Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#751) ponti_ak válasza <Adamsky> (#750) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Köszönöm a hsz-t,
pontosan erre lettem volna kiváncsi (mi lenne ha tudná.... :F). :R

Hurráoptimizmus befejezve, nálam is marad a Rock, meg esetleg a User beállítás... :D

(#752) Matt-OPT

Matt-OPT
(fanatikus tag)

iAudio U2-val kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket! Mik a tapasztalataitok vele? Az aksis megoldástól tartok kicsit...

HP ProBook 4520s (Intel i5 460M, 3 GB RAM, Ati HD 4350)

(#753) kapanyanyi válasza Matt-OPT (#752) üzenetére

kapanyanyi
(kvázi-tag)

Én csak annyit mondhatok, hogy nekem több mint fél éve (kopp-kopp) rendben üzemel. Sokat vagyok PC mellett úgyhogy általában USB-ről töltöm és kb. 17-18 órát gond nélkül elketyeg. Szinte naponta használom 1-2 órát, EQ-t ritkán buzerálom és a kijelző háttérvilágítása is keveset megy. Szvsz nagyon kényelmes a beépített akku én pont ilyet akartam. Persze ez ízlés dolga.
Ráadásul a Lithium-os aksira nyugodtan bármikor rátölthetsz nem veszi zokon szóval szerintem nem kell tartanod tőle. :C

[Szerkesztve]

(#754) Kubbi

Kubbi
(tag)

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a g3-mal kapcsolatban, ha van valakinek ilyenje kérem, hogy írja meg...! Köszi!
Szóval... Látom valami szoftvert mellékelnek hozzá, ez azt jelenti, hogy olyan gépről ahol ez a szoftver nincs fenn nem tudsz felmásolni mp3at?

köszi!

(#755) ponti_ak válasza Kubbi (#754) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Nem kell hozzá a szoftver, ugyanis pendrive-ként működik, Win2000, XP simán felismeri, ezután már másolható is a zene, aztán hadd szóljon.. :C

(#756) adamsys válasza adamsys (#725) üzenetére

adamsys
(lelkes újonc)

Hát mivel nem nagyon érkezett válasz ezen hozzászólásomra, ezért most válaszolok magamnak :)
Komolyra fordítva a szót, a lejátszót a múlt héten elvittem a szervízbe, lévén hogy nem akart múlni a betegsége. A szervízeseknek elmagyaráztam a hibát és még reprodukáltam is ott. (Nem kapcsolódott be az istennek se...). Szóval szervízesek azt mondták, oké, akkor beveszik, és elémnyomtak egy kis papírt, hogy írjam le a hibajelenséget (magyarul tök felesleges volt nekem ott mutatványoznom, mert nekik semmi közük nincs ehhez az egész javítási folyamathoz, nade mind1, próbáltam úgy leírni a hibát - újra - hogy ne dobják vissza annyival, hogy náluk ez nem jelentkezett...). Nem dobták vissza, kaptam a múltkor egy SMS-t hogy elkészült a lejátszó, mehetek érte. Azt mondták, egy firmware frissítés megoldotta az egészet, így 1.30-asra upgrade-eltek.
Nagy volt az örömöm, viszont van egy idegesítő tulajdonság, amit nem tudok eldönteni, hogy az én fülem miatt van-e, vagy az új firmware miatt.
Frissítés után ugyanis nem szól ''olyan jól'' a kütyü. Meglehetősen audiofilnek tartom magam, és van néhány olyan zeném, amin le tudom mérni hogy mi mennyire szól jól (számomra). (Amúgy Sony Groove fülhallgatóm van.)
Nos, ilyen zenével próbáltam ki a frissen szervízelt 5-ösömet, és (ugyanolyan EQ, JetEffect beállításokkal) valahogy nem úgy szól, ahogy az nekem tetszene. Egészen pontosan a mélyekkel vannak problémáim. Egyszerűen nincsenek annyira szép mélyek, mint régebben. Anno, pár brutálabb zenénél nagyobb hangerő esetén rendesen ijesztően hatottak rám azok a gyönyörű mélyek, amelyek most ''csak úgy'' egyszerűen szólnak. Ott vannak, de mégsem. Sőt, ami EQ beállítás régebben elég volt, azt most fel kell tekernem a maximumra, hátha úgy kijön belőle az aminek ki kéne, de még úgy sem...
Tapasztalt már ilyet valaki? :F
A FW frissítés egy ilyen tulajdonságot befolyásolhat?
Lehet abból probléma ha én fogom az előző FW-t és visszarakom a készülékre?

