Sziasztok! Meg mielott leirnam a kerdesemet, elotte par szot irnek amolyan hatterinformacio gyanant. Szoval angliaban elek mar ket eve. S itt bevett szokas, hogy egy hazban (3-5 szobas) nem egy csalad, hanem szobankent kulon allo emberek, vagy parok elnek egymassal. Mar annak idejen mikor meg magyarorszagon eltem, akkor is foglalkoztatott egy htpc osszerakasanak gondolata, de vegul nem lett belole semmi. Az itten hazakban levo szobak viszonylag kicsik, igy nemigen van lehetoseg a nappalin kivul, hogy az ember esetleg masodmagaval, vagy barati korben leuljon s megnezzenek egy filmet kozosen. Vagy mondjuk a haz tobbi lakoja szamara is egyszeruen elerhetove valnanak a filmek, zenek, kepek. Ezert kezdett egyre jobban erni bennem ujra a HTPC gondolata. Viszonylag eleg gyorsan elvetettem magat a HTPC-t, s inkabb a kompakt media lejatszok fele fordultam. Vegulis ki is alakult bennem egy kep, amit a linken talalhato kepen meg is nezhettek. [link]
Mivel eleg sok HD-s tartalmam van (.mkv), ezert szamomra a legelso szempont ezeknek a fajloknak az egyszeru lejatszasa volt. Jelenleg a szamitogepemen vannak megosztva mappak, ahol datummal jelezve mindenki szamara (hazon belul termeszetesen) elerheto, a legfrissebben letoltott dolgok. S ezt szeretnem levaltani egy ilyen rendszerrel. A HTPC gondolata azert merult fel bennem ujfent, mert elkepzelheto hogy megoldhato lenne vele az amire gondolok. S most jon a kerdes.
Olyan frontend szoftvert keresek, ahol az elindulas utan nem a mar megszokott ikonok (Filmek, Zenek, Kepek, stb.) jelennenek meg, hanem egy olyan oldal, ahol a legutoljara felmasolt anyagokrol (filmek, zenek, stb.) ad egy rovidke leirast (filmeknel: kategoria, rendezo, szereplok, tartalom, boritokep; zeneknel: eloado, albumcim, boritokep), termeszetesen datum szerint mindig a legfrissebbel kezdve. S persze innen lehetne akar kozvetlen elinditani is a kivant tartalmat. Termeszetesen ennek az oldalnak a frissiteset nem igazan lehetne automatizalni, de ha mar viszonylag egyszeru modon szerkesztheto, es frissitheto lenne, akkor talan megiscsak egy HTPC-be feccolnem bele a penzemet. Tehat pl ezzel a Meedio-val megoldhato e ilyen, vagy van egy olyan frontend program amivel igen?
A valaszokat elore is koszonom, s bocsi a hosszu komment miatt.
Olyan bizonytalan vagyok mostanában....vagy mégsem?

Ezért számításba veszem a lehetséges alternatívákat.
Fel is tetem a HTPC-kezdeményemre (2.4-es P4 (478), Asrock P4i45 alaplap, alaplapi VGA) és szépen muzsikál rajta. Szóval nem kell DX9-es videókártya, meg erőmű hozzá. Az SSE-t kezelje a proci és pont. A 

Hegeszteni meg nincs sok kedvem, főleg, hogy egy flash kártyára menne az egész cucc.
Ez elég macerás.