Az előbb írtam:
..persze nem mindegy, hogy bekapcsolás után nézi meg az ember, vagy 1-2 perces terhelés után, lejátszás közben...
Nem lehet, hogy ez a baj?
(Bocs ha hülye kérdés volt..
)
Egyébként milyen márkájú akksikkal használod? (nemtom hogy ez pl. számít-e..
)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
ponti_ak
(PH! addikt)

gelbelex
(senior tag)
Vili13, utólagosan köszönet!!

Beruháztam egy óccsó
GP-re (PowerBank Mini), majd meglátom, milyen lesz... 
Az AA-t állandó 100 mA-rel tölti a töltőre ragasztott címke szerint, a leírása szerint pedig 130 mA-rel
.
Úgy tűnik viszont, hogy állandóan tölt, de ''elméletileg''
rajtahagyható..., ld. [link], 14.-es pont.
Meglátjuk... 
(Mindenesetre a 100 mA még az 1300 mAh-s akkunál is kevesebb, mint a 0,1C...)
Ja! A Váci úton lévő boltban egy (szőke) eladócsaj arról akart meggyőzni, hogy a töltő csak 13 órát tölt, mert 1300-as akksival árulják, és a 2600-ast kétszer (!!) 13 óra alatt tölti fel, azaz ki kell venni félúton...

Ne köpködj a sivatagban! Még szükséged lehet rá.

ponti_ak
(PH! addikt)
ki kell venni félúton.. LoL!
Egyébként a logika szerint inkább pont, hogy 2x annyit kellene benne hagyni, nem?
És az sem mindegy, hogy 2-t, vagy 4-et töltesz? 

gelbelex
(senior tag)
Arra gondolt (rákérdeztem!
), hogy vissza kell rakni a kétszer töltéshez.
Kérdeztem azt is, hogy akkor vajon mit csinál a töltő az 1800-as akkuval, de nem kapcsolt... 
Ott ronthattam el a dolgot
, hogy mikor kérdésemre (egy akku töltésére is alkalmas töltő?) kipakolt elém négy (!) darab négyhelyes gyorstöltőt (mind jócskán 10kFt felett), közöltem, hogy gyorstöltő nem kell, nincs szükségem rá ennyiért, nézzük a normálisakat.
Ez megzavarhatta...
, ekkor jött a 13 órával...

ponti_ak
(PH! addikt)
Muhaha, szerintem biztos csak az egész számú-többszörös, illetve a maradék-nélkül-osztható teljesítményű akksikat tudja.. 
Szép egyenletes színűek a smiley-k az előző 2 postod-ban.. 
Off: OFF .. 
energizer 850 mAh. bekapcs után is, 1-2 perc múlva is ua. a helyzet.
kiváncsi lennék, hogy az AA elemes G2 és G3-mal pontosabb-e a töltöttség mutatása. U2 is érdekelne.
ha van érdeklődő, lehet hogy elcserélném az 1 gigás, 2007.04-ig garis iAudio4-emet G2-re (G3-ra
vagy U2-re. akit esetleg érdekel, dobjon nekem egy privit vagy mailt legyen szíves.
Nálam teljesen korrektül mér a G3-as. (akár alkálival, akár tölthetővel). Alkálival eleinte 1,54V-ról indul, ekkor 3 csík van és kb. egészen 1,30 V-ig meg is van a 3 csík, majd utána lemegy kettőre, ami egész 1,20 V-ig tart. 1,30 és 1,20 V között időzik a legtöbbet a töltöttség (sztem kb. 15 órát), majd alámegy. Ekkor már csak egy csík van, ami kb. 1,10 V alatt eltünik és már csak az üres elem ikon látható. Kb. nekem is fél órával a vége előtt kezd el villogni az elemikon, majd a végén elhallgat és a kikapcsoláskor is hallható csippanással kihuny Low Battery felirattal a kijelzőn.
Tölthetőnél minden ugyanez, csak értelemszerűen kb. 1,33 V-ról indul az akksi.
Get Moded!
még1 apróság: a háttérvilágítás 5 mp-re van beállítva. mégis mindig ha egy új tracket kezd lejátszani, felvillan pár mp-re a világítás, pedig hozzá sem érek. ez elég felesleges sztem. másnak is ez van?
Én nem tapasztaltam ilyet (legalábbis nekem a G3 nem csinálja). Sztem firmware-bug, tegyél fel újat, vagy tedd fel mégegyszer a fentlévőt. Amúgy nekem 10 s-re van állítva a háttérvilágítás időzítése. Nekem csak akkor villan fel, ha be-, illetve kikapcsolom a HOLD funkciót. Mondjuk abszolút nem használom, csak mikor kipróbáltam anno, akkor észrevettem. A feloldásnál még megértem, de a lezárásnál minek?
Get Moded!

