Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#201) Grafiqs

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A topik végigolvasása után felmerült bennem pár dolog.

Többen felvetettétek, hogy kamu hirdetés meg pilóta játék.
Erre azt tudom mondani, hogy ez egy jól kitalált konstrukció. Mert az elejétől kezdve finanszírozza magát. Kisebb tőkével indulhat a vállalkozás. A lényege az, hogy amíg nem talál hírdetőket addig is működhet.

Hírdetések, matricák
Igen először a cég értelem szerűen saját magát fogja hírdetni, hogy minél nagyobb autóflottát tudjon képezni. Az autóflotta dinamikusan növekszik. Ergo növekszik a reklámfelület is. Amit lehet értékesíteni. Egy életszerű példa. Adott esetben odamész egy céghez, hogy felkínáld a hirdetési felületed. Azt mondod van 30 autód valszeg nem foglalkoznak veled. Ellenben ha odaállsz és azt mondod van 200 új és kb ugyaennyi használt autód (ami nem idősebb 5 évnél) mint hirdetési felület akkor már egészen más a gyerek fekvése. Ráadásul folyamatosan bővül az autók köre.

Új autó finanszírozás
Bevallva bevallatlanul a márkakereskedések minden hitelre eladott új autó után valamennyi pénzt kapnak a finanszírozó cégtől. Általában banktól. Namost itt jön képbe az Ilferro. A márkakereskedő és a finanszírozó és az Ilferro kötnek egy megállapodást. Te egy kicsit magasabb THM-mel kapod meg a kocsit (ami elvileg nem érint, mert azt az Ilferro fizeti helyetted, a részleteket ugye) és így nagyobb lesz a jutaláka a márkakereskedőnek. Ezen a megnövekedett jutalékon osztozik a márkakereskedő és az Ilferro. A márkakereskedő is jól jár, mert bár kisebb lesz a jutaléka (forintosítva), ellenben több autót ad el. Tehát fajlagosan kisebb bevétel a végén mégiscsak többet hoz. De ez csak az egyik fele a márkakereskedőnek. Mert ugye egy autót szervizeltetni is kell. És ez a nagy üzlet. A szervíz kérdésében kötve vagy a márkakereskedéshez ahol az autót vetted. Így biztosítod a szervíz kihasználtságát és profitját. (Tudod, sok kicsi sokra megy.)

Használt autó
Igen itt ugye be kell fizetned 180k beugrót. Ez egyrészről tekinthető egyfajta biztosításnak is feléjük, hogy komolyan veszed a céget. Tekintsd ezt egy befektetésnek. Miután úgyis visszavizetik neked. Másrészről pedig tőkét ad a cégnek. A matrica sincs igyen és a tervezése sem. Mert minden autó ugye más formájú. Lehet uniformizálni de az is költség.

Szemlézés
Ez fontos a cégnek, mert egy hirdetési felületet értékesít. A minőségbiztosítás szempontjából nagyon fontos.

Havi kifizetés
Ha legálisan akarsz eljárni akkor adóbevallásodban fel kell tüntetned mint bevételt. Ezután pedig szja-t (személyi jövedelem adó) kell fizetned. Ennek felépítése egyszerű. Vegyünk példának egy olyan esetet, hogy minimálbért keresel. Ez most 62500Ft (forrás: Apeh.hu [link]). Ez ugye adómentes. Ha új autót veszel akkor 12*40k (maximális törlesztővel számolva. Mert az Ilferno csak a törlesztő részletet fizeti) 480k ez ugye a 18%-s adósávba esik. Mert 1,5mill alatt van. Ez pontosan 86400Ft évente, a jelen adózási szabályok szerint. Az esetlegesen leírható költségekről és egyéb bizonytalanságokról pedig az Apeh-et érdemes megkérdezni, és ők majd hivatalos állásfoglalásban válaszolnak a feltett adózási kérdésekre.

Ezt a kis összeállítást csak a tisztánlátás kedvéért csináltam. Ha valamit kihagytam szóljatok.

