Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#501) VVoid válasza blackmoto (#500) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

Az MPEnhance-t nem érdemes bekapcsolni. Ha gyenge a tömörítés (128 kbps), akkor lehet vele kísérletezni (de javítani szvsz. nem javít rajta), ennél nagyobb bitrátánál már csak ront a hangzáson. A Mach3bass-al együtt használva pedig, ahogy írod, ''bugyborékol''.

...I'm so blind...

(#502) cherockee

cherockee
(fanatikus tag)

ujabb kérdés: g3as csak az elemben különbözik? mert azt tudom hogy nem szinezhető a kijelző, de más eltérés G3 és i5 közt van? i4es hangminősége ezekkel összehasonlitva milyen?

Nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék...

(#503) meander

meander
(kvázi-tag)

Tudja valaki, hogy X5-tel lehet-e olyan lejátszást csinálni, hogy pl. előadót vagy stílust kijelölve elkezdi lejátszani az összes olyan filet? Magyarán lehet-e a ID, TAG 3 alapjál lejátszást csinálni? Köszi szépen....

(#504) blackmoto válasza VVoid (#501) üzenetére

blackmoto
(senior tag)

csak a mach3bass bugyborékol, az mp enhance és a 3d surround nem.
Viszont elfelejtettem a 4. ''bug''-ot. Amikor hangerőt változtatok mp3, vagy wma lejátszás közben a 27-30 közötti értéktartományban, akkor valamelyik értéknél (nem mindig ugyanott, talán a hangfile csúcsértékétől függően :F ) egy pillanatra felhangosodik. Pontos szavam nincs rá, mert nem ''pittyenés'', nem is ''pattanás'', fene se tudja, de kissé zavaró, bár meg lehet szokni, és az az igazság, hogy nem is szoktam különösebben 25 fölé tolni. Meg az is feltűnt, hogy 30 felett általában már nem nagyon lesz hangosabb, de leginkább 35 felett lehet észrevenni, hogy csak a számok emelkednek, de a hangerő nem. Kíváncsi lennék mindkettő okára.

Ennyi. Így már teljes a kép a kütyüről.

Nekem az mp enhance úgy tűnik, hogy ''lágyabbá'' teszi a hangot, mert jobb vele hallgatni órákat ugyanazokat az albumokat, mint nélküle. :F Nélküle hamarabb leteszem a cuccot. Viszont a BBe 2-nél magasabb értéken meg már zavar. Túl sok lesz tőle az éles. Elnyomja az alsó-középtartományt.

(#505) <Adamsky> válasza meander (#503) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

Perpill. biztos, hogy nem. Az iAudiophile-en olvastam, hogy állítólag készül egy ilyen fw., de ez ugye nem 100%.

...ill azt el tudnám képzelni, hogy ha van olyan PC-s progi, amivel meg lehet azt csinálni, hogy az MP3-kat mondjuk stílus szerint összerendezze, és az eredményt kimentse egy M3U fájlba, akkor kivitelezhető a dolog.

Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

(#506) <Adamsky> válasza <Adamsky> (#505) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

Asszem találtam valamit. Bővebben: link

A kipróbálása azonban valamelyik vállalkozó kedvű X5 tulajra várna, mert nekem (sajnos) nincs X5-öm.

Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

(#507) cherockee

cherockee
(fanatikus tag)

nagyon szemezem egy 1G-s i4-essel...megérne nekem 45öt, de 45ért kapnék i5öst ami 512....valaki meg tudja nekem mondani hogy hangminőség ügyileg eltérnek e? Azt tudom hogy aksi, meg usb, meg szinek, meg külső, de érdekel hogy maga a hangminőség eltér e....

köszönném ha valaki megválaszolná

(#508) RAM

RAM
(PH! addikt)

töltsetek fel tesztet, ha tudtok!