Köszi,
Ádám

"And now for something completely different!"

(#757) Mauzes

Mauzes
(senior tag)

Üdv!

A kérdésem nem kizárólag iAudio-val kapcsolatos,de erősen kapcsolódik hozzá.
Szóval véleményeket szeretnék kérni,hogy melyiket vegyem ezek közül:

iAudio G3 1GB
Creative Zen Micro 5GB

Árban hasonlóak,leginkább a fasza hangminőség,ami számít.Meg esetleg ajánlhatnátok nem túl drága füleseket,amik jól szólnak (fülbedugós vagy ''kampós'')...
Köszi!

(#758) neilszab

neilszab
(senior tag)
LOGOUT blog

Én is egy Creative vs. iAudio szituban vagyok, konkrétan:
U2 or Zen Nano Plus /régi nevén MuVo Micro N200/

A Creatív vagy egy tizessel olcsóbb, de.......????? Van valaki, akinek volt alkama már mindkettőt meghallgatni (vagy másik iAudio, ha hangzásban megegyeznek) és van bármilyen tapasztalata, mer' akkor plíííz, ne habozzon megosztani! :R Leginkább a hangminőség érdekelne...

És még valami a U2-ról: Az ilyen aksiknak várhatóan mekkora az élettartama? Ha lejár a ''szavatossága'', akkor mi van? Csökken a kapacitása vagy végleg kampec?

Köszi!

Szimulátoros bajnokságok - www.GTR-Masters.hu

(#759) <Adamsky> válasza neilszab (#758) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

Nekem ugyan egyik sincs, de hallottam N200-at és iAuido G3-at. A G3 szvsz. hangosabb, tisztábban szól, nagyobb a kijelzője és többet tud, mint a Creative lejátszója.

Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

(#760) Mauzes

Mauzes
(senior tag)

Melyik a jobb cucc???

iAudio G3 vagy U2???

(#761) <Adamsky> válasza Mauzes (#760) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

Erre most egy kérdéssel válaszolnék.
Melyik a jobb: az akksi, vagy az elem?

Ez a kérdés már többször ki lett itt tárgyalva.

Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

(#762) Mauzes válasza <Adamsky> (#761) üzenetére

Mauzes
(senior tag)

No igen,értem,de a hangminőség érdekelne elsősorban.Vagy az teljesen hasonló?

[Szerkesztve]

(#763) ponti_ak válasza Mauzes (#762) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Ugyanaz a hangchip van bennük, szvsz nincs különbség (bár U2-t még nem hallgattam)..

(#764) ponti_ak

ponti_ak
(PH! addikt)

Hi.
Vettem arm-bend-et, szerintem megjárja.
[link]
G3-hoz jó, kicsit nagyobb, de ''időjárás-álló'' (a felirata szerint).

Hátránya talán, hogy ha a tokban van, akkor nem igazán lehet szabályozni..
Viszont, mivel levehető a gumiszalag, amivel a tatyót rögzítheted, akár közvetlenül arra is rá lehet tenni... :U

ponti_ak

MOD:
az ára: 1,5k volt MM-ben.

[Szerkesztve]

(#765) DM-Fan

DM-Fan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na, eredetileg az ''Mp3 lejátszók... melyiket?'' topicba írtam eme szösszenetet, de rájöttem, hogy nem is oda való, hanem ide:

A napokban végre volt annyi időm, hogy sikerült firmware-t frissítenem a G3-asomon. Gondoltam megosztom veletek a tapasztalatokat, hogy okulhassatok. :)

Gyárilag az 1.20e volt rajta. Nem volt vele semmi baj, teljesen jól működött vele a lejátszó. Csak az utóbbi időben kezdett el egy olyan jelenséget produkálni, hogy ha lefelé görgettem egy menüben, akkor a menü teteje úgymond ''bekúszott'' középre is (odafagyott), és csak az alsó sorban láttam, hogy éppen hol tartok a menüben. Magyarul négy sorból csak 1-et frissített, a másik háromban viszont egy kimerevedett sor volt látható. Amint visszaértem a menü tetejéhez a lefelé görgetés eredményeképpen, akkor ismét kitisztult és érdekes, hogyha felfelé indultam el a menüben, akkor nem produkált ilyet. Mindezt csinálta a fájlböngészőben is. Ettől a lejátszó teljesen jól működött, csak kicsit zavaró volt a jelenség.
Szerintem a sok metrózás, meg villamosozás miatt (ahol sok elektromos impulzus éri a lejátszót) módosulhatott egy csöppet a firmware, megsérült a fűjlrendszere, vagy ilyesmi...

