Sziasztok.
Először is sűrűn elnézést kérek mindenkitől, nem akartam félreinformálni senkit, sajnos engem is félrevezetett az a korábban belinkelt oldal.. 
Köszönöm a tulajoknak a kiigazítást.
, és az infókat/véleményeket is!
Az általatok leírt tapasztalatok alapján egyre inkább érik bennem is egy 51-es típus vásárlásának gondolata, csak az a baj, hogy egyelőre nagyon soknak tartom az árát (oké, relatív, mert a px200 is kb ennyi volt, de mégegyszer nem akarok ennyit kiadni), ha egy picit lejjebb megy valamikor (6-7k-ra esetleg), akkor több mint valószínű, hogy beszerzek 1-et.
üdv: ponti_ak
rumos14: egyetértek. Szörnyen dühítő
, hogy pl az Amazon.com-on 30$ valami, itthon meg már kerek 10k... nem jó ez így, de sajnos ez van... 
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
ponti_ak
(PH! addikt)

Mauzes
(senior tag)
Hát azért a PX 200-as egy pár kilóval drágább...
De nem is ez a lényeg,hanem főleg az (szerintem),hogy a Sony sokkal kisebb,nincs fejpántja,és teljesen lezárja a hallójáratot.Szóval kinek melyik márka/stílus/hangzás/ár jön be jöbben...

ponti_ak
(PH! addikt)
Igen, tudom, mert ilyenem - px200 - van, csak kellene egy jó dugasz is... de 9K az sok... (már ha csak azt megnézed pl, hogy szinte alig van benne valami vas..
)
A baj az, hogy így is kész vagyont költöttem már, talán majd egyszer, mondjuk jövőre... addig meg jó lesz a mostani. Sőt, nagyon is jó. De ha tud valaki 51-est 6k-ért (maximum!), akkor szóljon... 
Vagy bármi mást, ami bevált.. annyiért még vennék valamit, ami tényleg jó.
Pl. láttam egy AKG-t (asszem valami p14, vagy ilyesmi volt) az MM-ben, de az is csak egy ''sima'' hagyományos földugasz volt, 6.590-ért.. mondom kösz, inkább nem.. szeretnék biztosra menni...

Ereeq
(kvázi-tag)
Valaki esetleg nem elfogult és ismeri mindkettőt tud nekem tanácsot adni hogy iriver vagy iaudio??? (G3/IFP899)
Nesze:
[link]
Ugyan nem az IFP899, hanem az IFP995 van szembeállítva a G3-mal, de annál reálisabb a kép.
Sztem egyértelműen az iAudio a nyerőbb. Sok szempontból. Én is ezeket tartottam szem előtt, amikor a G3-at választottam.
[Szerkesztve]
Get Moded!

<Adamsky>
(őstag)
A tesztet -- amit DM-Fan linkelt be -- én készítettem még korábban, de a véleményem azóta se változott. Az iAudio-k (és itt már a többes számon van a hangsúly) szvsz. jobbak.
Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

ponti_ak
(PH! addikt)
G3 tulajként ''kissé'' elfogult vagyok (..gondolom/remélem az iAudio topikban nem is nagyon vártál mást..
), de szerintem
- olvasd el az előbbi összehasonlítást, meg esetleg ezt is [link], (ez egy külföldi iAudio-fan site-ról van, szóval ez sem teljesen objektív..), azután pedig hallgasd meg mindkettőt egy jó fülessel, valami jó minőségű zenével.
Szvsz ha tényleg komolyan gondolod a vételt, akkor rendes boltban lesz rá lehetőséged. Kérd meg az eladót, hogy mutogassa végig a funkciókat is (EQ, basszus, egyebek), és utána dönts.
Amúgy ha ebből a kettőből választanom kellene: ''természetesen'' G3.
(..és általában is: inkább iAudio)
Ami nálam szerepet játszott a választásban:
- ár (az idei BNV-n vettem, akciós áron, de a mostani teljes ára is alacsonyabb..)
- megbízhatóság, (ide sorolnám a fw-ellátottságot is)
- tudás (lejátszás, üzemidő),
- design.
Amiben kicsit csalódtam:
- rádió nem a legérzékenyebb, legtöbbször emiatt mono-ban hallgatom,
- felvétel rádióról, illetve line-in bemenetről.
Kicsit talán többet vártam tőle, a vétel, illetve a felvételek minősége kicsit gyengébb, mint amire számítottam, de nem is nagyon használom ezt a funkcióját (talán emiatt is
nemtom). Viszont nem hiszem, hogy az iRiver-rel elégedettebb lennék.
A fenti előnyök bőven kárpótolnak.
- Privát
- 2005-11-30 20:33:55

leetykopetya
(lelkes újonc)
hali!
már mindent tök jól leírtam, de véletlenül kitöröltem!!!