Thx!

diktafonos főleg része :)

Csak tisztán

(#509) blackmoto válasza cherockee (#507) üzenetére

blackmoto
(senior tag)

Tesztekben azt olvastam, hogy tök egyforma a két cucc hangzása, de nem tudom megerősíteni, sem cáfolni. :DDD
Viszont, amit említettek, hogy a jog-ja nem épp a legjobb. És az 5-ösön kettő is van! Azt írták, hogy könnyen akad.
A 4-es gombjaival semmi gond. Nem kicsik, jól kezelhetőek; nem értem mért volt ez gyenge pont a prohardveres tesztben anno. Lehet, hogy a testernek lapátkeze volt. ;]

(#510) meander válasza <Adamsky> (#506) üzenetére

meander
(kvázi-tag)

Köszi szépen, nagyon ötletes programnak tűnik. A másik, amit kérdezni szerettem volna, hogy ismertek-e valami jó kis grabbelő programot (mp3, ogg)? Ti mivel tömörítetek zenét?

(#511) meander

meander
(kvázi-tag)

+1 Hogyan működik az ogg? Azt tudom, hogy változó bitráta + dinamikusabb hangzás, de van ott is többféle tömörítési fokozat? 320-as mp3-nál is jobb a minősége?

(#512) VVoid válasza meander (#511) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

Grabbelésre Exact Audio Copy, mp3 tömörítésre Lame Encoder. Ogg-nál is van több tömörítési fokozat, a legjobb a q10 (ez 500 kbps-nek felel meg, de ez csak nominális, ugyanis az ogg az változó bitrátájú), q9-320, q8-256, q7-224, q6-192 és így tovább. Ugyanolyan bitrátán tömörített oggnak jobb a minősége, mint az mp3-nak. A www.vorbis.com-ról tudsz letölteni encodert.

...I'm so blind...

(#513) meander válasza VVoid (#512) üzenetére

meander
(kvázi-tag)

Az EAC-megvan. A Lame Encoder illetve a Vorbis ogg viszont úgy tűnik mintha csak egy alkotóeleme lenne a konkrét programoknak. Ha sikerült eltalálnom, akkor írj légyszíves konkrét program neveket. Illetve mit tudtok az Easy CD-DA extractor nevű programról?

(#514) meander válasza meander (#513) üzenetére

meander
(kvázi-tag)

sikerült rájönnöm a kérdésemre. hurrá. Ezzel együtt ismeri valaki az Easy CD-DA Extractort?

(#515) VVoid válasza meander (#513) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

Lame: Bővebben: link
Parancssorból indítható, de be is integrálhatod pl. EAC-be, nem tudom pontosan, hogyan kell, mert nem csináltam, de biztosan találsz róla infót.

Vorbis: Bővebben: link
Itt van több Ogg encoder is, parancssoros is, EAC-be integrálható is.

Grabbelésre az EAC megbízhatóbb. Olvass utána az EAC oldalán, miért, aztán nézd meg, milyen lehetőségeid vannak az Easy CD-DA Extractorral. Egyébként, ha a grabbelendő lemezen nincs semmi sérülés, nagyjából mindegy, melyik programot használod. Az EAC előnyei akkor érvényesülnek, ha nem tökéletesen olvasható a lemez.

...I'm so blind...

(#516) vili13

vili13
(őstag)

A tömörítőket igazából nem kell az EAC-ba integrálni, hanem gyakorlatilag bármelyik parancssoros változatot képes meghívni a megfelelő paraméterekkel. Mivel a legújabb (0.95b2) már magyarul is tud, van az EAC menüben olyan, hogy ''Tömörítő beállítások'' (F11), ahol tetszőleges külső tömörítő beállítható.

Megbízhatónak megbízható, de nagyon nem mindegy, hogy van beállítva!
Első indításkor erre rákérdez ugyan, de érdemes átnézni a beállításokat: Biztonságos mód, max. hibajavítás, stb.
Ha nem a sebesség a lényeg, hanem a pontosság/biztonság, akkor a tökéletesen olvashatónak tűnő lemezekkel is hajlamos néha elmolyolni, akár órákig...

