Hi,
Szeretnem megkerdezni errol mi a velemenyed?
IAudio 5
http://www.mp3center.hu/shop/index.php?act=viewdetails&id=148
Koszi!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
b2b
(újonc)

sphad
(lelkes újonc)
sziasztok a karneválos akció óta nyúzok egy G3-at, (mindennapos intenzív használat
)
a pozitív dolgokat úgyis tudjátok, az (apró) negatív észrevételeim:
az 50óra nem 50hanem azért kevesebb, bár az is igaz hogy 2300mAH-s aksival használom, annál kb(de tényleg csak körülbelül) 20-30 óra, de ez beállításfüggő én pl. felkapcsoltam pár funkciót ami jobban szívja az enerdzsit. nemrég normál (nemaksi) elemmel használtam és az aksiélettartamhoz képest sokkal tovább bírta, szerintem olyan 40 lehet bár bevallom sosem mérem stopperral, és változó hogy naponta mennyit megy.
ja, láttam már 2500 mAH-s aksikat is.
a VBR-es mp3-aknál ha beletekerek a trackbe, a kijelző csík ami mutatja hol járok a trackben, vagy semmit nem mutat vagy hülyeséget. (tekerni teker, csak nem mutatja)
VBR-os OGG-nél szépen fagy, elem ki-vissza és újraéled. fogtam és átkonvertáltam a fájlt egyébként.
miért csak 128kbps-be rögzíít???
remélem a felső 3 dologra kijön valami firmware (ja én a magyarral megszívtam, mert furcsa betük jelentek meg néha, meg kiment a képernyőről a szöveg, szóval azzal a lendülettel frissítettem vissza az EU-s fw-re, pfuj ne is lássam többet az ékezeteket rajta. amúgy nincs minden lefordítva a magyar verzióban, szóval úgy meg hogynézmá'ki?)
amúgy zsír a kütyü és piszok jól szól. nélküle egy tapodtat sem.
''a VBR-es mp3-aknál ha beletekerek a trackbe, a kijelző csík ami mutatja hol járok a trackben, vagy semmit nem mutat vagy hülyeséget. (tekerni teker, csak nem mutatja)''
az egy viszonylag közismert jelenség, hogy egyes mp3 lejátszók
bizonyos VBR mp3 file-oknál nem tudják pontosan kijelezni a lejátszási időt.
az iRiverem manualjában írják is,
hogy ha ilyet tapasztalok, akkor nem kell megijedni 
ettől függetlenül még nem volt ilyen problémám,
rendesen kijelzi a VBR-eket is, asszem egyetlen file-lal volt eddig problémám
(kb 8-9 hónap alatt).
''VBR-os OGG-nél szépen fagy, elem ki-vissza és újraéled. fogtam és átkonvertáltam a fájlt egyébként.''
ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy ogg vorbisból kizárólag VBR van.
[ Szeretkezve ]
hát nagyjából az, mint a többségnek: a G3 jobban tetszik.
amúgy az elődje, az iAudio4 sem igazán lopta be magát a szívembe.
de csak azt tudom felhozi ellene, amit a többiek is:
a kezelés joystick híján körülményesebb,
az üzemidő nagyságrendekkel kisebb a G3-énál,
a sokszínű kijelzőt meg nem tartom előnynek.
[ Szeretkezve ]

sphad
(lelkes újonc)
az OGG-os dologgal kapcsolatban: ok tévedtem. hallgattam pár ogg-t a kütyün és játszotta, de volt egy hosszabb mix, amit el sem indított csak kikapcsolt egyből.
pár próbálkozás után inkább átalakítottam mp3-ba és ezzel letudtam a dolgot.
azután találtam meg ezt:
Bővebben: link
akkor már nem érdekelt, de legalább láttam hogy más is tapasztalt hasonlót.

<Adamsky>
(őstag)
''VBR-os OGG-nél szépen fagy...''
Hát ez nekem új! Te vagy az első, akitől ilyet olvastam. Milyen OGG volt ez (tömörítő szoft., bitráta, mintavétel)? A 100-as hsz.-emre tudnál valamit írni?
Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

b2b
(újonc)
BOWAY!
Kerdeztem Toled hogy van e velemenyed az IAudioval 5 kapcsolatban.
Tudsz segiteni ebben,ket napom van hogy eldontsem mit vegyek.
Vagy van esetleg valami jobb otleted ha ez nem nyero?
Koszi
(#108) Boston Cézár válasza b2b (#107) üzenetére
- Privát
- 2005-03-30 17:01:10

