Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#4151) Shia-ko válasza Macilaci457 (#4149) üzenetére

Shia-ko
(tag)

Ezt most azt jelenti, hogy szar a cuccom, vagy, hogy a zene minősége szar? :Phink: Elég érdekes, hogy az előző lejátszón, (amit azintén a hangminősége miatt vettem,) nem volt gond a beállítással, sem a zenével. Normál eqa, plusz némi basszus, és úgy szólt, ahogy az anagy könyvben meg van írva. :U
Így látatlanban igen egzakt véleményt sikerült kialakítanod, óriási mennyiségű konstruktív javaslattam. Köszi! :C

@ Dave™
Próbálgatom. :)
(In ear fülessel hallgatom, bár nem Koss vagy Sennheiser, mert akkor még nem volt nekik, amikor én már azt használtam, és mivel jól működik, eddig nem igényeltem a leváltását.)

[Szerkesztve]

Üdvözlettel: Gabi

(#4152) yash válasza ponti_ak (#4150) üzenetére

yash
(senior tag)
LOGOUT blog

Esik az még lejebb is ;)

(#4153) ponti_ak válasza yash (#4152) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Én is nagyon remélem... ha év végéig 40 alá megy, veszek egy 4gigásat, az bissztoss.. :D

(#4154) Shia-ko válasza Shia-ko (#4151) üzenetére

Shia-ko
(tag)

Na, közben sikerült a dolog, most szól úgy, mint a régi.
Eqa természetesen maradt normálon.
A BB3 sajnos összemossa a dolgokat, viszont érdekes módon számomra VBR-2 alatti kódolásnál már javít valamit az élményen, felette viszont elveszi azt, amiért úgy van kódolva, tehát tényleg igen csínján vele. 3-as felett már nagyon zavaró mindenféle file-nál.
3D jó dolog, de csak kikapcsolva.
M3B nagyon erős, 3-4 felett már bántó.
Köszönöm mindenkinek a segítséget! :R
A rádió-ra van valami ötletetek, vagy az mindenkinek tré? :F

(#4155) ponti_ak válasza Shia-ko (#4154) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

A rádió-ra van valami ötletetek, vagy az mindenkinek tré?

Nem a legjobb a vétel az enyémen sem, de azért a főbb adókat egész tisztán hozza stereo-ban. A füles kábele az antenna, azon múlhat a dolog.. (cx300-am van)

Ha nagyon nem jó a jel, nyomd át mono-ba, még az is jobb, mint a sistergés-hegyek..

(#4156) rumos14 válasza Shia-ko (#4145) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

sony fülessel a rock beállítás lehet passzentos, cx300 szintű/jellegű fülessel pedig flat közeli, kicsi magas- és még kisebb mély kiemelés. szerintem.

(#4157) Shia-ko válasza ponti_ak (#4155) üzenetére

Shia-ko
(tag)

Visszavonom. A mostani beállításokkal nem olyan rossz a hang. :R

@rumos14
Köszi, majd kipróbálom, bár most jónak tűnik. :)

(#4158) ponti_ak válasza Shia-ko (#4157) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Örülük hogy most már jó. :) (bár az EQ, BBE, stb. nincs hatással a rádióra, de lehet hogy nem is erre gondoltál..)

(#4159) Shia-ko válasza ponti_ak (#4158) üzenetére

Shia-ko
(tag)

De, arra gondoltam, hogy az segített rajta, hogy sikerült belőni a segédanyagot, bár ott nem is lrződött annyira, mint a zenén. Mindegy, napi 2 órát kibírok így is ezzel, vagy visszacserélem párommal a régit. :Đ
Köszi a segítséget! :R

(#4160) ponti_ak válasza Shia-ko (#4159) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Nincsmit. :) Tipp: rendes(ebb) fejhallgatóval (hosszabb vezeték miatt) ''egyenesen hordva'' kicsit javul a rádiója.. :U

(#4161) yash

yash
(senior tag)
LOGOUT blog

Öregem, ezt a szivást! Figyuzzatok: tavaly novemberben 7900 + postáért kaptam senn cx300 fülest, kb 8,5e-ért az enyém lett. most 9.9e van rá kiirva basysnaál.. irtam levelet, hogy mi van? erre ezt irták: ''Igen, sajnos kicsit drágább lett ez a típus, 9.900Ft Bruttó.''
Hát ez kurva jó... drágább lett.. érted?!? mert én nem. na mindegy. nem tudjátok hol most a legolcsobb?