Versus101
(újonc)
Az én iaudio5-ösömmel is ezvan,minden számváltáskor felvillan pár másodpercre a világítás,nemtom hogy kell kikapcsolni v ki lehet-e 1általán
rágyüttem! 
menu-backlight-color-song change-mind3 szín 0-n. tataaaa 

vili13
(őstag)
Ezért nem szabad olcsó, időzítős töltőt venni...
Én amúgy 16, és nem 13 órát olvastam: [link]. Az igaz, hogy 2600mAh akkut 2x16 órát, 1800-ast kb. 16+8 órát érdemes tölteni - vagyis egy töltéshez legalább 2x hozzá kell nyúlni, ami hosszabb távon nem a legkényelmesebb megoldás. 

blackmoto
(senior tag)
Nekem is teljesen korrektül méri az energizer 850-es akksikat.
Nem csinál iylen extra dolgokat. Mondjuk még egy kérdésem van:
A majdnem lemerült akksival kapcsolod be kisebb pihentetés után, és akkor produkálja ezt a 3 csíkot, majd hiretelen annyi? Vagy folyamatos több órás hallgatás közben tűnik az utsó fél órában el a 3 csík?

ponti_ak
(PH! addikt)
...az U3-mat kihagytad.. 

gelbelex
(senior tag)
Időzítős töltő... 
Ennek mi értelme lenne?
Sem a hozzá csomagolt, sem a honlapon található leírások nem szólnak egy árva nyavalyás szót sem arról, hogy időzítős lenne, vagy hogy a nagyobb akkukat kétszerre tudná feltölteni. Csak azt mondják, hogy a különböző kapacitású (de egyforma típusú) elemek töltési ideje kvázi arányos a kapacitással, ilyenformán:
1300 1600 1800 2000 2100 2300 2500
13 16 18 19,5 20,5 22,5 24,5
Ugyanezt a töltőt árulják csomagban 600-as és 800-as AAA-val, valamint 1300-as AA-val.
Azaz három különböző időzítéssel...?? (A töltési idők a leírás szerint rendre 15, 16 és 13 óra.) Mindezt amellett, hogy a gyártó honlapján arról szól, hogy 0,1C-vel elméletileg folyamatosan tölthető a NiMH akku?
Furcsa lenne...
Egyébként meg nem veszek tizenezer forintért töltőt, amikor egy ceruzaelemmel három hétig hallgatom a lejátszómat... nem éri meg. (Kettőt töltő töltő már van.)
Majd meglátom, hogy szuperál az óccsó töltő a 2600-as akkuval... 

Mic ACE
(fanatikus tag)
Megérkezett az iAudio U3 az infopatikába. Lehet vásárolni, akinek ez a kiszemelt ''áldozat''. 
[link]
"De minek az a párt, ami övön alul árt, meg a nagy vörös állami szuszpenzor!''

