Szia!
Igen minden számváltásnál van egy enyhe, de hallható kis sípolás, sőt bekapcsolásnál is, de ahogy jön a következő track rögtön eltűnik. Szóval engem annyira nem zavar ,mert a zene minőségére nincs kihatással, bár örülnék neki ha ezt egy következő firmware-be tudnák orvosolni ezt a problémát. Viszont az üzemidő pazar 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
Rea
(újonc)

<Adamsky>
(őstag)
Nagyon szépen köszi a választ! 
Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

Tommmmka
(senior tag)
a kijelző közel van a hangchiphez és gerjeszti ez a gond a flashplayerekkel h. nagyon kicsik és nagy a kijelzőjük. Nekem ma jött meg az iaudio 4-em nekem nagyon bejön gyönyörű hangja van és nagyon igényes (én feketében kaptam) élő képeket nyomassak róla ??

<Adamsky>
(őstag)
''...a kijelző közel van a hangchiphez és gerjeszti ez a gond...''
Nem hiszem. Csak a számváltáskor hallatszik, a szám végefelé (ahol általában teljes csönd van) nem.
Ezek szerint az iAudio4-ben is jelen van ez a ''zaj''.
Van valakinek iAUDIO 5-je?
Lenne néhány kérdésem.
less qq more pewpew!

ponti_ak
(PH! addikt)
...nekem is (ha nem gond...
..megaztán egyébként: topik --> is jobbra fel! 

ponti_ak
(PH! addikt)
''szerintetek mikor lesz az 1gigás ára annyi, mint most az 512é?
MOST! 
iAudio G3 256 MB 29 900
iAudio G3 512 MB 42 900
iAudio G3 1 GB 54 900
iAudio G3 2 GB! 77 900
Fülbedogós top szvsz (úgy hallottam) KOSS The Plug, zárt, lightweught füles (összecsukható): Sennheiser px200. 
.. bocsi, most látom, hogy már vettél egy 1gigás G3-mat.... mindegy, legalább most jól beírtam a jelenlegi árakat... 
[Szerkesztve]
Beíom ide, hátha az iaudio fanok fogják tudni ezeket:
Szóval:
- kezeleli-e a cucc a könyvtárakat?
- Kezel-e playlisteket?
- Mennyire hosszú a hozzá járó füles fülhallgatója? (zsbből használható-e)
- Az ébresztés hogyan működik? Kihangosítja a cuccot, vagy csak a fülhallgatón kresztül? (nem alszom fülessel a nyakamban)
- A rádió mennyire jó minőségben szól?
Így egyelőre ennyi, de biztosan lesz még, ha találok valakit, aki válaszol 
less qq more pewpew!

altntvx
(tag)
erre az ébresztés dologra én is naon kiváncsi vagyok???
''A mennyországba térsz meg, vagy felfalnak a férgek.''

nahat
(tag)
szia
- könyvtárakat kezeli
- playlistről fogalmam sincs
- én kis k*csög vagyok szal nekem elég hosszú a füles zsinorja, de szerintem úgyis le fogod cserélni majd valami jobbra
- az ébresztésnél nem hangosítja ki a zenét, fülesen fog menni, nem nagyon értem mi értelme. Az már sokkal jobb dolog, hogy időzítve lehet felvenni rádióról.
- a rádió szerintem nem egy nagy szám, de erről másoknak más véleménye lehet
[Szerkesztve]
''Ha egy cápa a kezedből eszik, a lábadból is fog...''

vasi8
(újonc)
Sziasztok!
Elég kezdőnek számítok az mp3-lejátszók területén, ezért kérném itt a szakavatott forumozó tagok segítségét!
Kb. 25e Huf-ot szánnék mp3 lejátszóra, ami legalább 256 MB-os legyen és legyen benne rádió!Tudtok ajánlani vmi jó vételt?
Én kinéztem a Digitball DBCFL-t, elég jó árban van, de tesztet sehol nem találtam róla. Ha esetleg van vkinek ilyen, akkor kíváncsi lennék a véleményére!
Utolsó kérdés: kb. milyen minőségű az ezekbe a kütyükbe beépített FM rádió?
Előre is kösz a válaszokat, Bye! 

Thx
Hátha a playlistre is válaszol valaki.
less qq more pewpew!

<Adamsky>
(őstag)
Volt már róla szó.
A 128-133-as hsz.-ek olvasd át.

