Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#451) bwoay válasza blackmoto (#450) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

rendben, szívesen felvilágosítalak:
az ogg vorbis tömörítési algoritmusa eleve képtelen konstans bitrátával tömöríteni,
ami ugye nem hátrány, mivel gyakorlatilag csak hátránya van a vbr-hez képest.
ellenben bizonyos szituációkban szükség lehet arra, hogy a bitráta előre megadott intervallumok között maradjon (pl, ha egy player csak adott korlátok között képes lejátszani). Emiatt utólag ''került beépítésre'' az a feature, hogy az algoritmus igyekszik a megadott bitráta közelében maradni. Ettől függetlenül soha a büdös életben nem lesz a file-ból CBR .ogg, próbáld csak ki egész nyugodtan.

egyébként nem tudom, hogy te mit olvastál,
de én egy pillanatra sem vontam kétségbe,
hogy átlagember nem veszi észre a különbséget.
Csupán arról beszéltem, hogyha jó a hallásod,
akkor meg fogod tudni különböztetni a kettőt egymástól.

Figyelembe vehetjük, hogy utcán hallgatod, de te ezt nem említetted az előző HSZ-edben, én meg magamból indultam ki, mivel a lejátszóimat gyakran hallgatom erősítőre kötve otthon, vagy a munkahelyemen.

''Én csak nagyon kevés számnál hallok különbséget a 128 és a 192 kbps-es mp3 között.''

na és? itt szó nem volt arról, hogy kinek milyen bitrátát kell használnia.
ha neked megfelel a 128, akkor használd azt, nekem ezzel semmi problémám,
úgyhogy te valamit nagyon félreérthettél.
a sajátkezüleg tömörített mp3-ban pont az a szép, hogy mindenki a saját igénye szerint választhatja meg a bitrátát. nekem a 128 szar, hallom, ahogy ledarálja a magas frekvenciákat, és sokat veszít a dinamikából, úgyhogy én 192-t használok, de inkább fölé megyek (meg amúgy is a VBR-t favorizálom).
persze, veszteséges kódolás, sosem lesz az eredeti, de nem is az a cél,
hogy az legyen, hanem az, hogy TE annak halld.
szóval amennyiben egy bizonyos bitráta felett (ami nyilván egyénenként változik)
az ember már nem képes megkülönböztetni egy audio CD hangzásától,
akkor mi jelentősége van annak, hogy egy spektrumanalizátor még mindig óriási eltéréseket mutat? az égvilágon semmi.

[ Szeretkezve ]

(#452) blackmoto válasza bwoay (#451) üzenetére

blackmoto
(senior tag)

Köszike a részletes magyarázatot.
Csak azt nem értem, hogy ezt az ahead emberkéi mért nem tudták akkor másképp jelölni. Közben kipróbáltam az audiograbber ogg-jét, és abban tényleg az van amit írsz. Nincs konstans. :R

Bocs, ha másként hangzott a hsz többi része. Én értem miről beszélsz, de nekem van sajna olyan cd-m is (eredeti, boltból! igaz magyar gyártmány... :U) aminek elég satnya a hangminősége, szóval ez erősen cd függő is.

Megmondom hol van a kutya elesve. Pont az érzékeny fülem miatt szeretem ha van egy cuccon ekvalizer. Ugyanis én nem favorizálom a magas hangokat. Legalábbis inkább hagyom 0 dB-en vagy a körül, és csak az igazán mélyeket emelem ki, meg a 4 kHz környékét eg kicsit elnyomom. Így enm hallható igazi különbség. Normál eq-val persze rögtön kijön a hiányosság, szóval igazad van a veszteséget illetően.
Remélem nincs harag. :)

(#453) bwoay válasza blackmoto (#452) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

hát gondolom az Aheadnél nem sokat foglalkoztak ezzel,
elvégre nem ez a Nero fő funkciója.
különben ez a CBR jelölés a vorbisnál valszeg ilyen ''egyezményes'' dolog,
szóval az egyszerűség kedvéért hajlamosak így hívni,
de jó tudni, hogy ez mégsem az.
megnéztem, az OggdropXPd-nél is van CBR kapcsoló,
annyi különbséggel,
hogy ők a ''nominális bitráta'' kifejezéssel utalnak a turpisságra :)
illetve berkatak egy figyelmeztetést, miszerint az ilyen beállítás nem ajánlott.

ami az EQ-t illeti, én nem nagyon használom, sőt...
mint az Adam is megjegyezte az iFP-9xx/G3 tesztjében,
az iRiver alapból is szépen szól, ha meg az eredeti CD
(vagy a kétes forrásból származó mp3) minősége rossz,
akkor elkönyvelem, hogy szarból úgysem lehet várat építeni.

amúgy nemtom,
hogy a Nero meg az Audiograbber milyet vorbis encoder használ,
de ajánlom az eredeti oggenc-et (2.3, vagy hol tart már),
az Audiograbbernél tudtommal be lehet állítani külső codec-et is.

[ Szeretkezve ]

(#454) blackmoto válasza bwoay (#453) üzenetére

blackmoto
(senior tag)

Köszi, de én nem használok ogg-t, csak kíváncsiságból teszteltem vele a kütyüt.
Ez az iAudio se szól rosszul csak az eq-val, de ez a mélyhangkiemelés nagyon sokat dob rajta pluszban. Ennyi kompromisszumot elbírok, hogy a szám elején végén ez egy picit hallatszik. Majd csak megszokom... :DDD

(#455) swarel

swarel
(lelkes újonc)

:( Egyre több rosszat hallok az IAUDIO-król Iriverekről meg csak pozitívat. Pedig IAUDIO 5-öst szerettem volna venni. Az Iriverrel azért nem vagyok megbarátkozva mert volt egy IFP 180T-m és használhatatlan volt rajta a jog. Media Markt-ban próbáltam a 890-est is de az sem az igazi. Sokszor félremegy a jog amikor be akarom nyomni.

(#456) vili13 válasza swarel (#455) üzenetére

vili13
(őstag)

Szerintem mégis inkább vegyél iRivert, mint iFP-7xx/8xx. Aztán fw. frissítésnél gondolkozz el, UMS (nem túl gyors) kell-e jobban, vagy >96k/s felvétel. Ezt legalább csak ritkán kell megtenni, mert nem sűrűn van új fw. Ogg lejátszást vagy 2 éve kezdték ígérgetni, de már szinte félkész (- ügyelj a 96..225k bitráta korlátozásra, és ekkor is pont fele hangerőre számíts).

