Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#151) Amu válasza Scenic (#150) üzenetére

Amu
(kvázi-tag)

nyíilván aki egyébként is akar new autót, az jól jár

www.mastercomp.info www.carstyling.hu, www.opelforum.hu, hodito.hu

(#152) süti5 válasza Amu (#149) üzenetére

süti5
(senior tag)

Én is tisztában vagyok ezzel, a pénz nekik sztem az újautós konstrukcióban van, de még pár évig remélem, működnek:) Az sem kizárt, hogy bejön a számításuk és jönnek még hirdetők.

(#153) süti5 válasza Scenic (#147) üzenetére

süti5
(senior tag)

Még nem matricázták, 14.-én lesz:)

(#154) Amu válasza süti5 (#152) üzenetére

Amu
(kvázi-tag)

ezt is megkérdőjelezi a Tc

A hírdető miért pont a Te autódon hírdet, ami ki tudja merre ját nap-mint nap, mint pl egy Buszon

(#155) Amu

Amu
(kvázi-tag)

persze adja Isten, hogy működjön a dolog, de én pl nem matricázom fel a kocsim az tuti.

nem ez lenne az első átverés

haveromat külföldi melóval húzták le 400e-vel, pedig ott is volt szerződés, nagy cég minden.

Szemét világban élünk

(#156) süti5 válasza Amu (#154) üzenetére

süti5
(senior tag)

Nos, mindenki felhozza ezt a miért nem bkv-s buszokon hirdetünk dolgot, de eddig senki sem tudott árat mondani, ott mennyibe kerülne..... nem vagyok benne biztos, hogy az olcsó lenne.

Persze van benne kockázat, ez tuti, de ennyi erővel következhet a ne menjünk utcára történet mer még a végén elütnek...

(#157) Amu válasza süti5 (#156) üzenetére

Amu
(kvázi-tag)

azért mondom, nem biztos, hogy átverés, csak túl szép, hogy igaz legyen.

(#158) Scenic válasza süti5 (#153) üzenetére

Scenic
(tag)

És attól a naptól kapod majd a pénzt, ahogy felmatricáznak vagy a szerződésed aláírásának napjától? Mi lesz a kocsidon, tudod már? A szerződéskötés mennyi ideig tart?

Tudom sok kis hülyeséget kérdezek, kérlek nézd el nekem... :))

SGS II

(#159) süti5 válasza Scenic (#158) üzenetére

süti5
(senior tag)

Igen, amikortól felmatricáznak.
Nemtom még mi lesz a kocsin, de nagyjából sejthető ha megnézed többiekét vagy a honlapjukon a hirdetőket.
A szerződéskötés attól függ, mennyi ügyfél van az irodában, de általában sok... nekem fél óra volt max. Lefotózzák a kocsit, hogy nem törött-e stb., aztán forgalmit kérik, irataidat, lefénymásolják és ennyi, befizeted a pízt ők meg megkötik a szerződést veled és adnak egy időpontot amikor felmatricáznak.

(#160) szállitó válasza shift+ő (#14) üzenetére

szállitó
(senior tag)
LOGOUT blog

teljesen egyetértek veled nekem is eléggé piramisszagúnak tünik a dolog mert ha van is reklám és beindul a biznic az elején biztosan a befizetett lovékbol nyomják a reklámot és a 3havi visszafizetést...ha meg bukta azok akik még nem hirdettek minimum 4 honapot megszivják majd szerintem ,de ne igylegyen...

A Szerencse forgandó csak én mindig a rossz oldalon vagyok.

(#161) szállitó válasza szállitó (#160) üzenetére

szállitó
(senior tag)
LOGOUT blog

mod ne legyen igy...

(#162) Dr. Justice

Dr. Justice
(kvázi-tag)

Hi,

a múlkor mentem a robogómmal és az egyik lámpa mellett odacsorogtam egy ilferró-s kocsi mellé. - egyébként egy twinport-os új astra volt - Bekopogtam az ablakon és elkezdtünk beszélgetni a csávóval, azt mondta hogy fél éve fizetik neki a zsét és minden ok.
Aztán váltott a lámpa és elautózott. Nekem ez volt a tapasztalaltom eddig.
De végigolvasva a topicot az az álláspontom hogy ha mondjuk ''csak'' másfél évet (amibe egy komoly UV-sugaras nyár is beleesik) fizetnek neked aztán bedől a cég és utána újra kell fényeztetni a kocsit az kb egy árban lehet...