(#4162) <Adamsky> válasza yash (#4161) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

Nem tudom, hogy mit kell ezen leakadni. Én még 6990-ért vettem tavaly márc. környékén. Ekkortájt jött be asszem a füles Mo.-ra, és az első pár igen pozitív visszajelzés után elkezdték az emberek kapkodni mint a cukrot. Így rövid időn belül asszem 10 fölé ment az ára. Azóta pedig helytől, és időtől függően 9-10e.
A Sennheiser-es topic-ban asszem van egy srác aki árul ilyet, ott nézz szét.

Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

(#4163) bwoay válasza yash (#4161) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

bőven elég csupán a közüzemi számláimra gondolnom,
és egyáltalán nem vagyok meglepve, ha bármi is drágább, mint tavaly volt :D

[ Szeretkezve ]

(#4164) rumos14 válasza <Adamsky> (#4162) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

óóó, az mekkora volt! amikro megjelent a termék Mo-n, dollárból átszámítva úgy 13-14k-ba kellett volna kerülnie, erre a basys 7k-ért adta :R

(#4165) Shia-ko válasza ponti_ak (#4160) üzenetére

Shia-ko
(tag)

OK, kipróbálom egy hosszabbal, bár nem szívesen mászkálnék 2m-es kábellel a fejemen. :DDD

(#4166) ponti_ak válasza rumos14 (#4164) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Úgyvan, az jó volt, de még mennyire... :C

hm.. forgassuk még tovább azt a kést.. :F ;] :( yash: Most komolyan, én sem értem, mit vagy ezen ennyire kiakadva.. :U Megértem, és sajnálom hogy megloptak, de azért 1-2k-s drágulás nem a világvége.

Adam-nek igaza van: irány a Sennheiser topik (csak aztán óvatosan, nehogy valami utánzattal ráfaragj..)

MOD
Shia-ko: nehogy a fejedre tekerd azt a kábelt.. a végén még megfojtod magad.. :D

[Szerkesztve]

(#4167) <Adamsky> válasza rumos14 (#4164) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

''...erre a basys 7k-ért adta...''

Ja, ja. Akkoriban itt a PH!-s fórumozók (főként a Sennheiser-es topic látogatói) egymásnak adták a kilincset. Elég visszanézni az akkori hsz.-eket... :DDD
(''..én ma megyek, te mikor? ... én tegnap vettem, de már az utolsót vittem el, stb.'')

(#4168) yash

yash
(senior tag)
LOGOUT blog

Oké, értem én a dolgot, amit mondtok. CSak hozzászoktam már, hogy a műszaki cuccok az idő múlásával egyre olcsobbak lesznek... ott az U3, a számitogépek stb... ezek szerint a fülesekre nem igaz? :F Kövezzetek meg, én ugy tudom, ha egy gyárto vmiböl többet el tud adni, akkor olcsobbá válik a termék, ezt hivjuk flottakedvezménynek... szal, ezért nem logikus nálam, hogy drágult! Na mindegy, hát el kell fogadnom, akkor marad a 10k+ :(

(#4169) bwoay válasza yash (#4168) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

jogos, csak a kurcsánytényezőt felejtetted ki a számításból :)

[ Szeretkezve ]

(#4170) rumos14 válasza yash (#4168) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

van máshol azért valamelyest olcsóbban, 9k körül. amúgy pedig annyiért árulják amennyiért megveszik. ez a piac törvénye. egy fülhallgató nem avul el olyan gyorsan mint egy számtek cucc vagy egy mp3 lejátszó. a cx300 akár még 10 év múlva is jónak fog számítani.

(#4171) wienattwo

wienattwo
(tag)

Sziasztok!

Össze akarok hasonlítani egy Iaudio G3-at egy Iriver T10-el. Ismer vki olyan boltot, ahol egyáltalán lehet kapni T10-est? Az Edigitalban csak rendelésre tudnak hozni. A 2gb-os milyen színű (sztem fekete)? Edigital honlapján a neve: T10 FM, a leírása szerint viszont nincs benne rádió, az eladó szerint van benne, de szerintem az itthon kaphatóakban nincs.

Még nem tudom, hogy a G3 és a T10 közül melyiket vegyem (fontos az 50h). G3 és Iaudio5 volt nálam kölcsön, egyszer belehallgattam egy Iriver IFP sorozatú ketyerébe, hát az Iriver sztem jóval hangosabb volt, le is dermedtem tőle. Iaudio is szépen szól kb 30-32-es hangerőig, de aztán vége.

