Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  HTPC szoftverek

(#901) morcos

morcos
(újonc)

Sziasztok! Meg mielott leirnam a kerdesemet, elotte par szot irnek amolyan hatterinformacio gyanant. Szoval angliaban elek mar ket eve. S itt bevett szokas, hogy egy hazban (3-5 szobas) nem egy csalad, hanem szobankent kulon allo emberek, vagy parok elnek egymassal. Mar annak idejen mikor meg magyarorszagon eltem, akkor is foglalkoztatott egy htpc osszerakasanak gondolata, de vegul nem lett belole semmi. Az itten hazakban levo szobak viszonylag kicsik, igy nemigen van lehetoseg a nappalin kivul, hogy az ember esetleg masodmagaval, vagy barati korben leuljon s megnezzenek egy filmet kozosen. Vagy mondjuk a haz tobbi lakoja szamara is egyszeruen elerhetove valnanak a filmek, zenek, kepek. Ezert kezdett egyre jobban erni bennem ujra a HTPC gondolata. Viszonylag eleg gyorsan elvetettem magat a HTPC-t, s inkabb a kompakt media lejatszok fele fordultam. Vegulis ki is alakult bennem egy kep, amit a linken talalhato kepen meg is nezhettek. [link]
Mivel eleg sok HD-s tartalmam van (.mkv), ezert szamomra a legelso szempont ezeknek a fajloknak az egyszeru lejatszasa volt. Jelenleg a szamitogepemen vannak megosztva mappak, ahol datummal jelezve mindenki szamara (hazon belul termeszetesen) elerheto, a legfrissebben letoltott dolgok. S ezt szeretnem levaltani egy ilyen rendszerrel. A HTPC gondolata azert merult fel bennem ujfent, mert elkepzelheto hogy megoldhato lenne vele az amire gondolok. S most jon a kerdes.
Olyan frontend szoftvert keresek, ahol az elindulas utan nem a mar megszokott ikonok (Filmek, Zenek, Kepek, stb.) jelennenek meg, hanem egy olyan oldal, ahol a legutoljara felmasolt anyagokrol (filmek, zenek, stb.) ad egy rovidke leirast (filmeknel: kategoria, rendezo, szereplok, tartalom, boritokep; zeneknel: eloado, albumcim, boritokep), termeszetesen datum szerint mindig a legfrissebbel kezdve. S persze innen lehetne akar kozvetlen elinditani is a kivant tartalmat. Termeszetesen ennek az oldalnak a frissiteset nem igazan lehetne automatizalni, de ha mar viszonylag egyszeru modon szerkesztheto, es frissitheto lenne, akkor talan megiscsak egy HTPC-be feccolnem bele a penzemet. Tehat pl ezzel a Meedio-val megoldhato e ilyen, vagy van egy olyan frontend program amivel igen?
A valaszokat elore is koszonom, s bocsi a hosszu komment miatt.

Olyan bizonytalan vagyok mostanában....vagy mégsem?

(#902) weresgyufa válasza csitkiri01 (#872) üzenetére

weresgyufa
(tag)

De a konfigod miatt van, az 1080-as filmekhez már jól jön a DX10-es videókari mert az magában lekezeli a hardveres dekódolást, így meg a szegény 9600-as szenved, a proci segít neki és így mindenki csőgázon számol hogy meglegyen a kívánt eredmény.
De kipróbálhatsz esetleg egy K-Lite megáthátha az is segít egy MediaPlayerClassic-kal vagy esetleg egy VLC player-rel. Az én konfigom sem tér el sokban a tiedtől és nekem semmi bajom az ilyen filmekkel.

- www.bolondsagokboltja.hu -

(#903) beencee válasza morcos (#901) üzenetére

beencee
(őstag)

A Meedio/MeediOS-ben a könyvtárakhoz tudsz olyan nézetet adni, és ezt definiálni az egyes .screen fájlokban, hogy a legutóbb hozzáadott elemeket tudd nézni és onnan böngészni az elemeit.
Valószínűleg más front-end programokban is meg lehet csinálni ezt, de kérdés, hogy ez megér-e ennyi kínlódást...