(#517) VVoid válasza vili13 (#516) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

Igen, az EAC-nál érdemes ráfordítani egy kis időt megtudni, melyik beállítás mire való, és csak azután nekifogni grabbelni, különben lehet, hogy tényleg nem az lesz az eredmény, amire számítunk.

...I'm so blind...

(#518) Mic ACE válasza RAM (#508) üzenetére

Mic ACE
(fanatikus tag)

Az az igazság, hogy nekem minden leírás és elmondás ellenére továbbra is piszkálja a csőrömet ez a gyenge mikrofon érzékenység a diktafonnál. Én nagyon nem bánnám, ha mondjuk elsősorban Blackmoto csinálna egy teszt felvételt és valahová feltenné azt a netre. Elképzeléseim szerint ez egy 3-4 méteres távolságban lévő, normál emberi hangerővel működő TV-ből jövő szövegelés felvétele lenne, maximális érzékenység valamint legjobb minőség mellett, és a TV felé fordított mic. nyílással. Elég lenne úgy 5 másodperces duma pl. a híradóból, vagy valami ilyesmi. Esetleg ha Adamsky a g3 vs.iFP-995 tesztjét kibővítené egy ilyennel, annak nagyon örülnék (örülnénk). Tudjátok hogy van, azért ha az ember a saját fülével hallja, akkor tudja igazán hová tenni a dolgokat.

"De minek az a párt, ami övön alul árt, meg a nagy vörös állami szuszpenzor!''

(#519) blackmoto válasza Mic ACE (#518) üzenetére

blackmoto
(senior tag)

Én készíthetek neked egy ilyen felvételt, de szerintem, itt meg a tv hangereje lenne a gond. Ki tudja, hogy hány dB-es? Ahány tv, annyi féle hangerőskála.:F

Ha leteszem az asztalra, és felolvasok valamit 3 méterről, az nem jó? Normál beszéd hangerővel gondolom.

(#520) Mic ACE válasza blackmoto (#519) üzenetére

Mic ACE
(fanatikus tag)

Abszolút jó, csak azért írtam a TV-t mert hátha valaki nem akarja a hangját közkinccsé tenni. :)
Egyébként TV-nél úgy gondoltam, hogy saccra belőni a hangerőt, hogy durván egy normális hangerővel beszélő ember hangjával megegyezzen.
Szóval jöhet a te hangod is, úgy legalább eredeti lesz a felvétel jellege.
Ja, és kösz a segítőkészséget, nagyra értékelem! :R

[Szerkesztve]

(#521) blackmoto válasza Mic ACE (#520) üzenetére

blackmoto
(senior tag)

A freemail mekkora méretig fogadja a mellékleteket? 2,5 mega még belefér? Akkor elküldöm mailben a cuccot, mert nem tudom hova felrakni.:U

(#522) Mic ACE válasza blackmoto (#521) üzenetére

Mic ACE
(fanatikus tag)

Jó, jó, csak küldjed! Állítólag most 10 megáig tud fogadni, és 5-ig küldeni. Helyem is van, szóval jöhet. Kösz. :)

[Szerkesztve]

(#523) blackmoto válasza Mic ACE (#522) üzenetére

blackmoto
(senior tag)

Mail ment!;)

(#524) worlock

worlock
(újonc)

Sziasztok!

Új vagyok itt a fórumon ezért elöljáróban annyit mondanék, hogy ennek a topicnak a hatására vettem egy iAudio G3-at. Jó vétel volt, mióta megvettem mindennap használom.

A használat és a fórum további olvasgatásakor felmerült bennem pár (picit láma) kérdés, amiért most regisztráltam.

