Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Gigabyte alaplap topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok,
sok szó esett már itt a topicban a Lenovo ThinkPad Advanced Dock 2503 dokkolóról (nagyrészt Tim82 személyében). Szívesen vásárolnék a W500-asomhoz egy ilyen dokkolót.
-
fatpingvin
addikt
válasz
fatpingvin
üzenetére
elfogyott a szerkesztés időm, úgyhogy újabb komment: az is megfelel, ha a dokkolóban van beépítve PCIe kártyát fogadni képes doboz, nézem hogy a 2503 Advanced docking station tud ilyet csak ugye ez a X230-al nem kompatibilis.
ugyanitt érdekelne hogy valaki használt-e már UCB-C to 7909 töltőadaptert, mint pl egy ilyen, van-e vele tapasztalat, normálisan működik? -
donjohnson
addikt
válasz
Gercsa
üzenetére
itt valami error 43 fix script-ről írogatnak, de nem teljesen értem, meg linket se látok ehhez a scripthez: Completely stuck with 2503 Advanced dock and Nvidia 1030
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Igen ez ilyen. Bár van progi, ami teljes képernyő ablakos módban is tud menni, pl cs:go.
De az 1x pcie tényleg erősen leveszi a teljesítményt, ha nagyobb felbontásban vissza kell szívnia belső kijelzőre a képet.Anno sok éve még desktopon vettem észre talán win7 alatt, hogy az integrált gpu-ra kötött monitorra áthúzva is az elsődleges gpu renderel. Még ilyen procierőből kezelt usb-display kimenetnél is így van, csak ott a tömörítés még laggot is tesz rá

Ja amúgy az advanced dock kapcsán engem a beépített tápegység venti és a pcie slot melletti venti zaja zavart. A kártya melletti ventit még csak le lehetett kötni, ha kis fogyasztású, saját ventis kártyát tett bele az ember. De a tápventi az kártyával használva alapból magas fordulaton zúgott.
-
Kicsit elővettem már az Advanced Dockot.
Ugye a hátrány, hogyha gpu-t tesz bele az ember, akkor az csak külső kijelzőre fog 3D-ben működni elvileg.Na, hát nem egészen.
Ha a 3D alkalmazás támogat ablakos módot, simán vissza lehet húzni a laptop saját képernyőjére.
Persze a sebességet agyonüti, de érdekes.
Minél alacsonyabb a felbontás, annál hatékonyabban működik.
Ez pl Subnautica a laptop saját kijelzőjére húzva, egy Intel grafikás Frankival, a dokkban egy R7.
A sebességet gyakrolatilag negyedeli így, kíváncsi vagyok, hogy ez dedikált grafikás Thinkpadnél is így lenne-e, szerintem csak az Intel gpu vérszegény az adatfolyam fogadásához, tekintve, hogy a proci alig mozgolódik közben. -
válasz
azbest
üzenetére
Nice.

Nekem egy 1030 fog menni bele nemsokára.
Az én dokkjaim:Kicsi is, nagy is mindkét genhez.
A Dock II PCI slotjába menni fog egy Voodoo 2, PCMCIA slotban pihen az Audigy 2-m, és az A31p-vel egy CRT monitorra fog képet lőni.
Ebből a szempontból amúgy elég furcsa, hogy a PCMCIA lemaradt az Advanced Dockról, bőven lett volna hely még rajta.
Dock II-ben király hogy csak bent hagyom a hangkártyát a dokkban, és a T4x-eim, Axx szériáim beledobva nem kell mindig dugdosni. -
válasz
Tikakukac
üzenetére
Általános jelenség amúgy.

Például a 15-ös ips kijelzők is, az X9000 cpu is, az advanced dock is, olyan árakon mennek, hogy csak pislog az ember.
Oké, ezek a maguk korában tök jó cuccok voltak, de több száz €-t elkérni egy régi notikijelzőért, vagy 60-fölött egy X9000-ért talán egy kicsit túlzás.
Néztem az LGP panelt is, amik T/W500-ban voltak, azok is agybaj árakon mennek legtöbbször, nem csak az 1920-as, de az 1680-asok is.
Nagyon régóta nézegetem az ebayt, és nem árulnak ki rengeteget belőlük, inkább csak hirdetik, várva a retrólázban égő, pénzesebb vásárlókra.És mikor nyomok egy offert, egy reálisabb árral, jön a counter-offer, amiben 5 €-t engedett az árból. Na menjél már baszki. Ott rohad meg az eladókon a sok jó retró cucc, mert minden hónapban van 1 idióta, aki tényleg megveszi annyiért = biztos jó az ár!