És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss l Policity.hu

(#202) Brekk válasza Grafiqs (#201) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Ki az a hulye aki 180e-t befizet ugy, hogy akar abban a pillanatban felmondhatjak a szerzodest teljesen jogosan... Tegyuk fel hogy nem teszik. Igy is ingyen hitelt kapnak toled 4havi reszletre...
Uj autonal listaaron kell vinned a kocsit, ami megint egy jelentos osszeg ahhoz kepest, hogy milyen osszegeket ki lehet alkudni.
Komolytalan az egesz, teljes mertekben arra akarja ravenni az embert hogy adjon nekik penzt, vagy vegyen uj autot dragan. Kivancsi vagyok mikor bukik meg.

[Szerkesztve]

Bármilyen Hardware a legjobb árakon egy napon belül. www.oaziscomputer.hu

(#203) süti5 válasza Brekk (#202) üzenetére

süti5
(senior tag)

Ha ők mondják fel, akkor a 180 rugó visszajár, ez viszont benne van a szerződésben.....

(#204) Grafiqs válasza Brekk (#202) üzenetére

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Tegyük már félre a jó magyar dögöljön meg a szomszéd tehene mentalitást, és pesszimizmust. Ami új nálunk az még nem biztos, hogy rossz is.

De érvelj az én eszmefutattásommal szemben!

Grafiqs

És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss l Policity.hu

(#205) HEMP válasza Grafiqs (#204) üzenetére

HEMP
(senior tag)

Az szerinted rendben van, hogy az eleve kedvezmények nélküli -ami nem egy típusnál akár fél millát is jelent- új autódat még nagyobb -és nem kicsit nagyobb, ahogy mondtad, mert kb. 6-8ezerrel drágább a törlesztő havonta- részlettel bírod megvenni?? Az érved, hogy ''úgyis ők fizetik akkor meg nem mindegy'' nem állja meg a helyét mivel a szerződésed HATÁROZATLAN időre szól!!! Ha még ez sem lenne elegendő, akkor olvasd végig a szerződést, amelyben leírják, hogy INDOKLÁS NÉLKÜL is felmondhatják a szerződésed....
Tehát vedd csak meg, aztán kb. 1 év múlva amikor borul az egész ott állsz az emelt törlesztőddel megfürödve! De jogosultak a szerződéskötés után akár 2 nappal is felmondani... :( Persze ez már sarkított példa, de igaz lehet.
Ahogy a szerződéskötéskor elbeszélgettem az egyébként nagyon csinos ügyfeles-hölggyel, elmondta, nem kell izgulni, mert amennyiben 2 év múlva felmondják a szerződést, lehet rá kötni újat használtautóként....... 180ezerért... No comment!

''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''

(#206) Grafiqs válasza HEMP (#205) üzenetére

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igen valóban benne van ez a buktató. De ezért ez üzlet, és nem jótékonysági szolgálat. Mindenkinek mérlegelnie kell mennyi kockázatot tud/akar bevállalni.
Egyébként érdemes utána számolni, hogy 1,2 évvel a szerződés megkötése után kell átvenni mondjuk egy 5 éves részletet, akkor hogyan jön ki az ember azzal szemben mintha kissebb törlesztővel vette volna.

(#207) HEMP válasza Grafiqs (#201) üzenetére

HEMP
(senior tag)

Számoljunk:
új autónál, 10 éves futamidő esetén
- mínusz kedvesség/év a kereskedőtől (gyártól), pl. Ford Fusion esetében most -485.000, tehát az 48.500 HUF/év
- emelt törlesztőrészlet, havi kb. 4.000, ami egy évben 48.000 HUF
- minimálbérnél és 40.000 törlesztő esetén az adótöbbleted 86.400 HUF/év
Ez összesen (mínusz!!) -182.900HUF/ év
Ehhez képest kapsz az első évben 12*40.000HUF= 480.000 HUF/év
Tehát ha jól számoltam, akkor cirka 300.000 HUFot keresel egy év alatt, amennyiben így veszed a kocsit.
Tegyük fel 2 év után felmondják a szerződésed: addig kerestél 600.000 HUFot, a maradék 8 év alatt plusszban kifizetsz 1.463.200 HUFot, így 863.200 HUF összeget buksz el... ami egy 3.2 milliót érő kocsinál elég durva.
... és akkor még nem számoltam az esetleges matricakárokat ésatöbbi...