Üdv.:

Dr. Justice

Sváby András a második kormányszóvivő

(#163) Scenic

Scenic
(tag)

Nos tegnap jártam náluk szerződni és ahogy ígértem, leírom a tapasztalataimat:
1. A pénztrár előtt elfogyni nem akaró sor kígyózott, ami a jó hír: csak annak kell végig állnia, aki kp-ben akarja azonnal a lecsót, átutalással is mehet, akkor csak be kell adnod a papírodat arról, hogy lefényképeztek.
2. Felhívják a figyelmed (külön kérés nélkül), hogy adózni kell ebből az összegből, illetve ennek mértékéről is tájékoztatnak (évi 1,5 milla jövedelemig 18%, fölötte 36%), ennek a mértéke azonban gépjármű karbantartási, illetve ápolási számlákkal jelentősen csökkenthető.
3. Kedvesek voltak a csajok az ügyfélszolgálaton, azok is akik a pénzt adták ki és az is aki a szerződést kötötte.
4. Normális emberekkel találkoztam amíg a soromra vártam és elég jól elbeszélgettem mind azokkal akik új szerződést akartak kötni, mind azokkal, akik már a pénzükre vártak. Senki sem volt idegbeteg, mindenki nyugodtan kivárta a sorát és azt mondták, hogy órabérnek nem rossz 50e Ft... :DD

Összegezve: Ha tudsz szerezni, havi 10-15 körül mosási, tankolási, porszívózási, szervízi, stb. számlát, akkor már egy nagy részét el is tudtad számolni (magánszemélyként is), ha nem, akkor érdemes kb havi 7-14 Ft-ot félretenni, nehogy meglepetés érjen adóbevalláskor! :)

SGS II

(#164) phanfantom válasza Scenic (#163) üzenetére

phanfantom
(fanatikus tag)

Ez egy szép hozzászólás volt:)!
Két kérdésem lenne csak:
- hogy jön ki az a havi 7-14ezer ft, amit félretevésre ajánlasz az adózás miatt?
- hogyan korlátozzák a tankolási, szervízelési, mosási költségeket? Mert csak a benzinköltség 900km-en 15ezer Ettől még jóval magasabb számlát is be lehet nyújtani.

(#165) SzalaiG

SzalaiG
(PH! addikt)

Bp. Szolnok, Debrecen a dunántúlon, miért nincs iroda?

"Ne félj, csak higyj" Márk 5.36.

(#166) szállitó válasza Scenic (#163) üzenetére

szállitó
(senior tag)
LOGOUT blog

a baumagosok is nyugodt normális emberek voltak ... egyszer valamikor...

[Szerkesztve]

(#167) SzalaiG válasza szállitó (#166) üzenetére

SzalaiG
(PH! addikt)

Mindenben van kockázat.

De ha olyan jó a cég akkor miért nem veszik fel soha a telefont?
Ha annyira jól megy akkor vehetnének fel pár embert a telefon mellé...

"Ne félj, csak higyj" Márk 5.36.

(#168) Scenic válasza phanfantom (#164) üzenetére

Scenic
(tag)

A 7-14 ezer úgy jön ki, hogy amennyiben a bruttó éves béred nem éri el a 1,5 milliót, akkor 9%-ot adózol (ez kb havi 7e Ft), ha pedig eléri vagy több, akkor 36%-ot (ez kb havi 14e Ft). Ez természetesen csak az Ő 40 ezer Forintjuk, a Te béredből nem tudom mennyit adózol. :)

A tankolás elszámolása szerintem sem nagyon működhet, de úgy gondolom, hogy autóápolási szerekből, illetve mosásból össze lehet szedni 7-10e Forintnyi számlát havonta.

Ha pedig valóban el lehet számolni így a tankolást is, akkor gondolom csak egy részét vagy maximum a befizetendő adó erejéig, de ezt könyvelőtől kellene megkérdezni, mert én ehhez sajnos nem értek. :(

SGS II

(#169) phanfantom válasza Scenic (#168) üzenetére

phanfantom
(fanatikus tag)

Tudod, állítólag a könyvelők sincsenek egy véleményen és sajnos ezzel így nem lehet mit kezdeni... pedig fontos kérdés...