MPark, a legolcsóbb parkolási mód ------------------------------ http://www.mpark.hu Paticard - ütőkártya az egészséghez ------------------------ http://www.paticard.hu Aquasoft - Systems & Solutions ------------------------------------ http://www.aquasoft.hu

(#904) tsaby76 válasza csitkiri01 (#872) üzenetére

tsaby76
(fanatikus tag)

Szia!
Beállítási problémáid lesznek, ugyanis nekem egy Intel D945GCLF2-n(Intel Atom 330, 2GB DDR2, GMA950 integrált grafika) hibátlanul mennek a 1080HD tartalmak.
Ha hazaértem dobok egy linket a beállításokról, mert alapból nálam is diavetítés volt :)

"Judit haja egy ideje korpásodott. Ezért lelőttük."

(#905) csitkiri01 válasza tsaby76 (#904) üzenetére

csitkiri01
(újonc)

Turelmesen varom a beallitasokrol a linket!
Koszonom!

(#906) csitkiri01 válasza csitkiri01 (#905) üzenetére

csitkiri01
(újonc)

Koszonom megkaptam a beallitasokat es hasznos volt most mar jo! :C :C

(#907) ronson

ronson
(senior tag)

Felraktam az XBMC-et ez tűnik nekem a leghasználhatón szoftvernek, de van vele egy nagy problámám.

Másodlagos képernyőn használva, elsődleges képernyő felbontását max engedi csak beállítani, így nem tudom a TV-n 1360x768-ban használni.

Tudnátok valami megoldást?

Amíg élek én, nem érdekel más: Csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR!

(#908) radi8tor1

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Akinek Vista alatti Media Centere van szerintem ne frissítsen SP2-re, mert van benne valami bug.
Ha leállítom a videót lejátszás közben, nem adja vissza a menüt, fekete kép marad.
Úgyhogy visszatöltöttem a Vista-t egy korábbi image-ről. Megint jó lett :)

TRON addict

(#909) New Age válasza csitkiri01 (#906) üzenetére

New Age
(lelkes újonc)

Szia!

Meg tudnátok osztani ezeket a beállításokat? Érdekelne, hogy egy 1080p x264 hogyan tud hibátlanul szaladni egy D945GCLF2 -n.

Előre is köszi.

(#910) radi8tor1 válasza New Age (#909) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Voilá

TRON addict

(#911) New Age válasza radi8tor1 (#910) üzenetére

New Age
(lelkes újonc)

Köszi.

(#912) dobcsi

dobcsi
(kvázi-tag)

Sziasztok.
Most raktam össze egy htpc-t, feltettem az XBMC és a Mediaportalt is. Az XBMC jobban tetszene csak bizonyos jeleneteknél szaggat, vizszintessen.
A Mediaportal-lal viszont semmi gond. Esetleg valami codec hiányozna? K-lite full-t használok.

(#913) radi8tor1 válasza dobcsi (#912) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Nem ismerem a két frontendet, de azt tudom, hogy a kodek packoktól óvakodni kell. Csak ahhoz kel kodeket feltenni, amit használsz.

TRON addict

(#914) Keitaro

Keitaro
(PH! kedvence)

Látom elég kihalt lett ez a hely. Olvasgattam erősen, de nehezen áll össze a kép a kusza információkból, így inkább feltenném a kérdéseimet, hátha van itt olyan ember aki csuklóból megválaszolja őket, megspórolva nekem több nap nézelődést (ha így történne, akkor előre is köszönöm!)

Nagy HTPC projektbe fogtam én is, mi másért lennék itt, viszont erősen problémában vagyok a Frontend kiválasztásánál. Viszonylag kevés dolog az, amit fixen kell tudnia:

1. A legfontosabb, hogy menjen minden távirányítóról. Szüleimnek csinálom, azt akarom, hogy a lehető legegyszerűbb legyen. Menüben mászkálás, alap parancsok, tekerés, stb. A távirányító valószínűleg az Antec Fusion Remotejában található Imon VFD lesz, vagy az Asus HTPC-s alaplapjának kis egyszerűsége. (ha valaki látott PS3-at, akkor ha olyan egyszerűen menne minden az csodás lenne)

2. Örülnék neki, ha lenne DXVA támogatása, _vagy_ rá lehessen erőltetni külső kodeket. (például az MPC HC saját DXVA-s kodekét vagy a CoreAVC-t CUDA támogatással)

3. Kezeljen minden fájltípust (főleg mkv, avi és ISO a lényeg). Ha jól vettem észre ezt a Vista média center kivételével minden könnyen veszi.

