2007 07. havi Sanyo van az én T61-emben, 79 töltés, 68%-os élettartam.....
MCSE+M/S, MCITP - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''
2007 07. havi Sanyo van az én T61-emben, 79 töltés, 68%-os élettartam.....
MCSE+M/S, MCITP - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

köszönöm a választ, hasznos volt
tegnap még utánaolvastam ennek a "battery gauge reset"-nek, de nem fogom megcsinálni, mert többeknek az aksiját kinyírta (radikálisan csökkentette a rendelkezésre álló időt). most hogy ez végülis "újrakalibrálás", azt megértem, de mivel addig működött több órát a gép, utána már csak 10 perceket, inkább kihagyom.
most amúgy 90%-ban aksiról használom a gépet: amikor lemerült, feltöltöm teljesen, majd használom tovább, szóval az aksi végülis egyfolytában merül (kivéve amikor töltődik).
az eddigi notebookjaimon is mindig azt csináltam, hogy napközben ment hálózatról, este meg lemerítettem az aksit, és másnap hálózat, és újból feltöltés. így végülis mindegyik egészen jól bírta 1-2 évig. végülis ezzel sincs baj, csak meglepődtem, hogy mindössze 20 töltési ciklus után már 3%-ot romlott. pedig ha melóra használnám, akkor napi 1 töltés belemenne, és 1 év alatt elérné a 400 ciklust simán. ha 20 ciklusonként 3%-ot romlik, akkor így 1 év után már csak 40%-ot bírna, ami elég karcsú. de gondolom nem lineáris ez a romlási ütem.

Ez teljesen normális felhasználás, ennél többet nem kell foglalkoznod vele. Ha nem hibás az akku', akkor elvileg így kb. 2 évet ki kell bírnia úgy, hogy legfeljebb 50-60%-ra esik le a max. kapacitása.
Ha már akku'téma: telefonoknál észrevettem egyébként valami érdekességet (Li-Ion akku'ról van szó): régi akkuknál (2-3 évesek) a legtöbb esetben a töltés nem tölti fel teljesen az akku-t (legalábbis úgy tűnik), max. 1 napig bírja a telefon róla, viszont ha miután a telefon azt jelezte, hogy fel lett töltve az akku, és utána még párszor visszanyomom a töltőre, akkor akár 2 (néha 3) napig is működik az akksiról. Ennek vajon mi lehet az oka? Nem tudja megállapítani már rendesen az akku állapotát (töltöttségét), és túl korán hiszi azt, hogy fel lett töltve? Kézzel ellenőrizve a feszültséget, kb. 1 tized volttal magasabb lesz a többszöri töltés után annál, mintha csak 1x tölteném.
20 Pips a Day Keeps the Doctor Away
ezt még Ericsson T39-nél fedeztem fel, de szerintem ez típus-specifikus, mert pl egy Nokiát hiába dugsz vissza a töltőre, jelzi, hogy ez akkor is fullon van, és lekapcsolja a töltést. Ericssonoknál meg még úgy 15 percnyi töltést lehetett ráerőszakolni ilyen módon (ismerve a lithium akksik töltési karakterisztikáját, 15 a végén elég kevés). Mégis, látható volt, mennyivel tovább fogja bírni, mert ugye ezek a régi jó telefonok még órában/percben írták ki a megbecsült hátralevő készenléti ÉS beszélgetési időt.
[ Szeretkezve ]

T500-ban gyárilag Pana van 9cella
MCITP:EA/SA ''Kétféle nap van: amikor szélvédő vagy, és amikor bogár...''

Én csináltam update-ot.
A lenovo-s progikat szinte mind le kell szedni, meg virus kergetős stb-t. Utánna indulhat az update. 4 órát szöszölt a géppel system update és utánna megy minden pöpecül, de valahogy nem olyan gyors mintha clean install kapott volna.
Nem tudsz más verziót kiválasztani update rendelésnél, home premium helyet nem rendelhetsz pro-t, nem fogja engedni/nem tudud kiválasztani/.

Ma kíváncsiságból feltettem a Margu notebookinfo nevű kis gadgetet, ami a T400-on nem működött egészen úgy ahogy kellene. Most viszont már minden ok, szerintem nagyon jó kis gadget.
a legfelső sidebar gadget az...
. -= Samsung Galaxy S =-

Sziasztok!
IBM ThinkPad R51e típusú notiban szeretnék BIOS resetet csinálni, de eddig sehogy sem sikerült. Többféle módszerrel próbálkoztam már, de egyik sem segített. Van valakinek használható infója?
Előre is köszönöm a hasznos hszeket!
O.

Szia!
Milyen ,, Többféle módszerrel ,, próbálkoztál? 

A csibe a legjobb 
meg a nelopjparaszt SSID
[ Szeretkezve ]

az saját SSID
. Múltkor nagyon felmérgelt hogy full lassú volt még a böngészés is, erre kiderült hogy valami paraszt lógott a wifimen, csak azt nem tudom hogy hekkelt full sávot amikor a publik SSID-nek max 512k van adva... (2 SSIDsd La Fonera)
. -= Samsung Galaxy S =-

Rövid szösszenet aután, hogy átverekedtem magam a ThinkPad T410 és T510-et már tartalmazó Lenovo árlistán:
"A másik autóm is egy Porsche"
[ Szerkesztve ]
A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.

ja igen azt is figyeltem de gondolom jelszóvédett 
ja most nézem valaki logot a wifiden? 
[ Szerkesztve ]

Először is, kivétel nélkül mind LED-es kijelzőt kapnak. Ez egy csomó helyen érezteti a hatását: a korábban sokak számára gyalázatosnak titulált CCFL-es kijelzőkhöz képest most olyan új szavakkal ismerkedhetnek meg a családon belül váltó ősmotorosok, mint színek és fényerő.

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

A legszembetűnőbb változást az eddig is egekbe magasztalt billentyűzeten láthatjuk: az Esc és Del gombokat a Lenovo felhasználói kérésre megnövelte...
Tényleg ennyi sötét ember van a világban, hogy ennyien kérték ezt? Elkeserítő (már ha igaz, hogy ezért történt).
A jelenlévők természetesen kivétlek, nem akarok senkit megbántani. 
[ Szerkesztve ]
mindjárt gondoltam, hogy nem a szomszédé 
minap láttam egy best SSID gyűjteményt, hasonlóak voltak
[ Szeretkezve ]

Az ESC szerintem nem baj de a DEL méretnövekedése az INSERT helyének kárára már nem éppen pozitív, legalábbis számomra. 
Bobmaster: mennyivel lesznek drágábbak az új modellek mint a kifutó széria?
TeamAndroid PFC! New World. New Thinking. Més que un club! www.phchat.eu

T61:
toz@toz-laptop:~$ cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/manufacturer
Panasonic
toz@toz-laptop:~$ cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/model
42T5264
toz@toz-laptop:~$ cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/manufacture_date
2008-07-12
toz@toz-laptop:~$ cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/first_use_date
2008-11-06
toz@toz-laptop:~$ cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/cycle_count
43
toz@toz-laptop:~$ cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/design_capacity
56160
toz@toz-laptop:~$ cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/last_full_capacity
55970
Nekem bejott, hogy tp_smapi nem engedi a ratoltogetest (win alatt is 30-85-tel van beallitva, mondjuk ritka, hogy win menjen a gepen). Szerencsemre en tudom, hogy mikor lesz szukseg fullos akkura, olyankor engedem, hogy feltoltse magat.

