Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#4451) moam válasza nagyitomi (#4450) üzenetére

moam
(kvázi-tag)

nincs mit.
tényleg vedd meg minél hamarabb ha e mellett döntesz, mert a gyár leállt a gyártással, az országba már nem érkezik több, az 1gb-os már elfogyott (esetleg valahol ha mázlid van van még 1 :) ), szerintem a 2gb-os változat is hamarosan game over, mert nagyon népszerű lett a mostani árak mellett

(#4452) rumos14 válasza bwoay (#4441) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én az srs wow-ot samsungban, iriverben és istationben is próbáltam, és a véleményem minden volt csak wow nem.

(#4453) bwoay válasza rumos14 (#4452) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ha jól emlékszem, már az iHP(H)-100-asokban is ez volt,
a flash lejátszkban viszont az iRiver saját (?) Xtreme 3D hangja,
ami (bár én nem használtam) szvsz pont úgy működött, ahogy annak kell.

a TV-mben van SRS Wow, mivel az SamKung,
de a korábbi SamKungomban levő Virtual Dolby hatékonyabbnak tűnik
(már amennyit én ezeket próbálgattam persze... :) )

[ Szeretkezve ]

(#4454) L4D1K

L4D1K
(senior tag)

Hali.

Na végre sikerült megvennem ma az első mp3 lejátszómat, egy iAudio U3-at(G3-at már nem kaptam..) és hozzá egy CX-300 as Sennheisert. Első tapasztalatra nagyon szépen szól, bár az EQ val még játszani kellet egy kicsit mire (nekem) szépen szólt. A gyári sémák nekem nem jöttek be sajna igy maradt a user. Gyári Chris Rea- Road to Hell cd-jét rippeltem .flac-be és azt hallgattam. Nálam meggyőzően teljesített, bár néha úgy éreztem hogy a mélyek egy bizonyos határ alatt kezdenek el csak igazán szólni, így előfordúlhat egyfajta hullámzó hangzás, de ez nem zavaró.

Nekem igazán arra kellett ez a szett, hogy vonaton/tömegközlekedésen is velem legyen egy jobbfajta hangkeltő(lehetőleg zárt) eszköz, mivel az erősítőt és a fejhallgatót nem cipelem magammal. Egyetlen negatívumként a töltő hiányát írnám csak, nekem 2000 ft pluszt nem ért meg, usb-s számítógép meg mindíg akad, ha tölteni kell.

Úgyhogy nagyon örülök a dolognak és akinek már nem jut G3, szerintem megéri azt a plusz 4-5000 ft- ot, meg persze a .flac és az egérmozi :DDD .

Ui: nem tudja vki hogy vajon tudom e tölteni motorola V3-as töltőjével? csak mert pont passzos, de nem mertem kipróbálni

# ANTAL Tuning #

(#4455) <Adamsky> válasza L4D1K (#4454) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

Grat a lejátszóhoz! (nekem is ez a kombó van) :)
Motorola töltőt itt a topicban is használnak egy páran az U3 töltésére, szóval hajrá!

Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

(#4456) L4D1K válasza <Adamsky> (#4455) üzenetére

L4D1K
(senior tag)

Köszi.

Szoval akkor nem vágja haza tutira az aksiját :F Hiába no, új a vas, nem akarom most tönkre vágni :DDD

# ANTAL Tuning #

(#4457) bwoay válasza L4D1K (#4456) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nyugodtan használhatod hozzá.
én az U6-om töltőjét használom az U3-hoz :)
de ha megtalálod valahol a gyári iaudio töltő specifikációit,
akkor látni fogod, hogy azok megfelenek
a Motorola USB csatis töltők paramétereinek.

[ Szeretkezve ]

(#4458) L4D1K válasza bwoay (#4457) üzenetére

L4D1K
(senior tag)

Köszi, elhiszem. Csak jobb biztosra menni, ennyiről van szó :U

# ANTAL Tuning #

(#4459) CartoonN

CartoonN
(újonc)

D2-ese van v.kinek?