Szóval elérkezettnek láttam az időt a firmware-cserére. Kicsit tartottam tőle, de mindent úgy csináltam, ahogy a hivatalos oldalon (és nem egyéb más szutyok tákolmány iAudio oldalakon) leírták és ennek megfelelően gond nélkül lezajlott a dolog. Természetesen a hivatalos oldalon található 1.30e firmware-t töltöttem fel, és nem valami szutyok szar bétát.

A fent ecsetelt problémámat gond nélkül megoldotta a frissítés, azóta is stabil a lejátszó. Szerintem ugyanúgy szól, mint előtte, hangzásban nincs különbség, a menü is dettó ugyanaz. Bug-ot eddig nem tapasztaltam, viszont pozitív, hogy nem nyom logót bekapcsoláskor, ennyivel is gyorsabban boot-ol.

Szal ha valaki firmware frissítésen gondolkodik, az ne rettenjen vissza, mert sztem teljesen jó az upgrader. (Persze mindenki csak saját felelősségére próbálkozzon).
Amúgy már tényleg gázos lehetett a korábbi firmware-em, mert az upgrader föl sem ismerte a verziószámát sem és semmi egyéb adatát sem, mindenhol 0-ás értéket láttam. Lényeg, hogy most már fasza.

Üdv.

Get Moded!

(#766) Dave™

Dave™
(PH! kedvence)

Sziasztok. Hál Istennek kigyógyultam ebből a számtech meg fórum betegségből, de vásárlás előtt felkerestem a fórumot a vélemények miatt (némelyik elég megmosolygató...) és segített egy picit, így gondoltam vásárlás után visszajelzek nektek. G2/G3 volt a dilemma, abból is az 1G változat. Hogy miért a G széria az sokaknak triviális: egy AA elem (akku) és 40/50 óra, ezt semmi más nem tudja ilyen szolgáltatás/ár mutatóval. És az akksi sem mehet tönkre mint U2/U3-nál. Na mind1, a G2/G3 között 9e forint a difi, tudásban ezek lennének: USB 1.1 (USB 2.0 helyett), lejátszási idő 40 óra - 50 helyett, de itt megjegyezném hogy valószínűleg ua a lejátszási ideje a két készüléknek, mert ahány helyen eddig olvastam G3-ra 42-43 óránál többet effektíve nem írtak, de mivel 50 lett beharangozva, meg marketing rulez, akkor legyen G2 40:D USB 1.1 egyébként valóban lassú, de a számokat én legalábbis nem naponta cserélgetem és káprótól a 9e forint és az éjkék ház (sokak szeint sokkal szebb-szerintem is-, mint a fehér). Difi még a felvétel: nem mp3/128, hanem wave. Diktafonnál sztem tök mindegy, line-int pedig szinén nem használok (van aki igen? - miért nem szgépet?) Rádió. Van akinek világfájdalom, én 21 évem alatt összesen 2 órányi rádiót hallgattam, amúgy sem szólnak szépen ezek a rádiók. Ott úgysem az megy amit hallgatni szeretne az ember. Viszont: hangminőség ua, szolgáltatás ua, szebb (szubj) és olcsóbb, több mit 20%-kal. Ajánlom mindenki figyelmébe! Ami a dbozból hiányozni fog G3-hoz képest: tok (gagyi műanyag), nyakbaakasztó (hiányzik ez vkinek?:D), és a fülhallgató is gagyibb, de azt úgyis mindenki cseréli. Aki G2-t akar, a lassú USB-vel számoljon, amúgy hajrá, megéri! Üdv: Dave. Ui: örülök h manapság idáig eljutottunk, anno én indítottam a fórumot elvetemült Jetaudio mániámból kifolyólag, nem esett messze az alma a fájától;)

(#767) ponti_ak válasza Dave™ (#766) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

:C Gratulálunk mester, szerintem jól választottál! :C

ui: Köszönjük a topik-nyitást! ;] :DDD
ui2: egy szakmai kérdés még: Neked hogy sikerült kigyógyulni a fórum-függőségből :F ...kezdek félni magamtól.. :U

(#768) neilszab

neilszab
(senior tag)
LOGOUT blog

UP!

