Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chaser

    titán

    Összegzem a T42-vel összegyűlt tapasztalataimat, most már minden teszt megvan.
    Szerdán érkezett meg a gép postán, csomagolás sértetlen volt, gép és aku külön csomagolva. Betettem az akut, arról próbáltam a gépet. Win betöltése után kb 95-96%-ot mutatott. Aztán már csak este vettem elő, de az akuban alig maradt töltés. Másnap dolgoztam egész nap, ráraktam töltőre, gép kikapcsolva, estére az aku ugyanúgy állt. Ekkor már tiszta volt hogy valami nem jó. Bekapcsolt állapotban megnéztem hálózatról, úgy már töltött. Viszont a töltöttség a gép kikapcsolt állapotában ismét elszállt másnapra hálózati feszültség nélkül. Következő alkalommal rajta hagytam a töltőn és ismét egy nap után megnézve láttam, hogy a töltöttség így nem csökkent. Kizárva az esetleges beállítási hibákat, ma de. a bios-t defaultra raktam, aminek az eredménye save&exit után a következő lett:
    ERROR
    1802: Unauthorized network card is plugged in - Power off and remove the miniPCI network card.
    Valahol már olvastam erről, így kikapcsoltam a wlant és bootolt a gép, anélkül ennél az üzenetnél tovább nem jutottam vele. Előttem nem nézegettem a wlan-t az aku miatt, nem tudom bekapcsolva volt-e. Annyit tudok, hogy ez a hiba azért lehet, mert nem gyári a wlan, lehet ki volt kapcsolva és eddig ezért nem jelzett hibát, a default pedig bekapcsolta.
    Ezután fogtam a majdnem feltöltött akut és kivettem a gépből, ma este újra elővettem, a töltöttség ugyanúgy oké.
    Tehát: kikapcsolt állapotban az aku nem töltődik, bekapcsolva igen. Ha az aku a gépben van kevesebb mint egy nap alatt lenullázódik, ha nincs a gépben megtartja a töltöttséget.
    A dologhoz hozzátartozik, hogy T41 kijelző kerete van, bár nem hiszem hogy ez hatással lenne valamire is.
    Aku gyári sw szerint IBM serialos sanyo gyártmány, tehát gyári, ciklusok száma 105 körüli Töltőn is hasonló címke van.
    Ha lehetőségem lesz esetleg megnézem másik akuval, de ha az is hasonlót produkál akkor lehet még töltő is a bűnös, vagy biztosan alaplap környékén van a gond? Vagy az akut már most kizárhatom? Nem akarok fölösleges köröket futni ha nem muszáj.

    _tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

Új hozzászólás Aktív témák