Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#551) bwoay válasza Mop@ (#546) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

hát elég gáz, tekintettel a jelenlegi helyzetre :)
nem elmarasztalásként írtam amúgy, csak szvsz elég nyilvánvalónak tűnt,
hogy ebből fakad a probléma, így levontam a következtetést.
meg szerintem a probléma lényegét is értem:
a számok file-név szerinti rendezése
nem fedi az ID3Tag-ekre alapuló (helyes) sorrendet.Vagy?

arról viszont fogalmam sincs,
hogy miként kellett volna helyesen fogalmaznom,
ha Rumosnak írok rólad, mint 3-ik személyről.
(3-an beszélgetnek, az egyik az mondja a másiknak a harmadikról:
képzeld, most lopták el az autóját - ez miért lenne sértő???)
Pedig gyerekszobám most is van, az egész lakás egy nagy gyerekszoba :K

szerk: fw bug nem merült fel?
én próbálnék egy frissítést, hátha abban helyreáll a rend.
mondjuk szerintem a Cowonnak úgy alapból idegen ez az ID3tag dolog,
mármint ők sem erre voksolnak, így én el tudom képzelni,
ha nem teljesen konzekvens a kidolgozás.

[ Szerkesztve ]

[ Szeretkezve ]

(#552) <Adamsky> válasza Mop@ (#550) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

Semmi furcsa nincs abban, ahogy az i7 a számok sorrendjét kezeli. Gondolj bele logikusan! File módban a file nevét veszi alapul és az alapján rendezi a számokat. Music módban pedig az ID3 Tag-ből szedi ki az adott szám albumon belüli sorrendjét.

Az album rendezési problémádat viszont nem értem.

[ Szerkesztve ]

Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

(#553) Integra válasza rumos14 (#525) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

a franc se tudja, pöcs lassú.
na de mindegy is..
ami érdekes volt, hogy rádugtam barátnőm alpine fejegységére autóban sima jack aljazaton keresztül és mennyivel jobban szólt, erősebben, tisztábban, mint az én kenwood fejegységemen, igaz az enyémben hátul van rádugva cd tár csatlakozóra jack dugóval..

(#554) Integra válasza bwoay (#529) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

büdöspest:)

(#555) <Adamsky> válasza Integra (#553) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

"...sima jack aljazaton keresztül és mennyivel jobban szólt..."

Ez sajnos előfordul(hat). Szerintem ez ilyen ohm-ikus különbségekre vezethető vissza.

(#556) Integra válasza <Adamsky> (#555) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ez érdekes de ehhez meg már nem értek.
az én fejem anno 100e volt, md fej, barátnőmé meg most volt 38e.. lol, van pár év diffi asszem a kettő közt, ez is belejátszhat..

(#557) ponti_ak

ponti_ak
(PH! addikt)

Zajlik a CES, de Cowon-éktól nem nagyon hallottam eddig újdonságokról..

Mindenesetre itthon a 'patika közben "beárazta" az U5-öt. Ára jelenleg: 2 GB: 26 900 Ft, 4 GB: 34 900 Ft, 8 GB: 49 900 Ft
A tudása alapján ez elsőre (nekem) kicsit soknak tűnik, de ismerve az adó- és vámjogszabályokat ennél én pl. nem számítottam sokkal kevesebbre.. :o(

A hivatalos, usa-beli jetmall.net-es árak pl így néznek ki: 4 GB: 120$, 8 GB: 160$ Lehet számolgatni, de szvsz nem (most sem) érdemes.. Európában nem tudom, hogy lehet-e kapni, de szvsz euróban is hasonló számok lesznek a címkéken, ahogy eddig is..

(#558) rumos14 válasza ponti_ak (#557) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

édesistenem, mi ez az U5? egy 2g nano koppintás? ez a kezelőszerv is érdekesnek hat. engem ez most meglepett.