[Szerkesztve]

''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''

(#208) Grafiqs válasza HEMP (#207) üzenetére

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem tudok konkrét autót mondani. De a 10 éves finanszírozási ciklus azért elég kemény kamatmennyiséget is magában foglal. Egy 5 éves konstrukcióval számolvá tán barátságosabb szám jöhet ki.

(#209) HEMP válasza Grafiqs (#208) üzenetére

HEMP
(senior tag)

Ebben nincs sehol kamatmennyiség beleszámolva...

Ha 5 éves futamidővel számolsz
1. attól nem fizeti többet az ilferro (max. 40e)
2. szerintem ott magasabb a részesedésük is!

Ne érts félre, senkit nem szeretnék lebeszélni, csak felhívni a figyelmet a buktatókra. Nekem nagyon gyanús ez az egész, de ne legyen igazam...
Üdv

(#210) Dr. Justice válasza hobizoli (#187) üzenetére

Dr. Justice
(kvázi-tag)

Hello Z!

Jó az ötlet, de a téglalap alatt fullos marad akkot is a fényezés, a többi mattabb rész meg alüt tőle. Bár az amit mondasz kétségtelenül jobb megoldás mint a sima rámatricázás.

Üdv:

Dr. J.

Sváby András a második kormányszóvivő

(#211) Dr. Justice válasza hobizoli (#197) üzenetére

Dr. Justice
(kvázi-tag)

ÁÁÁ így már értem! :R

Sváby András a második kormányszóvivő

(#212) Grafiqs válasza HEMP (#209) üzenetére

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A kamatmennyiség a törlesztőben van elosztva.

Én sem akarok rábeszlni senkit, csak a tisztánlátást szeretném elősegíteni, a mérlegelés megkönnyítését.

(#213) shift+ő válasza HEMP (#209) üzenetére

shift+ő
(senior tag)

Én is gondolkodtam, hogy így veszek egy Nissan Note-t, és előbb bementem érdeklődni ''civilként''. Kb 200K lett volna a kedvezmnény/ajándék. És havi törlesztő kb 3K-val kedvezőbb let lett volna, mint hírautós vevőként. Érdemesebb az új gépet is ahsználtként bevinni a rednszerbe, mert az ''ingyen'' egy picit így drágánek tűnik.

voda33hét387öt

(#214) süti5 válasza HEMP (#207) üzenetére

süti5
(senior tag)

Én nem ezzel vettem anno az ignist, tehát nem ilferrosan. Viszont egy dolgot kifelejtesz a nagy számításokból, hogy mennyit lehet alkudni a kereskedőnél. Jó, írod, hogy milyen sokat, akciós modell stb. De ha valaki alapmodellt akar, mint anno én is, akkor a 70.000 Ft-os metálfény kiharcolása bónuszként volt a legnagyobb siker számomra..... és hidd el, alapmodellnél nem adnak többszázezres kedvezményeket, tehát ha alapmodellt vesz valaki, lényegesen jobban jár mint az általad leírt verziónál.

(#215) HEMP válasza süti5 (#214) üzenetére

HEMP
(senior tag)

Amit írtam az nem kereskedői kedvesség volt, hanem a Ford központi akciója.. Ha jól emlékszem a fapad modell esetében 385e HUF volt a kedvezmény... Az megint másik kérdés, hogy emellé a kereskedő mennyit hajlandó még hozzátenni pl. ködlámpa, téligumi stb... Tény, hogy az ilferro hallatán azonnal elzárkóztak mindenféle kedvezménytől.