4. Az se lenne rossz, de másodlagos, ha egy új csoport hozzáadásánál (vagy menüpont, ahogy tetszik), lehetne több könyvtárat is hozzárendelni. Tehát nem egy könyvtár = egy csoport mint XBMC-ben. De enélkül is tudok élni.

5. Nem lesz a gépben tuner, csak lejátszásra lesz, úgyhogy mindegy kezel e ilyesmit a program

Még a második pont az ami nélkül tudok élni, de a többi fontos lenne. Nézegettem mik mennek errefelé (XBMC, MeediOS, Mediaportal főleg). XBMC-nél aggaszt, hogyan állítom be a távkapcsot (pl tekerésre), de különben gusztusos és egyszerű cucc, és van letölthető szkript a kijelzőhöz is. A másik kettővel nincs tapasztalatom, de szeretném ha nem kéne hetekig konfigolni a gépet erre a viszonylag egyszerű feladatra.

Windows 7 média centerével van valakinek tapasztalata?

[ Szerkesztve ]

''There is no such thing as eternity if you end it''

(#915) hati válasza Keitaro (#914) üzenetére

hati
(őstag)

(#916) Keitaro válasza hati (#915) üzenetére

Keitaro
(PH! kedvence)

Köszi, megnézem!

''There is no such thing as eternity if you end it''

(#917) tsaby76

tsaby76
(fanatikus tag)

Többen kértétek az atomos rendszerekhez szükséges beállításokat.Itt minden okosságot megtaláltok, elméletileg a blueray filmekre is, bár ezt nem próbáltam.
Nálam a ezekkel a beállításokkal vista mediacenter alatt is mennek a 1080p mkv-k.
Az ideális alap egyébként egy ionos deszka lenne, csak az ár...

[ Szerkesztve ]

"Judit haja egy ideje korpásodott. Ezért lelőttük."

(#918) weresgyufa

weresgyufa
(tag)

Van itt olyan user aki FS Scaleo-t, Activy Media Center-t vagy Elonex Artisan-t vagy hasonlót használ? kéne egy pár dolog róla, esetleg alaplap leírás stb stb ilyen gyári dolgok mert a dvd-n ezt nem találom amit nekem adtak hozzá :(
Köszi előre is.

(#919) ssolitude

ssolitude
(őstag)

Tudnátok ajánlani néhány széleskörben elfogadott HTPC szoftvert , lehetőleg open source-t? TV-tuner nem szempont,távirányító, hálózatkezeelés igen, kizárólag PC-re.
Szerk: az sem baj, ha magyarul is tud.

[ Szerkesztve ]

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#920) hati válasza ssolitude (#919) üzenetére

hati
(őstag)

Mediaportal "tud magyarul".

(#921) beencee válasza ssolitude (#919) üzenetére

beencee
(őstag)

MeediOS, vagy ha nem akarsz hozzá fejleszteni és nem ragaszkodsz az open-source-hoz, akkor még a Meedio is jó lehet (ugyanott).

MPark, a legolcsóbb parkolási mód ------------------------------ http://www.mpark.hu Paticard - ütőkártya az egészséghez ------------------------ http://www.paticard.hu Aquasoft - Systems & Solutions ------------------------------------ http://www.aquasoft.hu

(#922) dni

dni
(őstag)

Sziasztok!