(#559) bwoay válasza rumos14 (#558) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

pedig már kitárgyaltuk korábban, de akkor biztos beteg voltál éppen.
nem az a vicc, hogy milyen, hanem hogy valahol olvastam:
ezt az X5 flash memóriás utódjaként próbálták pozícionálni :O

[ Szeretkezve ]

(#560) Macilaci457 válasza bwoay (#559) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

hanyatlóban a cowon.... komolyan, az összes régi lejátszója jobb volt mint a mostaniak. Bár a mai divatot tekintve, a régi lejátszói jobbak a többi gyártó mostani termékénél is. :D

[ Szerkesztve ]

(#561) bwoay válasza Macilaci457 (#560) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

már vagy egy éve kesergünk azon, hogy nincs meg a régi lendület,
viszont az iRivernél ahogy elnézem, belendült az innováció :)
nekem mindegy, csak koreaiak csinálják a jót,
és ne a Samsung legyen az, ennyit kérek csupán :)

[ Szerkesztve ]

[ Szeretkezve ]

(#562) Macilaci457 válasza bwoay (#561) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

Láttam valami Irivert.... de a sztereo hangszóró a hátulján ijesztő! :D

[ Szerkesztve ]

(#563) <Adamsky> válasza rumos14 (#558) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

Remélem ezt az M3U támogatást, amit az U5-nél ír az Infopatika hamarosan kiterjesztik az U3-ra is...

(#564) rumos14 válasza bwoay (#559) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez még sokkal durvább, mint hogy a Creative a sima Zen-t szánja a Zen Vision:M utódjaként.

az iriver meg rá/visszaszokhatna az ums-re.

amúgy miért off-ol mindenki? a jót kell eltanulni bwoay-től... :)

[ Szerkesztve ]

(#565) bwoay válasza rumos14 (#564) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

lehet, hogy durvább, de a Creative úgysem érdekel senkit ;]

[ Szeretkezve ]

(#566) ponti_ak

ponti_ak
(PH! addikt)

Szavazás, népek!
Ki használta _valaha_ az iAudio-ja "Pan" (Left/Right Balance) funkcióját? :F
Na? Ugye senki? Pedig jó ám az! Főleg, ha valami miatt elhalkul(t) a füles egyik oldala... :D

Esetemben a félig süket cx300-am 80%-ban bepusztult bal oldalát "leheletnyi" -11-es értékkel (a 20-ból) sikerült visszanyernem, az egyensúly helyreállt. :DDD Cserébe mindössze a hangerő-ben kellett egy kis kompromisszumra kényszerülnöm, mert nekem pl az addigi 20-körüli érték mindjárt 26-28-ra ugrott... hát, még mindig jobb, mint kidobni szegény majd' 2 éves cx-et... neem a blokkja sajnos nincs meg, így nem lesz gari, pedig kerestem.. :(

Hmm, a hangminőség kb. ugyanaz, mint a beállítás nélkül, talán egy picit ront rajta, de nem vagyok benne biztos.. :U

(#567) 8E7Y4'R

8E7Y4'R
(újonc)

Tegnap sikerült megvennem az U3-at. Egyelőre az ismerkedési fázisban vagyunk, csak kostolgatjuk egymást. Elveszek a lehetőségekben...
1.26-os fw van rajta, érdemes frissíteni? Még nem jött ki semmi hiba, remélem nem is fog. Mondjuk sikerült valahogy a fehér háttérből feketét csinálnom. (a kezelőfelület szinét változtattam csak). Tapasztalt vki ilyet?

lelketlen újonc

(#568) inteltunder válasza 8E7Y4'R (#567) üzenetére

inteltunder
(újonc)

én ma vettem, alig varom hogy hazaerjek vele :C :C :C :C

jobb ma egy intel mint holnap egy amd

(#569) ponti_ak válasza inteltunder (#568) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Hát, jó messze lakhatsz, ha négy nap alatt nem értél haza vele... :DDD

(#570) ponti_ak

ponti_ak
(PH! addikt)

iAudio 7 tulajok figyelmébe:
Nemrég kijött egy új fw, az 1.17-es a cowonglobal szerint az alábbiakkal:
- Added Metal EQ
- Separate DPL in Video mode
- Fixed to adjust the FM radio volume
- Fixed the error not to display unicode tag (UTF16) in music browser

Letölthető innen...

:)

(#571) riam válasza ponti_ak (#570) üzenetére

riam
(fanatikus tag)

Köszi az infót.

(#572) ponti_ak válasza riam (#571) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

:)
Itt azt írják hogy túl sok fejlődést nem okoz az új fw, legalábbis az ogg-problémát nem oldja meg, bár a swing-touch egy kicsit "jobb" (nem annyira érzékeny) lett..

