optimizmus győzelme a tapasztalat felett