(#216) HEMP

HEMP
(senior tag)

Ja még valami: a szerződésben írnak 0% önerős konstrukciót is, a Fiatnál ezzel elhajtottak a vérbe... :F

(#217) t.soos

t.soos
(újonc)

Kb. 1 hónapja lettem 'ilferro'-s! Tök új autót vettem, mégis használtként vittem oda nekik! Nem kimondottan a szalonban kapató vagy nem kapható kedvezmény miatt! Szerintem az a 180e Ft, amit befizetsz, ha használtként viszed kb. átlagban fedezi azt a kedvezményt, amit elbuksz, ha újautós szerződést kötsz! Nyilván nem minden esetben, de általában! Inkább az, hogy ha használtként viszed, akkor 50e készpénzt kapsz, és nem pedig max. 40e-et! Ami a 2 éves szerződés esetén min. 240e Ft pluszt jelent!

(#218) spirit007 válasza HEMP (#216) üzenetére

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

Ilyenben csak miautónkat vehetsz :)
Az a helyzet , akárhogy is nézzük mégis csak egy piramis elv áll ösze .
Na mindegy , majd jól megnézem a Fókuszban pár hónap múlva , hogy omlott össze ...

(#219) Nicky Nygaro válasza spirit007 (#218) üzenetére

Nicky Nygaro
(kvázi-tag)

Én azon csodálkozok csak, hogy eddig miért nem kapta fel még a média... :) Egész estét betöltő aktív riport készülhetne róla, meg oknyomozás, miegyebek... :)

(#220) Grafiqs

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Dobálóztok itt, de érveket nem írtok! :(

(#221) Nicky Nygaro válasza Grafiqs (#220) üzenetére

Nicky Nygaro
(kvázi-tag)

Bocs, igazad van én valóban csak dobálózok, mert sajnos eléggé pesszimista vagyok ilyen ügyekben. Elsősorban azt nem tudom elképzelni, hogy hol találnak elég reklámozót erre a rengeteg autóra. Egyáltalán keresik a reklámozó cégeket? Ebbe sem futottam még bele sehol. Van erre személyzetük, aki a reklámozók felhajtásával foglalkozik?
Azért kíváncsi lennék, hogy most kb. hány ilferro-val szerződött autó futhat az utakon. Tudja ezt valaki?

A honlapjukon sem ártana valami kis felhívás, a hogy ''hirdessen nálunk'' vagy ilyesmi.. Ennyire tolonganának a fizető cégek náluk?
Elég nagy adminisztrációt igényel az ilyen reklámozások lebonyolítása és amiket olvastam, hogy pár ember van az irodában, abból arra következtetek, hogy nem is nagyon akarnak ők bajlódni ilyesmivel.

[Szerkesztve]

(#222) Grafiqs válasza Nicky Nygaro (#221) üzenetére

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ajánlanám ezen hsz.-em [link] Hirdetések, matricák című bekezdését.

(#223) cirmero

cirmero
(lelkes újonc)

Akartam venni én is autót, aztán elhesegettem a gondolatot. Kicsit körülményes lenne számomra megoldani a Pestre járást, bár nem lakok messze, de csak fell kell menni minden nyűgért pl.: szervíz meg fotózás. Ja! Mivel én úgy dolgozok, hogy délelött nem tudnék elmenni szemlére, délután meg nem érnék oda, ez így nagyon nem jó. A szerződés sem tetszik, hogy bármikor felbonthatják, nem tetszik.
Tudom, bátor ember templomban is fingik, de én nem vagyok bátor... ;]

(#224) Nicky Nygaro válasza Grafiqs (#222) üzenetére

Nicky Nygaro
(kvázi-tag)

Hát, nem tudom... :( Szerinted valószerű az, hogy egy hónapi reklámért egy cég kiad mondjuk 50 autóra 3 millió forint körüli öszeget? És ezt hónapról hónapra... És 1000 ilferros autó esetén már 20 ilyen céget kellene találni.

(#225) Grafiqs válasza Nicky Nygaro (#224) üzenetére

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Életszerű lehet igen. Nagyságrendileg ugyanott van mintha oriásplakáton hírdetne. Szal szerintem igen.

(#226) Füge007

Füge007
(senior tag)

Sziasztok!