(#170) Amu válasza Scenic (#168) üzenetére

Amu
(kvázi-tag)

még egy cégnek sem olyan egyszerű elszámolni az benyát és tisztító cuccokat, nem hogy magán embernek. Sőőőőt a tisztításokat még nehezebb, nem véletlen van, hogy sok-sok céges verdát inkább az alkalmazottakkal mosattják otthon

(#171) shift+ő válasza Scenic (#168) üzenetére

shift+ő
(senior tag)

Ha jól tudom 9 Ft/km számolható el.

Én beszéltem velük, érdekes volt a hozzáállás. Azt mondta az ürge ha adózni akarok, akkor adózok, ha nem nem, sokan nem adóznak belőle.

voda33hét387öt

(#172) phanfantom válasza shift+ő (#171) üzenetére

phanfantom
(fanatikus tag)

Nem értem az embereket ilyen esetben. Te is pontosan tudod, hogy az Apeh rájuk talál, hiszen ''valahol'' regisztrálva vannak vagyis ez nem feketén megy, nem láthatatlan bevétel, hanem nyilt. Ehhez képest azt a pár ezret kockáztatják...jó persze sok az a 36%... de mégis...

(#173) Scenic válasza phanfantom (#172) üzenetére

Scenic
(tag)

Teljesen egyetértek, ki lehet bújni az adózás alól, ha nem töltöd ki a bevallásodban az ide vonatkozó rubrikát. Azt azonban tudni kell, hogy nekik is el kell számolniuk az APEH felé, hogy hová és kinek adtak ki pénzt a kasszából és ott kiderül, hogy havi x összeget kaptál, miközben Te egy forintot sem vallottál be. Na ekkor lehet probléma...

Amúgy nem azon van a hangsúly, hogy mennyire nehéz elszámolni egy cégnek vagy magánembernek az autómosó számlát, hanem azon, hogy lehet-e egyáltalán!? :U
Én kizárólag azt írtam le, amit ők mondtak nekem, persze mindennek utána kell járni, úgyhogy mostmár tényleg fel fogom híni a könyvelőt... :W

SGS II

(#174) macilaci78 válasza Scenic (#173) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

...nekik is el kell számolniuk az APEH felé...

Ez annyira így van, hogy már 2 éve megnézik a számla ''mindkét oldalát'', kinek bevétel, kinek kiadás, ha nem egyezik, előveszik méndkét felet és jöhet a dádá. És ugye nem azonnal, hanem 5, vagy most már 8 évre visszamenőleg. Vagyis hogy mindenki értse: lehet, hogy a kocsit már el is adtad, a cég már megszűnt, de ha sáros voltál és valakinek az Apehnél épp a Te neved volt szimpatikus, akkor jön a bünti és kamatos fizetés. És az Apeh drágán adja a hitelt. :O

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#175) Mecy_Lacee válasza macilaci78 (#174) üzenetére

Mecy_Lacee
(fanatikus tag)

...És az Apeh drágán adja a hitelt.

De vissza-felé sajnos már nem így műkődik.... :(
De ez már nem ide tartozik....

[Szerkesztve]

Az alkohol nem oldja meg a problémákat - bár a tej sem...

(#176) freeone

freeone
(újonc)

Azért valamit tisztázzunk: nincs olyan hogy évi 1.5m fölött 36% az adó, alatta meg 18, és akkor az adód 7 meg 14. Az adózás _sávos_ azaz, csak a 1.5m fölötti rész adózik 36%-ot.

példa: keresel egy évben 2milliót. Ebből 1.5M után kifizetsz 18% adót, és 0.5M után 36%-ot.

Ami az ilferrot illeti: engem is érdekel a dolog, arról tud valaki valami konkrétumot, hogy mely kereskedésekből lehet vásárolni, milyen autókat, és milyen listaáron? Ugyanis más típusok vannak a kereskedő partnereknél, és mások az újautó menüpontnál felsorolva, ár pedig a legtöbb esetben a kereskedő oldalán(már ha van neki) sincs megadva.

(#177) Zsolti_abéka válasza freeone (#176) üzenetére

Zsolti_abéka
(újonc)

Sziasztok! Engem is eléggé érdekel ez a dolog. (Most nem volt se időm se erőm végigolvasni az egész fórumot ezért léci ne ..szatok ha hülyeséget kérdezek, írok!)

