Oké! Köszi!
Mindjárt ki is próbálom, mert holnap már használnám hosszabb ideig és felteszek rá jópár mp3-at. Akkor pl. ha az alapból is rajta lévő MUSIC mappába létrehozok még néhányat és mondjuk azokon belül is egyet-egyet, akkor felismeri azokat is csont nélkül?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
getkey
(újonc)
(#2002) Macilaci457 válasza getkey (#2001) üzenetére
- Privát
- 2006-04-19 12:59:56
Természetesen.
Én mire észrevettem hogy van MUSIC mappa, már teletömtemi mindennel. 

ponti_ak
(PH! addikt)
Frankón felismeri, pontosan, ahogy mondod!
De miért jó ez neked?
Mert ha pl csinálsz egy ''Előadó neve'' könyvtárat, az alá pedig külön könyvtárakba teszed az egyes albumokat: ''Album 1'' ''Album 2'' stb.., akkor a fő könyvtárban is be tudsz állítani véletlenszerű lejátszást, így az előadó ugyanaz marad, de az al-könyvtárakból össze-vissza játssza le neked a számokat.. 
1 kis help:
A beállítások között a Play Mode menüben:
Boundary: F - mint Folder..
Repeat: pipa
Shuffle: pipa
Ezután az ''Előadó neve'' könyvtáron Navi gomb (Jog) benyom --> Pop-up menü feljön --> Play Now --> Play gomb --> ''Előadó neve'' könyvtár alatt lévő összes al-könyvtárban lévő mp3 zenét hallgat --> örül. 
De persze lehet azt is, hogy simán kiválasztod a hallgatni kívánt könyvtárakat a Dynamic Playlist-be (szintén a Pop-up menüben lehet a könyvtárat is hozzáadni), azután pedig a Boundary-t állítod P-re - mint Playlist...
...bár a Playlist-et én inkább egy külön kis ''vegyes puffernek'' szoktam használni -annak is ritkán, de mindegy is... rendmánia rulez.. 
ui: grat, használd egészséggel sokáig!
[Szerkesztve]

getkey
(újonc)
Azért lenne szükségem erre, mert nagyon sokféle előadó van a mappákban és nem akarok mindnek 2-3 szám miatt külön mappát létrehozni, hanem inkább mondjuk egy ABC sorrendes mappaösszeállításra gondoltam. pl.:A-D, E-H, I-M, stb. Így kevesebb mappa lenne.
Köszi a jókívánságokat! 
(#2005) bagyulajuve válasza Macilaci457 (#1999) üzenetére
- Privát
- 2006-04-19 13:39:32

bagyulajuve
(őstag)
Akkor a javaslatod, hogy küldjem vissza nekik, ezek szerint. A bitráták elég változóak, OGG mennyiség gyakorlatilag nuku, viszont sokszor ugrálok a számok között. No mindegy egy firmware újrarakást még megpróbálok és meglátom mi lesz.
Juve - Back in Serie A with a vengeance ***** Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz! Hegyen-völgyön lakodalom ünnep lesz!

ponti_ak
(PH! addikt)
Értem. Ez simán működik, jó 5let.
Végülis az előbb leírt módszernek is csak az a lényege, hogy kicsit bővíteni tudjad a lejátszási sorrendek/módok lehetőségeit, de ha kell, akár egymás után is le tudd játszani az egyes albumok számait... persze csak akkor, ha sorszámozod a file-neveket, vagy ki van töltve az ID Tag, ugye.. 
(#2007) ponti_ak válasza bagyulajuve (#2005) üzenetére
- Privát
- 2006-04-19 13:50:51

ponti_ak
(PH! addikt)
Hmm, nem hiszem hogy a fw-csere megoldja a gondot.
Bár lehet, nemtom... azért szvsz előtte próbálj még ki más elem-típusokat is, hátha... Egyébként milyen fülessel használod? Pana HNJ-vel, ami 16 ohm-os, ugye?
Csak mert a 32-es (pl a px200-am) jobban leszívja... márcsak azért is, mert annál alapból feljebb kell nyomni a hangerőt...
(#2008) bwoay válasza bagyulajuve (#2005) üzenetére
- Privát
- 2006-04-19 13:51:13
Akkor a javaslatod, hogy küldjem vissza nekik, ezek szerint.
én ezt sehol nem látom a hozzászólásában.
sőt, az én olvasatomban pont azt magyarázza el,
hogy miért reális az általad mért üzemidő
[ Szeretkezve ]
(#2009) bagyulajuve válasza ponti_ak (#2007) üzenetére
- Privát
- 2006-04-19 13:57:30