(#573) jumanjy

jumanjy
(újonc)

sziasztok!
A mai napon én is u3 tulaj lettem.
1.26-os fw volt rajta, felraktam az 1.29-eset.
Az lenne a problémám, h be van állítva, h 10sec után kapcsolja ki a kijelzőt, de sajna nem történik semmi.
Mi lehet a gond?

(#574) riam válasza ponti_ak (#572) üzenetére

riam
(fanatikus tag)

Feltettem az új fw-t, de igazából a swing-touch -al nekem semmi gondom nem volt,idáig is lehetett visszaállítani az érzékenységén,annyi, hogy most már nem kell. Szerintem ezt felesleges volt javítaniuk. Azt nem tudom, hogy az ogg problémán segített-e, mivel általában flac, vagy mp3 formátumú zenéim vannak, ezekkel még nem volt gondom.

Amit viszont nem értek: Added Metal EQ
Mi értelme van még egy gyári Eq-nak, ha úgyis mindegyik megváltoztatható? Tehát ha csak egy lenne, az is elég lenne szerintem, mivel 10 különböző megváltoztatott hangképet le lehet menteni. Lehet, hogy félre értek valamit?

Félve írom le a következőt, lehet hogy ki fogtok nevetni, de olyan érzésem van, mintha megváltozott volna a hangzás a frissítés felrakása után. Soha nem tapasztaltam még ilyet, pedig volt már több mp3- am is, azokat is töbször frissítettem.
(Meghallgattam más lejátszót is,de azokat ugyanolyannak hallom, tehát nem a fülemmel van baj)
Minden effektezés nélkül is lényegesen dinamikusabb lett,főleg a basszus tűnik erősebbnek. (ugyanazokat a fülhallgatókat használom)
Mindezt még az is alátámassza számomra, hogy a gyári beállítás idáig mindig ez volt: BBE 2, MachBass 6. Most a gyári beállítást is visszavették MachBass-nál 4 -re

Szerintetek létezhet olyan hogy egy mp3 lejátszó a frissítés után ugyanazokkal a beállításokkal másképpen szóljon mint az előző Fw-vel?

(#575) vili13 válasza riam (#574) üzenetére

vili13
(őstag)

Nagyon könnyen előfordulhat, hogy a fw frissítés befolyásolja a lejátszó hangzását, jó esetben szándékosan és pozitív irányban. Az ugyanolyannak tűnő beállítások frissítés után már nem mindenképp ugyanolyanok valójában, még ha ki is kapcsolod az effekteket. Lehet, hogy egyszerűen csak alapból kiemelték kicsit a basszust az új fw-ben, de sokkal bonyolultabb magyarázat is elképzelhető.

A plusz metal eq-nak meg tényleg semmi értelme. Ki a fene hallgat már manapság metál zenét?!

(#576) riam válasza vili13 (#575) üzenetére

riam
(fanatikus tag)

Azt hiszem igazad lehet "Az ugyanolyannak tűnő beállítások"-al kapcsolatban, ha végig gondolom, valóban ez lehet a magyarázat. Mindenesetre megnyugodtam, mert erre idáig nem gondoltam. Már abban is kételkedtem, hogy jól emlékszem-e az előző hangzásra.Köszi.
Azért ez elgondolkodtatott. Most mit is jelenthet az, amikor valaki azt mondja, hogy ö ugyan hozzá nem nyúl sem az EQ-hoz, sem az effektekhez, úgy szeretne zenét hallgatni, amilyennek azt eredetileg szánták. Melyik fw szerint?

[ Szerkesztve ]

(#577) vili13 válasza riam (#576) üzenetére

vili13
(őstag)

Két különböző milliós hifi cucc sem szól teljesen egyformán, és általában a legvájtfülűbbek sem értenek teljesen egyet abban, melyik jobb. Ha viszont valamely a hangzást érintő hiba javítása folytán szól másképp egy lejátszó az újabb fw következtében, akkor az újabb hangzás mindenképp jobb. Aki meg úgy gondolja, hogy a kis lejátszójával és fülhallgatójával azt fogja hallani, mint a hagzás "eredeti" állapotáért felelős hangmérnök a maga stúdiófelszerelésén, az szvsz bátran tudatlannak és/vagy gyengeelméjűnek tekinthető.