Én az ilferro-t ma egész délelőtt hívtam mindkét pesti irodát, mind a hat telszámon. Na egyszer sem tudtam velük beszélni... vagy foglalt volt, vagy csak csengett... Ezért inkább felhívtam a szolnokit és ott egyből felvették. Ennyi

Én úgy hallottam, hogy elég magas regisztrációs díj van új autó esetén is. Ez igaz? Főleg hogy a másik hasonló cég 5e Ft-ot írt.

És egyenlőre az utolsó hozzászólásom, hogy nekem csak az adózás nem stimt, mivel egyrészt minimálbérre vagyok bejelentve mint alkalmazott, másrészt még nem vagyok 25 éves...(a kezes meg van asszem)

De ma megpróbálok mindent kideríteni, segítséget kérni... remélem Ti is tudtok vmi okosat mondani számomra...

Köszi!

[Szerkesztve]

(#178) Zsolti_abéka válasza freeone (#176) üzenetére

Zsolti_abéka
(újonc)

http://www.adoforum.hu/?wa=ADO0611&fejezet=60&alfejezet=14&channel_id=13&topic_id=257
eléggé érdekes dolgokat találtam...

(#179) süti5

süti5
(senior tag)

Nah, a matrica fel lett téve az autóra:)
Pesti Estet kaptam, fehér, és jól mutat a sötétkék kocsin, legalábbis engem egyáltalán nem zavar:)) Persze csak ha rendesen fizetnek:)

(#180) Scenic válasza süti5 (#179) üzenetére

Scenic
(tag)

A MAD Design-ba rakták fel? Mennyit vártál?
A kilóméter óra állást is ott rögzítették vagy vissza kellett még menned az irodába?

SGS II

(#181) süti5 válasza Scenic (#180) üzenetére

süti5
(senior tag)

Igen, ott rakták fel. Délre voltam berendelve, odamentem és negyed óra alatt felpakolták, lefényképezték a kocsit, kilométeróra állást is, nem kellett visszamenni az irodába.

(#182) Scenic válasza süti5 (#181) üzenetére

Scenic
(tag)

Ez teljesen rendben van így, bár igazándiból nem is ez a gázos része, hanem a szemle. Asszem én tuti átutalást fogok kérni, mert akkor nem kell órákat sorban állnom a pénzemért, ''csak'' 1-2-t, amíg lefényképeznek... :((( Nem tudom mikor gondolják már át ezt az egész szemlés macerát, mert hónapról-hónapra többen lesznek és nagyobbat fogunk szívni.
Amúgy nekem jövő pénteken lesz meg az autóm, és valszeg utána keddre lesz időpontom (legalábbis a hölgy ezt ígérte).

SGS II

(#183) Slax

Slax
(senior tag)

Ezt [link] a céget próbálta már valaki? Vagy tud róluk valamit? Apám gondolkodik rajta, nekem is csábító, de még féltem a járgányom.

''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie ''

(#184) t.soos válasza Slax (#183) üzenetére

t.soos
(újonc)

Itt regisztrálnod kell, és (talán) majd kiválasztanak...
Már több, mint egy hóapa regisztráltam...semmi reakció!!! Azóta ilferro-s lettem, és 1-én viszem először az autót szemlére:)! Ez legalább biztos!!! Talán...;)

(#185) Scenic válasza t.soos (#184) üzenetére

Scenic
(tag)

Én az autoreklam24 oldalán már majd' 1 éve regisztráltam és semmi válasz... ennyi! Ja, és életemben nem láttam az oldaukon feltüntetett autókból egyet sem. :DD

SGS II

(#186) Mecy_Lacee válasza Scenic (#185) üzenetére

Mecy_Lacee
(fanatikus tag)

Hát valószínű mindannyian vidékiek vagytok/vagyunk.

Én már 2 hónapja regeltem, s még csak le sem xartak...

De mint tudjuk az igaszságot: Pest minden, vidék meg le van tojva nagy ívben...

Ebből a szempontból az illferro legalább normális(abb).

Autót már láttam! Pesten...

Az alkohol nem oldja meg a problémákat - bár a tej sem...

(#187) hobizoli válasza Dr. Justice (#162) üzenetére

hobizoli
(PH! kedvence)

En azzal kezdenem ezt, hogy az autora a gyari szinenek megfelelo szinu matricat tetetnek, es arra tennek ra a hirdetos matricakat. Igy eladaskor lekapod a fedo reteget, es voila, ott a zsir uj fenyezesu auto, a UV szitta foltok nelkul.

hobizoli