tool
(kvázi-tag)
Iaudio X5 tapasztalatok:
Masszív, bizalomgerjesztő darab, egy hozzávásárolt tokban nyugodtan nyúzható. A tok egyetlen hibája szerintem, hogy át kell fűzni rajta az övet, nincs felcsippentője. Magamnak talán a 30 Gb-osat vettem volna, mely csak egy tizessel drágább és tovább is bírja, de mivel a barátnőmnek lesz karácsonyra, a könnyebb, vékonyabb design mellett döntöttem. Mondjuk azokat nem nagyon értem, akik fanyalognak a 12-14 órés lejátszási idő hallatán, hiszen egy-két napra sok használat mellet is elég, továbbá, mivel az aksi lítiumos, nyugodtan bármely állapotban rá lehet tölteni.Tisztán zenetárolásra azt hiszem 20Gb is bőven elegendő. Tetszik a joystick szerű kezelőgomb, hamar meg lehet szokni. A gyári füles szerintem az átlagnál jobb, de a Sennheiseremmel természetesen jobban szól. Hangereje bőven elegendő. Az mp3 áttöltés gyors, bármilyen szoftver telepítése nélkülözhető. DivX kódolásnál természetesen telepíteni kell, de szerintem filmekhez, képnézegetéshez kicsi a kijelző, én nem is próbáltam.
Az ilyen extrákkal szemben szerintem sokkal hasznosabb lehetőség magában a merevlemezes megoldásban rejlik. Mivel nagy a tárkapacitás és könnyű az áttöltés, tulajdonképpen bármilyen adat átmeneti tárolására alkalmas. Haver számítógépéről elhozhatsz bármit vagy mondjuk ha egy nyaralás során megtelik a fényképezőgép memóriakártyája átmásolhatod a képeket, megspórolva egy újabb vételét (nem mintha ez a készülék olcsó megoldás lenne). A 2 év garancia ilyen megoldásnál több, mint bíztató, a nyári kerékpártúrámra biztos beruházok egy hasonlóra. Karácsonyig, ha van kérdés, szívesen válaszolok.

vili13
(őstag)
Akkor ez mégsem időzítős, pedig létezik olyan, az enyém kb. max. 1800-2000mAh-ig tölt 16 óra alatt, és pont ezért nem használom. (Több fajta kapacitáshoz nem feltétlenül kellene többféle időzítés, pl. ha van egyszerű hőérzékelős túltöltésvédelem, elég a maximumra beállítani.)
Kíváncsi vagyok, hogy válik be - én is sokallom a 10k+ töltőkre a pénzt, elemre talán 1 év alatt sem költök annyit, és legalább nem kell a töltögetéssel vesződni...
De ha ez az olcsó darab is rendesen tölt legalább 2600mAh-ig (ha nem is 15 perc alatt
), akár meg is érheti az árát!
(#919) Littletiger válasza vili13 (#918) üzenetére
- Privát
- 2005-12-09 11:32:04

Littletiger
(lelkes újonc)
Érdekesen működnek ezek a töltők. Én tavaly vettem egy Ansmann-t 4990 Ft-ért, mert én is sajnáltam a pénzt a 10k fölötti gyorstöltőkre. Ezen semmit nem lehet állítani az elemkapacitás függvényében. Teljesen indegy, hogy milyen mAH értékű elemet teszek bele, mindig 9 órát tölt és utána vált a töltöttségjelző zöldre, mintegy jelezve, hogy befejeződött a töltés. Utána természetesen átvált csepptöltésre, vagyis nem vágja tönkre az elemeket, ha 9 órán túl is benne hagyom őket. Viszont nem értem, hogy miért azonos a töltésidő. Amikor 700 mAH-s AAA-s elemet töltöttem vele, akkor is 9 óra elteltével váltott zöldre, meg amikor 2000 mAH-s AA-s elemet, akkor szintúgy. Ettől függetlenül elégedett vagyok vele, nyüstölöm rendesen, mert most már szinte minden nagyobb energiaigényű cuccosba újratölthetőket használok.

