aszittem most is használnom kellett volna valamikor 
de akárhogy néztem az utóbbi HSZ-eim,
nem jöttem rá, hogy mikor lett volna rá alkalmam 
akkor ezek szerint nem erre utaltál
[ Szeretkezve ]
aszittem most is használnom kellett volna valamikor 
de akárhogy néztem az utóbbi HSZ-eim,
nem jöttem rá, hogy mikor lett volna rá alkalmam 
akkor ezek szerint nem erre utaltál
[ Szeretkezve ]

Nem, a korábbi HSz-edre utaltam, amiben a memóriagyengeségre panaszkodsz. 
>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<

az EQ tényleg máshogy van az U+-ban mint a többi iaudio-ban? vmi olyamit olvastam hogy más frekvenciákat lehet állítani vagy miket is állít az ember az EQ-ban
http://flickr.com/photos/gibert

Nem fogok ilyet írni.
Nagggyon vicces... 
ennek milyen szempontból tulajdonítasz jelentőséget?
[ Szeretkezve ]

semmi csak kiváncsi vagyok rá 
egyébként mennyire szép a kijelzője, tudom hogy nem csak ez számít már eldöntöttem hogy ez lesz 
csak még várni kell kicsit egy 10 napot amig lesz rá keret 
EQ-val kapcsolatban: én sosem értettem hogy az EQ-ban mit állítok amikor fel vagy letolok egy csíkot az 5 közül? lehet kicsit hülye kérdés de majd beakarom állítani jól 
adott frekvenciák kiemelését állítod,
pontosabban a kielemés mértékét,
így lesz több magas, közép, mély stb.
de optimális esetben nem kell állítani semmit,
mert alapból jól szól. cx300-al pl sokan leszoktak az EQ állítgatásáról,
vagy legalábbis csak minimális kiemelést használnak (köztük velem)
a kijelzője transzflektív TFT,
láttam már szebbet is, de nagy előnye,
hogy kikapcsolt háttérvilágítás mellett is olvasható marad.
[ Szeretkezve ]

felhívtam infopatikát és sajnos az amcsi gari nem érvényes itthon 

Hmm, ez nem jó hír. Azért köszi az infót.
nemtom van-e valaki, aki ezen meglepődött...
[ Szeretkezve ]

én azért láttam rá némi esélyt, ha az apple megengedheti magának akkor az iaudio is...

nem tudom, olvastátok-e ezt a túlmelegedéses dolgot az i7-ről, de engem eléggé elrémesztett megint a lejátszótól...
[link]
If you leave me, can I come, too?

Ezt már én is olvastam korábban (akkor még nem volt ennyi hsz. benne).
Nekem egyre kevésbé (mondhatjuk egyáltalán nem) alternatíva az i7. Pár hete eladtam az U3-am pont azért, hogy egy nagyobb i7-re vagy U3-ra cseréljem.
Az iAudiophile-t olvasgatva viszont egyre inkább úgy látom, hogy maradok az U3-nál.
Az általad említett melegedés mellett én a tapi vezérlés meghűlyüléséről, valamint bizonyos elektromos zaj jelenlétéről is olvastam. Szóval ez így nem frankó ... 
Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

...ajjaj... 

pedig az 1.15-ös firm-el állítólag ezt a file/folder limitet feljebbvitték, de így... eh... 
If you leave me, can I come, too?
ugyan miért is? az Apple egy óriás,
a Cowon hozzá képest egy apró koreai cég,
aminél még annak is örülhetünk, hogy egyáltalán kapható nálunk.
csak hasonlítsd ösze a két cég múltját és termékpalettáját,
éves nyereségét, stb.
[ Szeretkezve ]
nekem az tetszik, amikor egy i6 tulaj írja,
hogy nála is jelentkezett a hiba.
[ Szeretkezve ]
az optimista énem azt mondja, hoy ezek a dolgok lehet hogy csak az első széria gyermekbetegségei, melyek orvosolhatóak.
persze akkor is ejnye-bejnye.