Egyre jobban kezdem belakni az MP-t, számos problémát sikerült már megoldanom és már fel sem merül bennem a gondolat, h egy Popcornra vagy más egyéb játékosra váltsak, annyira megkedveltem a család többi tagjával egyetemben. :DD
De most egy kicsit elakadtam.
Hogyan tudnám egy film tulajdonságait megtekinteni. Pl film lejátszásakor, milyen típusú a hangsáv, hány csatornás. 720p/1080p 24p 50i stb. (És ha lehet ezt a távirányító segítségével szeretném megoldani, esetleg a moving picturesben a film tulajdonságai között)
A rengeteg filmem miatt Moving Pictures plugint használok, hogyan tudnék itt rákeresni egy film címére, a távirányító segítségével, hogy ne kelljen egy az egész listát végig görgetnem.
A család egyes tagja miatt nem lenne rossz ha magyarul jelenne meg a filmekről az információ. Ezt hogyan lehetne kivitelezni? (port.hu ról grabbelni, mint a tv műsort)

Válaszaitokat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

(#923) Core2duo6600

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello

Szeretnék csinálni egy HTPC -lt

Amiket tudnia kell, mindenféle formátum lejátszása.
Tv adások felvétele visszajátszása, földfelszini digitális is, az analóg és a digitális rendszer párhuzamos használata, Értem ezalatt, hogy vagy egyiker vagy másikat használom egy időben, de egy gombnyomásra át lehessen váltani a másikra.

Teljes távírányítás.

Lehetőleg Windows rendszer.

Melyik HTPC forntend lenne a legmegfelelőbb?

A gépnek ezenkivül Remote desctoppal torrentezési feladatot is el kéne látnia, a MCE futtatástól függetlenül ha megoldható?

Oprendszernek a Vistát vagy a Windows 7 est gondoltam

A tv vel hdmi vel lenne összekötve, a az erősítőbe meg digitálissal, eleinte a tv adná stereoban a hangot, amig nincs 5.1 erősítő.

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#924) Miv

Miv
(kvázi-tag)

Sziasztok,

Meedio felhasználók, ti nem tapasztaljátok, hogy a meetvshow importer nem találja meg mostanában a thetvdb.com-on a sorozatokat? Akár mit rakok fel, a thetvdb id-je még megvan, de tovább nem boldogul, így meg minden évad egy darab unknown nevezetű sorból áll, vagyis még csak meg sem nézhetők a részek. :(
Esetleg valami más importer, ami használható lenne a meetvshow importer helyett?

Köszönöm,
Miv

(#925) beencee válasza Miv (#924) üzenetére

beencee
(őstag)

Ezt a plugint még nem használtam, passz. Próbáld a Meedio fórumon feltenni a kérdést (Old Meedio csoport).

(#926) kalmarattila

kalmarattila
(lelkes újonc)

Valamelyik HTPC-s szoftverben megvan oldva a Skype kezelése?

Nagy gombokkal, távirányítóval vagy esetleg érintőképernyővel...

Láttam a neten simplified interface-t, de e letöltési linket nem találom. Ha esetleg már meglenne oldva ez a probléma, akkor osszátok meg velem a titkot!

(#927) Miv válasza beencee (#925) üzenetére

Miv
(kvázi-tag)

És Te mit használsz? Vagy te nem is kezelsz sorozatokat?
A linket köszönöm, megnézem.

(#928) beencee válasza kalmarattila (#926) üzenetére

beencee
(őstag)

Elvileg a Meedio-hoz van Skype plugin.

(#929) szempi77

szempi77
(újonc)

Mindenek előtt sziasztok új vagyok a fórumon.

Átolvastam a fórumot, és kiemelten a Bence és persze a többiek nagyon sok mindenben segítettek hozzászólásukkal.....

Építettem egy HTPC-t fa házban egyedi és elég pöpec lett, természetesen felpróbáltam a létező összes front-endet. Azt gondolom egy kezdő számára az xbmc nagyon jó hogy egyáltalán el tudja képzelni mik az alap elvárások egy ilyen szoftverrel kapcsolatban (gyors, szép kinézet video támogatás stb...)

Felraktam a meedio-t és a meedios-t mivel az xbmc tudásánál sokkal többet szeretnék kihozni az egész rendszerből.

A gépen vista van

1
A meedio konfigurálásával nincs is gondom, azt az egyet kivéve hogy hibaüzenettel áll le.... (vista 32)

2
A meedios kevesebb a plugin, ami eleve lemondásra kényszerít egy csomó dologról, és például nem tudom működésre bírni az IMDBmee-t ami a video fájlok adatait lenne hivatott leszedni (ellenben gyorsabb a menü)

Azt gondolom a kezdeti tanulás segítségeként készítek egy leírást ami pontról pontra végig megy a telepítésen, és ehhez kérném a segítséget ha valamit helytelenül írnék le a linket a héten bírom ide, mert itt nincs rá szerintem lehetőség hogy megfelelően szerkeszthessem.