Német ebayen már értelmesebb árakon lehet jó cuccokat találni, de többségük nem postáz ide, úgyhogy ahhoz kell kint valaki, aki segít megvenni és eljuttatni.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Emlékeim szerint csak azt lehet megoldani némi szétbarmolással, hogy nagyobb méretű videókártyák is beleférjenek az Advanced Dock-ba. Ja, meg a hűtéssel (mert ugye aktív és jó zajos hűtése van gyárilag) lehet még szórakozni.
-
válasz
vicze
üzenetére
Olyanom sosem volt. Mindig akartam, és vettem is egyet ebayen, de nem ért ide, refundoltak.
Hogyan lehet moddolni?Viszont ma jó napja van a Frankinak, szokatlan méretben röpködnek a DDR2 memóriák
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Már csak a jobb CPU-t, és az Ultrabay akkut várom.
De most hogy megemlítetted, egy advanced dockot sem dobnék ki.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Moddolt Advanced Dock?
-
Tim82
félisten
válasz
azbest
üzenetére
Ha jól értem, a T61 BIOS-ából linkelt képernyőmentést/fotót, ott meg akkor kizárólag dGPU van (legalábbis neki ugye Nvidia GPU-s T61-e van). De amúgy is, T61-nél vagy Intel vagy Nvidia az opció, nincs olyan, hogy más kimenetnél más GPU kezeli a képet (nyilván az Advanced Dock + desktop videókártya speciális kivétel).
(Ezt leszámítva meg se próbálom követni már a társalgást, sok ez nekem így vasárnapra.
) -
azbest
félisten
válasz
darvinya
üzenetére
A kábel miért számít? Nem usb vagy hdmi protokolon megy az adat, csak már létező kábel fajtát használnak a szokásostól eltérő megoldásnál.
Egyébként azt hiszem létezett expresscard-os vga is, de talán beágyazott, ipari környezetben és nem olyan gpu-val, amit használni szeretnél / tudnál sima pécével. De hamarabb találni régi fajta gépbe való pcmcia megoldást.
Az igazi usb portos megoldások szoftveresek. A megfelelő driver telepítése után az usb adapter adja ki a képet, amit a procival a driver generál nagy terhelés mellett. Ennek nagy késleltetése van és tömörített a kép. Talán a chromecast/miracast képernyőmegosztáshoz lehetne leginkább hasonlítani.
Régebbi thinkpadeknél, az advanced dock 2503-as-ból volt olyan változat, amiben egy 1x pcie 1 asztali slot volt. [link] Létezett pci változatban is. T61esemmel használtam így geforce gt610-at.
Esetleg ha ebből a generációval van a géped, akkor lehet a dokkolós pcie slot is szerepel a listán.Az egpu topicban többet tudsz olvasni az expresscardos lehetőségekről. Én gt1050-et használok t430-cal.
-
Akad esetleg valakinél ThinkPad Advanced Dock?
Az a bumszli nagy cucc, amiben dvd meg pci-e is van
Egyszer majdnem vettem egy itteni fórumtárstól, de ha jól emlékszem elég hangos volt a ventilátora, így inkább visszaadtam. Nagyon bírom ezeket a régi gépeket, ha lenne értelmes árban, beruháznék. -
Tim82
félisten
válasz
Cingáriusz
üzenetére
Az első képernyőnél maradjon az Internal (ha lenne Advanced Dock-od, amibe PCI-e VGA kártyát tennél, akkor lenne jelentősége a PCI-Express opciónak).
Szerintem a többi BIOS beállítás is oké, nem ott van a gond. Ha Windows 7-et használsz, akkor jobb egérgomb a Power Manager eszköztár ikonjára és Switchable Graphics -> Maximum Performance-ot válassz ki; így a rendszer teljesen a Radeon GPU-t kellene, hogy használja.
-
azbest
félisten
Hát, ha más nem, még mindig lehet egy eGPU-t dugni az expresscard slotba
Viccen kívül tegnap este épp kipróbáltam egy ilyen friss szerzeményt t430-cal [link]. Tetszik, hogy tudja kapcsolgatni a tápegységet is és még az alvás is jól megy. Amikor felébred, akkor visszakapcsol [link]
Anno a t61-est is úgy toltam a gt610-zel, csak ahhoz volt slotos advanced dock

-
Tim82
félisten
válasz
R̲e̲m̲
üzenetére
T60 + Advanced Dock, valamint X200/X201 + Ultrabase esetén a Windows-ban ugyanúgy le lehetett választani a dokkolót, még mielőtt fizikailag levennéd róla, mint az USB-s perifériákat. Az elv nem hiszem, hogy változott azóta.
Az akkori 500 GB-os vinyó, amit a dokkoló caddy-jében használtam, máig megvan egy külső házban és 100/100-as a HD Sentinel szerint. Mondjuk én a fent említett leválasztásra mindig ügyeltem.
-
Tim82
félisten
válasz
Bélabácsi
üzenetére
Bélabácsi: ez a videó, valamint esetleg ez a Lenovo fórum-thread esetleg segít. #seo: Thinkpad Advanced Mini Dock 2504 szétszedés csavarok bontás beakadt karmok
total73: BT-s kérdésedre: van jobb, de nem vagyok benne biztos, hogy sebességet nyersz, emlékeim szerint BT 3.0 -> BT 4.0 között inkább pl. a fogyasztáson csiszoltak. #seo: T420 jobb bluetooth BT modul
Bála bácsi: csere marad az egyetlen érdemi megoldás. Amiért nem tudsz a BIOS-ba belépni, az az egyszerű és talán valamennyire meg is alapozott ok, hogy a BIOS-ért felelős IBM/Lenovo szakemberek szerint vélhetően rossz ventivel pusztán BIOS-ban matatás közben is megsülhet az alaplap. #seo: T43 csere hűtés ventilátor M10 long fan
z00li: szerintem érdemes lehet az Optimus-os változatot venni, nem eszik annyit az NVS4200M, váltható (akár le is kapcsolható), ha nincs épp szükség a dedikált GPU-ra és valószínűleg az Nvidia részéről még lesz akkor is támogatása, amikor az Intel részéről az integrált HD3000 már évek óta legacy státuszban van.
-
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek egy Lenovo T61/T400-hoz való ThinkPad Advanced Mini Dock dokkolóval kapcsolatban.
Használtan vettem pár hónappal ezelőtt és sajnos egy idő után azt vettem észre, hogy a kioldó gombját lenyomva a dokkolón lévő karmok nem ugranak vissza maguktól a helyükre, hanem ott maradnak abban a pozícióban (mintha folyamatosan nyomva tartanám a kioldó gombot). Ezután a pöckök legtöbbször csak kézzel lenyomva (vagy még úgy sem) ugranak vissza a helyükre. Néha csak az segít, hogy a bal oldali szellőzőnyíláson keresztül látható pöcköt kézzel óvatosan megnyomom és akkor visszaugrik a helyére.
Mivel ez végül is egy mechanikus szerkezet, talán csak egy alapos tisztításra lenne szüksége - bár ehhez nem igazán tudom hogyan is kezdenék neki.Nem tudom sikerült-e leírnom mi a jelenség, esetleg valakinek volt hasonló tapasztalata? Szerintetek gyógyítható a jelenség?
Előre is köszönöm!
-
Francia91
veterán
-
Tim82
félisten
válasz
Mbenyo97
üzenetére
Igen, kell működnie saját kijelzővel is, attól még, hogy dokkolóra téve indítod.
Dell dokkolóval értelemszerűen nem fog működni.
Az alábbi három dokkoló jó neked:
- Thinkpad Advanced Dock (modellszám: 2503); azt nem hiszem azért, hogy ilyened lenne, ez volt a legdrágább opció
- Thinkpad Advanced Mini Dock (modellszám: 2504)
- Thinkpad Essential Port Replicator (modellszám: 2505) -
Francia91
veterán
válasz
Dhampir
üzenetére
Én pedig májusban egy EliteBook 8560W tulajdonosa leszek...