Tudna vki vmit mondani a U2 Litium-polimer akksijáról? Élettartam, elhalási jelenségek, stb...?

Szimulátoros bajnokságok - www.GTR-Masters.hu

(#769) Dave™ válasza ponti_ak (#767) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Kinek mi a fontos az életben...arra szenteljen időt. Dolgozom meg suliba járok, így erre abszolút nincs - hál' Istennek:) Idézek a Mátrixból: húzd ki a dugót:) Sajna a számítógép tényleg elidegeníti az embereket. Akit ez zavar, tegyen ellene, sztem érdemes használni a fenti módszert. Ciao.

(#770) Mauzes

Mauzes
(senior tag)

Üdv!

Azt szeretném kérdezni,hogy mennyire gáz,ha olyan fülest veszek,aminek 60 ohm az impedanciája.Meg amúgy is,mit számít ez egyáltalán (meg az érzékenységet sem nagyon vágom...)?

(#771) rumos14

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez ugye elírás, mármint az ár? [link]

(#772) ponti_ak válasza DM-Fan (#765) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Üdv minden kedves (leendő) G3-tulajnak!

A napokban utolért engem is a fw-frissítés témája.
A hét elején ugyanis elkezdtem kicsit játszogatni a dalszöveg-gyártással:
dalszöveg netről letölt, Cowon-progiba benyom, ogg-fil indít, és frankón megvolt 1-2 szám 10 perc alatt (tényleg jó az a kis progesz, pofon egyszerű kezelni!)...a JetAudio simán vitte a feliratot, rögtönöztem is hirtelen némi karaoke-showt magamnak.. :DDD
Hanem amikor feltöltöttem a G3-ra, és elkeztem piszkálni a menüben a ''lyrics'' opciót, csak nem akarta kiírni a dalszöveget a nyomorult (a ''Mode'' gombot nyomhattam én, hiába) ...gondoltam újra kellene indítani --> kikapcs-bekapcs --> semmi változás. :((( Mondom biztos az ogg-ot nem bírja, megpróbáltam egy mp3-mal is ugyanezt..... sajnos ennek a próbálkozásomnak már az lett a vége, hogy nem kapcsolt be a player, illetve bekapcsolt, csak utána egyből újra is indult.. :(
Valaki írta korábban, hogy az iAudio 5-öse csinált ilyet, na most ln is megtapasztaltam... de mivel az egyik infopatikus kolléga akkor is fw-upgtrade-et javasolt, nem paráztam be, hanem simán újrahúztam a lelkét a kicsikének..

Bár az enyémen gyárilag az 1.30e volt, sajnos muszáj volt frissítenem a DM-Fan által is említett verzóra (amit szintén a hivatalos honlapról töltöttem le..) a már részletesen kitárgyalt recovery módban...

Azóta semmi gáz, de a lyrics-et egy ideig hanyagolom, annyira nem fáj, csak kicsit szomorú vagyok.

Ha véletlenül erre jár valamelyik infopatikás kolléga (illetve akinek van hasonló tapasztalata), örülnék, ha leírná a véleményét:
Lehet összefüggés a lyrics-babrálás, és a fenti bug között , vagy esetleg szimplán ''magától'' sérülhetett a file-rendszer... :U (egyébként mást nem csináltam rajta, csak annyit, hogy rendesen használtam, és - korábban - lecseréltem a logót egy teljesen üres file-ra, hogy gyorsabban induljon.. esetleg ez lehet még baj.. :F)

Azóta egyébként gond nélkül megy, ugyanilyan szépen szól, mint előtte, és TÉNYLEG baromi gyorsan be-boot-ol! :))

köszi, bocs ha hosszú voltam picit.. :B üdv: ponti_ak

[Szerkesztve]

(#773) Versus101

Versus101
(újonc)

Szijasztok!