1, Vvoid írta: „Grabbelésre Exact Audio Copy, mp3 tömörítésre Lame Encoder.” Namármost a készülékhez adott progi nem jó? Én már átnyomattam pár CD-t mp3-ba és semmi bajom nincs vele. Régebben Cdex-et használtam, az is jó volt, de ez jobban tetszik. Egyáltalán számít, hogy melyik programmal készítünk mp3-at?

2, A második kérdésem a line in kódolással kapcsolatos. Én az angol nyelvleckéim átkódolását akarom megoldani. Már átraktam egy kazit 128 kb/s-es mp3-ba. Nem is volt olyan rossz az eredmény. De mit tanácsoltok, hogy tudom eltüntetni a magnókazetta sistergését a kész mp3-ból? Pl, a nero wave editor jó erre, vagy van valami jobb program? Vagy inkább kössem össze a magnót és a számítógépet, és úgy csináljak belőle mp3-at?

No, hát elsőre ennyi, előre is köszönöm a válaszokat.

[Szerkesztve]

(#525) vili13 válasza worlock (#524) üzenetére

vili13
(őstag)

1. Mivel az Audio CD-ken se normális hibajavítás, se szektor-azonosítók, nem minden meghajtó + program páros képes biztonságosan leszedni azt, ami rajta van. Lehet, hogy nem minden esetben hallható a különbség (ha van éppen), de ha biztosra akarsz menni, és a CD-id nem mentesek karctól és ujjlenyomattól, akkor az EAC a legjobb. A Lame pedig a legjobb mp3 tömörítő - tesztekben jobban szerepel, mint az eredeti Fraunhofer -, ingyenes, és kezeli az EAC.
G3-ra meg én egyébként nem mp3-ba, hanem ogg(vorbis)-ba tömörítenék, EAC + oggenc2 segítségével.

2. Sistergést eltüntetni biztos sok más progi tud még, de szerintem legjobb az Adobe Audition (ex CoolEdit).

(#526) VVoid válasza worlock (#524) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

1. Ha csak úgy átnyomsz pár CD-t a lejátszóra, hogy majd az utcán meghallgatod, akkor persze megfelel a lejátszó tömörítője is. Ha a minőségre mész, szeretnéd a CD-ket biztosan hibátlanul grabbelni, és akár hifi környezetben is ''elfogadható'' hangzású mp3-ba tömöríteni, akkor használd az EAC-t meg a Lame-t. Persze hogy számít, melyik programmal készíted el, vannak szar encoderek is. De ahogy vili13 is írta, inkább ogg formátumba tömöríts, ugyanolyan fileméret mellett jobb minőséget kapsz, vagy ugyanazt a minőséget kisebb file-ban, mint az mp3.

2. A probléma az, hogy ha mp3-ba kódolsz, utána meg macerálod egy editorral, az dekódolja az mp3-at, majd mentéskor visszakódolja mp3-ba, ezáltal kétszeresen romlik a minőség az eredeti hanghoz képest. Ráadásul a 128 kbit/s tömörítés eleve nagyot ront az eredeti minőségen. Sajnos a G3 ennél jobb bitrátában nem tud felvenni. Bár lehet, hogy nyelvlecke esetén nem lesz nagyon zavaró, ki kell próbálni.
Ha a magnót összekötöd a számítógéppel, direkt wav-ba tudsz felvenni, utána kiszűröd a sistergést, és azután kódolod ogg-ba, jobb eredményt fogsz elérni, mert csak egyszer tömörítesz, olyan formátumban, ahogy akarod, olyan bitrátával, ahogy akarod, nincs a G3 line-in 128kbit/s limitje.

...I'm so blind...

(#527) worlock

worlock
(újonc)

Köszönöm a válaszokat. Ehhez lenne akkor még pár kérdés/észrevétel.

