akkor nézd meg az X5 logoeditorát,
szerintem ez kb ugyanaz
[ Szeretkezve ]
akkor nézd meg az X5 logoeditorát,
szerintem ez kb ugyanaz
[ Szeretkezve ]

Már leírtam ide néhányszor. G3-nál a következők mindig visszahozzák a lejátszót:
Töltsd le a legújabb firmwaret és telepítsd a számítógépre.Elem ki a lejátszóból, play gomb nyomva tartása közben rádugni a számítógépre. Ekkor a Windows érdeklődik (varázsló), hogy hol a meghajtóprogram az eszközhöz (automatikusan nem fogja felismerni, meg kell adni a helyét). Ez a meghajtó program ha másképp nem rendelkezünk a telepítéskor általában a C:\Program Files\COWON\iAUDIO G3/U3/U2....(lejátszótól függő nevű) mappába kerül ezt kell kiválasztani. Ez egy recovery driver pontosabban: ''Player Recovery Device Control Driver'' tehát kimondottan arra van írva, hogy lehessen telepíteni a firmwaret akkor is ha normál módon nem jelentkezik be a lejátszó. Ezután gond nélkül felmegy a firmware és működőképes lesz a lejátszó.
A lényeg hogy meg kell adni a mappa helyét ahol a driver van, mivel éppen az a baj, hogy az operációs rendszer nem találja (nem ismeri fel). Ha ez sem segít akkor passz.

Az M3-as lejátszómnak a távirányítójával van valami gond, mert a mély hangokat nem viszi át. Ha csak a füllhallgatót dugom a lejátszóba akkor szépen szól minden, de a távirűnyító közbeiktatásával elmennek a mélyek. Nem látszik, hogy megtört volna a vezeték, és mindig vigyáztam is rá, szóval nem tudom mi okozhatja a problémát. Tapasztalt már valaki hasonlót? Esetleg tudtok megoldást az új távirányító vásárlás alternatívája ként, mert az kicsit sok lenne (~10000)?
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

Végigcsináltam, pontosan lépésről-lépésre követve amit írtál, de még mindig ugyanaz a válasz:
"Az USB-eszközt nem lehet felismerni
A számítógéphez csatlakoztatott egyik USB-eszköz működésében hiba lépett fel, és a Windows nem ismeri fel."
[ Szerkesztve ]
Kábelhiba lesz, nálam ugyanez volt. Próbáld rövidebb, illetve új kábellel!!

Ha ez nem segített még mindig lehet próbálkozni több mindennel:
- másik kábel
- próbálkozz másik usb aljzattal a számítógépen
- nézd meg alaposan a lejátszó csatlakozó aljzatát nem került-e bele valami szennyeződés
- kipróbálás másik számítógépen, ha ott megy akkor a számítógépnél a hiba amit viszonylag egyszerű helyrehozni

Az eddig említett kísérletek felemás sikert hoztak:
A gépen lévő 6 USB aljzatból 6-ban kipróbáltam. A lejátszót egyik sem ismerte fel. Az egyéb USB eszközöket (pedrive-ok, szkenner, egér) viszont mindegyik látta.
Viszont egy ismerősöm elvitte magával a lejátszót kipróbálni az Ő gépén, és ott működött. Kábellel is, és mini USB adapterrel is.
Tehát, ahogy az eddig is sejthető volt, a hiba nálam van.
Csak még mindig nem tudom, hogy hogyan és mivel tudom ezt helyrehozni?!
A szerviz legutolsó (ma reggel elolvasott) levele szerint próbáljak meg fórumokat és informatikában járatos ismerősöket megkérdezni erről, hátha ők tudnak segíteni.
Ezek után tud valaki segíteni?
[ Szerkesztve ]

"Tehát, ahogy az eddig is sejthető volt, a hiba nálam van.
Csak még mindig nem tudom, hogy hogyan és mivel tudom ezt helyrehozni?!"
A windows teljes újratelepítése meg szokta oldani az ilyen problémákat. Biztos lehetne egyszerűbben is, de az egyszerűbb megoldást megtalálni általában tovább tart...