Elcsábultam a TP vonaltól, mert kevés W520-ast találok, azt is elég magas áron... A W510-estől óvva int 1-2 szervizes kollega, azokkal elvileg vannak bajok, meg olyan túl nagy előrelépés nem is lenne, a W520-as lenne értelmes léptékű előrelépés... De abból meg nem sok szaladgál eladó
Természetesen a rommá extrázott T500-asom megmarad, minden földi jóval (már egy 2503-as Advanced Dock-om is van hozzá
), nem szívesen válnék meg tőle. Nem tudom, mennyit érhet így full pakkosan (P9700, 8 GB RAM, LG kijelző, MicroSD olvasó MiniPCI, WWAN modem, 2504 és 2503 dokkoló, Asmedia USB 3.0 & eSATA EC Card, 120-as SSD), de nem fogom eladni -
Ed_007
aktív tag
Advanced Dock-ot keresek (2503-as dokkolót). Akinek van felesleges, átvenném.

-
Francia91
veterán
Nah, jovoheten erkezik egy 2503-as Advanced Dock a T500-ashoz...
. Venticsere elso lepesnek, majd beuzemeles 
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
intel integrált vga-s T400 tud DVI-t advanced mini dock-on keresztül? Vagy csak az ATI-s verzió?
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Kicsi a világ, úgy nézem a hardveraprós értékelések alapján, hogy most hozzám kerül az az advanced dock 2503-as, amit egy éve adtál el
Szeged-Budapest-Dunaújváros után visszakerül megint Szegedre 
-
donjohnson
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
melyik az advanced dock 3-as? T420-hoz ezek vannak:
mini dock series 3 (4337)
mini dock plus series 3 (4338)4337-esből van egy eladó hardveraprón.
vagy írj Chaser-nek, ő is hirdet csak jegelve van. -
kraftxld
félisten
válasz
Pisztillus
üzenetére
Köszi

Valaki próbálta már rajta a Win 8.1-et?
Értelmes áron lehet advanced dock 3-at boltolni hozzá valahonnan? -
A T400 és az Advanced Dock Ultrabay foglalata kompatibilis egymással?
Azt tervezem, hogy a dokkolóba kerülne egy kis passzív VGA HDMI-vel, a dokkolóba pedig egy HDD. Viszont alkalomadtán nem árt, ha a HDD-t be tudom rakni a T400-ba is.Van itt valakinek eladó dokkolója?
-
Tim82
félisten
Jaja, enyém is tőle van, ahogy az X201-em is (csak az már komplett gép, mert minden volt hozzá, az X220 meg tegnap este jött meg). Az X201 után nem hagyott nyugodni a kisördög, hogy miért ne vegyek és legózzak össze egy X220-at is. (Ha elégedett leszek vele, akkor dokkolóval, eGPU-val simán leválthatja nálam a T500 + Advanced Dock párost.)
Köszönöm a tippet, megnézem még másik RAM-mal is.
-
Andrewhouse
aktív tag
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne hogy ThinkPad Advanced Dock (Model # 250310U) az működik az R52-essemmel??
Ez az a dokkoló amiben van pci expressz slot.......Előre is köszönöm a választ vagy segítséget akinek esetleg működne
-
-
Akheron
senior tag
Sziasztok,
korábban fórumos javaslatok alapján sikerült levadásznom egy ThinkPad Advanced Dock 2503-at, amibe VGA-t lehet tenni. Teljesen bevált, jó néhány hónapja használom.
A dokkoló ritkaságára tekintettel gondoltam, szólok, hogy most megválnék a dokkolótól egy HD6570-es VGA-val együtt (asztali gépre váltás miatt). -
Tim82
félisten
válasz
Csedit
üzenetére
T60 + Advanced Dock / Win 7 Prof. 32bit / 1400*1050 saját felbontásról külső, 1920*1200-as felbontású monitorra váltás (majd vissza) esetén random módon megcsinálta a Windows (nem minden alkalommal, de elég gyakran), hogy a visszaváltás után kutyulta össze az ikonok, illetve a widget-ek elhelyezését. A megjelenésük nem torzult, tehát nem volt olyan ikon/widget, amelyik mondjuk megnyújtva jelent volna meg.
-
parkasz
senior tag
válasz
conan17
üzenetére
Szia!
Nem, mert a
2505 csak egy prot replikátor, azaz
4 USB 2.0 port
1 PS/2 port
1 VGA analog monitor video port
1 Gigabit Ethernet (RJ-45) and modem (RJ-11)
link2504 mini dock:
4 USB 2.0 port
1 PS/2 port
1 Serial and Parallel ports
Audio Ports: Microphone in, headphone out, S/PDIF (digital audio)
Video Ports: Dual-Link DVI-D Digital, VGA Analog
Integrated key lock and cable lock
linka 2503 pedig advanced dock:
1 half-size PCI Express card slot - Supports half-size PCI Express cards, including graphics adapters that enable multi-monitoring
Six-in-one media card reader; Supports xD, SD, CompactFlash, Multi Media Card, SmartMedia, and Memory Stick
5 USB 2.0 ports,
1 PS/2 port for mouse, serial, and parallel (keyboard supported via separately purchased Y cable)
Audio Ports - Microphone in, headphone out, S/PDIF (digital audio)
Video Ports - DVI-D (digital), VGA (analog)
Integrated key lock and cable lock
link -
parkasz
senior tag
válasz
Robo sapiens
üzenetére
Az alábbiak jók hozzá:
2503 - thinkpad advanced dock
2504 - thinkpad advanced mini dock
2505 - thinkpad essential port replicatorfentről lefelé csökken a tudásuk, és az áruk is