Boston Cézár
(kvázi-tag)
na asszem rossz topikban adok hangot ennek
tehát mielőtt valaki elolvasná és támadásnak venné, nem az
bLaCkDoGoNe:
szerintem ne az Amazon áraival számolj
és főleg ne fontban, akkor máris más eredményt kapsz
sajnos a tőkeerős mondatból kimaradt egy ''nem'' szócska, bár gondolom ezt azért nem volt olyan nehéz odaképzelni, elnézést, ha ez összezavart valakit, enélkül tényleg nem volt értelme a mondatnak
'' Miért, a hatalmas elektronikai multik (pl. Samsung) termékein kívül mi volt ''rendesen'' meghirdetve nálunk? Illetve megkérdezném, hogy mit jelent a Te olvasatodban a ''rendesen''? TV-ben, rádióban kellene hirdetni? Tényleg nem értem...''
mire ez a kirohanás? bántani akarlak én, vagy mi? csak a véleményemet írtam le. rendes hírdetés alatt egy koncepciót, egy marketing tervet, egy elképzelést képzeltem, megtérülő anyagi vonzattal, befektetéssel.... az egyik PCWORLD-ben láttam egy infopatika-s hírdetést, amin egy szilikon melleket tartó igénytelen női kéz, és az iaudio látható, az egész kép kicsit homályos volt és full gagyi volt a design..... ez szerintem nem egy normális reklám....
de azt is írtam, hogy egy termék nem attól lesz jó, hogy milyen marketinget raknak mellé, tehát az iaudio ettől még jó is lehet....
a két év garancia más sokkal nevesebb, olcsóbb gyártónál is van ( MPIO, SAMSUNG) és ott tényleg igazi szervíz és nagy cégek álnak a márkák mögött, míg az infopatika egy minimális cég, talán 2-3 főből áll az egész.
bwoay:
lehet, hogy rosszul fejezem ki magad, de arra gondoltam, hogy az iaudio azért nem lesz ITTHON egy komoly, nagy márka, mert túl drágán adja a termékeket, nincs mögötte egy erős hazai cég, nincs mögötte marketing stb....
ettől még nagyon jók lehetnek a lejátszók, de ezen feltételek nélkül nem fognak elterjedni a lejátszóik itthon, a márka nagyságát márpedig erőteljesen az eladások befolyásolják....
iriver reklám azért jópár helyen volt már, más kérdés, hogy az iaudio gyakran jobb minőségű mint az iriver
(#109) Boston Cézár válasza Boston Cézár (#108) üzenetére
- Privát
- 2005-03-30 17:02:21

Boston Cézár
(kvázi-tag)
megint elgépeltem....
lehet, hogy rosszul fejezem ki magaM
(#110) b2b válasza Boston Cézár (#109) üzenetére
- Privát
- 2005-03-30 17:54:05

b2b
(újonc)
Latom megy a forum.......
Na valaki most mar mondjon Nelem valamit az Iaudio5 tipusarol.
(#111) <Adamsky> válasza Boston Cézár (#108) üzenetére
- Privát
- 2005-03-31 00:29:11

<Adamsky>
(őstag)
''...ITTHON egy komoly, nagy márka, mert túl drágán adja a termékeket, nincs mögötte egy erős hazai cég, nincs mögötte marketing...''
Két megjegyzésem lenne ehhez:
1) Az iAudio a többi magyarországi márkatárshoz képest szvsz. nem drága. Az iRiver viszont az.
2) Nem tudom, hogy ez tendencia lesz-e, de -- és most légy erőss -- a West-End-ben pl. az iAudio lejátszókat a hivatalos Sony márkaboltban (!) árulják.

<Adamsky>
(őstag)
Nem igaz, hogy nem látod, hogy bwoay már válaszolt Neked Bővebben: link. Egyébként pedig itt a topicban nagyon jól le lett már írva, hogy mi is a két (G3 vs. i5) készülék között a különbség. Olvass légyszives vissza egy picit.

b2b
(újonc)
Ye!
Sorry,vegig olvastam az elejetol es lam tenyleg.
Koszi.