szóval megvan a g3.
1. kérdésem: az LDB managert honnan kell elővarázsolni?? sajna nem jöttem rá...
Egyébként mpio fg100 vs g3
mpio
pro
-sokkal szebb, jobban kidolgozott OLED kijelző (bár kisebb)
-magával a lejátszóval is lehet fájlokat törölni
-sokkal jobb antenna (g3-é elég gyenge)
-jobb füles, bár nem sokkal (sztem)
-adtak ajándák kulcstartót, meg naptárt
-a(z) (optikai) line in, ha működött vna, sztem jobb lett vna, mint a g3nál, (tisztább volt)
-járt hozzá karrarakós izé (mjuk nem túl használható)
-fényérzékelő - a fényhez állítja be a kijelző erősségét (kikapcsolható)
contra
-line in problámák (jobb füles hangosabban szól)
-megbízhatatlan (v én vok peches) - fél év alatt 4 csere
-nincs playlist
-a szám lejátszási sebességének megváltoztatása után egyszerűen semmi nem történt
-nincs óra
-a kijelző x másodperc alatt kikapcsol, ezen nem lehet állítani (ez néha nagyon zavaró tud lenni)
Iaudio
pro
-sokkal több mindent tud (ébresztés, beállított felvétel, playlist)
-jobban elhelyezett bemenetek, sokkal védettebb, mint az fg100nál
-több effektbeállítási lehetőség
-sokkal tutibb usb kábel
(fém cucc, az mpioé csak sima)
-sokkal részletesebb, igényesebb használati utasítás
-óra
-több infó a kijelzőn
-sokkal hangosabb (bár áll az mpio is sokkal hangosabb lesz, ha az amerikai fw-t teszik rá)
contra - az mpio projai
-a line in sztem is lehetne jobb... nem elég tiszta
Szerintem a két cucc hangzása kb u.ott van. mp3 lejátszás terén a g3 sokkal több mindent tud, de ha vkinek fontos a rádió (nekem spec nem), akkor lehet, hogy az antenna gyengesége zavaró lehet. a felvételminőségekről még nemtok mit mondani... ha az mpioval nem lettek volna gondok, nagyon meg lettem volna elégedve, és eléggé megnehezítette volna a választást. így azonban sztem a g3 jobb választás, (ha az antenna minősége nem fontos), bár a kilezőjét, egy olyan jó OLED után nem volt annyira egyszerű megszokni...
Dióhéjban most ennyi jutott eszembe... ja, a mostaninál meg néha olyan, mintha a bal füles recsegne. csak nagyon halkan és néha. még nemtom, jobban oda kell hallgatnom... nektek volt ilyesmi?
azt hozzátenném, hogy amatőr zenehallgató vok, nem vok vájtfülű, meg ilyenek, szóval ezek csak a szubjektív megfigyeléseim.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
- Privát
- 2005-11-30 20:51:24

leetykopetya
(lelkes újonc)
még vmi: az mpioban az fm rádióból való felvétel jobb minőségű volt...
[Szerkesztve]
(#860) DM-Fan válasza leetykopetya (#858) üzenetére
- Privát
- 2005-11-30 21:20:20
Pár dologban azért tévedsz:
-az iAudio-nak NINCS antennája, ugyanis a füles kábele funkcionál antennaként, tehát minél hosszabb a füles vezetéke, annál jobb lesz a vétel. (egyébként meg a mono - stereo beállításnál a mono-t választva sokat lehet javítani a hangminőségen, hogyha rövid lenne a füles drótja).
-a G3-mal is lehet fájlokat, sőt mappát is törölni, szal ezt nem értem, hogy miért pozitívum az Mpio oldalán
-az oled-es kijelzővel az a bibi, hogy erős napfényben szart sem látsz belőle, a monokrómot meg minden helyzetben látod. (nekem ráadásul pont ilyen indigókék a motorola-telcsim külső kijelzőjének háttéfénye, mint amilyen a G3-é, úgyhogy nagyon vagány, mikor egymás mellett világítanak)
-kulcstartó nem kell, naptár meg van az irodában is (tele határidőkkel), meg otthon is, úgyhogy látni se akarok többet
-jobb füles, hmm... úgyis cserélni kell, akkor meg nem mindegy?
-a G3-as line-in-jével nekem semmi bajom nem volt, szép felvételt csinált (már amennyire vonalból lehet)
-a rádióból, ha tiszta a jel, teljesen jó felvételt csinált, amit winamp-pal lejátszva is gyönyörűen szól (egyes CD-ről készült mp3-ak sem szólnak úgy)
Amúgy gratula hozzá és üdv. a klubban!
Mekkora memósat vettél végül?
[Szerkesztve]
Get Moded!