(#578) ponti_ak válasza vili13 (#577) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Hm, érdekes, de a D2-n a 2.51-es fw után visszaléptem (folyton elcseszte az ogg file-ok id3 bejegyzéseit) a 2.50b-re és azóta mintha kicsit "laposabb" lenne a hangzása, nem annyira telt mélyek jönnek ki belőle.. :U Aztán lehet hogy én is csak elállítottam picit az EQ-t, vagy képzelődöm.

(#579) riam válasza ponti_ak (#578) üzenetére

riam
(fanatikus tag)

Szerintem nem képzelődsz!
Biztos lehet benne valami, ha már ketten is ugyanazt "képzeljük", ráadásul mindketten az újabb fw-vel kapcsoljuk össze a változást.
Az előző fw-al kicsit én is laposabbnak éreztem, de inkább csak ha egy nagyobb fejhallhatóval (egy régi rádiós Akg k105-val) hallgattam, de most meglepően jól szól mindenféle EQ beállítás nélkül is. (Előzőleg nem sikerült ugyanezt a hangzást semilyen beállítással elérnem)
Fülhallgatóvall nem tünt laposnak előtte sem,(sony ex85lp), mert ebben eleve elég sok a basszus. Igazából az tűnt fel, hogy ugyanolyan beállítással most egy kicsit talán túl sok is lett.

[ Szerkesztve ]

(#580) pityulee™ válasza vili13 (#575) üzenetére

pityulee™
(tag)

"Ki a fene hallgat már manapság metál zenét?!"
tényleg nem sokan... csak a jobbak, mint pl: én :P

ELADÓ MP3 játékosok: iRiver: 2xT10 (FM) 1GB, H10 6GB COLOR, PMP-120, X20 8GB; Samsung: YP-53Z FM 1GB. Ha érdekel, küldj privit!

(#581) vili13 válasza pityulee™ (#580) üzenetére

vili13
(őstag)

Nocsak, egy furcsa élőlény a történelem előtti időkből! :)
De talán még te is el tudod képzelni az életet metál eq preset nélkül...

(#582) rumos14 válasza vili13 (#581) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

bakker vili csak most látom hogy mekkora okosságot írtál ;] joey demaio kizavarna a teremből. bah, ezt sem érted? :DDD

(#583) vili13 válasza rumos14 (#582) üzenetére

vili13
(őstag)

Nem zavarna ki. Eleve be sem mennék olyan terembe, ami tele van ilyen koponyákkal meg szegecselt büdös bőrcuccokkal ékesített úriemberekkel... :P

(#584) Darknight198

Darknight198
(újonc)

Hello Emberek.
Nem tudna nekem vki segíteni, keresek teszteket az iAudio 6-osról, mert van egy eladásra, amit edig olvastam rólla az tetszik, de full tesztet egyszerűen nem találok.
Köszi.

AsusP4P800S-X IntelP4Prescott 3GHz 2GBDDR400 MSI7600GT256MBGolden Sample SeagateBarracuda7200.10 250GB Samsung2032MW Microsoft/RazerHabu RazerLycosa

(#585) vili13 válasza Darknight198 (#584) üzenetére

vili13
(őstag)

(#586) adnoctum18

adnoctum18
(senior tag)

G3 tulajok!
Szerintetek érdemes megvenni egy 1 éves 2gigás g3mat 9k-ért?
A joy lehet gázos benne,ezt vajon mennyiért javítják,ha mondjuk beviszem az infopatikához?

---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."--- ---- Dropbox account, 2,5 giga tárhely ingyen, bárhonnan: http://db.tt/byNr9zK ----

(#587) ponti_ak válasza adnoctum18 (#586) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Talán.
Szerintem jól hangzik, de első körben - ahogy írtad is- kérdezd meg a 'patikát, hogy mennyi egy joy-csere, aztán dönts.

Mostanában én is gondolkodom hogy az enyémet be kellene vinni a szervizbe TMK *-ra (pl. joy-t is megnézetni, esetleg kipucolni) mert a play-gombot ki akarom cseréltetni. Még nem romlott el, de be van nyomódva, és nem szeretném hogy később ne tudják javítani, nagyon sajnálnám... :U

* TMK = Tervszerű Megelőző Karbantartás :D

[ Szerkesztve ]

(#588) adnoctum18 válasza ponti_ak (#587) üzenetére

adnoctum18
(senior tag)

Írtam a patikásoknak egy mailt ezügyben,amint válaszolnak beírom ide is az árat.
Olyan 1-2k körül még bevállalnám,különben nemigen.