mustang
(újonc)
Nos ugye mint korábban már írtam, épp mp3 vásárlásban vagyok, ill. tervezem. Az infopatikán láttam egy olyan boltot, ahol ki is lehet a készülékeket próbálni, és elmentem!
Ami meglepett és kérlek erősítsetek meg ha így van, mármint az h a bolti eladó aszonta, hogy az iaudio5-t nem tod színben választani, mert a 256,512mb és az 1gigás ebben is különbözik, szal pl a 256 piros (ja ha vki tudja a masik kettő színét akkor plííz írja meg...)
A másik, h kipróbáltam az említett nehezen használható gombokat az 5ösön, és télleg van benne vmi furcsa, szal kicsit soknak tűnik a 2 gomb az oldalára (a 3irányúakra gondolok), másrészt pedig télleg néha elcsúszik benyomódás helyett, szal nekem picit zavaró 
Megnéztem a G3ast is, ezt preferáltam akkor a többivel szemben, viszont felfedeztem benne egy dolgot ami hát kicsit zavar
mégpedig az h az eladó azt mondta h csak fehér kivitelben van, effektíve nincs szine, és attól tartok hogy idővel bekoszolódna a sok nyomogatástól
Ha vki tudja írja már meg h milyen tok van hozzá, szal h hogy néz ki ha benne van a tokban, mert ha olyat vennék valszeg abban hordanám a koszolódás miatt, csak ha nagyon nagy és csúnya akkor inkább nem.... szal értitek ?!
Na és megláttam az U2-t, ami így neten nézve nem tetszett, de élőben tök szép (színe, alakja...) és télleg olyan könnyű, h nem hittem el, szinte könnyebb mint az AA ceruzaelem! Viszont a már korábban leírtak miatt aggódok, h a 20 óra kevés lesz üzemidőben... Az infopatikán az U2 leírásánál van egy cikk belinkelve asszem a Cdnet-ről, mert ennél az ''újságnál'' ilyen szerkesztői ajánlat, és megnéztem róla a videót amin a tesztelő csávó mutatja be a kütyüt és azt mondta h a tesztelés során kiderült h tul.képpen 15órát bír az akksija! Nemtom nem kevés-e az....
Bár tetszik benne, hogy télleg bármikor töltheted és most adnak hozzá adaptert is! Szal így bejön az U2 külsőre is tudásra is, csak nemtom az akksitéma nem túl gáz-e.... Meg ez a beépített akksi dolog, hááát nemtom, ha esetleg idővel cserélni kéne nemtom lehet-e egyáltalán!
Nos ezekhez szeretném ha hozzászólnátok
Köszi!
:: TIESTO :: Nr.1 DJ of the WOLRD ::

Nyuf
(senior tag)
Iaudio 5-böl a 256 megás piros középen az 512-es halványkék, az 1gigás meg fekete.A tokja nagyon szupi ugyanis teljesen átlátszó én mióta beleraktam még nem kellett kivennem.
Valahogy a u2-nél is hasonlóan van a szinezés legalábbis a 256-os piros az 512-es meg kék az 1 gigás nemtom milyen de sztem nem fekete
A 20 óra meg azért csak 15 óra mivel a gyári specifikáciokban a lejátszási idöt mindenféle plusz feature nélkül mérik.Tehát ha veszel egy g3-at és be lesz kapcsolva a bbe , mp enchance 3d stb akkor az 50 óra kb 35 lesz.
Amugy u2-nél nem a 20 óra gáz, hanem ha egyszer lemerült akkor nem tudsz csak ugy elemet cserélni, hanem valahol órákon át kell töltened,ami utazás alatt kivitelezhetetlen.
Debian amd64 sarge

mustang
(újonc)
Melyik tokját írtad? Mert sztem Te az 5ösét írtad így a mondatból ez jön le...
Én viszont a G3 tokjára lennék kíváncsi, h milyen?! Színes/átlátszó, és h hogy néz ki benne a lejátszó...
Bocs ha ehhez írtad de nekem nem 1értelmű!

Nyuf
(senior tag)
Iaudio honlapjaBővebben: link
Az is átlátszó mint az 5-é és sztem az is faszául fog kinézni benne
Debian amd64 sarge

<Adamsky>
(őstag)
Egy UP-ot a 100-as hsz.-nek, mert még mindig nem jött rá válasz. 

Nyuf
(senior tag)
Ha jól tudom g3 firmware frissitéssel támogatja már az m3u listákat is amiket külön PLAYLISTS dirbe kell másolni.
Debian amd64 sarge
(#120) Boston Cézár válasza <Adamsky> (#111) üzenetére
- Privát
- 2005-04-01 08:43:55

Boston Cézár
(kvázi-tag)
na azért itt egy kis korrekció kell....
netto árak
iaudio 5 256 MB: 35 900 Ft
versenytársak:
MPIO FG 100 512 MB: 28 880 Ft
EZAV XEN 200 1GB : 30 920 Ft
ezt az árat azért nagy bátorság lenne ''jó'' árnak nevezni 
(#121) <Adamsky> válasza Boston Cézár (#120) üzenetére
- Privát
- 2005-04-01 12:16:44

<Adamsky>
(őstag)
Az én listám viszont így néz ki:
(forrás: mp3center, nettó árak)
Mindegyik készülék 256 Mbyte-os
iRiver iFP-990 : 41.920 horror
iRiver iFP-890 : 28.960 nem sokkal drágább, viszont kevesebbet tud...
iAudio 5 : 28.720 (és nem 35.900)
MPIO FL100 : 21.400 ilyet hallottam, és elég gyengének találtatott
MPIO FG100 : 24.400 nem hallottam, és elég jónak tűnik
EZAV EMP-200 : 19.600 tényleg nagyon versenyképes ár 
SONY NW-E75 : 35.920 www.sonycenter.hu
Panasonic SV-MP30V : 34.400 www.addel.hu
Én főleg az utolsó két (Mo.-n ismert márkának számító) készülék ismeretében írtam, hogy szvsz. versenyképesek az iAuido árai. Más kérdés persze, hogy van még olcsóbb. Bár mind az MPIO-nál, mind pedig az EZAV-nál rá lehet akadni az olcsóság okára: USB 1.1 (bizonyos készülékeknél), OGG támogatás hiánya, üzemidő, hangminőség / hangerő (ld. FL100)