''...az optimista énem azt mondja...''
Igenám, de itt jön elő az amit bwoay mond. Nevezetesen, hogy a legzavaróbb HW-t is érintő bug már a 6-osban is jelen volt.
Úgy látszik, hogy ez a ''tapi'' vezérlés eddig csak az almásoknak jött össze.
én is aszittem, amíg
[link]
egyébként el nem tudom képzelni, hogyan lehetne ezt fw-esen orvosolni.
ha meg csak hw-es módja van, az régen rossz, akárhogy is nézzük.
(mondjuk az is érdekes lesz, ha az i6 tulajok most fogják kitalálni,
hogy ja, ilyen náluk is volt, pedig szerintem i6-tal kapcsolatban eddig
nemigen hallottunk ilyesmiről.
[ Szeretkezve ]

Szerintem az i6 tulaj valami más problémáról írt, neki szvsz valami hdd baja lehet a leírtak alapján.
Azt több helyen is említették már, hogy az i7 tapigombjai még alacsony érzékenységre állítva is túlérzékenyek kissé, és a tapicsík hajlamos ''beragadni''. De ha az érzékenység amúgy is állítható, akkor fw-esen nyilván lehet valamit javítani rajta, például tovább csökkenteni. Persze ha az a probléma, hogy az érzékenység erősen hőmérsékletfüggő, az kissé bonyolíthatja a megoldást, de valamennyit biztosan így is javítható. Egyébként meg ott a reset gomb... (Úgy emlékszem, az M6 tapicsíkjának érzékenységével is voltak problémák kezdetben, de orvosolták.)
Az viszont önmagában elég elszomorító, hogy a lejátszó gyakorlatilag megköveteli a hold kapcsoló rendszeres használatát, ehhez egyszerűen nem vagyok hozzászokva, de nem is szeretnék. Kezdek kissé túl sok kompromisszumot látni az i7-ben, csak sajnos eddig más jelöltem nem igazán akadt a G3 leváltására. De mindjárt kezdődik az IFA, és talán a Cowon is hoz még valami újdonságot!
ja, igazad lehet, télleg másról beszél.
szerintem az ujjlenyomatot érzékeli amúgy, ami ottmarad, és azt hiszi,
hogy még mindig ott az ember ujja ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szeretkezve ]
a tapivezérlés hülyeségét sztem elvben lehet fw-rel orvosolni, a philips-nek is sikerült a hdd16xx sorozatánál. az elektrózajt és a melegedést pedig gondolom egy 2 centtel többe kerülő alkatrész használatával ki lehet javítani.
jaja. mondjuk én azt nem vágom, hogy ugyanabban a házban
miért melegszik jobban a flash memória, mint a HD 
biztos úgy kiöntötték a helyet li-polimerrel... vagy az akku melegszik ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szeretkezve ]

Szerintem tuti nem a flash melegszik fel, hanem a ''tapipad'' hűlyül be a melegtől. Érdemes lenne írni a srácnak, hogy próbálja meg a HOLD beüzemelése után ''melegíteni'' a lejátszót. Könnyen lehet, hogy akkor elő sem jön a probléma.
nade akkor az i6-nál is be kellett volna hülyülnie, nem?
[ Szeretkezve ]

Szevasztok,
Vettem úgy fél éve a csajomnak egy G3-t, íme egy kis segítség annak aki hezitál:
-egyszerűen kezelhető-átlátható, megbízható, sohasem fagyott le, rádiója remek, felvételek kristálytiszták, kell hozzá egy fejhallgató (neki Sennheiser HD202-je van)
Minősítése: különösen ajánlott.
HAF 932, HD4890VaporX2, GAEX58UD5, i7920 2,66Ghz, CM SilentPro 600 W, X-Fi XtremeGamer, CSX 2 x 2048DDR3, WD Caviar Green 1Tb, TP-LinkWR1043ND, Razer Mantis Control+G1, Samsung 970P
(#4978) ponti_ak válasza Il Dottore (#4977) üzenetére

Szia,
szerintem a rádiója nem remek, maximum elfogadható az FM-vétel minősége (általánosságban véve, a földrajzi viszonyoktól és a rákötött fülestől most tekintsünk el), de a többivel egyetértek, és szvsz a nagy többség is tisztában volt ezekkel eddig is, csak kár, hogy a G3-mast már nem gyártják, és egy jó ideje nem is kapható.
Ha esetleg mégis tudsz valami megbízható beszerzési forrást, akkor ne tartsd vissza, egyébként köszi a (különösen) ajánlást. 
[Szerkesztve]

akinek U3-a van:
nagyon kopik a műanyag, arra vagyok kiváncsi hogy pl a sok zsebbe ki-be csúsztatástól nem fakul-e ki a színe, stb...
de, fakul, viszont nem kopik, max karcolódik,
mint a legtöbb fényes műanyag.
[ Szeretkezve ]