Fuh, nekem first use 2009-09 es 50 ciklus. :\

Ha van 220 a kozelemben altalaban radugom, de nem toltom feleslegesen fullra.

Én például semmire nem használom az insertet, szóval felőlem mehet 
Próbáld ki nyugodtan az új billentyűzetet, szerintem jobb.

Nem sokkal, sőt helyenként olcsóbb is, de nem szabad elfelejteni, hogy most szinte mindegyik TopSeller gépben van HSDPA modem, az újakban meg csak előkészítés lesz.
És amíg beérkezik, addig a dollár árfolyam még hatalmasat viccelhet velünk.

Én viszont igen.
De ha évente 1x használnám, akkor is bosszantó lenne, hogy gyorsan odanyúlok, és helyette töröl egyet.
Az ESC-nek meg igazából úgy lenne értelme (úgy egyáltalán a gombnak), ha az ablakok bezárógombjával lenne mindig egyenértékű a hatása windows-on.
bwoay: én Samsunggal és igen, Sony Ericssonnal tapasztaltam eddig ilyet.
[ Szerkesztve ]

No de éppen ez az, h neked kell megmondani, h most milyen OS van a gépeden, szal ha azt mondod, h Vista Ultimate van rajta, akkor kapsz egy Win 7 Ultimate-ot ... ismerősnek így jött meg a Win 7 Home Premium a Pista Home Basicra. Kérdés csak az, h fel fog-e települni?

Az élet drága dolog, de az árban benne foglaltatik az évenkénti egyszeri Nap körüli utazás is.

miért ne települne. én ugyanazt rendeltem ami a gépen volt (vista bus 32 -> w7 pro 32), de mivel clean install volt, szerintem kb tökmindegy, fel fog települni, hiszen még a partíciót is teljesen újraformázta a telepítő.
abban viszont határozottan NEM vagyok biztos, hogy a licenszkulcs megfelelő lesz hozzá, mert a licenszkulcsot nem architektúrára (32/64bit), hanem windows verzióra (basic/pro/ultimate) adják ki. persze ebben nem vagyok biztos, csak gondolom, mert így logikus.
szóval csak óvatosan a különböző verziók rendelésével, nehogy a végén legörbüljön a száj az aktiváció során. a végén még black listre kerül a licensz kódod, aztán utána cseszheted. de persze azért a sztori kimenetele érdekel (gondolom mást is).

34 töltés----> 96%
Sanyo
Gyártás: 2009.08
Első haszn. 2009.10

Jól értem, h a meglévő Vista licensz kódjával kell aktiválni a Win7-et?
Az élet drága dolog, de az árban benne foglaltatik az évenkénti egyszeri Nap körüli utazás is.

Igazából nem kell aktiválni, az első boot után már aktiválva vagyon.

ja tényleg....
kiküldik az újat, bocsesz, jogos

akkor viszont hacsak nem kapnak rajta, nagy gond nem lehet. arra gondolok még, hogy esetleg ellenőrzik szériaszám (vagy sorozatszám) alapján, milyen volt az eredeti OS. és esetleg jelzik, vagy nem küldik ki. de ha kiküldik, biztos hozzávaló lesz a szériaszám.

Jah, meg ismerős már meg is kapta ... mondjuk teljesen nyugodt akkor lennék, ha fel is tette volna, de az sajnos még nem történt meg :-)

Hello!
Azóta is keresem a gépemet. Ez [link] milyen első blikkre?
Első blikkre megvették. Amúgy nem volna rossz.
"Let's say goodbye | like we said hello | in a friendly kind of way..." (16 Horsepower - Low Estate) - eladó Toshiba Portege M300 subnoti: http://tinyurl.com/tim82thingz4sale

Hello!
Az R500-as gépemmel van a köv. gondom. Amikor felbontást állítok kisebbre, mondjuk 1024x768-ra, akkor a kijelzőn a kép középen jelenik meg kicsiben. Körben nagy fekete keret.
Így amikor esetleg játékot futtatok ua. a helyzet. Nem lehet ezen valahogy állítani?
Csak a max. felbontásban (1680x1050) tölti ki a kép teljesen a kijelzőt! De ugye nem minden program, és játék képes erre a felbontásra.
A panel és video adatai:
15,4" WSXGA+ (128 MB Ati Radeon HD 3470)
A másik: Újratettem az OS-t, azóta amikor bekapcsolom nincs net. Csak ha a drivert törlöm, és újrateszem. Mi ennek az oka? Sok helyen olvastam ilyet, de megoldást nem.
Köszi!
M.
[ Szerkesztve ]
Az R500-as gépemmel van a köv. gondom. Amikor felbontást állítok kisebbre, mondjuk 1024x768-ra, akkor a kijelzőn a kép középen jelenik meg kicsiben. Körben nagy fekete keret.
Így amikor esetleg játékot futtatok ua. a helyzet. Nem lehet ezen valahogy állítani?
A vga driver programjában biztos, hogy lehet állítani valahol. Intel drivernél: Képarány beállítása. Itt tudsz választani, hogy nyújtsa-e, középen tartsa-e, stb.
Sör nem alkohol, asszony nem ember, medve nem játék! -- A feszültség ESIK, az áram pedig FOLYIK! -- Thinkpad X200 + Ultrabase, Nokia E51, Wayteq X920BT

Köszi, meg van, jól el lett rejtve 
A hálókártyára viszont nem találok megoldást 

Masodik blikkre meg megsem... 

Venni akarok egy X41es ThinkPadet, de annyi rosszat olvasok a vinyojarol, most komolyan ennyire hasznalhatatlan? Nekem arra kene hogy hurcoljam, emailt nezzek, youtubeot, meg msn. Szoval kell egy kicsi es konnyu gep. Munkara es egyebekre semmikeppen nem akarnam hasznalni, arra itt lenne a T61.

Aszem egyszer mar leirtam ide, hogy miert kerult SSD az enyembe (X40 ugyan, de ugyanaz a teto lassu vinyo). De alljon itt meg egyszer.
Szoval ultem egy konferencian (valami unios forrasok felhasznalas az egeszsegugyben, neves skot, holland, meg finn eloadokkal) es jott egy mail, amit nem akartam telefonon megkukkantani (sok melleklete volt), na elokaptam az X40-et es 4 perc mulva mar volt is egy openofficeom. Akkor mondtam, hogy ez igy nem lesz jo. SSD-vel a bekapcsolastol szamitva nagyon max 1 perc es doksikat irok (szerintem nincs annyi).

En altalaban altatni szoktam a gepem, nekem az 1 perc boot ido is sok. ( nem erdekel mennyi ido alatt indul el, a mostanit se szoktam, max hetente 1x kikapcsolni )
Szoval ennek megfeleloen all az elozo kerdesem tovabbra is. 
Kulonben milyen SSD-t es honnan vettel bele? Nekem kb eleg lenne bele egy 16GB-os is.
[ Szerkesztve ]
Mert ez ilyen, hallod: up-olás helyett érvénytelenít oszt újra felad. Mindegy, magának csinálja a pluszmunkát 
Egébként szerintem ennyiért megéri, én csak azt az egy hiányosságát látom, hogy nem SXGA+-os kijelzője.
Evone: vedd meg nyugodtan, ezekre jó lesz a vinyóval is, nem lesz nagyon lassú. TOZ egyébként asszem a memoryc.com-on rendelte az SSD-jét.
"Let's say goodbye | like we said hello | in a friendly kind of way..." (16 Horsepower - Low Estate) - eladó Toshiba Portege M300 subnoti: http://tinyurl.com/tim82thingz4sale

Ha meglesz szolok. 
Product: ThinkPad X41 2525-FTG
Original description: P M 778(1.6GHz)LV, 1GB RAM, 60GB 4200rpm HD, 12.1in 1024x768 LCD, Intel 900, Intel 802.11bg wireless, Bluetooth/Modem, 1Gb Ethernet, Secure chip, Fingerprint reader, 4c Li-Ion batt, WinXP Pro
Annyi hogy 8 cellas aksi, es 1.5GB ram. A gep elvileg teljesen felujitott, 0 esztetikai hibaval, de ez majd hetvegen derul ki.