Én 1 mp3 lejátszó vásárlása előtt állok,már végig olvastam a fórumot,és tudom, hogy az iAudioG3-as lejátszó a legjobb majdnem mindenki szerint,de én i5-ös mellett döntök.Láttam, hogy szeptember17-én csökkentek az 1gb-os lejátszók árai 5k-val(hosszú idő után) az infopatikában,elképzelhető, hogy még novemberben csökkentenek újabb pár ezer ft-tal??.Az 1 gb-os i5 nekem elég húzós áron van,de attól félek, hogy az 512-es nem lesz elég,és ha már ennyi pénzt kiadok érte,akkor lehet h megéri az a 10k különbség.win98-on működik a lejátszó azt nem tudja vki?

(#774) rumos14 válasza Versus101 (#773) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az ÁFA csökkenés miatt illene úgy kb. 2e ft-tal csökkennie az árnak januártól.
megy win98-cal, csak akkor fel kell tenni a hozzáadott usb drivert.

(#775) Versus101

Versus101
(újonc)

Mikortól lehet majd :F kapni az Infopatika-nál a 2 GB-os iAudio5-öt?mer akkor gondolom csak lejjebb megy valamennyit az 1GB-os ára.

(#776) Versus101

Versus101
(újonc)

Mikortól lehet majd kapni az Infopatika-nál a 2 GB-os iAudio5-öt? :F mer akkor gondolom csak lejjebb megy valamennyit az 1GB-os ára.

(#777) Infopatika válasza Versus101 (#775) üzenetére

Infopatika
(újonc)

Bocsi Versus, de nem lesz 2 GB-os iAudio5. A gyártó úgy döntött, hogy leáll a 2 GB-os verzióval. Az 1 GB-os ára pedig idén már biztosan nem változik.

Üdv:

Infopatikus

(#778) Dave™ válasza ponti_ak (#772) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Szia!

Van egy tippem, miért nem jeleníti meg a felíratot, amennyiben téves a feltételezésem, bocsáss meg:) Szóval ha simán beillesztesz szöveget a lyrics részbe, a jetaudio meg fogja jeleníteni, de az iaudionak szinkronizált lyrics kell, méghozzá olyan, amit a lyrics makerrel csintáltál: iaudio.com - ról töltsd le. Ha megvan a lyrics maker, akkor a már meglévő lyrics szöveget kell időpontokkal ellátnod (mint a filmeknál a feliratot), és ezután az mp3 tagjében a lyrics résznél csak ennyi lesz [iaudio4] - legalábbis ez rémlik. De ezek után - amennyiben be van kapcsolva a lyrics megjelenítése - meg fogja jeleníteni az iaudio is, legalábbis a WOW - Mindcircus-t szerette a G2. Remélem segítettem. Üdv.

(#779) ponti_ak válasza Dave™ (#778) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Köszi Dave, de én pont ezt csináltam, amit leírtál.. :D

Semmi baj amúgy, először én is arra gyanakodtam, hogy útközben csesztem el valamit... ..közben az iAudiophile.net-en olvastam, hogy valaki panaszkodott a 2 gigás G3 player-ére, mert az nem játszotta le neki az ogg-os lyrics-et (1.40-es fw-rel).
Az mp3-masat vitte neki is, csak az ogg-os ID-tag-eg nem bírt... kis bátorságot gyűjtök, és a héten csinálok még 1-2 mp3-mat, kibróbálom megint.
Thx. ponti_ak

Infopatikus : hasonló hibával nem jelentkezett még eddig hozzátok valaki ? (a szimptómákat lásd picit lentebb... :) )
üdv: ponti_ak

(#780) Versus101

Versus101
(újonc)

Szijasztok!
Mai napon boldog tulajdonosa lettem egy 1GB-os iAudio5 lejátszónak.Két kérdésem lenne,az első és legfontosabb, hogy usb-n keresztül történő másolás után eltávolítható-e a lejátszóról az usb kábel vagy használni kell a ''hardver biztonságos eltávolítása'' funkciót.A kézikönyv azt írja, hogy xp ezt nem kell használni,viszont win2000-nél igen,na most nekem win98-om van amiről semmit nem ír.Itt kell használni ilyet?ha igen hol lehet ez a funkció, mert ilyet nemtalálok seholsem.A másik, hogy hogy lehet a mappák között lépkedni?előre is köszi!

(#781) rumos14

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

sziasztok,
mi a különbség az európai és amcsi firmware között (konkrétan iAudio 4-esről van szó)? hanerőben kevesebbet tud az európai? volt nekem egy M3-am, azon európai volt és bőven elég hangos volt.