ééértem
a kopik mit jelent a Te szótáradban, mert nekem (jelen esetben) kb ugyanazt mint a fakul 
ezen szerintem nem fogunk összeveszni, de nálam az, hogy valami kopik,
vagy összekarcolódik, az nem teljesen ugyanaz.
ez meg a sok karctól veszti el a fényét. de tényleg mindegy.
[ Szeretkezve ]

szó nincs itt veszekedésről 
szerintem sincs, azért írtam 
[ Szeretkezve ]

Kedves Iaudio tulajok,
Mivel szanaszét van dicsérve, mind a hazai, mind a nemzetközi fórumokon ez a gyártó, a nekem legfontosabb (hangminőségi szempontból), ezért úgy döntöttem, hogy a mostanában vásárlandó mp3 lejátszó ilyen lesz.
Arra lennék kíváncsi, hogy milyen tapasztalatotok eme híres gyártmány megbízhatóságáról (hibásosodás)? Általában is érdekelne, de konkrétan az U3-ast szemeltem ki.
Nagyon valószínűsítem, hogy mindenki elégedet vele, mert sem itt sem külföldön nem nagyon találni ilyet használtan eladó ként (és nem hiszem, hogy azért mert kevesen adott el a gyártó belőle). 
Azt is elárulom, hogy miért kérdem: azt akarom ki deríteni, hogy megéri e nekem az ár 40% a garanciáért.
Kérlek osszátok meg a véleményeteket.
[Szerkesztve]
!!!Légy jó mindhalálig!!!
ha jól értem, a bolti ár 40%-áért meg tudod szerezni garancia nélkül.
vedd meg, pillanatnyilag nem tudnék jobb flash memóriás audio playert mondani.
én eddig csak sw-es (fw-es) meghibásodásról hallottam,
amit service driverrel rendbe lehet rakni,
(illetve itt írta valaki, hogy valahogy betörte a kijelzőjét,
bár ezt talán nem kellene idesorolni)
[ Szeretkezve ]

Igen jól érted, habár nem is egészen pontos a garancia nélkül, hanem amerikai garanciával, azaz ha teljesen be krepál akkor még mindig el lehet küldeni csak tovább tart, és a posta költséggel is számolni kell (egyébként ha jól vettem ki a ponti_ak tapasztalataiból a magyar gari sem tündököl, ha röpke egy hónap volt az akku csere.
A tények:
iaudio U3 4GB
Infopatika/e-digit: 40,900.-ft.
ugyan ez
USA ([link]): 26800.-ft (erre is van 1 év gari, csak egy másik országba)
(szállítás: ismerőssel, de ha postán jönne akkor is csak plusz 4eft lenne)
Amit nem értek (és szerintem ez benne a gusztustalan), hogy még ha a magyar ÁFÁ-t hozzá is adnám a kinti árhoz, akkor is csak 32,200.-ft jön ki. És az is biztos, hogy a kinti eladónak is van árrése. Akkor mi az a plusz 8e ft még (az még 30%!!!)
???
Amugy meg köszönöm a véleményt, nagyon arra hajlok amit javasoltál.
[Szerkesztve]

kicsit félre érthetően fogalmatan ezzel:
(erre is van 1 év gari, csak egy másik országba)
a másik ország természetesen az USA (azaz Magyarországhoz képest másik.. 
kétlem, hogy az európai forgalmazók is ugyanazon az áron szereznék be,
mint az amerikaiak. létezik ugye az 1 dollár = 1 euro trend,
és ha ennek szellemében szállít a Cowon az európai régiónak,
akkor szerintem megoldódott a rejtély.
[ Szeretkezve ]

Szia,
az Infopatikás gari csak nyáron nem ''tündököl'', és előre szóltak, hogy minimum 3 hét lesz, plusz az X5-öst nem gyártják már, mert régi típus, és az alkatrészellátásról, akku-utánpótlásról nem tehetnek. Szóval nem rossz a magyar gari, sőt, nagyonis korrektek szerintem.
Másrészt szerintem is ''megéri'' kintről hozatrni, de szvsz a garit felejtsd el, ha kintről hozatsz valami, én legalábbis úgy számolnék, mintha nem lenne. Más kérdés hogy elromlani/elrontani nem is nagyon lehet ezeken a lejátszókon semmit (max ha összetöröd, vízbe ejted, stb..), az iAudio-k meghibásodási aránya pedig minimális, legalábbis nem sok hardveres panasszal találkoztunk az évek során itt (i4, i5, U/G2/3-mal kapcsolatban), maximum firmware-frissítési gondokkal, vagy 1-2 kisebb-nagyobb bug-gal.
Akkor mi az a plusz 8e ft még?
Szvsz az a hazai árrés (ami annyira gusztustalan, amennyire akarják, ha nem tetszik, nem kötelező elfogadni, hozasd be magad, ahogy írod is, de tudod, hogy mindent annyiért adnak, amennyiért van rá vevő), plusz még inkább az Artijsuj (jog)díj (vagy mia a neve annak a sarcnak), amit elvileg minden nagy(obb) méretű mp3-lejátszó(s) kütyüre meg kell(ene) fizetni... olyasmi, mint az írható CD-k ''adója''.. keress rá guglival.

