ÁÁÁÁáá..felejtsd el..
De 1 trágya hórdó kocsit felmatricázhatnánk... 
Mi lesz itt Júliustól?? SEMMI.. :-)cumi a köbön..

ÁÁÁÁáá..felejtsd el..
De 1 trágya hórdó kocsit felmatricázhatnánk... 

Mi az az OFF tudatlan vagyok ezért kérdezem és légy szíves ne nevesd ki a tudatlanságom

Az OFF TOPIC-ot pipáld be ha nem az IF-es témába vág,mint ez,és akkor halványabb a szine is! 

Nem tudom, mert nem láttam én sem!!

Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok!Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja,hogy nem tud, az hülye, azt hagyjátok!

Nahh hitelkiváltás!(feljebb olvastam valakivégre leírta).
Tényleg meredek így elsőre...Sárga lenne a szippancs szerinted Diplomata vagy EVO?
Kájvécsikin

Diplomata a komoly....
megyek edzeni,2 óra múlva jövök.. 
[Szerkesztve]

Ha gondoljátok térjünk vissza a témakörre.
Végül is mindenki tisztában volt azzal a törlesztést fizetni kell igaz rosszul jött hogy előbb mint később van aki számára az előbb jövetel problémát okozott, de mint magánember azt nem értem miért fizettek be az emberek néhány százezer ft-t hiszen már annyi lehetőség van a kereskedőknél 1-2-éves autókat kezdő befizetés nélkül tudtak volna venni.
A céget valaki megvásárolta és mint olvasható igyekszik megoldani a helyzetet.

Csak egy gyors kérdés: az autók lízingelve vannak? Milyen konstrukcióban?
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

Igazad van csak ez sok embernek viszont megváltás, tudod tökéletes ember nincs csak isten

Szervusz!
Igen kedő befizetés nélkül de olyan a kamat is...Használtra egyébként is magasabb..
Kájvécsikin

sajnos 2x olyan magas.azért kezdtem el én is ujj autóban gondolkodni.

Pont ez a lényeg na nehogy már neked jó legyen..Csak a bankoknak!
[Szerkesztve]
Kájvécsikin

Nem titkolózás nyilvánosan nem lehet sok dolgot tenni mindig olvashatod a közölt dolgok csak tájékoztató jellegűek, bővebben keresse fel irodánkat ott kiderül semmi köze ahhoz ami le volt írva ebből akadnak a problémák mert ha már ott vagyunk belevágunk de én mindig kihangsúlyozom mindenki inkább többször gondolja átt mint hanyat homlok beleugrik és csak személyesen lehet a témakörhöz tartozó dologról beszélni.

Azt kellet volna mondanod, hogy ''új autósoknak, sz@r hitel helyett jobb''. Aztán aki akar megkeres privátban.

Nem hanem kaptam egy linket arra klikkeltem igazán nem akartam foglalkozni a dologgal, de van egy érzésem akármi is lesz ennek a vége valaki megint jól jár mert engem itt kiveséztetek én elindítottam valamit majd jön más az meg megcsinálja mert ennyi ellentmondás után egyébként jó statisztika nem éri meg vele foglalkoznom csak az másik nem most jön okosabb lesz akkor rukkol elő amikor nagyobb lesz a ti szavaitokkal élve rakás és fejvesztve keresik az emberek a megoldást mert ugye most még nem kell mert kicsi a kupac.

Gondolod? Egyre kevesebben vagytok vagy mindig csak néhányan??
Most már kérdezem mit gondoltok kell a segítség az embereknek?

Nem nagyon értem mire gondolsz. 
Ami tény: itt nem mindenki szerződött az IF-val. (én sem)
Én pedig azt kérem, hogy VALAKIVOK ([link]) fórumozó összes hozzászólását töröljétek mivel egyértelműen ügyfélkörszerzés (és ebből eredően haszonszerzés) történik a részéről...a fórum nem ingyenes felület vállalatok, vállalkozások számára.
primus inter pares

Ki indította el az oldalt azt gondoltam itt megbeszélitek és nem csak kibeszélitek de mindegy csak külső kritikusok vagytok zömében mert ez most a szallag cím

Nah, beleolvastam a szerződésbe és nekem úgy tűnik, hogy ez nem lízing, ergo a tulajdonjog az ügyfélnél van, ellenben gondolom opcióval terhelt az autó. Valaki erősítse meg ezt a feltevésem...
Ki a finanszírozó emberek? Több is van, vagy csak egy?