<Adamsky>
(őstag)
Szia!
Rossz topicba írtál. Itt csak iAudio lejátszókkal kapcsolatos infók vannak.
Az ''MP3 lejátszók.. melyiket'' c. topicba írjál inkább, ill. ott nézz körül, mert ott már volt szó erről a Digitball-ról: Bővebben: link
Olcsóbb kategóriába szvsz. inkább SanDisk: Bővebben: link
[Szerkesztve]

ponti_ak
(PH! addikt)
Iaudio5-ről (vs. m3u) nem találtam említést, csak U2-ről...
de lehet, hogy csak bamba voltam...
MOD: ehh, igen, most már látom, hogy a ''...nem biztos de mintha az iaudio 5 tudná kezelni....'' sor mégiscsak benne van valamelyik hsz-ben.. 
Talán kipróbálta már valaki azóta...
[Szerkesztve]

altntvx
(tag)
Muszáj ide is leírnom!!!!
Végre vehetek egy G3-at!!!!!!

mer hát ugye megjött rá a lé!!!!!!!!!!!

Axel66
(újonc)
sziasztok!
A G3asomhoz szeretnék akkut + töltőt venni, és a tanácsotok kérném. Ansmann Nimh 2600 mAh AA/BL2 néztem ki. Van BL4 is 2500-ösben, majd kétszer annyiért. Fogalmam sincs,hogy mi a különbség a BL2 és a BL4 között!
Ti mivel használjátok, mit javasoltok??
köszi

HThomas
(tag)
Sziasztok!
Most vettem egy iAudio 4-et, nagyon klassz meg minden, ajánlani tudom csak mindenkinek, főleg a relatíve kedvező ára miatt... 
Lenne viszont egy kérdésem: a bekapcsolás utáni színorgiát hogy lehet kikapcsolni?
Kétség kívül látványos meg minden de elég idegesítő. (meg hát nem is illik az ostoba villódzás a készülék designjához)...
Szerintem sokunkat érdekelne a gdolog. Nem írnál egy kis review-et a cuccról ide?
less qq more pewpew!

HThomas
(tag)
Időközben sikerült részlegesen megoldanom a problémát: csináltam egy saját logót, aminek a lejátszási hosszát 0-ra állítottam, így csak nagyon rövid ideig jelenik meg és nem jön be a villódzás. Mondjuk így meg a logónak nincs sok értelme, szal még nem tökéletes a dolog.

HThomas
(tag)
A lejátszóról: én elsősorban az ár miatt vettem ezt, nem akartam túl sokat áldozni rá, de mindenképpen igényeset akartam venni... kb az lett amire számítottam.
Korábban olvastam mint negatív tulajdonság, hogy a lejátszó nagyon műanyagos hatású meg kicsik a gombok. A műanyagos hatás leginkább csak a hátulsó részre jellemző, kicsit olyan a hatása mint pl a SonyEricsson T230-as telefonnak, nekem egyébként bejön (az 512M-es teljesen ezüst színű, a 256osnak asszem az eleje fekete). A gombok közül a hangerő és a elölre/hátra tekerés egyedül a kicsi, ami tényleg zavaró lehet, de meg lehet szokni. Körömmel nem igazán lehet megnyomni de egy lapátújjú férfiembernek nem okozhat gondot eltalálni a kb 1mm * 4mm-es gombot, szal részemről ez is kipipálva 
A hozzá adott tokban a készülék még jobban néz ki, viszont a mini-usb konnektor eléréséhez el kell tolni a hátlapot és a tokot is le kell szedni. Nekem egyedül ez nem tetszett, félek, hogy előbb utóbb meglazulhat a dolog illetve a tok is kinyúlik.
A hangminőségről meg ilyenekről nem igazán tudok nyilatkozni, mivel ez az első ilyen kütyüm. Mondjuk jobban szól mint a régi Samsung discmanem és elég hangos is, 25/38 fölé már nem is mertem tekerni a fülhallgatóval a fülemen... Amúgy a hozzáadott füles nekem nem igazán jött be (kinézetre és hangra sem).
Hm, kb ennyi, még gyűjtöm a tapasztalatokat mint elégedett iAudio4 használó