Villágos és érthető válaszok, mind kettőtők részéröl. Köszönöm, valószinűleg el is fogadom. Csak ne kéne annyit (legalább 1-2 hete) várni rá a rendeléstő kezdve. 
/off
Mondjuk a hozzá (már előbb megrendelt) fülest is postán küldik.
Nem tudom, hogy ismeritek e (EQUATION Rp-21), de ha hiszitek ha nem u.a. tudja mint egy 50e ft-os Senn (hd600/650), csak 20e ért.
Pont azért lesz iaudio mert állitolag ö tüdja ezeket a nagyobb füleseket (amp. nélkül) is jól meghajtani.![[kép] [kép]](http://www.equationaudio.com/images/RP-21-cropped-200.jpg)
[link]
forum (ha valakit érdekelnek a vélemények):
[link]
Hiába sokat kell reklámra költeni = Sennheiser
úgyan az a történet mint az ipoddal (nem a legjobb, de sokakkal el hitetik hogy igen).
[Szerkesztve]
''Pont azért lesz iaudio mert állitolag
ö tüdja ezeket a nagyobb füleseket (amp. nélkül) is jól meghajtani.''
hát az U3-al kapcsolatban ebben nem lennék olyan biztos.
az egy dolog, hogy papíron 30 mW, de ha a (szintén papíron) 20 mW-os
X5, meg a 18 mW-os iRiver iFP-999 is nyilvánvalóan hangosabb,
akkor az minimum gyanús
[ Szeretkezve ]

Én is azért vettem iriver t10-et, mert zavart, hogy a g3 32-es hangerő felett torzított. Pici fülessel a g3-nál nem kell feltétlenül 32-ig tekerni (persze ez a zeneanyagtól függ), de fejhallgatónál már hiányzott a kakaó. Az iriver fejhallgató esetén max hangerőnél sem torzít (max egy picit), pedig bömböl a zene ezerrel. Szerintem a g3 picit tisztábban szól, az iriver viszont hangosabb, kinek melyik a fontosabb. G3 13mW, t10 15mW, a két kimenőt tényleg fölösleges összehasonlítani.