Üdv.:
Zoli

(#930) beencee válasza szempi77 (#929) üzenetére

beencee
(őstag)

1. Ha a hibaüzenetet a kilépéskor érted, akkor ez a .NET 2.0 felett jelentkező hiba, orvosolja a MeeExitHelper plugin.
2. A MeediOS esetében egy fejlesztési sarokpont volt, hogy a korábbi Meedio pluginek használhatóak legyenek a MeediOS-ben is. Nem tudom, hogy ez mennyire sikerült, a konkrét esetekben csak a MeediOS fórumot tudom javasolni.

Ha megírod ezt a leírást, szívesen elolvasom, hozzáteszem a megjegyzéseimet, amennyiben szükségesnek tartod. Mostanában kicsit kiestem ebből, jobbára a meglévő Meedio installjaimat használom, mert a kevés szabadidőmben inkább a HouseBot-tal foglalkozom, de ha tudok, segítek.

(#931) user137

user137
(őstag)

urak, ha még jártok ide olvasgatni... :-)

most ugranék neki egy HTPC konceptnek, miután a Vista Média Center jó volt, de a 7-es nem támogatja a tuneremet.

Kérdések:
* milyen távbizgentyűt használtok? Bármilyen olcsó USB-s univerzális is megteszi, vagy kell a BT/RF Logitech Harmony csodája? (pluszkérdés: szoftveroldal?!)
* milyen szoftverrel van natív TV-s támogatás? Egy Hauppauge WinPVR250-esem van, PCI, analóg tuneres.
* EPG program? A Média Centerben iszonyat kényelmes volt a "Record Series" gombra nyomni, a többit meg elintézte magának. Ezt feltétlen megtartanám.
* amit használnék még vele a live TV mellett: DVD rip & playback, néha társaságban képek, valamint zene és webrádió. A Média Centernek igen gyengus playlist-képességei voltak.

XBMC tetszik, de elsőre szívás vele a TV, a Meedioval barátkozok épp, de itt meg végnélküli plugin-fun vár rám, azt hiszem... :)

köszi előre is a válaszokat.

Eladó Silverstone LC12 ITX ház /// ne üzleteljetek Red77-tel

(#932) user137 válasza user137 (#931) üzenetére

user137
(őstag)

update: a meedio nem indul el a 7-esen. WinPVR 250-esemet nem szereti a setup, oszt lefagy a wizárd process konfigkor, utána meg soha nem indul el a keretrendszer... :(

(#933) beencee válasza user137 (#932) üzenetére

beencee
(őstag)

A Windows 7 még egy pajzán gondolat sem volt, amikor a Meedio fejlesztése gyakorlatilag befejeződött, ha probléma van vele, nem csoda. A Meedio-MeediOS fórumon több helyen tárgyalják, hogy Meedio-hoz mi az ajánlott, illetve hogy MeediOS-hez mi az ajánlott. Alapvetően a különböző .NET Framework verziók zavarnak be, ezek okozzák az alapproblémát.
Hauppauge PVR-250-t rengetegen használnak MeedioTV-vel, annak mennie kell. Nálam a PVR-150 van a konyhai gépben, nem hiszem, hogy jelentős különbség van Meedio szinten.
Amúgy alapvetően egy HTPC-re az oprendszer csak azért kell, hogy valamin futtasd a front-endet... Jó esetben nem is látod használat közben, tehát minél kisebb, gyorsabb, egyszerűbb verziójú valami kell, amin fut az adott front-end. Ez Meedio-nál szerintem egy erősen herélt XP Home, vagy Windows FLP, MeediOS esetében pedig teljesen megfelelő lehet egy Windows Embedded Standard 2009, ebben megvan a megfelelő .NET támogatás.