Szerintem az i5-öt kellene újra felismertetni az XP. Egy kis Google-zás után ezt találtam. Sajna még nem sikerült kipróbálnom, de ezzel talán működhet a dolog.
Majd még jelentkezem, hogy mire jutottam...
Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

Én Cowon D2-t használok szinte a megjelenése óta, teljes megelégedéssel.
Mp3 lejátszónak kívánni se lehetne jobbat, de azért azzal is tisztában kell lenni, hogy a többi fícsör (video, e-book, stb) a kijelző mérete folytán inkább csak marketingfogás. Bár kétségtelenül működnek azok is. Egyszer egy hosszabb úton egy egész mozifilmet megnéztünk rajta, de nem volt kényelmes.
Sokan fanyalogtak, hogy a legalapvetőbb funkciók csak az érintőképernyőn keresztül érhetők el, ami kényelmetlen, ha a zsebrevágott lejátszót akarjuk vakon kezelni. Ez igaz is, részben. A lock (mondjuk bill.zár (itt inkább képernyőzár) kapcsoló) okos használatával az igazán fontos funkciók (hangerő, play, tekerés, léptetés) az oldalán lévő gombokkal is elérhetők.
- SiiD -
[GIGASZI KÖRMONDAT]ha csupán marketingfogásnak tartod azokat a funkciókat,
amiknek köszönhetően a lejátszó nagyobb kijelzővel,
ezáltal nagyobb méretekkel rendelkezik,
és némileg körülményesen kezelhető,
ráadásul ezeket a funkcióit saját bevallásod szerint
nem is használod rendszeresen,
akkor nem tudom, hogy mitől volt ez számodra jobb választás,
mint a Cowon bármelyik egyszerűbb audio lejátszója
[/GIGASZI KORMONDAT]
[ Szeretkezve ]

Körmondatra rövid válasz: jobban szól, mint a többiek, SD-slot, akku extrém jól bírja.
- SiiD -
mi a viszonyítási alap?
Ponti korábban G3-at meg X5-öt használt,
szerinte ugyanúgy szól, mint a G3,
az X5-nél meg egyértelműen gyengébb.
[ Szeretkezve ]

Így van, a D2 majdnem ugyanott van hangzásban mint a G3, nyilván erősebb, de nem szól tisztábban, dinamikában pedig az X5-től biztosan elmarad. Szerintem.
Akku-időben (is) király, és nagyon jó DAP, sok előnye van, de nem tökéletes.
(Hétvégére talán befejezem végre a nyomorult pár soros leírást róla, abban is ezeket írtam le kicsit hosszabban, námi gyakorlati tapsztalattal fűszerezve..)

A szerviz utolsó javaslata az volt, hogy telepítsem újra az operációs rendszert. Ez viszont számomra igencsak drasztikus lépésnek tűnik, arról nem beszélve, hogy a hiba oka ettől még nem fog kiderülni.
Ha az általad talált módszer tényleg működőképes, kérlek jelezd.
Eddig ugyanis minden próbálkozásom sikertelen maradt.

Nagyon rosszul nem szólhat a D2, az oroszok egész jó paramétereket mértek RMAA-val.

Azt nem tudom, hogy segít-e de egy próbát megér.
Miután leszedted a devcon nevű progit, kezdetnek listázd ki az összes "USB storage"-ot.
devcon findall USBSTOR*
A listában kell, hogy találj olyan bejegyzést, amiben szerepel a "cowon" vagy az "iaudio" szó. Ahány csak van, mindet másold ki mondjuk a notepad-re. Vagy csinálhatod azt is, hogy az előző parancs kimenetét átirányítod valamilyen szöveges file-ba:
devcon findall USBSTOR* > usbstr.txt
Azokra az ID-kra (egy vagy több) lesz szükség, amiben az előbb említett két szó valamelyike van. Pl.:
USBSTOR\DISK&VEN_COWON&PROD_IAUDIO_U3&REV_0100\
0702241040230000C10000E04C775CDF&0: COWON iAUDIO U3 USB Device
Ebből az ID a ":" előtti rész:
USBSTOR\DISK&VEN_COWON&PROD_IAUDIO_U3&REV_0100\
0702241040230000C10000E04C775CDF&0
Ha ezt behelyetesíted ebbe a parancsba az ID szó helyére, akkor ki tudod törölni az adott eszközhöz tartozó bejegyzést. Magyarán az XP újra fel fogja ismerni.
devcon remove "@ID"
Ha minden OK, akkor ki fogja írni, hogy 1 eszközt eltávolított. Ezután lehet próbálkozni a lejátszó csatlakoztatásával.
úgy egy hónapja írod már azt a pár sort, ha jól mérem
nem akarsz igényes logout-os szösszenetet írni?