Hogye adjak?

szerintem is lassú a gyári vinyóval 
új alkatrészek 2-3 napos szállítással,garanciával,érdeklődj!

Tudom hogy nem teljesen illik ide de csak nem zavartok el: 
Érdekel valakit egy 4 cellás Panasonic akksi T400-hoz (illetve ha jól tudom akkor jó még a 14,1-es R61/T61-ekhez is)?

Van már T410 és T510 az országban, raktárról kaphatóan:

Ugye tudod, hogy az X41-et is érinti a 2010-es hiba, ami a T43-at és az R52-t? [link]
Mondjuk BIOS frissítés és az ESC lenyomása után már nem tiltakozik a nem-IBM firmware-ű vinyó miatt, de azért gondoltam, szólok, hátha zavarni fog. 

Ménjén inén él! Ész ném bázár! 
[ Szerkesztve ]
. -= Samsung Galaxy S =-

De erdeti IBM vinyo van benne.

Én arra az eshetőségre gondoltam, ha le akarnád cserélni. 

Tudtam hogy van ilyen hiba, csak azt nem hogy az X41nel is, egyebkent nem zavarna, viszont koszi hogy mondtad.

Lehet hogy van valami a win7-es akksiparában...
6 ciklus van az akksiban, vigyázok rá mint a hímestojásra itthon ki is szoktam venni, az előbb véletlen 5%-ra csökkent és hibernált.
Most pedig everestel ránéztem...LINK

. -= Samsung Galaxy S =-

Pedig ez is Panaszkodik márkájú. Mondtam én hogy van egy 4 cellásom most vedd meg még. 
Ja bocs az T400s-be nem jó de sebaj óccóéé adom. 
Hogy csökkent véletlen 5%-ra? 
[ Szerkesztve ]

egyik percről a másikra csökkent le, egyik pillanatban még 13% (23 perc)-volt, utána pröntyögött egyet és elindult a hibernlási folyamat.
. -= Samsung Galaxy S =-
Eric.cartman-féle Lenovo (Samsung) SSD-vel csak nem fog nyüszíteni. 

Értem, azt hittem hogy elfelejtetted a hálózatra dugni. Mindenesetre elég gáz ez az akksi kapacitás csökkenés ilyen gyorsan. 

Szerintem nincsen benne semmi, nekem egy jo ideje fent van már, es semmi gondom nincsen vele KOPP KOPP KOPP. [link]

Azzal nem.
Kár, hogy majdnem annyiba kerül, mint maga az X41. 

na ezt figyeld!
aksim: Panasonic, 9 cellás T500-hoz, 42T4620
gyártás ideje: 2009-10-25
első használat 2009-12
design capacity: 84.24 Wh
1-19. töltés között: 84.72 Wh (101%)
21-23. töltés között: 82.72 Wh (97%)
normál használat: aksit feltöltöm, és általában 1-2 napon belül merül le. ha szól hogy dugjam töltőre, rádugom, néha lemegy standby-ba, visszabootolom, és utána dugom rá, de mindig 4% felett. a gépet (egyelőre) nem igazán használom hálózatról.
viszont, mivel legutóbb esett a kapacitás, mondom ma lemerítem rendesen. használtam, szólt hogy tölteni kéne, leszartam, csipogás, standby, visszakapcsoltam, és használtam tovább. 4% az aktuális töltöttség, kb 15-20 percig nem is változott, megállt 2.72 Wh-nál. folyton újrakorrigálta a gép a fennmaradó időt, 10 perc felettire. semmi gond, előbb utóbb csak megindul a merülés. és tényleg, kb 15 perc után elkezdett merülni normális ütemben. elmentem a géptől fél percre, akkor ránéztem, hirtelen 0.24 Wh volt a töltés, és tovább merült. nyomtam egy lekapcsolást, még épp lekapcsolt a gép. ezután feldugtam töltőre kikapcsolt állapotban, és töltöttem kb 4.5 órát.
most bekapcsoltam, és a teljes töltöttség 83.24 Wh. igen, emelkedett! ne kérdezzétek hogyan, de most magasabb mint az előző 2 töltési ciklusban volt.
lehet hogy mégsem hülyeség 1-2 havonta 1x teljesen lemeríteni (szinte üresre), és onnan tölteni egy jó hosszút, eddigi notijaimon is ezt csináltam, azoknál is így maradt meg sokáig a jó töltöttség. teljesen úgysem lehet lemeríteni, szóval gondolom azért ezzel nem is igen lehet kinyírni. bár nem tudom, majd az okosok megmondják...

Most én is azt csinálom, adok neki egy 12 órás töltést, addig be sem kapcsolom, este úgy is játszani akartam...
OFF: na a hsz. író box is lecserélődött. Nekem full nem jön be az újh design, asszem GamePos alól fogok fórumolni...
. -= Samsung Galaxy S =-

Nem lehet hogy ezzel a manőverrel újrakalibráltad az akksi mérőt és ezért mutathat többet mert az a pontosabb adat most már?

Szerintem nincsen ezzel semmibaj. A gombok ugyanott vannak ahol eddig, akkormeg?
[ Szerkesztve ]

másra én sem tudok gondolni. de nem nagyon találtam sehol, hogy attól "jobb" lesz, ha újra kalibrálom.

Csak evone az aratol 
(ettol meg cartman jo aron ad jo cuccot!!!)
hazaérek, ránézek Everesttel, nekem is gyanús volt az alig pár ciklus utáni 3% elhasználódás, pláne, hogy a korábbi Dellem kb 3 után mutatott 20%-ot...
konzultálunk!
[ Szeretkezve ]

Sziasztok!
Úgy néz ki lesz lehetőségem Lenovo notebook vásárlására. Igazából céges laptop lesz, szóval nem az én pénztárcámat fogja nyomni.
Az alábbi típusok közül kellene választani:
T400, T500, W500, illetve az újabb T410, T510, W510
Vélemény?
Köszi

Igazából én úgy vélem ha eddig nem megfelelően volt kalibrálva akkor mivel nem jól mutatta ki a töltöttséget valószínűleg maga az akksi állapota nem is javult. Csak most már némileg pontosabb a visszajelzése. De ez csak tipp nem értek ezekhez. 

Mire használnád a jövendőbelidet? 

Sajnos leginkább csak céges dolgokra, de azért egy-egy extra is jöhet. Ha jól tudom a régebbi típusokban csak CD író van, illetve kisebb kijelző.
Mivel nem az én pénztárcám lesz, ezért a legjobbat szeretném kihozni belőle.