Komoly cuccnak néz ki.

(#4460) <Adamsky> válasza CartoonN (#4459) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

Nincs, de talán tudok a kérdésedre válaszolni :U ...

(#4461) Paulo81

Paulo81
(tag)

Sziasztok!
Ismét problémám van az u2-esem line-in felvételeivel.
Néha, kb 5-ből egy felvétel egyszerűen megugrik, kihagy 1-2 másodpercet a felvételből.. :O
Nektek előfordult már ilyen?
Adamsky, Te már segítettél nekem egyszer, bízom benne, hogy most is tudsz! :R

(#4462) <Adamsky> válasza Paulo81 (#4461) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

''Néha, kb 5-ből egy felvétel egyszerűen megugrik, kihagy 1-2 másodpercet a felvételbő''

Na, az ilyen hibákat imádon én is a legjobban. Ritkán jön elő, ill. nehezen reprodukálható.
Én a következőket csinálnám:
Először egy szimpla format, hátha ez segít...
... ha nem, akkor feltenném a legújabb fw.-t (ha nincs, akkor az aktuálisat még 1x)
Ha így sem jó, akkor bizony szervíz.
Érdemes lenne megnézni a memóriát valamilyen HD diagnostic tool-al is. Lehet, hogy jelez valamilyen hibát.

[Szerkesztve]

(#4463) Paulo81 válasza <Adamsky> (#4462) üzenetére

Paulo81
(tag)

Köszi, megnézem valamilyen progival.

(#4464) Bambusznád

Bambusznád
(tag)

Sziasztok!

Iaudio 5-m van. Mint minden reggel kapcsoltam volna be a lejátszót, de nem lehetett. :Y Persze az elemmel nem lehetett baj, mert kb. fél órával előtte vettem le a töltőről, a biztonság kedvéért azért kipróbáltam másik elemmel de sajnos azzal sem ment. Ez azért is bosszantó, mert kb. két hónapja volt ugyanezzel a problémával a szervizben. :O
Volt már vkinek hasonló baja vele?
Remélem nem kell kéthavonta szervizbe szállítgatni :(

A sikerhez vezető út - Karbantartás miatt - zárva

(#4465) KésőnkeZdő

KésőnkeZdő
(újonc)

Kedves Mindenki!

Szeretném Magamat meglepni egy MP3 lejátszóval és ha már vásárlásra adom a fejem olyan típust szeretnék választani, amiben nagy valószínűséggel nem fogok csalódni.

Számomra az első és legfontosabb a hangminőség (no és persze sajnos az ár is).
Jelenleg két márka között vacillálok (iAudio, Meizu), de nagyon nehéz döntést hoznom.
Az iAudio-k között a G3-al és U3-al szimpatizálok, a Meizu kínálatából meg az E3-as nyerte el a tetszésemet. Sajnos egyiket sincs módom kipróbálni (ugyanis tudtommal Debrecenben erre nincs lehetőség :W ) , így az itt leírtakra, valamint a véleményeitekre alapozva kell meghoznom a döntésemet.
Szó mi szó, az E3 jobban tetszik külsőleg, mint az iAudio termékei, no és ami még ennél is meggyőzőbb, az ára is jóval kedvezőbb, viszont nem tudom mennyivel rosszabb/gyengébb a hangminőség terén a Meizu?!?
Tényleg (sokkal) részletgazdagabb, teltebb hangok jönnek ki az iAudio lejátszóiból?
Kíváncsi lennék, hogyha egy E3 tulajdonos kipróbál pl. egy U3-ast, megbánja-e, hogy nem az iAudiót választotta???
Esetleg van más márka/típus is, ami hasonló árkategóriába tartozik, de ''jobb'' (hangminőségben) az általam preferált lejátszóknál?

Azzal már hozzávetőlegesen tisztában vagyok, hogy sajnos a készülékekhez (gyárilag) csomagolt fülesek nem igazán minőségi darabok, ezért természészetesen elsősorban a lejátszók képességei érdekelnének!

