Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#51) Vamp

Vamp
(senior tag)
LOGOUT blog

Valami ráeshetett a G3-amra, miközben nem voltam otthon.

Reggel nézem, kaszni összetörve, nem indul... Nah mondom a k*rva életbe! Aztán sikerült bele életet lehelni, bár pici érintésre is összecsinálja magát.

Szerintetek törött borítást, kontakthibát képesek kijavítani a szervízben?

(#52) ponti_ak válasza Vamp (#51) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Hárommal előtted írt az illetékes fórumtárs.. írj neki egy privit, vagy egyszerűen hívd fel őket holnap. Ha csak egy mód is van rá, szvsz megoldják. Sok sikert.

(#53) vili13 válasza Infopatika (#48) üzenetére

vili13
(őstag)

"Na akkor most tessék kalkulálni..."

Akárhogy kalkulálok, az ugyan kijön, hogy a hazai árak tulajdonképpen reálisak, de másrészt az is, hogy nem feltétlenül akkor járok a legjobban, ha itthon veszek lejátszót. Az amerikai árakkal talán nem igazságos az összehasonlítás, de néha még az EU másik feléből rendelni is valamivel olcsóbb lehet (pl. advancedmp3players). Ez lehet az artisjus sarc miatt, ami bizony szerintem rablás, még ha "törvényes" is. Pedig jobban szeretek itthon, személyesen, polcról vásárolni ilyesmit, különösen a patikából, és főleg garanciával, de sajnos annyira nem állok jól anyagilag, hogy figyelmen kívül hagyhassam több ezer (vagy akár több tízezer) Ft megspórolásának lehetőségét.

Az itthoni vásárlást továbbá komolyan megnehezítheti az is, ha itthon nem kapható a kívánt termék. 16GB-os iAudio 7 például már több környező országban is kapható (pl. Szlovákia, Ausztria, Csehország biztos, de talán Ukrajnában is), csak nálunk nem, és mi potenciális vásárlók nem is sejtjük, mikorra várható, ha várható egyáltalán. Arról szintén semmi hír, lesz-e itt is valamikor DAB-rádiós D2. Ennyire az EU perifériájára szorultunk volna?

"és aztán ott van mindannyiunk nagy kedvence, a szerzői jogdíjak (ARTISJUS), ami pl. egy 16 GB-os lejátszóra 5400 Ft"

Az nem teljesen világos nekem, hogy jön ki 5400Ft jogdíj egy 16GB-os lejátszóra. Az artisjus aktuális jogdíjközleménye szerint "Audio, illetve audiovizuális tartalom lejátszására alkalmas, hordozható multimédia eszközbe integrált tárolóegységek" (gondolom ez jelenti náluk az mp3 lejátszót) esetén 10-40GB-ig 9000Ft. (Nem mintha kevesellném az 5400-at, épp ellenkezőleg.)

(#54) rumos14 válasza vili13 (#53) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

vili, az általad linkelt oldalon az árak fontban értendők, úgy már azért nem olyan nagy a különbség: iAudio U3 4gb 100 font vs. 41k...
ez az artisjus sarc. hát ez kicsit felnyomja a pumpát. úgy is mondhatnám hogy it makes my motherfucking cold blood boil. eleve a kapacitás szerinti differenciálás is nehezen támasztható alá észérvekkel. akinek nagyobb lejátszója van, az biztos többet zenét is "lop" :F . meg az is milyen már, hogy van az egyszeri iPod user, aki mondjuk veszi legálisan a zenéket (de lehet Zune vagy Creative is) és akkor még "lopásadót" is fizessen? :(( na nem mintha Mo-n az iTunes mint olyan, úgy igazából létezne is...

(#55) kalcy válasza rumos14 (#54) üzenetére

kalcy
(újonc)

csak tisztázás végett, nem kötekedésből:

Ezek a jogdíjak a legális magánmásolatok után fizetendők (átalánydíjként), hogy a szerzőt is kompenzálják valahogy a magánmásolatok miatti bevételkiesés miatt (persze, nem ebből fog meggazdagodni :) ).

