q-jays, d-jays, melyik?
ááá, nem érdekel az itt senkit! 
[ Szeretkezve ]
q-jays, d-jays, melyik?
ááá, nem érdekel az itt senkit! 
[ Szeretkezve ]

Jöhet a teszt, szólj / dobj egy linket ide, ha megvan.. 
MOD
I mean: ..légyszi'..! 
[ Szerkesztve ]

Engem komolyan érdekelne, hogy tud-e a q-jays normális mélyeket produkálni (legalább eq-val), vagy e téren valóban olyan siralmasan gyenge, mint írják...

Bonyolult?
Akkor csak nekem lennének iylen jó kpességeim??
De meg merném kockáztatni, h ezt a folyamatot még a kisegítősők is megoldanák, hiszen csak pár fájlt kell felmásolni szép sorjában (nem árt ha el tud az ember számolni 3-ig
)!
re ui: hát azonkívűl, hogy a jetaudio szoftvere egy hulladék, még elég nagy fájlokat is csinál...
egy cd méretű filmből jelentős pixelszám megcsapolás után is közel uyganakkorára hegeszti az újat. Most azt kutatom, h milyen kódekkel kéne használnom a virtualdub-ot, h megegye a lejátszó... Mellékesen megjegyezném egy nagy hatékonyságú kódek ennek a töredékére képes összenyomni a filmet -> a telefonomra 176×2xx valamennyi 512-es xvid-core-al és 128-as mp3-al alig 100 mega lett egy másfél órás műsor. A 320×240 meg valamivel több, mint a duplája a telefonomnak, szal egy kis plusszos becsléssel se lehetne több mint 250 mb... Akkor h a p!csába csinál a jetaudio +600 megát??? 
[ Szerkesztve ]
Eladó Samsung Monte S5620, egy 25€-t érő max cover Invisible Shield fóliával!
szerintem a bonyolultat úgy értette inkább, hogy rizikós
[ Szeretkezve ]
No, elkészült: [q-Jays teszt itt]
Üdv Vili! Mi az, hogy normális? Melyik a normális? Amit a stúdióban vettek fel, amit a fülhallgató kiad, amit én hallok, vagy amihez én hozzá vagyok szokva? Mert számomra ez mind normális. Őszintén! 

Köszi a tesztet Maci, nekem tetszett!
Jól összerakott, elég részletes, ugyanakkor lényegretörő, és a körülményekhez képest gyakorlatias, igényes írás, szép fotókkal! 
Várom az on-the-move folytatást/befejezést. 
üdv: ponti
Örülök, hogy tetszett. Jövőhéten jön a Clip. (Szóval nem Iaudio lesz.) akkor lesz kiegészítés is.

A Jet-Audio Xvid-et csinál (a D2 ugyanis asszem csak ezt témogatja) csak egy végtelenül leegyszerűsített konverter, ezért nem igazán paraméterezhető. Ha nem vagy vele megelégedve, akkor VDub + Xvid + VobSub (meg egy rahedli más program, attól függően, hogy az ember mit akar) vagy valamilyen hasonszőrű koverter, mint a Jet-Audio, de nagyobb tudással (pl. azok amiket ponti_ak ajánlott).
Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

Cowon Q5W a Cowonamerica honlapján...
[ Szerkesztve ]
Éééérdekes...
Majdnem azt mondtam, hogy szinte egy PDA-t adnak, szinte egy PDA áráért, aztán megláttam a WIN CE plusz-t.
Hát nem is tudom, talán még jó is kisülhet belőle.
A BT nem hiányzik, a Wlan netezésre jó, másolásra talán kevésbé, de félő, hogy a Flash tartalmak rendesen zabálják az akkut, és nem túl bíztató az a 13 óra audió sem. Főleg, ha még mindig 128kbps Mp3-ra adják meg, mint minden gyártó.
A 13cm-es kijelzővel viszont már biztos, hogy nem fér a zsebembe. 
Ettől az egész flash mizériától azért tartok, egy idő után biztosan lemaradnak a fw frissítéssel.
[ Szerkesztve ]
viszont az az osztott képernyős dolog tetszik, szinte mint ha egy winamp futna rajta playlisttel együtt...