[ Szerkesztve ]

(#934) user137 válasza beencee (#933) üzenetére

user137
(őstag)

köszi, de nekem oprendszer is kell, nem csak HTPC.
Vistával hibátlan volt a saját Média Centere, a hétvégén valszeg visszaugrik az a 7RC helyére.. :(

(#935) Vladi

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Egyelőre csak érdeklődés szintjén, de az xbmc program után érdeklődöm. Olvastam a wikijében a gépigényt, de valami horrorral ijesztgetnek. dx 9-es vga, meg hasonlók. Nos nekem van a htpc-re összvissz egy p3-as cerkám 850 mhz-vel, ati 9200 és 128 mega ram. :DDD

Elég lenne a gép, ha mondjuk egy kicsontozott disztróra raknám fel? A cél mindössze avi és dvd lejátszás. Plusz csendes és takarékos üzem.
Eredeti terv a geexbox, de annak a kezelése több, mint macerás. :U Ezért számításba veszem a lehetséges alternatívákat.

A vas lényegében összeállt. Már épül a cucc vagy 1,5 éve, de valami mindig hiányzott. Pénz, idő, tv vagy kedv. :D

(#936) jFox válasza Vladi (#935) üzenetére

jFox
(senior tag)
LOGOUT blog

Tső!

Nem vagy egyedül, nekem is épül már vagy 3 éve :DDD
Bár már egy párszor összeállt 2-3 hónapra. :D Én eleinte a - szintén linux alapú - freevo-val próbálkoztam, ami egész jól bevált. Most egy moblin-t akarok rávarázsolni, mert akkor lehetne net-re is használni és egész barátságos kezelő felülete van.
Ha nem akarsz kínlódni a freevo telepítésével, akkor nézd meg ezt: [link]

--==<< Soha ne feküdj kitaposott ösvényen! >>==--

(#937) jFox válasza Vladi (#935) üzenetére

jFox
(senior tag)
LOGOUT blog

No megnéztem én is ezt az xbmc-t. Nos leesett az állam! :B
Amikor elkezdtem foglalkozni a freevo-val, akkor valamiért ezt elvetettem. Lehet hogy nem volt linuxos verziója, de most letöltöttem a live verziót és csak ámultam. :Y
Nagyon profi a szoftver. :K Fel is tetem a HTPC-kezdeményemre (2.4-es P4 (478), Asrock P4i45 alaplap, alaplapi VGA) és szépen muzsikál rajta. Szóval nem kell DX9-es videókártya, meg erőmű hozzá. Az SSE-t kezelje a proci és pont. A leírását lapozgatva rájöttem, hogy ezt eredetileg XBOX-ra lett kitalálva. Abba meg asszem P3 proci dolgozott valami nVIDIA VGA-val. Uh. szerintem fog menni a te gépeden is.

Egy gondom van még vele, hogy a windows-os (SAMBA) megosztásról indított filmek nagyon lassan indulnak el.

(#938) Bernardo20

Bernardo20
(senior tag)
LOGOUT blog

Abban kérném a segítséget, hogy miként tudom rávenni az XBMC-t, hogy a borítókat kitegye?

Hiába állítom be/engedélyezem a médiatárat, ás állítom be a megfelelő dolgokat,de nem rakja ki őket.

Mit kell beállítani, hogy leszedje a borítókat?

:R

Motorola Atrix Multimédia Dock eladó!

(#939) jodamester válasza Bernardo20 (#938) üzenetére

jodamester
(tag)

Látom, nem csak én szopok az xbmc-vel.
Én live-ot használok. Rámész a filmet tartalmazó mappára, jobb egér, új tartalom lekérdezése, vagy film információk lekérdezése. Persze tartalom beállításban be lehet állítani honnét szedje le a borítókat, fan artokat, stb.

(#940) jFox válasza jodamester (#939) üzenetére

jFox
(senior tag)
LOGOUT blog

Joda mester, úgy látom te már benne vagy nyakig az xbmc-ben.
Én most raktam fel a gépemre, szintén a live-ot. (ld. előző pár komment) Nekem az a bajom vele, hogy ha a programból kapcsolom ki (é.: távirányítóval) akkor elsötétül a kép de a gép zúg tovább és nem kapcsol ki. Ha a gépen megnyomom a gombot, akkor szépen kikapcsol.
Ez mitől lehet? :F
(a konfig : P4 2.4, ASRock P4i45, DVD Rom, Compact flash mint ide HDD)

(#941) Vladi válasza jFox (#937) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szia!