Hmm, tényleg, szép egyenes vonalak.. 
Nem szól rosszul, dehogyis, épp ellenkezőleg! Csak valahogy nem voltam/vagyok úgy elájulva tőle minta anno az X5-nél. Annál a Sennh pmx100-zal volt, hogy szabályosan ledöbbentem egy-egy zeneszámnál, és alapon is olyan hangzása volt, hogy nemegyszer szó szerint beleborzongtam. Hangfalakra (Genius HT 5.1) kötve is jobban tetszett, amit hallottam. A D2 "egyszerűen csak" szépen szól, és számomra hozza azt, amit kell.
[...aztán persze az is lehet, hogy csak pszihológia az egész (pl. egyszerre nem birtokoltam mindkét lejátszót sosem), meg csak az én hülyeségem, de én így érzem.
]
"pszichológia" az lenne, ha a D2-t hallanád jobbnak.
legalábbis szerintem, elvégre ahhoz fűződik érdeked 
[ Szeretkezve ]

Jól méred. Viszont az alapos teszteléshez idő kell! 
Pl. pont ezen a héten (első alkalom) lefagyott (2.41-es fw van fent). Ezért a hétvégén rányomom a 2.51-est (bétát vagy a véglegest, még nem tudom).
Igényes logout-szösszenet nem hiszem hogy lesz, bár nincs kizárva... (talán jövő júniusra kész is lenne, ha így haladok..
)
bwoay: igen, így lenne logikusabb.
Érdekem lehet, hogy lenne, de talán felnőttem már annyira (a DAP-okhoz - is), hogy objektív(abb)an tudom nézni azt is, amit vettem. Nem tudom, ha meglesz a firkálmányom, talán kiderül, mennyire érzem jól. (G3-D2-X5)
[ Szerkesztve ]

oké, kicsit visszakoznom kell: nem hallgattam HDD-s iAudiókat. fenntartásaim vannak a HDD-s lejátszókkal szemben.
Amivel összehasonlítottam: iA 5 (előző cuccom), F2, U2, U3. Ezeknél egyértelműen jobban szólt.
Sennheiser MPX60-nal hallgattam ezeket. De a D2-t, miután megvettem, volt szerencsém meghallgatni egy Grado SR80-nal, na, az súlyos volt, de ez már másik téma.
Az SD slot pedig nagyon kell.
- SiiD -

Ja, amitől viszont hullik a hajam a D2-vel kapcsolatban az a playlistek (nem)kezelése...
Erre tud nekem valaki valami jó tippet adni? m3u playlisteket szeretnék használni.
- SiiD -

D2 vs m3u-ra Gugli ezt dobta... Nem tűl bíztató, talán az iAudiophile oldalon van valami megoldás, de nem nagyon bízok benne..
Megsasoltam ezeket a Grado fejhallgatókat. Ühümm.. ámerikai, jól néz ki, és naon drága.. kiváncsi lettem..
[ Szerkesztve ]

"...és naon drága..."
Nagyon... A Grado a Föld szerencsésebb tájain azzal nyeri halomra a díjakat, hogy minőségi füleseket ad kifejezetten jó áron. Na, ez mire Mo-ra érnek, már nem igaz. A 95$-os (kb. 17.000Ft) SR80 itthon 43.000Ft. Ez még vámmal, áfával, mittoménmivel együtt is csúnya lehúzásnak tűnik. Bocs az offért.
[ Szerkesztve ]
- SiiD -