HThomas
(tag)
Ja, és a sokszínű háttér is pazar! (leszámítva a fenti problémámat). Simán be tudsz állítani minden funkciót egyszinűre, és akkor nem olyan csicsás a dolog.
Magam is meglepődtem amikor legalább 10 percet szórakoztam amire sikerült kikevernem a nekem tetsző színt!! Szal ez is mindenképp előny a többi lejátszóval szemben. (Mondjuk az iAudio 5 színválasztéka talán már sok lenne....
pedig én pont az 5ön töröm erősen a fejem.
less qq more pewpew!
(#224) kapanyanyi válasza HThomas (#220) üzenetére
- Privát
- 2005-05-14 22:40:57

kapanyanyi
(kvázi-tag)
Ez a villódzás valami effekt. Szerintem a menüben valahol biztosan ki lehet kapcsolni.
mamakedvence
Az 5-öst beállíthatod akár egy háttérszínre is, szóvel ne zavarjon, hogy van még 999 
[Szerkesztve]
(#225) Polacheck válasza kapanyanyi (#224) üzenetére
- Privát
- 2005-05-14 22:49:51
igen, ezt valahogy sejtettem 
De azért kíváncsi lennék a 4-5 közötti különbségekre.
less qq more pewpew!
(#226) HThomas válasza kapanyanyi (#224) üzenetére
- Privát
- 2005-05-14 22:52:51

HThomas
(tag)
BAZ!!!
Effect bizony!
Nézegettem a ''téma'' beállításokat és benyomtam vmi Shooting Star fantázianevűt, amitől lejátszás közben egész végig villog mint valami diszkó!! 

Ráadásul amíg be volt téve a téma addig eggyel kevesebbet mutatott az elemkijelző...
Sajna a kezdeti villózás fix-beépítettnek tűnik. Talán majd egy újabb firmware és ki lehet szedni (már ha még foglalkoznak vele)...
Kezeli a cucc a könyvtárakat?
less qq more pewpew!

HThomas
(tag)
A 4? Simán.
Egyébként az 5 USB 2.0-s, és elvileg tovább bírja egy elemmel. Hangügyileg az adatok alapján kb egyforma.
Igen, ezért gondolkoztam azon, hogy lehet elég lenne 4-est venni.
less qq more pewpew!

Fade_Away
(őstag)
Nálam ilyen kattogás nincs.

altntvx
(tag)
Üdv !
Megvan a G3-mom!!! Qrva joóóóóó!

No de az lenne a kérdésem h a fülesét érdemes lenne-e lecserélni valamilyen Sennheiser mx szériára vagy annyit tud az IAudio fülese is???
+hogy a rádiója az új fülessel is uojan nagyon über joó lesz???
be a kedvencek közé!
less qq more pewpew!

altntvx
(tag)
?

blackmoto
(senior tag)
A neten való nagy keresgélés közben én is az iAudio 4-nél kezdek kikötni.
A rádiója mennyire érzékeny? Könnyen elveszt egy gyengébb állomást, vagy erős a vétel? Ha mégis elveszti, akkor az hogy jelentkezik? Háttérzaj, vagy csend formájában? Ezt még senki nem írta, ha jól emléxem.
Még egy kérdés. Az AAA-s akksikat tényleg csak párosával lehet töltögetni? Olyan töltő nem létezik, ami tudja egyesével is?
[Szerkesztve]

Mic ACE
(fanatikus tag)
De, létezik olyan töltő, pl. Varta, GP, stb.. Nekem Varta ''1 órás'' (Type 57043) töltőm van, ami tudja ezt, mert minden egyes ''csatornát'' külön kezel a mikroprocija. De más márkák is csinálnak ilyeneket, bár általában nem olcsó játék (akkustól 10000 felett szokott lenni a legolcsóbb is).
"De minek az a párt, ami övön alul árt, meg a nagy vörös állami szuszpenzor!''

HThomas
(tag)
Nekem alapból 13 állomást hozott be kristálytisztán, zajok nélkül... Nem hozta be pl a 94.20-at, bármi is az, de miután beállítottam manuálisan viszonylag jól bejött, csak ahogy mozgattam a fülhallgatót besistergett (érdekességképpen az asztali HIFI rádióján rosszabbul jött be, legalábbis ez az egy).
Arra én is kíváncsi lennék, hogy mennyire függ a rádió minősége a fülhallgatótól?

blackmoto
(senior tag)
A töltővel kapcsolatos infót köszi!
A rádiós kérdésre esetleg valaki? Kíváncsi lennék, hogy mennyire érzékeny, mert sajna elég gyenge az az adó a környékünkön amit reggelente hallgatok.
Folyamatosan bezavarja vmi sz@r, ahol egy icsit is árnyékolva van (épületek, stb.)