Már páran belekezdek valami hasonlóba, mind belebukott! Maga az autó nem lenne rossz ötlet, csakhogy gondolkozzunk ésszerűen. Az autó oldalfelülete kvázi nem túl nagy,és nem igazán van szemmagaságban, vagy fölötte. A motorháztető már jöbb felület, viszont megintcsak nem jó a rálátás, sem gyalog sem kocsiból. Külömben is ha egy autót használnak főleg télen, ki viszi el mindennap mosni (senki) vagy kevesen, ergó megint nem látszik a hirdetés. A kamionok nagyon jó reklámfelületek, csakhogy azt a nagy cégek nem adják el, megtartják maguknak Reklám szepontjából első helyen a televízó áll, majd a rádiók. Az újságok szerepe még igen nagy, mostanában egyre inkább betör a net. Természetesen az óriásplakátok, plakátok szerepét sem becsülöm le. Na de akárhogy is nézem ez az autó dolog bűzlik!!! Dolgoztam a reklámszakmában, többek felvetették ezt az autós dolgot, de az ügyfeleknek nem igazán tetszett.

Szerintem az egész egy nagy kártyavár ami előbb vagy utóbb összeomlik!

Füge

(#227) Füge007 válasza Grafiqs (#225) üzenetére

Füge007
(senior tag)

Csakhogy egy óriásplakát láthatósága, és egy gépkocsi láthatóság ég és föld!

Füge

(#228) <>jana<>

<>jana<>
(senior tag)

Én is megkötöttem a szerződést velük.szerintem csak hozott autóra érdemes kötni a 0 forintos ilferrón keresztülin sokat bukik az ember. hozott autónál a befizetett összeget visszakapod igaz részletekben. +10000 havonta 2évnél 240000 és 180at fizetsz be. 5 évesnél 333000 fizetsz és 600000 kapsz vissza.Ráadásul ezzel kötött idelyü szerződés van nem határozatlan idejü. ami rémiszt hogy 4500 kocsin lessz reklám hamarosan ami azt jelenti hogy havi 180 200 milliót kell a cégnek kifizetnie a tulajdonosoknak.ennyi pénzre valós reklám szerződések kellenek már mert ha nem akkor hamarosan bukik a cég.de ha beindul mindenki meglessz elégedve azthiszem.

(#229) <>jana<> válasza Füge007 (#227) üzenetére

<>jana<>
(senior tag)

csak az érveddel az a gond hogy a tábla eggyhejben áll míg a kocsi körbejárja a várost havonta 10x. szerintem.

(#230) Füge007 válasza <>jana<> (#229) üzenetére

Füge007
(senior tag)

Pontosan!
Öszintén te nézed az autókat menet közben? Legfeljebb ha valami kellemes csajszi van benne! Amikor te a járdán állsz és mondjuk 40 Km/h -val elsuhan egy autó előtted mit látsz a reklámból?

Persze ha áll mondod te erre, ja meg lehet nézni talán egyszer kétszer, de egy óriásplakát vonzza a tekintetet, egy autó meg nem.

Ezek a reklámdolgok nem csak úgy vannak valaki kitalálta, majd tesztelte őket, ami nem jött be ment a szemétbe. Ha akkora üzlet nyugaton miért nem terjedt el, hm.... kicsit szerintem elgondolkoztató?!

Ajánlom figyelmedbe David Ogilvy munkásságát a reklám témában, a könyveiben értehetően leír pár példát a jó reklámra.

Nem akarok rosszat főleg nem az autótulajdonosoknak, PH kollégáknak meg pláne!
De azért te is feltetted a kérdést miből lesz 180-200 milliója fizetni a tulajokat, és ha még többen lesznek?!

Gondolkozzon el mindenki józan ésszel könyörgöm :W

[Szerkesztve]

Füge

(#231) marsu

marsu
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Egyik ismerősöm kérdezte tőlem hallottam-e már erről? [link] Mondtam, hogy nem igazán, csak itt a PH Fóromban olvastam hasonlót... Ma itt Esztergomban láttam egy Opel Astrát Hírautó matricákkal, gondolom ez is ugyanaz a '''' négy keréken guruló reklám '''' mint az Ilferro autóreklám ....

