Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#4751) bwoay válasza ponti_ak (#4750) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nemtom, nem ismerem személyesen az illetőt.
de szerintem ez minket nem is érdekel.
ha valaki mára nehezen beszerezhetővé vált 2 GB-os G3-at keres,
akkor egy újabb lehetőség, ennyi.

[ Szeretkezve ]

(#4752) rumos14 válasza bwoay (#4747) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ja én is láttam, gondoltam hogy belinkelem, de aztán mégsem. valami közbejöhetetett :) az ilyenek lassan tényleg kincsnek, ritkaságnak fognak számítani és a fanatikusok az U3 áránál többet is ki fognak fizetni érte :)

(#4753) 3nigma

3nigma
(újonc)

Sziasztok!

Pixmania-n kapható az i7-es két méretben [link]
Nem vagyok oda az ilyen helyekért (külföldi webshop).A garanciát érvényesíteni egyszerűen lehetetlen.
Ennek ellenére ha valaki bízik a kütyüben és elsők között szeretne egyet...itt az alkalom! :)

--Amiért írok--
U3-as vagy F2-es lejátszót szeretnék.Tudom majdnem ugyanaz a kettő, de mégis melyiket?
Cd-s iRiverem volt eddig,igazából mindkettőre ráállna az ujjam: a joystickra és a gombokra is, csak megszokás kérdése.
Ami döntene az az akksi kapacitása, de itt sincs számottevő különbség. VALÓJÁBAN MENNYI AZ A 20-22 ÓRA? A gyárban mindig túloznak, de érdekelne kinek menniyt bír.

Köszönöm, ha valaki válaszol :R

...amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra...

(#4754) bwoay válasza 3nigma (#4753) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''Típus: Walkman MP3 magas technológia - Megadja a digitális lejátszó fő funkcióit.''

visítva röhögök

[ Szeretkezve ]

(#4755) ponti_ak válasza 3nigma (#4753) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Szerintem U3. Akku teszt itt: [link]

A PiXmániát ne is említsük inkább... Pár hét, és lesz a 'patikában is, szerintem. Persze ha valaki nagyon türelmetlen...

@bwoay: :D

[Szerkesztve]

(#4756) rumos14 válasza 3nigma (#4753) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a brutális üzemidőn felül én csak a hátrányokat látom az i7-ben az U3-hoz képest.
amúgy az senkinek sem tűnt fel, hogy az iAudio az i7-ből csendben kivette az usb host funkciót? egyik teszt sem említi.

(#4757) bwoay válasza rumos14 (#4756) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

keblemre, cimbora :D

[ Szeretkezve ]

(#4758) 3nigma válasza ponti_ak (#4755) üzenetére

3nigma
(újonc)

Köszi a helpet ponti_ak. Tetszik a dolog, de még gondolkodom rajta.

...amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra...

(#4759) ponti_ak válasza bwoay (#4757) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Jóvanmá', attól még hogy butább, és sutább is lett*, még új, és szépen csillog... :)) (az a ciki hogy, még így is alázza a konkurenciát.. :U)
Mindegy, ezt nektek felesleges is mondanom... deviszont:

Figyeldoda, Infopatikás nyereményjáték! [link] :C

[Szerkesztve]

(#4760) vili13 válasza rumos14 (#4756) üzenetére

vili13
(őstag)

''a brutális üzemidőn felül én csak a hátrányokat látom az i7-ben az U3-hoz képest.''

Az i7 hátrányai rögtön igen előnyös színben tűnnek fel, ahogy az U3-ból kifogy a szufla, meg letörik róla a joystick. No meg az U3-on kénytelen az ember csökevényes max 4GB helyen szorongani. :)

''senkinek sem tűnt fel, hogy az iAudio az i7-ből csendben kivette az usb host funkciót?''

Én is olvastam hogy jelenleg nincs benne, de egy fw frissítés során bármikor újra előkerülhet!