Az esetleges tapasztalatokat, meglátásokat valamint tanácsokat előre is köszönöm.

Üdv KésőnkeZdő.

(#4466) bwoay válasza KésőnkeZdő (#4465) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nekem volt egy ideig E3-am, de azt már az U3 mellé vettem.
Nemigen lehet egy napon említeni a kettőt. A meizu egyetlen egy dologban
múlja felül az iAudiot, az pedig a masszív, fém készülékház.
Ha Meizuk közül kellene választanom, akkor persze az E3-ra voksolnék,
mert volt alkalmam kipróbálni több lejátszójukat is,
de csak ez az egy tetszett igazán.
Viszont ha a világ összes (általam ismert) mp3 lejátszója közül választhatnék,
akkor maradnék annál az U3-nál, amit most is használok.

egyébként ez az abszolút objektív :U sorrend:
Meizu E3 -> iAudio G3 -> iAudio U3

[ Szeretkezve ]

(#4467) ponti_ak válasza bwoay (#4466) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Egyetértek.
Szasz' bwoay, ezek szerint épségben hazaértél. ..OFF-kapcsoló.. :F :))

MOD:
@KésőnkeZdő: a jó minőségű fülhallgatóról se feledkezz meg, az is fontos! Amit adnak a lejátszókhoz, azok sem rosszak általában, de 6-8-10k-t még számolj hozzá, hogy _igazán_ elégedett lehess (persze fülest utólag is vehetsz, de majd úgyis meglátod.. illetve meghallod.. :) )

[Szerkesztve]

(#4468) KésőnkeZdő válasza bwoay (#4466) üzenetére

KésőnkeZdő
(újonc)

Én is erre, az általatok is említett sorrendre gondoltam.
Köszönöm a hozzászólásokat, szerintem eldőlt a kérdés és maradok az U3-om mellett, valami jobb füles társaságában. :)

Jó hétvégét mindenkinek!

(#4469) dunc válasza ponti_ak (#4467) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A gyári fülese nem szól szépen? Ebben az árkategoriában elvárható,nem?

(#4470) ponti_ak válasza dunc (#4469) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Elvárható, és nem is rossz, de inkább csak jó közepesnek mondanám, amit kap mellé az ember. Vannak sokkal jobbak, amikkel tényleg kihasználhatja a képességeit a vásárló (sennheiser cx, px szérei, + koss egyes típusai, stb.)

(#4471) moam

moam
(kvázi-tag)

Nemrég van meg a G3 lejátszóm, eddig maximálisan meg vagyok vele elégedve. A menü-navigáción néhány mai lejátszóval összevetve lehetne azért kicsit javítani hogy kényelmesebb legyen a használata, de egy rossza szavam sincs rá. Aki még be tudja szerezni, annak csak javasolni tudom!

(#4472) bebar

bebar
(fanatikus tag)

Kipróbáltam a D2-öt az Infopatikában.

Vagy 20 percig nyomogattam, az ''öreg fickó'' nagyon rá akart beszélni. :DD
Aztán kijött egy másik eladó, akkor már sztereóban nyomták! :DDD

Egyébként tényleg nemrossz, de nekem az érintőképernyő valahogy nem jött be.
Ha ''újjal'' nyomogatom, sokszor nem azt csinálta amit kellett volna.

Videót szépen játszik le, legalábbis a demo-t ami benne volt.
Azt mondta a srác, ha rányomok egy 700MB-os DivX-et, azt is simán lejátsza, magától átkonvertálja.

Hangzásilag tök olyan, mint bármelyik iAudio.

Vizuális effektvilág nincs bent, pedig simán elfért volna, márcsak a szép nagy kijelző miatt is.

Viszont a színek picit nekem élettelenek, éles, csak kevés bent a szín.
Gyárilag a kék, piros, zöld színek mind 255-en voltak, azaz a maximumon,
tehát csak levenni lehet a színből.
A Meizu M6-é nekem jobban tetszik.

És ott jópofán mondja az arc, hogy a nyomába sem érhet az M6.
(Ezzel picit vitatkoznék.)