Én a magam részéről nagyon meg vagyok elégedve a G3-mal, de a többi iAudio-t is sokan dícsérték már!

(#457) swarel

swarel
(lelkes újonc)

Nem teljesen értettem amit mondtál (főleg az elejét): Úgy kezdted, hogy: ''Szerintem mégis inkább vegyél iRivert, mint iFP-7xx/8xx'' utána meg az IAUDIO-t dícsérted. Ha jól értem neked G3-ad van és meg vagy vele elégedve. Szerinted az Iriverhez képest a milyen a hangminősége?
Tudom, hogy nagyon jók az AUDIO-k de az hogy ''bugyborékol'' egy bizonyos effekt-nél, a nélkül meg nincs elég mély azért picit gázos.

(#458) Mic ACE válasza swarel (#457) üzenetére

Mic ACE
(fanatikus tag)

swarel: Szerintem iAudiot akart írni az emberke, csak eltolta.

bwoay: Nem tudom mekkora haszon van abból, ha mondjuk egy CD-t mp3 lejátszóval grabbelünk mondjuk 192 kbps felett. Hogy miért mondom ezt? Egyszerű: Míg a számítógépes grabbelésnél digitálisan vivődik át az adat a CD-ről mp3 fájlba, és így kizárt az egyéb zavaró hatás, addig az mp3 lejátszó analóg jelből teszi ugyanezt, ami már bizony zajokkal telített. Márpedig szerintem a magas bitrátájú tömörítésnek pont az a célja, hogy az minél tökéletesebb, tisztább és eredetibb legyen. Ez a te igényed, nem? Hát pont ez az, amit az analóg átvitel lehetetlenné tesz egy mp3 lejátszónál! Szóval mp3 lejátszóval grabbelni szvsz csak vészmegoldás, de semmiképp sincs értelme azt magas bitrátával véghezvinni (mondjuk szerintem max. a 192 körülinek van még értelme). Így nem mondanám, hogy olyan nagy hátrány az iAudiok tömörítési limitje, bár ettől azért magasabb is lehetne. No és mivel minden zenét pulton kevernek ki, legyen az bármilyen felvétel és akármilyen gyári CD, mindig valakinek a kénye-kedvéhez, ízléséhez van igazítva a hangzás. Igazán csodálom bwoay, hogy neked minden keverő emberke ízlésvilága megfelel, hogy nem is használsz EQ-t. Szerintem az EQ hasznos és szükséges, szinte mindig. Ezt csak a dolgok tisztázásaképp akartam megírni.

blackmoto: mégegyszer kösz az alapos körüljárást. Ami pedig a 128 vs. 192-őt illeti tényleg lehet hallani a különbséget, szvsz még utcán is. No jó mondjuk tömegközlekedésen már nem valószínű. Bár ha bwoay utána nézett volna, akkor tudná, hogy az iAudio egyes effekjei pont az elveszett magasat és kisimított felharmonikusokat igyekeznek visszapótolni, ezzel visszahozván a dinamikát és a hangzás teljességét. Szóval olyan a velük játszott 128-as mp3-as, mintha magasabb bitrátájú lenne. (Sajnos nem tudom, hogy igaz-e, mert még nem próbáltam, de ez az elmélet.)

"De minek az a párt, ami övön alul árt, meg a nagy vörös állami szuszpenzor!''

(#459) swarel

swarel
(lelkes újonc)

Erre a magas bitrátás korrekcióra én is kíváncsi lennék! Picit varázslás szaga van annak hogy kitalálják, hogy vajon mi lehetett a magasabb fekvenciák helyén.

(#460) <Adamsky> válasza swarel (#457) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

Én értem, hogy mit próbált Neked írni / ''mondani'' vili13. Kicsit szarkasztikusan azt akarta a tudtodra adni, hogy ha az iAudio és iRiver fórumok (plussz [SZERÉNYSÉG OFF] az én tesztem [SZERÉNYSÉG ON]) alapján még mindig iRiver flash-player-t akarsz venni, akkor tedd azt.

Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

(#461) meander

meander
(kvázi-tag)

Eddig életemben két Alcatel telefonom volt, mindkettőnek a joystickja (na ezt tuti nem így írják) volt a gyenge pontja, rengeteg bosszúságot okoztak. Lehet, hogy rossz a példa de azóta kicsit félek a joystickektől. Azoktól kérdezném, akiknek van Iaudio X5-ük (pl. vvoid) vagy már komolyabban nézegették azt: mik a tapasztalataitok, mit gondoltok erről az X5 miniatűr joystickről? Nem tesz majd ez is nagyon szomorúvá?
A kérdés erőssen elméleti és kb. sejthető a válasz is de azért csak érdekelne a véleményetek.
Köszi.

(#462) swarel

swarel
(lelkes újonc)

Adamsky: belinkelnéd nekem a tesztedet? Vagy hol keressem? Köszi!

Meander: szerintem jogos a félelmed.... én most egyedül a joy miatt nem akarok irivert venni. Eccerüen használhatatlan volt pl. az iriver 180T-n, de a Media Markt-ban próbáltam a 890-est is és az is csak egy fokkal volt jobb. Persze ez iriver... lehet hogy amit te keresel azon tökéletes a joy.

[Szerkesztve]

(#463) <Adamsky> válasza swarel (#462) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

''Adamsky: belinkelnéd nekem a tesztedet?''

Asszem, már belinkeltem ide is, de ezen ne múljon. ;)
Bővebben: link
Comment: az Ogg Vorbis-os bug-ot -- amit említettem a tesztben -- azóta javították.

(#464) VVoid válasza meander (#461) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

Az iAudio X5 kevés negatívumai közé sorolnám a joystick-ot.
Nagyszerűen működik egyébként, amikor oldalra döntöd, pontosan és könnyedén megy. Ahhoz viszont, hogy elővarázsold a menüt, hosszabb ideig be kell nyomnod, ami egy kis megerőltetésnek veti alá, és nem tudom, így mennyire lesz tartós, hogyan fog működni, tegyük fel, 2 év múlva.
A készülék oldalán levő gombokhoz bármit hozzárendelhetsz, így a menüt is, tehát ha nem akarod, nem kell a joystick-ot nyomkodnod, az oldalradöntögetéssel pedig semmi baj. Utcán a távirányítót használom, ami ugyan drága, de minden megoldható vele, könnyű a kezelése, elő nem kell venned a készüléket.
Más negatívumok (de ezek asszem akár kötekedés kategóriába is sorolhatók):
- akkutöltés közben a képernyő folyamatosan be van kapcsolva (jelzi, hogy tölt), még akkor sem kapcsol le, mikor már befejeződött a töltés.
- a nagybetűk előbb vannak az ábécében, mint a kisbetűk, mikor a könyvtárstruktúrát nézegeted, tehát pl. 'andalog' csak 'Zizi' után következik.