-
cildren
tag
válasz
Robo sapiens
üzenetére
ThinkPad Advanced Dock Type 2504-eset érdemes venni.
Van belőle szinte mindíg Hardverapro-n -
Akheron
senior tag
Sziasztok,
ha esetleg akad valakinek egy Advanced Dock dokkolóban fekvő HD6570 videokártyája, amit megunt, dobjon egy PÜ-t, mert szívesen megvenném – épp most jutottam hozzá én is egy ilyen dokkolóhoz.

-
Tim82
félisten
Advanced Dock-on van digitális hangkimenet és DVI is.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser
üzenetére
Gondoltam, hogy a T510 járt az eszedben, csak jót mulattam a helyzet komikumán.

Azért a T410 sem döglődős (tudtommal sem a Quadro NVS3100 nem hajlamos rá - tekintve, hogy nem nagy szám, mint dedikált kártya, szép is lenne - , sem az 5700MHD). A zajosság nem jellemző az integrált változatos T410-ekre sem (ilyet volt alkalmam nézni, egyik volt kollégám munkagépe, Quadro-sat nem), de tény, hogy többet fogyaszt. Töltőt, optikai meghajtót, HDD caddy-t ugyanolyat használ a T410, mint a T400 (Serial Ultrabay Slim). Ami még fontos eltérés, hogy más a dokkolócsatlakozó és az újfajta dokkolók szerintem rosszabbak, nincsen már az Advanced Dock-nak megfelelője köztük.
Amúgy szerintem is T400, a kicsit kevesebb fogyasztás és a dokkolók miatt (olcsóbbak, mint az újfajták).
-
Tim82
félisten
válasz
cildren
üzenetére
nem működik az oldalsó LAN csatlakozó azt mondja, hogy cable not plugged in, emellett a dokkolós csatlakozón vígan megy az internet
Ha dokkolóra van téve a notid, akkor alapból letiltja a gép saját Ethernet-csatlakozóját. Az én T60 + Advanced Dock párosomnál is így van.
Ismerős T60-asánál pedig nem látszik az eszközkezelőben a vezetékes hálózati adapter xp alatt
Eszközkezelőben sárga kérdőjeles, ismeretlen eszközként sem? A drivert mindenképpen (újra)telepíteném (azt hiszem, ez úgy fog csak menni, hogy a C:\DRIVERS\...\ETHERNET mappából be kell tallózni majd).
A ... helyén vagy WIN, vagy WIN2K lesz a könyvtárnév, már nem emlékszem pontosan.
-
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
válasz
paramedic
üzenetére
Esetleg ha HDMI kell, akkor egy Advanced Dock 2503. Abba bele egy Low profilos VGA, és ha nem komoly játékra kell, akkor esetleg jó is lehet

-
Tim82
félisten
A normál T400 kb. 2,2 kg (pluszmínusz 10 dkg az akkutól függően) és még a régebbi fajta dokkolócsatlakozója van (ami szerintem inkább előny az Advanced Dock miatt).
Normál 2,5" SATA HDD-SSD tehető bele, és abból is van WXGA+ felbontású, LED háttérvilágítású paneles példány. A csúcsfelszereltségű modellek meg váltható VGA-val rendelkeznek (Intel 4500MHD + Radeon HD3470).
A T400 mindkét féle ExpressCard bővítőkártyát tudja fogadni, a T400s "csak" ExpressCard/34-et.
Ha ekkora az árkülönbség (és az olcsóbb T400 is WXGA+), akkor a T400-at választanám én.
-
Tim82
félisten
válasz
Borote
üzenetére
Bennem felmerült, hogy Advanced Dock + ilyen PCI-E to Express Card kártya + egy DIY eGPU nem is volna rossz megoldás.
Egyébként az eGPU-s megoldást lehetne egy "book PC" jellegű, egy db PCI(-E) nyílásos mITX házba tenni, akár SFX táppal, akár paneltáppal, az sem nézne ki rosszul úgy már.
Schuby: optikai meghajtó és HDD caddy igen, Ultrabay akku tudtommal nem, hiába ugyanaz a szabvány.
-
Borote
addikt
válasz
Flashcash
üzenetére
Vagy egy szimpla ExpressCard slot-os eGPU-s megoldás, mint a ViDock. De lehet kisebb alkatrészekből is összebarkácsolni.
Így-is, úgy-is 1x-es PCIe sebességet fogsz kapni, de annyira nem limitálja a teljesítményt, mint az ember gondolná. Kétség kívül jobban néz ki az Advanced Dock-os megoldás, viszont hűtéssel nem lesz probléma. -
Tim82
félisten
válasz
Flashcash
üzenetére
Csak külső monitorral. Arra készülj fel, hogy az Advanced Dock PCI-e helyén lévő kis ventije irgalmatlanul zajos lesz (nagyon idegesítő hangszínnel szabályosan süvít), ahogy próbálja hűteni a kártyát. Én ezért adtam fel a project-et (egy Radeon HD5450-et tettem bele, azzal tapasztaltam ezt).
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ehhez kapcsolódóan írok én is egy kérdést.
Van egy T60-am Intel SSD-vel amiből hardcore stratégiai játékra alkalmas gépet kell varázsolni.