(#4172) selfkin

selfkin
(újonc)

Hella

Elszallt az U2-őm, valoszinu mert kihuztam az usb szlotbol eltavolitasi procedura nelkul. ha megprobalom bekapcsolni, akkor egy pillantra feltunik az IAudio screen majd el is tunik nyomban, es megint megjelenik es megint eltunik, aztan abbahagyja, kikapcsol. ha toltore (konektorra) dugom, ugyanezt csinalja. a gep azt mondja h minden rendbe van az eszkozzel, de nem lehet bongeszni, megnyitni. Nem erheto el. Nem tudom resetelni a cuccot, ugyanugy folytatja tovabb a bekapcs-kikapcs jatekot.
Akkor erre keresztet is vethetek?

(#4173) bwoay válasza selfkin (#4172) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

formázni lehet?

[ Szeretkezve ]

(#4174) <Adamsky> válasza selfkin (#4172) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

Reset vagy recovery mode?

(#4175) bwoay

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

aha, szóval a U2 ára is esett, hmmm....
fájó szívvel nézem, hogy a gyártók egyre inkább távolodnak attól a koncepciótól,
ami nézeteim szerint a tökéletes lejátszót eredményezné:
kicsi, lapos, joystickos.
mindenki megy az iPod Nano által mutatott irányba,
ez nekem egyáltalán nem kedvez.
így sosem fog megjelenni az a fémházas, monochrome kijelzős (muhháháháhá),
az U3-nál kisebb, laposabb iAudio, amit látni szeretnék.
Jóvan, a kijelző lehet színes, annyit engedek, de hogy mindenki egyre nagyobb lejátszót gyárt, amit taperolni kell... ez elszomorít. A joystick lassan kihal.
Ennyi erővel szinte iPodot is vehetnék,
egyre kevesebb érv szól ellene. Ha az Apple lemondana a buzi tagelésről,
akkor nem is nagyon lehetne már felhozni ellene semmit.
de ennek ugye kb annyi esélye van, mint annak, hogy a Sony lemond az SS-ről
meg az ATRAC-ról.

Ne legyen igazam, de úgy tűnik,
hogy a G3 meg az U2 utolsó mohikánok (meg persze az U3 is),
tessék megbecsülni őket.

[ Szeretkezve ]

(#4176) selfkin

selfkin
(újonc)

reset gomb van rajta, de nem reagal.
formazas lehetoseg van a tulajdonsag menuben, de amikor 5 probalkozasbol 1-szer reagal az ''ikonon jobbgomb -->Tulajdonsagok'' muveletre akkor a Formazas menupontra mar tuti nem nem csinal semmit 10bol10szer.
teljesen megmakkant.

[Szerkesztve]

(#4177) bwoay válasza selfkin (#4176) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

akkor recovery, ahogy Adam mondja. egyébként formázni nem windows alól kell ugye!

[ Szeretkezve ]

(#4178) <Adamsky> válasza bwoay (#4175) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

''Ennyi erővel szinte iPodot is vehetnék,
egyre kevesebb érv szól ellene...
''

Nekem a Nano hangja nem tetszett. Nem mondom, hogy rosszúl szólt, de ''erőtlen'' az U3-hoz képest. Kíváncsi lennék, hogy (ha lenne rá Rockbox -- asszem még nincs) akkor hogyan szólna ez a 2nd gen. Nano.

''...a Sony lemond az SS-ről meg az ATRAC-ról.''

Ez a nap viszont egyre közeledik.
Nem emlékszel az ATRAC-ot nem támogató új Sony-ra? :DDD

Egyébként én nem izgatom magam. Az U3 + CX-300 -al én megtaláltam az ideális lejátszót. Biztos, hogy lehetne még ennél is jobbat összehozni, de egyenlőre ilyen szvsz. nincs, és amig nem lesz, addig ez nagyon megfelel nekem.

(#4179) bwoay válasza <Adamsky> (#4178) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

pont arra a Sonyra próbáltam utalni, csak lemaradt a cinkosan összekacsintó smiley.
amúgy én azért izgatom magam, mert otthon folyamatosan belebotlok az iFP-kbe,
és szörnyen sajnálom, hogy az iRiver (vagy akárki) nem vitte tovább azt a vonalat.
Szét is szedtem az 590-est (nem mintha nem láttam volna már képen),
és egyszerűen olyan, mint egy tank (ezt mástól idéztem),
gyakorlatilag elpusztíthatatlan az a vastag magnézium ház,
és a karcolásoknak is jobban ellenáll, mint az U3. Masterpiece.