Mauzes
(senior tag)
Mondjuk esetleg olyan cd-ről készített felvételnél jobb a g3-assl készült rádiófelvétel,ahol a cd hangzása iszonyat rossz minőségű,szal ez nem mérvadó,szerintem...
(#862) leetykopetya válasza DM-Fan (#860) üzenetére
- Privát
- 2005-11-30 21:36:00

leetykopetya
(lelkes újonc)
mondtam, hogy nem vok annyira benne a témában, uh bocs a téves infóért, azt azonaban megjegyezném, hogy azt írtam, hogy az OLED kijelző nekem jobban tetszik, ez az én szubjektív véleményem, uh sztem ezt nem annyira lehet a ''tévedések'' közé sorolni! Az azonban tény, h fényben nem sok látszik belőle (=semmi).
A fülest meg nem biztos, h mindenki cseréli, pl nekem nincs feles 10 rugóm rá, ezért lehet, h fontos összehasonlítani őket. Rádióból pedig nekem kég nem volt hosszabb ideig tiszta a jel, a törlésről pedig annyit, hogy a haszn ut -ban nem írtak róla semmit, ezért írtam az mpióhoz pozitívumként.
ha meg nincs antennája, akkor azért jobb ebből a szempontból az mpio, mert annak van. (szerintem!!!)
szóval akkor lenne egy két kérdésem:
hogyan lehet akkor törölni? (sajna még nem jöttem rá)
mi az az ldb manager, és honnan lehet szerezni? (a tippem lyrics data base, bár ez nem sokat segít abban, hogy honnan tudom előszedni)
1 gigásat vettem, és asszem nagyon meg fogom szeretni... 
[Szerkesztve]
(#863) DM-Fan válasza leetykopetya (#862) üzenetére
- Privát
- 2005-11-30 22:38:29
Ok. A kijelző tényleg szubjektív. Nekem spec. a fönt émlített dolog miatt nem jön be az oled.
Ha jelenleg nincs is fölös 10 rugód a fülesre, érdemes rá spórolni, nem fogsz csalódni! Vagy kérhetsz a Jézuskától is (ha van olyan kedves Personal Jesus-od, aki megveszi neked). 
Igazából nem sokat hallgatom a rádiót, de általában elég jó minőségben vesz. Pedig a fülesem (EX-71) zsinegje csak kb. 50cm össz hosszúságú. Lehet, hogy az Mpio-ban van belső antenna, ok, ez legyen ott pozitívum.
Fájlt törölni úgy lehet, hogy a file browser-ban ráállsz az adott file-ra és benyomod a joy-t. Ekkor megjelenik egy menü, amiben ezek vannak:
Play now
Add to list
Intro
Delete
Értelemszerűen az utolsót választod. Ekkor megkérdezi, hogy tényleg törlöd-e és nyomsz egy Ok-t.
Az LDB-manager meg emitten van e:
[link]
[Szerkesztve]
Get Moded!
(#864) <Adamsky> válasza leetykopetya (#862) üzenetére
- Privát
- 2005-11-30 23:33:40