Kicsit régen volt, de most néztem a hszeidet. xbmc-t közben pont a jelzett hardver igény miatt vetettem el. OpenGL 1.4 +-t ír. Szerintem ezt még nem támogatja a kártyám és ez pont a felület használná. :( De a későbbi gépeknél figyelembe veszem.

Egyébként freevo live-ot én is próbáltam, csak sajna 2008-ban írták, hogy nem halott a projekt. :)) Hegeszteni meg nincs sok kedvem, főleg, hogy egy flash kártyára menne az egész cucc.

dabadab foglakozott vele nemrég, azt javasolta ftp, vagy nfs megosztást használjunk hálózati lejátszáshoz.

De szerintem geexboxszal futok majd még egy kört.

(#942) jFox válasza Vladi (#941) üzenetére

jFox
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen, ahogy elnézem az nvidia FX szériától felfelé kezeli a gpu-t. :( Akkor ezért nem volt kép a kollégám gépén, amiben egy Radeon 7000-es volt. :DDD
De az érdekes, hogy az én gépemen megy tökéletesen.... :K Pedig a 845-ös chipsetbe integrál vga sem egy nagy szám. De örülünk neki. :K
Viszont egy modernebb 865-ös gépen, ami a munkahelyi gépem, sem indult el a live xbmc. :F

Igen, a freevo elég lassan fejlődik. :( Szerintem az xbmc évekkel lekörözte.
A freevoban az tetszett még, hogy könnyen lehetett internetes TV-ket, rádiókat beleépíteni. Viszont minden beállítását kézzel konfig fájlok szerkesztésével lehetett megtenni. :O Ez elég macerás.

A hálózati lejátszás problémám megoldódott: tettem bele egy másik hálókártyát és tökéletes lett. :C
Csak ez a távirányítós ki-be kapcsolás nem megy még... lehet, hogy a BIOS-ban kellene turkálnom még egy kicsit, csak a TV-n nem jön be a bios-képe.

(#943) weresgyufa válasza tsaby76 (#904) üzenetére

weresgyufa
(tag)

Ezeket a beállításokat elküldöd nekem is? kipróbálom egy ilyen lappal, az egyik notimban ilyen van.

(#944) weresgyufa válasza beencee (#933) üzenetére

weresgyufa
(tag)

Szia.
zaklathatnálak MeediOS-el kapcsolatban, az istenért sem tudom beállítani rajta a távirányítót, hogy azzal tudjam használni ne pedig a bill.-el.
Tuti hogy támogatja mert a topikban írják, de nekem be sem hozza, hiába tanítom... semmi, nem megy , a debug módot nem tudom elindítani mert fogalmam sincs hol van benne, vagy csak én vagyok láma és nem találom.

(#945) beencee válasza weresgyufa (#944) üzenetére

beencee
(őstag)

Eléggé magától értetődő a beállítás, nem tudom mi lehet a baj.
Mi a konfigod, OS, .NET verzió, milyen vevő és milyen távirányító?
Hogyan próbáltad beállítani (lépésről-lépésre)?

(#946) weresgyufa válasza beencee (#945) üzenetére

weresgyufa
(tag)

Már megvan a hiba :( a távvezérlőm mint utánnaolvastam csakis kizárólag a Fujitsu által kreált oprencerkezdeménnyel megy ami XP alapú. a gépem egy Activy Media Center 570 DVB-C HD tunerral, a vicces az az hogy a Win7 felismeri Media Center alatt de nem talál csatornát keresésnél :) de a DVBViewer-rel ha rákeresek bejön a teljes DiGi paletta, hogy lehet megoldani hogy tudjam használni Win7 MC-ben a tunert? TechnisSt CableStar HD 2 a típusa.
Egyenlőre ezzel szenvedek, a táv pontosan Így néz ki.

(#947) Peetry

Peetry
(senior tag)

Sziasztok!