bagyulajuve
(őstag)
Igen a panával
volt benne gyári elem az meg kevesebb, mint 20 órát ment
Juve - Back in Serie A with a vengeance ***** Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz! Hegyen-völgyön lakodalom ünnep lesz!
(#2010) ponti_ak válasza bagyulajuve (#2009) üzenetére
- Privát
- 2006-04-19 14:01:57

ponti_ak
(PH! addikt)
Hát, az sem túl sok..
Még 1-2 5let:
- az LCD hogy van beállítva, mennyi ideig világít? (nekem pl 3 mp-ig..)
- mp3 minősége: vbr mp3? Az is jobban eszik, mint az állandó bitrátájú... 
Nem tudom ki beszél közületek kóreaiúl, de itt egy másik link a bétákról:
[link]
Improved Features & Fixed Bugs:
- Integrated selection menu for multi-lingual menu languages. (Select a country when the player boots up)
- Fixed the error where large files (512MB or higher) aren't stored.
- Revised incorrect words on multi-lingual menu languages.
- Fixed other bugs.
Szimulátoros bajnokságok - www.GTR-Masters.hu
(#2012) bagyulajuve válasza ponti_ak (#2010) üzenetére
- Privát
- 2006-04-19 18:00:56

bagyulajuve
(őstag)
nekem is 3mp és sok a vbr is valóban
(#2013) ponti_ak válasza bagyulajuve (#2012) üzenetére
- Privát
- 2006-04-19 19:55:34

ponti_ak
(PH! addikt)
Hmm... akkor ez is lehet az oka...
Az a gáz, hogy tölthető akksit használok, és nem szoktam mérni, mennyit megy vele, csak cserélek, ha kell (1,5 - 2 hetente...).
Az eredeti kérdésedre visszatérve: szerintem ez nem csereindok, bár jó fejek az infopatikusok, de emiatt nem hiszem, hogy kicserélnék..
Próbáld ki más típusú elemmel, mást tényleg nem tudok mondani .. 

Pxs
(tag)
Gratula az új lejátszódhoz ! 
A nyakbaakasztós Panánál én eddig nem vettem észre semmilyen kábeltörést, nem hinném, hogy normál használat mellett gond lenne vele...és ugyanúgy elöl, a nyakad két szélénél tudod kibújtatni, amúgy baromi praktikus és kényelmes, meg használaton kívül ott van a kábelen 1-1 felén a kis tartó, amibe bele tudod dugni a füles részt 
G3 még nem volt a kezem ügyében, de iAudio 5-nél a JetShell felrakása után már Total Commanderből is lazán kezeli a könyvtárakat 
Keep staying alive...or die trying. But don't you ever try to give up.
- Privát
- 2006-04-19 21:07:57

bagyulajuve
(őstag)
thx mindenkinek a segítséget

getkey
(újonc)
Köszi!
Egyre jobban tetszik így látatlanban is a panasonic. Most már csak meg kéne venni valamikor.

Tommmmka
(senior tag)
nem, az külön megy

<Adamsky>
(őstag)
Akit érint a dolog, annak jelezném, hogy megérkezett a 2 Gbyte-os U3 az Infopatikához. Az ára szerintem annyira nem is vészes: 58.900 Ft (kb. annyiba kerül, mint az árleszállítás előtt az 1 Gbyte-os) Ja, és pillanatnyilag messze a legolcsób a 2 Gbyte-os iAudio-k (G3, U2) közül.
Csak a ''poén kedvéért'': iRiver U10 2 Gbyte: 95.900 Ft
Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

getkey
(újonc)
Ma megvettem a Panasonic fülhallgatót. Nézegettem többfélét is. De végülis élőben is megnyerte a tetszésem. Volt Koss is, de azt a sok negatív vélemény miatt inkább kihagytam
Sennheiserből pedig ''csak'' az mx széria volt. Vx-et nem láttam, de nem is baj, mert csak a szívem fájdult volna meg miatta, mert nem akartam annyit rákölteni és csak nehezen tudtam volna ott hagyni 
Ja, a lényeg: nagyon elégedett vagyok a pana-val! Eddig teljesen kényelmesnek találtam és a hangjával sincs semmi problémám. Szóval az árát szerintem megérte.