[ Szeretkezve ]

(#4180) HavocS

HavocS
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Most látom, milyen pofátlanul olcsó lett a G3, és az Ogg támogatás miatt azt hiszem, le is csapok egy 1 gigás változatra. A kérdés csupán az, hogy kezeli-e külön a könyvtárakat? Tehát egy A\AB\AC struktúrájú könyvtárban lejátszhatom-e gond nélkül csak az AC, az AB és az (alkönyvtára) AC-t, valamint az egész A-t AB-val, és AC-val együtt? Idegbajt kapok az id3 alapon rendezgető lejátszóktól.

Finally S-PVA!

(#4181) Integra válasza Dave™ (#4148) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

érdekes ez a beállítás dolog
ami fülessel jól szól, azt totál szétkell állítanom autóban, mert ott meg teljesen más hangképpel szól királyul:)

(#4182) <Adamsky> válasza HavocS (#4180) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

''...hogy kezeli-e külön a könyvtárakat?''

Hibátlanul kezeli. Ez nem valamilyen dzsunka ''empénégy pléjer'' ;)
Ajánlom letöltésre a user manual-t. Nagyon sok infó kinyerhető belőle.

(#4183) <Adamsky> válasza Integra (#4181) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

''...totál szétkell állítanom autóban...''

Szerintem ebben semmi meglepő nincs. Én fej- és fülhallgatóhoz is teljesen más beállításokat használok. Ha pedig erősítőre kötöm, akkor teljesen alapra (flat) állítok mindent, és az erősítőn vagy az autórádión állítgatom be a dolgokat.

(#4184) HavocS válasza <Adamsky> (#4182) üzenetére

HavocS
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszi, közben olvasgattam, nagyon finom :R

Az infopatika.hu -ról érdemes rendelni? Kellemes az ingyenes kiszállítás, csak aztán ki tudja...

[Szerkesztve]

Finally S-PVA!

(#4185) <Adamsky> válasza HavocS (#4184) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

Az Infopatika korrekt cég, és nálok Mo.-n a legolcsóbb.
Itt a topicban már sokan rendeltek tőlük, és eddig még senkinek sem volt semmi gondja.

[Szerkesztve]

(#4186) selfkin válasza bwoay (#4177) üzenetére

selfkin
(újonc)

recovery-t szervizben csinalnak? hogyan tudnam megformazni, win OS-en kivul?
segitsetek plz.

(#4187) wienattwo

wienattwo
(tag)

U3 tulajok! Meg tudja vki mondani, hogy az U3-at jól dübörögtetve kb. mennyi ideig lehet használni? Szóval nem az elméleti 20 órára vagyok kíváncsi, hanem a valóságra. Az aksijának mekkora a kapacitása?

(#4188) bwoay válasza selfkin (#4186) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

szervizben? csak ha láma vagy :)
asszem a play gombot nyomva tartva kell rádugni az USB-re,
de szerintem a fw frissítés is valahogy így megy (rég volt már U2-m).

megformázni DOS alól kell, parancssorból.
ha ennyire nem megy, akkor inkább bízd valami kompetens személyre.

más: kész vicc az U2 ára, 256-ost ugye eleve nem éri meg venni,
hiszen csak 2 rugóval kerül többe az 512-es,
aminél viszont kerek egy rugóval olcsóbb az 1 GB-os :D

[ Szeretkezve ]

(#4189) bwoay válasza wienattwo (#4187) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

12 órára tippelek, de nincs gyakorlati tapasztalatom,
sosem bömböltetem, 20 alatt szokott lenni a hangerő,
így szvsz 15 óra körül teljesít.
de mintha Adam anno levezetett volna egy üzemidő tesztet...

[ Szeretkezve ]

(#4190) ponti_ak válasza bwoay (#4188) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

U2: és tényleg... :DDD

(#4191) detroitrw válasza bwoay (#4188) üzenetére

detroitrw
(őstag)

és a 2GB-os + 3k máris ugyan annyi U3-ból :D /és megvan a flac :)/
mennyi tömörítést bír flacból lejátszani?
mert Műszaki jellemzők-nél 0-8
Funkciók/lejátszás-nál FLAC 0, 1, 2-es szint :F

elgondolkodtató :)
ha már van egy rakás belőle ... :)

[Szerkesztve]

..::Gotham GAC-3::.. Jungson JA-88E ..::Gotham 54025 SPK 4 x 2.5mm::.. Hivi Swans D3.2BF or iAudio D2@D2+ -:- SHURE SE315 CL **only LOSSLESS** :-)

(#4192) <Adamsky> válasza bwoay (#4189) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

''...Adam anno levezetett volna egy üzemidő tesztet...''