(#4761) vili13 válasza ponti_ak (#4755) üzenetére

vili13
(őstag)

Én arra lennék kíváncsi, mikorra várható a 16GB-os i7 a patikába... (Persze azon még gondolkodom egy kicsit, hogy lehet kihasználni a 16GB-ot a jelenlegi 2000 file / 200 folder limit mellett... :( )

(#4762) ponti_ak válasza vili13 (#4761) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

16-os nem biztos hogy lesz, de ha igen, akkor is valamikor vége előtt, szvsz, pont a file-limit miatt.. egyébként jó minőségű (nagy méretű) lossless anyaggal ''hamar'' megtelik így is...

(#4763) ponti_ak válasza ponti_ak (#4762) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

... mármint év végéig talán kijönnek vele.. ha egyáltalán...

(#4764) vili13 válasza ponti_ak (#4762) üzenetére

vili13
(őstag)

Engem felpiszkáltak annyira a 16GB-tal, hogy nem érem be kisebbel. Nehogy már csak akkora memóriája legyen, mint valami szutyok nano-nak! Ha csak karácsonyra vagy húsvétra jön ki, az se baj, úgyis össze kell még kotornom hozzá valahonnan azt a nagy rakás pénzt amibe kerülni fog... Addig meg továbbra is teljesen jól megleszek a G3-mal is, ha meg nem pusztul idő közben.

Azt meg értem, hogy lossless anyaggal könnyen telerakható, de jobban szeretem ha ez csak opcionális. Viszont lejátszóra még pl teljesen jó ogg q4 esetén lehet, hogy félig se tudom tölteni, akkor meg feleslegesen fizettem ki a 8 és 16GB közti különbözetet, de legalábbis jóval kisebb a második 8GB használati értéke. De időközben feljebb is kúszhat még a file limit, mint anno a G3-nál, vagy lehet olyan kicsi az árkülönbség, hogy mégis megérje a nagyobb.

(#4765) SzGee válasza vili13 (#4760) üzenetére

SzGee
(kvázi-tag)

én úgy tudom, hogy van benne host funkció, legalábbis eszerint a manual szerint

[link]

7.oldal BTW

If you leave me, can I come, too?

(#4766) vili13 válasza SzGee (#4765) üzenetére

vili13
(őstag)

A manual szerint :C
Aztán ha megveszed és bekapcsolod, nem fogod megtalálni rajta az ott említett menüpontot... ([link])

[Szerkesztve]

(#4767) SzGee válasza vili13 (#4766) üzenetére

SzGee
(kvázi-tag)

holy s...t :)
na erre nem gondoltam... hm ez azért elég cink...

If you leave me, can I come, too?

(#4768) rumos14 válasza SzGee (#4767) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az is elég árulkodó, hogy host kábelt sem adnak hozzá.

(#4769) ponti_ak

ponti_ak
(PH! addikt)

iAudio7 a Cowonglobal.com-on is, végre... ihol, la: [link]
A 16Gb sehol nincs feltüntetve, se USB host (ez mondjuk eddig sem volt, sehol sem)...

...de azért a marketing sem tétlenkedik:
60 hs plyback (ez ok), 4/8Gb (..ez is..), Intuitive UI, Swing touch (..intuitive...hmm.. :U), and alert beeps.. .bla-bla... ééés:
''You would never have to take your player out of your pocket to skip to a next song''
Ehh. Igaz, hogy az új fw-rel [a Mode és a Vol+/- gombok re-map-elésével] a számléptetés is megy zsebben, de könyörgöm: miért nincs FOLDER SKIP?! Bahhh!

MOD: ez az EQ-Filter eléggé érdekes. Nem tűnik olyan nagy számnak, pláne hogy 1-2 hét után biztos leszoknék a csezstetéséről, aztán maradna megintcsak a FLAT EQ, filter ide vagy oda.., de azért legalább elmondhatják hogy ilyet is tettek bele.