Tehát nem az illegális letöltés kompenzálására való ez az üreshordozó-jogdíj.

A nagyobb háttértár meg (elvileg) több zene másolását teszi lehetővé, ezért a sávos díj.

(#56) vili13 válasza kalcy (#55) üzenetére

vili13
(őstag)

Csak további tisztázás végett:

Az ilyen jogdíjakból sem a szerző, sem az előadó nem fog meggazdagodni, de szvsz az artisjus rohadék jogászai nagyon szépen megélnek belőle. :((

Továbbá már csak azért sem az illegális letöltés kompenzálására való, mert zenét/filmet letölteni nálunk még akkor is legális, ha a feltöltés nem volt az.

(#57) Vamp válasza ponti_ak (#52) üzenetére

Vamp
(senior tag)
LOGOUT blog

Hívtam ma őket, csak kicsit későn, tegnap pedig nem értem rá olvasgatni, csak ideírtam a gondom, bajom. A szervíz ma már nem vette fel, majd holnap de érdeklődöm.

(#58) Vamp

Vamp
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintetek egyébként line-in minőségben melyik a legjobb lejátszó a piacon? Koncerteket vennék fel ilyen módon... Ha a G3-assal nem jutnak dűlőre a szervízben, kénytelen leszek új lejátszót venni (nem, nem fosom a pénzt, nagyon fontosak nekem a felvételek).

(#59) rumos14 válasza kalcy (#55) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a legális magánmásolatok után fizessek még sarcot? dehát ha megvettem a cd-t (5 éve történt ilyen utoljára kb...), annak az árába miért nincs beépítve (persze bőven benne van...) hogy magamnak legálisan csinálok backup copy-t? :((( ha nagyobb a lejátszóm, az miért eredményezi azt az artisjus kis buksijában, hogy több legális magánmásolatot készítek? mi van akkor ha azért kell nekem a 80 giga mert minden zenémet flac-ban vagy um gotteswillen wav-ban hallgatom?
és ha veszek egy dvd-t amire családi fotókat, videót archiválok, vagy akármi céges ügyet, ami az én szellemi termékem, az után miért fizetek ilyen sarcot?

(#60) rumos14 válasza Vamp (#58) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a legendás iRiver H1xx sorozat asszem a csúcs ilyen szempontból.

(#61) ponti_ak válasza rumos14 (#60) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

..no meg az iAudio X5, RockBox-szal vagy akár anélkül is..

(#62) kalcy válasza rumos14 (#59) üzenetére

kalcy
(újonc)

Nem tudom, miért nem az eredeti cd árába építik be, de tény, hogy mindig az üres adathordozó megvételével fizetjük meg az üreshordozó-díjat (pontosabban a forgalmazó fizeti, csak beleépíti a fogyasztói árba).

Az igaz h nem sok logika van a "nagyobb lejátszó, több sarc" dologban.

Az uccsó megjegyzést (csak saját fotót teszek fel, miért fizessek) már sokszor hallottam, és mindig az jut róla eszembe, hogy "nincs kocsim, nem használom az autópályákat, miért az én adómból építik őket?" Ugyanúgy átalányjellegű ez a díj, mint az adó.

És bocs h újoncként vettem a bátorságot beleszólni a nagyok dolgába (ráadásul már másodszor :D )

(#63) bwoay válasza ponti_ak (#61) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

RB nélkül csak mp3!

kalcy:
már nem először mondom:
ezek a titulusok nem szakértelem,
hanem a HSZ-ek száma után járnak ;)

[ Szeretkezve ]

(#64) SzGee válasza kalcy (#62) üzenetére

SzGee
(kvázi-tag)

ezért kell Szlovákiából rendelni óccsóé a cd-t és a dvd-t, mert ott nincs sarc... :))

If you leave me, can I come, too?

