Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#4251) bwoay válasza ponti_ak (#4250) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

hja, monolith... nekem sosem tetszett annyira...

mér' jobb bolt elcserélni, mintha kapásból 512-est vennék?
amúgy sem 256-os, sem 512-es nem kapható jelenleg,
ha másért nem is, talán emiatt jobb :)

piros lejátszót viszont tudok ajánlani
[kép]

[ Szeretkezve ]

(#4252) ponti_ak válasza bwoay (#4251) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Azér' jobb bolt elcserélni, mert ha valaki cserélni akarna nagyobbra, akkor valószínűleg dobna még rá 1-2 ezrest... pl. 25k(új 1gigás)-4k=21... annyit meg lehet, hogy (talán) megérne neked (nemtom'), s a lényeg, hogy hozzájutnál egy megfelelő színű példányhoz. Pláne hogy most nem is kapható... na, mindegy, elég a fikcióból. :)

Jaa, köszi, ilyen nem kell. Írtam, hogy ''iAudio-nál rosszabat pedig nem hagyom, hogy kapjon/vegyen.. '' ;]
Oké, nem lehet egyértelműen rosszabbnak mondani, a képen látható almaízű lejátszót. A helyzet az, hogy mostantól még többet ül metrón, ezért kell(ene) majd a kompakt zenebona, de mert kutya világ van errefelé (is), a ''tapi-simi'' nem annyira jó. (t.i: a lejátszónak -szerintem (is)- szigorúan zsebben/táskában a helye :U). Bár a nyomógombok (BACK, FFWD) kezelhetőek lennének, de a hangerő nem.. Hmm, talán nem is olyan gáz, és még az is lehet, hogy beleszeret egy ilyenbe, és kap egyet pl. karácsonyra.. (ha emberi(bb) áron * adják addig..)

Azért kösz. :D

* egy kicsit drága is (még?) a 'zájpod Bár most van -5k kedvezményem egy Lay's csipszes zacsiból -Apple cuccokra érvényes-, és akciós nano is van a webshopban, de még így is 35k lenne egy ezüst 2gigás nano (piros nincs szvsz). [link] [/OFF]

[Szerkesztve]

(#4253) bozont

bozont
(PH! addikt)

Amúgy a U2 füleséről mi a vélemény? Esetleg egy Sennheiser MX500-ra érdemes lecserélni? Vagy valami másra ha van jobb, max 5k-ig.

ELadó egy AMD Athlon II X2 250 processzor (AM2+/AM3): http://hardverapro.hu/apro/elado_amd_athlon_ii_x2_250_processzor/friss.html#msg1

(#4254) Infopatika válasza bwoay (#4248) üzenetére

Infopatika
(újonc)

Szóval 1 GB-os U2 kellene kékben?
Nos, talán megoldható... :)

Infopatikus

(#4255) ponti_ak válasza bozont (#4253) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Használható az, amit adnak hozzá, hangminőségben nem rosszabb mint az mx-bogyók (bár a G3-hoz nekem bumszlit adtak, nem ment bele a fülembe, pedig nem kicsi a hallójáratom, inkább átlagos méretűnek mondható)

Szóval szerintem egy mx500 nem jobb (annyival), ezért nem érdemes költeni rá. Egy cx300, vagy a p(m)x szériából valamelyik már Ok, azokkal tényleg nagyságrendekkel jobb hangzást kapsz, de azok többe is kerülnek (az áruk változó, 9-13k-ig, típustól függően).

MOD:
bwoay (illetve Infopatika): :C

[Szerkesztve]

(#4256) vili13 válasza bozont (#4253) üzenetére

vili13
(őstag)

MX500-ra nem érdemes, szvsz a legolcsóbb értelmes altrernatíva a Panasonic RP-HNJ50E 6k körül (pl. [link]), ha nem zavar a nyakbaakasztós kivitel.