Nem tudom mióta vagy fent de én nem akartam ti kértétek ki belőlem a dolgot ezt ha végig olvasod megtudod állapítani csak kérdésekre válaszoltam hol itt a reklám ?????

''de mindegy csak külső kritikusok vagytok zömében mert ez most a szallag cím''
Rosszul érzek ebben egy kis sértő felhangot? Ami azért érdekes egy 0 napos nickkel! 
Mi már régóta itt vagyunk, te jöttél a szalagcimre! 
pl. a törölt magánlevélben és az állandó ''tiltakozásban''. ha nem akarnád ''magad eladni'', akkor valszeg nem ilyeneket írnál.
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

Ha ingatlanra veszel fel jelzálog jogot a tulaj attól még te vagy itt is valószínüleg van egy úgynevezett flottakezelés ebben van rögzítve a fedezet gépjármű de valószínüleg olyan elven működik mint a személyi hitel. Annyi változással, hogy először azt nézik meg a nyilvántartásban ha nem fizeted hogy a te neveden van e még a gépjármű ha igen elviszik mert tartozás áll fent. Azt nem tudom próbálta e valaki már eladni mert azis előfordulhat hogy a nevedre iratásnál a nyilvántartásba szerepel és ha elakarod adni a vevő nem tudja átiratni mert az okmány irodában nyilván van tartva hogy hitellel vásárolt.
Nem tudom pontosan de a bank biztosan kért kikötést.

A külső kritikusok arra vonatkozik, hogy nem vagytok reklám autó tulajdonosok. Nem az oldara vonatkozóan írtam.

Kétértelmű a válszod igen mindkét variáció fellelhető válaszaimban.
Ezért a döntést az olvasóra bízom milyen irányban értelmezi.
egyes hsz-aidat, különösen az elsőket, ahol nyíltan hirdetted a céged szolgáltatásait, töröltem. mondjuk ilyen helyesírással elég kevés emberben kelthetsz bizalmat...
amúgy a válaszom nem kétértelmű. moderáció terén igyekszem egyértelműen írni.

Így értettem én is. Akkor is furcsa, hogy mi itt hónapok óta érvelünk pro és kontra az autóreklámmal kapcsolatban, te meg idejössz ma és megvádolsz, hogy csak a szalagcím miatt kritizáljuk! 

Az ingatlannal azért nincs gond, mert jelzáloghitel esetében valóban én maradok a tulajdonos, mindössze a biztosítást kell engedményzetetni a hitelintézetre. Eladni nem tudom, mert terhelt és ez a tulajdoni lapon is szerepel.
Autónál más a helyzet. A kulcskérdés az lenne, hogy kinél van a törzskönyv.
1. eset: A járműt lízingelték, a törzskönyv a lízingcégnél marad, az elidegenítés ezzel gyakorlatilag kizárva. Ha az ügyfél nem fizet, akkor a lízingtársaság tulajdonában lévő járművet visszaveszik, majd újraértékesítik.
Ez nekem azért szúrja a szemem, mert az Il Ferro oldaláról letölthető szerződésben kerek perec az van, hogy a gépjármű az Ügyfél tulajdonában van, és meghatározott ellenérték fejében azt az Il Ferro rendelkezésére bocsátja mint reklámhordozó. Na most itt ugye van egy kisebb fajta ellentmondás, merthogy szerződés tárgyát képező autó csak és kizárólag a lízingszerződés lejárata után kerülhetne az Ügyfél tulajdonába. Ergo a szerződés mintha létre sem jött volna.
2. eset: az autót hitellel finanszírozzák, a tulajdonjog az ügyfélnél van, az autó opcióval terhelt. Ez viszont azért nem teszik, mert véleményem szerint hülye az a Bank, aki ekkora kockázatot vállal. A kölcsönszeződések mindig is nagyobb kockázatot hordoztak magukban, mint a lízing.
A 2. eset felvet egy érdekes kérdést. Ha teszem azt csak egy finanszírozóval szerződött az Il Ferro, akkor az ki volt. Vagy nagyon nagy cég, akik egy 3000-4000 autós bedőlést is simán el tudnak viselni, mivel megfelelő az űjraértékesítési csoportjuk. Esetleg egy kis hal, aki ki akart hasítani magának egy szeletet a piacból, csak nem számolt a következményekkel.
Egyébként nem tartom valószínűnek, hogy csak egy hitelintézet képviseltetné magát, mivel a szalonoknak megvannak a szerződött partereik.

Búcsúzom de ha lesz kedvem és épségben hazaérek visszanézek!!!!!!!!