Álatlános főleg irodai dolgokra ha sokat cipeled akkor T400/410 ha kevesebbet cipeled és kell a nagyobb kijelző akkor T500/510. Ha esetleg grafikai munkával is foglalkozol akkor W500/510 szerintem egyéb esetekben ez utóbbi páros fölösleges.
Az x00 és x10 között meg szerintem leginkább szimpátia alapján válassz. Az x00-sok kiforrottabbak talán de régebbiek ugye míg az x10-esek vadi újak új procikkal de még sok használati infót nem lehet róluk találni. Szóval szerintem bátran válaszd azt közülük amelyik szimpatikusabb. 
Ja a régebbi típusokban is lehet DVD író ha az kell. Illetve az T510-nél másabb lett a kijelző aránya (szerintem szarabb multimédiásabb
). Viszont az újak már mind LED-esek ha jól tudom.

alapvetően az a bajom vele hogy nagyon világos lett és hosszútávon kivakul az ember szeme
bwoay: köszi, mindenképp...
. -= Samsung Galaxy S =-

Addig paraztattok a windows7-tel, hogy a vegen letorlom es felrakom a Vistat. Pedig esku, hogy ki akartam probalni. (mondjuk Vistat is hetvegen lattam elosszor mukodes kozben - asszonyeknal OS csere volt, XP 2 Vista)
[ Szerkesztve ]

Köszi a segítséget.
Megmondom őszintén a szívem az újabb felé hajlana, de ez inkább pszihés dolog. Az új valahogy jobbat jelent az embernek. De ha jól értem a szavaidból, akkor ez nem biztos hogy így van. Mivel a cipelés általában autóval történne, ezért inkább a nagyobb kijelzőt választanám.

Lehet hogy sokkal jobbak az újak ezt nem tudom biztosan. Csak azok még annyira újak, felhasználói infók nincsenek még róluk csak pár teszt. Mondjuk azok alapján nem rosszak. Ha a szíved az újabb felé húz és megengedheted akkor vegyél egy T510-est.
Legalább lenne itt egy felhasználói vélemény is később. 
Rosszul amúgy szerintem semmiképp nem járhatsz.

Emlegettetek itt páran monitorkalibrálást. Csütörtök délután és péntek délelőtt Budapesten leszek és lesz nálam egy EyeOne Display2 (Akit érdekel: rögtönzött topiktalálkozó?)
Tudna-e nekem valaki segíteni abban, hogy hol tudok 15" T42-höz billentyűzetet venni?
(a feliratozása lényegtelen, a mechanikai állapota a fontos nekem, illetve a normális ár - 10.000-ért használja inkáb az asszony azt, amije most van)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please)

Fenébe ilyenkor kivételesen sajnálom hogy nem pesti vagyok. 

Belefutottam ma reggel egy érdekes hibába elindítottam a gépet és a win 7 betöltőképernyője amikor bejött szétesett nagyon durván majd még 2szer változott utána pedig rendesen bejött. A lapos végig az asztalon volt meg sem mozdítottam. Kezdjek félni hogy utolért a gpu hiba? 

Én benne vagyok...hol kéne talizni. 4-kerben melózok Újpesten a Megyeri úton.
Ha csak páran leszünk, akkor a cégemhez is meg lehet beszélni a találkozót. Kényelmes nyugodt körülmények adottak. 
(#5877) Napfénysüti ..pedig pacsiztam volna veled. 
[ Szerkesztve ]
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

Jól hangzik. Engem érdekelne.

Majd ha egyszer Pesten járok valami gép ügyben akkor összefutunk.
Most már legalább kb betájolhatom merre vagy.
Amúgy egy Thinkpad találkozót össze lehetne hozni, ha jól emlékszem erre még külön topik is volt csak egy idő után abbamaradt.
Pedig esküszöm ha lenne találkozó azért még Pestre is felmennék. 
Ráadásul asszony is TP fan lett.
Főleg hogy most hétvégén eljött hozzánk Prom és megmutatta az SSD-s X200-tabletét... Nem gyenge masina. ![;]](/dl/s/v1.gif)

Nem állsz meg Kecsón egy kicsit?
Meghívlak a restibe a general zwack-ra, amíg kalibrálunk megtapicskolom a HD2-t... 
Nah, vonzó ajánlat? 
Most komolyan, megállhatnál, egy óra múlva úgyis jön másik vonyít...
. -= Samsung Galaxy S =-

jaja ha valami ilyesmi buli van, sok thinkpad örült 1 helyen akkor megyek én is
azt visszek amit tudok.. épp 
nosztalgiáztam ,,leporoltam,, a T41P masinámat felraktam rá a NFSU2 egész jól elment rajta 
[ Szerkesztve ]

Hát te tényleg TP őrült vagy de jó értelemben. 

Én is mennék szivesen, de csak nyáron érek rá. Én is TP orult vagyok, még polom is van, ahogy Napfenysutinek is.
Bar ettol nem biztos hogy abba mennék . 

Én biztos abban mennék
Tényleg csinálok is majd képet a pólóról meg a gépről együtt. 
nem annyira megy az Everest a gépemen. leginkább csontrafagy 
[ Szeretkezve ]

Ami késik az nem múlik...PH tali szervezésben amúgy is jó vagyok. 
Majd ha összejön ez a kalibrálás, majd úgy is beírom ide a tapasztalatot.
Kérdés, hogy most nekem ugye 2 VGA van a gépben, akkor most a kettőt külön kell beállítani?
Erre kíváncsi vagyok.
(#5883) Prom...lehet, hogy te inkább utánfutóval jössz, ha hozod a "kis" gyüjteményed. 
[ Szerkesztve ]

A W510 DisplayPortjan megy a hang is. 
T410s-en is.
[ Szerkesztve ]

az 5.30 nálam is így volt, aztán nem tudom hogy a 3. forrás volt-e a jó, vagy az újratett win7 de nálam egy ideje megy...
mod, asszem még írtam is annó róla a topikban...
[ Szerkesztve ]
. -= Samsung Galaxy S =-
most szarakodok system update-tel, de ha nem lesz kóser, akkor majd tanakodunk. addig megnézem a másik gépet, azon megy simán.
nna, ennek annyi, nem mén. viszont megnéztem x200s-el, nekem is van egy 6 ciklusos, 0%-ban elhasználódott, meg egy 8 ciklusos, 3%-os elhasználtságú akkum. mindkettő Sanyo, Windows 7 alatt, magyarán sok összefüggést nem vélek felfedezni 
[ Szerkesztve ]
[ Szeretkezve ]

Azbeszt. Hamarosan indulok videkre... Ennek folyomanyakent csak a full linuxos X40 lesz nalam holnap delutan Budapesten (kisborond, egyejszaka, szoval szamit a suly). Penteken delelott meg sansztalan. Pedig a T61et megpockolhettuk volna...

Reklám következik,
Hatalmas problémát jelent a számunkra, hogy végetért a Windows 7 upgrade program, és sajnálatos módon maradt még néhány Vista Business-es ThinkPad modell, amik viszont XP Professional-lel meglehetősen táltos masinák.
Ezért a készlet erejéig Lenovo ThinkPad Outlet napokat tartunk. A leggyorsabbak gazdagabbak lehetnek egy 32GB-os Lenovo pendrive-val, vagy kérhetnek mellé +2GB-os memória bővítést, a sor végén állóknak pedig ThinkPad Topload Case jár ajándékba.