(#4257) bwoay válasza Infopatika (#4254) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

még véletlenül sem szeretnék telhetetlennek tűnni,
de amire igazán vágyom, az egy kék, fémházas U2 :DD
Viccet félretéve: amennyiben megoldható,
úgy természetesen tudnék rá egy rendkívül hálás, lojális vevőt,
aki mellesleg 2 GB-os változatban sem vetné meg :B

szerk:
hát én meg mikor lettem addikt? :(((

[Szerkesztve]

[ Szeretkezve ]

(#4258) vili13 válasza bwoay (#4257) üzenetére

vili13
(őstag)

Szerintem az eredeti műanyag ház mintájára pillanatok alatt lehet fémet is csinálni, persze ha értesz a magnézium öntéshez! ;]

(#4259) Infopatika válasza bwoay (#4257) üzenetére

Infopatika
(újonc)

OK, küldj egy baglyot :)
(csak írd rá, hogy kék legyen ;) )

Infopatikus

(#4260) Shia-ko

Shia-ko
(tag)

Hello!

A G3-ban be lehet állítani, hogy a felső sort is görgesse, ahol az előadót és az albumcímet írja ki, éppúgy, mint a számcímnél?
Köszi :R

Üdvözlettel: Gabi

(#4261) moam válasza Shia-ko (#4260) üzenetére

moam
(kvázi-tag)

én azt hiszem hogy nem. igen ez több márka hibája...

még sosem hallottam iAudiot sem iRivert. Sony NW-E003F volt eddig a legjobb. Szerintem kristálytiszta a hangja. Alig várom hogy megjöjjön a G3. :DD

[Szerkesztve]

(#4262) bozont válasza vili13 (#4256) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Jól néz, ki de asszem akkor marad a gyári, az eddigieknél biztos szebben fog szólni. A samsung discman-em mellé egy ilyet [link] használtam, vagy legalább is külsőre így nézett ki, mert a dobozán egy kicsit más adatok szerepeltek ha jól emlékszem (pl a frekvenciaátvitel 20Hz-25KHz-ig terjedt, a többi már nem rémlik) és 1éve 3k-ért vettem az MM-ben. Viszont nekem már ez is szépen szólt, bár lehet csak azért mert eddig még nem hallgattam semmi minőségi cuccost. :D

ELadó egy AMD Athlon II X2 250 processzor (AM2+/AM3): http://hardverapro.hu/apro/elado_amd_athlon_ii_x2_250_processzor/friss.html#msg1

(#4263) bwoay válasza Shia-ko (#4260) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

hát U3-nál a display menüponton belül van olyan opció a title scroll mellett,
hogy album scroll, és akkor a felső sort is görgeti,
de csak akkor, ha kijelzésnek a file-név van beállítva,
ID3Tagnél nem működik (furcsamód).
szóval ha van G3-nál ilyen lehetőség, akkor tudod, hol kell keresni ;)

[ Szeretkezve ]

(#4264) bwoay válasza Infopatika (#4259) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nem állítom, hogy mentes vagyok minden szkepticizmustól,
de ha ezt sikerül nyélbe ütni, akkor minden tiszteletem a patikáé
(bár ez eddig is így volt, pláne az iFP-999 beszerzése óta ;) )

úgyhogy megvárom a fizetést, és küldöm a ''baglyot''.
rajta lesz, hogy ''kék'' :)

[ Szeretkezve ]

(#4265) moam

moam
(kvázi-tag)

tudom hogy ez kicsit off, de én 256kbps MP3-at használtam eddig és sz.gépen tároltam a számokat, nem volt kedvem minden opció/formátum/stb t*kölgetéssel, nameg a sz.gépen elfér... mi most egy elfogadott minőségi tömörítés, ami elég tiszta marad és a file-mérettel is lehet kicsit spórolni? Illetve milyen formátum?
nég nem érett meg a pénzmag egy cx300-ra, így egy no name vacak fülessel meg úgysem tudnám kitapasztalni mi a jó...