jules007
(kvázi-tag)
hali!
befejeződött az akksi mérésem iAudio4-en. 8,6órát bírta a Hama 1000mAh-s akksi napi 1-2órás használat mellett.
nálam is jellemzően 1,25-1,21V között volt legtovább a feszkó.
asszem 1,17V alatt vált át 2 csíkra a kijelző, 1,10 alatt 1 csík és 1,02-nél lesz 0csík.
1.00V-nál kikapcsol.
a lemerülés előtti utolsó bekapcsoláskor 38'-et bírta, és ezalatt az időszak alatt 1,17V-ról esett le 1,00V-ra az akksi feszültsége. sajnos emiatt elég nehéz megjósolni, mikor kell majd akksit cserélni, nem árt egy tartalék akksi a zsebben.
Minden egyes pihentetéskor kicsit magára talál az akksi, azaz bekapcsoláskor magasabb a feszkója 0,2V-tal, mint az előző kikapcsoláskor. Legalábbis pár percig mindenképp.
A fullra feltöltött akksi az első órában esik 1,38V-ról 1,29-re, a második órában 1,29-ről 1,25-ig.
Mivel mindig 2 akksit töltök, most épp a párja van bent a lejátszóban és ő már csak 1,25V-ról indult, mert gondolom az 5-6 nap pihi alatt elvesztette kapacitásának egy részét.
Vélhetően kicsit kevesebb ideig is fogja bírni. Tehát nem nagyon érdemes több előre feltöltött akksit tárolni otthon, ha csak ilyen 5 napi rendszerességgel cserélünk akksikat.
Érdemesebb használat előtti este feltölteni az újat.
ami kicsit zavar az akksik cseréjében, hogy ez a Hama típus műanyag fólia szerű borítással bír és mikor ki akarom cserélni, csak a tartó rugós felénél ('-' pólus) tudom kiszedni a tokból, miközben kicsit meggyűrődik/megtépődik a műanyag borítása és egy idő után lejöhet, s talán akkor kukázható is az akksi. ti is csak ilyen nehezen tudjátok kiszedni az AAA akksit a helyéről?

blackmoto
(senior tag)
Nevetni fogsz! Amikor megvettem az energizer akksikat, nekem is marha nehezen ment bele, meg kivenni is nehéz volt. Mire egymás mellé tettem állítva az akksit, meg az eredetileg a dobozban levő duracellt és láss csodát: magasabb (vagyis hosszabb) volt az akksi, amit egy kalapács és a finom kezem megoldott mind a 4 darabnál (beljebb ütögettem a pozitív pólus kicsi ''pöckét'' (engedte! sérülés nélkül!, lehet hogy gyári hiba volt a nagyobb méret, ami kb fél milliméter volt; de a lejátszó meg nagyon ki van számolva hely szempontjából), így azóta frankón ki tudom cserélni őket.
Nekem nagyobb gondom volt az akksicserélgetésből. 4,5 hónaposan egy teljesen normális nyitáskor megadta magát a hátlap pöcke
, ami 1500 forintomba került, mert sajnos a mechanikai sérülés nem számít garanciális problémának.
Ez van. Remélem a mostani hátlap nem ugyanennyit fog bírni. (Most 5,5 hónapos a player...)

jasszer
(senior tag)
Nekem az usb-kábel csatlakozóteste szakadt be az U2-es házába és szó nélkül megcsinálták garanciálisan. Valószínűleg mert csak visszaforrasztották... 
Apokalipszis? Ezeknek?!

Ereeq
(kvázi-tag)
Igaz nem ide tarozik hanem kicsit előbbi de:
Azt olvastam sony mdr ex71 es fülessel kapcsolatban hogy mivel be kell dugni a füledbe hallani ahogy lépsz illetve lélegzel!?
Ez télleg így van? És ha igen mennyire zavaró?? Thx

vili13
(őstag)
Tényleg. De nagyon hamar hozzászoksz, és ha a zenét is bekapcsolod, elnyom minden más hangot. Az egyetlen zavaró pedig az lehet, hogy esetleg utána minden más fülest a kukába akarsz dobni... ![;]](/dl/s/v1.gif)
Másrészt sajnos nem tűnik túl tartósnak: az enyém nyak mögötti részén fél év alatt rendesen kinyúlt a szigetelés, és kezd lefoszlásnak indulni.
Ezzel együtt valószínűleg a következő is ilyen lesz, mert nincs jobb füles megfizethető áron (- pl. Shure e3 ~53k...
).

jasszer
(senior tag)
Mibe fáj most kb. egy ilyen füles? Kezd tönkremenni az Mx550-es Sennheiserem, kellene vmi méltó folytatás... 
Apokalipszis? Ezeknek?!