(#782) ordogboc válasza bwoay (#4) üzenetére

ordogboc
(kvázi-tag)

Hello!
új vagyok itt, de szeretném kikérni a vélemyényeteket az iAudio color4-el kapcsolatban!
amit kinéztem magamnak az kb fél éves, garanciás, 1gb-os 20e ft-ért
mi a véleményetek?

(#783) Mauzes

Mauzes
(senior tag)

Hát én akárhogy keresem ezt a részletesen kitárgyalt recovery módos témát itt,nem találok pontos infót.Akkor most mi is az a recovery mód,és hogyan lehet úgy frissíteni?

[Szerkesztve]

(#784) vili13

vili13
(őstag)

''Operating system reported error: A szemaforhoz rendelt határidő lejárt.''
Nos, ezt a hibaüzenetet írja ki a G3 fw. upgrade, ha a leírás szerint recovery módban megpróbálom frissíteni 1.25e-ről 1.40e-re... :( Természetesen több gépen, többször kipróbáltam. :(( Az a szerencse, hogy az 1.25e ezután visszarakható, és legalább működik.
A probléma nem új: [link] - megoldást viszont még sehol nem találtam. Lehet, hogy csak a 2GB-os lejátszókat érinti, pedig pont ezeknél lenne a legfontosabb az eredeti 450 fájl korlát megnövelése az újabb fw. szerinti 650-re! Van valakinek bármilyen használható ötlete? :F

[Szerkesztve]

(#785) blackmoto válasza rumos14 (#781) üzenetére

blackmoto
(senior tag)

Szertinem semmi különbség incs a két fw között hangerőben.

ordogboc
Ha tényleg kifogástalan állapotban van, akkor az qrva jó vétel 20e-ért. Szerintem...
Tiszta a forrás? Mert nagyon kevésnek tűnik a 20 rongy.

(#786) kapanyanyi

kapanyanyi
(kvázi-tag)

iAudio U3-at láttátok már? Nekem tetszik a fazonja, ha jó felbontású, kontrasztos és elég fényerejű lesz a kijelzője lehet, hogy leváltom az U2-t. Csak az ára ne legyen csillagászati, mert akkor inkább gyűjtök még és X5 lesz belőle.

ordogboc
Az ár gyanúsan alacsony, nézd meg alaposan, hogy minden rendben működik-e. Ha OK, akkor viszont gyorsan csapj le rá.

[Szerkesztve]

(#787) ponti_ak válasza vili13 (#784) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Te jó ég! :Y és :((
(Mi az a szemafor :F ..)

Sajnálom, de nem tudok ilyen infót, még nem találkoztam vele eddig.. :(
Az 1.30e felmegy? Jaa, hogy az még szintén 450 file-os? Nem szóltam, bocsi.. :B

1x Up a kérdésnek!

Btw, azzal a nyomorult lyrics-szel még mindig nem boldogulok, lehet bemegyek a patikába valamikor majd, ott biztos tudják mi a bibi.. én vagyok béna, vagy a lejáccó/fw, esetleg mind2/mind3.. :U

(#788) Versus101

Versus101
(újonc)

Megkérdem még1szer,hátha válaszol valaki.Mit tudtok erről a 'hardver biztonságos eltávolítása' gombról?ezt mér kell(ene) használni?ha nincs ilyen a win98-on akkor mit lehet tenni?elég az ha a zenemásolás befejeztével a kütyün ready felirat van,akkor ki lehet huzni belőle az usb kábelt? :F :F

(#789) ponti_ak válasza Versus101 (#788) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Szvsz Igen. (az utolsó kérdésedre válaszolva. :DDD)

Viszont Win98 alatt még én sem találtam ilyen gombot... Lehúztam már párszor a számítógépről (P1 mmx 200 - Nem röhög! - PCI-os USB bővítménnyel..) a lejátszót Ready felirattal, eddig semmi baja (iAudio G3).

De ha tuti biztosra akarsz menni, szvsz hívd fel az infopatikát, 1 perc alatt megmondják.

(#790) worlock válasza Mauzes (#783) üzenetére

worlock
(újonc)

Hello mindenkinek!

Először is bocs, hogy csak most írok, illett volna úgy egy hónappal előbb megosztani a G3 (512 megás) lejátszómmal tapasztaltakat. Hiszen annó a problémámat leírtam ide, de a megoldását már nem.