(#65) rumos14 válasza kalcy (#62) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

köszönöm a válaszod, természetesen nem a neved alati besorolás dönti el a hsz értékét.

(#66) penene válasza bwoay (#50) üzenetére

penene
(őstag)

Gyári fw-t használom az U3hoz, még nem frissítettem fw-t. Bocs az infóhiányért.

[ Szerkesztve ]

"Szedjek-e valami fehérjét szerintetek, vagy inkább tisztán?"

(#67) bwoay válasza penene (#66) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

na jó, de neked melyik fw volt a gyári? :D
én 1.24b feletti fw-t javaslok.

[ Szeretkezve ]

(#68) penene válasza bwoay (#67) üzenetére

penene
(őstag)

hát fogalmam sincs. Az első magyarországi U3ak között vettem, szóval nem lehetett túl patchelt.

Oké, köszi, ránézek. :)

(#69) bwoay válasza penene (#68) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ha nem tudod, hogy milyen verziószámú fw van rajta,
akkor hogyan akarsz frissíteni?

[ Szeretkezve ]

(#70) penene válasza bwoay (#69) üzenetére

penene
(őstag)

1.25 van rajta.
Asszem több, mint fél éve vettem, gondoltam ennél csak frissebb van.

Gondolom nem láncban kell frissíteni..

(#71) Vamp

Vamp
(senior tag)
LOGOUT blog

Nos hát bevittem Infopatikába a G3-at, elsz ami lesz, mindenesetre arról biztosítottak, hogy külön kérésre (kértem) árajánlatot küldenek javítás előtt, mert a burkolatcsere nagyon sokba lenne... Bízom benne hogy 10 alatt maradunk, nekem sokat megér az, hogy tölthető AA elemmel működtethetek egy lejátszót, valamint kiváló hangzást kapok a pénzemért. Sokat megér, csak egyszerűen pénzem nincs már rá.

Ekkorát szívni 2 hónapos lejátszóval:D

[ Szerkesztve ]

(#72) Cintula

Cintula
(újonc)

Szerda óta egy iAudio7 boldog tulajdonosa vagyok. Nagyon jól szól, bár ehhez az is hozzásegít, hogy vettem mellé egy CX300-t is. A Fotomarket egyik üzletében vettem a kicsikét 55.9-ért.

(#73) AmPeX

AmPeX
(fanatikus tag)

Nem fogjátok elhinni, de igen, vettem kjelzőt az U3-ba. Kőkemény 6500 forint volt. Jó újra látni a szépkis menüjét. :) Nagy riszpekt az infopatikának ezért, hiszen nem kellett bevinnem, 2 email és 1 telefon volt az egész, bementem, kifizettem, odaadták és mindenki boldog.
Gondoltam ezt megosztom. További szép estét. :)

(#74) bwoay válasza AmPeX (#73) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

minek neked kijelző? már rég betanultad a menüt :D
gratulálok amúgy, már fél éve megoldhattad volna

[ Szeretkezve ]

(#75) piskota27

piskota27
(újonc)

Hello Mki!

SEGÍTSÉGET KÉREK! Nemrég vettem egy iaudio u3-t, 4 gigás változatban. A problémám a számok feltöltésével adódott. A gépemen van W media player, és miután egy csomó CD-t már előtte felmásoltam, innen töltöttem át az albumokat.
A gondom az, hogy az iaudio-n nem sorba kerültek át a számok, pedig a másolás az albumon levő sorrendben történt. Ez főleg koncertfelvételeknél zavaró, meg pár olyan albumon, ahol egymásba mosódnak a számok.
Már többféle másolással is próbálkoztam (egész mappa áthúzása, a telepíthető CD segítségével, stb.) de ezzel meg az a gondom, hogy a számokat ugyan látom szép sorban az iaudio-mon, viszon cseszik lejátszani. Olyan, mintha elindulna, aztán egyből az utolsó számra ugrik, mintha azt leállítottam volna. Nem látok semmi különbséget, azon kívül, hogy a kijelző jobb felső sarkában (a sávban), amikor látom, hogy az albumon hány szám van, olyan, mintha az így átmásoltaknál lenne egy fél kapcsos zárójel-szerű dolog, a többinél meg nincs.