Sziasztok,
szerintetek lehetséges a T61-es WSXGA kijelzőjét WSXGA+ ra cseréltetni?
Zsolt

Ahogy Tim kollega mondja. Mondjuk az én x40-esem nincs érintve ezzel a hibával, de a "Cartman-féle" SSD csodát tett. Az x40-esem az SSD-vel hibernált állapotban is tönkre veri az összes mai atomos netbook-ot

Dulce bellum inexpertis

majdnem annyiba, de számoljunk: egy x40-41 megvan úgy 50-70 E Forintból. Ehhez az ssd ( 60!Gb) kb 40-45 E Ft Cartman kollegáról. Azaz summa 100-110 E Ft körül megvan egy csúcssebességű netbook, ami kb. megfelel egy mai átlagos atomos netbook árának, de sebességben -- lásd az előző hszemet.
Dulce bellum inexpertis
(#5897) adnoctum18 válasza HarryPotter (#5896) üzenetére

Pont SSD témában érdeklődnék!
T60-ba lehet SSD-t tenni, és ha igen, milyet érdemes?
(Csak mert mindenki subokba pakolja az ssd-t és nem nagyon írtok a nagy gépes tapasztalatokról.
)
---“Actually I don't remember being born, It must have happened during one of my black outs.” Jim Morrison---

sub azért érdekes,mert 1,8" ide csatis,ami nem túl gyakori szereplő a piacon 
2,5" méretben van választék,ha van rá pénzed,akkor mindenképpen TRIM-es meghajtót nézz.
tapasztalatokat,tippeket az SSD topikban találsz
[ Szerkesztve ]
új alkatrészek 2-3 napos szállítással,garanciával,érdeklődj!

pontosan. egyebet nem tudok elmondani, kérem kapcsolja ki!
Dulce bellum inexpertis

Udv all
Nagy segitseg kellene! bnomnek van egy IBM thinkpad T41p notija mar rendszer reinstall volt netrol huztam drivereket de nem mukodik semmi csak a bluetooth..
meg netre se tudok menni vele mert a LAN se mukodik XP sp2 van rajta
sajnos a gyari driver lemeze nincs meg OEM XP matrica van hozza..
ha vki tud vmi megoldast pls irjon
az eszkozkezeloben minden ismeretlen eszkoz..
vga
modem
lan
wlan
hang

elore is

MW2: Devil Smile / Dirt2: DevilSmile82 Steam: hunsmile

System update a barátod. (Kell hozzá a 2.0-ás keretrendszer, vagy az annál újabb.) Ezt elindítod, megkeresi, letölti és installálja a drivereket.
Nem lehet, hogy az a gond, hogy a drivereket ugyan letöltötted és kicsomagoltad a DRIVERS mappába, de nem lettek installálva? 

Arra figyeltél, hogy vannak driver-ek amik csak kicsomagolodnak a C:\drivers mappába és kézzel kell őket instalálni?
A ethernet vezérlőt tedd fel utánna:
[.net 2.0]
aztán:
[System update]
Elinditod a system update-et és az leszed minden drivert a gépedhez.
Shadowfax gyorsabb volt. 
[ Szerkesztve ]

tisztaba vagyok vele h van h csak kicsomagol.. de en telepitettem is oket.. es megse...
ha mar lenne net akkro a systen update megcsinalja tudom
fel is tettem csak mivel nemt ud netkapcsolatot letesiteni sehogy igy ninsc honnan frissiteni.. 

koszi megprobalok mindent mar..

Mi a tipusa a notidnak XXXX-XXX formában van a noti alján elvileg?

meloba vagyok..
ha hazaertem megirom

No meg a subokban legtobbszor 4200as HDD-k vannak, amig eleg lassuak. Ezert erdemes(ebb) ezeket cserelni.

Az 1.8as HDD kibirhatatlanul lassu. SSD-vel SOKKAL hasznalhatobb lett nekem az x40. Ossze nem lehet hasonlitani a 2 allapotot (video az ssd allapotrol [link])
Ha nem akarsz kolteni ssd-re akkor inkabb x60s.
www.projektor.hu
(#5909) Devil Smile válasza Devil Smile (#5906) üzenetére

nah siekrult haza ernem
Type:2373-GEG
ennyi infot talaltam rajta..

Ez lenne a ethernet driver hozzá: [link]

koszonom kozbe mar nekem is sikerult
legalabbis ugy tunik h elindult a dolog..
Koszonom mind2otoknek a gyors reagalast!! 

Irtam hogy nem a boot erdekel mivel altatom minden letezo gepem.

mostis csak azert inditottam ujra 5 nap utan a T61et mert windows update volt. 

Sziasztok!
Thinkpad R61-es notim van, bekapcsolás után berregő hanggal indul - tippem szerint - a ventilátor, talán elkoszolódott. Azért a ventilátorra tippelek, mert használat közben lehet hallani hogy "valami" felpörög és akkor jön a berregés, bár ez sem mindig, csak véletlenszerűen. Bekapcsolásnál viszont mindig. Picit zavaró. Ha szétszedem a notebook-ot hozzá tudok férni és megtakarítani? Annak idején az asztali PC-m is akkor zúgott, amikor a proci hűtő ventillátort és hűtőbordát már durván befedte a por.
Remélem hogy tényleg csak a ventilátor és nem más.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

egyelőre németből fordítva, 3-4 nap múlva meglesz az angol oldalon is rendesen.
[ Szerkesztve ]

Ha a 15"-ösbe jó a 14"-es billentyűzete, akkor nekem van egy eladó. Német feliratos és kissé már ki van fényesedve, de működésre nem volt vele semmi gond, csak esztétikai okokból cseréltem ki.
Nézz körül, hátha találsz valami érdekeset: http://tinyurl.com/ykosad9

A 14" nem jó bele sajnos. De azért kösz!
Egy olvtárs felajánlott egy pont ebben a táblázatban szereplőt - annak ellenére T42-be lesz, hogy ott T43-at ír, illetve neki pont T43-ba nem pászolt bele. Ami a T60-amban van, azt is a T61-ek között találtam meg FRU szerint.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please)

cseppet elszomorított a teszt....
billentyűzet jó, mind eddig, trackpoint kiváló, mint eddig, touchpad sima használatra nem a legjobb (a multitouch miatt).
kijelző picit nagyobb, fényesebb, kontrasztosabb, jobb szögei vannak, de ledesnek csak átlagos, és 16:9 (1600x900), ami elég gáz egy üzleti gépbe.
a proci bika, a videokártya meg gyengébb mint a radeon 3650, de nem vészesen gyengébb. viszont nem switchable.
sajnos zajosabb, és lényegesen(!!) melegebb, mint az előző széria. a fogyasztása is szarabb, pedig jobbnak kéne lennie, emiatt az aksija hiába nagyobb, kevésbé bírja.
ráadásul nagyobb méretre is, és nehezebb is kicsivel. a rollcage-ről nem szól a fáma, de ugye felül már ebben sincs magnézium keret.
kicsit visszalépésnek érzem a dolog
[ Szerkesztve ]

Persze, hogy lehet.
Nekem volt az egyik T61-es notimban egy 1.8" Samsung SLC-s SSD 2.5" átalakítóval.
Tökéletes volt, és természetesen gyors. Érezhetően gyorsabb mint szimpla HDD-vel.
" Ha másokat követsz, soha nem lehetsz első."