[Szerkesztve]

(#4266) vili13 válasza moam (#4265) üzenetére

vili13
(őstag)

Javaslom leginkább az ogg(vorbis) formátumot, ez kb. 2/3 méretben hozza az mp3 minőségét, és a normálisabb lejátszók természetesen ismerik. Amelyik nem, arra marad a gusztustalan wma, de az mp3-nál az is hatékonyabb.

(#4267) moam válasza vili13 (#4266) üzenetére

moam
(kvázi-tag)

aham. és milyen progit/codert használsz?

(#4268) vili13 válasza moam (#4267) üzenetére

vili13
(őstag)

Parancssorból oggenc2 (EAC-hoz pl.), egyébként oggdropXPd: [link]

(#4269) bwoay válasza vili13 (#4266) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

hatékonyabb? szerintem csak alacsony bitrátán.
amúgy az oggdrop észrevételeim szerint nem ugyanúgy tömörít,
mint az oggenc, legalábbis amikor kísérleteztem a kettővel,
akkor eltérő file-méret lett az eredmény

[ Szeretkezve ]

(#4270) vili13 válasza bwoay (#4269) üzenetére

vili13
(őstag)

A wma szerintem magas bitrátán is jobb az mp3-nál, alacsony bitrátán (128k alatt) meg valami elcseszett ''fémes'' hangzást produkál. (Hozzáteszem, legutóbb az iMP-550 idején próbálkoztam wma-val, kizárólag a használhatatlan ogg lejátszás következtében.)

Az oggenc/oggdrop szerintem egyformán kell tömörítsen, legalábbis ha egyforma verzióval próbálkozol (pl. aoTuVb5). Most kipróbáltam egy kisebb wav-on, és egyforma lett.

(#4271) bwoay válasza vili13 (#4270) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

akkor biztos az volt a gond, hogy különbözőket próbáltam...
én emlékszem olyan hydrogenaudio-s vaktesztre, ahol a wma meg az ATRAC csúnyán elvéreztek a Lame mp3-ommal szemben, kivéve alacsony bitrátán
(bár a sony formátum asszem ott is szar volt :) )

[ Szeretkezve ]

(#4272) moam

moam
(kvázi-tag)

lame -et is parancssorból használjátok?

[Szerkesztve]

(#4273) bwoay válasza moam (#4272) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

én razorlame front-enddel, de parancssori (alt preset) kapcsolókkal

[ Szeretkezve ]

(#4274) rumos14 válasza bwoay (#4238) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

bár G3-at tányleg csak kipróbálás erejéig hallgattam, de nem emlékszem ott ilyen jelenségre. egy rutinos G3 felhasználó kisegítene?

(#4275) rumos14 válasza ponti_ak (#4245) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez így talán túl sarkalatos megfogalmazás, de természetesen elfogadjuk a véleményedet :)

(#4276) rumos14 válasza moam (#4246) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ezen én sem aggódnék. kibír legalább 500, de talán inkább 1.000 teljes töltési ciklust, mondjuk 14 óra üzemidővel számolva ciklusonként akár 14.000 óra, ha naponta 7 órát hallgatod, az is 2.000 nap = ~6 év. jól számoltam? :B

(#4277) moam

moam
(kvázi-tag)

tud valaki egy U2 vs G3 összehasonlító tesztet esetleg?

(#4278) rumos14 válasza bwoay (#4257) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az addikt a (h)őstag FELETTI besorolás, szóval elvileg örülnöd kéne az előléptetésnek, csakhát így kicsit értelmét veszti az aláírásod :)

[Szerkesztve]

(#4279) rumos14 válasza moam (#4265) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szerintem ne kódold át azt az mp3-at, mert hiába rakod át egy elvileg hatékonyabb formátumba, a konvertálás minőségvesztést eredményez. szvsz a jövőben erősen megbánnád ezt a műveletet.