MI A GOND????

(#76) AmPeX válasza piskota27 (#75) üzenetére

AmPeX
(fanatikus tag)

Szerintem töltsd ki a fileok ID3 tagjában a track number mezőt. Másik lehetséges megoldás, hogy a filenevek elé számokat írsz és a lejátszódon file és nem ID3 tag szerinti rendezést választasz.

(#77) bwoay válasza piskota27 (#75) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

uhh, elég régóta használok U3-at, de őszintén szólva a leírásod alapján
még tippelni sem tudok, mi lehet a probléma.
kellene még egy csomó info,
és akkor simán megoldjuk.

milyen formátumú zenét raksz rá?
hogyan nevezted el a file-okat?
UMS vagy MTP módban használod?
A navigáció file vagy music módra van állítva.
Tagek rendben vannak-e, bár ezt AmPeX már kérdezte.

szóval van még egy két dolog, amit jó lenne tudni,
így passz...

[ Szeretkezve ]

(#78) ponti_ak válasza AmPeX (#73) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Hhe, mmiva'..? :F
Otthon kicserélted saját magad az U3 kijelzőjét, a'la sufni-tuning.. ? :)

Amúgy grat. Vigyázz, rá ne ülj megint.. :D

(#79) piskota27 válasza bwoay (#77) üzenetére

piskota27
(újonc)

Írok e-mail-t inkább, ne itt foglaljuk a helyet....

(#80) rumos14 válasza piskota27 (#79) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez a topik az iAudio lejátszólról szól, szóval nyugodtan foglald itt a helyet.

(#81) piskota27 válasza rumos14 (#80) üzenetére

piskota27
(újonc)

Már megírtam az e-mail-t, de a lényeg, hogy a mellékelt CD-t (kezdetben) nem telepítettem (win2000 van a gépen), csak összedugtam a kábel segítségével a szgépet meg az U3-t.
A számokat a Windows media player Médiatár/listák/másolás CD-re vagy lejátszóeszközre úton másoltam át az U3-ra. Az eredménye az lett, hogy albumon belül a számok össze-vissza keveredtek. A fájlok nevét nem én adtam, amit a CD-ről leszedett a gépem a bemásoláskor, az lett a fájlnév.

Ha nem a media playeren keresztül másolom, hanem fogom és viszem a mappát, akkor meg látom tök jól, hogy az U3-on ott vannak sorban a számok /wma, csak épp nem játssza le őket. Olyan, mintha elindulna, rögtön elugrana az utolsó számra, és megáll.

Ekkor egy férfit hívtam segítségül, hátha jobban boldogul. Feltelepítette a CD-t, biztos ami biztos alapon, de amikor a JetShell-lel másoltunk (bármelyik módszerrel), ugyanez lett a probléma.

A JetShell egyébként se szuperált valami nagyon, amikor CD-ről próbáltunk MP3-t csinálni, föl sem jöttek azok az ablakok, aminek kellene. A "fájl ablak" fogalom számomra ismeretlen, a "fájl menü"-ben meg véletlenül se azok a szövegek jönnek ki, ami az U3 leírásában szerepel.

Nem tudom, ez érdekes-e, de nekem sose jelzi töltés közben azt sem, hogy feltöltődött-e már teljesen (ez csak a külön töltőről üzemelésnél van?).

Az 1. számú segítő tanácsára beírtam a számok címe elé (címszerkesztővel) a dal számát, így a media playerrel másolva sorban hagyta őket. De kizárt, hogy ez a normális használat módja.

(#82) piskota27 válasza AmPeX (#76) üzenetére

piskota27
(újonc)

A lejátszómon válasszak más rendezést? Hát ha tudnám, hogy azt hogy a bánatba kell... Én semmi bonyolultat nem csináltam ezzel a kis géppel (csak bedugtam, másoltam, hallgatom), asszem, most már ez a probléma....