Meg aztán gondolom csendes is volt. 

urak
x40 kis masinanak mennyi lenne az optimalis uzemi homerseklete? tol - tolig mondjuk, ha szabad igy sarkitani...
mostanaban sokat indul be a venti, mondjuk asztali gépnek megy most, akksi nelkul..
evone multkori iromanya nyomdokan lehuztam a tpfan-t, a bios - nál egyböl hangosan beindul, a smart mode1 csend, smart 2 indul már halkabban, manual szinten pörög...
megneztem az .ini-t, 60 - 0, 65 - 2, es igy tovabb...darabig csend, venti nelkul, de felmenni kezdett a hofok, nem hagytam....levettem most 50 - 0, 55 - 2 ideig jo is, de aztan eleri a hofokot, huteni kezd, leall, de "hamar" ujramelegszik és kezdodik elorol
épp 1 oraja raktam össze....szetszedtem, patika állapot belülröl, ventillátoron nem állt vastagon a kosz....lapatokon kis lerakodas, azt letisztitottam, jaratok is pormentesek...
esetleg full szetszedes, ujra pasztazas?
egyéb meglátás?
köszöntem
[ Szerkesztve ]

nálam akksi nélkül, wifi letiltva, lanrol megy a net, semmi mas nem fut, csak az msn, illetve a firefox-ban böngészek, lépek ide oda, stb....és hol elindul hol megall, 50-55 fok korul van, everest, tpfan szerint is.....valamikor ha "gondolkodik" vmely oldalnal vagy varni kell, vagy dolgoztatom, akkor igen erosen kezd a venti huteni, jodarabig, aztan leall, visszahutotte....de nem telik el "sok" idö, ismet jon a kisebb rpm-ü pörgés....ez valtakozik
paszta?
amit linkeltel felületet, az miféle? nekem elég "cseszlovak" kinezete van a tpfan-nak. esetleg van tobb fajta is?
[ Szerkesztve ]

Igy picimacirol netezve egy kicsit megy a venti nagy ritkan, velelmezem, hogy a 3G kartya nemileg "befuti", otthon wifirol ennyi neme kuss van. A 8 cellas akku eleg jol birja, 80%-os toltottseg mellett kezdtem el hasznalni 1 oraval ezelott, most 63%-on all es a becseles szerint 3 ora meg vissza van.

hát nem tudom.....ujrapasztázom, azert biztos nem fog megharagudni...
de ez a melegedösdi nem tetszik, mas negativumot nem észlelek.
nekem utangyartott akksim van, wifivel jo fenyerövel elketyeg 5 orat 10%-ig, alatta hamar kisül már...
ajanlott , jo minosegu paszta van a tarsolyban vkinél?
[ Szerkesztve ]

Ma beérkezik hozzám egy diszkrét grafikás 410 modell, rálesek. Az egyik fórum ilyet ír, akkor viszont buta a teszt:
"Received my T410 today: i7, discrete Nvidia card, etc. Power Manager DOES allow me to switch between "high performance" and "energy saver" graphics modes -- discrete and integrated, in other words. I'm in Canada, so that might have something to do with it. Great system so far!"

Arctic Cooling MX3
Ezt nezd meg, elvileg ez a legjobb hutopaszta ami letezik perpill ilyen celokra.
Kisse draga de azt mondjak nagyon sokat segit.

Próbáld meg, hogy letiltod a lant és wifin netezel. Nálam lan-t használva többet fogyaszt(jobban melegszik) a gép, mint wifivel.
Furcsa nekem is de ezt tapasztaltam.

köszi szépen, vszinü kiprobálom eme terméket, csak jokat irnak, nem keves a homerseklet csokkenes.....
video létezik x40 deszka kiemeléséhez? nagyon jol szerelhetö, egyszerü kis gép,tegnap elég rendesen lebontottam, de a proci "alul" van...

szia
köszi neked is a tanacsot, de asszem nalam mind2 hzetben fellép a dolog....tegnap estig, mielott irtam volna ide, wifi-n keresztül neteztem...kinomban jutottam arra, h tobbet zabal biztos, ezert melegedhet....wifi off, lan be, hzet kb ugyan az.. 
feljegyzek minden értéket, bevetem az mx3-at
aztan remélem a csoda megtörténik 

elég láma lesz a következö....
áttérnék az x40en a linuxra...többen hasznalnak ilyen rendszert x40-en !? leszögezem én, még soha nem használtam....tudna-e nekem valaki segiteni? értem itt akar egy telepitö lemez késziteset, amiben benne vannak a szukseges driverek, alap programok x40-hez. Nem tudom hogy muodik a linux. Van mindenkinek kiforrott rendszere, programjai gondolom.
xp alatt hasznalt dolgaim: firefox, utorrent, msn, skype, vlc, nero vagy akarmi, tpfan, meg ami szukseges: java, flash player, foxit reader, powerpointviewer, xp codec pack, daemon tools ha kell vmire.
nagyjabol ennyi, de leszögezem bármi lehet benne, elsödleges h müködjön minden és ne vesszek el 
csak wifi van a gepemben, bt nincs...usb-s kék "vacak" az van.....ennek müködése, driver?
köszönök előre is mindent
[ Szerkesztve ]

Elso korben en ezt javaslom. (A kiwi egy ubuntu klon.)
Tul sok allitgatast nem fog igenyelni (elegge altalanos kernellel adjak ki, pont a kernelforgatashoz nem erto, vagy azzal foglalkozni nem akaro - mint jomagam - userek miatt - . A vasak out of box illene, hogy menjenek (beleertve az usb-s kekfogat is)
Programok:
firefox - firefox (alapbol fent lesz)
utorrent - transmission (alap), deluge (telepitheto)
msn - pidgin (alap), alternativ megoldas amsn
skype - skype (telepitendo)
vlc - vlc (telepitendo), smplayer (en ez jobban szeretem)
nero - brasero (alap), de vehetsz nero linux verziot is (joval olcsobb, mint a windows)
codec pack - nem kell, a Kiwiben minden benne van alapbol
java, flashplayer - emlekeim szerint alapinstall resze
pdfolvaso alapbol lesz - ha ragaszkodsz az Adobe Readerhez van linuxos valtozat.
Openoffice az alaptelepites resz (ergo nem gond a powerpoint - bar akadnak kompatibilitasi zurok mind a mai napig)
Tpfanrol a linket kicsit fentebb megtalalod.
En meg a tp_smapit szoktam felheggeszteni, hogy az akkutoltest tudjam szabalyozni. Ehhez X40-en a legfrissebb bios kell, hogy fent legyen, a 2.08. Bios upgrade floppy nelkul.
Erdemes elosszor azzal kezdeni, hogy letoltod az iso-t bebootolod es megnezed, hogy tetszik-e. (Live rendszerkent szepen elindul)
Tovabb nem terhelnem a topicot, johet a pü vagy a mail.
[ Szerkesztve ]

Helló Mindenki!
Egy ősi Compaq Evo N410c notebookot használtam, de tegnap megadta magát.
Sürgősen pótolnom kellene.
Itt van két IBM: [link]
Érik ezek az árukat? Melyiket vegyem?
Köszi mindent!

Ez tényleg jobb!
Amúgy ezekben a gépekben kb mennyi idő van még? Azért nem szeretném, ha 4 hónap után ezt is cserélhetném le.
(úgy 4 órát menne naponta, szerintem közepesen megterhelve - net, office, esetleg munkakerülő flash játékok)

Bejött a T410, mivel nem akarom teleszemetelni a fórumot, ezért twitteren elő közvetítés olvasható.

Szia,ha nem gond akkor blogodban is leíratnád a véleményedet a notiról,vagy esetleg egy kis teszt a logoudban. 
[ Szerkesztve ]

A véleményem nem mérvadó, mert elfogult vagyok és anyagi érdekem is fűzödik hozzá 

Eloeletet ugye nem tudjuk, de alapvetoen meg jo par evig szolgalnia kene ezeknek, hosegesen.

Sziasztok
Vettem egy Lenovo U350 notebookot amiben van beépített HSDPA modem, és SIM kártya foglalat.
A Win 7 rendszerkezelő driver telepítés után fel is ismeri a modemet.
A mobilnettel ugye kaptam USB sticket, azzal megy is a net, de ha a SIM kártyát a notiba teszem, nem ismeri fel a rendszer, nem tudok netezni.
Mi lehet a megoldás?
A pannonak van Lenovo s12 gépe beépített modemmel és SIM foglalattal, kell hogy legyen megoldás, kezelőprogram, stb.
Tud valaki segíteni?