''Ajándékba'' ad hozzá az IP egy kábelt, így a Tv-vel össze lehet zúzni.
Tok nincs, az plusz 2500.-, de műanyag. :(
Szerintem elég gagyi is.

Ha izzad a kezed egy picit is, rögtön lecsapodik a hátuljára, lehet törölgetni. :)

Aztán elvileg annyira viszik, hogy az iAudio nem bír szállítani, meg kiraboltak Bécsben már egy szállítmányt is.
Amikor ott voltam, 1-1 db 2 és 4 gigás volt.

Aztán úgy döntöttem, 57e. nem adok ki MP3/4 lejátszóért! :D

Ha esetleg van bármilyen kérdés.. :))

(#4473) Pat válasza bebar (#4472) üzenetére

Pat
(tag)

''Ezzel picit vitatkoznék''

miért is?? :DD
hangminőségileg és tudásilag nem is egy kategória..
azt gondolom nem kell ecsetelnem h melyik van feljebb..

az érintő képernyőhöz 1 nap alatt teljesen hozzá lehet szokni..
kár hogy konvertálni kell a videókat, de legalább a progija teljesen joo:
feliratot kapásból rárakja a legjobb helyre,
nameg kapsz hozzá mindenféle más formátumba konvertáló progit, persze beállíthatsz mindent, minőség, méret stb..

''vizuális effektvilág nincs''
mp3 lejátszó ember..! legalább nem lassu.. :R
bye..

(#4474) bwoay válasza Pat (#4473) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''vizuális effektvilág nincs''
mp3 lejátszó ember..!

hja, azoknál elengedhetetlen az ekkora méretű touchscreen...

[ Szeretkezve ]

(#4475) donzoli válasza bwoay (#4474) üzenetére

donzoli
(fanatikus tag)

:DDD :R

Intel & ATI & Canon rulez

(#4476) moam

moam
(kvázi-tag)

UDPR eladó!
(Universal Digital Player/Recorder)

Színes kijelzős 1''-os, 10x10 pixeles karórába integrált MP3 és video lejátszó(DivX is), a videokat a hozzá adott szoftver automatikusan konvertálja és kezeli a feliratokat is (alsó 3 pixelsor), mobiltelefon és adóvevő, automatikus wireless firmware update egyenesen a koreai cég épületéből. 2 SIM kártya helyezhető bele, továbbá MMC-vel bővíthető a memória.

Ja és touchscreen az egész, minden pixelhez külön funkció rendelhető. + a bécsi atomóra jeleit is fogja. Ezenkívül solar-cell technika, tehát nem kell tölteni, (naponta 2perc a napon).

Nagyon megéri! Akit érdekel írjon!

Azért adom el mert megvan már a G3!

:DDD (mást nem fűznék hozzá)

[Szerkesztve]

(#4477) ponti_ak válasza moam (#4476) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

..ööö... ez most komoly? dobj már egy linket privibe, pls.. nem akarom elhinni, hogy az.. :U :))

ui: Szvsz tedd be apróba inkább, meg esetleg aláírásba, ne ide.... mostmár mindegy, csak... :)

(#4478) moam

moam
(kvázi-tag)

Ja, és Bluetooth-on lehet feltölteni rá a zenéket, GPS-es változata is van, de internetezésre is alkalmas (beépített MozillaSpec böngésző)

Azt hiszem így teljes :DDD

( ha esetleg valaki megsértődne, nem ez állt szándékomban, csupán a jelenség ''értelmére'' próbáltam rávilágítani, amit a mai gyártók sajnos elkövetnek, de csupán azért mert ezeket valaki meg is veszi. Sőt! Egyre inkább ez az emberek igénye. sajnos...)