...viszont kezdek elcsábulni megint amúgy, affene a marketing-dumájukat! Nincs mese, ponti_ak, ki kell próbálni most már, irány a 'patika..! :D

[Szerkesztve]

(#4770) bwoay válasza ponti_ak (#4769) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''a Mode és a Vol+/- gombok re-map-elésével
a számléptetés is megy zsebben''

is? meg még mi? a hangerő-léptetés? muhhahaha
5 irányú joystick, hello Dolly...
Anélkül kell is a beep alert, mert nincs nyomáspont,
nincs tapintható visszajelzés.
Olyan ez, mint az első szériás színeskijelzős telefonok:
többet bukunk rajta, mint amennyit nyerünk.
Itt egyetlen előny, hogy valszeg sokkal könnyebb a számok,
albumok között végiggörgetni, mint joyjal.
De akkor is azt mondom, hogy analog joystick kellene,
mert még mindig kibaszott jó muri nadrágzseben keresztül nyomkodni
mind az U3-at, mind az X5-öt.

amúgy nagyon jól néz ki, az i6 sosem tetszett,
ez meg kimondottan pofás, csupán az eltérő színvilág miatt.
de akkor is csak az U3/F2 fw-t reszelgették.
az EQ filter meg a gyári füldugóhoz kell ;]

[Szerkesztve]

[ Szeretkezve ]

(#4771) vili13 válasza ponti_ak (#4769) üzenetére

vili13
(őstag)

''A 16Gb sehol nincs feltüntetve''

Ha a cowonamerica.com-on feltüntették, nem hiszem hogy szívesen égnének akkorát pont az ipodok földjén, hogy nem hozzák ki még az idén. De ha tényleg nem lesz, akkor szégyelljék magukat, és nem is fogok i7-et venni!

Az eq-filter akár jónak is bizonyulhat. Lehet, hogy én is maradnék inkább a flat eq mellett, de akár beválhat a mach3bass helyett is.

(#4772) vili13 válasza bwoay (#4770) üzenetére

vili13
(őstag)

''analog joystick kellene, mert még mindig kibaszott jó muri nadrágzseben keresztül nyomkodni mind az U3-at, mind az X5-öt''

Hol van az U3-on vagy X5-ön analóg joystick?!

(#4773) bwoay válasza vili13 (#4772) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

sehol. miért?

[ Szeretkezve ]

(#4774) vili13 válasza bwoay (#4773) üzenetére

vili13
(őstag)

Mert nem értettem, hogy jön az analóg joy ezekhez a kapcsolós joy-utánzattal szerelt lejátszókhoz. Meg hogy mitől lenne jobb, ha analóg. (Persze úgy a különböző döntési szögekhez is lehetne más-más funkciót társítani, de nem lenne sokkal intuitívabb az imp550 kezelésénél...)

(#4775) bwoay válasza vili13 (#4774) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ja, igazad van, félreérthető volt amit írtam,
de ugye pontinak szólt, neki meg már taglaltam,
hogy szerintem az analóg joystick lenne a legjobb megoldás.
persze nem az lesz, hanem valami taperolós okosság,
de analóg joyjal meg lehetne oldani a különböző sebességű görgetést is.

[ Szeretkezve ]

(#4776) vili13 válasza bwoay (#4775) üzenetére

vili13
(őstag)

Én az analog joy-t továbbra is meghagynám inkább a nintendo(-utánzat)-őrülteknek, görgetésre meg jobb lenne pl. egy görgő, olyan gumis mint az egereken.
Szvsz a tapizós kezelés nem annyira gáz, amíg nem a kijelzőt kell tapizni, mint a D2-n. De még jobban tetszene a mozgásérzékelős-pofozós kezelés, mint pl. a Nokia 5500 Sport telefon lejátszóján.