(#83) <Adamsky> válasza piskota27 (#81) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

Szia piskota27!

Hagyd a Win. Media player-t és a JetShell-t is.
A zenéket Windows Explorer-en, vagy ha használsz Total Commander-t akkor azon keresztül másold a lejátszóra.
Sajnos UMS üzemmódban nincs lehetőség a file-ok rendezésére. Illetve ABC rendben történik a rendezés, és ezért is van szükség a számozásra
(pl.: 01. <track> - <artist> .mp3 , 02. <track> - <artist> .mp3 )
Ha MTP-ben van a készülék, akkor szerintem ID3 Tag alapján történik a rendezés, bár ezt még sose próbáltam. (Ugyanis rühellem a WMP-t és ehhez az kellene, hogy WMP-vel töltsem fel (szinkronizáljam) a számokat.)
Ha lesz egy kis időm hétvégén esetleg kipróbálom, hogy mi is a helyzet MTP üzemmódban.

Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

(#84) bwoay válasza ponti_ak (#78) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ja, ez volt a nagy álma, hogy maga cserélhesse ki.
még a Mikulástól is ezt kérte!

Adam:
én attól tartok, hogy ez nem túl érthető a számára
ebben a formában

Piskota:
megnézem a mailt, de szerintem itt fogok válaszolni,
egyrészt azért, mert ahogy Rumos is írta, ez a topic erre van,
másrészt hátha más is okul belőle
(bár amennyire jellemző itt a visszaolvasgatás...)

[ Szerkesztve ]

[ Szeretkezve ]

(#85) ponti_ak válasza bwoay (#84) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

a, ez volt a nagy álma, hogy maga cserélhesse ki.
még a Mikulástól is ezt kérte

:D

(#86) AmPeX válasza bwoay (#84) üzenetére

AmPeX
(fanatikus tag)

Mivel nincs pendriveom ezért nem tehettem meg hogy 2-3 hétig a szervízben csücsüljön a készülék, egy egyébként 3 perces művelet miatt. Nagyon sokat használom a munkámhoz adathordozó gyanánt is, ezért kellett az, hogy én cserélhessem ki.
Baszogatást abba lehet fejezni, megértésüket köszönöm. :P :)

(#87) bwoay válasza AmPeX (#86) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nem baszogatás volt az! nem is raktam smiley-t! csak most :)

[ Szerkesztve ]

[ Szeretkezve ]

(#88) piskota27 válasza bwoay (#84) üzenetére

piskota27
(újonc)

bwoay, a privát üzeneted nyomán rájöttem, hogy nekem totálisan hiányos a kezelési útmutatóm, amit kaptam a készülékhez. Megvan minden oldala, csak közel sincs minden funkció, beállítás leírása benne. De szívás....
Pl a file browser kurvára sehol sincs benne. Lehet, az a probléma, hogy nekem 1.26-os verzióm van, a leírás meg 1.0-s. De ez csak tipp...

Kicsit lassan emésztem, amit írsz, de igyekszem megbírkózni vele.

(#89) morion

morion
(újonc)

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni iAudio5-el kapcsolatban. A gépem nem ismeri fel a lejátszót. Az infopatika supportja szerint ez elég gyakran előforduló hiba, a windows okozza. Kaptam is egy linket hozzá, ahol voltak ötletek a hiba elhárítására, de ezek nálam nem váltak be. Nincs esetleg erre valakinek valami ötlete?

Előre is köszönöm mindenkinek.

(#90) adnoctum18

adnoctum18
(senior tag)

Sziasztok!
Érdekelne használt iaudio u2 vagy g3 512mbs vagy 1 gbs változatban!
Ha valakinek lenne ilyenje elfekvőben akkor privizzen rám!
Köszi és bocs a zavarásért!