Nyuf
(senior tag)
Sztem ennyit nem érdemes kiadni 256-os lejátszóra nekem az 512 is kevés de 1 gigásra már én is sajnáltam volna kiadni a pénzt.
Debian amd64 sarge

Xero
(őstag)
Nekem pl tavaly volt x összegem meg y elvárásom... ebből 256-os-ra tellet cska kujvajo minőségben.. nem bántam meg! Inkább legyen kisebb a memo mint carabb a hang! Mindíg jót röhögök ismerősök dzsunka 512-es meg 1 gigás cuccain... mint a sokol...
Jha és Adamsky.. emlékszel te még mennyi volt tavaly ilyenkor az 590-es ifp?
Nah horror az a 40? Nem hiszem :p
Üdv
#import <Cocoa/Cocoa.h> - I'm still thinking different.

<Adamsky>
(őstag)
''Inkább legyen kisebb a memo mint carabb a hang...''
Ezzel én is így vagyok.
''...emlékszel te még mennyi volt tavaly ilyenkor az 590-es ifp?''
Ne a tavalyi árakkal hasonlítsuk össze az ideieket. Meg akkor még az iAudio sem volt ennyire erős (ha jól emlékszem). Ja és nem volt ekkora rés árban a 390 és az 590 között, mint most a 790 és 990 között (gondolom hála a csicsa színes LCD-nek).
SUNTEC-en az iFP-999 (1Gbyte) áráért 2 Gbyte-os G3-at lehet kapni. És itt már nem a hangminőségről van szó...

sphad
(lelkes újonc)
Háj
Nekem bejön a G3 tokja, átlátszó műanyag, nem kemény, hajlékony.
http://eng.iaudio.com/ - itt a productsnál a G3 accesories nél van rajz róla, usb nyíláshoz is könnyű hozzáférni. A tokon egy fémpatent van egyébként. Tartós darab.
Maga a készülék fehér színü (legalábbis az 1gigás tuti fehér
) és kinézetre sajnos valami ocsó' kissé ''gagyi'' hatása van
legalábbis az U2, meg az ilyen téglaformás fémházas iaudiokhoz képest.viszont a tudása előtt le a kalappal.
engem nem a kinézete érdekelt elsősorban. én tokban hordom, mert anélkül szerintem ha leejteném mondjuk betonra, bizony repedne/törne....szóval óvatosan vagy inkább tokkal.
tokkal viszont 95%ban védve. van. a kijelzőhöz mellékelnek több vékony fóliát, amit rá lehet helyezni, mint PDA-knál, karcosodás ellen, én felraktam azt is.
ami talán negatív hogy a tok és készülék közé bemegy a piszok, esetleg dohánydarabkák
ilyenek, szóval néha nem árt kivenni és kifújni a szöszmöszöket. bár nem vészes.
elemcseréhez is ki kell venni a tokból, de egyébként könnyen kitolható belőle.
(nem úgy mint haverom U2-jét, hát az kész tortúra abból a gumis izéből kiszedni, és szerintem elég furcsán is néz ki abban)
ha gondoljátok fotózok borotvaéles képeket G3-ról tokkal vonóval ha igény van rá 
szines kijelző világítás nincs rajta, de egyébként minek? 
addig is itt vannak tokatlan képek:
http://www.iaudiophile.net/forums/viewtopic.php?id=721
http://www.iaudiophile.net/forums/viewtopic.php?id=237
remélem a köv firmware-kbe már lesz pár megoldás a következő kívánságokra:
-line-in felvétel legyen 128kbpsnél nagyobb (160 v 192 v 320
)
-sebességállításnál (pitch +/-) ne vegye le az effekteket (megabass, stb)
-és ami piszkosul kéne: trackek összemosása
valaki kérdezett dynamic playlistet, én nem szoktam használni, de kipróbálom hogy hogy viselkedik az m3u, ha jól emléxem ez volt a kérdés...
ja és én egy ilyen fülessel nyomom:
Sony MDR-E 829
brutálul szól a mély ezzel a fülessel, de a magas hangokat az equalizerben full maxra kell pakolni.

mustang
(újonc)
Köszi h megírtad ezeket... még szimpibb lett a kütyü!!! 
Viszont ha kérhetnélek jó lenne ha néhány képet készítenél a G3ról... Ha lehetne akkor örülnék egy olyan képnek, amikor tokban van a cucc meg amikor nyakban lóg. 
Elöre is thx!