(#4777) bwoay válasza vili13 (#4776) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nintendo utánzat őrültek? :F

[ Szeretkezve ]

(#4778) ponti_ak válasza bwoay (#4770) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

is: felsoroltam, hogy mit írtak, arra vonatkozott az ''is'' (nem azért kötőszó, mert bele kell kötni.. :P ) És továbbra is mindannyian tudjuk, hogy a Swing-touch sux a joy-hoz képest.

Ja, nekem is bejön külsőre, bár azt írták pár helyen, hogy vastag. 19 mm nem kevés, az tény. A sizeeasy-n csináltam is egy összehasonlítást a múltkor, de nem akar bejönni most.. azért próbáljátok ki, hátha.. [link]

vili: szerintem a 16-osban valszeg tényleg csak húsvétkor lesz értelme gondolkodni, ha ki is jön, nagyon sokba fog kerülni (kint is, itthon meg pláne..)

[Szerkesztve]

(#4779) vili13 válasza bwoay (#4777) üzenetére

vili13
(őstag)

te jössz folyton azzal a psp nevű nintendo-utánzattal... :)

(#4780) bwoay válasza ponti_ak (#4778) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

na én meg arra utaltam, amit te írtál korábban,
hogy ugyan a számléptetést átállíthatod a hangerő gombokra,
de akkor meg ugye a hangerő-szabályzást bukod el.
szóval nem is-is, hanem vagy-vagy, capisci?

[ Szeretkezve ]

(#4781) ponti_ak válasza bwoay (#4780) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Capischi. Ezért írtam, hogy a ''Menu'' gonb is állítható.. És akkor lesz egy Skip track (=Menu), valamint megmarad a Vol+/- is. Comprende? :))

vili, Te meg ne hergeld már, légyszi, a Nintendo-ra harap... :D

[Szerkesztve]

(#4782) bwoay válasza vili13 (#4779) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ja, de mondjuk olyan analóg joyt, ami a PSP-n van,
még a PSP-re sem szeretnék :D
de szerintem jó ötlet lenne. ha röviden megdöntöd, akkor léptet,
ha hosszan döntve tartod, akkor pörget, ahogy eddig,
de a pörgetés sebessége a dőlésszögtől függene,
ezáltal lehetne lassan, meg kurvagyorsan keresni.
ez a nagy ötletem.
sőt, én még a ''hold''ot is a joyra raknám,
egyszerűen hosszabb úton lehetne benyomni,
félúton végezné a dolgát, teljesen benyomva meg ''hold'',
úgy is marad, és egy újabb teljes lenyomásra meg kiugrana.
(fényképezőgépek exponáló-gombjának mintájára)

[ Szeretkezve ]

(#4783) bwoay válasza ponti_ak (#4781) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

gonb, te ökör :)) Blut orange smutz, jetzt! :D

nahogymivan most akkor? a menüvel lehet skippelni? de csak előre?
hát nem capisci!

[ Szeretkezve ]

(#4784) ponti_ak válasza bwoay (#4782) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Giroszkópokkal raknád tele, vagy mi? Frankó ötlet, és majd kézenállsz, ha a zsebedben lesz a player, és pörgetni akarsz egy számot (kurvagyorsan)?! :)

Akkor már inkább lehetne hozzá valami egyszerű remote control, mint a Meizu E5-nél. De az X5/D2/i7-féle Pwr/Hold switch pl engem (is) idegesít, nem igazán tetszik... egy rendes DAP-ra elég lenne 4 tapintható gomb, és egy jó UI-vel mindent tudnia kellene, minden helyzetben (mint a régebbi iRiverek). Sima klikk, ''dupla-klikk'', hosszú nyomva tartás, és máris van 12 funkció. Slussz-passz.

Szvsz igen, a Menu lehet a skip-track az új fw-ben, de az csak a koreai oldalon van leírogatva.. a babelfish meg nem tud belemenni a pdf-be... szopó... (ÉSS! Bocs, de a koreaim kicsit megkopott, miótta nem használom aktívan ... kb. vietnam óta..)