<Adamsky>
(őstag)
''...az OLED kijelző nekem jobban tetszik...''
''...fényben nem sok látszik belőle (=semmi)...''
Nem érzel itt némi ellentmondást? 
''... nincs antennája, akkor azért jobb ebből a szempontból az mpio, mert annak van...
''
Egyiknek sincs. A rádiós walkman-ek óta a fülhallgató tölti be az antenna szerepét.
[Szerkesztve]
Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS
''A rádiós walkman-ek óta a fülhallgató tölti be az antenna szerepét.''
Ebben a formában ez sem igaz teljesen. Ugyanis a kazettás-rádiós Walkman-ek elég nagy hányadában volt még beépített (tekercs) antenna rézszálból a készülék belsejében. Ezért egyes Walkman-ek rádiói elképesztő szépen tudtak szólni. Nekem volt anno egy Aiwa walkman-em (még valahol most is megvan), annak a rádiójának pl. nem volt párja. Dinamikus, nagyon tiszta stereo hangzást adott. Persze még a hangolása is analóg (kézi) volt, potméterrel és skálával. A Walkman tetején pedig volt egy 4 sávos equalizer. Hú, de nagy szó volt. Ment is vagy 5-6 évig a kicsike, nagyon szerettem.
Get Moded!
(#866) leetykopetya válasza <Adamsky> (#864) üzenetére
- Privát
- 2005-12-01 06:37:19

leetykopetya
(lelkes újonc)
egyáltalán nem érzek ellentmondást! Baromira nem füg az össze, hogy szebbnek találok-e egy kijelzőt, illetve, hogy látszik-e a fényben. még csak nem is mondtam, hogy hasznosabb! ha hasznosságról beszéltem vna, akkor nyilván más a helyzet. Egy esztétikai kérdésben, azonban egyáltalán nem játszik szerepet a hasznosság. szóval igaz, hogy fényben nem látszik, de nekem akkor is (jobban) tetszik! 
az újabb téves infóért meg megint csak bocs! máskor jobban utánanézek a dolgoknak....
DM fan: köszi az infókat!!! közbe rájöttem én is a törlésre! így módosul a helyzet, mert a g3 ebben is jobb! mpioval csak file-okat lehet törölni...

ponti_ak
(PH! addikt)
Grat. a vételhez! 
Megj: az enyémen az 1.30-as fw van fent, és nincs ''Delete'' opció a könyvtár kiválasztásakor, csak az ''Expand'', ''Play now'', és az ''Add to list''...
Gondolom ezt az 1.40-es már tudja.. 

Versus101
(újonc)
Szijasztok!Három kérdésem lenne(iAudio5-öm van):
1.nem lehet beállítani, h kiírja a rádióállomások nevét?(én sehogy nemtudom) 
2.Maximum hány bitrátás mp3-at lehet hallgatni a készülékkel?320-ast még lehet?
3.Ebbe ugye AAA-s elem kell-mit ajánlotok, h mi éri meg jobban ha ilyen elem töltőt veszek v aksikat és azokat töltögetem?melyik bír több lejátszási időt?

vili13
(őstag)
''minél hosszabb a füles vezetéke, annál jobb lesz a vétel''
- Tévedés. Egyenes vezetéket feltételezve a venni kívánt hullámhossz fele (esetleg negyede) lenne az optimális.

vili13
(őstag)
''a kazettás-rádiós Walkman-ek elég nagy hányadában volt még beépített (tekercs) antenna rézszálból a készülék belsejében''
- Igen, mert azokban nem csak FM, hanem középhullámú AM vevő is volt, és ahhoz kellett. Az FM antenna ott is a fülhallgató kábele volt.

vili13
(őstag)
1. A rádióállomások nevéhez a JetShell-t kell telepítened, aztán a gépre dugni a lejátszót, majd a megfelelő menüpont használatával begépelni a neveket, és feltölteni a lejátszóra.
2. 320k/s, nagyobb meg nincs is.
3. ''elem töltő''?! Tölteni az akkut lehet, az elemet meg nem javasolt. Az elem tovább bírja, az akku meg gazdaságosabb. Ha töltőt akarsz venni, olyat érdemes, ami egyesével, és nem csak párban tud tölteni!