(#4280) moam válasza rumos14 (#4279) üzenetére

moam
(kvázi-tag)

Ez pontosan így van! :R
(viszont nekem elég sok album van meg rendes audio-cd-n és azokról újra...............)
de ez a téma ebben a topikban nem érdemel több hsz-t, úgyhogy nincs is több kérdésem :B

[Szerkesztve]

(#4281) moam

moam
(kvázi-tag)

Egyébként köszönök minden hozzászólást, az U2 | G3 dilemmámmal kapcsolatban!
Én is kiszámoltam és valóban nem kell tartani attól hogy az akksi miatt kellene váltani majd. (tudom régi téma - bocs) Mire felmondja a szolgálatot lehet hogy sokan nem is fogják érteni miért hívják MP3 lejátszónak. Mi az hogy MP3? Az egy formátum volt? Mindent jelátszik nem? Miért nem csak player? :D
Én emlékszem mikor kezdett ismertté válni az mpeg meg ilyenek. Ma meg......
( akkor is G3 lesz! :P , már alig várom! :C )
(de azért egy cikket szívesen vennék G3 vs U2 témában)

[Szerkesztve]

(#4282) ponti_ak

ponti_ak
(PH! addikt)

Digitális hangtechnikáról, tömörítésről sok okosság itt: [link]

G3-ról:
- kis sercegés a számok között van, de alig hallható, (számomra) nem zavaró.
- az album nevét nem scrollozza, csak a számcímet (nincs is ilyen menüpont)

bwoay: grat az addikcióhoz :)

(#4283) bwoay válasza rumos14 (#4278) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

tudom, hogy örülnöm kellene, de szerettem hőstag lenni :)
mindegy, így jár, aki ennyit karattyol... azért hiányozni fogtok, srácok,
de megérthetitek, hogy mostantól nem vegyülhetek el a pórnép közt ;]

[ Szeretkezve ]

(#4284) moam

moam
(kvázi-tag)

No no! Várjunk csak!

vili13, neked van G3-ad
bwoay, neked volt+lesz U2-d

akkor mégsem ua. a fw?

Az U2 tud albumcímet scrollozni és nem serceg a számok között?

(#4285) bwoay válasza moam (#4281) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nem mp3 player, hanem DAP, digital audio player a helyes kifejezés,
de az mp3 kezdeti egyeduralmának köszönhetően
előbbi terjedt el, és hiába vesztette aktualitását mára,
ez maradt meg a köznyelvben.

G3 U2 összehasonlításnak semmi értelmét nem látom,
a két lejátszó teljesen ugyanaz, leszámítva a formát
meg az áramforrást, illetve az ezekből adódó különbségeket (ld üzemidő).
mellesleg idesorolható az i5 is, annyival kiegészítve,
hogy annál a kijelző is eltérő (van egy elkülönített ikonos része a pontmátrix mellett),
meg változtatható a háttérvilágítás színe, illetve a kezelőszer joy helyett 2 jog található,
de a hangzásért felelős hw elemek (tudtommal) megegyeznek mindháromban.

[ Szeretkezve ]

(#4286) bwoay válasza moam (#4284) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

én már nem emlékszem, hogy az U2 tudott-e albumcímet görgetni,
de ha leszeded a manualt, akkor szvsz gyorsan kiderül (hacsak nem olyan feature ez,
amit menetközben raktak bele a fw-be)

a fw szerintem ugyanaz, vagy legalább a verziószám,
és ha mégsem, nekem akkor is így rémlik :B

[ Szeretkezve ]

(#4287) moam

moam
(kvázi-tag)

A G3 és az U2 csavarokkal van összerakva? Vagy ez a pattintós fajta?

(#4288) moam

moam
(kvázi-tag)

Most néztem utána és U2 | G3 firmware-ek teljesen párhuzamosan készülnek. A verziószám nem egyezik meg a 2 tipusnál, de ugyanazokat a hibákat foltozgatják mindkettőn egyszerre.