ponti_ak
(PH! addikt)
Felpakoltam az 1.58-as Béta fw-t a G3-ra.
Semmi különös nem történt, megy, mint mindig.
Csak 1-2 új nyelv-csoportot kapott pluszba.
Nos, engem érdekel, úgyhogy köszi az infot.
Egyetlen problémám van, hogy ugye meg kell várnom,
amíg visszaigazolják az 550-es jóváírását.
Mondjuk voltak olyan hiú ábrándjaim, hogy ez előbb bekövetkezik,
minthogy megérkezne az U3...
Az ára meglepően jó, megvallom férfiasan,
én kb 10-essel többre számítottam (tekintettel a 2 GB-os U2 árára)
Vagy várjam meg, amíg megveszed, és részletesen beszámolsz róla? 
[ Szeretkezve ]
ja, jó lenne tudni, milyen színben kapható a 2GB-os...
[ Szeretkezve ]

<Adamsky>
(őstag)
Vagy várjam meg, amíg megveszed, és részletesen beszámolsz róla?
Mire lennél kíváncsi? 
Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

getkey
(újonc)
Ismét jól jönne gy kis segítség!
Az öcsém is venne magának fülhallgatót. A sennheiser mx 350,450 és 550 jönne szóba. Az 550-ben viszont úgy láttam, van hangerőszabályzó, ami egy mínusz pont. Ha ezt nem vesszük számításba, akkor a 350 és a 450 közül melyiket ajánlanátok? A 450 elég jónak tűnik + van feltekerő dobja is.

ponti_ak
(PH! addikt)

getkey
(újonc)
A 400-nak egyenes, vagy L alakú a csatlakozója? Szimmetrikus a kábelje, ugye?
A 350-est és a 450-est igazából azért ajánlottam neki, mert azt írtátok, hogy azok 16 Ohmosak és úgy tovább bírja az elem. Akkor ezt a 400-ast ajánlanátok az mx szériából, ugye?

vili13
(őstag)
Létezik sima MX400 szimmetrikus kábellel és L-alakú csatlakozóval, és van az MX400RC rövidebb asszimetrikus kábellel és vékonyabb egyenes csatlakozóval.
nagyjából mindenre. pl. hogy mennyire vagy elégedett vele egy hét használat után 
[ Szeretkezve ]

getkey
(újonc)
Basszus! És nincs szimmetrikus kábellel és egyenes csatlakozóval? Vagy már csak én vagyok túl válogatós?
Csak azért nem értem, mert a mostani, mp3 lejátszókhoz gyártott fülesek jó része már egyenes csatlakozóval készül. A pana is olyan, meg még jó néhány. Viszont, ha már csinálnak egyenes csatlakozóval, akkor minek változtatják meg a kábelt asszimetrikusra??? Gondolom más is szeretne még egy szimmetrikus, egyenes csatlakozójú fülest, vagy tévedek? Mármint mondjuk az mx szérián belül. 
(#2030) Macilaci457 válasza getkey (#2026) üzenetére
- Privát
- 2006-04-21 13:15:46
Egyébként ezt nem tudom ki írta, de honnan is vettétek, hogy 16Ohm-os fülessel tovább bírja az elem?! 
Szerintem kimatekozható, hogy kisebb ellenállású terhelés sokkal több áramot igényel. P=u^2/R (teljesítmény = feszültség négyzete / ellenállás) -ebből látszik, hogy minél nagyobb ellenállást veszel annál kisebb a teljesítmény = a terhelés.
[Szerkesztve]
(#2031) getkey válasza Macilaci457 (#2030) üzenetére
- Privát
- 2006-04-21 13:21:43

getkey
(újonc)
Több helyen is olvastam, hogy minél nagyobb az ellenállás(minél ''nehezebb'' meghajtani a fülest), annál kevesebb ideig bírja az elem. Nekem ez tök logikusnak tűnt, mivel ezen a téren nem vagyok különösebben járatos az alapvető technikai jártasságot leszámítva. De, ha nem így van, annak én csak örülnék!
én is az mx400-ast ajánlom, ár-érték arányban verhetetlen.
bár én nem tartanék az 500-astól sem, azon is van csúszópoti (mint az 550-esen),
de ez nálam csak pozitívum, nem kell zsebben kotorászni, ha az ember a hangerőt akarja állítani. szerintem marhára kényelmes, nekem megéri a felárat.
ezeket a kontakthibáról szóló mendemondákat meg addig nem vagyok hajlandó elhinni, amíg az enyém be nem adja a kulcsot.
kb egy éve használom az mx500-at, gond nélkül. Mellette van egy mx300-am, ami rá van forrasztva egy philips füldugó kábelére. Utóbbit csak azért vettem, mert azon is van hangerőpotméter + a kábel kellően hosszú, meg aranyozott az L dugó.
Namost a Fülöpsz potmétere sokkal gyengébb kivitel, nem csúszik olyan precízen, meg néha oxidálódik belül, és elkezd hangerőállítás közben recsegeni, de ezt a problémát bármilyen kontakspray megoldja hosszú távra.
[ Szeretkezve ]