ponti_ak
(PH! addikt)
2. Igen. Lásd: [link]
3. Én pl Energizer akksikat használok, 850 mAh (milli-amper-óra) teljesítményűt, kompakt töltővel töltöm őket (olyat vettem az AA méretű ceruza-akksikkal korábban, tudja tölteni az AAA-s mértűt is, mind általában bármelyik más márka is...). Elég húzós áruk van, 2-2,5k egy pár), de sokszor lehet tölteni őket, nem fáradnak el egyhamar..
Asszem Ansmann-ban talán van 900 mAh-s is, de ez nem biztos...
Egyszerűbb kompakt töltőkkel csak párban tudod tölteni őket, erre vigyázz!
Nézz be a topikjába is, ebben a témában nálam sokkal okosabbak is vannak arrafelé.. 
Jaj, megelőztek.. 
[Szerkesztve]

Versus101
(újonc)
Köszi mindkettőtöknek a gyors válaszokat!
(#874) gelbelex válasza leetykopetya (#858) üzenetére
- Privát
- 2005-12-01 17:31:58

gelbelex
(senior tag)
MPIO FG100 tényleg hangosabb lesz a non-EU firmware-rel.
A kikapcsoló kijelzőt én is utálom.
A lejátszás sebessége csak a 44,1k-nál kisebb mintavételi frek. alatt változtatható...
Még az ogg hiánya említésre méltó.
Én - számomra lényegesen - eltérőnek éreztem a két kütyü hangját... [link]
Ez szubjektív, de ha nem így lett volna, a G3 mellett döntöttem volna, mert egyébként az a jobb.
Ne köpködj a sivatagban! Még szükséged lehet rá.

gelbelex
(senior tag)
Vili13, ponti_ak!
Tudnátok típust és fellelhetőséget mondani olyan töltőre, ami egy akksit (AA) is tud tölteni?
Előre is köszönetem!!
[Szerkesztve]

vili13
(őstag)

ponti_ak
(PH! addikt)
Egyszerű kompakt charger-em van, de úgy tudom a jobb márkák az
- Uniross,
- Energizer,
- Ansmann
Talán jó is ebben az ár- és minőségi sorrendben.. 
Szerintem mindegyiknek van intelligens töltője, nagyobb Multi-boltokban (Fuk@r, MM) van mindenféle...
Illetve valamikor hallottam egy bizonyos igen okos ''Somogyi-féle'' töltőről, (nekem szinte már hihetetlenül) alacsony, 2-3k körüli áron.. Kérdezz rá itt pl [link], biztos tudni fogják..
ponti_ak
MOD: bahh, te jó ég, vili13... Veled nem tudok versenyezni, asszem.. 
[Szerkesztve]

vili13
(őstag)
MM, Fukar, stb. felejtősek ebből a szempontból, mert ott sokkal drágább!
A márka szinte mindegy, akkutöltőt a hülye is tud csinálni. GP vagy Minwa is nagyon ott lehet a listában.
(#879) leetykopetya válasza gelbelex (#874) üzenetére
- Privát
- 2005-12-01 23:35:14

leetykopetya
(lelkes újonc)
Neked egyébként semmi bajod nincs az fg100-al??? csak én lettem vna ennyire peches? ha nem lett vna vele ennyi gond, abszolút jó lett vna nekem is a cucc...
- Privát
- 2005-12-02 13:24:56

Littletiger
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Én is nemrégiben lettem tulajdonosa egy G2-nek. A már korábban említett kis kellemetlenségtől (fagyás, ki-be kapcsolás, semmire nem ragál, majd formázás megoldja a gondot) eltekintve elégedett vagyok vele. Lenne viszont egy kérdésem. Az Infopatikánál vásároltam és még előtte a honlapjukon tájékozódtam, amelyen azt állítja a G2 leírása az egyéb tulajdonságok rovatban, hogy ébresztő funkció mp3 zeneszámra, valamint dátum/óra megjelenítése. Íme: [link]
Én ugyanakkor nem találtam ilyen lehetőséget a menüjében. Ez most akkor félrevezetés vagy én néztem el valamit?
Üdv
sziasztok!
akinek iaudio 4 v. 5 van: teljesen feltöltött AAA aksi a lejátszóba berakva hány V-ot ír ki(menu/information)?
(#882) ponti_ak válasza Littletiger (#880) üzenetére
- Privát
- 2005-12-02 14:01:41