Ha az advanced dock pci-express portjába benyomok valamilyen ati hd5xxx-hd6xxx vga kátyát, akkor lesz képem magán a laptopon, vagy csak külső vga-val lehet majd használni a külső videokártyát? -
Tim82
félisten
Egyébként kíváncsi vagyok, a kifakadásod akkor is megtörtént volna-e, ha a "megértés" szót használtam volna a "tolerancia" helyett. (Szerk. idő lejárta miatt külön.)
btudos: az univerzális dokknak azért az az előnye megvan, hogy gépváltás (dokkolócsatlakozó szabvány váltása) esetén az új géppel gond nélkül tudod használni. Ráadásul csak egy kábelről van szó, a szükséges portokat pedig ugyanúgy hozza. De ez csak egy kósza ötlet volt.
Jól tudom, hogy T410-től felfelé már nincsen olyan dokkoló (legalábbis T, L szériához), mint az Advanced Dock, amelyikbe (adapterrel) vinyót, valamint PCI-E bővítőkártyát is lehet tenni? Nagy kár, mert számomra ezek a legjobb feature-ok a TP dokkolóknál.
-
Tim82
félisten
Dokkoló != port replikátor.
cellpeti: pedig jó dolog pl. egy extra beépített kártyaolvasó, egy PCI-E hely meg egy Ultrabay hely együtt, a portokon kívül (5 db USB, SPDIF, D-Sub + DVI, hogy csak a legfontosabbakat említsem). Ha nem is teljesítményben, de funkcionalitásban már eléri egy asztali gép szintjét egy dokkolóval megtámogatott Thinkpad.
mobal: úgy valahogy. Bár a Lenovo sem egészen következetes abban, hogy mi számít nála dokkolónak és mi számít port replikátornak (az Advanced Mini Dock pl. szerintem semmiben sem különbözik egy port replikátortól, de marketing szempontból jobban hangzik).
-
azbest
félisten
nem keresett valaki Advanced Mini Dock 2504 -et nemrég? Egy szegedi srác árul egyet (meg akkut és caddy-t) egész jó áron: [link]
-
Tim82
félisten
Vettem a T60-hoz végre az Advanced Dock-ba egy videokártyát - Asus HD5450 (512 MB DDR2, passzív, 64 bit), gondoltam, PCI-e x1-hez ennyi is elég lesz. Egyrészt a driver összeakadt a lapos saját VGA driverével, ami kékhalált okozott, másrészt pedig rettenetesen zajosnak bizonyult a dokkban lévő kicsi venti, ami a PCI-e slot-ot hűti. (Amikor hangkártya volt bent, akkor nem zajongott.
) Bár valószínűleg csak finomhangolni kell és működni fog ez. Talán van valami mod, amivel a ventit is meg lehet oldani (kiiktatni nem akarom, kell a hűtés).A másik, hogy végre megcsináltam egy másik korábbi tervet: feltettem modbiost, hogy kiiktassam a whitelist-et és betettem a szabad mini PCI-e
-nek álcázott USBhelyre az MR04-et, egy Samsung 32 GB class 10 SDHC-vel (végül nem vállaltam be Ebay-es 64 GB-os SDXC-t). Ez teljesen problémamentesen zajlott le, úgyhogy van némi extra tárhelyem, zenéknek, e-book-oknak, fotóknak.
Azt nem próbáltam ki, hogy boot-olható-e, de valószínűleg igen. -
Tim82
félisten
válasz
trisztan94
üzenetére
Thinkpad Advanced Dock (Type: 2303). Egy slot-os hűtésű és rövid kártyákat tehetsz bele, amelyeknek a fogyasztása nem nagyobb ~ 50 W TDP-nél, valamint PCI-E x1 sebességgel fog csak működni.
-
Tim82
félisten
válasz
DjKoxi
üzenetére
Ti ki szoktátok venni az akkut, ha dokkolóban van a gép több napon át?
Nem, ahogy mitulabattyi is írta, beállítottam, hogy mettől kezdjen el tölteni (az én esetemben 86% alatt).
buca84: Advanced Dock + 24" monitor (csak filmhez). A monitor egy Kikából szerzett monitorállványon van, ahelyett jobban örülnék egy ilyennek - már csak a stílusosság miatt is, de eBay-en nem találtam eddig olyan eladót, aki Magyarországra is postázna.
-
Tim82
félisten
válasz
soldi3r
üzenetére
Úgy tudom, van dokkoló, de abban biztosan nincs sem ultrabay hely, sem PCI-e slot. Ellenben az Advanced Dock még jó a T400/T500/W500-hoz is.
kromestar: nagyobb mértékű visszahívás 2006-07 körül a Sony által gyártott akkukra volt, amelyek közül némelyek "robbanósak" voltak.

