Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad (kiemelt téma)

(#401) NosFeraTus

NosFeraTus
(újonc)

Sziasztok,
Thinkpad tulajdonosok, ti milyen módszereket ajánlanátok először az akkutöltéssel kapcsolatban egy Txxx notinál?
Merítsem le mondjuk 2-szer teljesen az akkut és utánna 2-szer teljesen töltsem fel? vagy ezzel a módszerrel eléggé elrontom az akkumlátort?
Hogy érdemes a későbbiekben tölteni? Mire kell vigyáznom?

Üdv

(#402) BobChemistry válasza Napfénysüti (#400) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

nem, nem szoktam
megy az msn, meg ez az a háttérben
és reggelre mindig lekapcsol :F

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#403) tototos válasza BobChemistry (#402) üzenetére

tototos
(senior tag)

power managerrel próbáltad már állítani?

Msn: totos@vipmail.hu Skype: ktm640152

(#404) BobChemistry válasza tototos (#403) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

egyelőre még csak a Tulajdonságok/energiagazdálkodási beállítások menüpontban találtam rá lehetőséget
azt meg is érteném, ha akkor kapcsol le, ha akksiról megy
de hogy hálózatról...

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#405) tototos válasza BobChemistry (#404) üzenetére

tototos
(senior tag)

rakd fel a power managert abban van hogy hálózatról ne menjen készenlétibe.

(#406) Napfénysüti válasza BobChemistry (#404) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ahogy tototos mondja. A Lenovos power manager sokkal jobb, ott aztán tényleg mindent beállíthatsz. :K

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#407) Airy válasza NosFeraTus (#401) üzenetére

Airy
(újonc)

Szia! Ha Li-os akku van benne, márpedig manapság mindenbe azt tesznak, akkor még véletlenül se merítsd le csontra! Az a Ni-Mh akkuk letűnt korszakában volt szükséges eljárás, a Li alapúaknak nagyon nem tesz jót!
Wiki
A töltésre, tárolásra vonatkozó lényeg.

Airy

(#408) evone válasza Napfénysüti (#406) üzenetére

evone
(őstag)

Csak nekem pl döglassuak ezek az uj power managerek, lassan toltenek be stb, a regebbiek sokkal jobbak voltak. a 3.0ba vegre beleraktak azt is hogy a power manager ne egyen 50% cput mikor aksirol hasznalom a gepet, a 2.50 ezt csinalja nalam, igy nem is kapok realis erteket arrol hogy eppen mennyit fogyaszt a rendszer.

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#409) tototos válasza evone (#408) üzenetére

tototos
(senior tag)

Nekem elég gyorsan betölt. Nemrég volt verziófrissítés talán.

(#410) evone válasza tototos (#409) üzenetére

evone
(őstag)

6-20 mp mire betolt nalam, erzem hogy nagy es doglassu.

(#411) tototos válasza evone (#410) üzenetére

tototos
(senior tag)

nekem a windows kb 2 -3 perc alatt tölt be. A vinyó folyamatosan kerreg.

(#412) evone válasza tototos (#411) üzenetére

evone
(őstag)

Vista/7 nekem is. Akarmit csinalok vele, de Linuxot nem akarok, majd talan SSDvel jobb lesz a helyzet.

(#413) tototos válasza evone (#412) üzenetére

tototos
(senior tag)

Hát nem tudom. Én vinyó cserén gondolkozom, de lehet érdemes megvárni míg lentebb mennek az ssd árak.

(#414) evone válasza tototos (#413) üzenetére

evone
(őstag)

Nem latom mar ertelmet a 7200rpmnek, tobbet fogyaszt, lehet hangosabb is, en pedig a zajtol is szeretnek megszabadulni, es szeretnem ha gyorsabb lenne. Ugyhogy az egyetlen ertelmes lehetoseg az SSD.

[ Szerkesztve ]

(#415) sssent válasza Maverick14 (#394) üzenetére

sssent
(senior tag)

Pedig de ;) Boltban tartozékként lehet, hogy Part# szerint rendelnek, de az IBM Spare Stock Request Handler alkatrészként csak az FRU# alapján szolgál ki. Ha a Panasonic FRU-ját adod meg, akkor Panasonic akkut kapsz (feltéve, hogy van raktáron).

(#416) sssent válasza Airy (#407) üzenetére

sssent
(senior tag)

Le lehet meríteni teljesen, sőt 1-2 havonta az újrakalibrálás miatt érdemes is. Kisütni nem szabad, mert akkor többet valóban nem tudod feltölteni. Ezt az elektronika alapvetően úgysem engedi, viszont ha teljesen lemeríted, és aztán rövid időn belül nem töltöd fel, akkor az önkisüléssel nyilván nem tud mit kezdeni.