ponti_ak
(PH! addikt)
- Privát
- 2005-12-02 19:39:50

leetykopetya
(lelkes újonc)
Hello!
a g3mal lenne pici problémám. az van, h ldb managerrrel felrakon a számokra a dalszöveget, minden ok, az időzítés, minden, de ha a lejátszón bekapcsolom, h lyrics on, nem történik semmi. a hosszan lenyomom a mode-ot, akkor sem. 1.20 (e) fw van rajta. tudtok esetleg segíteni??? fw frissítés nélkül megoldható a dolog?
Előre is köszi!
(#884) DM-Fan válasza leetykopetya (#883) üzenetére
- Privát
- 2005-12-02 20:35:47
Szvsz fw probléma és upgrade nélkül semmiképp sem tudod orvosolni. Az 1.40-es fw már tartalmazza a hiba javítását, úgyhogy gyorsan tedd föl, ha kell ez a funkció. (mondjuk, ha nem kell, akkor is tedd föl
.)
Ímhol:
[link]
Get Moded!
iAudio4 üzemidő teszt 
energizer 850 mAh elem teljesen feltöltve 1,42V (iAudio 4 szerint)
háttérvilágítás kikapcsolva
hangerő: 29 (füles nem volt bedugva, gondolom ez nem számít)
192-es kódolású mp3 file-ok, átlagban 4-5 perc darabja
EQ: user, rock közeli beállításokkal
bbe, machbass 2-esen
többi mind 0-n
teljes lemerülésig 9 óra 45 percet ment

blackmoto
(senior tag)
Elég fura gondolat füles nélkül mérni. Meg szerintem a lejátszót nyúzni is... 
Majd ha egyszer lesz rá időm figyelni, akkor lemérem én is, hgoy mennyit visz el egy akksival. Nekem normál használattal 20-25 közötti hangerőn, úgy 8,5 óra. 32 ohmos fülessel. Legalábbis ennyinek érzem, de ez csak közelítés. Szintén energizer 850-es.

Mic ACE
(fanatikus tag)
Infopatikáék készülődnek az új iAudio U3-mal, és nem is olyan szörnyű áron
:
[link]
"De minek az a párt, ami övön alul árt, meg a nagy vörös állami szuszpenzor!''

Shy
(tag)
Nem akarnék visszaolvasni, iAudio G3-at hol lehet a legolcsóbban megkapni és mennyiért?
Kell, vagy rakom el?!

Shy
(tag)
help lécci.
Kell, vagy rakom el?!

Mic ACE
(fanatikus tag)
Ha a kéedés Magyarországra vonatkozik, akkor a válasz a három hsz-el feljebb található link. Ők a hivatalos beszerzők és 2 év garit is adnak. 

Shy
(tag)
köf
Kell, vagy rakom el?!
Hát, mit mondjak. Szép kis lejátszó, de nem adnám oda érte a G3-masomat. Ok, hogy színes kijelző, meg minden, képnézegető, meg divx-lejátszási funkció, de könyörgöm, minek???
Ha én mp3-lejátszót akarok venni, akkor az stabilan tudja kezelni az mp3-at, legyen benne diktafon, rádió és kész. Most ezt komolyan gondolták, hogy egy hangyaf*sznyi kijelzőn videót, meg képet fogok nézni? Kb. a telefonommal is elhügyéskedtem egy hétig, aztán konstatáltam, amit addig is tudtam, hogy bizony a telefon telefonálásra, a DVD meg filmnézésre jó. Az mp3-lejátszó meg mp3 lejátszásra jó, mielőtt bárki abba a tévhitbe ringatná magát, hogy az U3-assal fogja nézni a divx-filmjeit a bkv-n.
Ezeken a funkciókon felül gyakorlailag nem is nagyon tud többet az U3, mint a G3, viszont az üzemideje (gondolom a TFT-kijelző, meg a megnövekedett áramfelvételú elektronika miatt) a felére csökkent. És itt nálam el is vágta magát a lejátszó. Ha ez is menne 40-45 órát, akkor azt mondom, hogy üsse kő, legyen benne ilyen funkció is (bár úgyse használnám), de így ma is a G3-at választanám.
Get Moded!