Legfrissebb driver van fent?
Ez amúgy Thinkpad topik lehet a gép sajátjában könnyebben tudnának segíteni. 

Ezzel én is szívtam...
Be kell állítani az APN-t! Pannonnál: internet

Le tudnád írni nekem, hogy a driver telepíés után hogyan lépjek tovább?
Csináljak egy egyszerű telefonos kapcsolat csatlakozást?
Az APN-t hol állítom be?
És PIN kódot hogy tudom levenni róla? Vagy hol adom meg?
[ Szerkesztve ]

T4x széria igen megbízhatónak számít, még simán ki fgonak bírni 2-3 évet szerintem, leszámítva az alaplap elrepedését ami ugye bármikor beüthet t40-41-42-ön, ezért érdemesebb inkább t43-ast venni, bár ahogy olvastam jobban melegszik és hangosabb is.
Ezen kívül a palmrest szokott elrepedni, a fedlap kissé könnyen karcolódik, kopik, billentyűk hajlamosak kifényesedni, de ezek mind esztétikai hibák és egy 2-3 éves géphez még így is nagyon jól szoktak kinézni az agyonhasznált thinkpadek is, na meg olcsón lehet szerezni hozzájuk alkatrészt is.
Érdemes itt hardveraprón is körbenézni, vannak jó árú gépek, itt kigyűjtöttem párat: [link]
Az alaplap halálát pedig pár egyszerű dolgot szem előtt tartva el lehet kerülni: ne lóbáljuk, illetve ne egy kézzel emelgessük a gépet. 

Teljesen igazad van, ha az ember odafigyel és vásárláskor is leellenőrzi a gépet (csak 1.0-ásként működő USB és mozgatásra elmenő kép, fagyás mint intő jelek) akkor valószínűleg nem lesz gond, de használt gépnél ugye nem ismerheted az előéletét, így sajnos mindig benne van a pakliban.

R400asomban T6670es proci van. A windows cpu órajelszabályozása nem viszi 1.2GHz alá még akkor se ha a cpuload csak 10%, van valami program rá hogy le tudjam veni 6-8szám MHz-re?
Lenovo Thinkpad R400

Ez leviszi, mint a lázat az algopirin. [RMClock] Feszültség állitgatással csak óvatosan.

ezt csak telepítem, és magától elkezdi szabályozni a cpu-t? Mennyire megbízható? Akkuidőben észrevehető a használata?
Dulce bellum inexpertis

Hát egy kicsit azért konfolni kell, hogy mi merre.
Lehet vele nyerni kicsi akuidőt, mivel feszt illetve egyébb finomságokat is lehet vele álligatni.

Eltörtem a "c" billentyű fehér színű tartó/emelő műanyag darabkáját, ilyet lehet külön szerezni valahonnan vagy egész új bill. tálcát kell vennem?

Jó leirás. Jól irja hogy mit kell csinálni. 
Daneeka: Ha eltudod hitetni a szervizzel, hogy nem te voltál akkor cserélnek neked gariban, de azt nem tudom hogy hol tudnál egy darab olyat tratót szerezni esetleg valami bontóban.
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Van csajomnak egy T42 laptopja (1024x768, 512mb, 40gb hdd).
Na most ezen gyorsítani hogyan tudnék?
- Memória pluszban (itt milyet kell néznem?)
- vagy másik vinyó (itt is milyet nézzek?)
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
>>>>Leg Trainer ELADÓ!<<<< 7000Huf

SODIMM foglalatú DDR1 jár bele 2x1GB a max amit kezelni tud.
HDD ATA csatlakozós SSD-t tehetsz bele esetleg attól jelentős gyorsulás lesz elérhető.
Nem tudjátok T61-en hogyan lehetne a procit úgy beállítani, hogy a hűtő felpörgése után az valamikor ki is kapcsoljon? Jelenleg az van, hogy amíg nem megy olyan 55 °C fölé addig nem kapcsol be, utána viszont marad ezen a szinten (terhelés nélkül) a hűtő meg csak pörög egész nap.
Sianis
"Mo-mo-mo-move your legs like a monkey man"

Azt nézem, hogy az x40-en a proc frekvencia és a feszültség RMC nélküli is dinamikusan változik a terhelés függvényében. Emiatt, ha jól sejtem, nincs értelme a RMC-nek nálam, hiszen az lényegében ugyanezt valósítaná meg.
Dulce bellum inexpertis

Sziasztok.
Én nemrég lettem boldog tulaja egy t60-nak, (T23 után). tetszik, nekem egy ideig elég is lesz, csak az előző tulaja nem adott hozzá semmit. Megnéztem, elvileg még év végéig garis is. Sajnos a merevlemezt cserélték, így nincs recoverym. Hogyan lehet egy "idegen" vinyón recoveryt létrehozni, esetleg valaki nem tudna recovery cd-t adni. Valaki segítsen.
Köszi.

Ha meg garancialis legegyszerubb a szervizbol rendelni recovery mediat.

Az okossag inkabb az undervoltingban van. Kisebb feszultseg, kevesebb ho, hosszabb akkuido, nulla ventihang.

De sajnos én semmi papírt nem kaptam, nem is tudtam hogy garis, csak most néztem meg.

Nem kell garipapír. Ha a warranty lookup-ban érvényes garanciát látsz a gépedre, akkor az info@delta.hu -ra (Delta Services Kft) írj levelet a gép pontos típusszámával (type) és seriallal, s küldik a DVD-ket két-három héten belül.

Ha a warranty lookup szerint garancialis, akkor nem fognak papirt kerni. Mailen elintezed. A tobbiek az info@delta.hu cimre eskusznek, ok a kozponti szervizzel ellentetben, ki is postazzak a dvdket.

Köszönöm gyors válaszotokat, megpróbálkozok vele. Hála istennek még nem volt szerencsém ibm szervízhez, pedig párat koptattam.Még egy kérdés. De azért garis problémákhoz kell a garilevél. Teszemfel bármilyen meghibásodás.

Ha személyesen viszed be a gépet javíttatni, akkor sem kérnek papírt, csak az alján lévő serialt ellenőrzik.
buherka itt írta, hogy ha harmadszor viszed vissza valami fődarab cserére (LCD, alaplap), akkor már elhajtanak papír nélkül. De ilyen ezer évben egyszer van.

Amig a rendszer érvényes garanciát jelez a notira addig semmi nem kell, csak gép, alján a matricával. Ha a rendszer nem jelez garit akkor kérik csak a gari jegyet, ha van, ha nincs akkor gari végé.

Ok. Köszi. Akkor bármi gond van szervizhez fordulok. Az enyém mondjuk magyar, és még csak a vinyót cserélték nagyobbra, tudtommal.

Megvolt a kijelzőkalibrálós összeröffenés? Eredmények? 

Nem sajnos...mert a kolléga rohanásban volt csütörtökön és pénteken is. Meg hamarabb haza is rendelték 
Én mondjuk startkész állapotban voltam 2X is, hogy megcsináljuk...de hát így alakult.
Azt mondta, hogy májusig, még biztos jön 1X...akkor megint megpróbáljuk összehozni.

gyerekek, vettem egy t410et 
kórájhét, envídía, stb.
ha a Lalit megsikerül fűzni, lehet ph teszt lesz belőle

Legközelebbi alkalom köré találkozót is lehetne szervezni.
Arra asszem tudnék időt szakítani.