ithomas
(senior tag)
Na felhozom a témát,hiszen Iaudio rulez! 
Régi noname mp3 lejátszóm tönkrement,úgygondoltam hogy most már
áldozok a (hang)minőségre is,de mégse akarok nagyon sokat költeni,így a G2-nél kötöttem ki!
Aki mostanában vett esetleg ilyet az infopatikában az mondja már meg milyen FW-el szállitják gyárilag..ha régivel,akkor vajon érdemes lecserélni?
A joy mennyire tartós?Megmondom őszintén hogy ettől félek a legjobban,mert zsebben hordanám,szóval egyfolytában nyúzva lenne,és azért 30-40 ezerért már nem 1 évre akarok mp3 lejátszót venni!(Mondjuk a 2 év gari talán jelent valamit...)
Meg a G2 -höz miért nem adnak tokot?
Költségbe szerintem semmibe nem kerülne nekik,és nem akarom fél év alatt leamortizálni a házat!(Lehet hozzá venni?)
Utolsó kédés:Legújabb FW használata esetén is jelentkezik az a probléma hogy bizonyos effekt bekapcsolásánál ''torzit/bugyborékol'' a lejátszó?
Remélem senkit nem ijesztettem el a millió kérdésemmel!

Real eyes realize real lies!
én most vettem egy 1 éves U2-t, a joystick totál rendben van. normálisan be kell nyomni a''középső'' gombot, de semmi extra.
szerintem a G2 nagyon jó költséghatékony választás
FW-t frissítsd nyugodtan, semmi bajod nem lesz.
nincs tok? sztem az sem muszáj, nem karcolódik mint az iPod 

ponti_ak
(PH! addikt)
No! Sikerült szerezned U2-t? Grat! 
Ráfizettél az i4-re? Gondolom nem, mert az csak féléves volt, ugye:?.. 
- Privát
- 2005-12-14 11:10:56

John J. Ati
(újonc)
Csákány!
Na most felteszem az ős-kérdést(ide is, sry):
Samsung c1z(1GB) vagy iAudio G2(512MB)?
Egyszerűen nem tudom kitalálni. Segítsetek plíz.
Kösszépen
(#930) ithomas válasza John J. Ati (#929) üzenetére
- Privát
- 2005-12-14 11:26:51

ithomas
(senior tag)
Hát szerintem ha Samsung topicban kérdezed akkor az előbbit,ha itt kérdezed akkor az utóbbit fogják ajánlani! 
Egy valamit nem értek!
Miért pont az 512-es G2???Mert az 1 Gb-os C1Z 35900Ft az 1 GB-os G2 38900Ft
Kemény 3 ezer forint különbség van a kettő között,akkor meg miért gondolkozol még a Samsungon?Azért az Iauduo ''kicsit'' elismertebb és nagyobb név mint a Samsung...mert mégha 10-15 ezer különbség lenne a 2 lejátszó között árba,akkor azt mondom tényleg érdemes meggondolni...na de 3 ezerért? 
[Szerkesztve]
eladtam az i4-et 30-ért és vettem 30-ért használtan u2-t. ez így mind szép és jó, csak 1 gigás helyett 512 mega lett
amúgy meg elég az nekem, fontosabb volt hogy nem kell elemekkel bajlódni (lusta dög vagyok, na) és hülyét kaptam az i4 k. kicsi gombjaitól. nem vagyok lapátkezű, meg xtra béna, de azokkal nem tudtam megbatátkozni. hangzásban meg ua., azaz kitűnő.
én s Samsung topikba írtam neki, és az iAudio-t hoztam ki győztesnek 

ithomas
(senior tag)
De Te kivétel vagy ...mert csak véletlenül odatévedtél...biztos félrenyomtál valamit... 
Amúgy megnéztem..nagyjából ugyanazt mondtuk! ![;]](/dl/s/v1.gif)

Mic ACE
(fanatikus tag)
semmi, nem szóltam 
Amúgy meg mélyen egyetértek a hozzászólásoddal.
[Szerkesztve]
- Privát
- 2005-12-14 13:31:19

John J. Ati
(újonc)
Köszi szépen mindenkinek!
Az a bajom, hogy a c1z-t 34-ért lehet már venni, így a g2 már 5k-val hosszabb...
de majd megpróbálok lépni az ügy érdekében. köszi mégegyszer
- Privát
- 2005-12-14 13:40:52