Mic ACE
(fanatikus tag)
Cserélni szerintem sem érdemes. A video is legfeljebb videoklippek miatt jó. Viszont azt hiszem itt a PH-n olvastam, hogy Linux alapú fejlesztés az oprendszer, ami pozitívum, illetve van egy-két apróbb újítás az U2-höz képest (pl. külső miki csatlakoztatható a diktafon funkciónál, flac lejátszás, 2x30nW, fade in effekt stb.). Szóval úgy általában jobb mint az U2, ugyanakkor az üzemidő megmaradt, és személyes meglátásom, hogy a külleme is javult. Amúgy szerintem hülyeség a G3-mal hasonlítgatni, mert az elem vs. akksi miatt nem pont egy kategória.

ponti_ak
(PH! addikt)
Hi all!
Tegnap felrántottam az 1.40-es fw-t. Minden sorompó nélkül felment, okésan megy azóta is.... viszont:
a könyvtár-törlés menüpont tegnap (1. bekapcs az update után) még volt, ma meg már sehol..
Nem értem...
A lyrics-et nem babráltam, nem volt időm próbálgatni...
Hmm, érdekes.. nem zavaró mert nem nagyon kell, csak fura, hogy mésnak megy, nekem meg nem.. 

jules007
(kvázi-tag)
hali!
régebben írtam, hogy nálam kb. mennyit bír az iAudio4-es. épp most mérem napi használat mellett, hogy mennyit bír. 1000mAh-s Hama akksival. 1,40V-ra tudtam feltölteni.
Hamar (az első óra végére) leesik 1.29V-ra. 2.óra végén kb. 1.25V Innen újabb óra múlva leesik 1.23V-ra. azóta újabb 1-1,5órát hallgattam, de még mindig 1.23V.
bekapcsoláskor még 1.25V-tal kezd, de hamar beáll 1.23-ra.
úgy érzem ezen a feszkón bírja legtöbbet. én napi 2*1órát hallgatom utazáskor.
hangerő 30-32 körüli fixen, mert a fülhallgatón lévő potival szabályzom BKV-n.
háttérvilágítás 5mp asszem. leginkább 192kbites mp3-akat hallgatok.
most durván 8-10órára saccolom a végét.
szerintetek mennyit számíthat, hogy Energizer vagy Hama? úgy érzem nem nagyságrendi a különbség teljesítményben, de árban annál inkább húzós az Energizer.
a Hama 1000mAh-t 1000Ft/2db körül vettem (asszem 960Ft/2db) a MediaMarkt-ban.
(#896) gelbelex válasza leetykopetya (#879) üzenetére
- Privát
- 2005-12-05 16:40:29

gelbelex
(senior tag)
Leetykopetyának:
FG100-bajom: [link]
jah egyetértek hogy elég felesleges a beépített ''voltmérő'' ha a működés 90%-ában 1,23-1,25 közötti értéket mutat.
be lehet ugye állítani, hogy alkalin vagy újratölthető elem van-e benne. nos én újratölthetőt használok, de ha erre állítom, lemerülés előtt fél óráig még teljes 3 pöttyöt jelez. ha pedig alkalint, akkor a teljesen feltöltött elemmel fél óra múlva már csak egy pöttyöt jelez.

ponti_ak
(PH! addikt)
Ejj, a mindenségit ennek az i4-esnek.. 
Ez tényleg bosszantó lehet, illetve értelme nem sok van így... Nem flame, csak tapasztalat, hogy a G3 elég korrektül mér, fokozatosan fogynak a ''pöckök'' is (persze nem mindegy, hogy bekapcsolás után nézi meg az ember, vagy 1-2 perces terhelés után, lejátszás közben..). Idejében villog, nekem kb fél órát még szokta bírni a villogás után.. persze más a két akksi típusa, az AAA-st talán nehezebb is mérni.. 

blackmoto
(senior tag)
Ennek az lehet az egyszerű oka, hogy míg az alkáli elem ''induló'' (ha jól emlékszem kapocsfeszültségnek hívják, de nem akarok hülyeséget írni, szóval vki erősítsen meg!) feszültsége 1,55 V, addig az újratölthető akksi 1,25 (Elviekben! Mert feltöltés után általában 1,42 körül van nekem is, de ez kb 5 percig tart, és már le is esik az 1,25-ös értékre.) Vagyis, ha az akksit akarod az alkálibeállítással mérni, akkor nincs min csodálkozni. Persze hogy kevesebb strigulát rendel az alacsonyabb fesz-hez.
na nem fogalmaztam teljesen érthetően, de ha tölthető elem van benne, és az ''elemtöltöttségmérőt'' is rechargable-re állítom, akkor lemerülés előtt fél órával még 3 csíkon van, ez így nem túl informatív.