most anában gondolkozom egy d2-es beszerzésén... korábban tetszett a 7-es is, de azért tetszik ez a multimédia kínálat, az akku időtartalma, a dizájn, meg úgy minden. jó kis lejátszó
aki pedig azt mondja, hogy marketing a videó, és a szövegolvasás, annak elmondanám, hogy 3,5-ös 320*240-es pda-n is nagyon jól lehet könyveket, novellákat olvasni.
tudom itt csak 2,5 col a terület, de a felbontás ugyanannyi. sőt itt a szöveg hátterén is változtathatunk. ami azért agyon kúúl. olyan sorozatokat mint a jóbarátok (illetve minden olyan sorozat, film, és akármi más, ami nem kíván nagy nagy odafigyelés a részletekre simán nézhető...) + pár tűrhető, nézhető szitkom, esetleg south park simán élvezhető rajta.
szóval állat. a képe szerintem meseszép lehet ennyi színnel, ilyen felbontással.
az érintőképernyő kicsit gázos, de ez azért előny is. én elfogult vagyok kicsit, de szerintem valamit valamiért.
aztán. a hangerő jeles, ahogy hallom, olvasom sok-sok helyen. az mp3 lejátszó értékeléseknél még nem sok lehúzást olvastam (egyet sem, kivéve a laikusokat) szóval bátran ajánlanám mindenki figyelmébe. 
negatívum most perpill: semmi.
más: infopatikánál árgarancia van elvileg. de pl az edigital-ban olcsóbb. felhívom az infopatikát telefonon, és megmondom nekik, hogy nézzenek oda, ott olcsóbb, és akkor leviszik az árat nekem annyira? bár most nézem, nem találom sehol az oldalukon az árgaranciát...
jó lenne az infopatikánál venni.. ott "klassz" lenne az esetleges javíttatás...
de pl nemtom, hogy ha az edigitalnál veszem, akkor a gari hova szól... edigitalnak, vagy..? ajh. tudom nézzek utána. telefonáljak. etc. dehátha valaki tudja már, mi hogy megy... thx. előre is. 
infopatika valszeg oda fogja adni olcsóbban,
de a garijegy ez edigitalnál is a patikához szól.
[ Szeretkezve ]

hú. te aztán naprakész vagy.
köszönöm szépen ismételten
éredekes lesz mit bír majd a hd 555 ezzel az mp3 playerrel. (pl hangerő, etc
) de tuti oda fog aprítani 

egyébként viccesen "félrenéztem"... nem az edigitalnal olcsóbb. hanem a [link]digitalmarketnél... de itt is két év gari, két ezer nem nagy különbség, de azért lehet megrendelem innen...
ergo gondolom minden hazai iaudio patikás gariztatásal van, merthát ők forgalmazzák nemde?

Egy egyszerű kérdésem lenne:
szempont: hangzás
F2 vagy U3?
és egy kis vegyítés: joystickal nem szokott problematika lenni?
Milyen rossz lehet tökéletesnek lenni....
tök ugyanaz a kettő. az F2 az U3 ráncfelvarrott változata próbált lenni,
vagy csupán egy újabb modellt akartak kihozni,
de annyi történt, hogy leszedték a joyt,
helyette apró gombokkal kell szerencsétlenkedni,
a kijelzőt meg elforgatták 90 fokkal,
így sokkal rövidebb szöveget képes scrollozás nélkül megjeleníteni.
a kettő közötti választást nyugodtan helyezheted esztétikai alapokra,
praktikum terén az U3 a jobb, ezt ki merem jelenteni.
[ Szeretkezve ]

Ez esetben samsung K3 helyett iAudio F2 lesz a régen várt új mp3 lejátszóm. Az eddigi vásárlással problémák léptek fel. Mégpedig, hogy haverral probáltam megvetetni pesten, először nem volt idő, utána nem találták. Aztán a családnak van egy helyi info szaküzlete azon keresztül rendeltük. De ott meg mondták, hogy mo.-n nagykerben nincs raktáron, ami kéne. S idő megérte ezt a döntést. F2.
Sajnos túlságosan nagy hatással van rám a külső is. 
Na most a Telstar-hoz képest el se merem képzelni milyen hatalmas előrelépés lesz hangzásban cx-el. 
Csak még idén legyen meg...
[ Szerkesztve ]

Sziasztok! Légyszi mondjatok vmit.erről "Goodmans GMP-32000S 2Gb-os mp3 lejátszó/diktafon". Tulajdonságok +,- , mennyit ér? pls. 