...I'm so blind...

(#465) VVoid válasza swarel (#459) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

Nos, iAudio X5-nél 'elvileg működik', kiküszöböli valamennyire azt a 'bugyborékolást' (jobb szót nem tudok), ami olyan szépen hallatszik a 128-as bitrátájú mp3-nál, de a hangzás ettől nem lesz jobb, csak másabb, és egyáltalán nincs az az érzésed, hogy magasabb a bitráta.
160/192-es mp3-nál csak rontott a hangzáson, efölött már nem is próbáltam.
(Egyébként eleve be volt kapcsolva, mikor megvettem és hazavittem, egy darabig észre nem vettem, csak csodálkoztam, mitől ilyen furcsa a hangzás.)
Egy megoldás van: ne tömöríts 128-as mp3-at. Ha meg valami csak abban a formában van meg, nincs az a varázslat, ami segítene rajta.
Meglepetésre a BBE és a Mach3Bass nem olyan rossz, bizonyos esetekben egészen használható. Egy jó fülessel viszont nem igazán van rá szükséged.

...I'm so blind...

(#466) blackmoto válasza VVoid (#465) üzenetére

blackmoto
(senior tag)

Nekem is így tűnt ez az MP enhance dolog. Nem lesz tőle tisztább a zene, csak több az éles, és kicsit hangosabb. Ennyi. Van amikor még direkt zavaró is.

Ami igazán jó, az a MAch3Bass, mert ilyen kis mezei fülessel sokat dob a hangzáson, viszont 6-os érték fölé nem érdemes tolni,mert akkor meg 25ös hangerő fölött hamar hajlamos torzítani.

[Szerkesztve]

(#467) vili13 válasza swarel (#457) üzenetére

vili13
(őstag)

Bocs, ha nem voltam világos, Adamsky legalább értette...

A G3-at sajnos iFP-vel nem, iRiver tekintetében csak a régi iMP-550-emmel tudom összehasonlítani, de nem hiszem, hogy nagy a különbség hangminőségben iFP és iMP között.

Próbáltam RightMark Audio Analyzerrel méregetni a hangminőségbeli különbséget, de ehhez igazából profibb hangkártya kellene, mint az enyém, hogy igazán értékelhető eredményeket kapjak. Az mindenesetre már ebből is kiderült, hogy egyik sem sokkal rosszabb a másiknál, legalábbis átviteli karakterisztika, torzítás, zaj tekintetében; esetleg egy hajszálnyival jobb lehet az iAudio. Mindezt persze effektek és eq nélkül értem.

Persze nem így hallgatja az ember, én pl az 550-et agresszív Xtreme3D+DBE beállításokkal. Nehéz volt megszokni a G3 új fajta effektjeit, és még mindig kisérletezgetek az optimális beállítások irányában. Az mindenesetre feltűnt, hogy olyan új részletekre figyelek fel a régi zenékben, amit mintha az iMP jól ''elkent'' volna. Másrészt a G3 picit tisztábbnak tűnő hangjában az effektek mintha jól kiemelnék a zenében amúgy meglévő zörejeket, sisterő, fülbántó hangokat, és könnyebb torz hangzást előállítani. Ez mintha javult volna a legutóbbi fw-vel, de lehet, hogy csak jobb beállításokat találtam azóta..., már egész jónak tűnik, és sokkal rugalmasabban állítható, mint az iRiveré! Szerintem nagyon szép hangja tud lenni, csak sok időt kell szánni a beállítási lehetőségek kitapasztalására, különféle zenékkel.

Az előzőekben emlegetett MP Enhance effektet (érdeklődőbbeknek: Bővebben: link) inkább nem használom, mert tényleg képes a soha ott nem volt felharmonikusokat is ''helyreállítani'', és ez tényleg rémes tud lenni!

Mély viszont van bőven, és ha nem elég a Mach3Bass (Bővebben: link) a maximumon, akkor az eq-n még +14dB-t lehet emelni. (Adamsky: elnézted a tesztben azt a +28-at, mert oda van írva, hogy dBx2...) Én (px200-zal) teljesen elégedett vagyok a mélyekkel, mindenféle eq nélkül.

Azt meg külön díjazom, hogy az ogg(vorbis)-t hangerőcsökkenés nélkül tudja lejátszani Q0..Q10-ig, és csak kis szépséghibája, hogy Q-1-et (amit úgysem használnék) már nem.

(#468) swarel

swarel
(lelkes újonc)

Köszi, így már világos.
Szóval sajna nincs tökéletes lejátszó :)
Egy egyik mellett asszem döntenem kell.

(#469) meander válasza VVoid (#464) üzenetére

meander
(kvázi-tag)

Én is ugyanazzal a dilemmával küzdök most mint te 1-2 hete. x5 vagy h320. Ha jól értettem te is elgondolkoztál ezen a joystick problémán. Így utólag is az x5-öt választanád?

(#470) vili13 válasza swarel (#468) üzenetére

vili13
(őstag)

Én a helyedben megkeresném az Infopatikát (Bővebben: link), ott megnézhető és hallgatható az iRiver és iAudio is, és tényleg korrektek.

Amúgy én hangminőség (legalábbis a jobb testreszabhatóság miatt), méret, az - egyelőre rendszeres - fw. frissítés, logikusabb menü, alacsonyabb ár alapján is inkább iAudio-t javasolnám, ha a nagyobb felvételi bitráta (ami ritkán számít), jobb füldugó (amit úgyis lecserél az ember még jobbra), patinásabb márkanév (ami nem biztos), vagy egyéb számomra ismeretlen szempont nem merül fel...

Ha meg nem sürgős, ősszel talán már lehet iRiver T10-et (Bővebben: link) is venni, előbb-utóbb lesz T20/T30 (Bővebben: link) is; csak hogy egyszerűbb legyen dönteni :).