Üdv. Normális mély az, ami hallható, erőteljes, megfelelő hangerővel dobhártya és betonfal átszakítására egyaránt alkalmas. (Amihez te az eddigiek alapján szokva lehetsz, az szvsz jó eséllyel és finoman szólva egy lepke szárnyának megmozdításához is kevésnek bizonyulhat...
) Abban sajnos kezdek egyre biztosabb lenni, hogy a q-jays erősen vérszegénynek mutatkozna a lejátszóm kapacitásának 99%-át foglaló drum&bass felvételek hallgatásához, talán még eq és mach3bass egyidejű használata esetén is. Ami elég rossz hír, mert az e téren sokkal ígéretesebb Shure SE530 is kiesett, a valószínű kábel problémák következtében.
Talán a Westone 3 még esélyes lehet...
Az érvelésed helyes, figyelembe véve azt a különbséget, hogy az én fülem még meghallja a lepke szárnyának mozdítását! 
Még mielőtt a topicból fülhallgató topicot csinálunk, az igényeidnek kiváloan eleget tesz egy Ultimate Ears Super.fi 5 pro, ami kb annyiba kerül mint a q-Jays, és ellentétben a Shure termékekkel a gyártó nem tiltja meg az Európába való postázást. Áfát persze ki kell itthon fizetni.

Tartok tőle, hogy az igényeimnek messze nem kiválóan tenne eleget a Super.fi 5 pro... talán a Super.fi 5 EB majdnem, de hát abban hagyományos dinamikus hangszóró van a mélyekhez, így valószínűleg inkább mennyiségben, mint minőségben jók a mélyei. De ha már UE, akkor inkább Triple.fi 10 pro lehetne, ám állítólag még annak sem a legjobb az alsó vége pl. a Shure SE530-hoz, vagy a Westone UM2-höz képest. (Vámot meg áfát amúgy nem kell fizetni, ha EU-n belülről rendeli az ember.)
aha.
A vámról - Áfáról annyit, hogy a 10€ alatti vámtételt nem kell kifizetni, és valahogy van hogy olcsóbb az USA + posta + Áfa mint az EU-n beülről termék + postázás.
(ez a Jays-re is igaz) (mai árfolyammal számolva a különbség 7058Ft)
[ Szerkesztve ]

Van infója valakinek arról hogy meg lesz-e oldva új firmware-rel a G3-on a gapless?
A G3-hoz már nem hinném, hogy ki fognak adni akár egyetlen új firmware-t is. 
Ha már gapless: egyre több fórumon találkozok ilyen igénnyel, és egyre inkább érzem úgy, hogy a gyártók OKKAL nem nyújtanak gapless playback-et a lejátszóikban! Gőzöm sincs hogy miért, ha valakinek van ötlete, írja meg. Jöhetnek összeesküvéselméletek is.

Ha jól emlékszem az U3 az gapless..
Csak ha ez meg lenne már a G3-ban is oldva valahogy, akkor tényleg tökéletes lenne a G3 is

Rosszul emlékszel, az U3 nem gapless. És szerintem sem lesz már újabb fw a G3-hoz, pláne hogy már nem is gyártják egy ideje.

Sziasztok!
Azon törtem a fejem, hogy mennyire örülnék egy I7-esnek csak az a problémám, hogy bizonytalan vagyok vele kapcsolatba, mert külföldi oldalak elég durva hibákról számoltak be
Tud vki vmit ezekről a hibákról ? pl: felmelegedik és beragad az előre tekerő gomb meg ilyenek
jelenleg I7 U3 és egy sony S615F között vacilálok
lécci segítsetek ha tudtok
Előre is köszönöm
josy

Az I7 egy új termék, és (még) folyamatosan javítják a szoftverét. A hibák helyett arra keress rá, hogy a legújabb firmware-rel mit javítottak, több választ kapsz, mint a hibákat olvasva.
nem gapless, de nagyon közel áll hozzá 
aki ezzel nem ért egyet, az mondjon "gaplessebb"
flash playert
[ Szeretkezve ]

Köszi a segítséget
Csak azthittem, hogy akinek van ilyen mp3 lejátszója az tud bővebben válaszolni mert nem hiszem, hogy ez a felmelegedés dolog ez szoftveres hibából ered bár ki tudja
de azért még olvasgatom a forumokat hátha okosodok