ponti_ak
(PH! addikt)
Mármint mondjuk az mx szérián belül. Affene, kár hogy ideszúrtad ezt a végére..
...pedig már majdnem beírtam, hogy a px200-as pont megfelelne az igényeidnek. 
Egyébként nem muszáj mx400-ast venni, ebben az alsó árkategóeiában vannak más gyártók is, akik kb ugyanezt a minőséget hozzák. (Sony, Akg, Philips) 
Viszont, ha már csinálnak egyenes csatlakozóval, akkor minek változtatják meg a kábelt asszimetrikusra???
azért, mert ez az RC jelölés a remote controller-re utal,
kb 30 cm-rel rövidebb kábel, egyenes dugó. és talán azért asszimetrikus,
mert a távirányítót ugye ruhára csíptetve hordja az ember,
a füldugót meg praktikusan nyakba lehet akasztani.
Különben zsebben az L dugó sokkal praktikusabb, nehezebb megtörni,
távirányítóhoz meg ugye az egyenes jobb, hogy ne rakjon egy felesleges kanyart a kábelbe.
Én személy szerint jobban szeretem az asszimetrikus kábelezést, v
iszont Sennheisereknél ez annyira bénán van megoldva,
hogy náluk tényleg jobb a szimmetrikus.
Ugyanis előbbinél a jobb oldali füldugó kábele nem elég hosszú,
és ha az ember forgatja a fejét, akkor ki is húzza a füléből.
sonyknál, panasonikoknál ezzel sosem volt problémám.
a Sennheiserekből viszont még az asszimetrikusat is kénytelen vagyok ''elől'' hordani.
[ Szeretkezve ]
(#2035) ponti_ak válasza Macilaci457 (#2030) üzenetére
- Privát
- 2006-04-21 13:30:20

ponti_ak
(PH! addikt)
Lehet hogy matekban jobb vagy mint én (sőt, biztos is, csak az az igazág, hogy lusta is vagyok most belegondolni ebbe a dologba egyáltalán..
), de azt hallom, hogy egy 32ohm-os mx400RC sokkal halkabb, mint egy 16-os, és emiatt jobban fel kell nyomnom a hangerőt, ergo többet fogyaszt a player --> hamarabb lemerül. 

getkey
(újonc)
Akkor jó, hogy odaírtam 
Egyébként tényleg nem értem, hogy miért van az, hogy egy márkán belül gyártanak 50 féle fülest, de a népszerű mx szérián belül nincs egy szimmetrikus, egyenes csatijú modell. Asszimetrikus, egyenes van, szimmetrikus, L alakú van. Akkor a kettő közti átmenet miért nincs? Most nem az asszimetrikus, L alakúra gondolok 
akik kb ugyanezt a minőséget hozzák. (Sony, Akg, Philips)
az AKG füleseit nem ismerem (nem is tudtam, hogy gyártanak füldugókat is)
sony biztos van hasonló minőséggel, de legalább tripla áron,
a philips meg szerintem olyan szar füldugókat gyárt, hogy az már büntetendő.
próbáltam az egyik csúcsmodellt, mondjuk már az alacsony ára is gyanús volt,
de mondom magamban, hátha olyan, mint a Sennheiser, olcsón jó.
akkora csalódás volt, de legalább a kábelét hasznosítani tudtam (mint azt írtam feljebb)
[ Szeretkezve ]
ez nem matek, hanem fizika 
[ Szeretkezve ]

ponti_ak
(PH! addikt)
zsebben az L dugó sokkal praktikusabb, nehezebb megtörni
Biztos ez? Nekem folyton beleakad valamibe... jobban komázom az egyenest..
Egyébként egyetértek, nekem az asszimetrikus cx300-as jobbját is mindig be kell igazítanom, hogy ne húzza ki az ingem gallérja a fülemből. De azután már jó, és ezért én viszont nem elöl hordom. 
Bwoay-the-way (
): a tiéd megjött már..?
MOD: oké, philips tényleg nem biztos, hogy jó, de Akg is vannak már 3k körül, és van aki az alsó szegmens-beli Sony-kat (mondjuk 4,5K-s árig) jobbnak tartja...
Oké, fizika, mindegy... még jó, hogy mat-fiz-es osztályba jártam középsuliba...
Nembaj, papírom van róla, az a lényeg.. 
[Szerkesztve]