---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."--- ---- Dropbox account, 2,5 giga tárhely ingyen, bárhonnan: http://db.tt/byNr9zK ----

(#91) bwoay válasza piskota27 (#88) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

szerintem nem a te manualod hiányos, hanem úgy általában az iAudioké,
bár nemigen böngészem őket.
próbáltam egyszerűen fogalmazni, de ha elakadsz valahol,
akkor írd csak be ide, segíteni fogunk.

az biztos, hogy a file browser a kezdeti fw-ben is megvolt,
én meg 1.24b alapján írtam mindent, tehát a fw-el
(legalábbis a verziószám alapján) szvsz nemigen lehet gond.

morion:
recovery módban sem ismeri fel?
próbáltad?

[ Szerkesztve ]

[ Szeretkezve ]

(#92) morion válasza bwoay (#91) üzenetére

morion
(újonc)

Amikor a hiba jelentkezett 1.30-as verzió volt rajta, most pedig az 1.48

"Recovery mód"-ról tudnál kicsit többet mondani? Nekem ez ismeretlen.

Köszi

(#93) bwoay válasza morion (#92) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

google, 15 mp:

5. Remove the battery from the iAUDIO 4. While holding down the 'PLAY' button, plug in the USB cable to Connect the iAUDIO 4 to a PC.
6. Keep holding down the 'PLAY' button until the 'New hardware found' wizard begins. You can release the 'PLAY' button after the computer recognizes the iAUDIO 4 Recovery Mode device.

[ Szerkesztve ]

[ Szeretkezve ]

(#94) morion válasza bwoay (#93) üzenetére

morion
(újonc)

Kipróbáltam amit javasoltál. A gép válasza:
"Nem lehet telepíteni ezt a hardvert"

"A hardver telepítése során probléma lépett fel. Az új hardver valószínűleg nem fog megfelelően működni"

Ezek szerint ennyi volt? Többet nem tehetek?

[ Szerkesztve ]

(#95) bwoay válasza morion (#94) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

fura. akkor szerviz.

[ Szeretkezve ]

(#96) morion válasza bwoay (#95) üzenetére

morion
(újonc)

Az a baj, hogy pont onnan jött.
A support pedig nem tud mit javasolni, minthogy próbáljam ki más gépen, hátha működik. De mit érek vele más gépén, ha nálam nem megy?!

De azért köszönök mindent.

(#97) bwoay válasza morion (#96) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ha más gépen megy, akkor a te masinádban van a hiba,
és tudsz ellene tenni.

[ Szeretkezve ]

(#98) etnies

etnies
(fanatikus tag)

Vettem egy iaudio 7-est, teljesen meg vagyok vele elégedve. Egy apró gondom van:
mellékeltek hozzá egy logo készítő programot, de sehol nem írják, hogyan kellene feltelepíteni :(
Se manual, se help, se semmi.

Asus P8H61, Core i5 2300, Kingston Hyperx 4GB 1333 Mhz, Gainward GTX460SE 1GB - Win 7 64bit

(#99) bwoay válasza etnies (#98) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

gyártó oldalán sem?

[ Szeretkezve ]

(#100) etnies válasza bwoay (#99) üzenetére

etnies
(fanatikus tag)

Ott is kerestem. Mind a hivataloson, mind az amerikain. Koreait sajnos nem vágom. Átnyálaztam a fórumokat, és a FAQ-ot is, semmit.
A cd-n mellékelt szoftverek egy része nem ismeri az iaudio 7-et, ez is érdekes.
Viszont az JetAudio-val és a videó konvertálóval tökéletesen meg vagyok elégedve.
Annyira jó a hangzása, még a gyári fülessel is. Van egy CX300-am, azzal vhogy nem olyan jó. Vagy a fülem gyenge vagy a füles hamisítvány, nem tudom

Asus P8H61, Core i5 2300, Kingston Hyperx 4GB 1333 Mhz, Gainward GTX460SE 1GB - Win 7 64bit

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.