(#417) Avalon válasza sssent (#416) üzenetére

Avalon
(tag)

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy nektek mekkora fogyasztást mutat a Power Manager (wattage)?
Nekem 20W körül ingadozik, és ezzel a 9 cellás akksi 3:44 percet tart ki, 85%-os töltöttségről. Szerintem ez kevés, és szerintem ennek az oka a nagy fogyasztás, olvastam, hogy másnak 16W körül van. Nektek mennyit fogyaszt?
(Konfig: T8300(2.4GHz), 2GB RAM, 160GB 5400rpm HD, 14.1in 1440x900 LCD, 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint Reader, Win7 64bit)

Előre is köszi a válaszokat!

(#418) evone válasza Avalon (#417) üzenetére

evone
(őstag)

Nekem Maximum Battery Lifeon lemegy 10.5W-ra is. De az atlag szerintem 13W, ha netezgetek, meg valtogatok az ablakok kozott, meg vinyo terheltsegtol is fugg!

Win7 64

[ Szerkesztve ]

(#419) Napfénysüti válasza evone (#408) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem is lassan tölt be. Pont most próbáltam ki. Ettől függetlenül elégedett vagyok vele.

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#420) evone válasza Napfénysüti (#419) üzenetére

evone
(őstag)

Jovore mindenkeppen venni kell egy X25-Met. :) A 80GB mar egeszen jo arban lesz. kotelezo :C

(#421) TOZ válasza Avalon (#417) üzenetére

TOZ
(senior tag)

Nekem pont, hogy a 7200as Hitachim a halkabb (Samu 5400zal szemben). Fogyasztast nem mertem.

(#422) Napfénysüti válasza evone (#420) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én egyenlőre kimaradok az SSD buliból. :)

(#423) TOZ válasza Avalon (#417) üzenetére

TOZ
(senior tag)

Ez tenyleg soknak tunik. A "hiresen rossz energiagazdalkodasu" linuxxal sem igen volt tobb 16-17 nel a fogyasztas (undervolting nelkul). Bekapcsolt wifivel, a tobbi az alairasban. Ez a konfig alulfeszelve linux alol megy wifivel 3 orat, 6 cellas akkuval.
Nvidia ennyit enne?

[ Szerkesztve ]

(#424) szgergely

szgergely
(lelkes újonc)

Sziasztok, INTEL 3945-ös wifi kártya van a laptopba, és gyakran úgy járok, hogy bizonyos routerek esetében csak akkor megy a net, ha kikapcsolom a B támogatását, és csak G megy.

Ez sajnos nem mindenhol lehetséges, mert otthon van B-s laptop is.

Mit lehetne tenni, hogy legyen vezetékes netem?

(#425) Mészike

Mészike
(fanatikus tag)

Merre van az Infóparkban az IBM szervíz? Könnyen meg lehet találni?
Hol érdemes parkolni?

(#426) Otisz válasza Avalon (#417) üzenetére

Otisz
(senior tag)

Integrált GPU-val kevesebb lenne.

(I____\==OOOO==/ ____I)

(#427) xeon.Szabi válasza Mészike (#425) üzenetére

xeon.Szabi
(fanatikus tag)

A legutolsó épület (persze nézőpont kérdése), Lágymányosi hídról nézve bal oldalon. Bemész az épületbe, kapsz egy kis kártyát a recepció, beengednek, aulában jobbra fordulsz, felmész a harmadik emeletre a lifttel, ott balra fordulsz és ott is vagy :)

Diablo III BattleTag / xEon1337#2985

(#428) Mészike válasza xeon.Szabi (#427) üzenetére

Mészike
(fanatikus tag)

Köszi!
És kocsival hol álljak meg? Balatonról megyek, szóval nem a kényelmesség beszél belőlem :)

(#429) sssent válasza Mészike (#425) üzenetére

sssent
(senior tag)

A épület, a Dunától a legtávolabbi, bejárat a Neumann János utca felől.
Az utcán tudsz parkolni, a rendes parkolók zártak.

(#430) Mészike válasza sssent (#429) üzenetére

Mészike
(fanatikus tag)

Köszönöm!

(#431) szgergely válasza szgergely (#424) üzenetére

szgergely
(lelkes újonc)

közben rájöttem a probléma okára, nem a b-g-vel volt alapból a baj, hanem ha a csatorna magasabb, mint 11, akkor azt nem látja a laptop.

(#432) NosFeraTus

NosFeraTus
(újonc)

Már egy korábbi hozzászólásomban kérdeztem, de eddig még nem válaszolt rá senki, így újból felteszem. Valaki tud egy olyan weboldalt, ahol felvannak tüntetve az IBM/Lenovo hivatalos márkaszervízek országonként?

(#433) yanna válasza NosFeraTus (#432) üzenetére

yanna
(fanatikus tag)

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=LOOK-IWS#sw

(#434) NosFeraTus válasza yanna (#433) üzenetére

NosFeraTus
(újonc)

Itt néztem de pl. Magyarországi szerviz sincs benne.