Ja, ja. Egy-két hetes használat után (lehet, hogy újra le kéne majd mérni...) nálam így nézett ki a dolog. [link]

(#4193) rumos14 válasza bwoay (#4175) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

na azért az iPod-nak vannak más hátrányai. először is az iPod életérzés :DDD de mondjuk a custom eq hiánya, rádió, mic, és egy sor további fícsör.

(#4194) bwoay válasza rumos14 (#4193) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

lehet, de az általad felsoroltak közül történetesen semmit nem használok ;)
ami meg az életérzést illeti: nem hinném,
hogy az nálam is társulna a lejátszóhoz.
de nyugi, egyáltalán nem fenyeget a veszély :)

[ Szeretkezve ]

(#4195) wienattwo válasza <Adamsky> (#4192) üzenetére

wienattwo
(tag)

Ha az U3 AA elemmel működne, már meg is vettem volna. Régebben Iaudio 5-tel mértem én is 20-as hangerőn, és 16-17 óra jött ki, de a gyakorlatban sztem csak úgy 9-10 órát tudtam használni, ami azért nem valami sok, de még mindig lehetett cserélni az AAA aksiját. De gondolom, az U3 20-as hangerőn hangosabb, mint az I5/G3 20-ason.

Egyébként nekem az is fontos, h fejhallgatóval is tudjam hallgatni (AKG K55, 32ohm). A G3-at hallgattam fejhallgatóval, de 32-es hangerő felett már torzított, és még nem is tűnt olyan nagyon hangosnak. Gondolom, hogy minél nagyobb a kimeneti teljesítmény, annál hangosabb a kütyü és annál inkább használható hozzá nagyobb ellenállású fejhallgató. Bwoay viszont írta, hogy a 18mW-os Iriver hangosabb mind a 12mW-os, mind a 30mW-os Iaudioknál (és gyanítom, hogy a 37mW-os D2-nél is). Akkor ez most hogy lehet?

(#4196) selfkin válasza bwoay (#4188) üzenetére

selfkin
(újonc)

:) lamazas. bevallom, nemnagyon volt meg ilyen memorias mp3 lejatszom, csak egy cigarettasdoboz meretu memorisztikes csoda meg 5-6 eve :) ambar az u2 kezikonyveben nincs nagyon semmi formazasrol illetve, recovery funksönről. xp leven nincs mar dosom. vagy nyissam meg parancssorban? en inkabb azt neveznem lamazasnak... bar kitudja lehet h mukodne. szal tartsam lenyomva a playt es rakjam ra kozben az usb-re? a tolto vagy a gep usb-jere?

[Szerkesztve]

(#4197) AmPeX válasza wienattwo (#4195) üzenetére

AmPeX
(fanatikus tag)

A kimenőteljesítmény+hangerő viszony dolgot már egyszer kielemeztem, keress rá, én már nem emlékszem, hogy hova írtam...

(#4198) bwoay válasza selfkin (#4196) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

azt írtad, hogy windows alól nem tudod megformázni,
mert nem csinál semmit. ez nekem nem teljesen világos,
de az biztos, hogy ha DOS ablakban próbálod, akkor vagy megcsinálja,
vagy hibaüzenetet ad, úgyhogy én tennék egy próbát.

recovery: úgy emlékszem, hogy ez a módja,
de rögtön ki fog derülni, mert mikor felismeri,
akkor mást is ír ki, mintha simán dugnád rá (a gépre)

de rászántam azt az 5 mp-et :P , amíg begépeltem google-on,
hogy ''U2 recovery'', íme a 2. találat:
[link]

na hajrá, szerintem megoldod házilag

[ Szeretkezve ]

(#4199) <Adamsky> válasza wienattwo (#4195) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

O.K. !
Van egy Technics (RP-F800) 32 Ohm-os fülesem. Azzal majd le fogom tesztelni, hogy melyik (iRiiver iMP-550 -> 2x12mW vs. iAuido -> 2x30mW) a hangosabb.

Üzemidő: nekem tényleg megy ilyen 15-16h-t napi használat (csak VBR-es MP3-ak és Ogg, néha flac) mellett. Mondjuk CX-300 miatt a hangerő szinte mindig 20-as alatt marad :)

[Szerkesztve]

(#4200) bwoay válasza wienattwo (#4195) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

azt én sem tudom, hogyan lehet, meg még olyan sem volt,
hogy valaki igazolt volna ebben, de makacsul kitartok az álláspontom mellett;
a 18 mW-osm iRiver jóval hangosabb minden eddigi lejátszómnál.
más kérdés, hogy nekem bőven (de bőven!) elég a 12 mW is.

[ Szeretkezve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.