Énis HTPC építésre adtam a fejem, ugyan a vas csak a héten lesz meg, ha minden jól megy, de szeretnék felkészülni néhány dologban, szóval lenne néhány kérdésem:
-Először is milyen OPrenszer javasolt? én win7-et használok, és örülnék, ha elbírná a htpc is. egy 4800+ CPU 1GB ram. Használ valaki Win7-t oprendszernek HTPC-be? az milyen vason megy?
-Meedio - MedioOS. Régebben olvastam már róla, de nem tiszta, hogy melyik mi, melyik kell, melyik ingyenes? Ezek mind progi vagy az utóbbi oprendszer? márcsak az OS miatt.
-Meedio és xbmc a szimpatikus a leírások alapján. Szülőknek lesz, egyszerű kezelés kell, és nem muszáj extra. Katalogizálni tudjon, abból választani, távirányítót kezelje, és Tunert is.
Ezekhez melyik a megfelelő? Ha fogok egy usb-s infravevőt, meg egy bármilyen távirányítót, akkor tudják kezelni őket ezek?

köszi előre is
üdv

(#948) mongi válasza Peetry (#947) üzenetére

mongi
(senior tag)

Nyugodtan teheted a sevent, nem lesz gond, bár a ramot bővíteni kellen 2gb-re, hogy ne lustuljon el ;)

Windows 7 rendszerkövetelmények:

* 1 GHz processzor (x86 vagy x64)
* 1 GB RAM (x86) vagy 2 GB RAM (x64)
* 16 GB tárhely (x86) vagy 20 GB tárhely (x64)
* DirectX 9 kompatibilis grafikus kártya WDDM 1.0 (vagy újabb) támogatással

További rendszerkövetelmények Windows XP Mode-hoz:

* Intel-VT vagy AMD-V processzor
* 2 GB RAM
* további 15 GB tárhely

Én most építettem össze egy gépet:

- Asus M4A78-EM alaplap (am3, hd3200 vga, HDMI ...stb)
- Amd Sempron 140 (2.7ghz, AM3)
- 2gb DDR-II 800mhz
- 250 GB hdd
- dvd-rw
- ModeCom Canopus AL ház (lcd-s, távirányítóval, szoftverrel)
- Win7 OS (mediacentere elég jó, a modecomos távval is megy)

minden faxa vele :)

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=mongi

(#949) Sh4rKy

Sh4rKy
(senior tag)
LOGOUT blog

szevasztok
mostanában kezdek összeállítani egy kisebb nagyobb multimédiás dolgot itthon és azon gondolkoztam, hogy valami htpc frontend is jól jönne... szeretném ha adnátok tippet, hogy melyiket érdemes használnom...
a kritériumok amiknek örülnék, ha megfelelne a következők:

- logitech chillstream gamepadot szeretnék venni, és bár lehet, hogy hülyén hangzik de örülnék, ha ezt lehetne használni (léptetni a menük között, pörgetni, stb...)
- csak és kizárólag a másodlagos kijelzőn szeretném látni, ami egy FullHD tv
- ahogy néztem szinte azt már mindegyik tudja, hogy az általam kiválasztott hangkártyámon játsza le a hangot de ez szinte alap
- zeneszámokat és nem 5.1-es filmeket kiterjessze minden hangszóróra, ne csak az első hangszórókon szóljon (vistánál ezzel nem volt gond wmp-nél, de valamiért win7-nél ez már külön kívánság és azóta használok foobart zenelejátszásra)
- youtube plugin legyen benne
- az apple movie trailer pluginnak szintén örülnék
- annyira ne legyen alergiás arra, hogy film címekben nincs ott a kiadási év, meg angol cím meg minden marhaság, lehetőleg anélkül is találja már meg az információkat (borító, stb...)

most így egyenlőre ennyi lenne... remélem nem túl nagy kívánság :DDD

előre is köszönöm

[ Szerkesztve ]

Az is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...

(#950) beencee válasza Peetry (#947) üzenetére

beencee
(őstag)

Úgy látom elég sokat kell olvasnod még ehhez... Attól, hogy pl. a pirOS szót ilyen formában írom, még nem lesz operációs rendszer. A Meedio és a MeediOS mibenlétéről itt (is) olvashatsz elég világos összefoglalót.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  HTPC szoftverek
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.