(#435) yanna válasza NosFeraTus (#434) üzenetére

yanna
(fanatikus tag)

:F HUNGARY 36-1-382-5500 :F (A példaként szereplő type alapján.) Lehet, hogy a te gépen itthon nem garis... :U

[ Szerkesztve ]

(#436) NosFeraTus válasza yanna (#435) üzenetére

NosFeraTus
(újonc)

Hát tényleg, igazad van. Szerencsére még csak vásárlás előtt állok szal, még nem döntöttem el, hogy melyik fajta noti lesz.
Szóval sztd, ha az általad linkelt oldalon nem irja a hungary-t, és ha beviszem mondjuk azt a gépet a hivatalos magyarországi márkaszervízben, akkor nem fogják elfogadni mint garis terméket?

(#437) Airy válasza NosFeraTus (#432) üzenetére

Airy
(újonc)

Szia! Itt tudsz keresgélni.

Airy

(#438) NosFeraTus válasza Airy (#437) üzenetére

NosFeraTus
(újonc)

Kösz szépen

(#439) yanna válasza NosFeraTus (#436) üzenetére

yanna
(fanatikus tag)

A Thinkpad guru nem én vagyok, de szerintem így fizetős az esetleges javítás/alkatrész.

(#440) Avalon válasza Otisz (#426) üzenetére

Avalon
(tag)

Azt tudom, de lehetséges, hogy ennyivel többet eszik a Quadro? Így ez nagyon sok, és nem is tudom mivel lehetne kevesebbre levinni. :S Ötlet?

(#441) Dr. Akula válasza Avalon (#417) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Az enyém állítólag 7W-ot fogyaszt. Állítólag, mert nem mértem le, de az előző tulaj szerint ennyi. LV-s proci, integrált video. Külön VGA-val sokkal több lenne.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#442) TOZ válasza Avalon (#440) üzenetére

TOZ
(senior tag)

Undervolting guide windows ala.
Megoldas linuxhoz.

(Linuxossal van pozitiv tapasztalatom, windowshoz meg nem volt idom hozzafogni.)

[ Szerkesztve ]

(#443) Napfénysüti

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pontosan mivel tudnám megmérni a fogyasztást?
Holnap lehet csinélnák akkor egy tesztet hogy mennyit fogyaszt a gép integrált és mennyit dedikált videokártyával ugyanolyan használat mellett.

(#444) evone válasza Napfénysüti (#443) üzenetére

evone
(őstag)

Power Manager

(#445) Napfénysüti válasza evone (#444) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt pedig tegnap nézegettem. Melyik pontjánál írja?

(#446) Avalon válasza TOZ (#442) üzenetére

Avalon
(tag)

Na igen, csak ez CPU-ra van, nekem meg ahogy írjátok a GPU fogyaszt sokat.Azt kéne nekem leszedni.

(#447) TOZ válasza Avalon (#446) üzenetére

TOZ
(senior tag)

Hm... kicsit elneztem. Azert en a helyedben megprobalnam ezt. Hirtelen a gugli szerint a GPU-val ez nagyobb falat eljatszani. CPU vonalrol sporolva az arammal is jo eredmenyre juthatsz.

(#448) evone válasza Napfénysüti (#445) üzenetére

evone
(őstag)

Battery

(#449) tibibi

tibibi
(őstag)

sziasztok IBM R40 az akksi 34% elhasználodású az everest szerint ha feltöltöm akkor 100% -ról 5 percet bir és kikapcsol vissza rakom a töltöre akkor 7%-ról 10perc alatt felmegy 100% ra és nem tőlt tovább mi lehet a gond ?

Xbox 360 HDD eredeti eladó részletek az apróban !

(#450) Gondwana

Gondwana
(senior tag)

Használ-e itt valaki Ubuntu 9.04-et valamilyen Thinkpad-kövületen? Én úgy jártam, hogy csak akartam: X31-re próbáltam feltolni SanDisk Extreme III CF-re is, Segate meg Hitachi HDD-re is, de a szimptómák ugyanazok: a Where are You: kérdésnél kiválasztom, hogy Belgrade, majd Forward, és ekkor - akár órákig is - nem történik semmi: azaz a particionáló nem jön. A gép fogyasztása 16W környékéről felmegy 26W-ra, majd 5-6 perc után vissza. Fiam is április 23-án született, van egy cd-image, ami aznapi, illetve egy, amit a múlt héten szedtem le, de ugyanaz. Ugyanez az asszony T42-jére minden gond nélkül elsőből felment.
Talán rossz regisztrációs kulcsot írtam be? :K

Szerk: LiveCD-ről minden OK, gparted is megy.

[ Szerkesztve ]

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please)

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.