<Adamsky>
(őstag)
''...valaki kérdezett dynamic playlistet...''
Igen, az én voltam.
Nagyon hálás lennék, ha utána néznél a dolognak.
Szóval a kérdések:
- a készülékből kiexportálható-e a vele készített playlist
- a PC-n előre elkészített M3U fájlt kezeli-e
Előre is köszi! 

sphad
(lelkes újonc)
készítettem pár képet a G3-ról. nem lettek borotvaélesek, de azért képek
( igen. psytrance megszállott vagyok
)
megvizsgáltam az m3u kérdést. sajnos nem megy se oda, se vissza...
a kütyü ugyanis egy Playlist.dpl nevü szövegfájlt készít magának, aminek tartalma ilyesmi:
/MUSIC/!GYORS~1/VA_-_D~1/05_SBK~1.MP3
/MUSIC/!GYORS~1/08-APH~1.MP3
/MUSIC/!GYORS~1/01-FRE~1.MP3
/MUSIC/!GYORS~1/1200MICS/01-120~1.MP3
/MUSIC/!LASSU~1/VA-ANT~1.1_(/01-VIB~1.MP3
és nem ismeri meg az m3u fájlt, hiába másolod rá fel. ez van sajnos.
nem biztos de mintha az iaudio 5 tudná kezelni.
ha mégis sorrendbe akarod a számokat rendezni, akkor
-a kütyüben végigmész a fájllistában azokon a számokon amiket szeretnél és egyesével hozzáadod a dynamic list-hez. akkor ilyen sorrendben is fogja játszani
-menü: song order beállítás itt több lehetőség van talán a leghasználhatóbb, (nekem ez van beállítva) hogy a számokat a pc-ről a kütyüre töltés ideje alapján állítja sorrendbe. ez albumoknál válogatásoknál is jó, vagy ha saját összeállítást csinálsz, sorrendbe másolod fel rá egy külön könyvtárba.
[Szerkesztve]

nahat
(tag)
Sziasztok,
kb karácsony óta használok egy iaudio u2-est. Emlékszem rengeteget olvastam a fórumokat és kértem segítséget segítőkész és jól felkészült emberektől mielőtt megvettem.
Ahogy olvastam sokan nehezményezték a 20 óra lejátszási időt, illetve azt, hogy mivel akkus ezért nem lehet hozzá minden boltban elemet vásárolni, ha fel akarja adni. Nos én nem vettem észre, hogy ez a 20 óra sok-e vagy kevés, de még sosem merült le. Őszintén szólva még egyszer sem dugtam rá a gépre csak azért, hogy töltsem. Valahogy mindig van benne elegendő fűtőanyag azzal, hogy néha lecserlek rajta pár számot. Szerintem az elég komoly előny, hogy nem kell kivárni míg lemerül az elem, és utána cserélni másikra. Őszintén szólva ez a módszer szerintem nagyon kényelmes. Voltam már vele 2 napos kiránduláson és az igaz, hogy nem hallgattam állandóan, de szerintem volt eleget a fülemben és nem féltem, hogy lemerül. Adaptert sem vettem még hozzá, nem volt eddig rá szükségem. Ha egy hosszabb nyaralásra megyek akkor lehet, hogy érdemes lesz venni egyet.
Maga a kinézet, a design az baromi elegáns. A neten található képek kb a formát tudják bemutatni, de szerintem ha egy bolt kirakatában vannak mp3 lejátszók, és van u2, akkor biztos, hogy megakad a nézelődő szeme rajta. Okos, letisztult, pici, csillog villog és akinek volt már a kezében az tudja, hogy nagyon könnyű. A kék háttérvilágítású kijelző is sokat dob a készülék esztétikai értékén. Nekem mióta megvan, a tokjában tartom, nem nagyon van értelme kivenni, de ha bármikor kiveszem belőle, mindig megelégedéssel tölt el, abszolút nagyon szép darab! A tokban is pofás szerintem, a védelem pedig fontos lehet. Nem mintha karcolódna, de sajnos a telefonomat is dobálom, ezért meg nagyon kár volna.
Nos most jönne az amiben őszintén szólva szeretnék információt gyűjteni, illetve mások véleményét kikérni. A legfontosabb dolog talán mindenek felett a hangzás. A készülék nem szól rosszúl. Véleményem szerint célszerűtlen bekapcsolni minden hangdúsító, mélykiemelő eljárást rajta, mert ebben az esetben képes torzulni a hang magasabb hangerőnél. Bevallom szeretem úgy hallgatni a zenét, hogy döngjön, hangosan hallgatok zenét. Szerintem a kis készülék arra alkalmatlan, hogy igazán kemény basszusok jöjjenek ki belőle. Ha komolyabban fel akarom hangosítani, akkor a hangdúsító és társai extrákat nem kapcsolhatom rá.
Sosem gondoltam, hogy white fülü (asszem így kell leírni) vagyok, de az az igazság hogy az tetszik, ha rezzenéstelenül tud keményen szólni a zene. Véleményem szerint ez a készülék megállja a helyét a mostani piacon. Az egyéni meglátásom viszont az, hogy a különböző hangtömörítő eljárásokból keletkező mp3 zenék nem tudják ezekben a kis lejátszókban visszaadni azt, amit pl egyszerű diskman társaik produkálnak. Félreértés ne legyen, szeretem az u2-met, mindennapokban ezt használom, biztos vagyok benne, hogy megfelelően és eléggé körültekintően választottam, de szerintem alacsonyabb elvárásokkal lehet csak nekiindulni egy mp3 lejátszó vásárlásának. Nem szabad elvárni a hifi hangzást. Azt hiszem a nyers erő az ami hiányzik még belőlük.
Az eredeti füles most már belátom, nem teljesen kuka darab, lényegesen jobbnak tartom mint a hozzá vásárolt sennheiser mx350-et. Ehhez egyáltalán nem értek, de szerintem jó dolognak kell lennie annak, hogy aranyozott a csatlakozója (alap füles).
Azóta is olvasgatok fórumot, de ahogy olvastam senki nem vett u2-t vagy nem nem írta le róla végül a véleményét ha vett. Örültem volna, vagy örülnék ha valaki egy bizonyos használat után mondana a sajátjáról pár szót.
Ezen kívül 2 mp3 lejátszót hallgattam eddig meg, az egyik egy Music yoyo névre hallgató készülék. Ez egy noname-ebb darab, kipróbálva viszont az a véleményem, hogy hangzásban nem igazán múlja alul az u2-met. Mivel közel egy idősek az én lejátszómmal, ezért eddig ugyanolyan tartósnak bizonyult mindkettő (semmi bajuk). Más dolgokban viszont egészen biztos lemarad az u2-től (firmware, EQ, funkciók, miegymás), de száraz valóságában szerintem egy jó alternatíva lehet, ha valaki csak zenehallgatás céljából veszi. Ezenkívül szerencsém volt még egy ipod-hoz, sajnos nem emlékszem mekkora kapacitású volt, de talán nem mondok hülyeséget ha azt mondom, hogy 20Gb. Nekem őszintén szólva sértette a fülemet a magas, miközben hallagattam. El tudom képzelni, hogy nem volt jól beállítva az eq, de emlékszem, hogy váltogattam a számokat egyfolytában, mert zavartak az S-sek, meg a ffff- szerű hangok
Összesen ennyi tapasztalattal rendelkezem, de úgy érzem így már mondhatok vélemény az mp3 lejátszókról.
Összegezve okosak, szépek, és szerencsére jódrágák
, de szerintem ha valaki komoly elvárásokkal indul neki bevásáolni, megpróbálja a lehetőségeihez és igényeihez mérten a lehető legjobb megoldást megvenni, akkor elképzelhető, hogy esetleg csalódik úgy ''ámblokk'' a dologban, mert az éppen nyugdíjazni akart panasonic diskmanjén jobban ''ütött'' a zene.
[Szerkesztve]
''Ha egy cápa a kezedből eszik, a lábadból is fog...''