[Szerkesztve]

(#471) bwoay válasza Mic ACE (#458) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

így van, mp3 lejátszóval ''grabbelni'' (pontosabban digitalizálni) valóban vészmegoldás, és nyilván én is csak akkor folyamodok ehhez, ha más lehetőség nincs. CD-ről nem is csinálom, az nonsense, ha egyszer ott a számítógép.
de gondolj a következőkre: régi szalagos,
vagy bakelit felvételeket akarsz átmenteni mp3-ba.
csinálhatod számítógéppel,
de az analóg átvitel hiányosságait ott sem tudod kiküszöbölni.
persze úgy már igénybevehet az ember mindenféle mókeroló SW-t,
de egy jó felvételi képességekkel rendelkező mp3 playerrel
is használható anyag készíthető, ráadásul a lehető legegyszerűbb módon,
bárhol, bármikor, csak egy kábel kell hozzá.

amit a bitrátát illeti:
ha 128-at használsz, akkor nem csak az analóg átvitel fog rontani a minőségen,
hanem az alacson bitráta ''kellemes'' mellékhatásai is boldogítani fognak.
márpedig ez utóbbit kiküszöbölheted, ha van mód legalább 192-vel kódolni.

EQ:
blackmotonak HSZ-ének azon részére regáltam,
amiben az általa favorizált EQ beállításokat taglalta.
Nem azt írtam, hogy én nem használom, hanem azt, hogy nem nagyon.
Ez úgy értendő, hogy számomra a gyári beállítások közül van megfelelő,
és lényegében csak a füldugók enyhe mélyhangvisszaadását fokozom.
A user EQ-t nem szoktam elpiszkálgatni.

''Igazán csodálom bwoay, hogy neked minden keverő emberke ízlésvilága megfelel, hogy nem is használsz EQ-t''

hááát, ezt mond azoknak a high-end fanatikusoknak,
akik milliókat költenek olyan erősítökre,
amin csak bekapcsológomb meg hangerőszabályzó van... :)

''Bár ha bwoay utána nézett volna, akkor tudná, hogy az iAudio egyes effekjei pont az elveszett magasat és kisimított felharmonikusokat igyekeznek visszapótolni, ezzel visszahozván a dinamikát és a hangzás teljességét. Szóval olyan a velük játszott 128-as mp3-as, mintha magasabb bitrátájú lenne.''

nem tudom, honnan az a végtelen bölcsesség, amivel megállapítottad,
hogy én ezekkel nem vagyok tisztában...
Mert ugye tudatában lenni és hinni benne két különböző dolog,
és ami engem illet, Swarel véleményét osztom.
Az ilyesmivel kapcsolatban kb annyira vagyok szkeptikus,
mint a fényképezőgépek interpolált felbontásával:
nincs meg a szükséges adat, így egy algoritmus a semmiből állítja elő.
Szóval amíg ez mindkettőnk számára csak elmélet,
addig hadd ne vitatkozzunk már rajta,
és próbáljuk tiszteletben tartani a másik véleményét.
Mellesleg ajánlom figyelmedbe VVoid és Blackmoto HSZ-eit a témát illetően...

[ Szeretkezve ]

(#472) swarel

swarel
(lelkes újonc)

Ennek a T10-nek szemmel láthatóan sokkal jobb a jog-ja. Sok-sok év alatt rájöttek, hogyha nem olyan hosszú a ''kar'' akkor nem bicsaklik állandóan mellé. A samsung yepp így indított... ott már eleve megtalálták azt a bűvös határt, hogy oldalra is lehessen mozdítani de azért könnyedén be is lehessen nyomni. Mindenesetre a T10 külseje engem erősen visszatart a megvételétől.

Szóval nem tudom.... az IAudio 4-nek ill. 5-nek nincs joystick-ja úgyhogy ebből a szempontból mindenképp nyerő. A másik ami nekem igazán fontos a letisztultság. Ez alatt azt értem, hogy az Iaudio használhatatlan magas bitrátás korrekcióját meg az 1000 színű háttérvilágítást nem igazán tudom hova tenni. Tudiom, hogy ha nem akarom nem használom de akkor is zavar hogy van egy funkciója ami benne van és mégse tudok vele mit kezdeni. Az iriver amit beletesz a lejátszóiba azok mind a tökéleteshez konvergálnak (kivéve persze a jog-ot). Akinek (velem szemben) picit egészségesebb gondolkodása van annak talán tényleg jobb az IAudio. Sajna nem lehet a 2 player jó tulajdonságait összegyúrni... valamelyiket választani kell:)

(#473) VVoid válasza meander (#469) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

Igen, biztosan az X5-öt választanám. Igaz, a H320-at éppen csak kipróbáltam.
A joystick nem probléma, de idővel probléma lehet, mert nem tudom, mennyire tartós. Én mindenesetre kímélem, amennyire lehet.
Ami számomra az X5 mellett szól:
- design (kisebb, szebb)
- jobb távvezérlő (ami sajnos nem tartozék)
- nagyobb lejátszási idő (35 vs. 16 óra)
- hangosabb, használhatóbb hangeffektek
- 2 év garancia
Ami a H320 mellett szól:
- szebb és nagyobb kijelző
- kiegészítő elemtartó
- mikrofon tartozék
- olcsóbb
Biztos van még, amit kifelejtettem, de úgy hirtelen ennyi.
Az iaudiophile.net-en meg a misticriver.net-en érdemes nézelődni, sok használható infót találsz a két lejátszóról.
Egyébként bármi kérdésed van az X5-tel kapcsolatban, szívesen válaszolok.

...I'm so blind...

(#474) <Adamsky> válasza vili13 (#467) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

''...elnézted a tesztben azt a +28-at, mert oda van írva, hogy dBx2...''

Ezt a ''dBx2''-t láttam én is, csak nem igazán tudtam vele mit kezdeni. Most akkor mennyi is az annyi? Magyarán, akkor -- szerinted -- hány dB-t tud emelni a G3?

(#475) bwoay válasza VVoid (#473) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ez a 35 órás lejátszás nem úgy van,
hogy kizárólag az LP változatra igaz?
ami meg nagyobb, mint a sima, akárcsak a korábbi M3 és az M3L?

[ Szeretkezve ]

(#476) VVoid válasza bwoay (#475) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

Igen, az LP változatra igaz.