1, Meggyőztetek arról, hogy érdemes bepróbálni az általatok említett progikat. Igaz nekem annyira nem fontos a „hi-fi” :) minőség, hiszen az utcán biztos nem érezném a különbséget otthon pedig úgyis csak az eredeti lemezeimet hallgatom
De ezt az ogg formátumot – az általatok elmondottak alapján – biztos nagyon fogom favorizálni.

2, A line in tömörítéssel kapcsolatban volna még egy kérdés. Mint említettem nyelvlecke tömörítéshez kell; egy 128 kb/s –es tömörítést már csináltam is. Egész jó lett, de számomra nagyon zavaró a sistergő alapzaj és egy idő után megfájdult tőle a fejem.

A G3 nemcsak mp3-ba tud rögzíteni, hanem wave formátumban is. (32 khz a legjobb.) Elég lesz ha így betömörítem a kazit és azt próbálom megszűrni az alapzajtól?
Azért erőltetem a G3-al való tömörítést, mert azt hallottam, hogy ha a magnót összekötöm a géppel, tönkrevághatom a hangkártyát. Erre tudtok valamit mondani? És ha mégis összekötöm a magnót a géppel, melyik progival lehet direkt wavba felvenni?
Az Adobe Audition helyett tudtok valami ingyenes programot javasolni?

(#528) vili13 válasza worlock (#527) üzenetére

vili13
(őstag)

Ha wave formátumban rögzítesz, akkor legalább kieseik egy dekódolás és visszakódolás. A 32kHz nem túl sok, de beszédhez azért elég.

A hangkártyáknak viszont szerintem pont azért van bemenete is, hogy használni tudja ilyesmire az ember. Ilyen alapon a kimenetét sem szabadna erősítőre kötni... Szerintem nem olyan könnyű tönkrevágni. Nem állíthatom biztosan, hogy lehetetlen, (nekem már fagyott le a gépem attól, hogy a hangkártyába dugtam valamit) de azért ennyire nem aggódnék, ha meg mégis akkor legfeljebb nem dugdosnám bekapcsolt állapotban.

Wav-ba felvenni akár Windows ''Hangrögzítő''-jével is tudsz, de jobb az említett Nero Wave Editor, ez utóbbi tud valami zajszűrést is, ha muszáj. Ingyeneset nem tudok, mert amit találtam az mind legalább időkorlátos, és akkor már az Audition is használható 30 napig (kis ügyességgel tovább is :D).

(#529) VVoid válasza worlock (#527) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

1, Azért arra is számíts, hogy az ogg lejátszása jobban eszi az akkut, mint az mp3. Cserébe kisebb file-ok, több zene fér a lejátszóra ugyanolyan minőségben.

2, Ha wav-ban is tud rögzíteni, akkor használhatod a lejátszót.
Csak a pontosság kedvéért: ez nem tömörítés (ugyanis a wav nem tömörített formátum), hanem digitalizálás.
Sajnos jó ingyenes wave editort nem tudok, talán majd másvalaki.

...I'm so blind...

(#530) vili13 válasza worlock (#527) üzenetére

vili13
(őstag)

Mégis csak van használható ingyenes wave editor (Audacity): Bővebben: link

(#531) Mic ACE válasza VVoid (#529) üzenetére

Mic ACE
(fanatikus tag)

Khm, khm, hogy is mondjam, a wav elméletileg nem tömörített, gyakorlatilag, meg jópár fajtája ismert, amelyek bizony tömörítettek: pl. IMA ADPCM. Ez a wav végződés kicsit átverős, olyan mint a filmeknél az avi, elég sok kódolási tipust rejthet, persze akár tömörítetlen is lehet (ez utóbbi a PCM, ha nem tévedek, de lehet, hogy ez is tömörített, csak veszteségmentes).

(#532) HThomas válasza Mic ACE (#531) üzenetére

HThomas
(tag)

Bizony, egyszer én is belefutottam egy ilyenbe, csodálkoztam is miért ilyen kicsi... Meg aztán az általam használt szerkesztő programok nem is akarták megnyitni úgyhogy netről kellett szednem valami progit...