sphad
(lelkes újonc)
''Az egyéni meglátásom viszont az, hogy a különböző hangtömörítő eljárásokból keletkező mp3 zenék nem tudják ezekben a kis lejátszókban visszaadni azt, amit pl egyszerű diskman társaik produkálnak.''
Egy jó fülest kell találni 
Egy _eredeti_ gyári cd persze hogy jól szól, de nem hiszem hogy meghallanád a különbséget ha vennénk egy 320-256kbps tömörítésü mp3-t.
Egyébként ezek a kütyük igencsak jól szólnak, nálam a Mach3Bass 10ból 8ason figyel, az Mp3enhance pedig BE van kapcsolva (kezelési útmutó magyarázat: ''a tömörítés során elveszett hangszegmenseket kompenzálja'') mert mérföldekkel jobban szól így, akkora plusszt jelent, amit ilyen hordozható dolgoknál (discman, mp3discman, Minidisc player) még nem tapasztaltam.

<Adamsky>
(őstag)
Köszi szépen a képeket!
A playlist-re visszatérve azért még volna egy-két kérdésem.
1) Jól sejtem, hogy 1db playlist állítható össze a készüléken?
2) Tudom, hogy a lejátszó UMS kompatibilis, de ha jól emlékszem, akkor van hozzá valamilyen feltöltő szoftver (ezt a manual-jában olvastam), ami kezeli az M3U-kat. Elképzelhető, hogy ezzel egy lépésben másolható fel egy album ''jó'' sorrendben?
3) Jól értem azt, hogyha egy albumot helyes sorrendben szeretnék átmásolni a lejátszóra, akkor a számokat egyessével kell áthúzgálnom?