(#4289) ponti_ak válasza moam (#4287) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Nem pattintós kínai gagyi, csavarokkal szerelt (a G3 legalábbis). Nem recseg, nem ropog, a tartójában pedig szinte már masszívnak mondható. Ha kiveszed, akkor törékenynek tűnik, pedig nem az. Persze leejteni nem szabad, a DAP-ok kényes jószágok.

Az elem-csatlakozói a (lemez és a rugó is) aranyozottak. Egyéb kérdés..? :D

Ha teheted, fogdosd meg élőben is őket, és majd meglátod melyik tetszik jobban. ;)

Egyébként pedig ajánlom a cowonglobal.com-ot, van egy csomó fénykép, és az összes létező specifikáció, színek, méretek, stb.

üdv

[Szerkesztve]

(#4290) rumos14 válasza moam (#4284) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

de, serceg, emlékeim szerint jobban, mint a G3. nem zavaró, de azért odafigyeléssel hallható.
én használtam pár hónapig U2-t, és az dereng (ez ugye nem a biztos információ jele...), hogy az album sor statikus, nem scrolloz.

(#4291) rumos14 válasza bwoay (#4283) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

addikt lettél, mehecc elvonóra :DDD

(#4292) moam

moam
(kvázi-tag)

Sokat visszaolvastam itt, de nem emlékszem hogy valaki írt volna a G3 stock fülesétől. Láttam képeken hpgy iaudio márkájú, de nem tom mennyire lehet tartós + mennyire szól szépen? Legyen mondjuk 1 egy noname gagyi, 10 meg mondjuk CX300 (erről sokat hallani). Hányast adnátok ? (persze aki ismeri a CX300-ast :)

(#4293) vili13 válasza moam (#4292) üzenetére

vili13
(őstag)

Ha még mindig ugyanazt adják hozzá mint eredetileg ([link]), akkor az nem iAudio, hanem valójában Cresyn márkájú ([link]). Én valahol a középkategóriába sorolnám, de szvsz érdemes lecserélni, a lejátszó többet tud. Ha nem is feltétlenül CX300 - pl. a Cretive EP-630 ugyanolyan, csak sokkal olcsóbban adják ([link])!

(#4294) moam

moam
(kvázi-tag)

Valóban ugyanannak tűnik mint a gyári füles. Nem értem akkor miért írták rá helyette hogy iAudio :F

Valamilyen tokot tudna valaki ajánlani g3-hoz? A gyári elég gyengének meg csúnyácskának túnik...

[Szerkesztve]

(#4295) HavocS válasza moam (#4294) üzenetére

HavocS
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jó az gyári tok jár hozzá, a füles szerintem egész szépen szól, bár én vettem hozzá egy Sennheiser MX450-et 3 ezerért. Fontos megjegyezni, hogy a G3 az ogg és a wma fájloknál az első kb. 1 mp-et ''fade in''-eli, vagyis az első hangot csak félig fogod hallani ha olyan a szám :/

[Szerkesztve]

Finally S-PVA!

(#4296) ponti_ak válasza moam (#4294) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Azért írták rá, mert ez így egy szett.. Ha megnézed, a nyakpánt és még az USB-kábel is iAudio feliratú.

Nincs más tok, csak az van. A Noreve szokott gyártani Cowon-okhoz, de csak a nagyobb méretűekhez (pl A2, D2, stb..)

(#4297) bwoay válasza ponti_ak (#4296) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''mert ez így egy szett''

mármint egy szet, igaz? ;]

[ Szeretkezve ]

(#4298) ponti_ak válasza bwoay (#4297) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Nekem set és szett.
De mindegy, ezen nem veszünk össze(tt).. :DDD

(#4299) bwoay válasza ponti_ak (#4298) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

pedig az set és szet. egyszer hadd fölényeskedhessek már én is :D

[ Szeretkezve ]

(#4300) Integra válasza moam (#4294) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

teljesen jó a gyári tokja, mm pontosan passzol és erős

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.