Kedves jossy
az elsők között voltam, akik i7-t vettek. Ha visszaolvasol, az előzőekben leírtam a tapasztalataimat, melyek a legújabb frissítés után még bővűltek az alábbiakkal:
állítható az érintőfelület érzékenysége, hold gomb mellett is használhatóak a készülék oldalán lévő gombbok hangerőszabályozásra, vagy választásod szerint a zeneszámok léptatésére, a menü gomb pedig pause gombként működik.
A felmelegedésre vonatkozóan nem tudok neked segíteni, csak azt tudom mondani, hogy nálam még ilyen probléma nem fordult elő.
Az egyetlen negatívum, hogy nagyon ritkán, de időnként lefagy, ilyenkor újra indítom, és tökéletesen működik tovább. Ennek az okára még nem jöttem rá, de a napokban lefuttattam a windows-ból egy lemeztöredezettségmentesítést, és egy lemezellenőrzést. nem talált hibát, de azóta a lefagyás sem jelentkezett újra.
A felmelegedéssel kapcsolatban azt olvastam, hogy ha valaki napon felejti, egy ideig kezelhetettlen lesz, de miután visszahűl, a probléma megszűnik.
Azt hiszem, hogy semmilyen lejátszónak nem használ a napon hagyás, de tapasztalatom erről nincs.
Mindent egybevetve én tökéletesen elégedett vagyok az i7-el, egy pillanatra sem bántam meg hogy ezt választottam, újra ugyanezt venném.
Az első hozzászólásomban leírtam, hogy én elsősorban a hangja miatt vettem meg, de nekem nagyon bejön az érintős kezelőfelülete is, pedig előtte joy-t használtam, de ez sokkal gyorsabb, és átláthatóbb számomra. A kijelzöje pedig gyönyorű, és nagyon jól látható.
Mindenképpen ajánlom, hogy vásárlás előtt próbáld ki mind a két (U3, és i7) típust is, biztos hogy egyikkel sem fogsz rosszul járni.( Az Infopatikában ezt nyugodtan megteheted)
A felmelegedési problémától azért nem tartok, mert ha még mindig igaz lenne is, akkor is csak kell várni egy kicsit hogy lehüljön, és már használható is.
Különben is van rá két év garancia, egyébként nem hiszem, hogy a cowon cég olyan terméket gyártana, amit nyáron nem lehet használni, és úgy hagyja.
Még azt elmondanám, hogy idáig sikerült már párszor leejtenem (csak az asztalról a szö.nyegre) de szerencsére nem lett semmi baja, sőt a napokban úgy aludtam el, hogy valahogy sikerűlt egész éjjel rajta feküdnöm - nagyon megíjedtem, de szerencsére ez sem ártott neki.
remélem tudtam valamit segíteni, ha van kérdésed, szívesen válaszolok rá.
Üdv riam

Köszi szépen a segítséget
Éppen most rendeltem meg ^^ 

Kiváncsian várom a tapasztalataidat, ha majd megérkezik.
Remélem neked is annyira fog tetszeni mint nekem.
Ne felejtsd el rögtön rátenni az infopatika oldalán található legújabb frissítést, valószínöleg még nem az van rajta. Ott leírják azt is, hogy ezzel a frissítéssel milyen hibákat javítottak.

köszi ^^
a mai napig nem értem, hogy miért olyan nehéz a gapless-t megvalósítani, főleg egy flash memós lejátszónál, ahol ugye nem is kell újraizzítani az olvasófejet. tudom, az mp3 formátum alapértelmezés szerint nem teszi lehetővé, de ha vkinek sikerült, a többinek miért nem? mennyivel emelné a költségeket? lejátszóként úgy 7 cent

Mi az hogy az mp3 formátum nem teszi lehetővé? ez hülyeség. szoftveresen megoldható lenne.
Mondjuk úgy, hogy amikor egy számot hallgatsz, akkor a lejátszó szoftvere beleolvas a következő számba, azt elteszi memóriába és ha vége a számnak, akkor abban a pillanatban játszhatja a következőt, mivel már előre feldolgozta.
Az autós cd-lejátszók is hasonló elven működnek, ezért van hogy hiába futsz bele egy kátyuba, nem akad meg a cd.... előre olvas......
Firmware-t ugyan még nem írtam, de nyakamat rá hogy firmware-ből meg lehet oldani.
[ Szerkesztve ]
(#433) Infopatika válasza Macilaci457 (#420) üzenetére