Vrapó.

[Szerkesztve]

(#4785) vili13 válasza ponti_ak (#4778) üzenetére

vili13
(őstag)

Én nem azért gondolkodom a 16-osban, mert van értelme akár húsvét előtt vagy után, hanem annak ellenére, hogy - pl. az aktuális file limit miatt - nem sok értelmét látom.
Lehet, hogy sokba fog kerülni, de már a 8-as se olcsó, a pixmania-n most 62k. Meg is ütne a guta, ha megvenném, és másnap kijönne a 16-os nem sokkal drágábban, modjuk 75k körül. (Remélem nem a memória méretével lineárisan vagy még nagyobb mértékben növelik az árat, mert akkor a 16-os már bőven 90k fölé mehetne, ami már több, mint amit hajlandó lennék kiadni érte.)
Na és továbbra is reménykedem, hátha a 16-os előtt kihoznak még egy új ceruzaelemes lejátszót is... :)

(#4786) ponti_ak válasza vili13 (#4785) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

A file-limitet megoldják, szvsz, mert muszáj lesz. Gb/Ft nem lehet lineáris, eddig se volt, nem sem kell aggódni*. (Grafit :D)Ceruzaelemes player..? Hát igen, jó lenne (a remény hal meg utoljára, ugye).

* Tipp-eket kérek, szerintetek mennyi lesz a 4-8-16 Gb-os iAudio7-es bevezető ára az Infopatikánál?!

Szerintem:
4Gb - 58.900Ft
8Gb - 68.900Ft
16Gb - 84.900Ft (ha kijön..) Nos..? :)

[Szerkesztve]

(#4787) ponti_ak válasza bwoay (#4783) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Pahancsolj, kéhlek:
* Hall tu mode hour button fabrication function
- When it sets/the general/user just button/the hall tu it selects the condition set menu, it will be able to set +- button functions.

(#4788) vili13 válasza ponti_ak (#4786) üzenetére

vili13
(őstag)

A file limitről egyébként annyit, hogy a D2-ben 5000, a kevesebb memóriához... (De annak valószínűleg a processzora is gyorsabb a filmek miatt, vagyis bírja.)

Az árak kapcsán meg jobban örülnék, ha a patika árai nem haladnák meg a pixmania árait a szerinted való mértékben. Sőt, inkább alatta lehetnének valamivel... :) Mondjuk így valahogy: 4GB - 44900, 8GB - 59900, 16GB - 74900... Nem jobban nézne ki?

A linearitásról viszont annyit, hogy pl. a G3-nál első időkben kb. dupla áron mérték a második GB-ot, +20k körül. Remélem az i7-nél pont ellenkezőleg alakul...

(#4789) ponti_ak

ponti_ak
(PH! addikt)

Hoppá, a sokszínű D2.. koreában ilyen is van, még nem is láttam ilyen színben, de szerintem nagyon szépek.. almazöld: [link] ..és (lilás) rózsaszín: [link]

Az összes szín együtt: [kép]

(#4790) vili13 válasza ponti_ak (#4789) üzenetére

vili13
(őstag)

Majd ha lesz matt fekete titán burkolattal, és többrétegű edzett üveggel a kijelző előtt, talán elgondolkodom rajta. Ezekkel a színesekkel meg járjanak a gyerekek az óvodába.

(#4791) bwoay válasza ponti_ak (#4784) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

na, a Nintendózós nem érti. az analóg joy az ilyen,
az intenzitás is számít. nem a dőlésszög a lényeg,
hanem az, hogy mennyire nyomod oldalra.
autós játékokra gondolj: kicsit nyomod, finoman kanyarodik,
ökör módra nyomod, izomból kanyarodik.
a digitálisnál meg csak két fázis van: léptet, nem léptet,
pörget, nem pörget.

giroszkóp... ahhoz agy kellene, hüjegyerekem! :D

a remote nem rossz, én régen ragaszkodtam hozzá,
de kell rá 3-5-ös jack aljzat, amitől nehéz lesz.
meg már szerencsére leszoktam róla, sok volt a kábel az iRivernél is,
meg (!) a távirányító LCD-jének volt egy bizonyos zaja,
és ezt mondjuk az X5-nél is olvastam, not kool!