ponti_ak
(PH! addikt)
Nemtom ,de szvsz bwoay kolléga kvázi megadta erre a jó választ: olló, balnkoló-kés, forrasztó-páka.. 
Sufni-tuning és home-moddig rulez! 
akkor úgy írom, hogy nálam jobban bevált az L dugó.
van, amikor úgy vágom zsebre a lejátszót, hogy oldalt van a dugó, és felfelé néz.
az egyenes dugónál ezt nem sokáig tolerálná a kábel...
elöl... a picsába, ezt marhára rosszul írom mindig. Köszi!
nem szólt a bolt, hogy megjött volna a cx-em, de nem is hittem, hogy ideér ezen a héten.
Sony füldugóm már nagyon rég volt, még a ballagásom után vettem magamnak egy akkor méregdrágának számító sony sports fontopiát, de az nem bírta ki egy évig, széthullot a kábel borítása. de jól szólt 
jaja, papír a lényeg! nekem is van középfokú nyelvvizsgám oroszból,
csak azóta már az is gondolt okoz, ha oroszul el kell számolnom 20-ig 
[ Szeretkezve ]
(#2042) vili13 válasza Macilaci457 (#2030) üzenetére
- Privát
- 2006-04-21 13:48:25

vili13
(őstag)
Ennyire nem egyszerű a képlet, mert a füles a végfok belső ellenállásával feszültségosztót alkot, ezért a kimenő feszültség függ a terhelő ellenállástól is. A terhelés növelésére így csökken az áram, de nő a kimenő feszültség. Érdekes viszont kizárólag az volna, hogy a fülesen mért azonos hangnyomás esetén hogy alakul két különböző impedanciájú fülessel a fogyasztás, ami erősen függ az érzékenységüktől is. Kiszámolni meg elég nehéz a kimenet belső ellenállásának ismerete nélkül, de szerintem nem lehetnek durván nagy különbségek.

ponti_ak
(PH! addikt)
van, amikor úgy vágom zsebre a lejátszót, hogy oldalt van a dugó, és felfelé néz.
az egyenes dugónál ezt nem sokáig tolerálná a kábel...
Ez teljesen igaz!
...mindazonáltal, én inkább állítva szoktam berakni a zsebembe, ami a kabátomnál ,zakózsebben jó taktika, de nadrágzsebben mindig elfordul...
és talán pont emiatt zavaróbb az L-es, mert jobban gabalyodik így már.. 
Mindegy ilyen szempontból tartósabb, az tuti.
orosz: áágyin-dváá-tri... én már pont nem tanultam, de kb én is ennyit tudok összesen... 
olló, balnkoló-kés, forrasztó-páka..
Sufni-tuning és home-moddig rulez
annyira nem egyszerű a dolog, mert a Sennheiser dugók nemigen bonthatók.
nekünk könnyű dolgunk volt, mert csak szétszedtük a potmétert,
és (az asszimetrikus kábelrésszel együtt) kicseréltük a Philips füldugókat az mx300-ra .
így olyan lett, mint a gyári. de potméter nélkül hová forraszt az ember úgy,
hogy ne látszódjon a gányolás?
[ Szeretkezve ]

vili13
(őstag)
Ha nincs potméter, akkor előbb forrsztani kell bele egyet, és máris visszavezettük a megoldást... 

Ludovicus
(kvázi-tag)
Üdv! M5 tulajokat kérdezem, hogy a valós akksikapacitás ugye nem sokkal kevesebb az elméleti 14 óránál?
http://www.sinmaniakusok.hu/
mindig is tudtam, hogy király vagy 
csak ugye sokan pont a potitól ronyóznak.
apropó: tehát akkor tudni már, hogy milyen színben van az új U3?
remélem pink limited edition ![;]](/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]
[ Szeretkezve ]

ponti_ak
(PH! addikt)
Loller, ez kész! 
Egyébként azt nem mondta senki, hogy ''ne látszódjon a gányolás''
Sőt! Szerintem pont attól lenne jó.
[Szerkesztve]

vili13
(őstag)
A koreai boltban ([link]) a 2GB-os U3 csak fekete színben kapható, a többi fehérben is... gondolom, nálunk is így lesz.