X5: 103,7 x 60,8 x 14,3 mm, 145 gramm (20 GB)
X5LP: 103,7 x 60,8 x 18,3 mm, 180 gramm (30 GB)
H320: 103,0 x 62,0 x 22,0 mm, 183 gramm (20 GB)

Látható, hogy az X5 LP még mindig keskenyebb, és vékonyabb majd 4 mm-rel, mint a H320, holott nagyobb kapacitású akku van benne (és +10 GB, de a vinyók nagysága ugyanaz).

Ugyanakkor az X5 mellé jár egy ''adapter'', enélkül nem tudod tölteni az akkut, és ezzel tudsz a szgépre csatlakozni, valamint ezen van a line-in/line-out. Az elején nagyon húzódoztam attól, hogy miért is van ez így külön, miért nem integrálták bele a készülékbe. Aztán rájöttem, hogy nem zavar, mindegy, amúgy is a dokkolót használom. Ha meg véletlenül elhagyom valahol, semmi gond, a dokkoló is ugyanazt tudja, azt meg lehet újat venni. Sőt, szerintem ilyen ''adaptert'' is lehet, az infopatikusoktól már kérdeztem, mi van, ha kellene még egy USB kábel, mert alapvetően otthon és munkahelyen kötöm gépre és ne kelljen mindig magammal hurcolászni azt is, azt mondták, semmi gond, megrendelik, és majd szólnak, ha megérkezik.

...I'm so blind...

(#477) bwoay válasza VVoid (#476) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

aha, thx!
ezt az adapter/dokkoló dolgot ismertem,
nyilván a méretcsökkentés velejárója, hogy nem integrálták a készülékbe a csatlakozókat, viszont a töltést nem lett volna rossz mindféle kiegészítő nélkül megoldani.
nekem már az m3-nál is nagyon tetszett,
hogy annyira kicsi és lapos, így biztos, hogy ha HD-s lejátszót szeretnék,
sem H3xx-as iRivert, sem L/LP változatú iAudiot nem vennék.
rádásul a 300-as iRiverek rondák is :)
minap néztem az m5-öt, nem nagyon tudom, hogy mi értelme volt kihozni
az m3 és az x5 mellé

[ Szeretkezve ]

(#478) VVoid válasza bwoay (#477) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

Az iRiver H3xx tényleg ronda. Én igazából a H1xx és X5 között ingadoztam,
a H3xx-et nem is vettem számításba.
Én úgy gondoltam, megér nekem +4 mm vastagságot meg +35 g-ot a 35 óra lejátszás a 14-hez képest, és nem bánom, mert a 14 óra gyakorlatilag 8-10. Ha meg beleszámítjuk az akku öregedését is...
Igaz, még nem teszteltem le egészen pontosan, hogy az LP mennyit bírja, csak az elején, de az elég pontatlan volt. Ahogy elhoztam a boltból, egy óra macerálás után hagytam magában, hogy dolgozzon, 30-as hangerőn, BBE, Mach3Bass 5-ön, rock eq-val, kb 10% WAV, 30% ogg (q7-q9), többi mp3 (192-320), kb. 23-24 órát ment, amivel teljesen meg vagyok elégedve. És még az sem biztos, hogy teljesen fel volt töltve :)...
Az is kellemes meglepetés volt, hogy csont nélkül HOST-olt a Minolta Dimage A2-mel.
Az M5-nek én sem látom értelmét...

[Szerkesztve]

...I'm so blind...

(#479) Mic ACE válasza bwoay (#471) üzenetére

Mic ACE
(fanatikus tag)

de gondolj a következőkre: régi szalagos,
vagy bakelit felvételeket akarsz átmenteni mp3-ba.
csinálhatod számítógéppel,
de az analóg átvitel hiányosságait ott sem tudod kiküszöbölni

De nem ám, bár ha szűkítem a kört a szalagra, hát ott azt hiszem eléggé vágottak a magas frekik, még metál (nem a zene, hanem a szalag fajtája) esetén is, márpedig ritkább eset, hogy metál szalagról grabbeljünk, ergo ide bizony nem kell a magas bitráta. A lemez, az már valóban kivétel, ott elkelhet (bár ott meg egyébb zajok és hangzások is vannak, amelyek igaz ami igaz engem nem zavarnak, sőt szeretem a lemezeket).

ha 128-at használsz, akkor nem csak az analóg átvitel fog rontani a minőségen,
hanem az alacson bitráta ''kellemes'' mellékhatásai is boldogítani fognak.
márpedig ez utóbbit kiküszöbölheted, ha van mód legalább 192-vel kódolni

Hát én ezt egy szóval sem vitattam, sőt csak megerősíteni tudom. Én is ezt jelöltem meg mint mp3 lejátszókba beépítendő igényt.

hááát, ezt mond azoknak a high-end fanatikusoknak,
akik milliókat költenek olyan erősítökre,
amin csak bekapcsológomb meg hangerőszabályzó van

Tudod mit, az ilyenek piperkőcök! Mert szerintem annyit nem ér az egész. Különbség van az ilyen cuccok között és a hagyományos jó minőségűek között, na de annyi, amennyi az árukban, azt csak a sznobok hiszik el, és az újgazdagok. Ez is csak olyan amivel lehet villogni, és a pórnépet lenézni. Sokszor érzem ezt egyes művészek, műalkotások terén is, hogy lehet hogy jobb, meg többet ér, mint a másik, no de nem annyival, mint azt az ára mutatja, azt nem hiszem el. Kicsit olyan ez, mint egy füles frekvencia karakterisztikája: 20Hz-20KHz, no de ki az akineka füle ennyit hall, a denevér, meg az elefánt? :D Ami pedig az EQ használatot illeti ezek szerint félreértettelek, bocs.

nem tudom, honnan az a végtelen bölcsesség, amivel megállapítottad,
hogy én ezekkel nem vagyok tisztában...
Mert ugye tudatában lenni és hinni benne két különböző dolog,
és ami engem illet, Swarel véleményét osztom.