Még valami: szvsz az okmányirodát nem érdekli, hogy az autó hitellel vásárolt vagy sem. Ők kizárólag azt nézik, hogy megvan-e minden szükséges dokumentum az átiratáshoz. Kölcsön esetében ez meg is lesz, mivel mindent kiad a hitelintézet az ügyfélnek. Magyarán az autó könnyedén eladható lenne és visszavenni is már csak az új tulajdonostól fogják kemény 0 Ft-ért.
Viszont valami még nem világos számomra. Miért érné meg nekem kiváltani a hitelem egy másik hitellel? Miért ne menjek be a Bankba és kérjek futamidő hosszabbítást? Nem ismerem a kondíciókat, tehát pusztán kíváncsiságból kérdeztem.

Az nem lehet, hogy az IF nincs hitelintézettel szerződésben csak a kereskedővel? A kereskedő osztja meg vele az árrést és a jutalékot. 
Ebben az esetben, minden kereskedő a saját bankjával intézi a hitelt (amely bank esetleg nem is tud az IF machinációról)

nálad van az igazság.az ilferro nem bankal áll szerződésben úgytudom.csak a kereskedőkkel.csak azt nemértem akkor a kedvezőtlenebb hiteleket hogyan tudják összehozni.
[Szerkesztve]
borzalmasan fáj a szemem már a huszadik hozzászólásod után, mivel számodra a vessző használata olyan, mint másnak a marsra repülés. Nem vagyok benne biztos, hogy ez jó fényt vet rád?
[Szerkesztve]
| 2013 GT-R White 545 HP | www.m16studio.com |

Simán! A bank örül, hogy lesz pár kihelyezése magasabb kamatra! Cserébe a kereskedő haverja megkapja a hitelt 0,02 THM-re!

Ez bennem is felmerült és talán ez lenne a leglogikusabb megoldás.
Árrést talán a kereskedő nem is oszt meg, mivel ha jól tudom ki volt kötve, hogy listaáron, megadott kondíciókkal lehet csak vásárolni. Tehát a kereskedő már itt lehűzhatta a vevőt. A jutalék szerintem egy az egyben mehetett tovább az Il Ferronak, képviseleti jutalék címén. Sőt, az élelmesebb kereskedők még raktak bele kereskedőit is.
Visszatérve az eredeti problémához: ha a kereskedők a jól bejáratott finanszírozókkal dolgoztak, akkor a finanszírozóknak hogy-hogy nem tűnt fel a hirtelen hiteligénylő? Ráadásul ennyi ember megfelelt az elbíráláson? Az ügyfelek egy része azért vett így autót, mert másképpen nem tudott. Akkor most mi van? Elnézőbbek lettek a bankok, becsukták a szemüket, mert a kihelyezés fontosabb?
Nem értem én ezt az egészet... Hogy a fenébe lehetett ennyi autót vakon megfinanszírozni. Itt valaki nagyon biztos a dolgában. Az autópiac jelenleg pang. Túlkínálat van már most is és nincs fizetőképes kereslet. Mi lesz a visszavett járművekkel? Ha piacra dobják őket, akkor az árak zuhanni kezdenek a használt autóknál. Iszonyat nagy készletek fognak bennragadni a kereskedőknél...

már az elején felmerült hogy ebben benne vannak a kereskedők és a bankok is,valószinúleg a kereskedők most kaszálják majd a másodikat amikor visszaveszik félaáron az ujj autókat a bankoktól
valszeg a ''próbálkoztunk... nem jött be'' esete lesz itt.

Igen, valószínűnek tartom ezt a felállást, de így meg a piac be fog állni. A bank meg ugye a visszavétel és az eladási ár közti különbözetet le kell hogy verje az ügyfélen, ami nem is olyan egyszerű. Valamilyen szempontból a kereskedőnek ez jó, mert kétszer adhatja el ugyanazt a terméket. Bank is örülhetne, mert kétszer is megfinanszírozza. Csakhát itt van egy kisebb bukta:
1. visszaveszi a bank
2. elárverezi a 2.000.000 autót 1.500.000-ért a kereskedőnek
3. megpróbálja a különbözetet behajtani az ügyfélen (nehéz lesz)
4. a kereskedő az 1.500.000-ért vett autót eladja 1.800.000-ért
5. a bank ezt megint jól megfinanszírozza
Még eszembe jutott egy lehetőség: elképzelhető, hogy a kereskedők újraértékesítési durvább esetben visszavásárlási kötelezettséget vállaltak a mindenkori tőkekintlévőség erejéig?! Mert akkor meg a kereskedők lesznek szarban...