Mostanában volt időm kicsit többet hallgatni az iAUDIO 4-et és csak megerősíteni tudom azt, hogy erősen 10 óra alatt teljesít. Persze ez nem meglepő a sokat próbált 600-as elemeimmel, de azért így is kevés, ha egy nap sokat hallgattam mind a két elem ráment (szerencsére tudtam mindig tölteni őket szal nem jelentett gondot, ha újra választhatnék ezért nem vennék pl G3-ast, max egy 1G-s 4-est:) )

(#533) vili13 válasza Mic ACE (#531) üzenetére

vili13
(őstag)

Mivel jelen esetben tényleg ADPCM-ről van szó, valyon melyik lehet a veszteségesebb: a 32kHz-es ADPCM wave, vagy a 128kbit/s mp3 :F?

(#534) VVoid válasza Mic ACE (#531) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

Ok, igazad van, én az egyszerűség kedvéért a veszteségmentes wav-ra gondoltam.

...I'm so blind...

(#535) VVoid válasza vili13 (#533) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

A 128kbit/s mp3 erősen veszteséges, szerintem a 32kHz-es wav mindenképpen jobb lesz.

...I'm so blind...

(#536) blackmoto válasza HThomas (#532) üzenetére

blackmoto
(senior tag)

Nyugi, sajna 850-es akksival is csak 8-8,5 órát megy kb. Ez van. De ezt hozza stabilan... :DDD És nekem úgy tűnik, hogy tök mindegy, hogy milyen hangerőn, milyen hangeffektekkel, meg milyen formátummal, vagy bitrátával. Még a rádió is csak 8 órát ment el egyhuzamban. De én se vennék mást.;)

(#537) vili13 válasza blackmoto (#536) üzenetére

vili13
(őstag)

Ti nem tudjátok, micsoda nyugalom belerakni egy közönséges ceruzaelemet a G3-ba, aztán vagy 2 hétig rá sem nézni a szintjelzőre! Órára nem mértem, mert minek :). Akkuval meg nem vacakolok, mert minek :D. (Esetleg ha lesz töltőm, ami egyesével is hajlandó - egy olyan árából meg rengeteg ceruzaelemre telik!)

(#538) blackmoto válasza vili13 (#537) üzenetére

blackmoto
(senior tag)

Mondd már meg, hogy milyen cerkaelem az, amivel te használod. *-ozd ki a márka végét. Kíváncsi vagyok, mert az én kütyüm még a panasonic, meg hasonló amúgy márkának mondott, de olcsóbb kategóriás (100-120Ft) elemmel is csak jó 3,5 órát ment. A durac*ll meg igencsak 250 Ft/db. Azt meg nem vennél olyan sokat egy töltő árából.
Ja és mellesleg napi 4 órát hallgatom minimum. Meló közben. Igencsak anyagi csőd lenne elemekkel. A G3 mennyit bír egyhuzamban a gyári ígért üzemidőből?
Egyébként mindegy, mert annyi pénzem nem lett volna, hogy olyat vegyek, meg nem is tetszik. :B

[Szerkesztve]

(#539) vili13 válasza blackmoto (#538) üzenetére

vili13
(őstag)

Órára még tényleg nem mértem, mert sokáig tartana. Napi kb. 2-3 óra használat mellet kb. 4 hét alatt evett meg 2 sima d*r*c*ll-t. Ugyanabból épp az ''ultra m3''-at próbálom, ami még drágább, de szerintem effektek és világítás nélkül, mondjuk fele hangerőn akár hozhatja is beígért üzemidőt. Lehet, hogy kipróbálom egyszer, ha épp nem használom 2 napig, bár sok értelmét nem látom - a folyamatos használat gyorsabban meríti az elemet, és soha nem fogom úgy használni.