Ismeri valaki?

Üdv, marsu

Press any key to continue ...

(#232) <>jana<> válasza Füge007 (#230) üzenetére

<>jana<>
(senior tag)

egy másik autóreklámos fórumon kitárgyaltuk és linkeltek is nem eggy német osztrák céget akik évek óta csinálják és ott működik a dolog.bízom benne hogy beindul és akkor nekem jó lessz:)ha nem akkor csak eköbb vettem meg a járgányt pár hónppal mint ahogy terveztem. nekem nagyjából mindeggy volt mert mindenképp vettem volna autót. annak nemajálom én sem aki csak ezért ugrik bele egy járgányba,és semmiképp nemszabad rajtuk keresztül megvenni az autót.

(#233) <>jana<> válasza marsu (#231) üzenetére

<>jana<>
(senior tag)

(#234) marsu válasza <>jana<> (#233) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

A lap nem jeleníthető meg.
A keresett lap jelenleg nem érhető el. Lehet, hogy a webhelyen technikai problémák léptek fel, vagy módosítania kell a böngésző beállításait.

(#235) marsu válasza <>jana<> (#233) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

[link]

Gondolom ezt szeretted volna ... :D csak egy ''L'' betű van benne ...

De azért köszi a linket... Tanulmányozom...

Azért érdekelne, hogy mennyire komoly egy ilyen autóvásárlásos dolog ... Van már aki ilyennel közlekedik és tényleg fizetnek érte?

(#236) Füge007 válasza <>jana<> (#232) üzenetére

Füge007
(senior tag)

Az a baj, hogy ismerve a magyar viszonyokat itt minden ilyen kicsit ''bűzlik''!

Mint mondtam senkinek nem akarok rosszat, de nem hiszek ebben!
Komoly multi autóreklám cégről nem tudok. Lehet, vannak sikeres cégek, de hol vagyunk mi a németektől morálisan.

Sok sikert mindenkinek az ügyben!

Füge

(#237) <>jana<> válasza marsu (#234) üzenetére

<>jana<>
(senior tag)

sorry nemnéztem meg mit írok :B sokan nemhisznek benne,de ha akarsz mindenképp járgányt venni sztem egy próbát megér.

(#238) marsu válasza <>jana<> (#237) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Elolvastam részletesen mről van szó... Van ugye a kötelező minimum km..., Mindig tiszta kell hogy legyen az autó ... Ellenőrzik ... Ha bármi nem stimmel, akkor szerződésszegés? Nem fizetnek ... Rizikós ... Idén tavasszal cseréltem le a passatomat... 60 hónapos részletet fizetek még 54 hónapig ... Azt hiszem most nem aktuális az autócsere, max úgy ha a hitellel együtt veszi meg valaki az autómat... Most Freelanderrel járok, ami teljesen más kategória ...

Azért sokat agyalok rajta ...

(#239) ungawa

ungawa
(senior tag)

csak 1 észrevétel:
mivel jövedelemnek minősül, adózni kell utána, szerintem pedig bérbeadásnak minősül - gondolom- ezért itt talán ha jól emléxem, általánosan 20% az adó mértéke, de ha nem így van javítsatok ki. a másik dolog: mindenki számoljon, hogy ezzel nő a ''családi nettó egy főre'' ezzel esetleg számos más ''támogatástól'' is elesik vagy kevesebbet kap...
így is megéri?
csak kérdezem...

Mivé lett az adott szó és becsület itt? Mielőtt vásárolsz, nézd meg kitől, van adatbázis már! "Rajtam keresztüli" garival óvatosan.

(#240) ungawa válasza ungawa (#239) üzenetére

ungawa
(senior tag)

még valami:
valaki említette már ha jól, emléxem, a matrica alatti részt nem éri az erős UV sugárzás, az esetleges gépi mosó karcolásai, tehát nagy valószínűséggel, egy idő után pepitás lesz a kocsi...
rohadt sok egy újrafényezés, nem beszélve róla, hogy a leendő vevő egyből azt mondja, hogy törött volt az autó...