John J. Ati
(újonc)
nem tudom módosítani az előzőt, mindegy...
az iaudio-n az a kis joy nem fog tönkremenni előbb-utóbb?
(#937) rumos14 válasza John J. Ati (#936) üzenetére
- Privát
- 2005-12-14 15:39:52
#927. én sem olvasok vissza mindig, pedig illene 
(#938) John J. Ati válasza rumos14 (#937) üzenetére
- Privát
- 2005-12-14 16:02:39

John J. Ati
(újonc)
ööööö 
(#939) Mic ACE válasza John J. Ati (#938) üzenetére
- Privát
- 2005-12-14 17:27:49

Mic ACE
(fanatikus tag)
Azért én odaírom: nem, nem megy gyorsan tönkre. 
Még1 kérdés:
iAudio 5 1GB VS. iAudioU2 1GB
Melyiknek mik az előnyei/hátrányai?
//Alg.504//Alg#2951// ---- Live for the SWARM! ---- DIGITAL PRIDE - J3 + PL50
ezt könnyen el tudod dönteni:
kell 1000 színű háttérvilágítás? (i5)
AAA elem vagy saját, belső aksi?
''huzogatós gombok'' vagy joystickos kezelés?
más különbség nincs.
Világítás:mittudomén ez az utolsó szempont
Aksi:Lehet az AAA jobb,ha a balső tönkremegy az bajosabb nem?
Egyébként holnap benézek az Edigitalba és +nézem mind2t melyik esik jobban kézre...
javaslom az infopatikát, ott 2 év garit kapsz és nem drágább.
Jó csak az edigitalban tudom megnézni 
Egyébként esélyes még a G3 is...

ponti_ak
(PH! addikt)
Egy fél éve én is pont így indultam neki... nagyon tetszett az i5-ös meg az U2 is... aztán megfogdostam mindhármat... és végül a G3 mellett döntöttem... leginkább a közel 50 órás üzemidő miatt, mert mindegyik jól össze van rakva egyébként.
Most megyek és megnézegetem őket...
Creative Zen Micro-t is tudnék ennyiért de annak nem használnám ki a kapacitását...
Akkor már inkább a megbízhatóság és a hangzás...
Apropó, a Zen-hez képest ezek mennyivel jobbak?(gondolom a flash memória előny).
a microdrive sem kifejezetten hátrány. nem kell vigyázni rá, hogy úú, nehogy sokat ugráljak mert tönkremegy. szépen szól a Zen Micro is, engem a ''csak saját programmal lehet rámásolni zenét'' megkötés zavarna. az sem utolsó szempont, hogy az iaudiokra 2 év gari van.
Nos,azthiszem megszületett a döntés:G3 
Aztán majd nézek hozzá valami jó fülest is(sennheiser mx450 mondjuk)
Most mx300as van,nagyon meg vagyok vele elégedve de kicsit már elhasználódott.(''kilátszik'' a mágneses tér:vonzza egymást a két fülhallgató)

ponti_ak
(PH! addikt)
Ez a beszéd!
...csak aztán ne gyere nekünk ''sírni'', hogy jól választottál! 
MOD: vigyázz, az mx450 nem jön be mindenkinek, sokan panaszkodnak a gyenge basszusra... a Sennheiser topikban van sok okosság, pro- és kontra a régebbi mx-sorozat mellett és ellen... [spec. én inkább a 400ast komázom, ha már mindenáron mx... ]
ui: az igazi persze a px100/200... de ezek más kategóriában vannak, nem fülbedugósak... és sajnos az áruk is sokkal húzósabb.. viszont bitang jól szólnak!
[Szerkesztve]

Dávidxxx
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Szerintetek melyik éri meg jobban
Creative Zen nano-plus (512):
http://www.pixmania.com/hu/hu/128802/art/creative/zen-nano-plus-f-m512-mb-f.html
vagy ő:
iAudio G2 (512):
(bár gondolom itt a link felesleges...
)
http://www.ebolt.hu/product99116.html#iaudiog2512
Szerintetek melyik legen? Milyen elönyei-hátrányai vannak egyiknek-másiknak? pl.: hangminőség, rádió, mikrofon...
Elöre köszönöm a segítséget!
Einstein: ''Ha ezt mind tudtam volna, inkább lakatosnak megyek!''