Emlékeztetőül: Egy reggelen egyszercsak meghülyült a drága, folyamatosan ki-be kapcsolt, és nem reagált semmire. Csak elemkivétellel lehetett megállítani. Infopatikus barátunk és még sokan mások mondták, valószínűleg megsérült a fájl rendszer, és fw frissítést javasoltak.

Nos, otthon előbb még formáztam egyet 1.20e helyreállt. Működött és ennek örültem jól. Utána persze nekiálltam fw-t frissíteni. Hivatalos oldalról az 1.30-as verziót szerettem volna felrakni.
Követtem a leírásban szereplő utasításokat. Amikor elértem ahhoz a ponthoz, hogy rá kellett dugni az USB-re a készüléket, jött a baj. Először a Windows Telepítő varázslója indult el. (XP Professional van fent) Ezt rövid úton lecsaptam, utána indult az Iaudio telepítő. Na ezek után jött ez a hülye kiírás:

''Operating system reported error: A szemaforhoz rendelt határidő lejárt.''

Csak sajnos ez után nálam sem a kütyű nem akart elindulni, sem a számítógép nem volt hajlandó felismerni, hogy rácsatlakoztattam a lejátszót, tehát még az eredeti állapotot sem bírtam visszaállítani. Szóval, az én drága kis masinám ott állt működőképes fw nélkül,amit házilag már nem lehetett megoldani. Vittem is rögtön a szervizbe. Ott egy cetlit kellett kitölteni,le kellett írni a problémát, ezenkívül ráírtam, hogy kérném a legfrissebb fw telepítését. (Ez egy hétfői nap volt.) Infopatika nagyon korrektül és gyorsan megcsinálta; kedden küldtek egy sms-t, hogy másnap átvehetem.
1.40-es fw-t tettek fel, azóta hibátlanul működik. Napi szinten nyúzom, úgy kb. egy órát.

Ja, egyébként érdemes a védőtokban tartani a kicsikét, ugyanis nekem már esett le kőpadlóra, és szerintem a tok nélkül tuti nem élte volna túl….

[Szerkesztve]

(#791) Versus101 válasza ponti_ak (#789) üzenetére

Versus101
(újonc)

köszi a választ.Akkor Te 98-al használod a kütyüt?ha igen mióta?(csak mert ha 2 hete akkor még nem jelent semmit h semmi baja nincs),ja nekem (iAudio5 van,gondolom ez ugyanugy reagál ezekre a dolgokra, mint a tiéd) :))

(#792) ponti_ak válasza Versus101 (#791) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Szia Versus,
nem Win98-cal használom, csak az otthoni őskövület gépemen van olyan, és eddig kb 10-szer dugtam rá, illetve távolítottam el így.. szóval a rendszeres használatról nem tudok nyilatkozni, csak annyit tudok, hogy ennyitől eddig nem lett baja.

Egyébként XP-vel és Win2000-rel használom az esetek 99%-ban. :U

(#793) vili13 válasza ponti_ak (#787) üzenetére

vili13
(őstag)

Az 1.30e már a 650 file+folder változat, de nem próbáltam ki - azzal is már belefutottak páran ugyanebbe a hibába, azt hiszem felesleges próbálkozás lenne. Olvastam olyan ötletet is, hogy a régebbi működő fw updater exe állományát másoljam át a telepített újabb könyvtárába, és azzal próbáljam meg felrakni az új fw-t (állítólag működött már így valakinek), de ehhez azért már túl gyáva vagyok... ;] Valószínűleg patika lesz a dologból!

lyrics: nem tudom miért nem megy, sose próbáltam... :U

(#794) vili13 válasza worlock (#790) üzenetére

vili13
(őstag)

Úgy látszik, nem csak nekem gyűlt meg a bajom a szemaforokkal... :( (Legalább az kiderült, hogy nem a 2GB-on múlik a dolog!)