<Adamsky>
(őstag)
''...Azt hiszem a nyers erő az ami hiányzik még belőlük...''
Szvsz. Te ezt a lejátszót még nem hallgattad meg egy normális / jó fül ill. fejhallgatóval. Egy jó fülesen nagyon sok minden múlik. Emlékszem még, mikor az első iRiver-em próbálgattam a hozzáadott fülessel.
''Áá, de tök jó, király'' -- ezek jutottak az eszembe. Aztán, csak próba képpen rákötöttem a Tecnics RP-F800-as fejhallgatóm: WOW. Akkorát szólt, hogy csak na. Szóval szvsz. ezekben a készülékekben igenis meg van az erő. A High-Tech cuccokkal természetesen nem veszik fel a versenyt, de az átlag Hi-Fi-kel szerintem igen.

sphad
(lelkes újonc)
Miután megnéztem tüzetesebben a Jetshell nevü progit, amit a kütyühöz mellékeltek; örömmel jelentem, hogy az m3u kezelés kérdése félig megoldódott.
Ugyanis van a jobb alsó sarokban egy kis ablak, ahova elég bedobni a pc-n elkészített m3u-t és már meg is jelennek a trackek az előzetes összeállításnak megfelelő sorrendben. Rákatt a nyílra és máris így másolja fel. (Ezért érdemes a kütyü menüjében az időrendi sorrendbe rendezést beállítani).
Visszafele még mindig nem tudom hogy lehet a dynamic listből kinyerni az m3u-t, mivel ezt a bűvös Playlist.dpl -t fájlt még maga a Jetshell se kezeli.
Egyébként ezt a progit nem sűrűn használtam, én egyszerűen a Total Commanderből másoltam át a számokat, és mivel az albumok, válogatások trekkjei előtt van számozás, a kütyün is értelemszerüen a helyes időrendi sorrend alakult ki mindig. Megjegyzem a Jetshell-el sokkal gyorsabban lehet fel/le másolni, mint mondjuk Commanderrel.

mustang
(újonc)
Köszi szépen a képeket... főleg a nyakbaakasztottakat 
Élőben láttam már a lejáccót, csak még úgy hogy a nyakbaaksztó cuccal együtt úgy még nem, és hála neked most igen 
Azt hagy kérdezzem már meg, hogy ez hány megás, csak azért mert elgondolkodtatott, hogy amit én láttam az egyik infopatikas boltban az sztem full fehér volt, és a tied oldalán meg mintha kékes lenne.... Nehet h kapacitástól függ a szín mint az u2 és 5 ösöknél ?!
Ja és ÉLJEN A TRANCE !!!!!! 

sphad
(lelkes újonc)
szia, szerintem a kapacitástól függhet a szín. az enyém 1 gigás és az oldala kék.
az akasztót én nem használom, csak a kedvedért pózoltam 1et 
![[kép] [kép]](http://www.iaudio.jp/product/iaudio_g3/images/g3_01.jpg)
valahol azt olvastam hogy a 2gigás fekete lesz. de lehet hogy kamu.

nahat
(tag)
''Megjegyzem a Jetshell-el sokkal gyorsabban lehet fel/le másolni, mint mondjuk Commanderrel.''
Ezt én is észrevettem, de egy másik topicban találtam egy hozzászólást ami ezen segített:
Totalcommander --> Beállítások --> Általános beállítások --> Másolás/Törlés --> pipa : ''Kompatibilis mód használata a következő meghajtóknál'' , majd alatta meg kell adni a kívánt meghajtót (az iaudio valahányasodat, szal C,D, E, F, G... érted...).

nahat
(tag)
Értem, tehát egy jó füles kell, esetleg ajánlhatnál is ha van egy konkrét 5leted.
Ha ezt a sok cumót mind bekapcsolod (tudom, hogy az Mp3enhance mire való, és a többit is ismerem) akkor hangosításnál nem torzít?

nahat
(tag)
Jó, hát akkor nincs más hátra veszek egy combos fülhallgatót, de eddig enm igazán találtam jót. A sennheiserek nekem nem jöttek be, egyszerűen nem kényelmesek, valamint az enyém még fosul is szólt, pedig nagyon sok jót lehetett róluk olvasni.

sphad
(lelkes újonc)
beállítottam a commanderem, ahogy írtad, most mint a villám másol a kütyüre 
köszi!!!
én ilyet fülest használok:
Sony MDR-E 829
a linkelt saját fotóim közül páron látszik hogy néz ki. a lényeg hogy a műanyag test jó vastag legyen, attól szól olyan szépen a mély benne.
a zsinór gumirozott, télen sem keményedik be.
ráadásul én ezt a fülest 2 hónapja 2ezerér vettem a photo-hall-ban!
azt mondták kifutott termék azért ilyen olcsó 
ismerősöm próbálkozott senheiserrel (a fülbedugóssal nem a nagyokkal),
sajnos arra panaszkodott hogy kevés a mély benne.
Sony MDR-ED31LP használtam - ebben kevés a mély (a magas hangok viszont eszméletlen szépen szólnak benne!!), berezgett nagyobb hangerőn és a zsínórja egy kalap sz.r!! szerintem a nem éri meg az árát
+bepróbáltam a sony legújabb 10rongyos fülesét, ami teljesen bemegy a fülbe, a hallójáratba. tetszett hogy kizárja a külvilágot (mintha befognám a fülem), a cinek szépen szóltak, de a mély nem volt elég az én izlésemnek...
szóval a fentebb említett 829-es fülesnél kötöttem ki.
NEM rezeg be (extra funkciókkal) még dobhártyaszaggató hangerőn sem ![[kép] [kép]](http://prohardver.hu/pics/s/pl.gif)