Van ugyan egy régebbi timeres töltőm, de az a töltőáram és a töltési idő alapján kb. 1800mAh akkuhoz lenne jó, és csak párban tölt. Ha meg veszek jóféle 2500-2600mAh akkukat, akkor kell egy új töltő, és lehetőleg egyesével is tudjon tölteni, mert különben a másikat meg rakosgathatom, és csak össze ne keverjem... 20k felett láttam már ilyet, de igen hosszú távra kell gondolkodni, hogy megérje! Akár meg is érheti havi 2 doboz cigaretta árát, hogy ne kelljen foglalkoznom a dologgal. ;]

[Szerkesztve]

(#540) Mic ACE válasza vili13 (#533) üzenetére

Mic ACE
(fanatikus tag)

Hát ez inkább a te füled döntse el! :) Egyébként őszintén nem tudom, mert nem ismerem annyira az ADPCM-et, de a 32KHz elméletileg jobban vágja a magast, mint a 44KHz-es mp3, bár ott meg ugye a 128kbps szól bele a dolgokba. Szóval nehéz dió ez, ezért döntsön a te füled.

(#541) cherockee válasza vili13 (#528) üzenetére

cherockee
(fanatikus tag)

csak annyit ide hogy a hangkártyába dugj amit akarsz, attol fagy le a géped hogy a pci slotban a kari elmozdul ... mechanikai hiba ... szóval magnoot nyugodtan kötögessetek rá, tény, line in-nek van egy szintje, amit szeret, ergo magnoot nem kéne bömböltetni rájaaa.

amugy wav editorok vannak bőven, látom at audacity-t már ajánlották, meg a nero wave editort....ezutobbi mondjuk :).

amugy talán ma vagy holnap rendelem meg az iaudio 4esem, 1g-st, és majd rittyentek ide egy tesztet...asszem:).

(#542) Prymus X. válasza Dave™ (#1) üzenetére

Prymus X.
(tag)

Hi. Nekem is iAudio 4-esem van és azóta rásem tudok nézni másik mp3 lejátszóra na talán az iAudio 5-re, de az szerintem már túl sokba kerül, bár amit tud azért nem drága.

iAudio 4 :DD:DD:DD:DD:DD:DD:DD:DD:DD:DD:DD:DD:R

Q6600(G0) - 2x2gb(800MHz) OCZ Vista Performance platinum kit - AMD 5770 1GB - Stacker 830, Scythe finomságok

(#543) vili13 válasza Mic ACE (#540) üzenetére

vili13
(őstag)

Az én fülem ugyan nem fogja eldönteni ezt a kérdést, mert worlock az, aki mindenáron G3-mal akar digitalizálni.
Csupán elméletileg érdekelt a dolog, és magam is kb. eddig jutottam. De még abban sem vagyok biztos, hogy a G3-mal tömörített 128kbps mp3 44.1kHz-es vagy az is csak 32? (Nekem is G3 van, de inkább csak hallgatom, még a rádiójáról sem próbáltam felvenni.) Meg aztán az mp3 nagyobb arányban, de értelmesebben tömörít... Beszéd tömörítésére (worlock nyelvlecke kazettái) valószínűleg tökmindegy!

(#544) vili13 válasza cherockee (#541) üzenetére

vili13
(őstag)

''a hangkártyába dugj amit akarsz, attol fagy le a géped hogy a pci slotban a kari elmozdul''

Szerintem is erről lehet szó, de a kártyát vagy az alaplapot ez még kinyírhatja! :(

''tény, line in-nek van egy szintje, amit szeret, ergo magnoot nem kéne bömböltetni rájaaa''

Jó esetben a magnónak is van line out, és akkor meg lehet bömböltetni. :)

''amugy wav editorok vannak bőven''

Nagyon bőven vannak, csak rendkívül ritkán ingyenesek.
Ilyennek pl. csak az Audacity-t találtam. Szvsz. elég használható, de azért az Adobe Audition-t meg sem közelíti! :DDD

[Szerkesztve]

(#545) worlock

worlock
(újonc)

Hello!