Természetesen ez vicc.. nehogy írjon valaki hogy megveszi :DDD

[Szerkesztve]

(#4479) ponti_ak válasza moam (#4478) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Aha! Haha... :)

(#4480) bwoay válasza ponti_ak (#4477) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

jó tudni, hogy te ilyeneket beveszel :)
Nem kell Dell notebook? boltban 3 millió, de 900e-ért oda tudom adni,
csak most, csak neked :) Minden pixelhez külön funkció rendelhető, muhhahahaha

[ Szeretkezve ]

(#4481) ponti_ak válasza bwoay (#4480) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Jajdejó, offoljunk tovább! :C :P

(#4482) Pat válasza bwoay (#4474) üzenetére

Pat
(tag)

teljesen igaz :R félreérthetően írtam.. arra gondoltam, hogy egy olyan ''kütyüről'' beszélünk (amit nem mellesleg kb. annyit használok puskázásra/sorozatnézésre mint zenére), amit eredetileg zenehallgatásra szántak, és nem egy palmtop vagy umpc, hogy a vizuális effektvilág maga a tökély legyen ;) (arra ott lesz az iphone)

(#4483) ponti_ak

ponti_ak
(PH! addikt)

! JÖN !

iAudio 7

Capacity: 4, and 8GB (0,85'' HDD helyett flash memória)
Display: 1.3'' TFT, 262K colors (Previously OLED)
Audio: MP3, WMA, FLAC, Ogg, WAV, and ASF
Video: Xvid
FM Tuner/Recorder and Voice recorder
Battery Life: 60 Hours :Y from built-in Lithium-Polymer battery
UMS Device
Swing-Touch Control system

dapreview:
[link]

anythingbutipod:
[link]

[Szerkesztve]

(#4484) ponti_ak válasza ponti_ak (#4483) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

(#4485) hkari

hkari
(senior tag)

Sziasztok.Megvettem a d2-met végre:) És válaszolnék az elöttem szólókra.Régen egy x5 -ösöm volt és akárki akármit mond a d2 sokkal szebben szól.X5 nél cx-300 al sokkal alacsonyabb hangerőn is torzitott a mély hang.d2-n full hangerőn is rohadt tiszta a hang.A kijelző szerintem nem fakó:) Jah és nagyon jó hogy beletették az eq filtert is.Akkor még a gagyi házra annyit mondanék hogy első héten sikerült busz után futás közbe esnie egy szépet pofával lefelé,és egy darab karc nincs rajta;) szal lehet hogy annyira nemis gagyi?;)

[Szerkesztve]

WP7 XBOX Live: ahorvathkaroly

(#4486) bwoay válasza Pat (#4482) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nemtom mennyire szánták zenehallgatásra, és mennyire filmnézésre azok,
akik az U3-at is mini movie mp3-nak titulálták ;)
egyébként én már az m6-nál is kifogásoltam, hogy ha már ott az a nagy display,
akkor miért nincs hozzá valami nagy, látványos vizuális orgia, ami ki is használja
(persze csak opcionálisan)

[ Szeretkezve ]

(#4487) ponti_ak válasza hkari (#4485) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Hmm.. az az x5-ös most nálam van szerintem... :DDD

(#4488) rumos14 válasza ponti_ak (#4487) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hoppá, beújítottál? G3 nyugdíjba megy?

(#4489) ponti_ak válasza rumos14 (#4488) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

:) Talán, egy időre. De azért nem unatkozik az sem, a Kedvesem használja majd.

Egyelőre nagyon tetszik az x5. Szépen szól, és ráfér az összes zeném. (20 giga nem sok, de nekem elég egyelőre)

(#4490) Batmause válasza ponti_ak (#4489) üzenetére

Batmause
(tag)
LOGOUT blog

Nekem is X5-m van, csak 30 gigásba...
Mit mondjak, tetszik még most is, de kevés az a 30 giga. :C
Remélhetőleg a laptoppal kevésbé fogom annyira leterhelni kedves kis ''Bömbit''... :)) ...de azért nem fog mindíg otthon, magányosan csücsülni... :DDD

[Szerkesztve]

(#4491) hkari válasza ponti_ak (#4487) üzenetére

hkari
(senior tag)

LOL.Te vetted anno meg tőlem???? A lágymányosinál találkoztunk. :DDD Egyedűl a 20 giga hiányzik de nagyon:( Lehet majd visszaveszem tőled;)