Ha aktuális lesz a dolog, akkor úgy is megszervezzük....ide lesz beírva először.
Kollégának sem egyszerű, mert Ő a határ túloldaláról jön 
(#5973) HarryPotter válasza Napfénysüti (#5971) üzenetére

egy ilyen találkozó nagyon jó ötlet. Mindig kiváncsi vagyok, hogy ki van a nick és az avatar mögött valójában. Azért a barátságok mégis csak élőben az igaziak. Ha lesz ilyen meeting, szóljatok!
[ Szerkesztve ]
Dulce bellum inexpertis

Én egy évben annyi PH talira elmegyek amennyire, csak tudok. Teljesen más élőben megismerni az embereket. Esetleg a nézeteltérést is, ami itt volt a másikkal, sokkal jobban meg lehet oldani...pl. 2 feles társaságában
...aztán jót nevetünk az egészen.
Csak egy baj van ezekkel a talikkal, hogy eszméletlen nehéz összehozni...véres verejték és akkor nem túloztam. Sokat számít, hogy az országban (vagy akár az országon kívül) a tagok a szélrózsa minden irányában vannak, meg ugye van aki tanul és van aki dolgozik, plusz az anyagi vonzat sem felejtős.
Csak akarni kell...de nagyon és akkor összejön.
[ Szerkesztve ]

Jól beszélsz, tesó 
Dulce bellum inexpertis
Shadowfax, Sipi meg én egy időben komolyan szerveztük a PH!-s Thinkpad-talikat, de miután nagyjából mi mentünk csak el rá (többi "résztvevő" csak szándéknyilatkozatokat tett, aztán mindig kihátrált), felhagytunk ezzel.
Teljesen ON kérdés:
Ha egy CTO-s gép serial number-jére a Lenovo oldala semmit sem dob ki (mintha nem is létezne), az annyit tesz, hogy egyáltalán nincsen rá garancia? Ilyenkor hol lehet utánakérdezni ennek?
Kísért egy X61s, de előtte tudni szeretném, hogy van-e rá garancia (ill. szükség esetén tudok hozzá kérni recovery-t), a gép Everest-riportjából kimásoltam az s/n-t, de a Lenovo homepage úgy viselkedik, mintha ilyen s/n nem létezne.
Pls help!!! 
(OK, ez csak vicc volt.
)

A központi szerviztől próbáld megkérdezni.
Gyanítom, a gép alján más serial szerepel, az Everest meg a BIOS-t olvasta ki, tehát egy alaplapcsere után nem lett a BIOS-ban az új serial lecserélve. De ez csak tipp. Az eladótól kérdezd meg a gép alján lévő szériaszámot.
Egyébként én is szeretnék egy X60(s)-t, csak nem azokon a vicces árakon, amiért próbálják eladni. 
Szóval ilyen esetekben a burkolaton lévő s/n volna akkor a mérvadó? Köszönöm.

Mennyi lenne a realis ára?

Amint felkerulok BP-re mar enis benne lennek a szervezesben. 

Ez teljesen konfigtól függő. Pl. egy vicces 40 GB-os vinyóval, fél GB memóriával, a leggyengébb procival (1.5 GHz) ne kérjenek érte 80k-t...
Ez jó esetben ér 65k-t, ha nem foltos a kijelző, nem agyonkarcolt a burkolat.

Nem garis már az enyém, 1 év volt, tulajdonképpen aki így jár gari után mint én az már mind beszopta és nyomkodhatja azt a gumivackot a bill alatt vagy tud még csinálni valamit a szervíz?
(usanotebook-nál vettem amúgy)
(ha már rajta vagyok a témán akkor a ventit is kicseréltetném de leginkább magam csinálnám meg, az lenne a legjobb ha szerezne nekem a szerviz egy ventit, kifizetettné az árát azt csáó, csak azt nem tudom milyen hővezető paszta kell bele, gondolom lenovo valami durábilisabbat használ)
[ Szerkesztve ]

Írtatok itt mindenféle :-) szervízről. Van itt nálam egy T60, ami még júliusig garis a weblap szerint, viszont a vincsit már ledarálták. Így aztán kéne nekem recovery CD. HA személyesen beviszem a masinát, akkor ott rögtön kaphatok is egyet? Van erről tapasztalat?
A Delta nekem kiesik, mivel a Keletibe járok. A központi szervíz van az Info Parkban? Mert az valamivel egyszerűbb lenne a Blahától villamossal.

Ha beviszed a gépet szervizbe, akkor kérésre felnyomják rá a rejtett részt. De a Recovery DVD-t szerintem ők is rendelik, azt nem tudják előre odaadni.
A Delta szerintem kipostázza neked a recovery-ket, ha nem vagy pesti.

Köszi! Írok majd egy emilt, aztán meglátjuk mit mondanak. A két említett címen kívűl más
nem is foglalkozik ezzel Budapesten?

üdv
aki linux-ot használ ( kiwi 9.04 ), tudna nekem segiteni, hogy hogyan tudom a képet a tv-re kitenni? nem sikerül megcsípnem.

u.i: ahogy beirtam ide, a klon modot, ki tudom tenni, az x40 fn+f7 parancsával... kiterjesztett asztal mod esetleg?
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Szeretnék veletek megosztani egy vicces történetet 
DVD-RW-t kerestem az IBM t60 masinámban, hát magyarországon találtam is 44500 Ft ért.Úgy gondoltam veszek egy külső írót, de csak csak keresgéltem.Aki keres az talál!Vadonat új DVD RW-t vettem 15000FT ért úgy, hogy távolkeletről küldték, tehát posta min 5k Huf

valamint fn+f4, elaltatásra valakinek ötlete, tapasztalata, megoldása? ugyanis, el elalszik, de felkelni ugy kel fel hogy a kijelzö fekete..és nem is jön vissza csak restart utan. kikapcsoltam, nem zavar, de hatha.

Ez engem is érdekelne. Privátban majd megkereslek :-) Mondjuk 15-ért sem nagyon olcsó, de 45-ért azért felháborító, hogy mit el nem mernek kérni. Mondjuk az is megérdemli, aki megveszi, de ez más kérdés. Én is 15 körül néztem ki egy külső Plextort, mert azt bármelyik géppel lehet itthon használni, ráadásul FireWire csatlakozós.
marcy fórumtárs meg ugyanúgy 15 ezer HUF-ért adja és még csak várnod sem kell a postára, Bp.-n átveheted...
N4nI: nincs Linuxos tapasztalatom, de ha tudsz angolul... [link]
[ Szerkesztve ]

Én is 15k-ért szereztem a gépembe DVD írót. 

Na ha ezt tudom akkor
mindegy én tudok olcsobban is 

Legközelebb szólok ha kell valami. 

Megtudná nekem vki mondani h milyen bluetooth kártya kell az R500 as laptopomba? Úgy emlékszem mintha vmi ilyesmi kellet vna bele, de R500 ashoz sehol sem találtam 

Az élet olyan mint a wc-papir, ha egyszer vége van akkor nincs folytatás...

IBM Lenovo ThinkPad R500 bluetooth upgrade set 39T0497
Sztem ennyi penzert nem olyan draga. 
[ Szerkesztve ]

Húú nagyon köszi
csak annyit had kérdezzek h akkor most majd fog pislogni a bluetooth lámpa
?
Az élet olyan mint a wc-papir, ha egyszer vége van akkor nincs folytatás...

Igen.

Szia!
nekem van olcsobbért is...