Nos igen. Nyelvlecke (beszéd) ide vagy oda, be kellett látnom, hogy a G3 line-in felvételi módja szükségmegoldásként jól jöhet, de ha valamit rendszeresen akarsz hallgatni akkor annak a digitalizálására jobb módszert kell találni. Szóval akár 44.1kHz-es akár 32kHz-es a végső produktum, akkor is szűrni ill. szerkeszteni kell.
De ettől függetlenül nagyon meg vagyok elégedve a készülékkel, sajnálom is, hogy nem volt pénzem az 1 gigás verzióra.
Az elemekkel kapcsolatban annyit tudok hozzáfűzni, hogy nekem a gyári „dúracél” elem 3 hétig bírta, és ugyebár ebbe benne volt a kezdeti ismerkedés a készülékkel stb. Egyébként hétköznap hallgatom átlag 1 órát. Azt legfeljebb megígérhetem, hogy referálok arról, hogy meddig bírja egy 2000 mAH Ansmann aksival. (Még nem próbáltam, most is egy nyuszis :) elem van benn)
Egyébként hétvégén fogom bepróbálni a magnó-hangkari összekötést; persze csak óvatosan…
A progikat megnéztem, az Audacityt kimondottan korrektnek találtam. (Szimpatikusabb, mint a Nero) De lehet, hogy Adobe lesz végül a megoldás.
Még egyszer köszi az építő hozzászólásokért.

(#546) blackmoto válasza worlock (#545) üzenetére

blackmoto
(senior tag)

Ha zajszűrésre kell a wave editor progi, akkor inkább a neroét ajánlanám, mert az audacity-é nem valami jó. Igencsak telerakja elektronikus zajjal az anyagot. Legalábbis nekem így tűnt. A nero meg egész elfogadható, ha eljátszol a szűrés beállításaival. Persze stúdió minőséget nem szabad várni. :U

(#547) yperit

yperit
(újonc)

sziasztok!

Képzeljétek döntöttem és a döntésemet tett követte ergo megvettem az 1gigás iaudio u2-met 3 napja. Nem hiába mindnekinek csak ajánlani tudom eddig minden hibátlanul működik rajta fantasztikus a kis masina. Tökéletes. Azért döntöttem végül emelett nem pedig a g3 mellet 1 mert kisebb 2 mert sokkal jobb érzés fogni és jobb minőségű a burkolata (alumíniumból van a ház fele) és azért nem az 5-öst vette mmert nekem nagyon kényelmetlen volt a két joggal navigálni ez a joystick viszont kiváló.. Köszi azoknak akik segítettek kiválasztani és elmondták mit tud és mit nem hiszen így nem tápláltam hiú reményeket. De a leírtakkal szembenb ez jobb mint itt sokan írják én úgy érzem!!

Viva Iaudio U2 !!!:D:D:D:D:D:D:)):))

,, A mennyországban jó a klíma, de a pokolban több az ismerős!,,

(#548) Tommmmka

Tommmmka
(senior tag)

Lehet h. ez nem ide tartozik de egy próbát megér nekem lenne egy Iaudio 4-em 256-os fekete színben 9 hónap garival tartozékaival!

Ha valakit érdekel akkor írjon!
Adok hozzá 2db tölthető akksit így az ár 20k!

(#549) Tommmmka

Tommmmka
(senior tag)

bocs nem 9 hanem 21 hónap gari van rá

(#550) RAM válasza Mic ACE (#518) üzenetére

RAM
(PH! addikt)

:C

blackmoto, Mic ACE: El tudnátok küldeni a (diktafon) teszet?
Bki más is küldhet a bármelyikről TESZTet !!!

:R

[Szerkesztve]

Csak tisztán

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.