Érdekes márka a cowon-tól...
Nem túl nagy kijelző, ellenben eléggé nagy készülék. Pendrivenak kissé nagy, de ezt leszámítva tökéletes. Szerintem nem túl sok ember hallotta a hangját. Mindenesetre itt van egy 5000ért. akkor már inkáb a sunbigyula, amit írtak az mp3 lejátszók topicban...
[ Szerkesztve ]
nna, nagy nehezen sikerült belefutnom egy fatális bugba
az U3 1.24beta fw-énél, úgyhogy ma repült is.
még jó, hogy nálam a fw frissítés állandó mumus lesz az U3-nál,
kapásból sikerült is elszúrni user error miatt.
még jó, hogy kéznél a cseh csodafegyver (recovery driver)
úgyhogy maximal respect a polák kollegáknak ismét.
azért az szép, hogy akkora expertnek érzem meg főleg mutatom is magam,
de az már nem megy, hogy miután lehúztam a kábelről,
akkor nem bekapcsolni, hanem visszadugni kell
aki ilyen debil, az meg is érdemli.
nade a bug: frissen szerzett FLAC album szarrá fagyasztja.
OK, nem szarrá, mert kikapcsol. Elsőre mákom volt,
mert mp3-at hallgattam, onnan léptettem (volna) át FLAC-re,
fagyott, kikapcsolt, aztán szerencsére az mp3-at folytatta.
Viszont mikor zenehallgatás közben értem a FLAC-hez,
akkor újraindulás után is ugyanott folytatta, ahol abbahagyta: a fagyásnál 
Utólag derült ki, hogy már az 1.2.0-ás FLAC codec-kel van dolgom,
tehát ez nem is igazán bug, hanem a fw nem volt elég up-to-date.
És le a kalappal a Cowon előtt, az 1.29 tökéletesen viszi.
akárcsak X5-ön a 2.10, de szerintem még az eggyel korábbi is
[ Szeretkezve ]

Hasonló problémába futottam bele én is annó az 1.1.4-es FLAC-nél a nem tudom már hányas fw.-vel. A lényeg, hogy a köv. verzió megoldotta a dolgot. Tényleg, feldobtad már a Rockbox-ot az X5-re?
emlékszem, és vissza is kerestem azt a HSZ-t.
akkoriban nem foglalkoztam vele, nem érintett, de most rögtön eszembe jutott.
RB: nem, de azt a HSZ-ed is olvastam tegnap,
amiben reméled, hogy beleásom magam a dologba.
(meg hogy jön a D2 teszt hamarosan
)
egyelőre nincs nálam RB, de pont a héten olvastam utána,
felrakni nem is tűnik vészesnek, viszont az lenne az igazi,
ha tudnék rá több időt szánni. nomeg dual-boottal érdemes...
egyelőre úgy áll a dolog, hogy csak foglalkozgatok vele,
aztán belevágok, ha kellően kiokosodtam
[ Szeretkezve ]
komolyan nem vágom ezt a fw frissítés dolgot az U3 esetében.
most próbáltam az 1.27-et, gond nélkül felment. egyben.
nem kellett visszadugni a kábelre,
az updater első körben felmásolt mindent a lejátszóra,
lehúztam USB-ről, bekapcsoltam,
és ment a fw upgrade, aztán a font upgrade.
nomeg nem törölt le semmit, minden mp3 megmaradt rajta.
aztán van a másik fajta, amikor vissza kell dugni a kábelre a font upgrade miatt,
meg formázza is a lejátszót.
ez a kettő váltakozik. csoda, hogy elbaszom?
nem vágom, min múlik, hogy épp melyik módon megy végbe,
szerintem van egy véletlenszám generátoruk,
és az mondja meg, hogy az adott fw milyen updaterrel jöjjön ki.
[ Szeretkezve ]
feladom. most ugyanaz az 1.29 felment egyben.
nem hiszem el.
[ Szeretkezve ]
inkább aludnál..

Köszönöm! 
maraggyámá
megint U2 tulaj lettem 
[ Szeretkezve ]
harmadszor vagy negyedszer?
3 
[ Szeretkezve ]
melyik szobába került?
hihihi

Grat!
OFF: bocs, nem voltam győrben, illetve de: szerdán késő este, vissza meg már busszal csettegtem..
talán majd karácsonykor..
thx.
de az ugye megvan, hogy elvileg hétfőn jön a cw200... 
PS:
karácsony? remélem akkor nem robotolni fogok, mint most 
[ Szeretkezve ]
cw200
remélem legalább 64 megás

Jól van, ifjú padavan...
Mindenképpen meg kell tapiznom azt a cx200-ast! De addig is kérnénk majd fotókat.. 
rumos: igen, ha jól emlékszem, 64megás (Vaterán volt fent)..