nahat
(tag)
Hát jó, ez a fülhallgató dolog ez olyan, hogy lehet egyenként nem túl drága, de ha sokáig nem találsz baba fülhallgatót akkor soxor kidobsz az ablakon 2-5 ezer forintokat. Gondolom ez az aranyozott csatlakozó dolog sem lehet hülyeség. Nomeg nem ártana ha egyenes lenne az a csatlakozó mert az L alakú az elakad a tokon...

sphad
(lelkes újonc)
nem akad el, és szerintem egyiknél sem. a tervezésnél azért figyelnek ilyen apróságra 

<Adamsky>
(őstag)
Az iAudiophile-en olvastam egy érdekes dolgot. Állítólag az iAudio flash player-ek OGG esetében levágnak 1-2 másodpercet a szám végéből. Az, hogy pontosan hány másodpercet, az erőssen függ a használt bitrátától.
Szóval a kérésem az lenne, hogy le kéne tesztelni egy számot q2.5 és q5 (vagy q6-os) minőségű tömörítésnél. A legalkalmasabb egy olyan fájl lenne, ami a végén nem keverődik le, tehát hirtelen ér véget. Ekkor ugyanis nem csak látható, hanem hallható is lenne, ha ''lecsíp'' valamit a lejátszó.
[Szerkesztve]

vetko
(lelkes újonc)
Hello!
Szeretnek venni egy iAudio lejtszot (G3 vagy i5 - ebben a sorrendben), csak meg nem vagyok biztos benne, mert:
Egyes forumokon nagyon sok hibat irnak le roluk, amit neha nem lehet megoldani egy firmware cserevel.
Nem tudom menyire erzekeny/tiszta az FM radio, de nekem nagyon jo erzekenysegu kellene.
Es ugyanakkor a mikorfont is sokat hasznalnam, es lattam, hogy irtatok, hogy max csak 128 kbitps ban tud felvenni (G3). Mit jelent ez a minoseg szempontjabol? Tehat lesz valamien alapzaj, vagy nem eleg tiszta a felvetel?
ES van-e valamilyen kulonbseg az i5 es G3 megbizhatosagaban? Azert, mert ujabb az i5 az azt jelenti, hogy tobb hibat javitottak ki benne? vagy csak egy modositott valtozata a G3 nak?

sphad
(lelkes újonc)
újabb képek:
G3 és U2 meghitt találkozása (még a ruha is lekerült)

nahat
(tag)
Hehe, végignéztem a szigorúan 16 fölöttieknek szóló képeidet, ebből a pózból még sosem láttam őket
Figy, mostanában esetleg nem volna időd próbálgatni az u2-t? Tudod eddig te vagy az első akinél láttam ezt a lejátszót magamon kívül, és egyszerűen nem tudtam véleményt kérdezni senkitől. Te már ismered a saját lejátszód, tudsz konkrét véleményt alkotni róla. Megtennéd, hogy használod picit és őszintén beszélsz róla? Leköteleznél...

sphad
(lelkes újonc)
Szia
Nem használtam túl sokat az U2-t, de a G3 hoz képest ezeket a különbségeket véltem felfedezni:
-kinézet (fémház, téglatest forma)
-20óra lejátszás, beépített lítium-polymer aksi
-elméletileg kezeli firmware frissítés után az m3u -t (playlist)
-nincs kint a ''mode'' nevü gomb, ez a menüben van
-nem tud a rádióból időzítve felvenni
-van rajta reset gomb
másban szerintem megegyeznek.

vetko
(lelkes újonc)
Valaki, akinek van G3-asa nem tudna megmondani, hogy mennyire erzekeny a radio/mikorfon es hogy vesz fel roluk?
A U2 nal hallottam valami problemakat a radiobol valo felvevesnel, igaz ez?
Bővebben: link es ott FM Radio / FM Radio Recording.

b2b
(újonc)
Sracok,
Megvettem az Iaudio 5-ost.
Westend City SONY m.bolt.
Szerintem nagyon jo! A celt tokeletesen szolgalja,es minosegben! Az hogy nem joy-os.nem halltam bele.
Masreszt szerintem senki nem azert vesz ilyet hogy errol hi-fi-zen,vagy eppen errol Dj-zen valaki.Magyarul tessek megelegedni!

sphad
(lelkes újonc)
Szia
Megkérdezhetem hogy line-in felvételnél mennyi a max kbps amivel felvesz az iaudio 5?