Akkor most jól feldobtátok a labdát.
6 napi kutató munkámat döntöttétek két hozzá szólással romokba 
Akkor mit vegyek???
Fontos a hangminőség (nem hiába az előbbi fejhallgató)
Fontos a hangerő (utcán)
Kérlek, hogy világosítsatok fel. Én ki próbáltam egy U3-at és valóban magas hangerőnél torzított, amit az infópatikás eladó (Szondi u.) azzal hülyitett, hogy a fülhallgatóm nem bírja az erőt 
Pedig akkor is véletlenül egy sennheiser volt rajtam (PMX-40), mondtam is magamba, biztos gagyi és az U3 pedig törpe erőmű. A jelenlegi 2-3 éves EZ-AV EMP-500 meg simán viszi és maxon sem torzít.
Szóval mit vegyek?? Szempontok: 
1.min 4GB: (útálom a kompromisszumot és ha kevés zenéből tudok útközben válogatni, akkor gyorsan megunom.)
2.Jó aksi: A nagy füles gyorsabban szívja (de azért nem szükséges 60 óra lásd: I7)
3.Sport és autó: Tekerek vele és pont ezért tartók a merevlemezesektől (hogy a rázkódás nem tesz neki jót). Meg hát pl. D2-es (érintő) vezérléssel nehezen boldogulnék vezetés/tekerés közben, gondolom.
4..ogg alap.
És végül, mint írtam, hang minőség és hangerő (ebben a sorrendben).
Mi a jelenleg kapható (lehet külföldön is) ami nekem tökéletes. Az i7-el is szemezgettem, de szerintem elkapkodva adta ki, fórumon mindenki arra panaszkodik, hogy van egy alapból sistergése, ha ép nem megy a zene. Én tudom, hogy az ilyen nuansszok az őrületbe kergetnek, pedig a 8gb igen csábító. Továbbá senki nem erősitette vagy cáfolta eddig, hogy jobb lenne a hangja, mint az U3-as é. Így hát valószinüsithető, hogy ugyan az. Feltéve ha az alábbi igaz
U3=F2=d2 ebben a szempontban.
Ha az Iriver a jobb nekem akkor azt veszek (hogy minek hívják az nekem mindegy, meg az is hogy hogy néz ki, ezt abbol is el hihetitek, hogy a fenti fejhalgatóval fogok tekerni
, fura látván lesz).
/wienattwo
A zene anyag: Rap/R&B/Hip-Hop, magyarul nagyon szeretem a mélyeket és a kakaót is
[Szerkesztve]
mint mondtam, én nem tudnék mást, jobbat javasolni.
sportolni valóban kizárt a merevlemez, nem azért, mert nem bírja a rázkódást
(azt marhára bírja), hanem a méret és a súly miatt, plusz az üzemidő is gyengébb.
én kezdetektől fogva mondom, hogy az a 30 mw valójában közel sem annyi,
de ebben még senki nem állt mellém, pedig szerintem tök igazam van.
azt nem tudom, hogy mennyire torzít az U3 nagy hangerő mellett,
mert cx300-al a maximum teljesítmény fele is elég,
fejhallgatóval meg nemigen próbáltam még.
iRivert jó szívvel azért sem ajánlanék, mert az újabb lejátszóik
látványosan visszaesést képviselnek a korábbi típusokhoz képest,
ráadásul nem is nyújtanak annyit, mint az iAudiok.
szerintem annyit kell tenned, hogy a kiválasztott fejhallgatóval
beslattyogsz a Korner Audioba, és kipróbálod azzal.
Egyébként sem az számít, hogy max hangerőn torzít-e,
hanem az, hogy a szükséges hangerőn képes-e jól szólni 
[ Szeretkezve ]

ezt még nem is hallottam hogy torzít magas hangerőn az U3...
én egy sennheiser mx 450-el és egy hd 202-essel használnám, egyszer kipróbáltam egy mx 250essel a kornerbe, és hát az ideális hangerő az olyan 33 körül volt, a 30 mW tényleg nem érődött...
egyébként hol érdemesebb venni, a korner audioba vagy az edigitalba?

Mivel úgyan annyi, én az e-digitált javasolnám.
Az a tapasztalatom, hogy mindig a nagyobb céget kell választani, mivel ott mindig egyszerübb a garaanciás csere (azaz kevésbé szaroznak).
Pl. Media/fukar/edigit be mind vissza viheted 3 napon belül valami hülye kifogással, hogy nem jó és levásárolhatod, vagy még sok esetben a pént is vissza adják.
A kisseb (magyarosabb) boltkban, visszont jobban rá néznek a körmödre és nem szivesen adnak vissza pénzt, többet szöröznek.
Nagy esély van arra, ha elromlik (garancia időn belül) akkor az edigit kapásbol ki cseréli (egy újra), mig a patika javitani akraja majd (idő).

Egyébként nem te írtad, hogy külföldről hozatsz be, haverra?
Mi lehet az esélye annak, hogy elromoljon 1:10? 1:30? 1:50? 1:100?
Egyszóval jóval nagyobb annak az esélye, hogy nem romlik el, mint annak, hogy elromlik.
Legalább is ez volt a sejtésem és fentebb láthatod, hogy tanultabb kollégáink is ezt igazolják.
A garancia hiánya szerintem csak eladásnál lesz szempont, de akkor meg az a 30-40% ár előny jól fog jönni. Ilyen drága kütyüket nem viszik mint a cukrot. Nézd csak meg ponti_ak milyen régóta hirdeti az övét. Vagy van már jó ideje egy 1 hónapos D2-s is hirdetve.
[Szerkesztve]

erre a garancia dologra: ha jól tudom akkor minden esetben a kornerbe kell visszavinni mert az az infopatika boltja, és ők a forgalmazók mo.-n de lehet hogy hülyeség amit írok, javítson ki vki iaudio tulaj
egyébként nem külföldről hozatok be, habár lett volna rá lehetőségem, de inkább a gari mellett döntöttem, nekem fontos