A G3-hoz sajnos valóban nem terveznek már új firmware-t, hiszen régóta nem gyártják.
Apropó kaptunk még néhány darab G3-at ill. U2-t és i5-öt, ha valakit érdekel.
A gapless kérdése nagyon érdekes, már mi is többször felvetettük a Cowonnak és azt válaszolták, hogy dolgoznak rajta, de még nem sikerült 100%-ban megoldani. Mi jeleztük, hogy az X5 Rockbox szoftverrel tökéletesen tudja, talán vizsgálják meg azt 
Infopatikus
ez már örök rejtély marad 
[ Szeretkezve ]
"kaptunk még néhány darab G3-at ill. U2-t és i5-öt, ha valakit érdekel"
engem szokás szerint érdekel, az oldalon nem láttam semmit.
új lejátszók? milyen kiszerelésben? milyen áron?
gapless:
ha erőszakos multi, vagy legalább tehetős óriáscég lennék,
már rég megkörnyékeztem volna az RB-s srácokat,
olyan fizetést ajánlva, hogy mindegyikük megszédüljön,
és feladják az open source-szal kapcsolatos összes elvüket
magyarán én kiiktatnám a piacról a nyílt forráskódú konkurens fw-t,
plusz egy füst alatt értékes szakemberekre is szert tennék.
aztán persze a hátsó raktárban hackeltetném velük az iPodokat,
a kész firmwaret pedig fizetősség tenném ![;]](/dl/s/v1.gif)
na, ezért jobb mindenkinek, ha én nem jutok hatalomra
[ Szeretkezve ]
Ez a FW dolog összetett, biztos nem akarják szabaddá tenni a szoftvert, de ha megtennék, biztosan sok szemét is készülne, az egyszeri felhasználónak felcsillanna a szeme a sok csilli-villi dologra, és a night-buildokkal elrontaná a lejátszóját.
Az RB-os srácoknak úgy kell kezdeniük egy portot, hogy feltörik a Fw formátumát, az ic-k adatlapját beszerezni már nem lehetetlen. El tudnám képzelni, hogy pl. a G3 szoftverét nyilttá tennék, egy rakás mániákus rákattanna.
Ugyan ez igaz a Sansákra, ha már úgy is feltörték az egészet, oriási húzás lenne a Sandisktől, ha nyilttá tenné a fw-t, és hagyná a srácokat dolgozni rajta, hamarosan jelentősen megnőhetne a lejátszóik profitja.
(az egyik Sansára pl. némi forrasztással egyesek TV kimenetet csináltak, szóval biztos nincs kihasználva teljesen a hardver)
persze, hogy nem akarják, én sem tenném.
pont emiatt mondom, hogy kiiktatnám az egész RB projectet,
hogy inkább nekem írják az ultimate fw-t,
a többi gyártó lejátszójához meg piacra dobnám jó pénzért
az alternatív fw-eket, amikkel minden player kb 2x annyit tudna 
[ Szeretkezve ]
Már értem. 

..."új lejátszók?"... - hogyhogy újak-e?
lehet javított, refurbished, akármi... de már tudom, hogy újak.
(jogos volt a kérdés, már egyiket sem gyártják)
[ Szeretkezve ]

ahha. értem már.
gondolom ezt egyébként képtelenség kideríteni. mármint hogy új, vagy javított..
( bár néha a javított cuccok akár tartósabbak is lehetnek
)
aki jártas a szervizes megoldásokban : szokták az alkatrészeken jelölni hogy javítva van? úgy értem egy matricával, vagy ilyesmi......
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Lenne még egy gyors kérdésem/kérésem:
be tudna vki linkelni egy Brando ultraclear fóliát a D2-höz? Így google-n keresztül nem sok helyen találtam meg a terméket, oylat, ami meg D2 méretében van, oylat meg egyáltalán... Olyan hely kellene, ahonnan meg is tudnám rendelni!
És ha nem túl nagy kérés, akkor még esetleg oylan oldalt is tudnátok linkelni, ahol a D2-es bőrtokokat árulnak?
Márha használ vki iylet... (Brando-ról tudom, h használ itt vki, ezért bátorkodtam előállni vele a topicban!
)
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
hívd fel a speedshop klapka u-i üzletét, pda-kal foglalkoznak, de van ott minden méretű fólia is.

Voltam ma a Speedshop-nál a Kalpka utcában..
2,5"-os Unirvezális Brando fólia nem volt (Ultra Clear verzió) raktáron, amit meg gondoltam, hogy jó lesz rá (Samsung P400-as telefonra való), az meg lekerekített, azért nem jó..
Kár.
Végül azért vettem egy méretre vágható egyszerű kínai Univerzális fóliát. Ha szerencsém van, jó lesz az is, és csak 660 Ft volt a 100x76 mm-es, amiből kb pont kettő jön ki a D2-re. (38,5 x 51 a mérete..) A D2 topikba írok majd, ha ráraktam..
és mondjuk a 2,8"as fóliát nem tudják méretre szabni?
nem csábított el vmelyik pda?

És tudsz konkrét típus(oka)t, ami fedi a D2-t? Mert az oldalon méreteket nem írnak.
Sajna lehetőségem sincs személyesen vásárolni...

Nem 4 db jön ki belőle?
Ha egy síkot felosztasz felére mindkét tengelyen, akkor 4 db síkod lesz...

De! Igazad van! Nesze neked matek tagozat... 
Öööö, most hogy visszagondolok, van konkrétan a D2 -re gyári fólia, ezt mondták a Korner Audio-ban. Csak sokalltam az árát.. Ők, vagy az Infopatika megmondja hogy mibe fáj (asszem 2-3k..)
rumos: öö, nem. PDA nem kell. Az olyan "üzletemberes".. 
[ Szerkesztve ]
Jaja
Innen jött régen, hogy a kétszer nagyobb monitor, az négyszer nagyobb monitor. 
[ Szerkesztve ]

Hehe, ez poén.
Én mindig azzal vakítom a pc-hez nem értő szüleimet, h egy tv (most legyen mindegy, h mekkora a fizikai mérete a képnek) hányszor fér bele egy monitorba...
Felbontást tekintve...
Pláne, mert nem értik, mi kerül iylen sokba a monitoromon, hehe.