Mivé lett az adott szó és becsület itt? Mielőtt vásárolsz, nézd meg kitől, van adatbázis már! "Rajtam keresztüli" garival óvatosan.

(#241) anjani182

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

üdv, én most láttam felénk egy új toyota yarist, és az is ilferros! a motorháztatőn van az ilferro logo, az oldalán meg jó nagyban a pesti est. ezt újonnan vehették, mert K rendszámú, és nagyon csili-vili, azért megkérdezném a tulajt, hogy működik, meg h fizet-e :C

Forever and ever, let's make this last forever.

(#242) <>jana<> válasza ungawa (#240) üzenetére

<>jana<>
(senior tag)

másfél millió bruttóig 18% az adó afeletti sávban 36% a matricát cserélgetik tehát elvileg kevésbé károsodik a fényezés. a szerződésben benne van hogy a matrica miatti fényezés károsodást ők állítják hejre.

(#243) ungawa válasza <>jana<> (#242) üzenetére

ungawa
(senior tag)

a matrica alatti károsodást?
a probléma az, hogy elvileg az egész kocsi ''pepitás'' lehet, nézz meg egy matricázott rendőr-vagy mentő autót
milyen jogcímen fizetnek? hírdetés vagy bérbeadás? mert én bérbeadom a kocsim egy bizonyos felületét, szerintem

(#244) <>jana<> válasza ungawa (#243) üzenetére

<>jana<>
(senior tag)

megfogtál,de végigzongoráztuk már páran és a vége a 18/36% lett.mindenki annyit fizet.már aki fizet

(#245) mcadam

mcadam
(újonc)

Én hallotam róla. Elősször én is azt mondtam hogy én is bezsállok ebbe a buliba 50ezer ft juttatás király! Aztán bátyám is kérdezősködöttt emberektől és is ismerősők azt mondták hogy kell regisztrácios díjat fizetni a mi 150ezer forint és mire azt nekem visszajönne meg nyereségem lenne addigra az ilferro felmondhatja a szerződést!(ilferrro részéről bármikor felmondhatja a szerződést :((( )
->ezt nekem is mondták, nem saját tapasztalat...
->,eg joban belegonolok már csomo kocsin ez van és tökre elcsúnyítja az autókat :((

Speed Up!

(#246) mcadam

mcadam
(újonc)

ugyh végül nem lett semmi az egészből :R

Speed Up!

(#247) süti5 válasza mcadam (#245) üzenetére

süti5
(senior tag)

Ha ők mondják fel a szerződést akkor visszajár az elején befizetett 180.000 Ft. Ez is benne van a szerződésben, úgyhogy kamu hogy akkor veszik a lóvé.
Én egy dolgot tudok elképzelni hogy nem fizetnek, ha esetleg bukik a cég.

(#248) Tacso válasza süti5 (#247) üzenetére

Tacso
(fanatikus tag)

Sajnos ez így nem teljesen igaz...:(
Idézet az Ilferro-s szerződésből: ''6.6.) Amennyiben a szerződés idő előtt szűnik meg, a Reklámszolgáltató köteles a 6.1 pontban megjelölt összeget visszafizetni, kivéve, ha az idő előtti megszűnés oka a Reklámközzétevő felmondása, vagy a Reklámszolgáltató rendkívüli felmondása.''
Szvsz ha felmondásra kerül a sor az ő részükről, akkor az biztos a ''rendkívüli'' kategóriába fog esni, akármit is csinálsz...! :U

Minek Neked ész? Van számítógéped!

(#249) mcadam

mcadam
(újonc)

Akkor még is van benne vmi..... :(((

Speed Up!

(#250) süti5 válasza Tacso (#248) üzenetére

süti5
(senior tag)

A rendkívüli felmondás viszont nem olyan egyszerű, pl. ha piszkos a kocsi, nem mondhatja fel egyből, rendkívüli felmondással, hanem egymás után 3x kell piszkosnak lenni mikor lefényképezik....

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.