-
audi100td
nagyúr
UB Slim-be nem fér be a 12 feles, az enhanced-be valószínűleg igen, de 9,5mm is van 1TB-ig.
soldi3r: Advanced Dock, ebbe mehet a 12,7mm is
-
azbest
félisten
válasz
kiskekko
üzenetére
A HD film lejátszásába besegít a GMA X4500MHD, erősebb a processzora, olcsóbban lehet bővíteni a memóriáját (4GB ajánlott).
Valószínűleg a T61 is elbír nyers proceszorerővel szinte minden filmmel. Persze akár bővíteni is lehet valószínűleg crystalhd dekóder kártyával (~12eFt), de akkor még kisebb az árkülönbség köztük.
Gondolom HD filmet leginkább külső tévén vagy monitoron néznéd, így otthonra egy Advanced Mini Dock (2504) érdemes mellé, mert az ad dvi kimenetet, amiről megfelelő kábellel hdmi monitort vagy tévét is ráköthetsz (hang viszont nem azon fog menni, ha minden igaz, azt külön kell megoldani, a dokkolón van spdif kimenet is). Mindkét géphez ilyen való. Ha jól tippelem alfa156 az eladó, ő jó áron szokott ilyen dokkolót adni kérésre a gép mellé. Az alap 2505 dokkolón nincs dvi és spdif kimenet, ilyet látok a t61 mellett a hirdetésben.
Egyébként mindkét gép olcsón bővíthető esata vagy usb3 expresscard kártyával, ha később arra szükség lenne.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser
üzenetére
Ebből a "LP méret" nem igaz.
Nem az a lényeg, hogy low profile legyen, hanem hogy ne legyen túl hosszú a kártya, valamint a hűtő is slim legyen, amennyire lehet (2 slot-os hűtés biztosan nem fér be). Passzív kártya meg valószínűleg megsülne...
Btw, elvetemültek Skyrim-eztek Thinkpad R500 + Advanced Dock + HD6570 kombón. Még a végén tényleg veszek a T60 mellé egy HD5570/HD6570-et. Meg Skyrim-et.

franc0: egyrészt az Advanced Dock adott, másrészt ExpressCard-on keresztül nem fogsz x1-nél nagyobb sebességet elérni. Egyszer-kétszer már utánaolvastam a témának, amúgy meg a játékigényeimet lefedné a Dock-ba tett kártya x1-es sebességen is, mivel általában jó pár éves játékokkal játszom.
-
Tim82
félisten
válasz
zdanee
üzenetére
Magamnak én sem vennék XGA felbontású T60-at, de pl. szülőnek igen. Tapasztalatom szerint jobban boldogulnak ezzel a felbontással, mint az SXGA+-szal, DPI állítás ide vagy oda.
Én amúgy augusztus legvégén vettem 62k-ért a T60-amat (14" SXGA+, T7400, Radeon X1400, 3 GB RAM, 120 GB HDD, DWDRW, 9 cellás kb. 3,5-4 órás üzemidejű akksi, jogtiszta Win 7 Prof. 32 bit) és máig jó vételnek gondolom. Azóta kapott egy SSD-t, meg egy Advanced Dock-ot és nagyjából mindenre elég, amire kell nekem. Egyedül 14" 4:3 T61p-re cserélném csak le, ha egyáltalán...
-
azbest
félisten
válasz
Quaresma
üzenetére
Advanced mini dock 2504-es dokkolón (vagy a nagyobb változaton) van dvi és vga kimenet. Ha jól emlékszem működik rajta, hogy mindkettőt használod és akkor két külső monitort használhatsz a belső helyett. Nekem inteles van.
szerk: ki is próbáltam (14' colos 7661-es model, intel vga-val)
-
Tim82
félisten
hdd és odd esetén is kell a második usb?
Eleve sima (nem Y) USB-to-mini USB kábellel teszteltem mindkét esetben, igaz, a T60 Advanced Dock-jának egyik USB-portjára dugva (mert onnan nekem mindig lóg ki 4-5 kábel).
Adnak hozzá egyébként ilyen kábelt, meg egy tápkábelt is, de ezek nálam maradtak is a dobozban egyelőre.
A szerk.-re:
Ha gondolod, holnap vagy holnapután nézek Total Commanderrel fájlmásolást DVD-ről. Ja igen, kínai cucc, így nem nagyon beszélhetünk olyanról, hogy csavarmenet (adnak hozzá csavart, de kb. kézzel belenyomod a csavarmenetnek titulált lyukba).
-
Tim82
félisten
válasz
ro_bert17
üzenetére
Osztozol?