Mea culpa, valóban sértőn fogalmaztam. Elnézést kérek a prejudikációért. :R Kibuggyant belőlem, mert úgy éreztem már-már túl nagy jelentőséget tulajdonítasz a bitrátáknak és a minőségnek, holott az egész mp3 lejátszás nem a high-endről szól és vissza akartam vágni. Nem volt szép tőlem. Viszont egyet értettem, hogy 192-es bitráta bizony hallhatóan jobb a 128-nál még utcán is. Amúgy magam is írtam, hogy ez az javítás csak elmélet, a valóságot viszont nem ismerem, mert nem hallottam. Te viszont hiszel Swarelnek, de te hallotad már ezt az effektet? Én addig bizakodom, amíg nem csalódok. Egyébként én úgy érzem, hogy VVoid és Blackmoto is alacsony bitrátánál valamiféle javulást éreztek, tehát inkább pozitívnak tekinthető a válaszuk, bár kétség kívűl cáfolják azt, hogy magasabb bitrátájúnak tűnne a zene. Én azt vonom le, hogy a lecsipett magasból visszatesz (ami nekem pozitívum), a 128-as és kisebb bitrátán javítaja a ''bugyborékolást'', és hogy a ''BBE és a Mach3Bass nem olyan rossz, bizonyos esetekben egészen használható''.

[Szerkesztve]

(#480) Mic ACE válasza Mic ACE (#479) üzenetére

Mic ACE
(fanatikus tag)

Lehet, hogy nem voltam világos a végén. ''Ez az javítás csak elmélet''-et írtam, holott azt akatam, hogy ''ezek a javítás effektusok csak elméletek''. Ez NEM az előző mondatomhoz kapcsolódik, ami a bitrátáról szólt! Elnézést a korrekcióért.

(#481) blackmoto

blackmoto
(senior tag)

Ma elkezdtem nyúzni különböző mp3-makkal és wma zenékkel a fülemet, mindenféle stílusban a csendes szobában ülve,é s bizony tényleg hallható az a bugyborékolás, de van amikor még a 192-esen is hallom, főleg, ha kevesebb hangszeres rész van egy zenében. Szóval most már teljes mértékben hiszek annak, hogy a 128 az kevés. :R :B :R
És sajnos nem igen segít rajta ez az MP Enhance ''mese'', dinamikusabbnak hallod, meg hangosabbnak, de nem tisztábbnak. Ez van... A bugyborékoláson meg erősít a Mach3Bass. De azt hiszem ez megint a veszteséges tömörítés hibája, és nem a lejátszóé. (Sz@rból nem lehet várat...)

(#482) Mic ACE válasza blackmoto (#481) üzenetére

Mic ACE
(fanatikus tag)

Akkor ezt inkább nem tekintem sem pozitív sem negatív véleménynek. Ezek szerint inkább a más a hangzása a jó kifelyezés, ami vagy jó vagy nem, embere válogatja. De bizony újabb alátámasztás, hogy azért a nagyobb bitráta nem árt, a határ csak a gazdaságosság, és a lejátszó minősége.

(#483) blackmoto válasza Mic ACE (#482) üzenetére

blackmoto
(senior tag)

Jaja! Az előbb feltoltam Vivaldi Négy évszak - Nyár c. darabját vbr0-ás mp3-ban, lame encoderrel. Pocsék volt. Aztán felnyomtam 320 kbps-es cbr-el, és azt full hangerőn végighallgattam BBE 2-es és Mach3Bass 5-ös beállítással meg saját eq-val. szép volt. nincs itt semmi baj a lejátszó hangjával. A filékkel van a baj.
Csak az a gond, hogy 489 megával kell gazdálkodnom, ezért nem nagyon engedhetem meg a 192-es mp3-makat. Ez van. Ennyi fért a keretbe, sőt még ez is kicsit sok volt. De nem bántam meg. :)) És a rádiójával teljesen elégedett vagyok, ami nekem baromi fontos volt. Minden reggel azt hallgatom 3-4 órát is.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#484) VVoid válasza blackmoto (#481) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

Sajnos ez van, az MPEnhance csak zöldség. Más hangzást ad neki, de segíteni nem tud rajta, ez normális, akkor bámulhatnánk, ha tényleg működne.
A Mach3Bass meg egyáltalán nem arra való, hogy segítsen a gyengén tömörített zenén. Sőt, használata csak mérsékelten javaslott, mert torzít, gyengébb fülesnél javíthat, egy komoly otthoni fejhallgatónál viszont nem is igen van rá szükség.
Persze vannak olyan szarul kevert zenék, amikor elkel, tehát én azt mondom, használható, de mértékkel és persze csodát nem tud tenni.
Amúgy nekem a 192 a minimum, de azért ennél kicsit több kell. Az ogg-ot viszont nagyon tudom ajánlani, a 192-es már jól szól, szerény fülem szerint valahol a 256-os mp3 környékén, efelett meg már komoly odafigyelés kell, és hifi, hogy halljam a különbséget.

...I'm so blind...

(#485) VVoid válasza blackmoto (#483) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

Minőségi lejátszón biza hallatszik, ha szarul volt kódolva...
Ráadásul klasszikus zenénél biza elkel a legmagasabb bitráta is.

...I'm so blind...

(#486) blackmoto válasza VVoid (#485) üzenetére

blackmoto
(senior tag)

Pont ezért próbáltam ki ezzel is. :B

(#487) jasszer

jasszer
(senior tag)

Pardon az off-ért, de a nagyobbik lejátszós topikhoz senki sem szólt hozzá érdemben... meglepő módon mp3-playert szeretnék, elvárások:
- 5mW-nál jóval nagyobb teljesítmény
- min. 1 gbyte, v bővítőkártya
- jó hangminőség (''~192 kbit/sex környéke'' :DDD )
- kis méret
- ár < ~50.000 HUF
- esetleg funcionáljon pen-drive-ként

Köszi a tippeket előre is...

Apokalipszis? Ezeknek?!

(#488) bwoay válasza Mic ACE (#479) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''márpedig ritkább eset, hogy metál szalagról grabbeljünk''

hát nálam nem feltétlenül, de legyen ;)

''ergo ide bizony nem kell a magas bitráta''

ebből filozófiai vita lenne, úgyhogy inkább nem mennék bele,
csak annyit hadd jegyezzek meg:
az alacsony bitrátának nem csupán az az egy hátránya van,
hogy megnyírbálja a magas frekvenciákat.
sokat elvesz a dinamikából, meg eleve ad egy ''jó'' digitális hangzást is.
szóval én a jó minőségű kazettás felvételeimet megbecsülöm annyira,
hogy ha sor kerül rá, akkor 192-es bitrátával digizzem be őket.