---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."--- ---- Dropbox account, 2,5 giga tárhely ingyen, bárhonnan: http://db.tt/byNr9zK ----

(#589) adnoctum18 válasza adnoctum18 (#588) üzenetére

adnoctum18
(senior tag)

A választ még mindig nem kaptam meg,gyanítom,hogy az új oldallal lehetnek elfoglalva a patikások...
Írt viszont az eladó,akitől venném a G3-mat,idézet:"a joystickja egy kicsit megsérült, a ledek néha néha nem világítanak benne"
Hmm milyen ledek vannak a G3 joystickjában :F ,néztem videókat,de nem jött le,hogy ez mit jelenthet...

(#590) bwoay válasza adnoctum18 (#589) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

vagy nincs összefüggés a két tagmondat között

[ Szeretkezve ]

(#591) ponti_ak válasza bwoay (#590) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Szerintem is ez lesz inkább..

adnoctum18: Egyébként sem nagyon értem hogy milyen led-ekről van szó, de innentől kezdve gyanús nekem, hogy az a lejátszó nem egyszer (illetve nem kicsit) lett már kitéve nem kívánt fizikai behatásoknak.. :U

Ha lesz valami válasz a 'patikától, azt azért megköszönöm, ha beírod ide (ha nem, akkor majd felhívom őket én).

[ Szerkesztve ]

(#592) adnoctum18 válasza ponti_ak (#591) üzenetére

adnoctum18
(senior tag)

Megnézem valamelyik nap személyesen is majd,és ha vállalható,csak akkor hozom el.

(#593) ponti_ak válasza adnoctum18 (#592) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Úgy is van, az a legjobb. :K ..sajnos a G3 hiánycikk, amelyik példányt lehet (érdemes), meg kell menteni! :))

[ Szerkesztve ]

(#594) Vamp

Vamp
(senior tag)
LOGOUT blog

Irány megint a korneraudió. Beszarás h mennyi baj a G3ammal, szeptember óta pihen a szekrényen, mert képtelenség működésre bírni. Anno 6K-mba fájt egy kontakthiba elhárítás+eltörött borítás cseréje.

Miért lehet az, hogy:

-egyszer-egyszer bekapcsol, lejátssza amit elindítok, aztán hirtelen megfagy, és se elemkivétel, se új berakása nem segít (rádiók hallgatásánál is)
-a gép 10ből egyszer sem ismeri fel, a recovery mód nem működik, a háttértárat I/O hibával nem engedi megnyitni (ha véletlen felismeri)

A cuccost az ölemben tartottam anno, amikor egyszercsak se kép, se hang. Nah mondom... Akkor 1 hete volt nálam megint, 3 hét szervíz után.

Marhára nem akarok rákölteni még pénzt, ha ilyen arányban szaródik el....

Ötletek?

(#595) adnoctum18 válasza ponti_ak (#593) üzenetére

adnoctum18
(senior tag)

Fejlemény használt g3 ügyben: kb 0 :F
Sőt még az infósok se írtak vissza...ebből azt hiszem nem lesz semmi :O

(#596) ponti_ak válasza adnoctum18 (#595) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

:U

(#597) inteltunder

inteltunder
(újonc)

kicsi szivem nagyon fáj de sajna eladó lett : [link]

jobb ma egy intel mint holnap egy amd

(#598) ponti_ak válasza inteltunder (#597) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Az enyém viszont örül, mert nagyon tetszik! Köszönöm a bizniszt! :)
üdv: ponti

(#599) adnoctum18

adnoctum18
(senior tag)

Nah mégiscsak találkoztam a használt g3-mat áruló sráccal...
Hát tényleg meg volt törve a lejátszó nem kicsit,állítólag valami buliban rálépett egy részeg forma és attól lett ilyen :(
Mindenesetre nagyon korrektül elmondott mindent az eladó,de természetesen nem vettem meg tőle a cumót.

apropó ponti nem lenne egy használt g3-mad eladó véletlenül? tudnék rá érdeklődőt :))

(#600) bwoay válasza inteltunder (#597) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

előbb adtam volna el az egyik vesémet...

[ Szeretkezve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.