Egy normál íróasztalon tök jól elfér egy 24" TFT, egy T60 + Advanced Dock + USB-s IBM egér egérpaddal , egy asztali lámpa, meg az én esetemben egy WD MyBook és egy 5.25" házban egy DVD-író (persze, nem fektetve). Igaz, azon az íróasztalon írni már nem fogok akkor.
-
Tim82
félisten
válasz
NaNe80
üzenetére
Nem vágom a logikát, hogy miért is ne volna DVI to VGA átalakító használható DVI-D kimenetre csatlakoztatva... Digitális jelet át lehet alakítani analógra, analógot nem lehet digitálisra. (Persze, tévedhetek is, nem fogom tudni jelen pillanatban D-Sub kábel hiányá ban leellenőrizni az Advanced Dock-on.)
-
!Overdose!
őstag
Sziasztok!
Az asszony határozott kérésére meg kell válnom az "IBM lomjaimtól", úgyhogy a hardverapró gyengélkedése miatt engedjétek meg, hogy ide írjam:
A legjobb ajánlatért vihető vagy cserélhető hardverre:
- használt Advanced Dock (tápkábellel és vakkerettel)
- új USB Travel Keyboard with Ultranav (dobozában, matricázatlan)Köszönöm
-
Tim82
félisten
Nem lesz jó a caddy a T420s-edhez.
!Overdose!: én 12k-ért vettem ebay.uk-ról az Advanced Dock-ot, itthon Hardveraprón viszont 30-40-ért is szoktam látni és ahogy nézem, egy idő el is kelnek. Szerintem 20-25k-val jó áron kínálnád.
Szerk.: kiegészítve linkkel is.
-
Tim82
félisten
Egy érdekes írás PCI-E videokártyáról Thinkpad Advanced Dock-ban.
(Google Fordítóval érdemes nekiállni, orosz oldal.)
-
Tim82
félisten
válasz
azbest
üzenetére
Egyrészt az "1080p külső monitor" még mindig nem azonos az 1080p videofájl (vélhetően mkv) lejátszással projektoron, másrészt a GMA950 nem támogat semmilyen videógyorsítást hardveresen. Tehát marad a CPU, aminek izomból kell megoldania a feladatot és ilyen izomerőben az X60 nem annyira jeleskedik (T2xxx-T5xxx CPU-k a Thinkwiki szerint).
Szóval nem a külső kijelzőn való megjelenítésre/felbontásra vonatkozik a kérdés, hanem arra, hogy 1080p videófájlok lejátszására elég-e az X60, illetve annak VGA kimenete. (Szerintem egyébként neccesen.) Egyébként sajnos még az X6 Ultrabase-n sincsen DVI. Esetleg valamilyen méregdrága USB-s vagy PCMCIA-s külső videókártya megoldással lehetne áthidalni a dolgot, de ezek jellemzően nem érik meg a pénzt, amennyibe kerülnének.
Amúgy én is dedikált VGA-s T60-on nézek filmet, Advanced Dock-kal DVI-n egy SPVA 1920*1200 felbontású monitorra küldve a képet, de én jellemzően 720p-ket szoktam lejátszani.
-
Tim82
félisten
válasz
Skelemaki
üzenetére
Gigabites hálóval nem rendelkezem (a Linksys WRT160N routerem csak 10/100-ra képes), Advanced Dock-kal igen. Az időpont viszont nem jó, ellenben egyeztetéssel akár el is tudom vinni egy teszt erejéig megbeszélt helyre (+ egy T60-at), ahol rendelkezésedre áll gigabites háló.
-
Skelemaki
csendes tag
válasz
azbest
üzenetére
Hát, az egyéb ötletek hiányában úgy érzem, hogy sajnos hardveres probléma áll a háttérben, az érintkezők viszont mind hibátlannak tűnnek, portalanítottam, alkohollal tisztítottam őket, úgyhogy viszonylag komolyabb lehet a gond. Akad esetleg valaki, akinek van Advanced (Mini) Dock-ja, hozzá való masinája, gigabites vezetékes hálózata, és pár perce pénteken délután 1 körül Budapesten egy gyors tesztre kideríteni, hogy a gépem vagy a dokkolóm a hibás?
-
Tim82
félisten
Használ valaki Advanced Dock-ban PCI-E hangkártyát?
T60-nal az X-Fi Audio egyfolytában kékhalált dobott, hardverhibára hivatkozva (Win 7 32bit). Asszem, a Creative Labs "remek" driverei lehetnek az okok... (Aztán kivettem a hangkártyát és azóta megint atomstabil a rendszer.)
-
Tim82
félisten
válasz
szacsee
üzenetére
Optikai meghajtóknál és a helyükre kerülő caddy-knél kicsit máshogy néz ki a SATA csatlakozás, mint a vinyóknál, illetve a dedikált HDD slotnál. Ez nem Thinkpad-sajátosság egyébként. Persze pont nem találok képet róla...

Az általam linkelt kép innen van. Amúgy benéztem, ez is IDE kívül, csak nem Thinkpad-kompatibilis.
Neked spéci IDE csatlakozós, ún. Ultrabay Slim-szabványú keret kell, amire rá tudsz keresni eBay-en, az általam mondott keresőszavakkal. Ha ez számít, pár hete rendeltem egyet, ami ugyan utángyártott, de tökéletesen működik a T60-ommal, akár az optikai meghajtó helyére, akár az Advanced Dock-ba téve.
-
Tim82
félisten
válasz
szacsee
üzenetére
Oké, benéztem, azt hittem, általában a T60-akra vonatkozó megjegyzés volt. Amúgy az enyém (Magnat ex-gépe) gyárilag T7400-zal van szerelve.
audi100td: nyilván személyes preferencia, de nekem nem létszükséglet a 64 bit. Ellenben én azok táborát gyarapítom, akik Advanced Dock-kal használják a T60-ukat (+ 500 GB HDD az Ultrabay-ben, X-Fi Extreme Audio a PCI-E slot-ban). Én pont mATX-es asztali gépről váltottam vissza, mert nem használtam ki egyáltalán, a "hol mobilis, hol pedig gyengébb asztaliként" funkcionáló T60 pedig sokkal jobban fedi az igényeimet.
(O)-(C)-(B): van egyáltalán T61 GMA950-nel?

-
franc0
őstag
Inteles T61 és Advanced Mini Dock párosnál hogy lehet életre kelteni a DVI-t? Nálam nem akar működni.
-
azbest
félisten
No, beálltam repetázni a sorba