''az egész mp3 lejátszás nem a high-endről szól és vissza akartam vágni''

ez tiszta sor, de számomra nem is arról szól,
hogy megtaláljam a legalacsonyabb bitrátát, ami utcán még megfelelő.
én olyan mp3 gyűjteményt akarok, ami hi-fi-n is kielégítő minőségben szólal meg
(legalábbis az én füleimnek) az meg nem érdekel, ha az a bitráta,
ami nekem ezt nyújtja, utcára már overkillnek számít.

Swarelnek nem ''hiszek'', elvégre nem állított a dologról semmit,
csak megjegyezte, hogy varázslás szaga van, és osztom a véleményét.
Írtam, hogy még nem próbáltam ezt a szuper featuret,
tehát nekem is csak elmélet, de olyan, amivel kapcsolatban komoly fenntartásaim vannak, nem véletlenül. Szerintem a tulajok tapasztalata igazol is, mert az OK, hogy valamin kicsit javít, de közben máson meg viszonylag sokat ront,
ezzel nem vagyunk előrébb. Én azt vettem ki az írásaikból, hogy megváltoztatja a hangzás teljes egészét, és nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy minden tekintetben pozitív irányba.

''Én azt vonom le, hogy a lecsipett magasból visszatesz''
nade mit? :) a saját elképzelését...

[ Szeretkezve ]

(#489) Mic ACE válasza bwoay (#488) üzenetére

Mic ACE
(fanatikus tag)

Ok, megadom magam. Az érvek egyre inkább ellenem szólnak, bár még lenne mit mondanom, de inkább nem tölteném agyalással a fórumot tovább. Tisztázásképp: nagyjából egyet értünk, csak szerintem egy kicsit elbeszélünk egymás mellett. Valamint még annyit, hogy nem szándékoztam semmit sem agyon magasztalni, és tisztában vagyok vele, hogy a minőség semmiféle machinációval nem pótolható, legfeljebb ráncfelvarrni lehet. Amire szerettem volna kilyukadni az az, hogy mp3 tömörítés és korlátozott memória ill. pénz lévén meg kell találni az egyensúlyt, és jobb híján akár ilyen kényszermegoldásos effektusok is jól jöhetnek, ha minden húr szakad. Ennyi, kifújtam! :)

Te bwoay, hány metál és hány krómos kazettád van? ;)

[Szerkesztve]

(#490) vili13 válasza <Adamsky> (#474) üzenetére

vili13
(őstag)

Szerintem, ha dBx2=28, akkor dB=14, vagyis a G3 Eq +/-14dB állítást tesz lehetővé, ami még mindig kb. 5x emelést/csökkentést jelent sávonként.
Ez még kevesebb is, mint az iFP-k ''csak'' 15dB-e, de szvsz. a legbetegesebb hajlamú Eq-állítgatók számára is elegendő.

(#491) bwoay válasza Mic ACE (#489) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''Te bwoay, hány metál és hány krómos kazettád van?''

kabbe :D
nem ez a lényeg, hanem hogy azok közül,
amiket még nem sikerült megszereznem mp3-ban,
de kazettán megvannak, milyen a CrO és a Metal kazetták aránya.
de azt hazudok, amit akarok, és TUDD MEG, HOGY MIND METAL :P :DDD
persze nem, szóval jogos.

kényszermegoldás:
én az iRiver vételekor bíztam a cégben, hogy előáll egy kompromisszummentes
ogg vorbis lejátszással, de ez azóta sem sikerült nekik (nem is nagyon erőltették).
az meg nem vígasztal, hogy az iAudionál sem tökéletes a helyzet (bár ott jobb).
naszóval a vorbis egy marhajó alternatíva lenne,
mert a ember dönthetne:
megmarad az eddigi hangminőségnél -
ekkor tárhely szabadulna fel, mivel azonos minőség mellett egy vorbis file kisebb helyet foglal, mint egy mp3. Így pl 256 MB-ra 3 helyett 4-5 album férne.
Vagy aszondjuk, hogy elég 3 album, de szóljon sokkal jobb minőségben.
Akkor lehetne magasabb bitrátájú vorbis kódolást válaszani.

mindegy, jól elvagyok így is.
Az mp3-akat Lame-mel tömörítem, igényesebb dolgokat APX beállítással,
egyszerűbbeket APS-sel.

[ Szeretkezve ]

(#492) Mic ACE válasza bwoay (#491) üzenetére

Mic ACE
(fanatikus tag)

:DDD

És mindez szerkesztve!

[Szerkesztve]

(#493) <Adamsky> válasza vili13 (#490) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

Ezek szerint 0,5 dB-ként lehet állítani az EQ-t? :F
Hát nem tudom...

(#494) Zeck

Zeck
(fanatikus tag)

Nah részemről a vajúdásnak vége! Megvettem az iaudio5-öt (1Gb), és nem bántam meg. Nagyon tetszik külalakra, a menüje is korrekt (10perc nyomkodás+ 2perc kézikönyv olvasás után mindent vágok), a gyári fülestől énsem vagyok elájulva, de nemolyan rossz, mint amilyennek előszörre hittem, mert az összes fülessel recseg a mély, 5-6os mélykiemelés fölött. Bár a régi philipsemnek a közép és magas hangjai is tisztábbak egy leheletnyivel. Igazából negatívumot nem tudok mondani, nagyon igényesnek találtam minden szemszögből. Tudom, hogy az 5-ön már túlléptünk, de azért én ajánlom mindenkinek, aki jó flesses lejátszót szeretne, és ótvarnak találja a G3 kinézetét. ;]

Az élet nemi érintkezés során terjedô fertôzés,melynél a halálozási arány 100%...

(#495) <Adamsky> válasza bwoay (#491) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

''...az iAudionál sem tökéletes a helyzet...''

A legutóbbi fw. óta már az, ugyanis az egyetlen ''bug''-ot, hogy alacsony(abb) bitrátás OGG-nál levágott pár másodpercet a szám végéből már javították.