[Szerkesztve]

(#4492) ponti_ak válasza hkari (#4491) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Nem én voltam, hanem Pxs kollega.. See: [link] :)) Én tőle vettem meg (anyagi okok miatt vált meg tőle kb. egy fél év után). Amikor megláttam a garilevélen a nevet, rögtön beugrott a pH!-d nick-ed. És örültem neki, komolyan. :)

Eddig nagyon tetszik, bár a G3-hoz képest azért ''nagy'', és van súlya, de hát valamit valamiért... Egyelőre még nem tudom, hogy megtartom-e... alkalmi vétel volt, és elég gyorsan szántam rá magam, s bár nem mondom, hogy ''szerelem volt első látásra'', nem vágytam rá annyira mint a G3-ra anno, de mindig is szerettem volna kipróbálni. ÉS tetszik.. Viszont talán túl jó is nekem.. annyi mindent tud.. :B Mindegy, egy kicsit használom, aztán elválik. Ha megszeretem, akkor marad.

Az mindenesetre látszik rajta, hogy igényes gazdái voltak eddig - szinte egy karcolás sincs rajta... -, és ez a sorozat most sem szakadt meg... :)

[Szerkesztve]

(#4493) hkari válasza ponti_ak (#4492) üzenetére

hkari
(senior tag)

Hát azért vicces hogy ''ilyen kicsi a világ:)'' Én az x5 ös révén lettem iaudio/cowon mániás:) elötte volt ipod-om de az más... Használd és biztos hogy megszereted:):)

(#4494) rumos14 válasza ponti_ak (#4492) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

és a rockbox-ot használod vagy a gyári fw-t? nem hagy nyugodni a kérdés :)

(#4495) ponti_ak válasza hkari (#4493) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

@hkari: annyira nagyon azért nem véletlen az egybeesés, hisz a ph-n ugye nem ritka az adás-vétel..de azért vicces. :))

@rumos14: egyelőre az alap fw megy, azt ismerem.. A héten lesz időm nyomkodni esténként, majd kitapasztalalom a RB-ot is, de az már elsőre is lejött, hogy sokkal fejlettebb, elég sok plusz funkciót tettek bele. Főleg a számok rendszerezése van felspécizve (Album/Előadó, lejátszási gyakoriság, stb), ami ekkora tárhelynél jól jöhet, bár én rendszerető ember lévén könyvtárakban tartom a muzsikákat, s az ID3-tag-ekkel nem foglalkozom, bár az is az erőssége.. :U ..nnnamajd..

[Szerkesztve]

(#4496) rumos14 válasza ponti_ak (#4495) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

és van doom rajta? mármint a számítógépes játékot tartalmazza-e a rockbox. alapvető kérdések ezek.

(#4497) ponti_ak válasza rumos14 (#4496) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Pxs kollega szerint lehet rá tenni, de Ő maga nem próbálta, a kezelése egyébként is bajos lenne. Ezzel egyetértek, bár én is Doom-on (I-II) nőttem fel.. majd lehet hogy kipróbálom.. egyelőre nem csesztettem még ennyire.. (csak élvezem a hangját.. :) )

[Szerkesztve]

(#4498) Paulo81 válasza Paulo81 (#4463) üzenetére

Paulo81
(tag)

Megnéztem, de nem hibás...
Ilyenkor szervíz?

(#4499) <Adamsky> válasza Paulo81 (#4498) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

fw. frissítéssel próbálkoztál? És format-al (nem quick-el)?

Ha ezek már mind megvoltak, és a hiba még mindig fennáll, akkor nincs jobb ötletem mint a szervíz.

(#4500) Ropman

Ropman
(kvázi-tag)

Hali mindenkinek!

Esetleg nem tudnátok elmondani, hogy hol tudok venni iAudio G3 -asat.. :F
Mert sajnos sehol nem találok. Jah és 2G-ás kellene és megbízható bolt is legyen :)

[Szerkesztve]

By Loc SkyRopman :]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.