blackmoto
(senior tag)
Köszi! Ez már esetleg ad vmi kis támpontot.

ponti_ak
(PH! addikt)
Sziasztok,
az IAudio honlapján láttam egy kérdést arról, hogy a 2 Gb-os G3-ra tényleg ''csak'' 450 db mp3 fér-e (mérettől, és fennmaradó tárhelytől függetlenül!!!), és hogy tervezik-e orvosolni a problémát a legújabb firmware-ben? Választ nem találtam..
Kérdésem:
Van ilyen korlát az 1 Gb-osban is? Tudtok erről valamit?
(Érdekelne a dolog, mert az 1 gigás verzió egyre inkább vonz... ahogy nő a lottó5-ös főnyereménye... 
Köszi:
ponti_ak
[Szerkesztve]

altntvx
(tag)
annyi sok G3-s tulaj van, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni
nem hiszem L, hogy sem képes válaszolni a füleses kérdésemre

<Adamsky>
(őstag)
Előre leszögezném, hogy nem vagyok G3 tulaj.
Ez a fülhallgató dolog nagyon szubjektív ám. Valakinek jó a gyári, valakinek nem.
Vannak akiknek jó a Sennheiser, vannak akiknek nem. Van akinek jó lenne ''X'' márkájú füles a hangminőség szempontjából, de pl. kényelmetlen, és ezért kell másik után néznie.
Akármilyen lejátszót is veszel, ne a füles legyen az, ami miatt mellette döntesz.

altntvx
(tag)
a lejáccóm már megvan: G3

a kérdésem lényege h a gyári fülesétől jobban szól e valamelyik Sennheiser?
mer nagyobb hangerőn már a megvétel napján elkezdett recsegni a kicsike...
s nem hinném h visszavennék s kicserélnék, bár assem egy próbát megér 
amugy sztem hullajoó füles, naon szépen szól, csak az a ... recsegés ne lenne nagy hangerőn....
bár igaz h ahhoz h előjöjjön, már télleg hangosan, vagyis már kissé fület bántva kell hallgatni, de néha erre is szüksége van az embernek
(metrón, vagy ha szellőzteti az agyát)

ponti_ak
(PH! addikt)
Utánanéztem a Cowon Amerikai fórumán, és a következőket találtam:
Bővebben: link, illetve
Bővebben: link
Eszerint igaz a hír, létezik a limit a 450 file/folder kezeléséről...
Közben azért gondolkodtam a dolgon, és arra jutottam, hogy az 1 Gb-os verziónál nem valószínű, hogy zavaró lenne a dolog, hiszen épeszű ember szvsz úgysem nagyon használ 128kbps-nél rosszabb hangminőségű zenét egy ilyen lejátszón, és átlag 3-4 perces (3-5 megás) számokkal kalkulálva ez nem lehet gond...
...napersze az Iriver-hez (''nyolcszintű könyvtárstruktúra / max. 500 könyvtár / 1500 fájl'') képest mindenképpen ''kevesebb'' flie-t/folder-t kezel, de azért még imho ez is bőségesen elegendő.
[Szerkesztve]

nahat
(tag)
Nekem is recseg a füles ha hangosan hallgatom. Torz is eléggé. Nem hiszem, hogy ezt ki fogják neked cserélni. Ez a füles ennyit bír. Ha sikerült esetleg találnod valami jobbat kérlek írd majd be fórumba. thx
''Ha egy cápa a kezedből eszik, a lábadból is fog...''
- Privát
- 2005-05-18 22:08:11

hurráopt...
(újonc)
Sziasztok!
Egetrengető dilemmám a következő: azt már tudom, hogy iAudio mp3 lejátszót veszek, a kérdés már csak az, hogy van-e érdemi különbség az iAudio 4 és 5 között? A paraméterek ugyanazok, amennyire láttam, lejátszási időben és design-ban térnek csak el. Ez indokolná az árkülöbséget? Ki mit javasol?
Szerintem egyébként a legjobb mp3 lejátszó most a piacon, mind design, mind minőség, mint tudás terén. Ár/érték arányban sem rossz, noha ebben biztosan azért nem spíler.
Várom mindenki véleményét, tapasztalatát (akár a moderátorokét is!)
Köszönettel:
Hurráoptimista
''A szerelem az emberek becsapása, hogy az emberiség fennmaradjon...'' - A. Schopenhauer
(#246) ponti_ak válasza hurráopt... (#245) üzenetére
- Privát
- 2005-05-19 09:23:28