Eddig egyetlen iRiver volt -- azok közül (iFP-395, iFP-995, iMP-550, H-340), amit hallottam -- mely hibátlanul kezelte az OGG-ot (nem volt hangerőkülönbség, és bitráta korlát), és az H-300-as volt

(#496) vili13 válasza <Adamsky> (#493) üzenetére

vili13
(őstag)

Igen, 0,5dB-enként lehet állítani, amit még akkor is szép dolognak tartok, ha egyáltalán nem is használok EQ-t.
Az EQ szerintem egyébként is inkább a hangzás finomhagolására szolgál (- mivel valószínűleg se két egyforma hallásgörbe, se két egyforma hangmérnök nincsen :O), mintsem durva emelés/csökkentés révén a hangkép szándékos elcseszésére :( (*)... Így szerintem a finomabb állíthatóság tényleg jobb.
Használni meg azért nem használom, mert semmi türelmem minden egyes albumhoz kikísérletezni és megjegyezni az optimumot :).

(*) Kivétel, ha pl. mikrofonos felvételben próbálja az ember kinyerni a háttérzajból a beszédet :DDD.

Az ogg lejátszásnak amúgy volt még egy hibája, mégpedig lefagyás/kikapcsolás egyes taggelt ogg fájlok lejátszásakor. Ezt már szintén javították (G3/1.25e).

[Szerkesztve]

(#497) bwoay válasza <Adamsky> (#495) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

de bitráta korlát még mindig van, nem?
(ami egyébként engem egyáltalán nem érintene,
q4-q8 között tökéletesen ellennék)

[ Szeretkezve ]

(#498) rumos14

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

korábban pár kedves fórumtag érdeklődött M3-mal kapcsolatos tapasztalatok ügyében, minden konkrét vagy nem konkrét kérdést szívesen megválaszolok.

(#499) cherockee

cherockee
(fanatikus tag)

lennének aprócska kérdéseim:

1. venni akarok egy 512es memós iaudio-t, 4es 5ös és g3as szériákkal favorizálok, bár tisztában vagyok az AA elem előnyeivel....szóval az érdekel hogy tényleg cska a fent emlitettekben különbözik a 4es és 5ös? hangminőségben?

2. hja és lenne egy olyan kérdésem is hogy használ valaki ezek közül bármelyikkel egy sennheiser HD szériás fejhallgatót? 202-212 érdekel főleg, mivel valamelyikkel fogom használni...főleg hangerő érdekel, meg esetleg hogy kell e csillapítani EQ-val....

ha nem pont ezekkel a fülesekkel de zárt, hifi fülesekkel való járatás érdekel, utazás közben, tehát háttérzajjal...

3. van ahol olcsóbb az iaudio? mindenhol kb 45 a g3 és az 5ös is 512 memoval....

na kb ennyi, ahogy olvastam minőségi, isteni lejátszók, és kösz ha irtok választ:)

Nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék...

(#500) blackmoto

blackmoto
(senior tag)

Gondoltam leírom a véleményemet az iAudio 4-esemről, így majd 2,5 hét után.
Már egy hete nyúzom az 1.70-es firmware-rel, amiben van pár extra feature, a gyári 1.60e-hez képest. Ezek:
- lejátszási sebesség állítás
- id tag nyelve, és a menü nyelve külön állítható, igaz a menü vagy angol, vagy koreai lehet, az id tag meg kezeli alapból az ékezeteket. Vagyis semmi értelme
[Most is hallgatom, és Murphy mért is ne ügyködjön, a JetEffect menüből a Play Speed-ről visszalépve egyszerre két menüpont (JetEffect és PLay Mode) volt kiemelve. ;], de miután egyet fel, egyet lefele léptettem megjavult. fagyni még nem fagyott az egy hét alatt vele. Szóval vannak néha ilyen furcsagságok, de instabilnak nem mondható. :DDD) Ennyit az 1.70-ről.
A 2.70-es ugyanígy műxik, csak abban ogg támogatás van q8-ig, és csak wav-ba hajlandó rögzíteni minden forrásból. De ezt már írtam korábban. Szóval ha vkinek hiányozna az ogg, akkor van megoldás. Igaz, azért vannak komprumisszumai. A hangereje jó, nem halkabb, mint az irivereknél, viszont csak az eq-t lehet használni, az extra effekteket nem.
(Az meg kell említenem, hogy a gyári 1.60-as softtal semmi gondom nem volt. Azt ajánlom igazán, ha nem kell az ogg, vagy mondjuk nyelvtanulás miatt a lejátszási sebesség állítása.)
És akkor jöjjön az a 3 dolog, ami kizárólagos negatívum számomra a 4-esben.
1. Ha mp3 módban kapcsolod ki és bekapcsolás után átváltasz fm rádióra, akkor pattan egyet a füledbe, ez nem tudom miért van. Ha rádió módban kapcsolod ki, majd be, akkor nincs ez a probléma.
2. Én Energizer 850 mAh-s akksikkal használom, és sajna nem hajlandó 8-8,5 óránál többet menni. Folyamatos rádióhallgatással is ezt a nyolc órát hozza. Szóval a gyári 15 óra nem tudom mire vonatkozik. De még a hozzá kapott duracellből se tudtam annyit kihozni. Viszont lehet áramforrást cserélni. 15 secundum alatt. :DD (Persze az is igaz, hogy minden reggel hallgatom 3-4 órát a rádiót, aztán délután itthon mp3-at.)
3. A Mach3Bass baromi jó mélyhangot ad a legtöbb zenének, viszont, ha 3-as érték fölé tolod, akkor hajlamos 25-ös hangerő fölött torzítani, ilyenkor muszály kikapcsolni. Viszont, ami nagyobb baj, az az hogy kiemeli a veszteséges tömörítés hibáját, és ''bugyborékoló'' lesz tőle a zene a halk részeknél. Persze, ez az utcai nyüzsgésnél nem hallatszik. De csak akkor. :O Teljesen mindegy hogy mp3, vagy wma, és a tömörítés mértéke se számít. 128-assal is annyira hallatszik, mint 192-essel, vagy akár 320-assal, de lehet vbr is, azzal is csinálja. Szóval én nem használom, ki kapcsoltam a fenébe és csak eq-t használok, ahogy nekem bejön, meg az MP Enhance be van kapcsolva és a BBE 2-esen van. Az eq meg így néz ki: +28 +10 0 +5 +10
Nekem így hihetetlen jó a hangja. De ez az én ízlésem. :B

Szóval ennyi. Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de fontosnak tartottam, hogy leírjam a ''negatív'' tapasztalataimat is. Bár az is igaz, hogy örülnék, ha mindenben csak ennyi hibát lehetne találni.:D

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.