Szintén érdekes jelenség ez a folyamatos ki-be kapcsolgatás, amit már én is tapasztaltam egyszer, de egyetlen sima formázás elmulasztotta. :) Ezzel együtt sem túl megnyugtató, mert pl. a buszmegállóban nincs mivel hirtelen újraformázni. :((

Ami viszont még érdekesebb lehet, az az, hogy az infopatikában hogyan telepítették az új fw-t!!! :F Remélem, jön még majd sok újabb fw, ezek után semmi garancia arra, hogy simán felmegy, és nagyon csúnya lenne minden frissítéssel a szervizbe szaladgálni! :Y

(#795) DM-Fan válasza vili13 (#794) üzenetére

DM-Fan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem tudom mitől lehet, amit leírtál. Már én is frissítettem firmware-t a hivatalos honlapon leírtak szerint, de nekem simán ment recovery módban és fel is kúszott az 1.40-es fw a gyári 1.20-as helyébe. A kikapcsolgatást meg nekem még egyszer sem csinálta 3 hónap alatt, pedig átlag napi 2-3 órát használom azóta a player-t, szóval már letelt a türelmi periódus. Teljesen stabil a kicsike lelkivilága. Lehet, hogy nekem volt mákom, lehet, hogy Te voltál balszerencsés vele.

Amúgy a kütyü rettenetesen ütősen szól a Sony MDR-EX71-el. Überalles az a füles. Nem is értem miért nem azt vettem elsőre. (talán az ára miatt :U).

Get Moded!

(#796) kapanyanyi válasza Versus101 (#791) üzenetére

kapanyanyi
(kvázi-tag)

Jobb egérgomb a iAudio külső meghajtóra és katt a ''Kiadás'' vagy valami ilyesmi sorra.

(#797) ponti_ak válasza kapanyanyi (#796) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Gondolom valamilyen file-kezelőben gondoltad ezt (Total Comm, vagy sima intéző), és ez eddig OK is, csakhogy Win98 alatt eredménye nem nagyon van... :U ..legalábbis szvsz, mert nekem pl vígan pislákol tovább a led a pen-drive-omon, ha így teszek, bár lehet, hogy ez a Pentium1-es rendszer miatt van így (PCI-os USB bővítő kártya van benne)...

(#798) DM-Fan válasza ponti_ak (#797) üzenetére

DM-Fan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Win'98 alatt nagyon kezdetleges az USB, mivel ugye nem is igazán volt még kiforrott és elterjedt ez a port az oprendszer születésekor. Épp ezért kell a mai napig külön driver-t telepítgetni minden ilyen cuccnak '98 alá. A Kiadás funkciónak gyakorlatilag semmi értelme, igazából csak a user lelkének megnyugtatása végett létezik, és nem a P1-es rendszered miatt van, pláne ha PCI-os illesztőkártya az USB-portod atyja. Igazából sztem hardveresen semmi baja nem lehet a lejátszónak, hiszen ha belegondolsz az XP sem szünteti meg a port áramellátását, vagy ilyesmi, mindössze annyit tesz a hardver eltávolítása opció alkalmazásakor, hogy kimountolja a meghajtók közül a drive-ot. Igazából ott sincs jelentősége, hogy alkalmazod-e az eltávolítást, én pl. soha nem használom a G3-as esetében, mert utána hiába dugom vissza, csak a rendszer újraindítása után látja újra a lejátszót. (első alkalommal meg is ijedtem, hogy elszállt a player, vagy mi?) Szóval simán lehúzom és kész, a meghajtó betűjele megszűnik, kis ikon eltűnik és kész. Az XP ezt teljesen dinamikusan lekezeli.
Sztem a '98 is megbírkózik ezzel a problémával és a maximum, ami történhet, hogy elb*szódik a lejátszód fájlrendszere, amit egy gyors firmware újraírással megoldasz. A '98 meg lehet, hogy köhög kettőt, de mint tudjuk neki van egy hatásos gyógymódja: a restart.

Get Moded!

(#799) Versus101

Versus101
(újonc)

Köszönöm nektek a kielégítő válaszokat!

(#800) kapanyanyi válasza DM-Fan (#798) üzenetére

kapanyanyi
(kvázi-tag)

Igen valószínűleg nem oszt nem szoroz a Kiadás. Minden esetre a haverom Win 98-as gépén a jómúltkorában én így csináltam és rendben volt. Elképzelhető, hogy akkor sem lett volna probléma, ha simán lehúzom. Az XP-nél ez valóban így megy, a 2000-nél viszont javasolt leválasztani, mielőtt lekapjuk az USB portról.
Azért nem árt fél szemmel követni a lejátszó kijelzőjét, mert hallottam már olyanról, hogy másoláskor az Intéző befejezte a dolgot, a lejátszó viszont még molyolt volna vagy 1-2 másodpercet, de a delikvens lerántotta és lehetett rögtön formázni.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.