ponti_ak
(PH! addikt)
Hi, nem vagyok moderátor, de azért itt 1 vélemény a fő különbségekről:
- USB 1.1 vs 2.0,
- Ogg lejátszás,
- háttérszínek: 128 vs 1000, 
- magyar nyelvű menü az 5-ösben,
- az 5-ös újabb kivitel.. 
Kb ennyi, szvsz. (Ha nagyobbat tervezel venni, az USB 1.1 lehet, hogy kicsit lassú lesz - ha nagyobb mennyiségű adatot hordozol rajta, vagy ha gyakran cseréled a zenéket..)
Nézd meg élőben is mindkettőt szerintem, vagy menj fel a honlapra (iaudio.com), elég jó bemutatók vannak mindegyik kütyüről...
(#247) hurráopt... válasza ponti_ak (#246) üzenetére
- Privát
- 2005-05-19 11:31:13

hurráopt...
(újonc)
Köszi, de az .OGG lejátszási képesség nem érdekel, egy ilyen file-om sincs... Az 1000 szín szintén hidegen hagy, fölösleges csicsamicsa. A magyar nyelvű menü hiánya sem probléma számomra... A 4-es még jobban is néz ki szerintem, hiába régebbi modell...
De ami igazán az i5 ellen szól: értelmetlenül drágább, mint a 4-es, és ha jól tudom, a 256MB-os csak piros színben kapható, ami nekem ''vérciki'' (hogy stílszerű legyek. Asszem az i4-es lesz ebből, abból is az 512-es. Amit sajnálok: nincs benne időzíthető felvételi lehetőség (lévén nincs benne óra, de javítsatok ki ha mégis van) és ami általánosan zavar: a felvétel 128 kb/s-ban van korlátozva. Érthetetlen.
Köszi!
''A szerelem az emberek becsapása, hogy az emberiség fennmaradjon...'' - A. Schopenhauer

altntvx
(tag)
a G3 gyári fülese mennyit ér egy Sennheiser mx400-as vagy 450-es mellett???
megéri a csere???
[Szerkesztve]
(#249) ponti_ak válasza hurráopt... (#247) üzenetére
- Privát
- 2005-05-19 15:19:18

ponti_ak
(PH! addikt)
Időzített felvétel? Hmm, nem találtam firmware update-ek közt ilyen ''javítást''.. Biztos az idő-kijelzés miatt, ahogy írtad... Egyébként miért olyan jó az? Előre beállítod, és felveszi pl. a kedvenc műsorodat? (kívánságműsor, pop-tarisznya, akármi?) Nem negyon használnám, szerintem.. bár, ki tudja, lehet hogy mégis...
128 kbps szvsz elég. Rádióból annál jobb minőségűt amúgy sem nagyon fogsz, diktafonnak meg nem igazán alkalmas (ha arra gondoltál), az csak plusz ''fícsör''... 
Fogtam már a piros i5-öst a kezemben, szerintem nem oan gáz az... de az tuti, hogy minél nagyobb a memória, annál jobb.. 
(#250) hurráopt... válasza ponti_ak (#249) üzenetére
- Privát
- 2005-05-19 18:45:19

hurráopt...
(újonc)
Szia,
Nekem igazából csak azért kéne az időzített felvétel, mert Fiala-hallgató vagyok, és neki a műsora minden nap fél 7 és 10 között van az Extrémen. Nem mindig tudom hallgatni, főleg ha majd elkezdek melózni (most épp nincs munkám). Szóval nem ártana egy kütyü, ami képes egyben felvenni 3 és fél órát. Kazettával ez értelemszerűen nem megoldható (még egy 2kazettás mindkét decken ''felvevős'' magnóval sem, ami azért túlzás volna
.
Meghallgattam a 128 kbps-el készített rádió-tesztfelvételeket, nos, nem rossz, de azért hagy kívánni valót maga után a dolog. Nekem vannak 128 kbps bitrátájú letöltött zenéim: hát ég és föld a különbség a 2 minőség között (a letöltött zenék javára). De egyébént igazad van: egy beszélgetős műsorhoz teljesen megfelelő.
Még vacillálok, de szerintem maradok az i4-nél (512MB).
Köszi!