Lehet hülyeséget mondok,de ha a bank vissza veszi az ''új autókat'' (amit tegyük fel a tulajdonos csak egy-két hónapig tudott fizetni), eleve buknak rajta pár százezret,mert nem tudják újra annyiért eladni,mert már használt autó. Ez kinek üzlet? Vagy annyira nagy haszonnal dolgoznak, hogy ez meg sem kottyan nekik?

Azt hiszem előre megválaszoltad a kérdésemet. 
a banknak ez ott üzlet, hogy visszaveszi a kocsit, eladja gyorsan, hogy ne álljon a telepen neki, majd a tőled a különbözetet úgy is behajtja. Kamatosan.
| 2013 GT-R White 545 HP | www.m16studio.com |

A bank értékesíti, ez csökkenti a tartozást, de nem szünteti meg! Ha nem fedezi (márpedig nem), a többit lehet befizetni 8 nap alatt.

És hogy hajtaná be tőlem? Tegyük fel, hogy nem bírom fizetni a részletet,elviszik a kocsit és mondjuk BAR listára kerülök.

Óhh,hát akkor ez irtó gáz. Nem irigylem az új autósokat.

Az a baj, hogy a Bank nem tudja gyorsan eladni az eszközt.
Tegyük fel, hogy mondjuk május 5-én kellene fizetned a következő részletet.
1. Nem fizetsz.
2. 14 nap múlva jön az I. felszólítólevél, hogy szíveskedj rendezni a tartozásod.
3. Továbbra sem fizetsz
4. 30 nap múlva jön az újabb - immáron durvább hangvételű - levél, hogy rendezd a tartozásod, mert különben bontják a szerződést, elviszik az autót, rád gyújtják a házad és fejbelőnek. Mellesleg közlik, hogy feltesznek a BAR-ba, ahol 5 évig mint magánszemély szerepelni fogsz.
5. Te persze keménykedsz és továbbra is állod a sarat.
6. Na ilyenkor van az, hogy vissza kéne venni a járművet, ami nem is olyan egyszerű. Jó esetben felszólítanak, hogy vidd be és add le. Rossz esetben jönnek és viszik. Ezzel csak az a gond, hogy baromira hosszú az átfutása. Legalább egy hónap, de néha még több is.
7. Megvan az autó, tárolni kéne. Hol? Ekkora mennyiséget nem lesz könnyű. Ennek bizony költsége van.
8. El kéne adni. Hogyan? Mi bank vagyunk, nem értünk hozzá... Nosza elárverezzük.
9. Kereskedő spanok megveszik féláron. Nem baj, a különbözetet ráverjük az ügyfélre.
10. Az ügyfél külföldre emigrált és vett egy 7-es BMW-t.

Haszon itt még nem nagyon van. Illetve van, mivel a kezdeti díjakban nagyobb a kamatrész, mint a tőke. Erre találták ki az önerőt, ezzel is csökkentve a bankok kockázatát. Viszont új autóknál még az önerő is alacsony. Ez bukta lesz így is úgy is a banknak, a kérdés csak az, hogy mekkora és mennyi az esély arra, hogy a különbözetet az ügyfelek megfizetik.
Szvsz az lesz, hogy aki nem tud fizetni és van egy csepp esze az be megy egy prolongációs kérelemmel. A bank meg kénytelen lesz jóváhagyni, mert hosszú távon így a pénzénél marad. Mindenki jól jár. A bank megkapja kamatostól ami neki jár. Az ügyfél meg nem kerül fel BAR-ba. Igaz, hogy 60 hónap helyett 120 hónapig fizetheti a díjakat, de legalább lesz egy autója.
Esetleg jönnek majd a hitelátvállalásos hirdetések.

A jó Bank a 2 millás autódat is el tudja adni 2,5-be és a maradékot visszaadja neked. 

Ne tedd...
Asus P8H61, Core i5 2300, Kingston Hyperx 4GB 1333 Mhz, Gainward GTX460SE 1GB - Win 7 64bit

Nem jó a visszavétel senkinek, mert tele lesz a piac pár hónapos, sokkal olcsóbb autókkal, ami miatt nem lehet eladni az újakat.
Ez senkinek nem jó, de főleg nem a ''Bank''-nak.
Asus P8H61, Core i5 2300, Kingston Hyperx 4GB 1333 Mhz, Gainward GTX460SE 1GB - Win 7 64bit