[ Szeretkezve ]

(#4792) ponti_ak válasza vili13 (#4788) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

De, én is örülnék annak, ha nem szállnának el az árakkal.. :) Emlékszem, azért lett 1gigás G3-masom majd' 2 éve... (45k-ért, 3k kedvezménnyel.. a 2gigás bőven 60 felett volt..)

bwoay: Köszi az analóg joy definiálását, megyek is nintendózni.
Egyébként meg: hiriggel alapba, művészek.. :P :D

D2: váá, ezek Koreában DMB-s TV-vevővel adják.. ezt ti tudtátok? Én nem.. :U

[Szerkesztve]

(#4793) vili13 válasza bwoay (#4791) üzenetére

vili13
(őstag)

Na jó, legyen analóg joy, de akkor force feedback is kell! :D

(#4794) vili13 válasza ponti_ak (#4792) üzenetére

vili13
(őstag)

Meg kell várni, amíg pl. az edigital is árulni fogja - az általában olcsóbb valamivel - , aztán mehet az árgarancia. :)

D2+DMB: na persze, koreában van olyan. Itt egyelőre a DVB-T vevővel se sokra mennél.

(#4795) Syron

Syron
(kvázi-tag)

Az oled-et is kihagyták az i7-ből :F .

{Prémium minőségű, szemenként válogatott, őrölt fűszerpaprika(Kalocsai) kapható. Budapesten is átvehető némi átfutási idővel.}

(#4796) pityulee™ válasza ponti_ak (#4789) üzenetére

pityulee™
(tag)

ha már színes d2-kről van szó: [link] és mindegyik típusból van 3 szín
nekem most talán type d grey jön be legjobban

ELADÓ MP3 játékosok: iRiver: 2xT10 (FM) 1GB, H10 6GB COLOR, PMP-120, X20 8GB; Samsung: YP-53Z FM 1GB. Ha érdekel, küldj privit!

(#4797) ponti_ak válasza pityulee™ (#4796) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Hmm, igen, a jetmall-on láttam ilyen matricákat én is... :)

Syron: valóban, de nem baj az, sőt, szvsz jobb is..

(#4798) bwoay válasza Syron (#4795) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nagyon jól tették, gondolom az U3-éhoz hasonló,
(szvsz) transzflektív TFT-t kapott, ami napfényben is olvasható.

meg legalább oszlatja egy kicsit a legendát
az OLED drámaian alacsony fogyasztásáról ;]

[ Szeretkezve ]

(#4799) rumos14

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mi az az EQ filter? eszik vagy isszák?
ponti, neked meg má szóltam, hogy ne csábulj el.
naccerű, hogy a +/- gombokkal lehet számot léptetni, de akkor mivel állítok hangerőt? ja látom, ponti már megoldotta, de akkor meg számot hátra ugrani/ hátra tekerni nem tudok. nem lesz ez így jó.
amúgy tényleg vmi mozgásérzékelő kéne, mint a sandisk shaker-be. nyusziugrás előreteker, törpejárás hangerőt növel, indiánszökdelés albumot vált.

(#4800) bwoay válasza rumos14 (#4799) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

EQ filter (bár ott van a linken):
nem csak adott frekvenciákat tudsz kiemelni,
hanem teljes freki tartományokat is akár.
te állítod be a sávszélességet, amire hat a kiemelés.

a Sandisk shaker ezek szerint télleg tud albumot léptetni? :DDD

[ Szeretkezve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.