A desktop gépek meg mennek a lecsóba
Alfa156 jó kis gépet küldött.Egyébként nem okoz problémát a kijelzőnek, ha becsukott fedéllel dolgozik sokat? (24/7)
A korábbi gép kijelzője mintha kissé sárgább árnyalatú lenn, bár akár az intel vga driver különbség miatt is lehet. Vagy csak az utóbbit sokkal kevesebbet használták.Az advanced mini dock tökéletesen kiszolgálja a T61-et, dvi, ps2, audio jack, minden usb telepakolva...
az "új" gép port replikátora inkább csak díszítőelem még, de a plusz usb-k miatt is jó hogy van (nameg a géppel járt
)A régebbi 7661-ch8, az újabb pedig 7661-d32: szinte teljesen megegyeznek.
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Nem, a T60, T61, T500, W500 Advanced MiniDock II-vel megy, a T510, T520, W510, W520 stb... Advanced MinicDock III-al.
Ha esetleg egy fullos dokkolóra lenne szükséged a T61-hez ajánlom ezt: Advanced Dock II. Ebben van kártyaolvasó is, és merevlemezt is lehet tenni bele. Így akár 3 HDD is lehet a notebookodban, USB használata nélkül. -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Nem, egyszerű kábel nincs hozzá. Bonyolult elektronika kell az analóg (DSUB) - HDMI konverzióhoz és nagyon drága (~30e++)
Egy sima Advanced-Mini Dockot teszel a T61 alá, azon van DVI-D, amiből egy 2e ft-os kábel csinál HDMI-t. A dokkoló 8-10e ft-os történet, így max 12-ből megvagy. -
baliii
senior tag
Sziasztok, lenne pár kérdésem:
(a gép egy IBM Thinkpad Lenovo T60)
-Első kérdésem az lenne, hogy ha veszek egy külső vinyót, akkor azt meg tudom csinálni, hogy a gépben lévő HDD-t valamilyen programmal 1:1-ben átmásolom a külsőre, majd a kettőt kicserélem egymással? Nem szeretném újra telepíteni a rendszert, de szükségem van nagyobb vinyora.
-Második kérdés: azt szeretném, hogy ha alaptopom nincs benne a dokkolóban (advanced mini dock), akkor ujjlenyomat olvasoval lehessen belépni, viszont ha dokkoloban van, akkor jelszoval (ilyenkor oylan helyen van, ahol nem tudom kinyitni). Ezt meg lehet oldani?
A segítséget előre is köszönöm!
Üdv! -
Peter M
tag
Beárazásban tudna valaki segíteni:
Lenovo W500 - Még 408 nap garanica [mo-n is érvényes]
Intel Mobile Core 2 Duo T9400 @ 2.53GHz
4GB Dupla-csatorna DDR3 @ 532MHz (7-7-7-20)
ATI Mobility FireGL V5700 (Lenovo) & Intel GMA
500 GB Western Digital WDC WD5000BEVT [+2év garancia számlával](Magyar billentyűzet, Hivatalos Windows 7 EN Business (DVDvel, matricával)
(Hibátlan állapot)Opcionális kiegészítők:
+ 160GB Intel X-25M SSD [+1,5 Garanca számlával]
+ Multibay
+ 8 GB Dupla-csatorna DDR3 @ 532MHz (7-7-7-20) [+2 év garancia]
+ ThinkPad Advanced Dock + [Eredeti magyar táp] /Fél magas PCI-E slot/
+ ThinkPad Advanced Mini-Dock + [Eredeti magyar táp]Köszönöm
-
Fecos
csendes tag
Sziasztok!
Lenovo R60-hoz vettem egy Advanced Dock-ot és olyan kérdésem volna, hogy van-e tapasztalata valakinek PCI-e VGA-val... nekem sajnos problémás volt és nem tudom, hogy mi lehet a rossz.
Tehát az Advanced Dock + Quadro NVS 295 nekem odáig jut, hogy bejön a "ThinkPad" logo és nem megy tovább... 5~6 kikapcs és újra után nagy nehezen elindul de ekkor meg iszonyat lassú lesz a gép (T7200, 4GB RAM).
Ötletek?
Előre is köszönöm!
Üdv: Fecos
-
lapa
veterán
ha az advanced mini dock jó t400-hoz, akkor az jó t400s-hez is, ugye? köszi.
-
lapa
veterán
van egy eladó advanced mini dockom meg egy x200 ultrabase-em az apróban. adapter nélkül, kifogástalan, 20 ezer pénz mindkettő.
-
baliii
senior tag
Hali.
Az lenne a kérdésem, hogy az Advanced mini dock DVI portja működik a 14"-os intel 945-ös T60-assal? Valahol azt hallottam, hogy nem, de a táblázat szerint vizsont igen. Valakinek van tapasztalata ezen a téren? csak a dvi miatt kéne egy advanced mini dock, de nem szeretnék zsákbamacskázni.
Üdv! -
darthsmoke
Korrektor
Sziasztok!
Van egy Lenovo ThinkPad T500-asom Advanced Mini Dock-kal együtt. Amikor a dokkolóban van, a hálózati adapter, a töltés működik, de az USB-t sokszor nem látja és a Win7 eszközkezelőjében sem jelenik meg a Dokkolóegység. Pár újraindítás után, ha van kedve, helyrejön. Mi lehet az oka ennek? Lehet, hogy nem működik az USB, ha nincs bedugva a konnektorba?
Válaszotokat előre is köszönöm:Gábor
-
Ringman
félisten
hello!
Valaki használ advanced mini dock-ot T61 quadro-s géphez, mennyivel jobban melegszik, mint egyébként?
-
hcpeter
tag
Sziasztok!
Végre egy álom beteljesült: megjött az advanced mini dock t400-hoz. Nagyon hasznos cucc, elsőre csodálkoztam, hogy milyen pici. Végre nem kell kihúzni mindig a kábeleket. Ahogy kicsit meg döntve kényelmesebb nézni is, a gépelés is simán megy így.
Meg vagyok elégedve vele nagyon. (-:
Negatív tapasztalatom egyelőre nincs vele ( remélem nem is lesz, egy darab műanyag, csak nem romlik el ).
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729x - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4i - i5-1235U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I NBD Gari
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- magyar billentyűzet - 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- Lenovo Tab M10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

)

Velem megesett T60-on és T500-on is, a ciki az volt, hogy Advanced Dock-on volt mindkét gép, aminek ilyenkor szintén felpörög a (gépnél hangosabb) ventije.